Όποιος ενδιαφέρεται για αγορά της PC έκδοσης του παιχνιδιού ας μου πει, κατά λάθος - aka ξέχασα να κάνω cancel το order - μου απεστάλη η signature edition στα 36€ και μου είναι μάλλον κάπως άχρηστη. Talk about failure...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Dragon Age 2
Collapse
X
-
Αφού το αγόρασες δεν το παίζεις κιόλας να μας πεις εντυπώσεις? Είναι signature edition οπότε δε θα χάσει πολλή από την αξία της σα μεταχειρισμένο.Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...
Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί
Comment
-
Είμαι ένα κλικ πριν μπω Orzammar, τι πιθανότητες μου δίνεις να το παίξω μέσα στον επόμενο μήνα;Είναι δεδομένο ότι θα ασχοληθώ μαζί του το πολύ μέχρι το καλοκαίρι, απλά το πρώτο παιχνίδι το πηγαίνω με χαλαρούς ρυθμούς (γενικά δεν παίζω πολύ τους τελευταίους δύο μήνες) και από ότι ακούω μου μένουν σίγουρα 30 ώρες ακόμα, χωρίς να βάλω μέσα DLCs (λέγε με Awakening και τα λοιπά σενάρια). Τέλος πάντων, στη χειρότερη χάνω 17€, κάτω από 20€ δε θα το έπαιρνα φαντάζομαι οπότε ας αρκεστώ στο "οι βλακείες πληρώνονται"
.
Comment
-
Παιδιά εχθές ξεκίνησα το Dragon Age 2 και έχω παίξει κοντά 6 ώρες (5:45 για την ακρίβεια).
Πολλά καινούργια πράγματα σε σχέση με το παλιό.
Πλεονεκτήματα: 1. Καλύτεροι διάλογοι. Φάση mass effect 2, πολλές επιλογές για να διαλέξεις όπως επίσης και έχει νόημα η απάντησή σου σε όλο το story.
2. Το σέναριο κυλάει πολύ ωραία και αρκετά αργά μπορώ να πω. Πάντος το παιχνιδί κρατάει τον player για να συνεχίσει ( Τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται εμένα).
3. Πιο προσιτό στους νέους players. Πολύ πιο softcore από το πρώτο της σειράς.
Μειονεκτήματα: 1. Δεν μπορείς να ντυσείς τους companions σου. Απλά το ξενέρομα όταν πάτησα το "Ι" για να μπω στο inventory. (Eίναι δυνατόν ?!).
2. Λιγότερα spells από το πρώτο. Έβγαλαν από το game ένα από τα καλύτερα spells πιστεύω, το Death Magic (Drain Corpses -> Restore Life) και αλλάξαν το Death Syphon που είναι sustained mode απορροφώντας τώρα περισσότερο mana.
3. Πολύ πιο action από rpg. Πιστεύω πως άμα το έπαιζα σε console xbox360 ή ps3 θα νόμιζα ότι έπαιζα ένα action game τύπου Devil May Cry.
Αύτα μέχρι τώρα έχω παρατηρήσει. Γενίκα το παιχνίδι με έχει συναρπάσει και πιστεύω πως η Bioware για ακόμη μια φορά έκανε καλή δουλειά.
PS: Ακόμα δεν βρήκα την θεϊκή Isabella και ανηπομονώ για να την .....beep...... Ξέρετε τι εννοώ ;) !
Comment
-
Έχω φτάσει κοντά στον τερματισμό πιστεύω. Είμαι 19lvl και έχουν γίνει τρελλά πράγματα στο story , πόλλα πράγματα που δεν περιμένεις. Το παιχνίδι απλά σε δωροδοκεί συνέχεια με πολύ καλά items. Πάντως το πάω για 100% τερματισμό και για τα achievements φυσικά.
Επίσης, έχω πάρει ένα quest που πραγματικά είναι πολύ δύσκολο, για την ακρίβεια είναι ένας Δράκος με πολλά Δρακάκια αλλά πολύ imba quest. Θέλει τουλάχιστον full lvl και μετά το κάνεις, είναι κάτι σαν το Omega Weapon στα Final Fantasy.
PS: E την ΄τάνα την Isabela μια φορά μου κάθησε μέχρι τώρα :p
Comment
-
βαζετε spoilers καλε!!!
λοιπον επιτελους το αρχισα διαολε!!!, για μενα ειναι καλυτερο σε ολους τους τομεις απο το 1 αν κατι με πειραζει αυτο ειναι τα μεγαλα loading, καποια αλλα μικροπροβληματα και φαινομενικα μειονεχτηματα που μπορει να χαλασουνε καποιους (αναφερθηκαν ποιο πανω) δεν με απασχολουν καθως δεν επηρεαζουνε ουτε την εμπειρια ουτε την διασκεδαση μου. το dragonage 2 φλερταρει εντονα με τα απολυτα gaming γουστα μου οπως εχουνε διαμορφωθει μετα απο τοσα χρονια και δεν ακουμπαει καμια gaming παραξενια μου
εντομεταξυ στανταρ καπως εχει τρυπωσει ιαπωνας dev μεσα στη bioware....ο εκjapanisμος σε μερικα πραγματα κανει μπαμ
δηλαδη σορρυ παιρνεις εναν skinny elf τυπα warrior (!) γυρω στο 1.50 με κοντο πλατινε μαλλι που κραταει ενα two handed sword 2 φορες αυτος...και αναρωτιεσαι απο ποιο jrpg ξεφυτρωσε αυτος?
καλα για να μην μιλησω για τα ''κανονια'' του βυζαρονε οσοι εχετε πaιξει το demo καταλαβατε που βρισκονται..
ναι ρε bioware το εκανες σωστα για πρωτη φορα στο σχεδιασμο των χαραχτηρων σε φαντασυ setting!!!
female mage παιζω ετσι για την ιστορια
edit:επισης λατρευω την τριτη επιλογη που εχουνε βαλει στους διαλογους και απαντας με εναν witty,ειρωνικο τροπο η με χιουμορ, δεν γινεται να μην το επιλεγω σε καθε διαλογο, ο/η hawke παιρνει ενα υφος ''μπλαζε'' και τρολλαρει τους παντες
Comment
-
Δεν αναφέρομαι τόσο στο τύπο όσο στις αντιδράσεις των παιχτών και τη στάση της Bioware. Τείνω να συμφωνήσω ότι κατα τα φαινόμενα η ΕΑ τελικά άσκησε μεγάλη επιρροή στο studio άσχετα αν διαφορετική εικόνα άφηναν να βγει προς τα έξω.
Παρ'όλα αυτά, άσχετα αν είναι δικαιολογημένες ή όχι οι αντιδράσεις των παιχτών ή πως μπορεί να εκλάβει κανείς τη στάση της Bioware να ανεβάσει το μέσο όρο του παιχνιδιού στο metacritic, το μεγαλύτερο φάουλ το έκανε το promotion του τίτλου.
Αλλά και πάλι, μπορώ να χωνέψω το γεγονός ότι πουλούσαν λαγούς με πετραχήλια, το μέγιστο rpg του μέγιστου rpg studio, όλα αυτά θεμιτά είναι. Εκείνο που δεν δικαιολογείται με τίποτα είναι το ψέμα ή αν θες καλύτερα η απόκρυψη της πραγματικότητας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο εκτός κι αν θες να κοροϊδέψεις τον άλλο ώστε να αγοράσει ένα παιχνίδι που διαφορετικά πράγματα υπόσχεται και διαφορετικά λειτουργεί.
Μπορούσε ευθύς εξαρχής να ξεδιαλύνει όποιες γκρίζες γραμμές υπήρχαν σχετικά με το sequel και να το τοποθετούσε στη πραγματική του διάσταση. Απ'την στιγμή που δεν έγινε κάτι τέτοιο φυσικό επόμενο ήταν ο κόσμος να περιμένει ένα bigger-better-badass Dragon Age Origins και ιδού τα αποτελέσματα.sigpic
Comment
-
δεν ξερω αν καταλαβαινω τι θες να πεις και που ειναι η ενσταση σου αλλα αυτα πoυ δειχνανε τοσο καιρο στα making of, στα diaries κτλπ αυτα ακριβως γινονται και στο παιχνιδι, ειπανε απο την αρχη οτι ο τιτλος θα εχει ποιο γρηγορο gameplay, οτι το story θα επικεντρωθει σε κατι συγκεκριμενο και δεν θα εχει την εκταση και το εκτοπισμα του origins, οτι θα ειναι μικροτερο σε διαρκεια κτλπ, το promotion του παιχνιδου τις τελευτεες μερες δεν το παρακολουθησα να πω την αληθεια αλλα δεν ειναι κατι που με ενδιαφερει και που θα σταθω
δεν βλεπω με ποιο τροπο κοροιδεψε η bioware το κοινο, εμενα τουλαχιστον αισθανομαι οτι δεν με κοροιδεψε, αυτο που περιμενα να δω αυτο παιζω, το μονο θεμα που συμμεριζομαι οποιες διαφωνιες ειναι οτι το ονομασανε dragonage 2 μιας και δεν το λες το συνηθισμενο επομενο νουμερο σε μια σειρα παιχνιδιων οπως την αντιλαμβανομαστε αλλα θα μπορουσανε να το παρουσιασουνε καi ως spin off η sidestory
ομως σε οποιουδηποτε επιμερους τομεις μπορει να επελθει η συγκριση με αντικειμενικα κριτηρια το βρισκω μεχρι στιγμης βελτιωμενο απο τον προκατοχο του
θα μπορω να μιλησω ποιο συγκεκριμενα και ειδικα για το story την δομη και το pacing οταν το ολοκληρωσω
Comment
-
Originally posted by Vaynardνομιζω ειναι λογικο σε καποιους να μην αρεσει ο γενικος προσανατολισμος του 2 σε σχεση με το 1, παντως τουλαχιστον οσα ''φορα'' διαβαζω οι αποψεις ειναι αναμιχτεςsigpic
Comment
-
εδω δεν μπορω να σε βοηθησωοταν το παιξεις με το καλο θα βγαλεις τα δικα σου συμπερασματα
καποιες σκορπιες σκεψεις
διαβασες σε κανενα review οτι τα potions πλεον εχουνε cooldown και δεν μπορεις να τα σπαμαρεις?...δεν αναφερεται σε κανενα review απο οσα διαβασα
οι warriors και οι rogues πλεον το ιδιο ικανοι με τους μαγους
τα skills επισης εχουνε μεγαλα cooldowns και σε συνδιασμο οτι οι μαχες εχουνε γινει γρηγοροτερες δεν μπορει να κανει spam μαγικα η skills το ιδιο αποδοτικα
μπορεις να επιλεξεις βοηθητικα skills σε καποια που δινουνε extra abilities και μπορεις να συνδυασεις το ταδε skill του warrior που κανει stagger με ενα αλλο του mage που κανει 400% more dmg σε stagger enemies
τα skills ναι μεν φαινονται λιγοτερα απο του 1 αλλα φαινονται τα περισσοτερα αρκετα χρησιμα και μπαινεις διλληματα για το πως θα εξελλιξεις τον χαραχτηρα
το craft system μου αρεσει περισσοτερο απο το παλιο
μαρεσεi που υπαρχει μια διαφορετικοτητα στους companions και εχουνε το δικο τους skill tree, δεν με ενοχλει καθολου που δεν μπορω να τους αλλαξω την πανοπλοια αλλα και αυτες που φορανε αναβαθμιζονται, weapons,rings amulets,belts παιρνουνε παντως
τα skills τυπου lockpicking φυγανε πλεον και αντικατασταθηκανε με μηχανισμους οπως καθε 10αδα του cunning ανεβαζει τους rogues σε lockpick
εχουνε βαλει στο dexterity ΟΛΕΣ oi classes να ανεβαζουνε critical chance και ετσι μερικοι οπως οι μαγοι μπαινουνε σε ενδιαφερον διλληματα για πως θα μοιρασουνε τους ποντους τους
σε ost δεν υπαρχει καποιο αξιομνημονευτο κομματι ειναι η αληθεια μεχρι στιγμης
λενε repeatitive dungeon maps....ναι οκ δεν βλεπω κατι ιδιαιτερο στους χαρτες (so far σε 4 dungeons εχω μπει) αλλα και στο 1 μια απο τα ιδια ητανε σιγα την ποικιλια που ειχανε
Comment
-
Originally posted by Vaynard View Post
1) διαβασες σε κανενα review οτι τα potions πλεον εχουνε cooldown και δεν μπορεις να τα σπαμαρεις?...δεν αναφερεται σε κανενα review απο οσα διαβασα
2) οι warriors και οι rogues πλεον το ιδιο ικανοι με τους μαγους
3) τα skills επισης εχουνε μεγαλα cooldowns και σε συνδιασμο οτι οι μαχες εχουνε γινει γρηγοροτερες δεν μπορει να κανει spam μαγικα η skills το ιδιο αποδοτικα
4) μπορεις να επιλεξεις βοηθητικα skills σε καποια που δινουνε extra abilities και μπορεις να συνδυασεις το ταδε skill του warrior που κανει stagger με ενα αλλο του mage που κανει 400% more dmg σε stagger enemies
5) τα skills ναι μεν φαινονται λιγοτερα απο του 1 αλλα φαινονται τα περισσοτερα αρκετα χρησιμα και μπαινεις διλληματα για το πως θα εξελλιξεις τον χαραχτηρα
6) το craft system μου αρεσει περισσοτερο απο το παλιο
μαρεσεi που υπαρχει μια διαφορετικοτητα στους companions και εχουνε το δικο τους skill tree, δεν με ενοχλει καθολου που δεν μπορω να τους αλλαξω την πανοπλοια αλλα και αυτες που φορανε αναβαθμιζονται, weapons,rings amulets,belts παιρνουνε παντως
7) τα skills τυπου lockpicking φυγανε πλεον και αντικατασταθηκανε με μηχανισμους οπως καθε 10αδα του cunning ανεβαζει τους rogues σε lockpick
8) εχουνε βαλει στο dexterity ΟΛΕΣ oi classes να ανεβαζουνε critical chance και ετσι μερικοι οπως οι μαγοι μπαινουνε σε ενδιαφερον διλληματα για πως θα μοιρασουνε τους ποντους τους
2) δεν είχα την αίσθηση του unbalanced πουθενά στο 1, όλες οι classes μου φαίνονταν και τότε ισοδύναμες.
3) Πάσο. Κάποια cooldowns ήταν όντως σύντομα στο 1.
4) Συνδυασμοί γίνονταν και στο 1 σε κάποιο βαθμό - και μέσα από τα tactics - οπότε υποθέτω πως το έχουν επεκτείνει ακόμα περισσότερο. Αυτό με τα βοηθηικά skills δεν το πολυπιάνω, μήπως εννοείς passive?
5) Αυτό σύνέβαινε και στο 1.
6) Πάσο επίσης. Το σύστημα του 1 μου ήταν αδιάφορο, στο βαθμό που δε μου χάλαγε το παιχνίδι, αλλά δεν το λέω κακό.
(no number) Και πάλι με χαλάει. Ταίριαζε στο Mass Effect αλλά όχι κι εδώ.
7) Τραγικό. Απλά τραγικό. Ελπίζω μόνο να βάλανε bash.
8) Επίσης τραγικό. Τις ίδιες αηδίες έκανε και η Wizards of the Coast στα D&D, με μάγους που χρειάζονταν constitution και fighters με ψηλό wisdom. Ας βάζανε στατιστικό luck για το crit chance όπως τα παλιά χρόνια, όχι αυτό.Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...
Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί
Comment
Comment