Announcement

Collapse
No announcement yet.

Heavy Rain [spoiler thread]

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• majorfox
    replied
    Originally posted by Tanno View Post
    Λάθος κάνετε. Στο τέλος πεθαίνει ο Ήθαν, αν πεθάνουν οι άλλοι.

Εγώ έφαγα τα @@ μου. Στην μέση τον έπιασε ο μπάτσος και τον έχωσε φυλακή, αλλά όλοι τους καταλαβαίνουν ότι ο Ήθαν δεν είναι ο δολοφόνος ορίγκαμι. Στο τέλος άμα πεθάνουν όλοι και συνεχιστεί το παιχνίδι, τότε μετά ο Ήθαν αυτοκτονεί μέσα στην ίδια την φυλακή του.

αυτο ειναι το κακο σεναριο , το πραγματικο ειναι αυτο που ειναι μαζι με την Μαντισον !

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Λάθος κάνετε. Στο τέλος πεθαίνει ο Ήθαν, αν πεθάνουν οι άλλοι.

Εγώ έφαγα τα @@ μου. Στην μέση τον έπιασε ο μπάτσος και τον έχωσε φυλακή, αλλά όλοι τους καταλαβαίνουν ότι ο Ήθαν δεν είναι ο δολοφόνος ορίγκαμι. Στο τέλος άμα πεθάνουν όλοι και συνεχιστεί το παιχνίδι, τότε μετά ο Ήθαν αυτοκτονεί μέσα στην ίδια την φυλακή του.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Ναι το ξέρω,το διάβασα πιο πάνω δηλαδή,απλά λέω ότι θα μπορούσε να πεθαίνει με την μία ο Ήθαν και απλά να συνεχίζανε οι άλλοι το ψάξιμο.

Leave a comment:

• hideo
    replied
    Αυτο που λες νομιζω γινεται(αλλα δεν το εχω κανει).Δλδ στο τελος να μην ειναι ο ethan,αλλα ενας απο τους αλλους.
    Αν θυμασαι σε καποια φαση εισαι σε διλημμα ποιον να παρεις τηλεφωνο λιγο πριν το τελος.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Vaynard άκου την ιστορία για το δάχτυλο.Με το που λέει ότι πρέπει να το κόψω άρχισα να κάνω βόλτες,βρίσκω τον μπαλτά και λέω ωπ εδώ είμαστε.κρίμα που δεν έχει και κάτι άλλο όμως για να έχω επιλογές σκεφτόμουνα.Με το που μπαίνω μέσα κρατώντας τον μπαλτά καια φού κάθησα πρόσεξα πως υπήρχαν κι άλλα αντικείμενα αλλά εγώ ευτυχώς βρήκα με την μία τον μπαλτά και σκεφτόμουν εντάξει εύκολο ήταν.Αυτή είναι τύχη.
    Όσο για τον Ήθαν εγώ νόμιζα ότι μπορεί όντως να πεθάνει πιο πριν και ήμουν μονίμως τρομαγμένος,ειδικά στην πρώτη δοκιμασία που είχε πάρει φωτιά το αμάξι και έπρεπε να βρω τα στοιχεία και μετά να βγω.Τον δολοφόνο και τον Σων θα μπορούσαν άνετα να τον βρίσκουν η Μάντισον για δημοσιογραφικoύς λόγους ή ο Νόρμαν για να ανέβει ranks στο FBI.

Leave a comment:

• hideo
    replied
    Originally posted by straier View Post
    Αναφερόμουν πριν το τέλος. Υπήρχαν διάφορες δοκιμασίες που νόμιζα πως μπορεί να σκοτωθεί (και τελικά δε μπορεί). Στο τέλος δεν έχει και πολύ σημασία μια που η ιστορία δε μπορεί να αλλάξει πολύ πλέον. Μπορείς να το δεις σαν bad ending που υπάρχει και σε άλλα παιχνίδια, δεν αλλάζει τραγικά η ιστορία.
    Ε ναι ενταξει,απλα δεν ξερω ποσο λογικο ειναι ο κεντρικος χαρακτηρας να πεθαινει στην μεση του παιχνιδιου.
    Ειδικα οταν η βαση του story του παιχνιδιου ειναι ο ethan και ο γιος του.
    Δλδ καταλαβαινεις τι θελω να πω.Μετα με τι να ασχοληθεις στο παιχνιδι?

Ας πουμε οτι πεθαινε ο Ηθαν και ο γιος του.Ε θα τελειωνε το παιχνιδι και θα σχολουμασταν με το insomnia της Μαντισον,θα αλλαζε και ο τιτλος του παιχνιδιου(καθως το heavy rain δεν θα ειχε νοημα:p).Δλδ δεν γινεται να μην υπαρχει μια βαση.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Εγω απαντησα κυριως σε αυτο που ειπε ο straier στο αλλο thread.
    Αναφερόμουν πριν το τέλος. Υπήρχαν διάφορες δοκιμασίες που νόμιζα πως μπορεί να σκοτωθεί (και τελικά δε μπορεί). Στο τέλος δεν έχει και πολύ σημασία μια που η ιστορία δε μπορεί να αλλάξει πολύ πλέον. Μπορείς να το δεις σαν bad ending που υπάρχει και σε άλλα παιχνίδια, δεν αλλάζει τραγικά η ιστορία.

Leave a comment:

• hideo
    replied
    Ενταξει αν σκοτωνοταν απο την αρχη δεν θα ειχε και νοημα το παιχνιδι νομιζω.

Εγω απαντησα κυριως σε αυτο που ειπε ο straier στο αλλο thread.
    Είναι αλλά από όσο ξέρω δε μπορείς να σκοτώσεις τον κεντρικό όσο και να προσπαθείς-αποτυγχάνεις.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Στο τέλος γίνεται αυτό, όχι στα ενδιάμεσα trials.

Leave a comment:

• hideo
    replied
    Originally posted by Vaynard
    παντως το scenario που σκοτωνεται ο ethan απο τους αστυνομικους καθως ανοιγει η πορτα στο τελος ητανε μe μικρη διαφορα απο καποιες αλλες η ποιο εντονα συναισθηματικα φορτισμενη σκηνη του παιχνιδιου imo,
    Αρα τι λεγατε ρε παιδια οτι δεν σκοτωνεται ο ethan?

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    ωραιος, και εσυ εκανες ενα απο τα ''καλα'' endings και τωρα που το σκεφτομαι ακριβως αυτο εκανα και εγω στο δικο μου πρωτο play με τις ιδιες επιλογες

τελικα το δαχτυλο εσυ πως το εκοψες?
    omg σουρεαλιστικη ερωτηση

imo για replay περιμενε να περασει λιγος καιρος μη το κανεις αμεσως θα το εκτιμησεις περισσοτερο, εκτος και αν καιγεσαι για τα trophies

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Πωπω ξεκίνησα να διαβάζω πράγματα αλλά αρχίζω να μπερδεύομαι οπότε ας γράψω τι έγινε στο δικό μου playthrough.
    1)H Lauren πνίγηκε.
    2)Η Madison (sexy btw) παγιδεύεται στο δωμάτιο του Σκοτ αλλά βρίσκει και την διεύθυνση που κρατάει τον Σων.Όταν βγει τελικά από το διαμέρισμα,ειδοποιεί τον Ήθαν,δεν τον βρίσκει και πάει μόνη της.
    3)Ο Νόρμαν κατηγόρησε τον Κάρτερ με αποτέλεσμα να μην μετέχει στο τέλος και απλά να παραιτηθεί.
    4)Ο Ήθαν φτάνει με την μία στην σωστή διεύθυνση κι έχει αποτύχει μόνο στο 2ο trial.Σώζει τον Σων κι εκείνη την ώρα φτάνει και η Μάντισον στο σημείο εκείνο.
    5)Εμφανίζεται ο Σκοτ,πυροβολεί τον Ήθαν στο στομάχι,κυνηγάει την Μάντισον και τελικά τον πυροβολεί ο Ήθαν και τον σκοτώνει.
    6)Στο φινάλε βλέπουμε τους Ήθαν,Σων,Μάντισον να είναι σε καινούριο σπίτι,ενώ στις ειδήσεις δείχνει ποιος είναι ο δολοφόνος,και ότι η αστυνομία ζητάει δημόσια συγνώμη στον Ήθαν για τις κατηγορίες.
    7)Τελειώνει με τον τάφο του Σκοτ.

Να πω εδώ πως οι εντυπώσεις μου για τους χαρακτήρες ήταν παρόμοιες με του Deus Dope.Δηλαδή,οκ κούκλα η Μάντισον,προχωράμε.Ο Σκοτ φαινόταν πολύ συμπαθής ενώ ο Νόρμαν παρόλο που στην αρχή μοιάζει σπασικλάκι,με το που κάθεσαι στο γραφείο και αρχίζεις να παίζεις με το ARI τον λατρεύεις.Ο Ήθαν,ο πρωταγωνιστής μας,απόλυτα συμπαθής και πραγματικά συμπάσχεις μαζί του καθόλη την διάρκεια της οδύσσειας του μέχρι να βρει και τελικά να σώσει τον γιο του.

Πρέπει να βάλω 2ο playthrough στο πρόγραμμα.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    παντως το scenario που σκοτωνεται ο ethan απο τους αστυνομικους καθως ανοιγει η πορτα στο τελος ητανε μe μικρη διαφορα απο καποιες αλλες η ποιο εντονα συναισθηματικα φορτισμενη σκηνη του παιχνιδιου imo,
    εμενα εντομεταξυ μου εχει μεινει πλεον για platinum μονο το perfect crime ending + αλλο ενα + την τελεια οδηγηση που πρεπει να κανεις στο 1o trial του ethan...εξαιρετικα δυσκολα τα qte σε αυτη την σκηνη δεν πρεπει να κανεις ουτε ενα λαθος

για να παρω τα υπολοιπα endings επαιξα απλα το game 2 φορες απο την αρχη και μετα απλα επαιξα καποιες σκηνες ξανα για να παρω τα υπολοιπα trophies, προφανος για το perfect crime θελει και τριτο playthrough

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Δηλαδή σε σένα deus dope στο πρώτο παίξιμο, δεν βρήκαν το ποιος πραγματικά ήταν ο origami killer;
    Στο "Α Μother's Revenge" τέλος, η Madison μαθαίνει ποιος είναι ο origami killer ακολουθώντας το όνομα που είπε η μητέρα του Shelby. Και ο Jayden, στο τέλος, έρχεται αντιμέτωπος με τον Shelby μετά όμως από τα στοιχεία που του έδωσε η Madison και στη μάχη στη ταράτσα ο Jayden πέθανε. Ο Ethan δεν ανακάλυψε ποιος ήταν ο δολοφόνος. Η Madison στο τέλος ήταν ράκος και έβλεπε ζωντανούς εφιάλτες σαν να τρελάθηκε από την insomnia. Οπότε ουσιαστικά μόνο η Lauren ήρθε face-to-face με τον origami killer και τον σκότωσε.

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Δηλαδή σε σένα deus dope στο πρώτο παίξιμο, δεν βρήκαν το ποιος πραγματικά ήταν ο origami killer;

Από τη μεριά μου εγώ έκανα τους εξής τρεις τερματισμούς:

1ος) Ούτε ο Ethan, oύτε ο Jayden αλλά ούτε και η Paige κατάφεραν να βρούνε που είναι ο Shaun. Tελικά το παιδί πνίγεται. Ο Jayden πεθαίνει από την επίδραση του ναρκωτικού καθώς ψάχνει με τα στοιχεία που συνέλεξε να δει ποιος είναι ο Oraigami Killer, αλλά δεν οδηγείται ουσιαστικά πουθενά. Ο Ethan και η Paige σαν ζευγάρι βρίσκονται πάνω από τον τάφο του Shaun και λίγο πριν φύγουν ο Ethan βάζει τέλος στη ζωή του, πάνω από τον τάφο του παιδιού με μια σφαίρα στον κρόταφο. Ο Origami Killer, δηλαδή ο Shelby σκοτώνεται από την Lauren. Oυσιαστικά αυτό που έκανε ο Shelby πηγαίνοντας στους γονείς των πνιγμένων μικρών αγοριών ήταν να καλύπτει στοιχεία που θα οδηγούσαν στην συλληψη του.

2ος) Η Paige βρήκε ποιος είναι ο Origami Killer (Shelby) και το βασικότερο που ήταν ο μικρός Shaun. Tελικά πήρε τηλέφωνο το Jayden. Εthan, Jayden και Paige οδηγούνται στην τοποθεσία του παγιδευμένου Shaun. To παιδί σώζεται και ο Jayden πάνω στην πάλη σκοτώνει τον Shelby. H Madison βγάζει βιβλίο (Heavy Rain) για αυτή την περιπέτεια, με τον Origami Killer και τους φόνους του, ο Jayden και η Paige γίνονται ήρωες και ο Ethan πια ζει μαζί με τον Shaun. Σημείωση: καθώς η Paige έβαζε υπογραφές για αναγνώστες στο βιβλίο της, εμφανίστηκε ένας τύπος, της έδωσε ένα αντίτυπο για υπογραφή, είπε κάτι που ταρακούνησε την Paige και εξαφανίστηκε χωρίς να πάρει το υπογεγραμμένο βιβλίο. Η Jayden δεν είδε την φάτσα του.

3ος) Μοιάζει με τον 2ο με την διαφορά ότι ο Ethan περά από τoν Jayden βρίσκει και αυτός από μόνος του τον Shaun. Στην μάχη μεταξύ Jayden και Shelby, o Jayden σκοτώνεται, ενώ ο Shelby την σκαπουλάρει αλλά είναι καταζητούμενος. Δεν σκοτώνεται από την Lauren καθώς αυτή πνίγηκε στο βυθισμένο στην λίμνη αμάξι του Shelby

Λέω τώρα να κάνω ένα τερμαρτισμό όπου θα πνίξω τον Shelby, ή τέλος πάντων θα τον βάλω να σκοτωθεί από την αρχή. Επίσης αναρωτιέμαι αν ο Jayden από μόνος του μπορεί να οδηγηθεί στον Origami Killer. Προς το τέλος, λανθασμένα βέβαια, πιστεύει πως ο Origami Kiiler είναι ο βλάκας ο μπάτσος με τον οποίο και συνεργάζεται.

Φυσικά το παιχνίδι έχει κορυφαία γραφικά, ήχο και γενικά ατμόσφαιρα. Επίσης το παιχνίδι δεν είναι ΜΟΝΟ QTE. Για παράδειγμα στις σκηνές που ερευνάς με τον Jayden δεν υπάρχουν QTE. Τα QTE υπάρχουν σε σκηνές όπου πρέπει να πατήσεις κάποια πλήκτρα γρήγορα όπως σε μία μάχη για παράδειγμα. Γενικά το Heavy Rain δείχνει πως θα πρέπει να είναι ένα σύγχρονο adventure αν και νομίζω πως είναι άδικο και υποτιμητικό να το χαρακτηρίζουμε adventure. Bασικά το HR δημιουργεί μια νέα, δικιά του σχολή, ένα νέο είδος videogame.

Originally posted by Ormion View Post
    Έχω παίξει κανά δύωρο αλλά δεν έχω συναντήσει ακόμα κάποιο γρίφο.
    Κάτι που να στίψει το κεφάλι σου.
    Δεν έχει γρίφους γιατί πολύ απλά δεν ειναι αυτός ο σκοπός του Heavy Rain. Το HR δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερης συναισθηματικής έντασης όπου σε βάζει συνεχώς σε ηθικα σταυροδρόμια με την επιλογή να αφήνεται πάντα στον gamer. Οι γρίφοι είναι οπισθοδρομικοί μπροστά σε αυτό που περνάει-πετυχαίνει το HR. Όπως είπα και πάνω το HR δημιουργεί δικό του είδος, δεν είναι adventure της περασμένης δεκαετίας και αν θες δες το και αλλιώς, ο εξιχνιασμός των φόνων του Origami killer αποτελεί ένα τεράστιο γρίφο.

Leave a comment:

Working...
X