Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mass Effect 3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Έχω σκοπό να ξεκινήσω άμεσα το mass effect 3 και έχω μια ερώτηση.

Σκέφτηκα να παίξω το παιχνίδι χωρίς να εγκαταστήσω το dlc για το βελτιωμένο τέλος με σκοπό να δω την πρωτότυπη κατάληξη πρώτα.Μπορώ να το κάνω αυτό;Δηλαδή μπορώ να το πάω στο τέλος,να το τελειώσω,να δω το μάπα τέλος και έπειτα να κάνω το update,να φορτώσω το υπάρχον save μου, να το τελειώσω και να δω το εξτρα τέλος ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται να το ξαναρχίσω από την αρχή;

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
    In Matsuno we trust.

Comment

• Αν δεις σε προγενέστερα ποστς,τέτοια συμβουλή μου έδωσε ο Τίτος.Δηλαδή να το απεγκαταστήσω,να δω το πρωτότυπο φινάλε και μετά να το ξαναπαίξω με το update,οπότε ναι,λογικά γίνεται.
      Carpe diem

Comment

• Εδώ και λίγο καιρό ασχολούμαι με τον τίτλο.Ακολουθεί ποστ εντυπώσεων.

Καταρχάς να πω ότι η μάχη σε αυτό το παιχνίδι είναι απίστευτα διασκεδαστική. Τα νέα powers,το customisation των όπλων και τα ανανεωμένα skill trees είναι για εμένα καλοδεχούμενη προσθήκη μετά το περιορισμένο όσον αφορά το customisation mass effect 2. Πολύ καλό το οι χαρακτήρες έγιναν πιο ευκίνητοι και με δυνατότητα dodge roll. Γενικά νομίζω ότι βρήκαν μια χρυσή τομή στο customisation, δεν έχει ούτο το υπερβολικό και κουραστικό του mass effect 1 ούτε το ανύπαρκτο του 2.

Όσον αφορά το story μου αρέσει πολύ το τι γίνεται και παρακολουθώ με απίστευτο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα αλλά, όπως όλους, με ενόχλησε ο περιορισμός του roleplaying στοιχείου. Πολύ λίγες επιλογές στους διαλόγους,σε μερικούς διαλόγους δεν υπάρχουν ΚΑΝ επιλογές καθώς αποτελούν μονολόγους και αυτό που με ενόχλησε πιο πολύ είναι ότι δεν υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ διάλογος με τα μέλη της ομάδας σου. Απλά τους μιλάς και ρίχνουν ένα σχόλιο για την τρέχουσα κατάσταση ή λένε απλά ένα hey commander ή good to see you. Νοσταλγώ τους μεγάλους διαλόγους του mass effect 1,2. Οκ, μπορώ να δώσω ένα ελαφρυντικό επειδή μαίνεται ο πόλεμος και δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια αλλά εδώ υπάρχει ελάχιστος διάλογος όχι απλά λιγότερος.

Εδώ να πω επίσης πως τα προαιρετικά sidequests είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. Aποτελούν απλά ένα σκασμό fetch quests που θέλουν να σκανάρεις πλανήτες για να βρίσκεις αντικείμενα και να τα παραδίδεις. Οκ θα πει κάποιος τι σε ενοχλούν, τζάμπα xp και credits παίρνεις. Το θέμα είναι ότι θα μπορούσαν όλα αυτά τα δεκάδες fetch quests να ήταν κανονικά quests. Για παράδειγμα, με ενόχλησε πάρα πολύ η αποστολή που ήθελε να βοηθήσεις τα elcor. Σου λέει πήγαινε στον πλανήτη μας και βοήθησε τους πρόσφυγες να ξεφύγουν. Εγώ λέω ωραία, θα πάμε στον πλανήτη τους και θα δούμε ένα ακόμα μέρος και θα έρθουμε σε επαφή με μια φυλή που δεν μάθαμε και πολλά στα προηγούμενα mass effest. Τι γίνεται τελικά; Στέλνεις ένα probe και η αποστολή ολοκληρώνεται αυτόματα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν το είδα. Μάλιστα, υπάρχει ένα άλλο fetch quest που θέλει να βρεις ένα αντικείμενο από τον ίδιο πλανήτη. Αν τα έχεις και τα δύο quest με το ίδιο probe ολοκληρώνονται και τα δύο... Από την bioware δεν περίμενα τέτοια προχειρότητα.

Τέλος, το journal θέλει διαγραφή και σχεδιασμό από την αρχή. Πολλές φορές δεν σου εξηγεί που πρέπει να πας και που θα βρεις ποιον και ψάχνεσαι. Χώρια το ότι όταν αλλάζουν τα objectives δεν ανανεώνεται. Άλλο ένα λάθος που απλά δεν το περίμενα από μια εταιρεία που έχει σχεδιάσει πολλά ΑΑΑ rpgs στο παρελθόν.

ΑΑΑ να αναφέρω τέλος πως θεωρώ εντελώς απαράδεκτο το γεγονός πως πρέπει να ασχοληθείς με multiplayer για να πάρεις το καλό τέλος. Δεν θα πείραζε αν δεν υπήρχε μέχρι πριν από ίγους μήνες onine pass

Tidy!

In Matsuno we trust.

Comment

• Πάει καιρός που έπαιξα το campaign αλλά νομίζω ότι αν κάνεις τα πάντα και βρεις όλες τις ενισχύσεις που βρίσκονται στους πλανήτες, τα λεγόμενα fetch quests, μπορείς να υπερκεράσεις τον αριθμό των στρατευμάτων που χρειάζονται για το επιπλέον τέλος ακόμη και με το 50% loss. Από κει και πέρα, ναι θεωρώ ότι ήταν λαθεμένη η αναγκαστική συμμετοχή τλχ. τους πρώτους μήνες στο multiplayer για να διευκολύνεις κατά πολύ την συλλογή του στρατού σου. Παρόλ' αυτά, το multiplayer τμήμα του παιχνιδιού είναι πολύ αξιόλογο και πιστεύω ότι επιμηκύνει αισθητά το ενδιαφέρον των παικτών με το παιχνίδι σε όσους αρέσκονται σε horde/firefight καταστάσεις όπως εγώ.
          Επιπλέον, θα ήθελα να δόσω kudos στην BioWare για το χρόνο και την συνεχή υποστήριξη που δείχνει με το multiplayer χωρίς να χρεώσει δεκάρα τσακιστή προσθέντοντας μέχρι και Collectors ως εχθρούς και ένα κάρο χαρακτήρες από humans μέχρι volus.
          Προσωπικά, θεωρώ ότι το story και η συνοχή των γεγονότων του Mass Effect 2 βρίσκονται σε λίγο ανώτερη θέση από το 3ο μέρος αλλά gameplay wise το Mass Effect 3 βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα. Αν προσθέσω και το multiplayer που αφιέρωσα και αφιερώνω 100ντάδες ώρες πιστεύω ακράδαντα ότι πρόκειται για το καλύτερο μέρος της τριλογίας.

Paiktis χωρίς παρεξήγηση, καλό θα ήταν όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες να διευρύνεις τους gaming ορίζοντές σου διότι, η καθηλωτική ενασχόλησή σου με τα συστήματα της Nintendo σε αποτρέπουν από το να δεις και τις "γλύκες" του ανταγωνισμού.

Comment

• Μιας κι έχει περάσει καιρός,ακόμα το σκέφτομαι,ποιο ΜΕ είναι το αγαπημένο μου και γιατί.Ακόμα δεν μπορώ να διαλέξω.
            Στο πρώτο λάτρεψα την ατμόσφαιρά του,τους διαλόγους του και την ιστορία του.Στο δεύτερο λάτρεψα το σύστημα μάχης,το member recruting και την Suicide Mission.Στο 3 με χάλασαν πολύ οι διάλογοι και το σύστημα μάχης,αλλά είχε μέσα κάποια απίστευτα σκηνικά που ακόμα τα σκέφτομαι και ανατριχιάζω.Για πείτε εσείς.
            Carpe diem

Comment

• Ωραία συζήτηση πας να ξεκινήσεις Αλταηρ. Ωραίος.

Από το 1 γουστάρω ιστορία και το λορ καθώς και γενικότερα το στήσιμό του. Αυτό με το οποίο έχω θέμα είναι το gameplay του, είναι αρκετά άσχημα στημένο κατά την γνώμη μου, τα μενού είναι δύσχρηστα και η διαδικασία του να εξοπλίζεις τους χαρακτήρες σου είναι μπελάς σκέτος. Τέλος, οι μαχανισμοί shooting είναι κομματάκι πρόχειροι αλλά οκ είναι λογικό καθώς ήταν η πρώτη απόπειρα της bioware.

To 2 είναι το αγαπημένο μου για τους ίδιους ακριβώς λόγους που άρεσε και σε εσένα. Script, δράση διάλογοι και σενάριο πιάνουν ταβάνι και το αποκορύφωμα είναι η suicide mission που είναι ένα από τα καλύτερα set pieces που έχω δει.

Για το 3 αντιγράφω τα όσα είχα γράψει πιο πάνω.

Καταρχάς να πω ότι η μάχη σε αυτό το παιχνίδι είναι απίστευτα διασκεδαστική. Τα νέα powers,το customisation των όπλων και τα ανανεωμένα skill trees είναι για εμένα καλοδεχούμενη προσθήκη μετά το περιορισμένο όσον αφορά το customisation mass effect 2. Πολύ καλό το οι χαρακτήρες έγιναν πιο ευκίνητοι και με δυνατότητα dodge roll. Γενικά νομίζω ότι βρήκαν μια χρυσή τομή στο customisation, δεν έχει ούτο το υπερβολικό και κουραστικό του mass effect 1 ούτε το ανύπαρκτο του 2.

Όσον αφορά το story μου αρέσει πολύ το τι γίνεται και παρακολουθώ με απίστευτο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα αλλά, όπως όλους, με ενόχλησε ο περιορισμός του roleplaying στοιχείου. Πολύ λίγες επιλογές στους διαλόγους,σε μερικούς διαλόγους δεν υπάρχουν ΚΑΝ επιλογές καθώς αποτελούν μονολόγους και αυτό που με ενόχλησε πιο πολύ είναι ότι δεν υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ διάλογος με τα μέλη της ομάδας σου. Απλά τους μιλάς και ρίχνουν ένα σχόλιο για την τρέχουσα κατάσταση ή λένε απλά ένα hey commander ή good to see you. Νοσταλγώ τους μεγάλους διαλόγους του mass effect 1,2. Οκ, μπορώ να δώσω ένα ελαφρυντικό επειδή μαίνεται ο πόλεμος και δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια αλλά εδώ υπάρχει ελάχιστος διάλογος όχι απλά λιγότερος.

Εδώ να πω επίσης πως τα προαιρετικά sidequests είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. Aποτελούν απλά ένα σκασμό fetch quests που θέλουν να σκανάρεις πλανήτες για να βρίσκεις αντικείμενα και να τα παραδίδεις. Οκ θα πει κάποιος τι σε ενοχλούν, τζάμπα xp και credits παίρνεις. Το θέμα είναι ότι θα μπορούσαν όλα αυτά τα δεκάδες fetch quests να ήταν κανονικά quests. Για παράδειγμα, με ενόχλησε πάρα πολύ η αποστολή που ήθελε να βοηθήσεις τα elcor. Σου λέει πήγαινε στον πλανήτη μας και βοήθησε τους πρόσφυγες να ξεφύγουν. Εγώ λέω ωραία, θα πάμε στον πλανήτη τους και θα δούμε ένα ακόμα μέρος και θα έρθουμε σε επαφή με μια φυλή που δεν μάθαμε και πολλά στα προηγούμενα mass effest. Τι γίνεται τελικά; Στέλνεις ένα probe και η αποστολή ολοκληρώνεται αυτόματα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν το είδα. Μάλιστα, υπάρχει ένα άλλο fetch quest που θέλει να βρεις ένα αντικείμενο από τον ίδιο πλανήτη. Αν τα έχεις και τα δύο quest με το ίδιο probe ολοκληρώνονται και τα δύο... Από την bioware δεν περίμενα τέτοια προχειρότητα.

Τέλος, το journal θέλει διαγραφή και σχεδιασμό από την αρχή. Πολλές φορές δεν σου εξηγεί που πρέπει να πας και που θα βρεις ποιον και ψάχνεσαι. Χώρια το ότι όταν αλλάζουν τα objectives δεν ανανεώνεται. Άλλο ένα λάθος που απλά δεν το περίμενα από μια εταιρεία που έχει σχεδιάσει πολλά ΑΑΑ rpgs στο παρελθόν.

ΑΑΑ να αναφέρω τέλος πως θεωρώ εντελώς απαράδεκτο το γεγονός πως πρέπει να ασχοληθείς με multiplayer για να πάρεις το καλό τέλος. Δεν θα πείραζε αν δεν υπήρχε μέχρι πριν από ίγους μήνες onine pass

Το τέλος του 3 έπειτα το patch μου άρεσε πολύ και το βρήκα πολύ ολοκληρωμένο και πολύ κατάλληλο για space opera game. Η αρχική του μορφή όμως πριν το patch ήταν απλώς απαράδεκτη.

Γενικά η τριλογία είναι από τις καλύτερες εμπειρίες που προσέφερε η γενιά που πέρασε. Το mass effect 3 θεωρώ ότι μπορούσε να ήταν αρκετά καλύτερο αν πρόσεχαν κάποιες λεπτομέρειες που επεσήμανα πριν. Παρόλα αυτά όμως παραμένει ένα εξαιρετικό παιχνίδι αλλά με κάποια αδικαιολόγητα λάθη που απλά δεν τα περιμένεις από μία εταιρεία σαν την bioware.

Tidy!

In Matsuno we trust.

Comment

• Παντως προσωπικα παροτι συμφωνω πως το πρωτο παιχνιδι ειχε προβληματικο gameplay, θεωρω οτι ειχε πολυ μεγαλυτερο scope απο αυτο που τελικα ακολουθησε η σειρα. Η ιδεα ενος RPG που εξελισσεται σε ολο το διαστημα και μπορεις να επισκεπτεσαι πλανητες κατα βουληση ηταν σαν project παρα πολυ φιλοδοξο και οι προοπτικες ηταν φανταστικες. Η υλοποιση βεβαια που ειδαμε ηταν αρκετα κακη και υποθετω πως επειδη η Bioware θεωρησε οτι δεν μπορει να ανταπεξελθει (budget, ελλειψη ιδεων στον σχεδιασμο, χρονος) το γυρισε δινοντας στο 2 μια πολυ πιο γραμικη και tight φιλοσοφια. Συμφωνω πως το δευτερο μερος ειναι απειρως καλυτερο μηχανικα απο το πρωτο αλλα επισης πιστευω πως η σχεδιαστικη λογικη του το καταστρεφει. Εχω πει και αλλες φορες οτι το γεγονος πως τα επιπεδα ηταν τοσο γραμμικα χαλαγε πολυ την εικονα του διαγαλαξιακου ταξιδιου ενω ως μια απο τις πιο τραγικες υλοποιησεις θεωρω και την Cidatel -πρωτευουσα του συμπαντος- που ειχε μορφη διαμερισματος... Σε αλλα παραπονα που εχω πανω στο 2 ειναι το μικρο customization, ο περιορισμος των rpg στοιχειων, το οτι το story εχει αρχη και τελος αλλα δεν υπαρχει καθολου η μεση (και ανταυτης εχουμε υπαρξη πολλων character driven mini ιστοριων που σε οδηγουν σε εναν επιλογο που ξερεις ποιος ειναι εξαρχης).

Το 3 δεν το εχω πιασει ακομη ειναι η αληθεια, και ενω θελω να το κανω για να δω επιτελους το τελος της ιστοριας, λιγο η πορεια του 2, λιγο το γεγονος οτι αποσα εχω διαβασει και απο κριτικες αλλα και εδω μεσα με κανουν να πιστευω οτι το πραγμα ειναι ακομα χειροτερο, ολο το αναβαλλω (γιατι δεν ξερω και κατα ποσο θελω να επενδυσω ωρες σε ενα παιχνιδι τετοιου τυπου).

Σε οτι αφορα τα 2 πρωτα επεισοδια παντως παροτι και εγω πιστευω οτι το 2 ειναι καλυτερο παιχνιδι, θεωρω το πρωτο πολυ πιο φιλοδοξο σε ολα του (σχεδιασμος, ιδεες, ανπτυξη του lore, rpg ellements) παροτι επι του πρακτεου τα προβληματα εχει πολλα λαθη.

Τελος να θα πω για αλλη μια φορα πως:1) To Mass Effect 2 ειναι το δυτικο αναλογο του Final Fantasy XIII τοσο σε δομη σεναριου οσο και σε δομη level design και 2) Η σειρα Mass Effect για μενα περιεχει καλα παιχνιδια και αξιολογες στιγμες αλλα συνολικα με τιποτα δεν αγγιζει δημιουργιες οπως τα Witcher ή το Deus Ex Human Revolution.

Sorry για ότι ηταν off topic, κλεινω με το οτι ελπιζω καποια στιγμη (συντομα) να πιασω και εγω το 3 προκειμενου και να δω το τελος αλλα και για να εχω μαι πιο ολκληρωμενη εικονα για τη σειρα στο συνολο της.

Comment

• Nooto συμφωνώ μαζί σου σε γενικές γραμμές ως προς την πορεία της σειράς. Υπερασμιζόμενος όμως το mass effect 2 θα πω πως οι σχεδιαστικές επιλογές του δευτέρου δικαιολογούνται από την πλοκή του παιχνιδιού. Συμφωνώ όμως πως θα μπορούσε να είχε περισσότερο έντονο το rpg στοιχείο αλλά όπως και να έχει θεωρώ πως το 2 είναι καταπληκτικό παιχνίδι.

Εκεί που η σειρά μας τα χάλασε είναι με το 3 για τους λόγους που ανέφερα πριν. Όπως και να έχει όμως νοοτο θα σου πρότεινα να το παίξεις το 3, αξίζει πραγματικά τον κόπο καθώς παρόλο που έχει λάθη που δεν τα περιμένεις με την καμία από μία εταιρεία όπως είναι η bioware παραμένει ένα πολύ καλό παιχνίδι με τέλος που πρέπει να δεις.

Το deus ex είναι ένα από τα παιχνίδια που θέλω πάρα πολύ να παίξω καθώς ψοφάω για scifi setting.

Τέλος, να προσθέσω πως η ανάπτυξη του επόμενου mass effect καλά κρατεί και είναι γύρω στο 50% ολοκληρωμένο. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είναι sequel, prequel κτλ αλλά ελπίζω για sequel, θέλω πάρα πολύ να δω πως διαμορφώθηκε το σύμπαν μετά από το τέλος του mass effect 3.

Tidy!

In Matsuno we trust.

Comment

• Συμφωνώ με Deus,το 3 αν και έχει προβλήματα,παραμένει ένας πολύ καλός τίτλος που πρέπει να παίξουν όλοι οι θιασωτές της σειράς.Οπότε nooto μην το καθυστερείς άλλο.Με την πρώτη ευκαιρία,ανέβα στο Normandy κι ετοιμάσου να πατάξεις τις ορδές των Reapers.
                    Carpe diem

Comment

• Για μένα η επιλογή είναι εύκολη - σαφώς το 2. Σε αυτό το παιχνίδι η σειρά βρήκε την ταυτότητά της, η ροή του ήταν εξαιρετική και η τελική αποστολή απλά σε έκανε να τιναχτείς από την καρέκλα, και παραπάνω από μία φορές. Δεν παραγνωρίζω τα μειονεκτήματά του, κυρίως στο customization, αλλά σαν εμπειρία το θεωρώ ανώτερο και από το πειραματικό 1 και το σχιζοφρενικό 3.
                      Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• To 2o και για μένα κι ας μην είχε Saren. Το 3ο ακόμα αγνοείται κάπου στο διάστημα, εκεί μετά τα όσα έγιναν με τους Geth...
                        sigpic

Comment

• Έλα Deus Dope για σένα το έκανα,μπας και το πάρεις απόφαση να το συνεχίσεις.
                          Carpe diem

Comment

• Το ξεκινησα και εγω, παιζω στο PS3 Τρελο fail μιας και εχω τα 2 προηγουμενα στο 360 αλλα δεν μπορουσα να το βρω αμεσα και γυρω στο 10ρικο που επαιζε μπαλα στην κονσολα της Sony. Anyway απο την αλλη μικρο το κακο μιας και δεν θυμαμαι καν τι εχω κανει στα 2 προηγουμενα απο πλευρας επιλογων μετα απο τοσα χρονια (ενω εχω ξεχασει και πολλους απο τους χαρακτηρες). Οπως και να εχει ειπα να το παιξω ετσι γιατι διαφορετικα δεν θα το εκανα μαλλον ποτε.

Με μια πρωτη ματια ειδα οτι το action στοιχειο ειναι πολυ περισσοτερο παρον και οι επιλογες στους διαλογους πολυ περιορισμενες, ειδα οτι εχει μπει και επιλογη να μην κανεις καν επιλογες lol Επισης τι καραγκιοζης αυτος ο Vega, τον εβαλαν και στο αρχικο team . Περα απο την πλακα θα γραψω στην πορεια οταν δω πραγματα (εβαλα adept-μαγο και παιζω στο insanity), btw το νεο τελος μπαινει αυτοματα με το 1.8 patch ή ειναι ξεχωριστο dlc?

Comment

• Εεεεεεε με στενοχωρείς και με απογοητεύεις όμως! Όλα τα λεφτά στο Mass Effect 3 είναι το import save, αν το παίξεις "καθαρό" χάνεις όλο το ζουμί!

Δε μπορείς να βρεις PS3 saves κάπου και να τα περάσεις?

Ο Vega είναι άθλιος, ο χειρότερος χαρακτήρας της σειράς, τον έφαγε το αμπάρι.
                              Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• We'll bang OK?
                                Originally posted by Squall Leonhart
                                I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                                Originally posted by 丹野
                                Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                                Originally posted by Ryu_gr
                                υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Working...