Announcement

Collapse
No announcement yet.

Alan Wake

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Όταν το κερδίσεις, να μου το αφιερώσεις!

Πρέπει να μαζέψω όλες τις φινλανδικές λέξεις που είναι βρίσιμο και να τις ποστάρω καμμιά μέρα.
    sigpic

Comment

• Vote Orion for Finnish bad words !

edit: Τώρα που ξαναγύρισα στην δράση, άρχισα να μαζεύω και τα υπόλοιπα achievements για να αποδείξω ότι το παιχνίδι γαμάει μάνες ! (Το σχόλιο μου ελπίζω να είναι προκλητικό να το δει ο Somari και να αρχίσει να το παίξει το Alan Wake )
      sigpic

Comment

• Χαχαχα τάννο όσο και να προκαλείς, από οκτώβρη και μετά..

Originally posted by Orion View Post
        Όταν το κερδίσεις, να μου το αφιερώσεις!
        Το λέγαμε με φίλους στη σχολή...φαντάσου να κερδίσει Έλληνας το βραβείο, στις ειδήσεις:

"Έχουμε δίπλα μας τον κύριο Παπαδόπουλο που πήρε φέτος το κ@βλί της αστροφυσικής. Αλλά μιλήστε μας ο ίδιος,πώς αισθάνεστε που πήρατε το κ@βλί;"
        Originally posted by Raf
        Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

• Η Remedy μιλάει για το Alan Wake 2.
          sigpic

Comment

• Τελείωσα και εγώ το Alan Wake,οι εντυπώσεις θετικότατες!

Ας αρχίσουμε από τα αρνητικά

Άπειρα πυρομαχικά που χαλάν λίγο την ατμοσφαιρά του παιχνιδιού.Ποτέ δεν έμεινα χωρίς πυρομαχικά,και το έπαιζα και στο hard.Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο all around βέβαια, κυρίως γιατί σε κάποια σημεία στην πέφταν από παντού και το sprint κρατάει 2 secs οπότε αδύνατον να ξεφύγεις.Επίσης οι εχθροί ήταν πάντοτε οι ίδιοι,little Taken,normal Takken,Big Takken,speed Takken,λίγη παραπάνω ποικιλία δεν θα έβλαπτε.Κάποια σημεία ήταν υπερβολικά open enviroment.Κάτι που δεν ήταν άσχημο αν βάζαν κάποια collectibles σε αυτά,αλλά ποτέ σχεδόν δεν υπήρχαν αυτά με αποτέλεσμα να κάνεις μια μεγάλη απόσταση δίχως λόγο.Άσε που ο Alan πάει και σαν χελώνα

Πέραν αυτών των μειονεκτημάτων το παιχνίδι είναι πολύ καλό.Η ατμόσφαιρα και η story driven αισθητική είναι βέβαια τα μεγάλα του ατού.Το σύστημα μάχης δεν το βαριέσαι και ας είναι σχετικά επαναλαμβανόμενο και αυτό γιατί βρίσκεσαι στην τσίτα.Ώρες ώρες έκλασα μέντες,αλλά ήταν ακριβώς στο ποσοστό που ήθελα.Ούτε παραπάνω(γιατί είμαι και μέγα χέστης) ούτε παρακάτω(για να μην μας λένε και αδερφές) .

Τώρα για την ιστορία

Μου άφησε πολλά ερωτηματικά,για αυτό θέλω να κάνω και το playthrough στο Nightmare.Τελικά υπάρχει ο Alan Wake ή μήπως είναι δημιούργημα του Zane?Η μήπως ο Zane είναι δημιούγημα του Wake?Ο Wake στο τέλος είναι taken by darkness θυσιάζοντας τον εαυτό του για να σώσει όχι μόνον την Alice αλλά όπως βλέπουμε και πολλούς άλλους χαρακτήρες,όπως ο Agent Nightdale.Ή μήπως τίποτα από αυτά δεν ισχύει και οι κάτοικοι του Bright Falls παίζουν μαζί του?Ποια είναι τελικά τα κίνητρα του Dark Pressence?Να κατακτήσει όλο τον κόσμο or something like that μου φαίνεται πολύ ρηχό.Τι έγινε τελικά με τον Zane?Τι ρόλο βαράει ο Nightdale,γιατί ξέρει τόσα πράγματα και γιατί κυνηγά τον Wake.ΣΤο βιβλιαράκι τη CE νομίζω εχει την ιστορία του,απαντά το ερώτημα αυτό?

Πολλά ερωτήματα που ίσως εγώ να μην πρόσεξα(ή να μην θυμάμαι) ή βρίσκονται στα manuscripts και στα dlc.Έχω φυσικά τις δικές μου επεξηγήσεις αλλά πρέπει να το ξαναπαίξω για να πάρω μια πλήρη εικόνα.

Vallhala Rocks and Night Spring Episode 1-2-5 is DA SHIT!Ελπίζω να έχουμε και άλλα Night Springs,για εμένα ήταν ΌΤΙ καλύτερο στην ατμόσφαιρα.Κρίμα που κάποια επεισόδια ήταν μέτρια και δυστυχώς κανένα δεν έφτασε το πρώτο.

Ο Barry είναι υπέρτατος ΘΕΟΥΛΗΣ.

Τελείωσα το game χάνοντας 6 manuscripts 10 thermos και 3 signs και 1 chest.Μπορώ να παίξω μεμονομένα επεισόδια και να βρω τα χαμένα ή πρέπει να ξαναρχίσω από την αρχή για να μου τα μετρήσει?

Μετά το replay θα παίξω και το signal εννοείτε.Ή μήπως να παίξω πρώτα το signal και μετά να κάνω replay?Τι μου προτείνετε?

Comment

• Kαταρχην, ωραιος ;););)

Σχετικα με τις ερωτησεις σου

Μπορεις να παιξεις καθε chapter ξεχωριστα για να μαζεψεις οτι σου λειπει. Οπως και στο Uncharted 2 εχεις τη δυνατοτητα να πας στα chapters (που χωριζονται σε μερη το καθενα) και να ξενικησεις απο οποιο σημειο θες.

Στην δευτερη ερωτηση προτεινω πρωτα replay...Πολλες απο τις αποριες που εχεις θα λυθουν οταν μαζεψεις ολα τα scripts και δεις εκ νεου καποια απο τα γεγονοτα του τιτλου.

Το signal δεν ειναι το κεφαλαιο 7, ουσιαστικα προσφερει περισσοτερες πληροφοριες πανω στα ηδη γνωστα και σε στρεφει πιο κοντα σε μια απο τις πολλες θεωριες που πιθανον εξηγουν το ολο story. Gameplaywise, ειναι καλυτερο απο τον βασικο τιτλο.

Το βιβλιο της CE απανταει σε καποια απο τα ερωτηματα που υπαρχουν σχετικα με τον Nightingale. Απο κει και περα οπως ειπα ριξε ενα replay στο παιχνιδι και παιξε το signal...ειναι πολυ πιο ωραιο να βρεις τις απαντησεις μονος σου, πιστεψε με.

Σαν hint πανω στο ολο story θα επισημανω απλα οτι το κεφαλαιο 4 λεγεται ''The Truth''...

Το παραπανω οδηγει στην προσωπικη μου αγαπημενη θεωρια για το τι τελικα συμβαινει.

Comment

• Τα όσα έχασες, μπορείς να πας κατευθείαν στα επεισόδια που σου λείπουν και να πας να τα βρεις. Μετά όμως πρέπει να το σώσεις για τα thermos, γιατί αν δεν σωθούν και πεθάνεις, τότε θα αναγκαστείς να τα ξαναβρεις. Το ίδιο ισχύει και στα chests.

Μόνο τα manuscripts, signs και TVs σώζονται αυτόματα, γιατί είναι και respawned.

Μετά απ' όλα αυτά, παίξε το The Signal. Είναι η συνέχεια του αρχικού Alan Wake, αλλά με flashbacks όλου του παιχνιδιού σε ghost φάση και insomnia. Φαντάζομαι θα είναι και το The Writer η συνέχεια του.

Τα υπόλοιπα δες και μόνος σου.
                sigpic

Comment

• Tanno ολα τα collectibles εχουν autosave, αν παρεις κατι δεν χρειαζεται να το ξαναβρεις.

Comment

• Τhanks for the anwsers

Άρα ξεκινάω αμέσως στο Nightmare για να μην ξεχάσω και τι παίζει με την ιστορία και πάω για το the signal.Θα επιστρέψω με την δική μου εκδοχή της ιστορίας.

Omega 3 fatty acids are good for your heart

Edit:Ναι Tanno και εγώ σχεδόν σίγουρος είμαι πως κάνει αμέσως save τα στατιστικά σου όταν παίρνεις οποιοδήποτε collectible

Comment

• Originally posted by nooto View Post
                      Tanno ολα τα collectibles εχουν autosave, αν παρεις κατι δεν χρειαζεται να το ξαναβρεις.
                      Originally posted by Laharl View Post
                      Edit:Ναι Tanno και εγώ σχεδόν σίγουρος είμαι πως κάνει αμέσως save τα στατιστικά σου όταν παίρνεις οποιοδήποτε collectible
                      Αν κάνουν atrosaves, όπως νομίζετε, τότε πως εξηγείτε το ότι όταν ξαναπαίζεις το παιχνίδι, δεν υπάρχουν τα thermos εκεί που αρχικά τα πήρατε, ενώ κάποια που δεν πήρατε βρίσκονται στην θέση τους και περιμένουν να τα πάρετε ? Ε λοιπόν ?

Εξαιρούνται τα chests που ξεκλειδώνονται και είναι respawned, όπως τα TV και έτσι.

Εγώ αυτό είδα όταν το έπαιξα εδώ και 2 μέρες για να τα ψάχνω. Πέθανα μία δύο φορές και τα είδα να στέκονται εκεί να περιμένουν στην ίδια θέση, εφόσον τα πήρα ήδη...
                      sigpic

Comment

• So what?Το ότι υπάρχουν εκεί δεν σημαίνει ότι δεν τα έχει υπολογίσει στα στατιστικά σου.Έχω πάρει thermos και αμέσως έχασα αλλά ο αριθμός στα στατιστικά μου πήγε από 88 σε 89 και μετά ήταν εκεί και με περίμενε.Το ξαναπήρα αλλά έμεινε ο αριθμός στα 89...

Comment

• Originally posted by Laharl View Post
                          Omega 3 fatty acids are good for your heart
                          Αυτό είναι και λίγο inside joke. Οι Φινλανδοί παίρνουν σα τρελοί τέτοια. Omega 3 όπου και αν πας.
                          sigpic

Comment

• Εχουν πει ποσα DLC αναμενεται να βγουν;
                            Ξερω πως εχει βγει 1 και αναμενεται 1 ακομα.
                            Θα το ψηνα να το αγορασω το παιχνιδι και γενικα δεν ασχολουμαι ποτε με DLC αλλα απ οσο ακουω εδω πρεπει να χει γινει καλη δουλεια.
                            Παντως αν ειναι να σταματησουν στα 2 DLC Chapters τοτε μια Complete Version δε νομιζω να αποτελεσει και εκπληξη καπου στο τελος του ετους, πραγμα που σιγουρα θα προτιμουσα.

Comment

• Originally posted by Xeno View Post
                              Εχουν πει ποσα DLC αναμενεται να βγουν;
                              Ξερω πως εχει βγει 1 και αναμενεται 1 ακομα.
                              Θα το ψηνα να το αγορασω το παιχνιδι και γενικα δεν ασχολουμαι ποτε με DLC αλλα απ οσο ακουω εδω πρεπει να χει γινει καλη δουλεια.
                              Παντως αν ειναι να σταματησουν στα 2 DLC Chapters τοτε μια Complete Version δε νομιζω να αποτελεσει και εκπληξη καπου στο τελος του ετους, πραγμα που σιγουρα θα προτιμουσα.
                              Μόνο 2 DLCs θα είναι. Αν ήταν να ανακοινώσουν και 3ο DLC θα το μάθαινα από τα Alan Wake Forums και μάλιστα από τον ίδιο τον Mikko Rautalahti.
                              sigpic

Comment

• Τοτε ρωτα τον κυριο Mikko αν θα βγει και κανα πακετο που θα τα δινουν ολα μαζι a la GOTY edition κτλ.

Comment

Working...
                                X