.Αρχικά μου έκανε ελαφρώς άσχημη εντύπωση. Τα γραφικά είναι σίγουρα σούπερ τέλεια για PS3, φοβερές λεπτομέρειες και φωτισμοί, πολύ ωραίες σκηνές μπλαμπλαμπλα, αλλά συγκριτικά με αυτά που έχω δει στον υπολογιστή δεν είναι κυριολεκτικά τίποτα το ιδιαίτερο, ειδικά αν προσθέσεις στην εξίσωση τον παράγοντα "μέτριο έως κακό frame rate." Όχι φυσικά ότι δεν είναι εντυπωσιακό, απλά για έναν άνθρωπο που έχει μόλις έρθει από Batman AA και Witcher 2 στα πάντα στο full με ακατέβατα 60fps... δε λέει και τόσα πολλά
. Νομίζω ο ΙΗΝΕ θα με καταλάβει απόλυτα.Τα γραφικά ήταν το ελάχιστο βέβαια (και ήδη έκανα μεγάλη αναφορά χωρίς ιδιαίτερο νόημα). Ο συνδυασμός του αργού gameplay με το μειωμένο frame rate με ξένισαν ελαφρώς, μίας και περίμενα κάτι πιο κοντά στη λογική του Uncharted, τουλάχιστον όσον αφορά την κίνηση στο χώρο, τις αντοχές του ήρωα και τη στόχευση. Όχι λοιπόν, δεν ισχύει αυτό, όλα κινούνται σε πολύ πιο αργούς ρυθμούς, χτίζοντας έτσι έναν ξεχωριστό χαρακτήρα από τα άλλα σύγχρονα παιχνίδια της Naughty Dog. Ακόμα δεν έχω βρει μία χρυσή τομή μεταξύ stealth, shooting και melee. ;Όταν έχω να αντιμετωπίσω clickers πηγαίνω πολύ (έως απελπιστικά) αργά, ενώ με τους runners και τους ανθρώπους ακολουθώ τη λογική "παίξε στα κρυφά όσο μπορείς και όταν σε ανακαλύψουν πάνε guns blazing ή αβέρτα melee."
To shooting δε με βολεύει καθόλου ως τώρα, είναι πιο αργό από το Uncharted, η στόχευση δυσκολότερη ενώ οι εχθροί κινούνται γρήγορα και αλλοπρόσαλλα. Αν σε πάρουν χαμπάρι και αρχίσουν να τρέχουν προς το μέρος σου, είναι σχεδόν αδύνατο να πετύχεις headshot, ενώ το γεγονός ότι οι σφαίρες σου είναι ελάχιστες σε βάζουν σε μία λογική να μην τις ξοδεύεις στοχεύοντας στο σώμα ή οπουδήποτε αλλού. Σκέφτομαι βέβαια ότι ίσως πρέπει να συνδυάζω μερικές σίγουρες πιστολιές με melee επιθέσεις για σωστότερα αποτελέσματα.
Ο μηχανισμός της σύνθεσης αντικειμένων φαίνεται να έχει ενδιαφέρον και να λειτουργεί αρκετά όμορφα και γρήγορα. Έκαναν εξαιρετική δουλειά στα menus και στα shortcuts των βασικών και σημαντικών ενεργειών. Ως τώρα έχω πειραματιστεί μόνο με την προσέλκυση πολλών clickers σε ορισμένα σημεία και με την ρίψη μολότοφ, κάτι που οδηγεί σε ευχάριστα αποτελέσματα συνήθως
.Αισθητικά και αφηγηματικά το παιχνίδι δίνει ρέστα και φαίνεται να μεταχειρίζεται το όλο "random disease apocalypse concept" με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Μετά το πρώτο δίωρο κατάφερα να ξεπεράσω τους αρχικούς μου ενδοιασμούς και να εμβαθύνω λίγο περισσότερο στη λογική του, αν και είμαι ακόμα πολύ νωρίς για να κρίνω το βάθος του και την πιθανή ή μη πολυπλοκότητα του gameplay του. Θα δείξει στις επόμενες ώρες.
Κλείνοντας να πω ότι το ξεκίνησα στο hard και ότι τα trophies του δε σου χαρίζονται εύκολα. Μόλις 24 και από αυτά τα περισσότερα έχουν να κάνουν με τη συλλογή όλων των πιθανών collectibles και με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού στα διάφορα επίπεδα δυσκολίας, καθώς και με τη σύνθεση όλων των όπλων/ αντικειμένων. Κοινώς, το platinum έχει μία δουλειά και αν κάποιος το πάει για γρήγορο playthrough είναι πιθανόν να μαζέψει ελάχιστα τρόπαια.
Αυτά
. Δύο λόγια ήθελα να γράψω, τελικά έγραψα πολλά.

Leave a comment: