Announcement

Collapse
No announcement yet.

[Feature] Metal Gear Solid Games

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • To Μetal Gear βασίζεται στα πάντα και δεν πρόκειται να σταματήσει να κυκλοφορεί όσο πουλάει 5.000.000 κομμάτια.

    Αν είναι νέο Socom, απογοητεύτικα.
    Star Citizen videos Star Citizen gallery

    Comment


    • Εγω παλι δε καταλαβαινω τι σας ενοχλει αν βγει κι αλλο MGS; Δηλαδη τα 3 ηταν λιγα και επρεπε να βγει 4 ενω τωρα τα 4 ειναι πολλα και δε πρεπει να βγει 5; Καθε φορα η ιδια ιστορια, αφου αν βγει και ειναι καλο σαν τα αλλα θα το παρετε, what's your problem;
      Do a barrel roll!

      Comment


      • To προβλημα ειναι αυτο.
        Originally posted by Evans
        Eσύ δηλαδή τι παραπάνω θέλεις από μία σειρά που ό,τι είχε να σου πει στο είπε; Εγώ βλέπω ότι θα βγουν δύο ακόμα παιχνίδια που θα προσθέτουν/ εμβαθύνουν σε ένα σενάριο που αναλύθηκε όσο λίγα.
        Τουλάχιστον ας περασει αρκετος καιρος για να βγει καποιο νεο MG.

        Comment


        • Εγω παλι νομιζω οτι η σειρα, οπως και ολες οι καλες συνεχειες, εχει κανει τον κυκλο της. Εαν το μονο που θες ΒΒ ειναι ενα MGS στο στυλ του Call of Duty, με ετησιες συνεχειες χωρις νοημα,τοτε πραγματικα λυπαμαι γιατι η σειρα δεν ειναι τετοια και δεν θα επρεπε να ειναι τετοια.

          Εαν θελουμε ντε και καλα MGS μονο και μονο επειδη πουλαει 200.000.000.000 κομματια, τοτε μιλαμε οτι το χασαμε τελειως το νοημα. Εαν παλι θελουμε καλα MGS τα οποια να ειναι εξαιρετικα παιχνιδια και να εχουν και νοημα υπαρξης, τοτε θα επρεπε να μην λεμε "θελω θελω θελω" αλλα "θελω αλλα να ειναι καλο, γιατι αν ειναι μουφα (οπως ας πουμε Portable Ops και Peace Walker) ". Και καλα MGS για μενα σημαινει Hideo Kojima και 2-3 χρονια κυκλοφοριας.

          Ευτυχως το ιδιο πιστευει και ο ιδιος ο Kojima, οπως εχει δηλωσει αμετρητες φορες.
          :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

          Comment


          • Originally posted by Dj Solid View Post
            Εγω παλι νομιζω οτι η σειρα, οπως και ολες οι καλες συνεχειες, εχει κανει τον κυκλο της. Εαν το μονο που θες ΒΒ ειναι ενα MGS στο στυλ του Call of Duty, με ετησιες συνεχειες χωρις νοημα,τοτε πραγματικα λυπαμαι γιατι η σειρα δεν ειναι τετοια και δεν θα επρεπε να ειναι τετοια.
            Καλα δε νομιζω να ειπε κατι τετοιο, κλεινουν 2 χρονια απο το MGS4 και δεν εννοει να βγει αυριο.

            Αλλα με το Peace Walker και το Rising δε βλεπω να υπαρχει κατι αλλο σε προχωρημενο σταδιο αυτη τη στιγμη.
            Do a barrel roll!

            Comment


            • Βασικα με το 4ο μερος η ιστορια κλεινει, οσοι το εχουν παιξει ξερουν οτι εγινε μεγαλη προσπαθεια για τη δημιουργια ενος σεναριου που να μην αφηνει κενα και που παραλληλα ριχνει τους τιτλους τελους του ολου saga. Τα δυο νεα παιχνιδια, σεναριακα αφορουν τα δυο σημεια τα οποια δεν αναλυθηκαν σε μεγαλο βαθμο: το''φαινομενικο'' turn του Big Boss και την ιστορια του Raiden απο το 2 μεχρι το 4 (το mgs4 τελειωνει με την φραση ''its rising'' btw...). Απο κει και περα η ιστορια εχει ολοκληρωθει και πιστευω οι ιδιοι οι δημιουργοι δεν εχουν να πουν κατι παραπανω μεσω του συγκεκριμενου franchise. Για πρακτικους λογους αν βγει καποια νεα συνεχεια λογικα θα εχουμε ενα reboot σε νεο setting...

              Αν και οντως η σειρα με καθε νεο επεισοδιο κανει ενα βημα μπροστα, προσωπικα συμφωνω με τους περισσοτερους και θα ηθελα να δω την ομαδα να προχωραει σε κατι καινουργιο.

              Comment


              • Originally posted by BigBOSS View Post
                Γιατί ότι είναι εξαιρετικό πρέπει να συνεχίζεται.

                Εμμμ...Βασικά εγώ δεν θέλω να συνεχιστεί.Χαίρομαι μεν που το Peace Walker ξαναγυρνάει σε πιο ιαπωνικό μοτίβο(και ως εκ τούτου στις "ρίζες" του)αλλά είμαι παράλληλα και μεγάλος θαυμαστής του Kojima,και θέλω επιτέλους να τον δώ να δουλεύει σε ένα νέο project εκ του μηδενός.Και επειδή μιλάμε για MGS,που βασίζεται κατα ένα τεράστιο ποσοστό στο story του και στην ultra-complex πλοκή του,το να γίνουν τα πράγματα - storywise - κώλος απο το πουθενά και η σειρά να ξαναμπεί στην λογική του sequel-answer δεν είναι κάτι το απίθανο,αλλά θα έλεγα ένας υπαρκτός κίνδυνος.Και το Peace Walker μπορεί να μοιάζει 'αθώο' εκ πρώτης όψεως (σκεπτόμενοι ότι χρονολογικά παίζει μπάλα σε δικό του 'γήπεδο') αλλά φτάνει μόνο ένα twist στο σενάριο (π.χ. η παρουσία του Liquid στο PW) για να γυρίσουμε και πάλι σε post MGS2 εποχές όπου τα ερωτηματικά ήταν πολλά περισσότερα απο τις απαντήσεις.

                Όχι, τι λογική είναι αυτή, ό,τι είναι εξαιρετικό πρέπει να σταματάει στην ακμή του για να το θυμούνται έτσι όπως ήταν καλύτερο.
                +1

                Έχω άπειρες νοσταλγικές μνήμες απο cartoons,games,ταινίες κλπ και νομίζω ότι αυτό είναι και το νόημα σχεδόν στα πάντα.Να ξέρεις πότε να σταματήσεις.Είναι πολύ δύσκολο να παράγεις κάτι για 10 + χρόνια και να διατηρείς παράλληλα την "φρεσκάδα" ζωντανή.Τίτλοι σαν το Mario,το Zelda,το MGS κλπ,έχουνε περάσει στο πάνθεον του gaming ακριβώς γιατί κατάφεραν να αντέξουνε στον χρόνο,αλλά και να παραμείνουνε πιστά στο ύφος τους.Γι'αυτο και γελάω όταν ακούω κάποιους να συγκρίνουνε το Ratchet με το Mario και το Splinter Cell με το MGS.

                Ευτυχως το ιδιο πιστευει και ο ιδιος ο Kojima, οπως εχει δηλωσει αμετρητες φορες.
                Εκ πείρας θα σου πρότεινα να μην παίρνεις τόσο τοις μετρητοίς τις δηλώσεις του Kojima,γιατί έχει μια τάση να φάσκει και να αντιφάσκει κατα καιρούς.Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Kojima μακροπρόθεσμα έχει φανταστεί την σειρά όπως τις ταινίες του James Bond.Δηλαδή να διημιουργούνται τίτλοι που θα φέρουν το όνομα του franchise (όχι απαραίτητα αλληλένδετοι) θα είναι στο ίδιο πνεύμα με τους ήδη γνωστούς τίτλους,χωρίς απαραίτητα να συμμετέχει ο ίδιος,αλλά απλώς να είναι signed απο αυτόν (αν αναρρωτήθηκες μόλις τώρα αν ο τύπος θέλει να γίνει ο Ian Flemming των video games,σου απαντώ ευθέως : Ναι)


                Εγώ ξενερώνω που συνεχίζουν με Rising και Peace Walker
                Το Rising είναι κατα 99,9% spin off.Δεν είναι τυχαίο ότι αντικαταστάθηκε το "Tactical Espionage Action" απο το "Lightning Bolt Action" και μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι διημιουργείται απο μια εντελώς νέα και άπειρη ομάδα που στελεχώνεται απο τα rookies της Kojima Productions και ότι ο ίδιος ο Kojima μένει απλά σε έναν συμβουλευτικό ρόλο.Το Peace Walker απ'την άλλη προσφέρει "έδαφος" για αρκετά sequel και είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον storywise απο το Rising(χέστηκα να μάθω τι έκανε ο Raiden μετά το 2,και ενώ μπορούσανε να διημιουργήσουν τόσους και τόσους stand alone MGS τίτλους με ενδιαφερον,επιλέξανε το χειρότερο),αλλά με το τελευταίο νέο που αναφέρει ότι την τελευταία στιγμή αφαιρέθηκε το "5" απο τον τίτλο,πιστεύω ότι είτε ο Kojima κατευθύνει την σειρά προς έναν νέο κύκλο επεισοδίων ανεξάρτητων μεταξυ τους και με σενάριο που δεν θα επιβαρύνει το "έβερεστ" πληροφοριών που χαρακτηρίζει τα ως τώρα παιχνίδια,είτε κρατάει μια πισινή σε περίπτωση που πάει για ένα remake των MG κάτι που έχει ακουστεί πολύ αλλά για μένα είναι απο δύσκολο εώς απίθανο κυρίως γιατί ο Kojima είναι πολύ ρομαντικός και θέλει το κοινό να θυμάται κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στην εποχή του.

                Comment


                • Originally posted by Ramparter View Post
                  Εγω παλι δε καταλαβαινω τι σας ενοχλει αν βγει κι αλλο MGS; Δηλαδη τα 3 ηταν λιγα και επρεπε να βγει 4 ενω τωρα τα 4 ειναι πολλα και δε πρεπει να βγει 5; Καθε φορα η ιδια ιστορια, αφου αν βγει και ειναι καλο σαν τα αλλα θα το παρετε, what's your problem;
                  Ε ξέρεις τώρα ψάχνουμε πάλι φαντάσματα, όπως όταν κυκλοφόρησε το Heavy Rain, και λέγαμε πως οι άλλοι devs δεν προσφέρουν τίποτα το νέο, αλλά τα ίδια μασημένα πράματα κτλ ενώ δεν ισχύει αυτό καθώς τελευταία κυκλοφόρησαν games με φοβερή ποιότητα αλλά εμείς το παίζουμε υπεράνω. Οι ίδιες δηλαδή ψιλο-ανούσιες συζητήσεις του gamers-odyssey. Σε όποιο άλλο forum και να πας κανείς, fan τουλάχιστον, δεν θέλει να σταματήσει η σειρά. Ο ΚΟJIMA θα το κρίνει αυτό. Δεν είναι δυνατόν να θες να τελειώσει κάτι που είναι αριστουργηματικό.

                  Νaked Snaked τι εννοείς πως με το PW η σειρά γυρνάει στις ρίζες της, ως προς τι; Επίσης νομίζω ήταν αναγκαίο να μας διηγηθεί ο Kojima σε ένα νέο game πως ο Raiden έγινε έτσι, καθώς ως χαρακτήρας άλλαξε τελείως. Άντε να βγάλουν και κανά νέο video να δούμε τι παίζει.

                  Ο Kojima είπε πως με το MGS4 ολοκληρώνεται η ιστορία του Solid Snake δεν είπε πως θα τελειώσει γενικά το Metal Gear. Aπόδειξη αυτού τα Rising και Peace Walker oeo όχι ένα αλλά δύο Metal Gear games. Προσωπικά πιστεύω πως θα βγει μια άλλη τριλογία με ήρωα ίσως έναν bad ass Raiden ή κάποιον άλλον δεν ξέρω. Από τη στιγμή που ο Kojima σκέφτηκε όλο το story του BigBoss και Snake κάλλιστα μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο story. Όσοι τώρα λέτε πως δεν θέλετε ένα νέο Metal Gear, αν αυτό είναι καλό τρέχωντας θα πάτε να το πάρετε. Η δύναμη του franchise φάνηκε και από την συζήτιση που γινόταν περί μεταφοράς του MGS4 στο X360.

                  Eπίσης το metal gear είναι ένα αριστούργημα γιατί είναι άριστο σε όλα, στο gameplay, στα γραφικά, στην μουσική του, στην πειστικότητα των ηρώων του, και φυσικά στο σενάριο. Το νεότερο Metal Gear, το MGS4 είχε απίστευτο gameplay, με εντελώς νέα πράματα, ΧΩΡΙΣ η σειρά να χάσει την ταυτότητά της όπως έγινε για παράδειγμα με το Resident Evil 5. To ΜGS4 δεν ήταν ένα αμφιλεγόμενο game.

                  Τέλος εννοείται πως δεν θέλω metal gears με πεσμένη ποιότητα όπως είπε ο Dj. Aλλά θα είναι μια χαρά εάν κυκλοφορεί ένα νέο Metal Gear κάθε 2 με 3 χρόνια εάν η κονσόλα είναι νέα.
                  Star Citizen videos Star Citizen gallery

                  Comment


                  • Originally posted by Naked Snake
                    Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Kojima μακροπρόθεσμα έχει φανταστεί την σειρά όπως τις ταινίες του James Bond.Δηλαδή να διημιουργούνται τίτλοι που θα φέρουν το όνομα του franchise (όχι απαραίτητα αλληλένδετοι) θα είναι στο ίδιο πνεύμα με τους ήδη γνωστούς τίτλους,χωρίς απαραίτητα να συμμετέχει ο ίδιος,αλλά απλώς να είναι signed απο αυτόν (αν αναρρωτήθηκες μόλις τώρα αν ο τύπος θέλει να γίνει ο Ian Flemming των video games,σου απαντώ ευθέως : Ναι)
                    Δεν ξερω αν το εχει φανταστει ετσι ο Kojima ή η Konami τελικα.Tα MG ανοικουν στην Κοναμι και ειναι λογικο να θελει να συνεχισει την-επιτυχημενη εμπορικα-σειρα.
                    Η τελειομανια του Kojima δεν νομιζω να τον αφηνε να ακολουθησει μια τετοια τακτικη οσον αφορα το μελλον τον MG.
                    Ειναι πολλα τα χρηματα για να εχει την ιδια αποψη και η Κοναμι ομως.

                    Comment


                    • Kοίτα και στο 4 το στοιχείο του stealth ελλατώθηκε για χάρη των νέων μηχανισμών.Η σειρά resident evil πήγε σε άλλα μονοπάτια από το 4 και μετά όχι από το 5.Καλό είναι να γίνονται αλλαγές όταν κουράσει κάτι.Εντάξει με το 5 μπορεί να ξέφυγε λίγο η κατάσταση η αλήθεια.

                      Για το θέμα της άλλης τριλογίας που λες προφανώς και θα είναι κάτι εντελώς καινούριο χωρίς να υπάρχει κάποια αναφορά στα προηγούμενα games.Προσωπικά δεν θα μου άρεσε και τόσο πολύ αυτό.Θα ήθελα να υπάρχει μια σύνδεση όπως έγινε με τα resident 4 και 5 ας πούμε σε σχέση με τα υπόλοιπα της σειράς.
                      Nintendo I.D.: paixtis
                      3ds friend code: 2664-2347-7128

                      Comment


                      • Originally posted by paixtis
                        Kοίτα και στο 4 το στοιχείο του stealth ελλατώθηκε για χάρη των νέων μηχανισμών.
                        Όχι τίποτα δεν ελλατώθηκε. Αυτό που έγινε είναι πως μπορούσες να παίξεις το game με περισσότερους τρόπους, τελείως stealth ή λιγότερο, συνδυασμός stealth με shooting. To stealth επ ουδενί ελλατώθηκε και απορώ πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα. Όλο το game μπορείς να το τερματήσεις με μαχαίρι και με το tranquilliser gun.
                        Star Citizen videos Star Citizen gallery

                        Comment


                        • Ε ξέρεις τώρα ψάχνουμε πάλι φαντάσματα, όπως όταν κυκλοφόρησε το Heavy Rain, και λέγαμε πως οι άλλοι devs δεν προσφέρουν τίποτα το νέο, αλλά τα ίδια μασημένα πράματα κτλ ενώ δεν ισχύει αυτό καθώς τελευταία κυκλοφόρησαν games με φοβερή ποιότητα αλλά εμείς το παίζουμε υπεράνω. Οι ίδιες δηλαδή ψιλο-ανούσιες συζητήσεις του gamers-odyssey. Σε όποιο άλλο forum και να πας κανείς, fan τουλάχιστον, δεν θέλει να σταματήσει η σειρά. Ο ΚΟJIMA θα το κρίνει αυτό. Δεν είναι δυνατόν να θες να τελειώσει κάτι που είναι αριστουργηματικό.
                          Εντάξει, όπως προείπα μη νομίζεις ότι είσαι και ο μεγαλύτερος φαν της σειράς. Εδώ όταν τελείωσες το 4 ρωτούσες τι έγινε στο τέλος και τα συμπεράσματα που παρέθεσες ήταν άσχετα με το τι πραγματικά συνέβη. Ο υπερτεράστιος φαν δεν κατάλαβε τι συνέβη στο τέλος, έπος. Αυτό που είπα εγώ και με το οποίο συμφωνούν όλοι όσοι μίλησαν (και όλοι είμαστε fans νομίζω, αν και εσύ τείνεις να ανάγεις τον εαυτό σου σε κάτι ανώτερο) είναι ότι το να συνεχιστεί η σειρά πατώντας στην ίδια βάση είναι λάθος, επειδή δόθηκαν όλες οι απαντήσεις, ο Snake έφτασε στο πλήρωμα του και ο κόσμος των MGS σε μία ισορροπία. Προφανώς και δεν έχεις κάποια θέση στα παραπάνω, αφού στο ξεκαθαρίσαμε ήδη 2 φορές (αυτή είναι η τρίτη), αλλά εσύ συνεχίζεις να αερολογείς, λέγοντας ότι χώρος υπάρχει και για άλλα MGS με νέους χαρακτήρες (δηλαδή αυτά που ειπώθηκαν πρωτύτερα και εσύ απλώς τα προσπέρασες ή δεν τα είδες ή δεν τα κατάλαβες).

                          Καλά τι απαντάω κι όλας, οι συζητήσεις μαζί σου ώρες ώρες είναι ένας κύκλος, λέμε πάντα τα ίδια επειδή εσύ δε λες να καταλάβεις απλά πράγματα.

                          Naked snake ελπίζω όντως με το Peace Walker να πάμε προς τα εκεί που λες, η αλήθεια είναι όμως ότι θα ήθελα να μπουν στην άκρη οι τωρινοί ήρωες (Big Boss, Solid Snake, Raiden) και να συνεχίσουμε σε μίας παρόμοιας φιλοσοφίας κόσμο, με νέους χαρακτήρες και καταστάσεις.

                          Εν τέλει, θέτω το εξής ερώτημα: Τι είναι αυτό που ορίζει τη σειρά; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της; Ως τώρα νομίζω ότι όλοι τη βλέπαμε υπό το πρίσμα του Solid Snake και της πολυσύνθετης ιστορίας πίσω από αυτόν. Κακά τα ψέματα ήταν κάτι παραπάνω από ένας κεντρικός ήρωας, το 50% της δύναμης του σεναρίου του παιχνιδιού περιστρέφεται γύρω από την τραγικότητα αυτού του ήρωα. Από εκεί και πέρα μας προσφέρεται μία παραλλαγή της σύγχρονης ιστορίας, με την οποία παραλλαγή - μυθοπλασία δημιουργείται όλο το υπόβαθρο για τα μηνύματα και τις ιδέες που θέλει να εκφράσει ο Kojima μέσω των παιχνιδιών. Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα MGS σε ένα setting απομακρυσμένο τελείως από τη σύγχρονη ιστορία, ίσως και από το δικό μας κόσμο;



                          ΥΓ: Άσχετο παιδιά αλλά καλύτερα το θέμα να συνεχιστεί σε ένα πιο σχετικό topic. Μπορεί κάποιος να μεταφέρει τα σχετικά posts σε ένα νέο θέμα για την εξέλιξη της σειράς;





                          ΕΔΙΤ: ΗΡΘΕ ΤΟ HEAVY RAIN ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ!!!!!!!1

                          Comment


                          • Αλλά αυτό δεν γινόταν στα προηγούμενα...Μπορείς τουλάχιστον μέχρι κάποιο επίπεδο να βγαίνεις και να σφάζεις κόσμο.Στα προηγούμενα ακόμη και στο normal ήθελε καλή απόκρυψη.
                            Nintendo I.D.: paixtis
                            3ds friend code: 2664-2347-7128

                            Comment


                            • Εvans σορρυ ώρες ώρες λες γενικά μαλακίες, όπως ότι δεν κατάλαβα το τέλος του MGS4, και ουσιαστικά λες πως εγώ λέω μαλακίες αλλά και εσύ λες τα ίδια:

                              Originally posted by Evans View Post
                              η αλήθεια είναι όμως ότι θα ήθελα να μπουν στην άκρη οι τωρινοί ήρωες (Big Boss, Solid Snake, Raiden) και να συνεχίσουμε σε μίας παρόμοιας φιλοσοφίας κόσμο, με νέους χαρακτήρες και καταστάσεις.
                              ΒigBOSS
                              Προσωπικά πιστεύω πως θα βγει μια άλλη τριλογία με ήρωα ίσως έναν bad ass Raiden ή κάποιον άλλον δεν ξέρω. Από τη στιγμή που ο Kojima σκέφτηκε όλο το story του BigBoss και Snake κάλλιστα μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο story.
                              Αυτοακυρώνεις αυτά που λες και γενικά λες και ξελες. Τα συμπεράσματα δικά σας.
                              Star Citizen videos Star Citizen gallery

                              Comment


                              • W/e δε θα αναλωθώ άλλο σε αυτά. Αν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο πάνω στο θέμα ας το πούμε. Εγώ έθεσα ένα ερώτημα, όποιος θέλει απαντάει.

                                Comment

                                Working...
                                X