Announcement

Collapse
No announcement yet.

Metroid: Other M

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Σε όλα τα Metroids πάντως μέλος της Federation ήταν και υπάκουε στις εντολές αλλά πάντα έκανε του κεφαλιού της εν τέλει, γιατί προφανώς η Federation είχε δικούς της σκοπούς. Και στο Fusion σε όλο το game στις εντολές του Adam υπάκουε, του πρώην ανωτέρου( νυν ΑΙ) όπως λες.

Άντε καλή διασκέδαση!!
    «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Review scores.
      UK IGN 8.5/10

Gamespot 8.5/10

Eurogamer 8/10

1UP B-

GamePro 4/5

Game Informer US 6.25/10

Και κάποια άλλα

Metroid: Other M looks at the classic franchise from a new perspective: While much of the game is reminiscent of 2-D side-scrollers, players can switch the perspective into 3-D at any time as they explore the twisting passages of a derelict space station and delve deep into a cinematic, never-before-told story of bounty hunter Samus Aran's past.

9/10

8.4/10

Samus Aran's transition to fast-paced third-person action is mostly a smooth one.

4/5

Δεν τα έχω διαβάσει όλα. Όπως περίμενα οι βαθμολογίες το θέμα είναι το anime feel της ιστορίας, τα textures, το voice acting, το ότι δεν είναι Metroid Prime( αυτό βασικά είναι το κυριότερο) Φυσικά την άλλη Παρασκευή θα το τιμήσω δεν πα να έχει και 70% στο Gamerankings( προς το παρόν Μ.Ο. 81.14%)

Όπως λέει και το Eurogamer
      In Other M, as it should be, lonely wandering is still the order of the day, and the game is actually almost everything Metroid fans have been saying they've been after: a genuine sequel to Super Metroid, with an intelligent third-person camera and plenty of time to revel in the good old gadgets.

All's well in Milton Keynes λοιπόν

EDIT

Gametrailers 8.6/10
      «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Do a barrel roll!

Comment

Μου είπαν από Nortec πως Πέμπτη θα το έχω.

Σε άλλα νέα... Aνέβηκε στο Nintendo Channel video The Challenge of Project M. Δεν ξέρω σε Ευρώπη τι γίνεται με το promotion του τίτλου, διαφημίσεις κτλ. Πάντως η Nintendo of America με το τηλεοπτικό σποτ κτλ το έκανε πολύ σωστά.

Στο δια ταύτα από reviews, neogaf users, gamers etc. To game έχει διχάσει πάρα πολύ. Βλέπεις από τη μία βαθμολογίες 8-9/10 και από την άλλη 6 και το super 2/5 του G4( με σχόλια για ύπαρξη σεξισμού στο game... okaaaay... αρκετό κράξιμο έφαγαν και αρκετή δημοσιότητα στόχος accomplished) Το ζήτημα είναι πως πολλοί κρίνουν το παιχνίδι με βάση τη σειρα Prime. Προσωπική μου ένσταση είναι πως ενώ όλοι λένε πως το παιχνίδι έχει όμορφες μάχες, είναι εθιστικό- δλδ gameplay wise μια χαρά- αναφέρουν ως αρνητικό πχ την έλλειψη εκτενούς scanning( wat???)

Στο metroid database θεωρώ πως είναι από τα πιο καλά reviews που έχω διαβάσει, όπως και του wired, eurogamer, ακόμη και gamespot, ign έχουν σχετικά καλά reviews.

Το σενάριο, προσωπικά ήξερα πως δε θα είναι κάτι το ιδιαίτερο- ούτως ή άλλως, μεταξύ μας ένα τυπικό σενάριο έχουν τα metroid με έντονη την παρουσία της επιρροής από τη σειρά Alien. Aυτό που σίγουρα θα μπορούσαν να κάνουν, θα ήταν να συμπεριλάβουν και το ιαπωνικό dub.

Αντιλαμβάνομαι πως σαν fan ίσως δεν είμαι στην παρούσα φάση αντικειμενικός- αν και είχα πει νομίζω πως περίμενα μια mixed αποδοχή με κριτικές του 7-8. Ελπίζω όταν το παίξω με το καλό να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος. Πάντως εδώ γεννάται και ένα θέμα. Είναι ο πρώτος bigN τίτλος που ακολουθεί διαφορετικές κατευθύνσεις- voice actor για τον main character, υψηλής ποιότητας movies... Σκέφτομαι πόσο δύσκολο, θα είναι για πιο μεγάλες σειρές, όπως το Zelda να χειριστούν τις αλλαγές που όλοι αποζητούμε. Γιατί κακά τα ψέματα, καλό και άγιο το skyward sword, αλλά φαντάζει μια από τα ίδια- με κίνδυνο να βγω offtopic το λέω αυτό.

Comment

Δεν ξέρω τι παιζόταν στο Prime αλλά η Σάμους μιλούσε ήδη από το SNES (και πρέπει να ήταν και από τα πρώτα παιχνίδια σε κονσόλα με φωνές).

Επίσης η μουσική της εισαγωγής είναι σχεδόν ολόιδια.
            Originally posted by Squall Leonhart
            I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
            Originally posted by 丹野
            Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
            Originally posted by Ryu_gr
            υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Εμ ναι... Δεν νομίζω το "The last metroid is in captivity, The galaxy is at peace" με "φωνή" κάθε άλλο παρά κανονικής voice actor να θεωρείται voice over( χώρια που η μόνη φορά που "μιλάει" σε όλο το παιχνίδι είναι στην εισαγωγή και αυτό συνέβη για επίδειξη εκείνη την εποχή των δυνατοτήτων του SNES μιας και ήταν και το πρώτο 24mbit game αν δεν κάνω λάθος για την κονσόλα)
              Προφανώς εγώ μιλούσα για τα voice over, όχι για την έκφραση των συναισθημάτων, που και πάλι στο Super Metroid που έβαλες ήταν μηδαμινή.. Πολύ περισσότερο ο χαρακτήρας της Samus μπορεί να φανεί στα Zero Mission και Fusion, ειδικά στο δεύτερο, όπου μιλάει μεν, πάλι χωρίς voice actor δε.

Comment

Είναι voice over, απλά το έκανε ο hawking
                Originally posted by Raf
                Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Εμ ναι... Δεν νομίζω το "The last metroid is in captivity, The galaxy is at peace" με "φωνή" κάθε άλλο παρά κανονικής voice actor να θεωρείται voice over( χώρια που η μόνη φορά που "μιλάει" σε όλο το παιχνίδι είναι στην εισαγωγή και αυτό συνέβη για επίδειξη εκείνη την εποχή των δυνατοτήτων του SNES μιας και ήταν και το πρώτο 24mbit game αν δεν κάνω λάθος για την κονσόλα)
                  Προφανώς εγώ μιλούσα για τα voice over, όχι για την έκφραση των συναισθημάτων, που και πάλι στο Super Metroid που έβαλες ήταν μηδαμινή.. Πολύ περισσότερο ο χαρακτήρας της Samus μπορεί να φανεί στα Zero Mission και Fusion, ειδικά στο δεύτερο, όπου μιλάει μεν, πάλι χωρίς voice actor δε.
                  Ε εντάξει ρε, μιλάμε και για παιχνίδι σχεδόν 20 ετών. Θέλω να πω ότι η πρόθεση υπήρχε. Στο Zelda πχ, ο Link όχι απλώς δεν έχει voiceovers αλλά δε μιλάει ούτε με σκέτο κείμενο.
                  Originally posted by Squall Leonhart
                  I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                  Originally posted by 丹野
                  Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                  Originally posted by Ryu_gr
                  υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Enas o Link kai enas o Ryu apo thn seira Breath of fire...

Giati phre to game 8 apo to Edge?
                    Den vlepoun oti aksizei 10 epeidh to lew egw?
                    "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                    But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                    Kindred, this blade and I.
                    "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                    Greek Gaming Videos
                    Greek Final Fantasy Forum

Comment

Straier συμφωνώ. Αλλά στα Prime- τουλάχιστον στα 1 και 3 δεν μιλάει πάλι καθόλου. Ήθελα απλά να τονίσω πως η όποια αλλαγή κρύβει και ρίσκα. Και εντάξει να έχει CGI τίτλος της Nintendo σε τόσο μεγάλο βαθμό- κοντά στις δύο ώρες, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Βέβαια το θέμα είναι πως είναι ένα παιχνίδι του Sakamoto- το πρώτο για home console με σχετικά σύγχρονη τεχνολογία- από το Super Metroid το 1994. Πάντως πέραν των όποιων αλλαγών, το παιχνίδι ακολουθεί τα χνάρια του Fusion και μετά το πρώτο 2-3ωρο αποκτάει την κλασική Metroid υφή, από όσο διαβάζω. Αύριο θα το έχω στα χέρια μου λογικά.

Comment

Εγω αναρωτιέμαι αν η υπόλοιπη σειρα θα ακολουθήσει αυτόν το ρυθμό.

Φανταστήτε να στο επόμενο zelda (οχι SS) να μίλαγε ο Link.

Comment

To perimenw pws kai pws.
                          "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                          But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                          Kindred, this blade and I.
                          "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                          Greek Gaming Videos
                          Greek Final Fantasy Forum

Comment

Metroid: Other M

Το περιμενα πως και πως και οσο ομορφη ηταν η αναμονη, αλλο τοσο ευχαριστηθηκα το παιχνιδι.
                            Μου πηρε περιπου 13 ωρες για ενα completion rate κοντα στο 80%.
                            Δε θα κατσω να γραψω κανενα κατεβατο, ουτε spoilers κτλ - αυτα οταν ασχοληθουν κι αλλοι αρκετα με το παιχνιδι - απλα θα αναφερω καποια + και καποια - εν ταχει.

+ Φοβερα cutscenes, πραγματικα πανεμορφα και δινουν αλλη πνοη στην εξιστορηση των γεγονοτων. Πολυ κινηματογραφικη η ολη εμπειρια, τετοιο στησιμο θα το ζηλευαν αρκετες sci-fi ταινιες σιγουρα.

+ To μινιμαλιστικο gameplay scheme οντως λειτουργει πολυ καλα. Μου αρεσε παρα πολυ που αξιοποιηθηκε ετσι το wiimote (ενω το nunchuck δε χρειαστηκε καν) και εδωσε λυσεις και με το παραπανω και στα 3rd person μερη, αλλα και στα 1st person. Btw το 95% του παιχνιδιου και βαλε παιζεται σε 3rd person view.

+ H δομη οντως θυμιζει Metroid Fusion κυριως επειδη περιοριζεσαι κατα καποιο τροπο στο που μπορεις να πας σε καθε φαση του παιχνιδιου. Η γραμμικοτητα ειναι αρκετα εντονη κοινως, αλλα οκ αυτο δεν ειναι κακο κατ' εμε - αλλωστε εδω δεν εχουμε να κανουμε με εναν open ended κοσμο a la Μetroid Prime. Το αλλο κοινο με το Fusion ειναι η εξιστορηση η οποια γινεται ευθεως αν μπορω να το πω, σε αντιθεση με τα Prime των οποιων ολη η πλοκη αναπτυσσοταν μεσα απο τα scans σε διαφορα αντικειμενα κτλ.

- Δυσκολια ανυπαρκτη λιγο πολυ. Περαν του οτι το παιχνιδι ειναι πολυ ευκολο εχει και checkpoints οταν χανεις. Ειδα ακομα και checkpoint στα μισα ενος boss battle που η μαχη ειχε 2 parts ξερω γω - wtf. Η διαρκεια παντως ηταν ικανοποιητικη, χοντρικα πρεπει να ναι 15 ωρες το main quest με ενα φυσιολογικο ρυθμο, ενω πρεπει να θελει κανα 20ωρο για 100% ολοκληρωση.

- Μουσικη επενδυση. Τι να πω, δε θυμαμαι σχεδον τιποτα απο τις μελωδιες που επαιζαν (σπανια) στο παιχνιδι. Γενικα στο μεγαλυτερο μερος δεν υπαρχει καν μουσικη, μονο εφε. Κατα τις στιγμες που ακουσα καποια κομματια σιγουρα δεν εντυπωσιαστηκα παντως. No Κenji Yamamoto, no party.

- Scanning parts σε 1st person mode - ακυρη ιδεα που δεν προσεθετε τιποτα και απλα παγωνε τη ροη του παιχνιδιου ανευ λογου και αιτιας. Επισης μονο παραπονο απο το χειρισμο η χρηση missiles/super missiles κτλ. Μονο εκει φανηκε πως το Wiimote δεν ειναι αρκετο - ή εστω οτι δεν το χρησιμοποιησαν και με τον πιο λειτουργικο τροπο.

Εν τελει η εμπειρια ηταν πολυ καλη οπως και να χει και μου μενουν οι θετικες εντυπωσεις. Το χαρηκα πολυ αυτο το παιχνιδι οσο επαιζα και μου αρεσε παρα πολυ η εξιστορηση της πλοκης και το βαρος που δοθηκε στην αναπτυξη καποιων χαρακτηρων. Επισης για αλλη μια φορα η Nintendo απεδειξε πως ξερει που κανει outsource της σειρες της - η Team Ninja εκανε φοβερη δουλεια και παλι καλα που χει φυγει και ο Itagaki γιατι τοτε θα βλεπαμε boob hunters αντι για bounty hunters.

P.S.
                            To NeoGAF thread του Other M εχει σαν τιτλο το "Metroid Other M |OT| You're Not Supposed to Remember Him". Oκ τι να πω, απλα προσκυναω, θα δειτε κι εσεις το γιατι καπου στην αρχη του παιχνιδιου κιολας.

Εdit: Λολ, τωρα ειδα το post του Burai, Metroid-mania is taking over GO.
                            Samus Aran defense force assemble, αντε θελουμε κι αλλο κοσμο.

Comment

Σωστόοοος!! Χαίρομαι που ακούω τόσο καλά λόγια. Όχι τίποτα, αλλά είχα αρχίσει αν διαβάζω διάφορα στο neogaf thread και σε κριτικές και δεν ήξερα πώς να τα πάρω.

Για τη μουσική σπάστηκα κι εγώ ρε γμτ. Μέχρι και οι fans λένε πως δεν υπάρχει κάποιο αξιομνημόνευτο κομμάτι πέραν των remix των κλασικών κομματιών. Όχι τίποτα μόλις τελείωσα το Prime και ακούω το ost...

Το αρνητικό με τη δυσκολία είναι νομίζω πως το Hard το ξεκλειδώνεις... Ανοησία imo, μιας και καλό θα ήταν να υπήρχε η επιλογή εξαρχής.

Comment

Για να ξεκλειδωσεις το hard mode θελει λεει 100% στο normal, κατι που δεν παιζει να κανω συντομα και ισως και ποτε.
                                Επισης διαβασα ποσο un-rewarding ειναι το hard mode - δε λεω τιποτα προς αποφυγη spoilers αλλα οκ δε σου δινει κανενα κινητρο για να ασχοληθεις μαζι του.

Τελος το Metroid για την ωρα οπως και να χει κι εγω δεν εχω τα κουραγια για Marathon, θα χρειαστω κατι διαφορετικο τωρα και το SMG2 νομιζω πως ειναι η ιδανικη επιλογη .
                                To Corruption και παλι θα περιμενει οπως ολα δειχνουν.

Comment

Working...
                                X