Announcement

Collapse
No announcement yet.

Persona 3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

η NIS κανει την εξης καμμενια πλεον , βγαζει dlcs στα jrpg της για να σε βοηθησουνε να grindareis ποιο ευκολα ta trophies γιατι μερικα platinum θελουνε να εισαι μοναχος στο θιβετ και να αφιερωνεις γυρω στις 200 με 300 ωρες

aγορασε το ταδε super duper equipment set που θα σε διευκολινει να farmarεις και πληρωσε μας και 5 ευρω, ετσι επειδη πρεπει γλυκε μου καταναλωτη

Comment

Originally posted by Deus View Post
      Είμαι level 80 και τα ΗP μου δεν είναι ούτε 500 ενώ έχω δει άτομα που έχουν 999 στο 99 level.Πως στο καλό πήραν τέτοια τρελά boosts και έφτασαν τόσα hp;
      Μόλις πας 99 lvl τότε το HP σου πάει κατευθείαν 999.

Comment

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας,έστω και πολύ καθυστερημένα.

Το παιχνίδι το τελείωσα.Level 87,17 social links maxed,83% compendium,αρκετά από τα bosses του vision quest νικημένα,το προαιρετικό dungeon το χρησιμοποίησα κυρίως για grinding χωρίς να το ολοκληρώσω και το ρολόι στο τέλος έγραφε 102 ώρες περίπου.Το παιχνίδι το έπαιξα χωρίς να δω συμβουλευτώ καθόλου οδηγό και δεν μπόρεσα να κάνω τα πάντα.

Τελικές εντυπώσεις...Το παιχνίδι είναι εκπληκτικό.Πολύ μεγάλο και χορταστικό,με ωραίο σενάριο,ενδιαφέροντες χαρακτήρες και gameplay που σε κάνει να κολλάς.Διασκέδασα απίστευτα με το persona fusion και τα social links,έφαγα πολλές ώρες να δοκιμάζω συνδυασμούς από περσονα.Γενικά το παιχνίδι έχει μια ιδιαίτερη γοητεία,είναι από εκείνα που είναι ξεχωριστά και ασυνήθιστα και σε κάνουν να κολλάς.

Κάποια μικρομειονεκτήματα τα έχει όμως.Η επαναλαμβανόμενή του φύση είναι πιθανό να ενοχλήσει.Ακόμη,είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις τα πάντα χωρίς οδηγό.Οκ,σε πολλά παιχνίδια συμβαίνει αυτό αλλά εδώ ξεφεύγει πραγματικά.

Άλλο που με ενόχλησε είναι το τεράστιο dungeon.Από ένα σημείο και μετά κουράζει.Να σημειωθεί επίσης ότι όλους τους εχθρούς τους έχεις δει μέχρι να φτάσεις την μέση του παιχνιδιού,από κει και μετά τα καινούρια τέρατα που συναντάς είναι απλώς αναχρωματισμένες εκδόσεις τεράτων που έχεις βρει πιο πριν με απλώς υψηλότερα στατιστικά!Μερικές φορές έχουν μέχρι και τις ίδιες αδυναμίες!

Επίσης,αν και μου άρεσε πολύ το σενάριο,με κούρασαν προς το τέλος οι κλισε διάλογοι του στιλ "με την φιλία μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα".Οκ,δεν ήταν τόσο γελοίο όσο το άθλιο star ocean 4,αλλά το παιχνίδι είναι πραγματικά καλό και θα μπορούσε να ξεφύγει από τα κλασσικά ιαπωνικά κλισέ.

Αυτά πάνω κάτω.Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές είναι εξαιρετικό και αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσει κάποιος.

Το answer τελικά το είδα όλο στο youtube επειδή δεν μου άρεσε καθόλου η αλλαγή στο gameplay από το κανονικό περσονα 3...

...και καλά έκανα.Δεν μου άρεσε καθόλου,25 ώρες grinding και dungeon crawling για να παρακολουθήσεις μια αδιάφορη ιστορία και ένα εξίσου αδιάφορο τέλος με πολλά wtf σκηνικά.Στην ουσία δεν παίρνεις κάποια ικανοποιητική εξήγηση για το τι ακριβώς έγινε στο τέλος του περσονα 3,απλά μαθαίνεις μια πληροφορία η οποία θα μπορούσε να συνοψιστεί εντός μιας σύντομης παραγράφου.

Προσωπική άποψη όλα αυτά,εννοείται.

Αυτά πάνω κάτω.Vaynard κάλυψα ένα κενό,στο μέλλον θα πάρει σειρά και το persona 4 στο psvita

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
        In Matsuno we trust.

Comment

Επιτελους, αξιωθηκα κι εγω να δω τα ending credits του τιτλου (P3P) μετα απο σχεδον 73 ωρες (!) playtime. Σε κανενα παιχνιδι δεν εχω δει το ρολοι να γραφει εστω 60 ωρες, οποτε τα συμπερασματα δικα σας (στο Xenogears ειχα αγγιξει τις 58 νομιζω). LV 80 παρεπιπτοντως ο MC με το υπολοιπο party κοντα στο 70. Χρησιμοποιησα ολο το cast, αν και σχεδον σε ολα τα boss fights ειχα μαζι μου τον Akihiko, ενω την Aigis τη χρησιμοποιησα λιγοτερο απ' ολους.
          Παρολαυτα στην τελικη μαχη μονο την εβαλα εξαρχης μιας και πιστευα πως θα πιασει τοπο και μαλλον ειχα δικιο. Με τα buffs της Aigis, τα debuffs του Akihiko και το healing της Yukari, o MC ειχε ολα τα περιθωρια να κανει τα δικα του με τα personas που χρησιμοποιουσα.

Το παιχνιδι το αρχισα τον Ιανουαριο, οποτε μου πηρε 3 μηνες για να το τελειωσω. Παρολαυτα νιωθω πως καηκα και πως δαπανησα πολυ χρονο για χαρη του (ατιμο master), αλλα σε παρα πολλες φασεις δε μπορουσα να σταματησω να παιζω και να κανω grind ή αποπειρες για personas fusion με τις ωρες.
          Τι κακο κι αυτο, χρονια ειχα να φαω τετοιο σκαλωμα.

Θελω να πω κι αλλες λεξεις, αλλα περα απο το εθιστικο δε μου βγαινει ετσι ανετα κατι αλλο. Το παιχνιδι πιστευω πως αν το δεις με τα αυστηρα standards που εχουμε μαθει με τα rpgs της Square ξερω γω, ε δε θελει και πολυ να πεις πως εχει αδιαφορο script, βασικο story και υποτυπωδες character development στην πλειοψηφια του cast.

Οι απλες μαχες ειναι abusable µεχρι αηδιας και μονο σε καποια boss fights αναγκαζεσαι να σκεφτεις λιγο περα απο το scan opponent / abuse weakness.

Παρα το ατελειωτο grinding σε randomly generated floors και τα οσα ειπα, δεν παυει να ειναι ενα καλο παιχνιδι ομως. Ακομα απορω για το ποσο καηκα προσπαθωντας να κανω fuse διαφορα personas με τα abilities που ηθελα και τις ωρες που ξοδεψα για να πειραματιστω με αυτα και να γυρναω συνεχεια tartarus για να παρω αλλα personas και καλυτερο εξοπλισμο και να κανω καθε request της Elizabeth και αλλα πραγματα που ποτε δεν εχω ξανακανει σε αλλο παιχνιδι.

Εν τελει μιλαμε για ενα πολυ καλο παιχνιδι, παρα τα εμφανη κατ' εμε μειονεκτηματα του.
          Χαιρομαι που καταφερα να τελειωσω εστω και τωρα ενα Persona, γιατι μιλαμε για παιχνιδια που πιστευα πως δε θα τελειωσω ποτε, αλλα το PSP εδωσε τη λυση.

Το 4 ολοι λενε πως ειναι απειρως καλυτερο και ειμαι περιεργος να το διαπιστωσω, αλλα κατι μου λεει πως θα αργησει αρκετα αυτη η μερα, μιας και εχω παρει τη δοση μου απο grinding για ολο το ετος, μπορει και για ακομα παραπανω..

Comment

To 4 είναι όντως καλύτερο.

Περισσότερα Personas, καλύτερο battle system (ελέγχεις και τους 4 χαρακτήρες), καλύτερο animation ( ) και πιο ενδιαφέρουσα ιστορία (τουλάχιστον για μένα). Επίσης έχει κορυφαίο OST.

Comment

Originally posted by Xeno View Post
              Σιγα τα cohones (duh this word is just stupid ) που θελουν, μονο υπομονη θελουν. Κατα τ' αλλα παντου λενε πως ειναι απο τα πλεον ευκολα rpgs (τα P3 και P4 εστω).
              είναι cojones btw

(το σημαντικό post)

Comment

Xeno με πιο persona να αρχισω?:p

Comment

Λαθος ατομο ρωτας, μονο 1 εχω παιξει.
                  Αν σκοπευεις να παιξεις 1, παιξε το 4 που ολοι συμφωνουν παντως πως ειναι πολυ καλυτερο του 3.
                  Αν αρχισεις απο το 4 βεβαια και μετα πας στο 3 ισως ξενερωσεις.
                  Οπως μου λεγε βεβαια και ο sain't, εκεινος αρχισε απο το 4 και επειδη του αρεσε ειδε και το 3 το οποιο ηταν αρκετα πιο βαρετο, αλλα αν αρχιζε απο το 3 δε θα δοκιμαζε το 4 ποτε .

Τα συμπερασματα δικα σου, αλλα αν εισαι κι εσυ στη φαση που παιζεις ενα τετοιο παιχνιδι καθε χρονο το πολυ, τοτε θα ελεγα κι εγω να πας με τη μια για το 4.

Παρεπιπτοντως βγαινει το 3 FES σε DLC μορφη για PS3, λογικα καποια στιγμη θα δουμε και το 4.

Napster, τουλαχιστον με το Ρ3Ρ ειχα την τυχη να ελεγχω ολο το party. Ειχα παιξει καποτε και το FES και μου φαινοταν τουλαχιστον χαζο το να ειναι AI controlled το υπολοιπο cast.
                  Επισης οσο απλοποιημενο κι αν ειναι το P3P, τουλαχιστον κανει πολυ βολικα καποια πραγματα, μονο και μονο που γλυτωνεις το περπατημα περα δωθε ειναι μεγαλο πραγμα.

Comment

Απο το 3 και μετα βλεπω πολυ καλες βαθμολογιες στο metacritic(και απο users).Oχι οτι το 2 τα πηγε ασχημα.

Φανταζομαι οτι το πρωτο persona θα με κουρασει ,oποτε σκεφτομαι απο για 2-3 και μετα 4.
                    Αλλα δεν ξερω αν αξιζει να κατεβασω και το 2 απο psn.

Ισως ξεκινησω απο το 3 και βλεπουμε.

Comment

Eριξα τωρα μια ματια στις τιμες και ειδα οτι στο ευρωπαικο store το P3 εχει 34e!
                      :ming:

Στο αμερικανικο μονο εκαναν προσφορα...

Οποτε το αφηνω προς το παρον και παω για καποιο απο τα YS.

Comment

αν εχεις προσβαση σε ps2-emulator παιξε το p4

αν παιζεις σε psp περισσοτερο παιξε το P3p

το ενα που ηταν και το μονο που δεν ειχα παιξει το παρατησα μετα απο καποιες ωρες (μιλαω για την εκδοση του psp) για τα δικα μου γνωστα anti-retro γουστα ειναι unplayable τετοια games εχω κακομαθει πλεον

Comment

Μιας και εχουμε θεμα, ας τα πω λιγο εδω.

Ειμαι περιπου 45 ωρες στο Persona 3 Reload, εφτασα στους 100 οροφους, υποθετω πρεπει να ειμαι στην μεση, εχει μπει Σεπτεμβρης.​ Το layout του Tartarus σε αυτο το κομματι (το τριτο στη σειρα) πραγματικα με ζαλιζει και μου φαινεται πολυ εκνευριστικο ετσι οπως το εχουν κανει (ανεβοκατεβαινουν κατι τοιχοι που σου κλεινουν τον δρομο, και οι οροφοι ειναι πραγματικα λαβυρινθοι και πολυ μεγαλυτεροι σε μεγεθος). Το παιχνιδι ειναι πολυ ωραιο γενικα κατα τα αλλα, απλα θελω να πω λιγο τα παρακατω σαν μειονεκτηματα: Ενω το σεναριο τωρα εχει παρει καπως μπρος, προσωπικα συνεχιζω και λεω οτι το πρωτο μισο του παιχνιδιου καπως σε βαζει μεσα στο συμπαν, σου γνωριζει και τα διαφορα social links, αλλα οκ δεν εξελισσει το story ιδιαιτερα. Δηλαδη πιστευω πως αν καποιος δεν ξερει τι να περιμενει (πως ειναι στημμενο το παιχνιδι με τα social links και με το σεναριο να μην προχωραει για αρκετες ωρες) δεν θα περασει καλα και η μεγαλυτερη πιθανοτητα ειναι να το παρατησει (δηλαδη δεν το θεωρω το καταλληλο game για να μπει καποιος στη σειρα).

Εδω και καποιες ωρες η ροη εχει γινει πολυ καλυτερη, απλα ξαναλεω οτι το αρχικο setup ειναι παρα πολυ αργο. Επισης φαινεται πολυ οτι ηταν το πρωτο παιχνιδι που ειχε αυτες τις ιδεες, κυριως στα social links που σαν ιστοριες ειναι αρκετα πιο απλες απο αυτες του 5, αλλα και στις περιοχες που βλεπεις που περα απο ενα κομματι που φευγεις απο την πολη, ειναι οι ιδιες 5 απο την αρχη (ενω στο 5 ειχε πολυ μεγαλυτερη ποικιλια). Απο κει και περα ο βασικος πυρηνας ειναι πολυ διασκεδαστικος, το συστημα μαχης πολυ εθιστικο, πολυ καλα γραφικα και μουσικη, και το story τωρα εχει αρχισει να σε κραταει και να θες να το συνεχισεις να δεις που το παει. Θα γραψω περισσοτερα και στην πορεια.​
                          Last edited by nooto; 25-01-2025, 04:03 AM.

Comment

Τελος το Persona 3 Reload, μετα απο 110 περιπου ωρες (στο normal) και κανοντας σχεδον τα παντα (δεν προλαβα να ολοκληρωσω 2 social links και εφτασα περιπου το 90%+ των personas που μπορεις να ξεκλειδωσεις). Το παιχνιδι συνολικα το βρηκα εξαιρετικο, ηταν πολυ ωραια και δυνατη εμπειρια τοσο σε οτι αφορα το gameplay loop και το management των personas, οσο και στο σεναριο που πιανει αρκετα dark themes σε πολλες περιπτωσεις. Καποια πραγματα που θα ηθελα να επισημανω:

1) Θα ξαναπω οτι αν καποιος δεν εχει παιξει κανενα παιχνιδι της σειρας και θα ηθελε να ξεκινησει με κατι, καλυτερο ειναι να ξεκινησει με το 5 και να παει στο 3 αν του αρεσει. Ο λογος ειναι το pacing ειδικα του πρωτου μισου του παιχνιδιου που δεν προχωραει τοσο την ιστορια, ενω επιπλεον το κομματι των social links μπαινει καπως πιο ατσαλα και μπορει να μπερδεψει καποιον που δεν ξερει τι να περιμενει. Και γενικοτερα η δομη θα ελεγα ειναι πολυ ιδιαιτερη και εχει rough edges που μπορει να ξενισει κοσμο.
                            2) Η εκδοση reload ειναι πιο πολυ remake του αρχικου παιχνιδιου, και λιγοτερο remaster με καλυτερο presentation. Σαν παιχνιδι ειναι πολυ πιο κοντα στο 5, αλλα εχει τοσες πολλες δομικες αλλαγες και αλλαγες σε core gameplay mechanics (οπως η μαχη), που παροτι κραταει την ιστορια- τις περιοχες-τους χαρακτηρες κλπ ιδιους, δεν ξερω αν προσφερει την OG εμπειρια σε συγχρονη μορφη, ή κατι που ειναι αρκετα διαφορετικο σε πολλα επιπεδα. Το καλο ειναι οτι στα μοντερνα συστηματα μπορει να βρει κανεις και την p3p εκδοση αν θελει κατι που ειναι πιο κοντα στον αρχικο τιτλο.
                            3) Presentation wise το παιχνιδι ειναι υπεροχο πραγματικα, η μουσικη του ειναι εξαιρετικη, και το ιδιο ισχυει και για τα (ιαπωνικα) voice overs και τη σκηνοθεσια. Το gameplay ειναι παρα πολυ εθιστικο και το συστημα μαχης της reload εκδοσης πολυ καλο και αρκετα βαθυ (παροτι ξανασημειωνω οτι ειναι πιο κοντα σε αυτο του 5 σε λογικη). Τελος σεναριακα παροτι λογω του πρωτου μισου θεωρουσουσα οτι δεν προκειται για κατι το ιδιαιτερο, οταν το δει κανεις συνολικα εχει πολυ ιδιαιτερες θεματικες, ειναι αρκετα βαρυ (και καταθλιπτικο σε πολλα σημεια), και προσωπικα θεωρω οτι θα μου μεινει αρκετα, ειδικα μετα απο αυτο το τελος. Στα γνωστα υψηλα επιπεδα ειναι και οι διαλογοι και το cast καθως και η αισθηση του δεσιματος που νιωθεις με τους χαρακτηρες καθως το παιχνιδι προχωραει.

PS: Το παιχνιδι το ειχα ξεκινησει πολλες φορες στο psp και το ειχα παρατησει λογω του Tartarus κυριως, που ειναι το dungeon του παιχνιδιου που εχει 264 procedurally generated οροφους. Εδω δεν με πειραξε να πω την αληθεια, μπορει να ειναι λογω του presentation που στο reload ειναι απειρως καλυτερο, μπορει να εχει να κανει οτι ερχομαι απο το P5R που εχει κατι αντιστοιχο και ηξερα τι να περιμενω.

Αυτα σε γενικες γραμμες, πραγματικα θεωρω οτι ειναι κορυφαιο παιχνιδι και χαρηκα πολυ τις ωρες που του αφιερωσα. Ωστοσο ειναι αρκετα ιδιαιτερο game και δεν θεωρω οτι ειναι για ολους. Οσοι ενδιαφερεστε ξεκινηστε θα ελεγα με το P5R και πηγαινετε στο P3R αναλογα με το αν σας αρεσει η ολη συνταγη. Απο μενα 9/10.
                            Last edited by nooto; 08-02-2025, 02:03 PM.

Comment

Working...
                            X