Announcement

Collapse
No announcement yet.

Warn system: Δοκιμαστικό στάδιο

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Πολυ επικ και ρομαντικο το παρπανω κειμενο...

με λιγα λογια...

ΥΓ Xeno τιs διατυπωσα τις θεσεις μου δεν θα ξαναεπαναλαμβανομαι, απλα τωρα ριχνω λιγο λεμονακι στη σουπα της συζητησης ( Οπως ο προεδρος στο debate... )

Comment

για να τελειωσει το θεμα πρωτου φτασουμε στις 10 σελιδες. εφοσον τα περισσοτερα σχολια ηταν αρνητικα ή ουδετερα για το Warn system, δε βλεπω προς το παρον λογο να χρειαζεται να μπει. στο μελλον εαν αυξηθει ο πληθυσμος του φορουμ το βαζετε για να ελεξετε τη κατασταση!

επισης να πω οτι τωρα τελευταια γινετε ενας ψιλοπανικος με τις πολιτικες αποψεις του καθενος, κι αυτο ειναι λιγο κουραστικο και σπαστικο γιατι οδηγει σε μια υπεροπτικη και ψωνισμενη συμπεριφορα απο καποιους. παιδια χαλαρωστε και καλυτερα κρατηστε αυτες τις αποψεις μακρια απο το φορουμ για να μην εχουμε τσακωμους. το φορουμ ειναι για βιντεοπαιχνιδια κυριως νομιζω, οποιος θελει να μιλησει για την χωρα του ή γενικοτερα για το συστημα ας παει αλλου που εχει και ομοϊδεατες του...

τελος επειδη αναφερθηκε προβλημα με το edit, δοκιμαστε οσοι εχετε προβλημα να αλλαξετε skin. βαλτε το αρχικο.

Comment

Tώρα το είδα το θέμα.
        Από τη μεριά μου γενικότερα συμφωνώ με το warn system καθώς και οποιαδήποτε άλλα εργαλεία μπορεί έχει στη διαθεσή του ένα forum, όπως reputation, αξιολόγηση post, αγαπημένα άρθρα κλπ κλπ.

Τώρα το πως αυτά τα εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν, αυτό διαφέρει από forum σε forum. Ειδικότερα όσον αφορά τη χρήση warn, karma και διαφόρων τέτοιων συστημάτων, οι χρήστες πάντα βρίσκουν κάτι για να τα εκμεταλλευτούν. Οπότε για να μην μπουχτίζουν οι mods περισσότερο και να καταλήγουν να ψυχολογούν κάθε post όπως επίσης και για να μην στιγματίζονται χρήστες για συμπεριφορές που γενικά δεν υποκύπτουν σε κάτι ακραίο (όπως μια συζήτηση με ανεβασμένους τους τόνους, χωρίς μπινελίκια - υγεία είναι) χρειάζονται κάποιοι ξεκάθαροι κανόνες και ψήγματα κοινής λογικής εκεί που έχει εκτραχυνθεί το πράγμα.

Τώρα, μιλώντας για το gamers-odyssey, προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να προσπαθήσει πολύ κάποιος για να πάρει warning. Δηλαδή να φτάσει σε καταστάσεις όπου θα βρίζει ασύστολα, θα σπαμάρει posts, θα επιτίθεται συστηματικά σε κάποιο μέλος, καταστάσεις δηλαδή που ξεφεύγουν και φτάνουν στα άκρα. Το κλίμα γενικότερα είναι πολύ καλό, άλλοτε φιλοσοφεί, άλλοτε γίνεται πιο παρεϊστικο, άλλοτε κάνει χαβαλέ, άλλοτε αντιδικεί, αλλά πάντα σε πλαίσια που δεν σε βγάζουν απ'τα ρούχα σου λέγοντας δες τα κωλόζωα.

Εν κατακλυτορίδα, βάλτε το και μάλιστα αν βρείτε κι άλλα μικρά κολπάκια που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι mods ή μπορούν να κάνουν πιο ευχάριστη τη φιλοξενία των χρηστών, βάλτε τα κι αυτά.
        sigpic

Comment

Το θέμα παγώνει προσωρινά για 2-3 μέρες. Θα υπάρξει ενημέρωση σύντομα για το τι θα γίνει τελικά.

Comment

Kαλημέρα

Για μια ακόμη φορά προσπαθούμε να γίνουμε σοβαροφανότεροι του βασιλέως νομίζω.
            Σε μια παρέα οι κανόνες δεν αναρτώνται, είναι εσωτερικοί, όταν κάποιος τους παραβεί δε τραβάμε αυτιά, γνέφουμε με νόημα.
            Βεβαίως μπορούμε επιμελώς να αντικαταστήσουμε τη λέξη παρέα με τη λέξη κοινότητα, ή σε άλλες περιπτώσεις, με τη λέξη έθνος, και να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε στο όνομα της προστασίας τους.
            Δεν αναφέρομαι στην περίπτωση μας, πέρα από την και εδώ βολική χρήση της λέξης κοινότητας, αυτά ουδεμία σχέση έχουν με εμάς και με τα παιδιά που συμμαζεύουν το forum. Μόνο καλές προθέσεις έχουν οι συγκεκριμένοι και τα επιχειρήματα τους έχουν βάση, ενώ οι μπομπόνες του λουφη περί κατάχρησης εξουσίας είναι αστείες, και ο υπερβολικός συναισθηματισμός του λινκ απλά υπερβολικός, μα όχι παράλογος.

Οι καλές προθέσεις όμως δεν συνεπάγονται αυτομάτως και την ορθότητα τους, με καλές προθέσεις έχουν δημιουργηθεί τα χειρότερα έργα τέχνης κα έχουν γίνει οι μεγαλύτερες μαλακίες.
            Flaming, ειρωνία, προσβολή αισθητικής, ερειστική συμπεριφορά, και να ήθελες δε θα μπορούσες να βρεις πιο αόριστες έννοιες για να επιβάλλεις κανόνες. Ο φιλελευθερισμός εξαπλώνεται γιατί τα πάντα έχουν σχετικοποιηθεί, από την ομορφιά μέχρι τη λογοτεχνία κι από τη σεξουαλική έκφραση μέχρι την "εθνική ταυτότητα".
            Πλέον δυσκολευόμαστε να κρατήσουμε τα όρια για τα πιο "προφανή" και "αντικειμενικά" πράγματα, όπως τη προβολή ή οχι πορνογραφού υλικού, που τώρα όλοι φαίνονται να το αποδέχονται ως hands down απαράδεκτη, ενώ σε δύο χρόνια θα το σκεφτόμαστε, και σε τέσσερα απλά θα απαγορεύουμε το linking σε παρα φύσει τσόντες, γιατί ο επισκέπτης θα έχει κάθε δικαίωμα να εκφράσει την προτίμηση του σε ένα γαμήσι και να θελει να το μοιραστεί με την κοινότητα.
            Και εσύ που το έγραψες αυτό, με κάθε αγαθή πρόθεση, καλώς ή κακώς, ΔΕΝ μπορείς, όπως δεν μπορώ κι εγώ, να θέσεις επιτυχώς αποδεκτά όρια για τόσο γενικές έννοιες όπως η αισθητική. Και αφού δεν μπορείς δύο τινά θα συμβούν στην πορεία, ή θα επιβάλλεις το δικό σου απολυταρχικά με όποιες συνέπειες συνεπάγεται αυτό, ή θα αποτύχεις και το μόνο που θα μείνει θα είναι η τσαλαπατημένη σοβαροφάνεια και τα αλαλάζοντα πλήθη.

Το αγαθό, και η κατάρα της δημοκρατίας είναι ότι πρέπει να ανεχόμαστε τους ηλιθίους. Τόσους αιώνες δεν ευρέθη δημοκρατικός τρόπος εξοστρακισμού τους, αν το βρούμε εδώ μαγκιά μας και αν το καταφέρουμε, μετά να βρούμε έναν κοινώς αποδεκτό ορισμό για τη τέχνη, αντί για τη μαλακία του καθενός, και εγώ έχω κλείσει ως γυναίκα.

Φυσικά υπάρχει το λογικό αντεπιχείρημα, ότι το σύστημα είναι δοκιμασμένο και επιτυχές.
            Μα, ακόμη και αν δεχθούμε πως είμαστε κοινότητα, αυτό το συστέμι είναι κοινοβούλιο, ενώ ακόμη δεν φτιάξαμε τη βρύση στην πλατεία. Άλλο η πρόληψη και άλλο οι άκαιρες, άκυρες και μη επιτυχώς υλοποιήσιμες επεμβάσεις.

Επίσης, κάτι σημαντικό, ως προς τη λειτουργικότητα, το ότι τη warn μπάρα τη βλέπει μόνο ο ενδιαφερόμενος και έτσι δε στιγματίζεται. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ανά τακτά διαστήματα κάποιος παρατηρούμενος θα δημιουργεί θέμα με τίτλο "ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΔΩΣΑΤΕ WARN " όπου μέσα τους θα συζητείται η αιτία της παρατήρησης, το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να δοθεί, πνιγμένα δίκια, αυταρχικόι βασανιστές που μας έχουν βάλει στο μάτι, απειλές κατά ζωής, απειλές αποχώρησης και άλλα όμορφα. Τότε θα υπάρχει πρόβλημα.

Επί της "λύσης", και εναλλακτικά, γιατί το μόνο ουσιαστικό επιχείρημα για θεσμοθέτηση για μένα είναι το "ε δε μπορώ να τον κάνω ban με τη μία επειδή βριστήκανε, έιναι βαρύ" , προτείνω το, ZOMG, προσωρινό ban, 24 ωρών, δύο, τριών ημερών, όσο κρίνεται απαραίτητο, και σε περίπτωση υποτροπής ή αν η παράβαση είναι πολύ βαριά( προσβολή αισθητικής με σανδάλι και λεριασμένο νύχι) μόνιμο.

Συμπέρασμα: Οι παρόντες moderators είναι αρκετά υπεύθυνοι και δε χρειάζονται Σύνταγμα, οι διακριτικές τους παρεμβάσεις και οι χωρίς εμπάθεια παραινέσεις, και, αν και όποτε χρειαστεί, πιο δραστικές ενέργειες, είναι υπεραρκετές, και για τώρα και για το μέλλον.

Comment

<div class='quotetop'>(Shadow &#064; Mar 25 2008, 11&#58;51 PM) [snapback]15833[/snapback]</div>
              επισης να πω οτι τωρα τελευταια γινετε ενας ψιλοπανικος με τις πολιτικες αποψεις του καθενος, κι αυτο ειναι λιγο κουραστικο και σπαστικο γιατι οδηγει σε μια υπεροπτικη και ψωνισμενη συμπεριφορα απο καποιους. παιδια χαλαρωστε και καλυτερα κρατηστε αυτες τις αποψεις μακρια απο το φορουμ για να μην εχουμε τσακωμους. το φορουμ ειναι για βιντεοπαιχνιδια κυριως νομιζω, οποιος θελει να μιλησει για την χωρα του ή γενικοτερα για το συστημα ας παει αλλου που εχει και ομοϊδεατες του...

[/b]

Ενοειτε οτι δε σοβαρολογω με αυτα που γραφω ...ελεος...

Comment

Πριν λίγο το είδα το θέμα.Μολονότι οι περισσότερες απόψεις είναι σωστά τεκμηριωμένες και με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο έχω να πω το εξής.το warn υπάρχει ήδη και δεν νομίζω ότι έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στις μεταξύ μας σχέσεις.άλλωστε είναι σε δοκιμαστικό στάδιο.εγώ λέω να το αφήσουμε να δούμε πως θα λειτουργήσει και ύστερα το ξανασυζητάμε.
                άλλωστε εγώ προσωπικά στους παρόντες μοντς έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.και αν κάποιος πιστεύει ότι του επιβλήθηκε άδικη ποινή υπάρχουν και τα π.μ. με τα οποία μπορεί να συζητήσει με τους μοντς και να βγάλουν μια άκρη.όσοι πιστεύουν ότι έτσι στερούνται την ελευθερία τους ή δεν ξέρω κι εγώ τι,το μόνο που έχω να πω είναι let it be.και θα δούμε πως λειτουργεί
                Carpe diem

Comment

Thumbs up στον Imrahil για το ΠΟΛΥ καλο post του αλλα και στον Doppelganger για τα δικα του λογια (στην αρχη νομιζα πως διαβαζα αποσμασμα καποιου πεζογραφηματος ).

Καπως ετσι αποδεικνυεται με τον καλυτερο τροπο πως ολες οι αποψεις μπορουν να ειναι ορθες, οσο διαφορετικες και αν ειναι... Η επιχειρηματολογια ειναι δυναμη και κατ εμε μιλωντας καποιος ετσι, μπορει να κανει το πιο λαθος πραγμα να ακουγεται σωστο (οι πολιτικοι τα ξερουν καλυτερα αυτα βεβαια :lol ).

Ας ακουστουν μερικες αποψεις ακομα αν και εγω εμμενω στα λεγομενα μου.. Ολα ειναι ανοικτα, καμια αποφαση δεν εχει ληφθει οπως καποιοι προετρεξαν να πουν και πανω απ ολα δεν τιθεται θεμα σε καμια περιπτωση να αποφασισουν οι 2-3 για το συνολο σαν να ειμαστε κοινοτητα με μελη 2 ταχυτητων.

Comment

Διαφωνώ πολύ με το σύστημα warn γιατί το βρίσκω τουλάχιστον χαζό. Οι λόγοι μου έχουν ήδη ειπωθεί σε 3-4 posts που διάβασα.

Επειδη μιλαω σε ανθρωπους υψηλου επιπεδου, υψηλοτερου απο εκεινο που καθηγητης
                    μεγαλου πανεπιστημιου μπορει να φανταστει, σε ανθρωπους με εμπειρια απο την ζωη,
                    μεγα παραδειγμα γνωσης και σοφιας [/b]
                    Τι;

Comment

^^^^
                      This quote is 101% "wat-eligible", αλλα οκ ας το προσπερασουμε ή ας το διασκεδασουμε .

Comment

<div class='quotetop'></div>
                        Επειδη μιλαω σε ανθρωπους υψηλου επιπεδου, υψηλοτερου απο εκεινο που καθηγητης
                        μεγαλου πανεπιστημιου μπορει να φανταστει, σε ανθρωπους με εμπειρια απο την ζωη,
                        μεγα παραδειγμα γνωσης και σοφιας
                        [/b]
                        Να με παρει ποτε δε πιστεψα οτι το επιπεδο μου θα σας δημιουργησει κομπλεξ, απο δω και περα θα μιλαω πιο απλα για να γινομαι κατανοητος και απο τους απλους ανθρωπους.

Comment

Παντως ενα εχω να πω φιλαρακι μου: ειτε εχεις απιθανη αισθηση του αυτοσαρκασμου σε σχεση με τον υπολοιπο κοσμο ειτε μας κοροϊδευεις ολους...

Respect.
                          :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

Να με παρει ποτε δε πιστεψα οτι το επιπεδο μου θα σας δημιουργησει κομπλεξ, απο δω και περα θα μιλαω πιο απλα για να γινομαι κατανοητος και απο τους απλους ανθρωπους.
                            [/b]

Comment

Πφφφ??? τι διάολο γίνεται και έχω φάει τέτοιο λίωσιμο στη δουλεία της τελευταίες μέρες.
                              Anyway σχετικά με το θέμα του warn εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημά. Αστό να υπάρχει, δεν ενοχλεί κανέναν και ίσως στο μέλλον να χρειαστεί. Αυτό που πάνω από όλα πρέπει να καταλάβουμε όλοι πιστεύω είναι ότι εφόσον δεν είμαστε στη θέση των mods δεν μπορούμε να κρίνουμε ορισμένες καταστάσεις σχετικά με την λειτουργία του φόρουμ το ίδιο με αυτούς. Αν δλδ αυτοί θεωρούν ότι αυτό το μέτρο θα κάνει την ζωή τους στο φόρουμ ποιο εύκολη ας υπάρχει δεν βλέπω τον λόγο να διαφωνούμε.

Υ.Γ1 Αν ήμουν mod ο πρώτος που θα είχα banarei θα ήταν ο dj solid για ακατάσχετη ποzεριά&#33;&#33;&#33; (j/k αδερφέ ;) )
                              Υ.Γ2 Link φιλαράκι πρέπει να είχες κάνει κατι πολύ άσχημο στην προηγούμενη σου ζώη για να βγείς και βάζελος και γκρινιάρης&#33;&#33;&#33;
                              I attack sharks
                              when i smell them bleed
                              I dont go swimming
                              water just wants to be around me.

Comment

Δεν διαφωνω στο ban μου, αλλα οχι τοσο λογο ποζεριας οσο λογο ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;&#33; &#33;&#33;&#33;
                                :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

Working...
                                X