Announcement

Collapse
No announcement yet.

Alan Wake

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ε ρε γλέντια! Καλωσήρθατε στη παρέα!

Tanno, η LCE είναι σκέτη καύλα.
    Βιβλίο, soundtrack, γυρίσματα, comparison φωτογραφίες με μοντέλα/ηθοποιούς και χαρακτήρες, οτι θες έχει!
    Και το in-game commentary είναι απλά :resp: Και βιντεάκια, trailers κτλ. Όλα τα standard που έχουνε LCE εκδόσεις.

Μόνο μια προειδοποίηση. Επειδή απο οτι κατάλαβα με το Bioshock, δε σε καίει πολύ η ιστορία σε παιχνίδια, μπορεί να μη πορωθείς τόσο.
    Το gameplay και τα achievements είναι καλά, αλλά αρκετά επαναλαμβανόμενα και γενικά, δρούν ώς καλό μέσο για να ειπωθεί η ιστορία.

Κάτι σαν τα αρχικά Silent Hill βρε παιδί μου. Το μέσο (gaming) είναι απλά εργαλείο για την ιστορία και όχι αντιστρόφως, όπως στη πλειοψηφία των παιχνιδιών σήμερα.
    Έχει και boom booms και πόρωση, έχει και χέσιμο (μπόλικο), αλλά αυτό που το κάνει ξεχωριστό και τόσο γαμάτο, είναι η ιστορία.

Η Αγία Τριάδα των παιχνιδιών (έτσι τη λέω), για εμένα. Σενάριο, χαρακτήρες, voice acting. Αν ένα παιχνίδι έχει αυτά γαμάτα, συγχωρώ όλα τα άλλα.
    Οπότε δε μπορώ να σου πω αντικειμενικά, αν είναι καλό ως καθαρά gameplay. Δεν είναι κάτι που με τραβάει πολύ στα παιχνίδια, γι'αυτό άλλωστε είμαι και χάλια στη δράση.

Επαναλαμβάνω, καλό gameplay. Πολύ καλό, αλλά δεν είναι αυτό που το κάνει γαμάτο.
    sigpic

Comment

• Originally posted by Orion
      Μόνο μια προειδοποίηση. Επειδή απο οτι κατάλαβα με το Bioshock, δε σε καίει πολύ η ιστορία σε παιχνίδια, μπορεί να μη πορωθείς τόσο.

Η Αγία Τριάδα των παιχνιδιών (έτσι τη λέω), για εμένα. Σενάριο, χαρακτήρες, voice acting. Αν ένα παιχνίδι έχει αυτά γαμάτα, συγχωρώ όλα τα άλλα.
      Δεν είναι ότι δεν με καίει η ιστορία στα παιχνίδια. Πάντα με καίει και για να την χαρώ την ιστορία, πάω πάντα single player και ΠΑΝΤΑ στο Normal.

Σωστό και με την Αγία Τριάδα, αλλά δυστυχώς η καλύτερη για την Τριάδα είναι η Μουσική. Σενάριο, Χαρακτήρες και Μουσική. Πολύς κόσμος αδιαφορεί το voice acting γιατί δεν είναι πάντα καλή η ηχογράφηση τους(Είμαι μουσικός παραγωγός και ξέρω τι έστι καλή ηχογράφηση και όχι...).

P.S.: Είμαι "π......ς"(Ξέρει ο Raphael τι εννοώ... )
      sigpic

Comment

• Update

Το τελευταίο καιρό παρατηρήθηκε ένα κρούσμα από bugs στα achievements. Όσοι πετύχετε κάποια περίεργη περιγραφή ή και μη ξεκλειδώματος του achievement, πρέπει να το πει στα Alan Wake Forums, ιδιαίτερα σ' αυτό το θέμα. Τώρα η Remedy προσπαθεί να το λύσει το θέμα και για τις 2 μεριές.
        sigpic

Comment

• UPDATE

Βρέθηκε λύση για το περίεργο bug που έχω εγώ. Αν σας εμφανιστεί το παρακάτω achievement με τέτοια περιγραφή:

It's Not Just a Typewriter Brand 20
          QWERTY? DVORAK? 50 Taken know it's neither.
          αντί του αληθινού
          It's Not Just a Typewriter Brand 20
          Defeat 50 Taken with a shotgun.
          Μην τρομάζετε, καθώς υπάρχει επεξήγηση σ' αυτό με λίγες wiki πληροφορίες, οι οποίες παρατίθενται παρακάτω στα αγγλικά.
          'QUERTY?' and 'DVORAK?' aren't glitched text strings, though they might look like it at first glance.

That might not be so obvious if you're used to the greek keyboard layout.
          sigpic

Comment

• Τanno περιμενουμε συντομα feedback, θελω γερο post εντυπωσεων.;)

Comment

• Για αρχή οι εντυπώσεις μου είναι καραθετικές ! Σαν να βλέπω μία τηλεοπτική σειρά !
              sigpic

Comment

• Είδες; Μα δεν είναι σα να παίζεις σε σειρά αλα Twilight Zone ή Outer Limits ή κάτι παρόμοιο; Πολύ τα σπάει να βλέπεις σειρά και να παίζεις παιχνίδι ταυτόχρονα.
                sigpic

Comment

• Originally posted by Orion View Post
                  Είδες; Μα δεν είναι σα να παίζεις σε σειρά αλα Twilight Zone ή Outer Limits ή κάτι παρόμοιο; Πολύ τα σπάει να βλέπεις σειρά και να παίζεις παιχνίδι ταυτόχρονα.
                  Χεχε ! Όντως !
                  sigpic

Comment

• Τερμάτισα το Alan Wake και το The Signal.

Επειδή λόγω έργων στο σπίτι μου, θα ασχοληθώ με τα υπόλοιπα achievements αργότερα. Πρόλαβα να κάνω κάποια achievements.

Μου λείπουν λίγες σελίδες και λίγες θερμομπουκάλες καφέδων για να ολοκληρώσω και τα 2 achievements, τα οποία θα ψάξω, όταν τελειώσω με τα έργα σπίτι μου.

Τα λόγια μου είναι λίγα σ' ότι και να εκφράσω για το εκπληκτικό παιχνίδι και την γαμάτη rock μουσική. Ήταν λες και η RMD συνδύασε την τηλεοπτική σειρά με το gaming. Λίγο ακόμα και θα ήταν φτυστοί οι αληθινοί άνθρωποι και θα ήταν Live Action Gaming !

Το μικρό spoiler που θα σας κάνω είναι ότι το The Signal είναι η συνέχεια του αρχικού παιχνιδιού.
                    sigpic

Comment

• Άρχισα και εγώ το Alan Wake!

Τελείωσα μόλις το πρώτο κεφάλαιο και οι εντυπώσεις μου είναι θετικότατες.

Το gameplay του τίτλου είναι μιά χαρά,αν και φαίνεται ότι μπαίνει σε δευτερέυον ρόλο για την ιστορία.Απλοί μηχανισμοί άρτια εκτελεσμένοι όμως που σου δίνουν την δυνατότητα να κάνεις τα πάντα πολύ εύκολα.Δεν μοίαζει με τα δύστροπα Sillent Hill που για να στρέψεις το κεφάλι σου πίσω πρέπει να κάνεις τάμα για να μην σε σκοτώσουν .Μου άρεσε επίσης η αμεσότητα που δίνει ο φακός-στόχος.Μου φαίνεται βέβαια αρκετά un-horror από άποψη πυρομαχικών(βέβαια βρίσκομαι στην αρχή ακόμα) μιάς και τελείωσα με 20 μπαταρίες και θα μπορούσα άνετα να έχω άλλες 5 και στο boss στο τέλος σου δίνει infinite pistol ammo...Θα δείξει,ελπίζω να χρειαστεί που και που να κάνεις λίγη κράτη στα πυρομαχικά

Τώρα στον οπτικό τομέα βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα,το voice acting είναι υπερβολικά καλό και η μουσική ταιριάζει απολυτα με την "όμορφη" ατμόσφαιρα του δάσους.Μόνο μου δυσαρέσκεια όταν οι μιλάνε ταυτόχρονα Alan και τέρατα και μπερδεύονται λιγάκι οι υπότιτλοι ή φεύγουν πολύ γρήγορα από την οθόνη.

Για την ιστορία τώρα δεν έχω πολλά να πω αλλά φαίνεται πολλά υποσχόμενη,ΤΕΡΑΣΤΙΟ respect για

την πρώτη φορά που βλέπεις τηλεόραση με τον τρελό επιστήμονα που μιλάει για παράλληλα σύμπαντα και ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ.Αυτό το σημείο με πόρωσε άσχημα μπορώ να πω .Κακομοίρηδες μην πετάξετε καμία ατάκα του στυλ και που να δεις μετά,σας έφαγα

Comment

• Δε πετάμε, δε πετάμε.

Όσο για τους υπότιτλους κτλ, το πρόβλημα είναι ο τρόπος που παίζει ο καθένας. Εγώ π.χ, κάααθομαι και περιμένω να τα ακούσω/δω όλα πριν συνεχίσω και ποτέ δεν έπεσα σε ομιλία πάνω σε ομιλία.
                        Μια φίλη μου που το παίζει τώρα στη κονσόλα μου, τρέχει να προχωρήσει και δε κάθεται να ευχαριστηθεί τους διαλόγους και να εξαντλήσει τα πάντα. Οπότε όλα προχωράνε πολύ γρήγορα και μπλέκονται.
                        Το κόλπο σε αυτό το παιχνίδι είναι πως, αν αρχίσει ομιλία ή κάποιο event, κάθεσαι και περιμένεις μέχρι να μη γίνεται για μερικά δευτερόλεπτα τίποτα. Τότε έχει τελειώσει το θέμα και προχωράς.

Και το παιχνίδι αξίζει για κάτι τέτοια. Δηλαδή, όταν π.χ πέτυχα τους γέρους στη diner, καθόμουν και άκουγα μέχρι να τα πούνε όλα πριν κάνω οτι έπρεπε να κάνω. Έτσι, έχεις την full εμπειρία.
                        Μιας που το σενάριο και οι χαρακτήρες και γενικά τα όσα συμβαίνουν είναι τόσο σημαντικά στο παιχνίδι, πιστεύω πως αν δεν κοιτάξεις να τα δείς όλα αυτά, χάνεις κάπως απο την εμπειρία.

Τόσα άτομα έχουνε πορωθεί και τον Somari, ακόμα να τον πείσω. Για βοηθηστε ρε παιδιά! Αν και αυτός είναι ικανός να μη το παίζει επειδή λένε όλοι παίξ'το.
                        sigpic

Comment

• Originally posted by Orion View Post
                          Τόσα άτομα έχουνε πορωθεί και τον Somari, ακόμα να τον πείσω. Για βοηθηστε ρε παιδιά! Αν και αυτός είναι ικανός να μη το παίζει επειδή λένε όλοι παίξ'το.
                          Originally posted by Raf
                          Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

• Orion δεν θα γκρίνιαζα εάν πήγαινα γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο

Μπλέκονται ακόμα και αν περιμένεις.

π.χ

Όταν ήσουν μέσα στο σπιτάκι με το πρώτο τηλέφωνο και σου την έπεφτε ο τύπος με την μπουλντόζα μπερδευόταν δίχως να κάνω τίποτα.

Τέσπα ευτυχώς μπλέκονται μόνον σε συζητήσεις Alan και τεράτων οπότε δεν χάνω από την πλοκή πράγματα.

Οι γέροι ήταν πολύ respect πάντως

Α και μία ερώτηση,να διαβάζω τα manuscript ή να τα αφήνω για το τέλους του κεφαλαίου ή την αρχή του επόμενου?Το λέω αυτό γιατί παρατήρησα πως σου λένε πράγματα πριν ακόμα γίνουν.

Όπως το event με εσένα που έβγαινες στην τηλεόραση και έλεγες για το σύγγραμα και την Alice

Comment

• Laharl, αυτό είναι απο τα ωραία του παιχνιδιού και έχει γίνει σχεδιασμένα. Μη τις προσπερνάς. Να τις διαβάζεις όπως τις βρίσκεις. Ξέρουνε τι κάνουνε οι σχεδιαστές.
                              Γιατί βρίσκεις τη σελίδα που λέει οτι σου τη πέφτει ο άλλος με το αλυσοπρίονο και μετά πας ακόμα πιο χεσμένος γιατί το περιμένεις να σου έρθει οποιαδήποτε στιγμή.
                              Επίσης, και σε σελίδες που μιλάνε για τη πλοκή, πάλι εσκεμμένα γίνεται αυτό. Ότι βλέπεις, είναι οτι σου δείχνει η Remedy. Απλά go with the flow. Δε κάνεις λάθος.

Όσο για το σπιτάκι π.χ, συμβαίνει γιατί προχώρησες πιο μέσα και πήγε στο επόμενο set ομιλίας. Άσε που αυτοί δε το βουλώνουνε και εύκολα.
                              Εγώ π.χ, μπήκα μέσα και έμεινα εκεί λίγο. Μετά πήγα στο κέντρο δωματίου, τα άκουσα εκεί και μετά έπιασα το τηλέφωνο. Αφού τα είχε πεί όσα ήταν να πεί.
                              Συμβαίνει όντως στο παιχνίδι αυτό, όσο και να προσέξεις, αλλά εμένα δε με ενοχλεί. Είναι και πιο ρεαλιστικό. Δε θα σε περιμένει ο Taken να μιλήσεις.

Somari, I see. Άδικα σε κατηγόρησα λοιπόν. Να σε κεράσω kavli, korvapuusti ή καμμιά malaco για συγνώμη; Πέρνα απο εδώ να πάμε στο Hese Cafe. Ή μπορούμε να putsata το grill.
                              sigpic

Comment

• Hahahahahahahahahha... To ksereis oti uparxei kai Kavli prize, tou idiou omilou, gia tis epistimes etsi? Perimene loipon gia tin proti mou anakalipsi
                                Originally posted by Raf
                                Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Working...
                                X