Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Στην τελευταία αποστολή του Mass Effect αφού σκοτώσεις τον Saren πέφτουν οι άμυνες του Sovereign και η Alliance τον κάνει φέτες.
Γιατί πέφτουν οι άμυνες;
Ωραίο bashing πάντως, άξιος.
Θεωρείς δηλαδή πως αυτά που έγραψα δεν ισχύουν; Φυσικά δεν ενοχλούν όλους τα ίδια πράγματα στον ίδιο βαθμό αλλά πάει καιρός από τότε που έπαιξα παιχνίδι που με έκανε να θέλω να πετάξω το χειριστήριο στην τηλεόραση.
Originally posted by Squall Leonhart
I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
Originally posted by 丹野
Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
Originally posted by Ryu_gr
υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Απλά straier όλα όσα γράφεις θα μπορούσαν να εκφραστούν με μία πρόταση: Δε μου αρέσουν τα shooters.
Προσωπικά πάντα, όταν κάνω μία κριτική προσπαθώ να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται και όταν μάλιστα εκφράζω μία άποψη για ένα παιχνίδι, το είδος του οποίου δε μου αρέσει, είμαι αρκετά διστακτικός στα όσα λέω. Εσύ έβγαλες ένα από τα καλύτερα περσινά παιχνίδια μάπα . Αρκετά από όσα λες με βρίσκουν σύμφωνο (δήθεν επιστημονικές εξηγήσεις, παρόμοιας αισθητικής τοπία, περίεργη μεταστροφή των χαρακτήρων βάσει επιλογών που κάνεις - romance), αλλά στο σύνολό τους όλα δένουν πολύ όμορφα, το παιχνίδι (gameplay wise ειδικά) είναι άρτιο, η θέση του στο γενικότερο role απόλυτα σωστή, οι επιλογές, όσο κλισέ και να είναι, έχουν άμεση αντίκτυπο στα γεγονότα και στην εξέλιξη του 3, οπότε ναι, περισσότερο για bashing φαίνονται τα όσα έγραψες, παρά για μία προσπάθεια αμερόληπτης κριτικής.
Μόλις σκοτώσεις τον Saren ο Sovereign καταλαμβάνει το άψυχο σώμα του για να σταματήσει τον Shepard. Ουσιαστικά το άψυχο σώμα του Saren είναι ο Sovereign, αφήνοντας το σκάφος εκτεθιμένο.
Θεωρείς δηλαδή πως αυτά που έγραψα δεν ισχύουν; Φυσικά δεν ενοχλούν όλους τα ίδια πράγματα στον ίδιο βαθμό αλλά πάει καιρός από τότε που έπαιξα παιχνίδι που με έκανε να θέλω να πετάξω το χειριστήριο στην τηλεόραση.
Θεωρώ ότι κάνεις πολύ υψηλή κριτική, αυτό είναι όλο. Επίσης θεωρώ ότι είτε δεν σου αρέσουν καθόλου τα sci-fi είτε είσαι αρνητικά προκατελλημένος στα wrpgs. Δεν είδα πουθενά να ψάχνεις για λογική στο lore του Xenosaga που είναι 1000 φορές περισσότερο παράλογο και WTF απ'το τρόπο αναπαραγωγής των Asari. Καλά κάνεις βέβαια, προφανώς δεν αρέσουν σε όλους τα ίδια πράγματα και με πάσα ειλικρίνια αν ήθελα να δείξω σε κάποιον πόσο suckάρει το Mass Effect 2, θα διάλεγα το post σου.
Παντως παροτι προσωπικα μου αρεσε το παιχνιδι, συμφωνω με οσα λεει ο straier...Η κριτικη του δεν εχει αστοχιες και τα οσα αναφερει οντως ισχυουν σε ενα βαθμο. Το ζητημα ειναι κατα ποσο ολα αυτα επηρεασαν τον καθεναν μας ή χαλασαν την ολη εμπειρια (πραγμα καθαρα υποκειμενικο).
αλλά...μάπα γραφικά???
Δεν ειπε οτι ηταν μαπα, ειπε οτι ηταν αψυχα και οτι το level design ουσιαστικα δινει επιπεδα διαδρομους... και τα δυο ισχυουν imo, γενικοτερα θεωρω οτι το πρωτο mass effect σου εδινε την αισθηση οτι ταξιδευεις σε διαφορετικους πλανητες κατι που με την καμια δεν μπορω να πω για το δευτερο. Τρανταχτο παραδειγμα η Cidatel, η σημαντικοτερη περιοχη του παιχνιδιου, δες πως αποδοθηκε στο 1 και πως αποδοθηκε στο 2...
Δεν ξερω, πραγματικα θεωρω οτι η κριτικη του ειναι απολυτα σωστη (δεν διαφωνω πουθενα), η διαφορα ειναι οτι προσωπικα ολα αυτα δεν με επηρεασαν αρνητικα...Βασικα το παιχνιδι καταφερνει αυτο
Κάποια πράγματα τα εξήγησε ήδη ο Νο-το αλλά πάμε πάλι.
Όντως δε μου αρέσουν τα WRPG (πέραν του Planescape που δεν έχω αξιωθεί να τελειώσω), το είπα στην αρχή του ποστ μου. Δε με ξετρελαίνουν τα sci-fi αλλά εξαρτάται από την υλοποίηση. Αν όλη η ιστορία διαδραματίζεται μέσα σε ένα αστρόπλοιο δύσκολο να μου αρέσει. Αν μιλάμε για κάτι σε στυλ Dune μου αρέσει.
Τα γραφικά είναι τεχνικά καλά (σε γενικές γραμμές τουλάχιστον) αλλά δεν αξιοποιούνται σωστά. Σοβαρά νιώθεις πως βρίσκεσαι στην πρωτεύουσα του κόσμου όταν είσαι στη Citadel; Σου δίνει διαφορετική αίσθηση από το Illium ή ακόμα και το Omega (επίσης γιατί είναι πάντα νύχτα στις πόλεις); Ο κόσμος του παιχνιδιού υποτίθεται πως αποτελείται από τόσους εξωτικούς πλανήτες και φυλές. Αυτό δεν αποδίδεται με τίποτα στα γραφικά του παιχνιδιού, κάτι που με ξενέρωσε απίστευτα. Και σε θέμα level design τα πάντα σχεδόν είναι διάδρομοι με εμπόδια που φυσικά έχει αντίκτυπο στο πόσο διασκεδαστικές είναι οι μάχες και πόση ποικιλία παρουσιάζουν. Τα shooters όντως δε μου αρέσουν αλλά θεωρητικά ούτε τα hack and slash RPG μου άρεσαν μέχρι που βγήκε το Demon's Souls. Ως αντίλογο, θα ήθελα να ρωτήσω τι το τόσο υπέροχο έχει το σύστημα μάχης του Mass Effect 2 και πώς συγκρίνεται με Gears of War και Uncharted. Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσω και την άποψη του Τίτου (αν θέλει ) στο θέμα επειδή είχε εκφράσει ανησυχία όταν άκουσε πως το Mass Effect 3 θα είναι ακόμα περισσότερο shooter.
Τα loading times είναι τα χειρότερα που έχω συναντήσει στο PS3 και αυτό δεν είναι άποψη αλλά γεγονός.
Οι επιλογές που κάνεις στους διαλόγους είναι επίσης άσχημα υλοποιημένες. Πέρα από το γεγονός ότι είναι πολύ περιοριστικές (που εντάξει αυτό να το δεχτώ) αυτοαναιρούνται με το Paragon/Renegade σύστημα. Θα μπορούσες να επέλεγες στην αρχή Paragon/Renegade και να έκανε το παιχνίδι για σένα τις επιλογές. Το παιχνίδι σε τιμωρεί αν δεν ακολουθήσεις συγκεκριμένη πορεία στερώντας σου τους μπλε/κόκκινους διαλόγους (που παρεμπιπτόντως στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα...).
Όσον αφορά το θέμα με την αναπαραγωγή των Ασάρι κλπ δεν είναι κάτι που με ενόχλησε ακριβώς αλλά μου προσέφερε WTH moments. Το παιχνίδι θέλει να παρουσιάσει ένα επιστημοφανές προσωπείο και παράλληλα το καταστρέφει με αστείες εξηγήσεις. Εφόσον μπαίνει στον κόπο να εξηγεί με τόση λεπτομέρεια θέματα φυσικής και, ειδικά, βιολογίας, θέτει συγκεκριμένα δεδομένα. Για να το θέσω πιο απλά αν δεις τον Gandalf στο Lord of the Rings να κάνει cast fireball δε θα σου κάνει εντύπωση. Αν δεις το Bruce Willis στο Die Hard να κάνει το ίδιο θα το κοιτάξεις με δυσπιστία. Απλά δεν ταιριάζει στο setting του παιχνιδιού, είναι inconsistent. Το Mass Effect αποφάσισε πως δε θα χρησιμοποιήσει υπερφυσικά στοιχεία αλλά εν τέλει το κάνει δια της πλαγίας οδού. Στο Xenosaga, παρόλο που έχει και αυτό επιστημοφανή στοιχεία, δεν εστιάζει σε αυτά και το υπερφυσικό στοιχείο παίζει ξεκάθαρα κεντρικό ρόλο. Εξάλλου αν είδες το ποστ μου για το Xenosaga θα παρατήρησες πως έχω κι εκεί διάφορες ενστάσεις με την ιστορία και τον κόσμο του παιχνιδιού. Αν έκανα πραγματικό bashing θα έλεγα απλά πως η κεντρική ιστορία δε βγάζει κανένα νόημα και ότι οι Reapers δεν έχουν κανένα ουσιαστικό κίνητρο για την καταστροφή των φυλών. Αλλά έχω τη δυνατότητα αυθυποβολής σε κάποιο βαθμό.
Αν πάρω τα πράγματα "αντικειμενικά" και ρίχνοντας μια ματιά σε κριτικές στο ίντερνετ θεωρώ πως το παιχνίδι είναι υπερτιμημένο. 9.6 από το IGN σε ένα παιχνίδι με τόσο προφανή ελαττώματα νομίζω πως είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά. Μπορεί όντως να είναι ένα από τα καλύτερα περσινά παιχνίδια (δεν έχω παίξει τα πάντα άλλωστε για να κρίνω) αλλά επιδέχεται σημαντικών βελτιώσεων. Λέγοντας αυτό, να προσθέσω πως αν κάποιος που δεν παίζει WRPG μου ζήταγε να του προτείνω ένα WRPG, θα του πρότεινα χαλαρά το Mass Effect 2. Το παιχνίδι έχει όντως πολύ καλό ρυθμό, ειδικά για WRPG, ενδιαφέρον lore και κόσμο, συμπαθητική ιστορία και ωραίους χαρακτήρες. Απλά, στην περίπτωσή μου τουλάχιστον, τα στοιχεία αυτά δε μπορούν να με κάνουν να αγνοήσω τα ψεγάδια του.
Originally posted by Squall Leonhart
I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
Originally posted by 丹野
Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
Originally posted by Ryu_gr
υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
To αστείο είναι ότι πάρα πολλά από αυτά που λες ήταν οι αρχικές που απόψεις για τον τίτλο, απόψεις που δεν άλλαξαν μετά τον τερματισμό, αλλά μπήκαν στην άκρη για τον ενθουσιασμό που μου προκάλεσε η συνοχή που υπάρχει μεταξύ των επιλογών και με τις πιθανές εξελίξεις στο 3. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να το κράζω για τις αδιάφορες επιλογές σε πολλές αποστολές και ειδικά σε κάποια loyalties.
Αυτό που λέτε για το Citadel πάντως δε νομίζω ότι αποτελεί μειονέκτημα, το παιχνίδι είναι κομμάτι μίας τριλογίας, στην οποία τριλογία το κάθε μέρος της έχει πολύ συγκεκριμένους και ξεκάθαρους στόχους. Στο ΜΕ1 είχες τη δυνατότητα να εξερευνήσεις κάποιες περιοχές και να συναναστραφείς με πολλούς NPCs γιατί αυτός ήταν ο ρόλος του Shepard ως νέος Spectre. Στο ΜΕ2, όντας μέλος της Cerberus και πρώην Spectre και γνωρίζοντας τι θέλεις να κάνεις (recruit τους "τούμπανους" για την καταπολέμηση της επικείμενης απειλής) δεν έχεις χρόνο για εξερευνήσεις ήδη γνωστών περιοχών, για αυτό το ενδιαφέρον σου στρέφεται σε νέους πλανήτες, εκεί που υπάρχουν πόροι για την αναβάθμιση των εξοπλισμών σου και φυσικά εκεί που υπάρχει κάποιο δείγμα δραστηριότητας των Collectors. Το γεγονός μάλιστα ότι η έννοια του χρόνου υλοποιείται τόσο καλά στο παιχνίδι το ανεβάζει, κατά τη γνώμη μου, πολλά σκαλιά: μπορείς σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή να πας στο Omega Relay και ανάλογα των επιλογών/ αποστολών που έκανες και του χρόνου που διέθεσες, θα έχεις διαφορετική κατάληξη.
Στα του shooting τώρα, κατά την άποψή μου χωράει ανανέωση. Αυτή τη στιγμή είναι ένα υβρίδιο το οποίο τείνει προς το action, το 3 πρέπει να υλοποιήσει καλύτερα τους action/ 3rd person shooter μηχανισμούς που εξέλιξε το 2 (συγκριτικά με το 1 πάντα), διατηρώντας τα skills και το levelling. Δε θα ήταν καθόλου άσχημο να δούμε μηχανισμούς σαν το Gears of War και μάλιστα το ίδιο απαιτητικούς. Στο ΜΕ2 έπαιζες σχεδόν αλγοριθμικά (το είπα και παλιότερα).
Χαρά στο κουράγιο σου που ασχολήθηκες με το codex .
Απολύτως σεβαστή η άποψή σου, είναι απλά που διαφωνώ σε όλα. Στην ατμόσφαιρα των περιοχών, στους διαλόγους, στο shooting. Aκόμα και την αναζήτηση λογικής πίσω από κάποια πράγματα. Για τα loading times δυστυχώς δεν μπορώ να γνωρίζω, σε PC το έχω το παιχνίδι και δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Δεν έχει βέβαια κανένα απολύτως νόημα να καθήσω να γράψω κατεβατό αντιπαράθεσης για να πω πως τα είδα εγώ αυτά από την οπτική μου αφού ουσιαστικά θα έγραφα τα ακριβώς αντίθετα απλά για να τα γράψω για να καταλήξω να αποθεώνω το τίτλο που τον θεωρώ ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της γενιάς.
Αυτό που λέτε για το Citadel πάντως δε νομίζω ότι αποτελεί μειονέκτημα, το παιχνίδι είναι κομμάτι μίας τριλογίας, στην οποία τριλογία το κάθε μέρος της έχει πολύ συγκεκριμένους και ξεκάθαρους στόχους. Στο ΜΕ1 είχες τη δυνατότητα να εξερευνήσεις κάποιες περιοχές και να συναναστραφείς με πολλούς NPCs γιατί αυτός ήταν ο ρόλος του Shepard ως νέος Spectre. Στο ΜΕ2, όντας μέλος της Cerberus και πρώην Spectre και γνωρίζοντας τι θέλεις να κάνεις (recruit τους "τούμπανους" για την καταπολέμηση της επικείμενης απειλής) δεν έχεις χρόνο για εξερευνήσεις ήδη γνωστών περιοχών, για αυτό το ενδιαφέρον σου στρέφεται σε νέους πλανήτες, εκεί που υπάρχουν πόροι για την αναβάθμιση των εξοπλισμών σου και φυσικά εκεί που υπάρχει κάποιο δείγμα δραστηριότητας των Collectors.
To θεμα ειναι οτι στο mass effect 2 εχει χαθει η αισθηση της κλιμακας. Ειναι καπως ακυρο η πρωτευουσα του συμπαντος να ειναι ενα τριοροφο δωματιο . Και αυτο εχει περασει στον συνολικο σχεδιασμο (graphics και level design) ολων των τοποθεσιων γι'αυτο και λεω οτι παροτι το setting ειναι το ταξιδι σε εναν απεραντο γαλαξια η υλοποιηση σε καμια περιπτωση δεν πετυχαινει κατι αναλογο (δηλαδη πιστευω οτι ο straier ειναι απολυτα σωστος στο συγκεκριμενο). Το πρωτο mass effect απο την αλλη πετυχαινει εκει αλλα μπαζει σε ολα τα υπολοιπα. Μου αρεσε παντως η οπτικη σου πανω στο ''γιατι''' του σχεδιασμου ;);).
Το εχω ξαναπει, σχεδιαστικα το Mass Εffect 2 ειναι κατι αντιστοιχο με το Final Fantasy ΧΙΙΙ... δεν ειναι γραμμικο μονο σαν παιχνιδι αλλα εχει και γραμμικη δομη στο level design (απλοικα σχεδιασμενα τερεν σε μορφη διαδρομων). Οταν κανεις μια τετοια σχεδιαστικη επιλογη και το setting περιλαμβανει ταξιδια σε διαφορετικους πλανητες ειναι λογικο υπαρξουν αντιφασεις.
Απο την αλλη οπως ειπα, σαν παιχνιδι συνολικα σε κανει να μην στεκεσαι πολυ σε ολα τα παραπανω...
Εγω απο το 3 παντως θα ηθελα μια πιο ανοιχτη λογικη στον σχεδιασμο ;).
Στα του shooting παντα υπαρχει περιθωριο βελτιωσης.
Ως αντίλογο, θα ήθελα να ρωτήσω τι το τόσο υπέροχο έχει το σύστημα μάχης του Mass Effect 2 και πώς συγκρίνεται με Gears of War και Uncharted. Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσω και την άποψη του Τίτου (αν θέλει ) στο θέμα επειδή είχε εκφράσει ανησυχία όταν άκουσε πως το Mass Effect 3 θα είναι ακόμα περισσότερο shooter.
You wanted an answer, and for your sins you'll get one...
Έχω γράψει 2 reviews για τη σειρά και μπορείς να δεις την ολοκληρωμένη μου άποψη εκεί. Σε αυτά που λες δε μπορώ να σου προσάψω κάτι, αλλά πριν δώσω την απάντησή μου να καταθέσω μερικά δεδομένα
1) Οι περιοχές των hubs (πόλεις) είναι μικρές συγκριτικά με άλλα παιχνίδια, και της Bioware και εκτός. Το έχω πει άλλωστε.
2) Οι μηχανισμοί μάχης δεν είναι καινοτόμοι.
3) Οι εξωγήινοι είναι όλοι ανθρωπόμορφοι, και σε προσωπικό επίπεδο δε συμμερίζομαι τις απόψεις για "τεράστιο επικό lore". Το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον αλλά όχι μεγαλοφυές.
4) Δε ανυσήχησα επειδή το ME3 ίσως είναι ακόμα πιο shooter, αλλά επειδή θα απευθύνεται σε "όσο το δυνατό ευρύτερο κοινό". Ποτέ δε μου κάθονται καλά τέτοιες δηλώσεις.
Οι απαντήσεις μου
1) Συμφωνούμε, απλά δε με ενοχλεί ιδιαίτερα για τον εξής λόγο - δεν έχει λόγο σαν παιχνίδι να ρίξει βάρος στις πόλεις. Από τη στιγμή που θέλουν να φτιάξουν μια σφιχτοδεμένη πλοκή, πώς θα κόλλαγε σε κάτι τέτοιο μια μεγάλη πόλη με side quests, εξερεύνηση κλπ? Το ζητούμενο ήταν να κόψουν το περιττό λίπος, όχι να το αντικαταστήσουν. Αυτό που ζητάς ανήκει σε άλλου τύπου παιχνίδι (τα KotoR πχ μιλώντας για Bioware).
2) Συμφωνώ με την παρατήρηση μα διαφωνώ κάθετα με την αιτιολόγηση. Συγκρίνεις ένα squad based παιχνίδι με δύο solo τίτλους, όπου ο ένας είναι καθαρά FPS και ο άλλος action, και ο μόνος λόγος που το κάνεις αυτό είναι επειδή έχουν cover system. Το ME2 δεν επιδιώκει να κινηθεί προς κανένα από αυτά τα παιχνίδια, (αν και έχει επηρρεαστεί από το Gears), δε μπορεί να κινηθεί από τη φύση του και, τέλος, δεν είναι καν αυτό το ζητούμενο. Οι μηχανισμοί του είναι οι πλέον κατάλληλοι ώστε να μη μπλέκει ο παίχτης με micromanagement τύπου SWAT αλλά και να μην είναι δυνατό το commando style. Υπάρχουν πιο πολύπλοκοι μηχανισμοί, σίγουρα, πιο ακριβείς επίσης, πιο βαθιοί ναι, αλλά πιο ταιριαστοί όχι. Αν ήταν κάτι σαν αυτό που περιγράφεις αμφιβάλλω αν εσύ θα μπορούσες να το τερματίσεις, στο κάτω κάτω.
3) Συμφωνώ με την παρατήρηση και η έλλειψη έμπνευσης με ενόχλησε κι εμένα. Από εκεί και πέρα, σα βιολόγος, σίγουρα θα βρήκες πολύ περισσότερους λόγους να εκνευριστείς. Από μεριάς μου δεν είδα κάποια ασυνέπεια (αν και κάποια πράγματα ούτε κι εμένα μου άρεσαν σα λύσεις), αναμένω να δω πολύ περισσότερη ουσία στους homeworlds στο 3 μέρος, και δεν καταλαβαίνω το πρόβλημά σου με τους Reapers. Έχοντας παίξει το πρώτο μέρος, δεν είδα πρόβλημα κάπου.
Ελπίζω να σε κάλυψα :phil:
Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...
Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί
1) Δεν εννοούσα να γίνουν τεράστιες οι πόλεις με 100.000 NPCs και άλλα τόσα ανούσια quests. Ο ρυθμός του παιχνιδιού μια χαρά είναι όπως είναι. Η ένσταση μου είναι περισσότερο στο φαίνεσθαι των πόλεων και όχι απαραίτητα στο είναι. Η κλίμακα και η οπτική διαφοροποίηση των πόλεων θα μπορούσε να υπάρχει χωρίς να επηρεαστεί στο ελάχιστο η γραμμικότητα.
2) Κανένα από τα 2 δεν είναι FPS νομίζω. Περισσότερη ποικιλία στις μάχες δε σημαίνει απαραίτητα περισσότερο action ή στόχευση. Το gameplay μπορεί να εμπλουτιστεί και με άλλους τρόπους.
Μου αρκεί πάντως που θεωρείς πως το σύστημα μάχης είναι ταιριαστό.
3) Καλύτερα να μην επεκταθώ άλλο σε αυτό το θέμα αφού όπως είπα δεν είχα ουσιαστικό πρόβλημα με αυτό και η εξήγηση μπορεί να ξενερώσει κι άλλα άτομα. Αν συνεχίζεις να θες να μάθεις μπορώ να σου στείλω σε pm.
4) Ε τι μπορούν να του κάνουν πια; Να μειώσουν την ιστορία χλωμό, είναι η αποκορύφωση. Οι σημαντικές επιλογές πιστεύω πως όντως θα είναι περιορισμένες αλλά αναμενόμενο αφού όλα έχουν μπει στην τελική ευθεία πλέον.
Originally posted by Squall Leonhart
I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
Originally posted by 丹野
Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
Originally posted by Ryu_gr
υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Το άρχισα επιτέλους, είμαι level 17 και, ως σωστό sci fi freak, έχω φάει επικό κόλλημα. Ο ορισμός της εξέλιξης σε σχέση με το πρώτο και όλα μέχρι στιγμής βαίνουν καλώς. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ο τίτλος περισσότερο μου βγάζει Shooter με RPG στοιχεία, πάρα RPG με στοιχεία shooter. Αναμενόμενο ίσως αφού παίζω με το imported save που είχα ως soldier στο πρώτο game, μιας και το replay που επιχείρησα κάποια στιγμή με άλλη class δε το ολοκλήρωσα ποτέ. Το καλό είναι ότι, πλέον, η Shooter φύση του παιχνιδιού αποδίδεται ως ολοκληρωμένο Shooter.
Σε καθαρά υποκειμενικό επίπεδο, δε κρύβω ότι θα ήθελα λιγότερη γραμμικότητα και, κυρίως, ένα πιο ανεπτυγμένο σύστημα εξερεύνησης του γαλαξία. Το δεύτερο το είχα παράπονο και στον πρώτο τίτλο αλλά, από το να αποδοθεί όπως αποδόθηκε στο προηγούμενο, καλύτερα που είναι έτσι. Θα έλεγα πάντως ότι η straightforward λογική του παιχνιδιού εντάσσεται πολύ αρμονικά και εξυπηρετεί πολύ πετυχημένα το γενικότερο πλαίσιο όπως θέλει να το εκφράσει ο τίτλος.
Κατά τ' άλλα, παρότι κλώνος μέχρι αηδίας, Mass Effect > Babylon 5.
Υ.Γ. Δε ξέρω αν έκανα το quest νωρίς και δεν είχα όλες τις πιθανές επιλογές στους διαλόγους, αλλά πολύ ξενέρωσα που δεν είχα την επιλογή να αφήσω τον Maelon να συνεχίσει την έρευνα για τη θεραπεία.
There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.
για την γραμμικοτητα εχεις δικαιο, οτι καλυπτεται πολυ εξυπνα απο το γενικοτερα πλαισιο και σκοπο της αναγκαιοτητας να εστιασει η ιστορια σε συγκεκριμενα πραγματα, ετσι σε βαζει στο κλιμα και σε κρατα σε εγρηγορση
βεβαια πηγανε να κανουνε το ιδιο κατα καποιο τροπο και με το dragonage 2 αλλα δεν τους βγηκε τοσο πετυχημενο
Υ.Γ. Δε ξέρω αν έκανα το quest νωρίς και δεν είχα όλες τις πιθανές επιλογές στους διαλόγους, αλλά πολύ ξενέρωσα που δεν είχα την επιλογή να αφήσω τον Maelon να συνεχίσει την έρευνα για τη θεραπεία.
Δεν υπάρχει τέτοια επιλογή.
Αν υπήρχε θα την διάλεγες;
Originally posted by Squall Leonhart
I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
Originally posted by 丹野
Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
Originally posted by Ryu_gr
υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Comment