Announcement

Collapse
No announcement yet.

Greeklish

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• TheCursed
    replied
    Χαχα, απ' ότι καταλαβαίνω είμαι ο μόνος που διαβάζει μεγάλα posts σε greeklish εξ' αυτών που δεν τα γουστάρουν.

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Δεν με πολυαπασχολεί το θέμα των greeklish, oμολογώ πάντως πως δύσκολα θα κάτσω να διαβάσω μεγάλο post, με κουράζει. Ευτυχώς η πλειοψηφια του forum γράφει ελληνικά οπότε όλα οκ.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Originally posted by Ramparter View Post

- Σας ενοχλει;

- Τι πιστευετε οτι ειναι καλυτερο να γινει;

- Τι κανουμε σε περιπτωση μη συμμορφωσης;

- Ποση ανεκτικοτητα μπορουμε να δειξουμε;
    -Όχι ιδιαίτερα.Πλέον τα έχω συνηθίσει.

-Ανοχή.

-Ανάλογα.

-Μεγάλη σε περιπτώσεις όπως του Ground,του οποίου τα ποστς διαβάζονται πολύ πιο εύκολα από κάτι σεντόνια ελληνικών που γράφουν άλλοι οι οποίοι είναι και ανορθόγραφοι.

Leave a comment:

• NickTG
    replied
    Originally posted by Ramparter View Post
    Επειδη βλεπω οτι οσο παει και γινεται συνηθειο πολλοι να γραφουν με greeklish θα ηθελα λιγο να το συζητησουμε το θεμα.

- Σας ενοχλει;

- Τι πιστευετε οτι ειναι καλυτερο να γινει;

- Τι κανουμε σε περιπτωση μη συμμορφωσης;

- Ποση ανεκτικοτητα μπορουμε να δειξουμε;

Το θετω σε ολους το θεμα αυτο γιατι ουτε νομιζω οτι εχω το δικαιωμα να αποφασισω μονος μου, αλλα ουτε και σκοπευω να ασχοληθω με το ζητημα αν δεν αποφασιστουν καποιοι κανονες πρωτα.

ΥΓ: Τελευταια νιωθω σα να ειμαι ο μονος Admin εδω μεσα

1) Πολύ

2) Να απαγορευτούν

3) Να διαγράφονται τα posts

4) Καμία, μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Φυσικά δικαιολογίες του στυλ γράφω πιο γρήγορα έτσι δεν είναι ειδικές περιπτώσεις.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Συμφωνώ και γω πως τα greeklish είναι πολύ ενοχλητικά αλλά καλώς ή κακώς το έχουμε συζητήσει άπειρες φορές το θέμα οπότε δεν περιμένω να αλλάξει κανείς γνώμη. Μπορούμε να το τονίζουμε ως υπόδειξη στους νέους χρήστες αλλά μέχρι εκεί.
    Υπενθυμίζω πάντως πως υπάρχουν μεταγλωττιστές greeklish σε ελληνικά για όσους επιμένουν να τα χρησιμοποιούν. Δε θα τους πάρει πολύ χρόνο να κάνουν μεταγλώττιση πριν ποστάρουν.
    Υπάρχει μήπως κάνα applet που μπορεί να μπει στο forum και αλλάζει αυτόματα τα greeklish σε ελληνικά;

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Με ενοχλεί περισσότερο στα μεγαλύτερα posts σαν συντακτικά, γιατί μου βγαίνουν τα μάτια να τα διαβάσω με τα greeklish. Δεν με ενοχλούν καθόλου όταν είναι MSN ή στο chatroom. Εδώ στο forum με ενοχλεί.

Είναι θέμα συνήθειας να μπορείς να γράψεις και με τυφλό σύστημα τα γράμματα, όπως εγώ. Θέλεις εξάσκηση, αλλιώς υπάρχει κάπου και ο ορθογράφος greeklish to greek !

Leave a comment:

• Somari
    replied

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Einai dyskolo na grafeis me tonismo, alla den einai dyskolo na grafeis Ellhnika... xmmmm

Leave a comment:

• Hipster Luffy
    replied
    εμενα μου τη σπανε τα greeglish, και θεωρω πως αν καποιος δεν εχει σοβαρο λογο δε πρεπει να γραφει, τονους ενοειτε πως θελει πολυ ωρα κλπ , αλλα τουλαχιστον να προσπαθουμε να γραφουμε ελληνικα, και ειδατε ε? παρολο που η ελληνικη γλωσσα με μισει τοσο, εγω τη στηριζω...

Leave a comment:

• Peripterapper
    replied
    +1 ,ο τονος ειναι μονο για τη σαλατα

Leave a comment:

• Azrael
    replied
    spam.

egw auto pou de mporw me tpt na grafw einai tonnous.eilikrina pairnei poly wra aporw pws merikoi pou grafoun megala posts to antexoun.xara sto kouragio tous.

Leave a comment:

• Azrael
    replied
    opws eipe k o somari se mikra posts kwloleei. se megala kalytera sta ellinika.

εμενα δε με ενοχλει, an kai megala posts με greeklish δε τα diavazw ολοκληρα.

εδιτ-ραμπ me auto to avatar dyskola na se parw sta sovara

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Νομίζω ότι είναι πιο εύκολο να προσαρμόσουν οι λίγοι το γράψιμό τους, πάρα οι περισσότεροι την ανάγνωσή τους. Ειδικά από τη στιγμή που τα posts τα γράφουμε για να συζητήσουμε με άλλα μέλη, και όχι με τον εαυτό μας. Τέλος πάντων, δε πρόκειται να αναγκάσει κανείς κανένα μέλος να γράφει διαφορετικά. Ολόκληροι παράγραφοι όμως, δε διαβάζονται σε greeklish, κουράζουν πάρα πολύ. Τα greeklish γενικά δεν είναι ευανάγνωστα, αυτός είναι και ο βασικός λόγος που απαγορεύονται σε πολλά forum.

Κατά τη γνώμη μου, η ιδανική λύση είναι ο καθένας να γράφει όπως βολεύεται καλύτερα. Στα μεγαλύτερα posts όμως, να γίνεται μια προσπάθεια ώστε να γράφονται στα Ελληνικά. Κανείς δε θα κόψει το κεφάλι κανενός αν δε το κάνει, απλά, αν ακολουθήσει τη λογική αυτή, διευκολύνει τους συνομιλητές του.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    υσκολεύομαι πάρα πολύ να διαβάσω ένα post όταν είναι γραμμένο σε greeklish. Όταν δε αυτό είναι πάνω από δυο σειρές, πολλές φορές το προσπερνάω. Ειδικά όταν τα greeklish είναι γραμμένα προσπαθώντας να κρατήσουν την ορθογραφία, μου είναι σχεδόν αδύνατο να τα διαβάσω. Πρέπει να κάνω αποκρυπτογράφηση
    Καλό σε όλους θα κάνουν και δε νομίζω πια ότι είναι τόσο δύσκολο. Τουλάχιστον, όταν θέλουν να κάνουν post που είναι πάνω από 2-3 σειρές, ας προσπαθήσουν να το γράψουν στα ελληνικά. Είναι τρομερά κουραστικό να διαβάζει κανείς παραγράφους γραμμένες σε greeklish.
    Kai egw tha mporousa na pw:
    "Na kanete prospatheia na diavazete posts grammena sta Greeklish, den nomizw na einai toso dyskolo"

See?

Leave a comment:

• _Lloyd
    replied
    Originally posted by Loggo View Post
    Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να διαβάσω ένα post όταν είναι γραμμένο σε greeklish. Όταν δε αυτό είναι πάνω από δυο σειρές, πολλές φορές το προσπερνάω. Ειδικά όταν τα greeklish είναι γραμμένα προσπαθώντας να κρατήσουν την ορθογραφία, μου είναι σχεδόν αδύνατο να τα διαβάσω. Πρέπει να κάνω αποκρυπτογράφηση
    Originally posted by Evans
    Τέλος πάντων, για μένα είναι θέμα αισθητικής. Μου αρέσει να βλέπω ελληνικά, τι να κάνουμε.
    Both signed (aka έχω 2 λόγους που δεν μου αρέσουν τα γρηκλίσια).

Αν και όσον αφορά στον Ground_Zero, έχει τους λόγους του, δε λέω, όμως από την άλλη υπάρχει και η ρήση που λέει ότι η δημοκρατία είναι ο φασισμός της πλειοψηφίας και η πλειοψηφία μίλησε. Ουγκ!

Στο σοβαρό κομμάτι του θέματος, δεν μπορεί να γίνει τίποτα, μόνο μια πολυυυυυύ ευγενική παράκληση (Ramparter το δίκαννο) όπως νομίζω ήδη γίνεται στους κανόνες και από 'κει και πέρα να αφεθεί στη συνείδηση του καθενός.

Ερώτηση προς αυτούς που προτιμούν τα greeklish: Εσείς δηλαδή δεν έχετε πρόβλημα να διαβάσετε greeklish; Και αν όχι, μήπως έχετε πρόβλημα να διαβάσετε ελληνικά; Αν διαβάζετε και τα δύο, μήπως θέλετε να πείτε πως εμείς οι υπόλοιποι είμαστε χαζοί;

Γιατί παίζει να συμβαίνει κάτι σε φάση καπνιστές (που τους ενοχλεί ο καπνός του τσιγάρου).

Ερώτηση προς αυτούς που προτιμούν ορθογραφημένα greeklish: Δοκιμάσατε να πατήσετε Alt+Shift πριν γράψετε ένα post; Νομίζω ότι απλώς αντί να "fainetai etsi", θα "φαινεται ετσι". Χάνει αυτό κάπου σε ταχύτητα π.χ. ;

Υ.Γ: Είδατε τί ωραίο που φαίνεται το post μου γραμμένο στα ελληνικά; Ε; εεε; Βρε 'σεις;

Leave a comment:

Working...
X