Announcement

Collapse
No announcement yet.

StarCraft 2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • StarCraft 2

    Επέστρεψα από διακοπές και - τι να δω! - δεν υπάρχει ακόμα θέμα για το πιο πολυαναμενόμενο strategy (ή s-tragedy) όλων των εποχών. Το ξέρω πως το μισό forum παίζει καουμπήγδες και ινδιάνους και το άλλο μισό ασχολείται με χαζογιαπωνοπαίχνιδα, αλλά υπάρχουν 3 - 4 σοβαρά άτομα εδώ μέσα που το έχουν παραγγείλει και το έχουν παίξει, οπότε περιμένω απόψεις και κουβεντούλα.

    Δυο λόγια στον αέρα από εμένα - το Starctaft 2, έστω και για λόγους πολιτικής της εταιρίας (επεισόδια κλπ) θα μπορεί να κριθεί ολοκληρωτηκά σε μήκος χρόνου, όταν έχουν μελετηθεί το βάθος και οι στρατηγικές του. Προσωπικά θέλω να κάνω ένα όσο το δυνατό πιο γρήγορο playthrough σε Stacraft και Broodwar για να θυμηθώ το σενάριο, και θα περιμένω μια πτώση τιμής.

    En Taro Tassadar, Executor...Αν και πάντα έπαιζα με Terrans.
    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

    Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

    Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

  • #2
    Πoιο Starcraft 2 κι άλλα παγκόσμια ψέματα. Νοτιοκορεάτες είμαστε να κάνουμε και Thread?



    είς τήν δυτικήν κοινωνίαν είμεθα πιο νορμάλ

    " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

    Authenticity sir, authenticity. "

    Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



    Comment


    • #3
      ΑΑΑΑ ολα κι ολα! In StarCraft we trust!!!

      Τιτε η λυπητερη μου ιστορια με το usb stick και την αδυναμια αναγνωσης του απο τον μεγαλο υπολογιστη δεν μου επιτρεπει να κανω logon στο Battle.net και ετσι δεν μπορω να κανω confirm το account και δεν μπορω να παιξω ετσι ουτε καν σαν guest (οι λογοι για τους οποιους γινεται αυτο ξεπερνουν την νοητικη μου ικανοτητα βεβαια...).

      Ομως ετρεξα λιγο το Brood war απο το usb που δινει η collectors και θυμηθηκα τι παει να πει καμενο πληκτρο απο macro σε fail λευκο πληκτρολογιο δεκαετιας.

      Θα βρεθει σιγουρα τροπος παιξιματος τις επομενες ημερες παντως και θα ποσταρω εντυπωσεις.

      Η Collector's παντως για μενα θα επρεπε να ειναι πιο φθηνη, δεν δινουν mousepad. Αλλα το βιβλιο με το artwork και το soundtrack γαμαει... Και το USB Stick ειναι πολυ ομορφο,αλλα μονο 2 γιγα, χαθηκε ο κοσμος να ηταν 4; Λεφτα δεν εχουν εκει στην Blizzard;
      :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

      Comment


      • #4
        Έχω παίξει περί τις 13-14 αποστολές. Ήμουν fanboy του πρώτου, και δη του Broodwar και χάρη σ'αυτό είχα την πρώτη μου ουσιαστική επαφή με το online gaming, όπως κάθε σοβαρός άνθρωπος. Νιούδια συχνάζαμε στo Cybernet Ναυαρίνου και μετά στα Web όταν τα νετ-καφέζ ήταν ακόμη εξωγήινες αφίξεις, κάναμε clans και τρασάραμε στο σχολείο τις άλλες κλαν γράφοντας υβριστικά συνθήματα στις κασετίνες τους.
        Ως εκ τούτου το StarCraft II είναι γαμάτο.

        Comment


        • #5
          ουτε εγω το εχω βαλει ακομα, αφηστε που το εχω αφησει σπιτι και εδω που ειμαι δεν πηρα laptop μαζι μου,αλλα ειχα παιξει τη beta οποτε δεν καιγομαι ιδιαιτερα να το παιξω atm, βασικα το single player του λενε οτι ειναι καλο και συνδεεται αμεσα με το 1 αλλα...seriously? δεν θα κατσεις να παξεις starcraft 2 για το single player, οστοσο ειναι ενα δυνατο + για τις κρυες νυχτες του χειμωνα

          οσοι θελουνε να ψαχτουνε για το starcraft 2 http://www.teamliquid.net/ αν δεν το εχετε υπψην σας ηδη ειναι η καλυτερη πηγη πληροφοριων για το competitive community του SC εκτος κορεας φυσικα


          προσωπικα περιμενω να δω high lvl videakia απο vs κορεατων , λογικα ομως θα αργησουνε

          Comment


          • #6
            Κάτι χιουμοριστικό που όμως ισχύει, και το πρόσεξα πολύ περισσότερο τώρα που ξαναπαίζω το Starcraft 1. Πόσο πολύ μοιάζει ο Zeratul με το Raziel.




            Εκτός από εμένα βέβαια το πρόσεξε κι όλο το 'Ιντερνετ. Η ομοιότητα στο artwork είναι προφανής, όπως και στο concept του χαρακτήρα. Ο σκοτεινός απόκληρος "σωτήρας" με αρκετή δόση badassness. Όπως είπε και κάποιος άλλος, αντί για το Starcraft Ghost δε θα έλεγε πολύ ένα Starcraft: The Zeratul Chronicles σε στυλ Defiance?
            Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

            Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

            Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

            Comment


            • #7
              Να'μαι κι εγώ στην παρέα σας...Έχω περάσει 10 αποστολές του campaign και το παιχνίδι είναι πολύ καλό. Μοντέαλ, χρώματα, γραφικά, εφέ είναι όλα πολύ καλά, αν και τα πολλά φρουφρού μερικών μονάδων με μπερδεύουν (πχ Void Rays και Κολοσσοί, αμολάνε ακτίνες και δε βλέπω τίποτα). Μου αρέσει πάρα πολύ το ενδιάμεσο διάστημα μεταξύ αποστολών, που κάνεις κλικ από δω κι από κει, αγοράζεις πράματα και μιλάς με κόσμο. Μου θυμίζει παλιά scrolling shooters και beat'em up που αγ΄ροαζες εξοπλισμό για να βγεις και να δείρεις, και είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ retro αίσθηση.

              Στο θέμα του gameplay...Οι Terrans μου δίνουν για άλλη μια φορά την αίσθηση της απόλυτης ισορροπίας, ειδικά με τις εξαιρετικές προσθήκες στο πεζικό και την ενίσχυση της αεροπορίας τους. Οι Protoss είναι οι κλασσικοί τεχνολογικοί χασάπηδες, έχουν κερδίσει σε βαρύ πεζικό αλλά έχουν χάσει κατά τη γνώμη μου σε μαζικές μηχανικές μονάδες. Μέχρι στιγμής επίσης δεν έχω εντυπωσιαστεί από την αεροπορία τους, με εξαίρεση τα Void Rays. Οι Scouts στο 1 κυριαρχούσαν με τα φονικά anti matter missiles και το τρελό air-to-air dmg τους, εδώ τους είδα λίγο πεσμένους. Με άλλα λόγια, μου λείπουν οι Dragoons (αν και απλά άλλαξαν όνομα, και πάλι δεν...) Οι Immortals από την άλλη με προβληματίζουν αρκετά, και οι Κολοσσοί μέχρι τώρα βγαίνουν μόνο με Siege Tanks και ντου από Marauders+Medics (αν δεν τους σφάξει ό,τι άλλο κυκλοφορεί...). Για τους Ζέργκουλες δεν έχω να πω πολλά επειδή δεν τους έχω δει πάρα πολύ, λόγω του πώς έπαιξα το παιχνίδι. Είναι ακόμα πιο σιχαμένοι πάντως και τα γραφικά τους μου φαίνονται λίγο περίεργα, όπως και των Protoss (λόγω προοπτικής και κλίμακας περισσότερο). Σα γενική παρατήρηση, κάθε φυλή φαίνεται να έχει υποστεί τις λειτουργικές αλλαγές που προσδοκούσαν οι παίχτες σε micro - μεταφορικά που δεν είναι πια άχρηστα, σωστά upgrades κλπ κλπ.

              Συνεχίζοντας εδώ την κουβέντα που είχα με το Solid, όντως το παιχνίδι φαίνεται να έχει πολλές δυνατότητες. Αυτό που παρατήρησα αμέσως μόλις άρχισα να παίζω είναι η σημαντικά αυξημένη ταχύτητά του. Η δυσκολία του στο hard είναι επίσης σημαντική και τους παραδέχομαι. Έχει τελείως διαφορετικό resource management από το 1 και οι ρυθμοί είναι τόσο γρήγοροι που καταντά σχεδόν blobbing. Φαίνεται πιο "έξυπνο" και ζυγισμένο από ένα άλλο παιχνίδι στο Battlenet...

              ...το Warcraft 3. Αυτό κανείς από τους δυο μας δεν το ανέφερε!
              Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

              Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

              Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

              Comment


              • #8
                Αυτες τις αποψεις πανω-κατω εχω κι εγω.

                Απλα μια παρατηρηση: ο συνδιασμος γιατρου και πεζικου μεχρι και την 20η αποστολη ειναι απλως ανικητος. Πατας Steam packs για καμια 20αρια πεζικαριους και απο πισω 10 γιατροι βαρανε heal και δεν καταλαβαινει κανεις τιποτα, ουτε καν απο αεροπορια! Απο το μονο που χανουν ειναι απο εκεινα τα turrets που βγαζουν φλογες, mass destruction κλπ. Αλλα με καλη (τι καλη, νορμαλ δλδ) διαχειρηση και κινηση απλως σπερνουν.

                Ολα αυτα στο campaign βεβαια ετσι;...

                Τιτε επισης με το generator στα barracks βγαζεις πλεον αμετρητους πεζικαριους, μου θυμισε πολυ εντονα Yuri's Revenge με cloning κλπ...
                :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                Comment


                • #9
                  Για να μην ξεχναμε

                  " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

                  Authenticity sir, authenticity. "

                  Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



                  Comment


                  • #10
                    Συνεχίζω το campaign έχοντας περάσει καμιά 20ριά πίστες και το παιχνίδι έχει αρχίσει να με εκνευρίζει. Το level design είναι μεν ευρηματικό αλλά του έχουν αλλάξει τα φώτα στις χρονομετρημένες πίστες. Τόσα λεπτά μέχρι να γίνει αυτό, τόσα πράγματα απομένουν μέχρι να γίνει το άλλο, τώρα βρίσκομαι σε μια πίστα που μια φωτιά κινείται από τα αριστερά της πίστας στα δεξιά και πρέπει να μετακινώ τη βάση συνέχεια, ε μα πια έλεος! Δε μπορώ να παίξω με την ησυχία μου και να φτιάξω τους στρατούς που θέλω, όλη την ώρα βιάζομαι και κάνω βιαστικά λάθη, δε μπορώ αν χαλαρώσω και να σκεφτώ...Το άκρο άωτον του αργού campaign του Starcraft 1. Οι χαλαρές αποστολές είναι το 1/3 περίπου, όλη την ώρα κοιτάζω ένα ρολόι ή ένα δείκτη. Επίσης απουσιάζουν πλην ελάχιστων εξαιρέσεων οι dungeon crawling αποστολές.

                    Έχοντας παίξει και τις αποστολές που χειρίζεσαι protoss, μου φαίνεται πως έχουν φάει σημαντικό nerf και την κατάσταση τη σώζουν μόνο οι immortals, οι κολοσσοί και τα void rays σε κάποιο βαθμό. Έχουν από την άλλη ενδιαφέροντα abilities αλλά έχουν χάσει την υπεροπλία στον αέρα, τα dragoons τους λείπουν αφάνταστα, έχουν μειωθεί οι ασπίδες και δεν έχουν shield battery. Γεννικά ένα δράμα. Από την άλλη οι Terrans έχουν γίνει απίστευτα ευέλικτοι και έχουν μεγάλο πλεονέκτημα στη γρήγορη συλλογή resources με το MULE και τα αυτόματα refineries. Η αεροπορία τους επίσης έχει δυναμώσει πολύ ενώ το πεζικό τους είναι άστα να πάει (αν και η απουσία firebats στο skirmish είναι εντελώς αδικαιολόγητη). Για Zerg δεν ξέρω γιατί δεν έχω παίξει.

                    Πάω παλι να αρχίσω να τρέχω σαν παλαβός για να προλάβω ένα χρονόμετρο χωρίς λόγο ύπαρξης.
                    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                    Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                    Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                    Comment


                    • #11
                      Εμενα μου ψιλοαρεσε αυτη η αποστολη, γιατι οσο και να το κανεις θα ηταν τελειως βαρετο 30 αποστολες να αποτελουνται απο το Κανε Βαση - Κανε Στρατο - Γαμησε τους ολους. Το campaign σου δινει μια ευελιξια σε οτι αφορα τον τροπο σκεψης και εκτελεσης τακτικων.


                      Παντως συνεχιζω να πιστευω οτι οι Meds μαζι με τους απλους στρατιωτες των Terran ειναι απιστευτα δυνατο συνολο, δλδ στην κυριολεξια χανεις μονο απο mass damage με Fire turrets και τιποτε αλλο. Βεβαια δεν εχω παιξει ακομα multi, αλλα τουλαχιστον στο single δεν υπαρχει λογος υπαρξης αλλης στρατιγικης στις περισσοτερες αποστολες.

                      Συμφωνω επισης για τα auto vespine geysers, δλδ ελεος, ποσο πιο γρηγορα μπορεις να κανεις αναβαθμισεις πλεον; Mule + Auto Geyser = απειρα λεφτα και vespine gas = win.

                      Αυτο με τους Protoss το ειδα σε πολλα κειμενα απο εντυπωσεις. Απλα δεν ειμαι τοσο ειδικος για να το κρινω....
                      :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                      Comment


                      • #12
                        H Bioball των Terrans αντιμετωπίζεται με roaches και banelings από Zerg και με Κολοσσούς και High Templars από Protoss. Στην αποστολή με τα 7 geysers οι Κολοσσοί μου διέλυσαν αρκετούς στρατούς. Βέβαια τα Ghosts έχουν το snipe και μπορούν να ξεκαθαρίσουν τους Templars, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Επίσης αντί για medic χρησιμοποιούνται τα medivacs, και αεροπορία είναι και θεραπεύουν 2 μονάδες ταυτόχρονα.

                        Για τα χρονόμετρα της μίας ή της άλλης μορφής, στα 4 / 5 του παιχνιδιού τρέχω πίσω από τον αντίπαλο που θα κάνει "αυτό" ή μπροστά από μια πυρκαγιά ή υπάρχει χρονόμετρο ή κάτι που θα καταστραφεί. Έλεος!!!

                        Το άλλο που βλέπω και δε μου αρέσει καθόλου είναι το εξής. Τα Wraiths ήταν μοναδικά για τους Terrans γιατί γίνονταν cloak. Τα Guardians μοναδικά για τους Zerg γιατί ήταν η δυνατότερη αέρος - εδάφους μονάδα του παιχνιδιού. Τα Scouts στο αέρος αέρος ήταν ανίκητα, και είχαν υποστήριξη από Corsairs. Οι Defilers ήταν επίσης μοναδικό unit. Τώρα βλέπω πως όλοι έχουν κάτι παρόμοιο. Banshees - Void Rays - Brood Lords (απίστευτα δυνατοί παρεπιπτόντως), Thors - Collossi - Ultralisks, Siege tanks - Immortals - Roaches (πού πήγαν οι lurkers αλήθεια?)...Δεν αντιλέγω, οι cloaked banshees με ένα μάτσο Vikings ή Wraiths είναι θάνατος (έτσι θα παίξω την προτελευταία αποστολή και θα γίνει μακελειό), αλλά μήπως χάνεται κάπου η διαφορετικότητα των φυλών?
                        Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                        Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                        Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                        Comment


                        • #13
                          Ιτ Ιζ κολντ Μπαλανσινγκ.

                          Αλλα οκ, νομιζω οτι δεν τιθεται θεμα διαφορετικοτητας, καθε φυλη ειναι μελετημενη τερμα...

                          Στην τελικη παιζουν και patches χαχαχαχαχα!
                          :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                          Comment


                          • #14
                            Ιτ Ιζ κολντ Μπαλανσινγκ.
                            LOL. Αυτό δεν είναι balancing. Αν κάθε στρατός έχει τις ίδιες μονάδες δεν είναι και πολύ δύσκολο να είναι balanced νομίζω. Balancing είναι όταν με εντελώς διαφορετικές μονάδες έχουν όλοι οι στρατοί ίση πιθανότητα νίκης.
                            Όχι ότι μου πέφτει λόγος (δεν πρόκειται να το παίξω άλλωστε) αλλά γι' αυτό είχε γίνει τόσο διάσημο το πρώτο Starcraft.
                            Originally posted by Squall Leonhart
                            I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                            Originally posted by 丹野
                            Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                            Originally posted by Ryu_gr
                            υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                            Comment


                            • #15
                              Ακριβώς αυτό που λέει ο Straier. Οι φυλές ήταν πολύ διαφορετικές μεταξύ τους σε νοοτροπία και οι μονάδες αλλάζανε πολύ. Αυτό στο 2 απλά δεν υφίσταται. Ξέχασα επίσης την τριπλέτα "Wraiths - Mutalisks - Phoenix".
                              Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                              Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                              Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                              Comment

                              Working...
                              X