Announcement

Collapse
No announcement yet.

Greeklish

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Evans
    replied
    Λέτε να δοκιμάσω και εγώ το ctrl shift; Μπα το συνήθισα το alt shift, μηχανικά πάει.

Τέλος πάντων, για μένα είναι θέμα αισθητικής καθαρά . Μου αρέσει να βλέπω ελληνικά, τι να κάνουμε. Θα μου πεις, τι τα θες τα ελληνικά όταν βλέπεις ορθογραφικά τύπου πέζω. Όπως έχει συνηθίσει κανένας λοιπόν, δεν μπορούμε εξάλλου να επιβάλουμε το οτιδήποτε.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Προσωπικά δεν είναι τόσο ότι με ενοχλεί, όσο πρακτικό το ζήτημα.
    Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να διαβάσω ένα post όταν είναι γραμμένο σε greeklish. Όταν δε αυτό είναι πάνω από δυο σειρές, πολλές φορές το προσπερνάω. Ειδικά όταν τα greeklish είναι γραμμένα προσπαθώντας να κρατήσουν την ορθογραφία, μου είναι σχεδόν αδύνατο να τα διαβάσω. Πρέπει να κάνω αποκρυπτογράφηση.

Ούτε εγώ είμαι υπέρ του να απαγορέψουμε τα greeklish, αλλά θα πρότεινα όσοι έχουν τη δυνατότητα να γράψουν σε ελληνικά, να προσπαθήσουν να γράφουν. Δηλαδή, ας σκάφτουνε και τον κόσμο για τον οποίο έγραψαν ό,τι έγραψαν, δεν ποστάρουν για να τα διαβάσουν οι ίδιοι. Καλό σε όλους θα κάνουν και δε νομίζω πια ότι είναι τόσο δύσκολο. Τουλάχιστον, όταν θέλουν να κάνουν post που είναι πάνω από 2-3 σειρές, ας προσπαθήσουν να το γράψουν στα ελληνικά. Είναι τρομερά κουραστικό να διαβάζει κανείς παραγράφους γραμμένες σε greeklish.

Υ.Γ. Κι εγω ctrl + shift χρησιμοποιώ και δε παίρνει ούτε ένα δευτερόλεπτο η διαδικασία.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    - Mou thn dinei apistefta to oti prepei na pataw alt-shift kathe 2 defterolepta, otan thelw na grapsw mia Agglikh leksh.
    Forum me games eimaste kai xrhsimopoiw Agglikes lekseis kai ekfraseis synexomena...
    Btw χρονια τωρα χρησιμοποιω ctrl + shift για αλλαγη γλωσσας, το βρισκω πολυ πιο βολικο.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Oi logoi einai 3 kyriws:

- Grafw Greeklish apo tote pou vghke to Internet sthn Ellada kai exw synithisei na grafw se mia "A" taxythta kai efkolia.
    Ellhnika mporw na grapsw, alla kathisterw dramatika sto na vriskw ta koumpia epanw sto plhktrologio.

- Mou thn dinei apistefta to oti prepei na pataw alt-shift kathe 2 defterolepta, otan thelw na grapsw mia Agglikh leksh.
    Forum me games eimaste kai xrhsimopoiw Agglikes lekseis kai ekfraseis synexomena...

- Mporoun na diavasoun oloi osa grafw, opoiondhpote Browser xrhsimopoioun, opoiodhpote provlhma kai na exei to PC tous, h to ekastote Forum me tous Ellhnikous xarakthres.
    Epishs ean vriskomai sto ekswteriko, to logismiko den yposthrizei Ellhnika ean den ta sthseis.

Den prokeitai na mpw sthn diadikasia oute na mathw na grafw Ellhnika me thn idia efkolia, oute na anoigw ksexwrista programmata pou tha mou metafrazoun lathos afta pou grafw.
    Ean variountai kapoioi 1 fora na diavazoun, egw variemai 10 fores na grafw.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Paleyontai se mikra posts (san ayto).
    Opoios grafei sentonares me greeklish omos einai V for Voukos.

Leave a comment:

• ChrisTop
    replied
    Τα greeklish είναι πολύ σπαστικά, αλλά είναι αναγκαίο κακό. Εγώ συνήθισα πλέον.

Btw, όσοι γράφετε greeklish, γιατί έτσι?

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Εννοειται πως δε θελω να επιβαλω τιποτα σε κανεναν απλα λιγο οσο γινεται να προσεξουμε ολοι μας γιατι τελευταια το συνηθιζουν και μελη που δε το εκαναν παλαιοτερα.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Na epitrepontai.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Originally posted by Ramparter View Post
    - Σας ενοχλει;
    Ναι, λίγο όμως.

- Τι πιστευετε οτι ειναι καλυτερο να γινει;
    Διαγραφή posts σε όποιον δεν γράφει με ελληνικούς χαρακτήρες. (bad joke)

- Τι κανουμε σε περιπτωση μη συμμορφωσης;
    Ban. (even worse joke)

- Ποση ανεκτικοτητα μπορουμε να δειξουμε;
    Πολλή, πιστεύω. Και, σοβαρά τώρα, δεν είμαι υπέρ της λήψης μέτρων. Όποιος θέλει καλό θα ήταν να ευαισθητοποιηθεί και να την κόψει την συνήθεια, αλλά δε νομίζω ότι πρέπει να επιβάλλουμε κάτι.

Leave a comment:

• Ramparter
    started a topic Greeklish

Greeklish

Επειδη βλεπω οτι οσο παει και γινεται συνηθειο πολλοι να γραφουν με greeklish θα ηθελα λιγο να το συζητησουμε το θεμα.

- Σας ενοχλει;

- Τι πιστευετε οτι ειναι καλυτερο να γινει;

- Τι κανουμε σε περιπτωση μη συμμορφωσης;

- Ποση ανεκτικοτητα μπορουμε να δειξουμε;

Το θετω σε ολους το θεμα αυτο γιατι ουτε νομιζω οτι εχω το δικαιωμα να αποφασισω μονος μου, αλλα ουτε και σκοπευω να ασχοληθω με το ζητημα αν δεν αποφασιστουν καποιοι κανονες πρωτα.

ΥΓ: Τελευταια νιωθω σα να ειμαι ο μονος Admin εδω μεσα
Working...
X