Announcement

Collapse
No announcement yet.

The Witcher 2: Assassins of Kings

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Tα σπάει το παιχνίδι.

Στο normal άρχισα, με τα settings στο προεπιλεγμένο High, κομπλέ από frame rate, μηδέν bugs ως ώρας. Άρχισα με keyboard/mouse, δοκίμασα gamepad και έμεινα στο gamepad, το βρήκα πολύ βολικότερο στο σύστημα μάχης.

Το παιχνίδι ξεκινά φανταστικά, αυτά και πολλά είπα Βουρρρρ!!!!
    sigpic

Comment

• Πάντως είναι Hardcorιά. Δεν έχει κουραστεί το μάτι μου να βλέπει μουντάδα, σκοτωμούς, ίντριγκες, εκβιασμούς και οι περιοχές είναι όλες μες στην μαυρίλα. Σε βάζει μέσα στον κόσμο του και αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα του.
      Οι μάχες πάντως στο 3ο Chapter που είμαι πλέον έχουν γίνει αρκετά πιο βατές. Ανεβαίνω και γρήγορα levels και μου φαίνεται περίεργο.

Comment

• Έχω κάψει στο Flotsam. Δεν βγαίνω έξω μέχρι να μάθω κάθε σπιθαμή και κάτοικο της πόλης, μέρα και νύχτα. Το inn θα έβαζε κάτω οποιδήποτε inn έχει εμφανιστεί σε rpg αν σέρβιρε μπύρα. Τι διάολο, γιατί μου σερβίρουν ψάρια και junks και όχι μπύρα; Θέλω να παίξω φάπες και να πάω στις πουτάνες πιωμένος!

Α σε κάποια φάση σκάει ο

o king Ziggy και πάμε στους αγώνες που διοργανώνει ο Loredo, τους σαπακιάζω όλους και μετά την loading screen με βγάζει στην είσοδο χωρίς τα όπλα μου. Τα ρούχα είναι στο inventory και τα κάνω equip, τα όπλα όμως άφαντα.... Υπόψιν δεν έχω πάει να μιλήσω ακόμα στον commander Loredo μετά το σκηνικό με τις εκτελέσεις στη πλατεία. Έτυχε σε κανένα αυτό; Bug;

Mετά πάντως απ΄την εντυπωσιακή εισαγωγή, αρχίζει σιγά σιγά να ανοίγει το παιχνίδι, σε πολλές νέες crafting recipes, βιβλία για τρόπους αντιμετώπισης εχθρών, κύρια και δευτερεύοντα quests, χαρακτήρες, εξερεύνηση.... χάος! Θέλω άδεια γιατρού να μη πάω δουλειά καμιά βδομάδα και ορό και καθετήρα νάου!!
        sigpic

Comment

• Τα όπλα είναι στο μπαούλο δίπλα στην είσοδο που σε έβγαλε.

Comment

• Το τερμάτισα και ψήνομαι αγρίως για δεύτερο playthrough στο καπάκι. Deus να παίξεις οπωσδήποτε το DLC αν οι λέξεις "αλκοολικό τρολ" σου γενάνε ενδιαφέρον. Και όχι δεν αναφέρομαι στο Ramparter. Υπάρχει επίσης no weight limit mod που το συνιστώ ανεπιφύλακτα, οι 300 μονάδες είναι πολύ λίγες.

Μιλάμε για ΤΡΕΛΟ παιχνίδι.
            Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• Το τερμάτισα και εγώ. Ήταν σχετικά μικρό ή μπορεί και να μην κατάλαβα πότε πέρασαν 30 ώρες. Τα μόνα side-quests που δεν έκανα ήταν για να πάρω τα τελικά όπλα.
              Παιχνιδάρα πάντως, είχε τα προβληματάκια του, αλλά τα προτερήματά του ήταν πολύ περισσότερα απο τα μειονεκτήματα του και το βάζουν ανετότατα πάνω απο το Dragon Age 2.
              Άντε να περιμένεις τώρα για Witcher 3 DAMN IT.

Comment

• Τερμάτισα το Witcher 2 και είναι πραγματικά καταπληκτικό. Στο τελευταίο κεφάλαιο δε μένουν εκρεμμότητες, πέρα από ένα sub plot που προφανώς θα οδηγήσει σε sequel στην αυτοκρατορία του Νίλφγκααρντ (σιγά το σπόιλερ), αλλά είχε σαφώς λιγότερα πράγματα να κάνεις. Ήταν κάπως απότομη μετάβαση. Αό εκεί και πέρα το παιχνίδι είναι απίστευτο και ξεκινάω δεύτερο playthrough με άλλες επιλογές.

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• Λίγο γρήγορα δε το τελειώσατε ή μου φαίνεται; :p

Εγώ μόλις έκανα να ξεμυτίσω απ'τα τείχη του Flotsam, ΜΠΑΜ, μετωπική με δύο σκουληκαντέρες και πάρτον κάτω. Πολύ ψοφίδι πέφτει πάντως. Τα πιο εφιαλτικά είναι εκείνα τα διαόλια τα Nekkers, μιλάμε εκεί που χάρηκα ότι βρήκα μυστικό πέρασμα κάτω από ένα καταρράκτη και βουρ για εξερεύνηση, μου την έπεσε ολόκληρη διαδήλωση και με τρέχανε!

Δεν μπορώ να βρω πουθενά την recipe που θέλει για να φτιάξω μπόμπες ώστε να ανατινάξω τις παλιοφωλιές τους
                  sigpic

Comment

• Την αγοράζεις από το Σέντρικ, το ξωτικό πάνω στην πλατφόρμα με το που βγαίνεις από το Φλότσαμ. Εγώ θα σου έλεγα να μην ανατινάξεις όλες τις φωλιες αλλά να αφήσεις τη μία για λόγους grindind. Για τις μάχες, μάθε να χρησιμοποιείς το Quen γιατί σε κάνει ουσιαστικά άτρωτο, και παίξε hit and run στην αρχή. Κάντους stun με το Aard και πάρε το skill που κάνεις ζημιά με το σπαθί σε πολλούς αντιπάλους, όχι μόνο σε έναν. Και μη φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις φίλτρα και λάδια, μη φοβάσαι, τα βότανα που χρειάζεσαι είναι παντού. Για το Inventory, σου συνιστώ το no weight mod που βγήκε και είναι εδώ.

EDIT :Η συνταγή λέγεται grapeshot.

Comment

• Originally posted by Titus View Post
                      Την αγοράζεις από το Σέντρικ, το ξωτικό πάνω στην πλατφόρμα με το που βγαίνεις από το Φλότσαμ. Εγώ θα σου έλεγα να μην ανατινάξεις όλες τις φωλιες αλλά να αφήσεις τη μία για λόγους grindind. Για τις μάχες, μάθε να χρησιμοποιείς το Quen γιατί σε κάνει ουσιαστικά άτρωτο, και παίξε hit and run στην αρχή. Κάντους stun με το Aard και πάρε το skill που κάνεις ζημιά με το σπαθί σε πολλούς αντιπάλους, όχι μόνο σε έναν. Και μη φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις φίλτρα και λάδια, μη φοβάσαι, τα βότανα που χρειάζεσαι είναι παντού. Για το Inventory, σου συνιστώ το no weight mod που βγήκε και είναι εδώ.

EDIT :Η συνταγή λέγεται grapeshot.
                      Πολύ ωραίο post, thanks Titus

Την βρήκα την recipe, αφού αποφάσισα να σταματήσω να κάνω κύκλους γύρω από τον εαυτό μου μέσα στο/στη Flotsam και να βγω παραέξω. Δυστυχώς όμως το έκανα complete το quest
                      To Quen σίγουρα, το πρώτο spell που καστάρω πριν τη μάχη. Σε μια δόση βρέθηκα στα ερείπια του νοσοκομείου και ήρθα αντιμέτωπος με δύο Wraiths χωρίς να έχω βρει ακόμα το Spectre Oil, γύρω γύρω όλοι και δώστου Quen και Igni για να πέσουν! Το προχώρησα το quest και το ολοκλήρωσα αφού πήρα το Oil βέβαια xD Επίσης εκτός απ'το κέντρο εκεί στο δάσος, δεν έχω βρει άλλη περιοχή με αυγά ώστε να εμφανιστεί η Endrega Queen, μάλλον πρέπει να αρχίσω να ανοίγω την εξερεύνησή μου μέσα στο δάσος.

Πρέπει να βρω τρόπο να μαζέψω κάποια χρήματα βέβαια, είναι παρα πολλές οι recipes, bombs, traps, potions και δε συμμαζεύεται. Ωραίο το no-weight mod μάλλον θα το περάσω γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που έχω φουλάρει.

Από builds τώρα, μου άνοιξαν και τα άλλα τρία. Δεν γνωρίζω πόσα talent points μαζεύεις γενικά ώστε να ξέρω που να επικεντρωθώ. Δλδ σκεφτόμουν να μοιράσω πόντους σε Sword και Alchemy...

/edit: Μοναχός στο inn στο Flotsam... Σου λέει ότι θα σου αποκαλύψει ένα μυστικό αν τον κερδίσεις στα ζάρια. Τον κερδίζω και μου βγάζει μήνυμα να πάω να τσεκάρω στα extras τι ανακάλυψα. Εκεί λοιπόν έχει καταχώρηση gog.com όπου πατώντας σε βγάζει σε σελίδα goodoldmonk.com και σου προσφέρει έκπτωση σε διάφορα παιχνίδια της Atari.... λολ!
                      sigpic

Comment

• Το είδαμε και αυτό!

Comment

• το τελειωσα και εγω χτες το βραδυ, τι να λεμε τωρα!! σα βρεγμενη γατα παω για δευτερο playthrought, σκαω και παιζω

ποσο μπροστα και ποσο ανοιχτομυαλοι ποια οι πολωνοι

το art direction ειναι στο θεο

Comment

• Ένα άλλο χρήσιμο ξόρκι στην αρχή είναι το Yrden. Αφήνεις μια παγίδα στο έδαφος, ο εχθρός ακινητοποιείται και μπορείς να κάνεις roll πίσω του και να τον αρχίσεις στα backstabs. Για τις Endrega Queens είναι δύο σημεία με φωλιές. Πριν κάνεις τη μάχη πιες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Rook και βάλε Falka's oil στο silver sword, ή Insectoid αν το έχεις. Είναι εφιαλτικές μάχες, προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις σωστά το Aard και να μην επιτίθεσι διαρκώς, άστη να χαλαρώσει και μετά πάλι τα ίδια. Roll in - 2 hits - roll out, και σπάσε το block με Aard. Και αν καταφέρεις να βρεθείς χαμηλότερα από την Queen είναι πολύ θετικό.

Υπολογίζω ότι οι talent points σου φτάνουν για 6 skills στο witcher training path, ένα πλήρες path και κάτι ψιλά ρέστα, αλλά ίσως οριακά να χάσεις το πλήρες path. 1 - 2 swordmanship skills δε μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα οπότε τα άφησα. Με traps δεν ασχολήθηκα καθόλου και στο magic έβαλα 2 Points στο Aard και τέρμα. Τερμάτισα στο level 33 πάντως στο hard, και σε κάποια levels πήρα δύο πόντους αντί για έναν.

Comment

• Σχετικά με τα skill points, έχεις αρκετά να φουλάρεις ένα από τα 3 (alchemy, swordplay και signs) και να ανεβάσεις σχεδόν στο full άλλο ένα. Προσωπικά επέλεξα σπαθί στο φουλ με mutagens στα τελευταία skills και signs. Quen τρίτου επιπέδου με Aard τρίτου επιπέδου και τα μυαλά στα κάγκελα!

Επίσης πιστεύω πως το να αγοράζεις βιβλία για να δεις πώς να πολεμήσεις τέρατα είναι νουμπιά. Ένα swallow, quen και βουρ στον πατσά! Άμα πέσουμε και σε τίποτα δύσκολο που δεν περνιέται, αρχίζουμε και κοιτάμε τι oils έχουμε διαθέσιμα.

TIP: Όσων αφορά τα mutagens, επειδή χρειάστηκε να το ψάξω πολύ το θέμα λόγω της παντελής έλλειψης πληροφοριών μέσα στο παιχνίδι, να πω το εξής. Μόνο 2-3 skils σε κάθε κατηγορία μπορούν να πάρουν mutagen, και είναι όλα προς το τέλος του tree. Γι' αυτό το λόγο, πουλήστε ότι lesser mutagen έχετε βρει μέχρι τώρα και κρατήστε μόνο τα greater, αφού θα μπορέσετε να κάνετε mutate το πολύ 5-6 skills, άρα τα 25-30 lesser mutagens που έχετε βρει ως τώρα είναι άχρηστα...

Comment

• Τα mutagens μπαίνουν στα 3 τελευταία skills κάθε tree, και μπαίνουν μόνιμα οπότε βάλτε κάτι καλό.

Σε χαμηλότερα επίπεδα δυσκολίας νομίζω παίρνεις περισσότερους skill points.

Comment

Working...
                                X