Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mass Effect 2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Evans
    replied
    Απλά straier όλα όσα γράφεις θα μπορούσαν να εκφραστούν με μία πρόταση: Δε μου αρέσουν τα shooters.

    Προσωπικά πάντα, όταν κάνω μία κριτική προσπαθώ να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται και όταν μάλιστα εκφράζω μία άποψη για ένα παιχνίδι, το είδος του οποίου δε μου αρέσει, είμαι αρκετά διστακτικός στα όσα λέω. Εσύ έβγαλες ένα από τα καλύτερα περσινά παιχνίδια μάπα . Αρκετά από όσα λες με βρίσκουν σύμφωνο (δήθεν επιστημονικές εξηγήσεις, παρόμοιας αισθητικής τοπία, περίεργη μεταστροφή των χαρακτήρων βάσει επιλογών που κάνεις - romance), αλλά στο σύνολό τους όλα δένουν πολύ όμορφα, το παιχνίδι (gameplay wise ειδικά) είναι άρτιο, η θέση του στο γενικότερο role απόλυτα σωστή, οι επιλογές, όσο κλισέ και να είναι, έχουν άμεση αντίκτυπο στα γεγονότα και στην εξέλιξη του 3, οπότε ναι, περισσότερο για bashing φαίνονται τα όσα έγραψες, παρά για μία προσπάθεια αμερόληπτης κριτικής.

    Leave a comment:


  • straier
    replied
    Στην τελευταία αποστολή του Mass Effect αφού σκοτώσεις τον Saren πέφτουν οι άμυνες του Sovereign και η Alliance τον κάνει φέτες.
    Γιατί πέφτουν οι άμυνες;

    Ωραίο bashing πάντως, άξιος.
    Θεωρείς δηλαδή πως αυτά που έγραψα δεν ισχύουν; Φυσικά δεν ενοχλούν όλους τα ίδια πράγματα στον ίδιο βαθμό αλλά πάει καιρός από τότε που έπαιξα παιχνίδι που με έκανε να θέλω να πετάξω το χειριστήριο στην τηλεόραση.

    Leave a comment:


  • deus_d0pe
    replied
    Στην τελευταία αποστολή του Mass Effect αφού σκοτώσεις τον Saren πέφτουν οι άμυνες του Sovereign και η Alliance τον κάνει φέτες.

    Ωραίο bashing πάντως, άξιος.

    Leave a comment:


  • straier
    replied
    Πάει και το Mass Effect 2. Ναι λοιπόν τερμάτισα το πρώτο μου WRPG! Μπορεί και το τελευταίο.

    Το έπαιξα στο PS3. Ευτυχώς δε συνάντησα πολλά bugs. Το πιο εντυπωσιακό ήταν όταν κόλλησα 20 μέτρα πάνω από το έδαφος και ήθελε load από προηγούμενο checkpoints. To framerate δεν είναι τέλειο και κολλάει σε κάποια σημεία PC-style αλλά τίποτα φοβερό. Αυτό που ήταν απίστευτα εκνευριστικό στο παιχνίδι ήταν τα loading times. Έλεγα για τη Μπατονέττα πριν το install patch αλλά αυτό παίρνει βραβείο. Χαλαρά τα χειρότερα loading times σε παιχνίδι αυτής της γενιάς που έχω παίξει. Ειδικά μέσα στη Νορμανδία όταν ανεβοκατεβαίνω και όταν μπαίνω στο save/load menu είναι απαράδεκτα. Δε ξέρω πόσο καλύτερα ήταν τα πράγματα στην Xbox360 έκδοση (ξέρω πως αν έχεις καλό PC τα loading times είναι πολύ μικρά).

    Τα γραφικά του παιχνιδιού αν και τεχνικά είναι καλά, τα βρήκα εντελώς άψυχα και δε βοηθούν καθόλου το παιχνίδι να αποδώσει την "πολυχρωμία" των διαφόρων φυλών. Σχεδόν τα πάντα στο παιχνίδι είναι διάδρομοι σε βιομηχανικά περιβάλλοντα με εμπόδια (ευτυχώς που αυτός που αφήνει τα medipacks για τη Λάρα έβαλε όλα αυτά τα εμπόδια για να μπορεί να κρύβεται ο Shepard). Ακόμα και οι τέσσερις, και καλά, πόλεις του παιχνιδιού είναι εντελώς βαρετές χωρίς να έχουν κάτι που να τις κάνει αξιομνημόνευτες και χωρίς το journal δε θα είχες και ιδέα περί τίνος πρόκειται. Οι χαρακτήρες είναι σαφώς καλύτερα σχεδιασμένοι αλλά τα facial animations επιδέχονται μεγάλης βελτίωσης, ειδικά στους ανθρώπους.

    Με τον ήχο δεν είχα παράπονο, οι φωνές εξαιρετικές (αναμενόμενα) και η μουσική αν και δε με ξετρέλανε ήταν πάντα ταιριαστή στις περιστάσεις.

    Οι μάχες δε μου άρεσαν. Σχεδόν όλες οι μάχες μου φάνηκαν ολόιδιες μεταξύ τους και παρόμοιες με άλλα παιχνίδια (πχ Uncharted). Η πλάκα είναι πως οι πιο ωραίες μάχες στο παιχνίδι ήταν στο Shadowbroker DLC που είχε 2 bosses.

    Οι υποαποστολές και το scanning πλανητών αρκετά ανούσια. Μηδαμινή ιστορία και πενιχρές ανταμοιβές.

    Η βασική ιστορία αν και όχι φοβερή, έχει το ενδιαφέρον της αλλά είναι πολύ μικρή. Ουσιαστικά οι αποστολές που έχουν άμεση σχέση με τη βασική ιστορία είναι 5-6. Δεν είναι φοβερό πρόβλημα αφού η έμφαση είναι στους χαρακτήρες αλλά θα ήθελα κάτι παραπάνω. Ο κόσμος είναι από τα πιο γοητευτικά στοιχεία του παιχνιδιού (κρίμα που τα γραφικά δε βοηθούν καθόλου στην απόδοση των διαφορετικών κόσμων) αν ξεπεράσεις την έλλειψη ρεαλισμού, το δημιουργισμό και τις ψευδοεπιστημονικές εξηγήσεις. Π.χ. δεν υπάρχει καμία λογική στον τρόπο αναπαραγωγής των Ασάρι (χρήση άλλων ειδών). Με αυτή τη λογική θα μπορούσαν να συνουσιαστούν και με Varren. Δε με ενόχλησαν αυτά τα στοιχεία αλλά ώρες ώρες απορούσα με αυτά που έβλεπα ή διάβαζα... Οι διάλογοι ήταν σχετικά καλοί αλλά το σύστημα των επιλογών κάπως ανούσιο ωθώντας σε να κάνεις επιλογές που να σου δίνουν Paragon-Renegade πόντους προκειμένου να έχεις πρόσβαση στις μπλε-κόκκινες επιλογές. Από τότε που έχασα τη loyalty του Zaeed επέλεγα πάντα την πάνω δεξιά επιλογή (ευτυχώς είναι ο πιο αδιάφορος χαρακτήρας οπότε μικρό το κακό). Η περιγραφή των επιλογών χρειάζεται επίσης βελτίωση.

    Οι χαρακτήρες είναι αρκετά ενδιαφέροντες και με αρκετή ποικιλία και σίγουρα ένα από τα ατού του παιχνιδιού. Βέβαια δεν είναι όλοι ίσοι. Οι loyalty missions του Mordin και της TaliM (άντε και του Legion) είναι σαφώς πιο ενδιαφέρουσες από του Grunt και του Jacob, για παράδειγμα, εξερευνώντας και κάποια ηθικά ζητήματα. Θα ήθελα να υπάρχει και κάποια περαιτέρω ανάπτυξη των χαρακτήρων. Έχει δοθεί υπερβολική έμφαση στο romance και δεν υπάρχουν επιλογές για φιλία μεταξύ ατόμων του αντίθετου φύλου (έκανα romance στη Jack χωρίς να το καταλάβω και όταν της είπα πως θέλω την Tali σταμάτησε να μου μιλάει). Ακόμα και για το άτομο που έχει επιλεγεί ως σύντροφος, άπαξ και επισημοποιηθεί η σχέση δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πούνε.

    Αυτά. Δε ξέρω αν θα ασχοληθώ με το 3... Το σύστημα μάχης και το level design δε μου άρεσαν καθόλου οπότε είναι δύσκολα τα πράγματα. Ειδικά αν το 3 είναι ακόμα πιο πολύ shooter όπως λένε.
    Έχω και μια απορία μια που δεν έχω παίξει το 1. Ο Sovereign πώς ακριβώς πεθαίνει;

    Αλήθεια τι επιλέξατε στο τέλος;
     
    Εγώ, αν και Paragon, επέλεξα να κρατήσω τη βάση



    Υ.Γ. Καλύτερος χαρακτήρας: Joker

    Leave a comment:


  • Imrahil
    replied
    Ξέρει κανείς αν υπάρχουν διαφορετικά downloadable language packs στο αγγλικό Xbox Live (γιατί εγώ άκουσα τις σειρήνες και μετακόμισα) ή αν υπάρχει οποιοσδήποτε άλλος τρόπος να φορτώσει κανείς alternate language packs στο παιχνίδι(και για τα δύο ME); Το google με ενημερώνει μόνο για τα τεκταινόμενα με τις pc εκδόσεις.

    Leave a comment:


  • Deus
    replied
    Καλά σιγά το spoil,εξάλλου αυτό γίνεται και στο τέλος του μας 2,απλά βάλτο σε σποιλ ταγκ για να μην την πατήσει κανένας που δεν έχει τελειώσει το 2.

    Leave a comment:


  • Vaynard
    replied
    ωχ sorry αν σου εκανα spoilers νομιζα οτι το ειχες ηδη παιξει

    Leave a comment:


  • Deus
    replied
    Μωρέ και εγώ θα το ήθελα,αλλά με τόσο κράξιμο που έχει φάει διστάζω να στάξω 7 ευρώ.Αν παίξει κανα deal θα το τσιμπήσω κατευθείαν πάντως.

    Όταν το πάρω θα ρίξω και ένα replay πάντως στο insane για να πάρω και τα τελευταία τρόπαια.Φοβερό παιχνίδι,ελπίζω το 3 να είναι εφάμιλλο ποιοτικώς αυτού.Αν και γενικά δεν την φοβάμαι την bioware,μόνο να μην κάνει η ea καμιά χαζομάρα και επηρεάσει το παιχνίδι πιέζοντας να βγει πιο γρήγορα όπως συνέβη με το dragon age 2.

    Leave a comment:


  • Vaynard
    replied
    το τελειωσα και εγω deus τσεκαρε youtube αμα αφησεις το countdown και τρεχει για 2 μερες και το μηδενισεις δειχνει gameover με τους reapers να εισβαλλουν

    εμμενα μου αρεσε παντως δεν το βρηκα κακο ειχε και challenge, στην αποστολη που σου εδεινε και trophy αν το επαιζες stealth εδωσε μια διαφορετικη προσεγγιση, και το soundtrack ητανε εξαιρετικο

    Leave a comment:


  • Deus
    replied
    ...Και συνεχίζω με τα double posts.Διότι βούλομαι.

    Δεν ξέρω αν το πρόσεξε κανείς,αλλά κυκλοφόρησε το τελευταίο dlc για το μας 2.

    Το έχει θάψει όλος ο κόσμος,έχει τσιμπήσει από παντού πενταράκια και το παραλληλίζουν με το witch hunt του dragon age.

    Αυτό που με έχει ξενερώσει είναι στο dlc χειρίζεσαι μόνο τον shepard,δεν μπορείς να φέρεις και τα άλλα μέλη της ομάδας σου.Τι να πω

    Κρίμα ρε bioware,το είχες κάνει τόσο σωστά με το shadow broker...

    Leave a comment:


  • Deus
    replied
    Διπλό ποστ γιατί έτσι.

    Μόλις τελείωσα με τα dlc.

    Φοβερά και τα 2 αλλά το shadow broker ήταν πραγματικά το κάτι άλλο.Αρκετά μεγάλο σε διάρκεια για τα δεδομένα ενός dlc,φοβερές μάχες γεμάτες ένταση και με πολύ ωραία τροπή στο τέλος.Το shadow broker είναι ίσως το καλύτερο dlc που έχω δει.Άντε να δούμε τι θα λέει το επόμενο dlc...

    Leave a comment:


  • Deus
    replied
    Πρόσφατα το τελείωσα.

    Δεν θα γράψω αναλυτικές εντυπώσεις λόγω έλλειψης χρόνου,θα πω πως σε αντίθεση με το 1 το οποίο κατά την γνώμη μου ήταν απογοητευτικό το 2 είναι ένας ΑΑΑ τίτλος που διορθώνει σχεδόν όλα τα προβλήματα του προηγούμενου,με φοβερή δράση και το ίσως καλύτερο καστ χαρακτήρων που έχουμε δει σε παιχνίδι τα τελευταία χρόνια.Η αποστολή αυτοκτονίας όλα τα λεφτά,φοβερό το πως συνεργάζονται όλοι οι χαρακτήρες για να φέρουν εις πέρας την αποστολή.Ένα συν ακόμα οι αποφάσεις που καλείσαι να πάρεις και το ότι αυτές θα περάσουν στο mass 3.Το σίγουρο είναι πως αυτή η διλογία(το 1 είναι unplayable πλέον)θα παιχτεί πολλές φορές στο μέλλον.

    Το έπαιξα στο hardcore με vanguard.Στο μέλλον σίγουρα θα το ξαναπαίξω με διαφορετικό χαρακτήρα.Tώρα ασχολούμαι με dlc αποστολές που άφησα(overlord,shadow broker)

    Α παίδες και ένα νέο.Κυκλοφόρησε patch το οποίο συν τοις άλλοις προσθέτει 3 νέα τρόπαια τα οποία θα είναι από νέο επερχόμενο dlc.Όσοι έχετε το παιχνίδι τσεκάρετέ το.

    Leave a comment:


  • straier
    replied
    Έπαιξα λίγο παραπάνω, έκανα σχεδόν ότι αποστολή υπήρχε εκτός από τις Recruit και εξερεύνησα σχεδόν όλους τους διαθέσιμους πλανήτες. Οι βασικές ήταν το Project Overlord (με το τρελαμένο computer) και άλλη μία που είχε αρκετά σημεία με αυτοκινητάκι και στο τέλος βρίσκεις μια μπάλα των Προθέων. Η πρώτη αποστολή είχε κάποιο ενδιαφέρον αλλά δε με ξετρέλανε. Η δεύτερη ψιλοαδιάφορη. Εδώ να προσθέσω και τα αισθήματα νοσταλγίας παίζοντας τα σημεία με το αυτοκινητάκι. Μου θύμισε PS1 εποχές με τα υπέροχα τετραγωνάκια για textures. Ο χειρισμός του οχήματος μου άρεσε πολύ, το τι κάνεις με αυτό όχι και τόσο.
    Τέλοσπάντων, άρχισα να μαζεύω κόσμο και πήγα πρώτα στο Omega όπου πήρα αμέσως τον Zaeed Massari (ή όπως λέγεται, είναι άνθρωπος με ένα εξόγκωμα στη μούρη) και πάω να πάρω και το σαυρογιατρό (αν και αυτό το είχα κάνει ήδη στο ντέμο).
    Αν και είναι ευχάριστο παιχνίδι και με απείρως καλύτερο ρυθμό από το μέσο wrpg (αφού είναι τελείως γραμμικό) δεν έχω δει κάτι που να με εντυπωσιάσει. Το σύστημα μάχης, αν και καταλαβαίνω το λόγο που είναι έτσι, μου φαίνεται αδιάφορο, καμία ένταση στις μάχες πέρα από τον εκνευρισμό όταν χάνω μέχρι να περιμένω μισό λεπτό να ξαναφορτώσει. Οι επιλογές στους διαλόγους διέπονται από τον κλασικό δυισμό της Bioware και δε με ικανοποιούν (δε μου αρέσει που πρέπει να μαζεύεις paragon-renegade points για κάποιες επιλογές) ενώ λείπουν λεπτομέρειες όπως σαρκασμός, ειρωνεία, αμηχανία κλπ. Επίσης, πολύ συχνά, δεν είναι αρκετά περιγραφικές και άλλο νομίζω πως θα πει και άλλο λέει, πράγμα που με ξενερώνει απίστευτα. Με αυτόν τον τρόπο σκότωσα (μάλλον) εμμέσως έναν καημένο Quarian (αυτόν με το μαγαζί στο Omega). Και κάτι άσχετο: Τις φυλές πώς τις ξεχωρίζετε; Ξεχωρίζω αμέσως τους Asari, Quarian (και Humans ) άντε και τους Salarians αλλά μετά από αυτούς τη χάνω λίγο τη μπάλα.

    Βέβαια όλα αυτά δεν έχουν και πολύ σημασία πλέον μια που βρήκα τρόπο να παίξω PS2 και το παιχνίδι θα παρατηθεί μέχρι νεωτέρας για να πάρει προτεραιότητα το (τυμπανοκρουσίες) Xenosaga.

    Leave a comment:


  • Vaynard
    replied
    ε οσο μαζευεις ποντους paragon/renegate θα αυξανονται οι μπαρες μην ανησυχεις απλα θελει αρκετους ποντους στην αρχη, υπαρχει και αντιστοιχο skill που σου δινει ενα ποσοστο % παραπανω renegate/paragon points

    Leave a comment:


  • straier
    replied
    Νομίζω πως έχω κάθε λόγο να παραπονιέμαι. Το voucher σου λέει να πας να κατεβάσεις το Cerberus Network. Το τι περιέχει δε σου το λέει και αν πας στη σελίδα της Bioware δεν αναφέρει τίποτα για το κόμικ. Γενικά δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για το τι και πώς το κάνεις με το κόμικ. Δεν υπάρχει στο μενού. Νομίζω πως είναι λογικό κάτι που είναι στην αρχή του παιχνιδιού να είναι ήδη μέσα και όχι να χρειάζεται να κατεβάσεις 600+ΜΒ πρώτα.
    Στην εποχή του instant gratification ζούμε, περίμενα για να κάνει install, δε μου φαίνεται λογικό να μην το αγγίξω γιατί αν θέλω να το παίξω σωστά δε θα έχω ότι χρειάζεται...
    Τέσπα θα το ξαναρχίσω και βλέπουμε.
    Δεν έχω καταλάβει πού φαίνονται τα Paragon/Renegade στατιστικά. Βλέπω πως έχει 2 μπάρες αλλά δε βλέπω διαφορές ακόμα και όταν παίρνω πόντους.
    Τα περί SD δεν τα σχολιάζω. (για να μην αναφέρω πόσο μικρά έχουν κάνει τα γράμματα)

    Leave a comment:

Working...
X