Announcement
Collapse
No announcement yet.
Uncharted 3: Drake's Deception
Collapse
X
-
Για κάποιο περίεργο λόγο,δεν βρίσκω κανέναν για multi.
Κατά τ'άλλα,δεν προχώρησα πολύ,αλλά μέχρι τώρα ο τίτλος είναι απίστευτος.Ειδικά σε κάποιο σημείο,δε λέω που για να μη σποϊλεριάσω,ούτε ξέρω πόσες φορές άφησα το χειριστήριο κάτω περιμένοντας να δω τι θα γίνει,μόνο και μόνο για να το ξαναπιάσω στα γρήγορα.Carpe diem
Comment
-
Το τερμάτισα σήμερα το πρωί, γενικά είναι εξαιρετικό game αν και δεν μου άφησε την ίδια αίσθηση ευχαρίστησης όπως συνέβη με το Uncharted 2 το όποιο ως γενικό αποτέλεσμα το θεωρώ το καλύτερο της τριλογίας, μετά βάζω το Uncharted 3 και τέλος το πρώτο Uncharted.
Γενικά το game έχει εξαιρετική αφήγιση, εξαιρετική ισορροπία μεταξύ platform και shooting, ίσως καλύτερη ακόμη και από το Uncharted 2. Όπως είπε και ο Vaynard οι μάχες εναντίον των NPCs από το δεύτερο μισό του παιχνιδιού και μετά γίνονται αρκετά έως πολύ πιο δύσκολες και απαιτούν σαφώς περισσότερη τακτική και ταχύτητα κινήσεων καθώς οι περιοχές γίνονται σαφώς πιο ανοιχτές. Εδώ πάντως το game κάνει κάτι πράγματα που χαλάνε κάπως τις μάχες σε σχέση με το Uncharted 2. Γενικά σε αυτά τα μεγαλύτερα επίπεδα, σου κάνουν επίθεση κάποια κύματα εχθρών τα οποία γενικά και πάνω κάτω εφαρμόζουν την τακτική γιούργια και δείχνουν πως έχουν εκπληκτική ευστοχία. Συνήθως σου την πέφτουν ένας με ρουκετοβόλο, δύο ελεύθεροι σκοπευτές, ένας δύο ή περισσότεροι τύποι με θωράκιση καθώς και ακόμη περισσότεροι απλοί npcs με αυτόματα, καραμπίνες, πιστόλια. Όλοι λοιπόν αυτοί σου αλλάζουν τον αδόξαστο, ακόμη και στο normal, και σου πετάνε συνεχώς χειροβομβίδες με εκπληκτική ακρίβεια. Ρίχνουν πάνω σου ένα πολύ μεγάλο αριθμό βολών, δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάσεις αρκετά εύκολα ειδικά αν δεν φας από την αρχή τους σκοπευτές ή τους τύπους με τα ρουκετοβόλα που είναι ιδιαίτερα εκνευριστικοί. Μάλιστα αρκετοί npcs έρχονται προς το μέρος ώστε να σε περικυκλώσουν αναγκάζοντας σε αρκετές φορές να έρθεις σε μάχη σώμα με σώμα από την οποία μάχη το πιθανότερο δεν είναι να χάσεις από τον npc με τον οποίο παίζεις ξύλο αλλά από κάποιον ελεεινό που κάθετε σε μια γωνιά και σε πυροβολεί με το όπλο του καθώς εσύ παίζεις μπουνιές. Σίγουρα θεωρώ πως η AI είναι καλύτερη από την AI του Uncharted 2 αλλά κάποια πράματα στις μάχες του Uncharted 3 δεν είναι τόσο ισορροπημένα όπως ήταν στο Uncharted 2.
Tα γραφικά είναι εξαιρετικά όπως άλλωστε περιμέναμε, με εξονυχιστική προσοχή στην λεπτομέρεια, άριστο art design-direction, είναι καλύτερα από τα γραφικά του Uncharted 2, με μερικά επίπεδα και σκηνές να είναι κυριολεκτικά καταπληκτικές, γενικά θεωρώ πως έχει τα καλύτερα γραφικά στο ps3 (δεν έχω δει βέβαια Killzone3). Eπίσης στο Uncharted 3 είδα ίσως την πιο εντυπωσιακή σκηνή από άποψη δράσης και απροόπτου που έχω δει ποτέ σε vg. Το κερασάκι στην τούρτα των γραφικών είναι η άμμος, η φωτιά και το νερό. Βέβαια υπάρχουν πολύ μικρές πτώσεις στο frame rate, οι οποίες όμως είναι πολύ λίγες και δεν επηρεάζουν το gameplay. To animation είναι μάλλον το καλύτερο και εντυπωσιακότερο που έχω δει σε vg. Πάντως να σημειώσω εδώ πως η βελτίωση στα γραφικά δεν είναι χαώδης όπως ήταν μεταξύ Uncharted και Uncharted 2.
Για τα προβλήματα στην στόχευση, κατά την γνώμη μου πολλοί υπερβάλλουν. Το recoil των όπλων είναι πάντως μεγαλύτερο σε σχέση με το Uncharted 2.
Όσον αφορά τους ελληνικούς υπότιτλους όπως έχω γράψει και σε προηγούμενη δημοσίευση, έχει γενικά γίνει πολύ καλή δουλειά αν και σε μία σκηνή ξέχασαν να βάλουν:p Γενικά τους συνιστώ ανεπιφύλακτα. Με mp δεν έχω ασχοληθεί μέχρι στιγμής.
Γενικά συνοψίζοντας από άποψη sp κατατάσσω τους uncharted τίτλους με την εξής σειρά, Uncharted 2 > Uncharted 3 > Uncharted.
Comment
-
Παιδιά ασχολήθηκε κανένας με το μουλτι;Μιλάμε είναι τέλειο,πολύ καλύτερο από το ήδη πολύ καλό του 2.Άντε πείτε πότε μπορείτε να κονονίσουμε μουλτι.
Το single το έχω φτάσει περίπου ως την μέση.Δεν θα πω το πόσο τα σπάει,αυτό έχει ειπωθεί ένα κάρο φορές ως τώρα.Καλά τα γραφικά είναι πραγματικά από άλλο πλανήτη,παίζει να έχει τα καλύτερα γραφικά που έχουμε δει ως τώρα σε κονσόλα.
Tidy!
Do not blame me.Blame yourself or God.
In Matsuno we trust.
Comment
-
Έπαιζα Multi με κάτι άλλα άτομα,siege,survival κλπ,είχαμε φτάσει 10ο wave,από 5ο επίπεδο έφτασα 10ο,ήμουν μπροστά στο σκορ με 10 χιλιάρικα και για κάποιο λόγο με πέταξε το παιχνίδι και τα έχασα όλα.Μου γινόταν και στο 2 αυτό και δεν καταλαβαίνω γιατί μιας και με πισί και Χ360 δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα εκτός αν τον έπινε η σύνδεσή μου.
Όπως καταλαβαίνεις μετά το παραπάνω έχω ξενερώσει,παρόλο που μου άρεσε πάρα πολύ κι εμένα το ΜΡ του.Και δεν είμαι φαν του ΜΡ όπως ξέρεις.
Πάντως ναι,το single είναι έπος.Είμαι 11ο chapter κι έχω μείνει με το στόμα ανοικτό ουκ ολίγες φορές.Έπος λέμε.
υ.γ.Το shooting όντως είναι κάπως περίεργο.Carpe diem
Comment
-
Χαχα και εγώ ενδέκατο κεφάλαιο είμαι.
Τώρα όσον αφορά το μουλτι μήπως σας τελείωσαν οι ζωές στο survival και δεν το πήρες χαμπάρι;
Όπως και να έχει μην αποκλείεις το μουλτι,έχει ΠΑΡΑ πολύ ψωμί και αυτά τα λέει άτομο που δεν είναι φαν του μουλτι όπως είσαι και εσύ.Μόνο το χαλο 3 έχω τιμήσει δεόντως αλλά έχω σκοπό να ασχοληθώ και με αυτό.
Το shooting πάντως το έχω συνηθίσει και δεν με ενοχλεί καθόλου πλέον.Κάτι ακούστηκε πάντως ότι η naughty dog έχει σκοπό να το πατσαρει.
Tidy!
Do not blame me.Blame yourself or God.
In Matsuno we trust.
Comment
-
Originally posted by Deus View Post
Το shooting πάντως το έχω συνηθίσει και δεν με ενοχλεί καθόλου πλέον.Κάτι ακούστηκε πάντως ότι η naughty dog έχει σκοπό να το πατσαρει.
Ετοιμαζουν patch και μαλλον θα προσθεσουν και motion blur.
Comment
-
Η επισημη τοποθετηση της ND σε οτι αφορα τα προβληματα σχετικα με τον στοχο σε SP και ΜP...
Παρολαυτα δεν επεισε τους φανατικους που διαμαρτυρονται στο official forum , οποτε τους καλεσε στα κεντρικα γραφεια για να συζητησουν με τους δημιουργούς για το θέμα του συστήματος στόχευσης...
Συγχαρητηρια στην ND απο εμενα , για αυτη την κινηση
Comment
-
Τελος και απο εμενα στο Hard.
Τι να πω, οτι ειναι καλυτερο απο εχω παιξει στην παρουσα γενια ; Οτι ειναι καλυτερο απο το πρωτο και δευτερο μερος της σειρας μαζι ; Οτι κάθε σκηνη in-game και μη σε αφηνει παντα με το αισθημα "WTF?!?" ; Να μη μιλησω για τα γραφικα ή μηπως για την εξαιρετικη μουσικη επενδυση , καλυτερα... Το γεγονος οτι το ξεκινησα Παρασκευη βραδυ και το ολοκληρωσα Σαββατο βραδυ τα λεει ολα , οτι δεν μπορουσα να σταματησω να παιζω.
Πραγματικα προκειται για μια απιστευτη εμπειρια που μονο το gaming μπορει να προσφερει και χαιρομαι που την εζησα.
Επισης το voice-over και το animation μου φανηκαν πολυ καλυτερα απο το 2
Το shooting νομιζα οτι θα μου την εσπαγε μετα απο ολα οσα ειχα ακουσει τον τελευταιο καιρο αλλα οπως και ο Deus, προσαρμοστηκα σχετικα γρηγορα και συνηθισα.
H ND εχει θεσει τον πυχη στον θεο και αναμενω με τεραστια αγωνια να δω τι αλλο μπορει να δημιουργησει αυτη η τοσο ταλαντουχα και φιλοφοξη εταιρεια
10'/10 .-
Comment
-
Το τελείωσα κι εγώ χτες.Οκ τα λόγια είναι περιττά αλλά θα κάνω μια προσπάθεια να μεταδώσω τα όσα μου έδωσε η ενασχόλησή μου με τον τίτλο.
Ξεκινάει δυνατά,συνεχίζει με πολύ καλό ρυθμό και οι σκηνές που το σαγόνι χτυπάει το πάτωμα αμέτρητες.Πολύς κόσμος πιστεύει πως το 2 είναι καλύτερο,ίσως και να είναι δεν ξέρω,αλλά εγώ προσωπικά ευχαριστήθηκα περισσότερο το 3.Η ισορροπία ανάμεσα σε shooting,exploration,puzzle solving,breathtaking moments είναι για σεμινάριο.Οι νέοι μηχανισμοί που προστέθηκαν βελτιώνουν κατά πολύ την όλη εμπειρία,το shooting στην αρχή με προβλημάτισε αλλά μετά από λίγο το έκανα κτήμα μου οπότε κανένα πρόβλημα κι από κει.Ο τεχνικός τομέας,είτε μουσική και ηχητική επένδυση αφορά,είτε γραφικά,art direction & level design,παραδίδει μαθήματα.
Ακόμα και τώρα,κλείνω τα μάτια μου και σκέφτομαι τις όμορφες στιγμές που πέρασα με τον τίτλο.Πραγματικά υπέροχος.
10'/10 κι από μένα.
Αναρωτιέμαι σε ένα Uncharted 4 στο ps4 τι άλλο θα δούμε.Έχω κάποιες σκέψεις,αλλά δεν είναι ώρα ακόμα.Carpe diem
Comment
-
Eγώ όταν λέω πως για μένα το δεύτερο είναι καλύτερο εννοώ κυρίως ως προς το σενάριο-πλοκή, αναμφίβολα το Uncharted 3 είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό ως προς της σκηνές κτλ.
Comment
Comment