Announcement

Collapse
No announcement yet.

The Last of Us

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Είσαι υπερβολικά νωρίς ακόμα, έχει ένα learning curve που όταν το περάσεις, θα παίζεις πολυ καλυτερα. Αν διαβάσεις τις εντυπώσεις μου παραπάνω, θα δεις ότι κι εγώ τα ίδια έγραφα. Επίσης το listening δεν υπάρχει στο survival, κάτι που κάνει το παιχνίδι πολύ καλύτερο κατά την άποψή μου.

Edit διόρθωσα κάτι λάθη, Α ρε το auto correction.

Comment

• Οντως ειμαι πολυ νωρίς, παιζει και να το συνηθισω και να μην εχω θεμα στην τελικη, οι πρωτες μου εντυπωσεις ειναι αυτες μπορει να εχουν απόκλιση με τις τελικες.. Γενικα δεν διαβασα τιποτα για το TLOU απο κανεναν για να μην ξερω τι παιζει ωστε να το ανακαλύψω μονος μου, δηλαδη αν διαβαζα αυτα που ελεγες θα ημουν προκατειλημμένος οτι ειναι ετσι και δεν θα εκρινα αντικειμενικά πιστευω..

Θα προχωρησω σιγα σιγα και θα επανέλθω..

Comment

• Το έχω τερματίσει, αλλά όχι ακόμα στο Survival+. Το ψήνω να πάρω τα τρόπαια από το single-player. Το online να λείπει, γιατί είναι πολύ χρονοβόρο.

Τα γραφικά είναι ωραία, αλλά όχι κοντά στον ρεαλισμό. Αν το είχαν φέρει στα 60fps κι όχι στα 30fps, θα είχε πραγματική κινητικότητα, όπως στην πραγματικότητα. Συνεπώς, θέλουν λίγη δουλειά ακόμα.

Ο χειρισμός είναι μια χαρά. Απλά σε κάποια σημεία δεν τον βολεύουν καθόλου.

Δεν λέω άλλα, γιατί πρέπει πρώτα να το παίξει ο IHNE.
        sigpic

Comment

• Σκεφτομαι να περιμενω λιγο και να το παιξω με DS4 το παιχνιδι, δεν εχω καν DS3 εχω τη μουφα το sixaxis απο το 2006, τι λετε?? Πιστευω θα ειναι πολυ καλυτερη εμπειρια..

Comment

• Υπερβολές, αλλά όπως σε βολεύει καλύτερα . Εγώ 2 φορές το έπαιξα με DS3 και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Sixaxis και DS3 είναι το ίδιο πάντως, πέραν της δόνησης.

Τελικά πας για day-one PS4; Εγώ το άφησα για όταν θα βγει κάτι που να με ενδιαφέρει. Παρασκευή εξάλλου θα στάξω 510 λίρες για άσπρο 32αρι iPad Air και μαύρο smart cover .

Comment

• Δεν ειναι μονο αυτο ειχα ριξει coca cola πανω του και σε συνδυασμό με σκονη κολλανε καπως τα sticks.. Εντάξει κανει τη δουλειά ακομα αλλα ειναι και πολυ ελαφρύ λόγο έλλειψης rumble και γίνεται ακόμα χειρότερη η κατάσταση..

Τελικά πας για day-one PS4; Εγώ το άφησα για όταν θα βγει κάτι που να με ενδιαφέρει. Παρασκευή εξάλλου θα στάξω 510 λίρες για άσπρο 32αρι iPad Air και μαύρο smart cover .
              Για το ps4 εχω το pre-order στα 340ε απο κωτσο αλλα δεν ξερω τι θα κανω μεχρι τελευταία στιγμη. Απο τη μια σκέφτομαι οτι δεν το χρειάζομαι καθόλου atm και θα έχω δώσει ηδη αρκετά για ipad, απο την αλλη σε αυτη την τιμη ισως περάσει καιρός μέχρι να το βρω..

Αυτα ακριβως θελω να παρω και εγω, ασπρο ipad air 32αρι και το μαυρο smart case ομως οχι σκετο το cover.. Πρωτο tablet και ελπιζω να με βολέψει γιατι ειναι και ακριβό οπως και να το κανεις..

Comment

• Και να μη σε βολέψει, δε θα χάσεις πολλά λεφτά αν αποφασίσεις να το πουλήσεις. Αγόρασε άφοβα, είναι τέλειο .

Comment

• Μου πήρε 21 ώρες να το τελειώσω και να βρω σχεδόν όλα τα collectibles,στο normal.
                  Ο τεχνικός τομέας του τίτλου είναι για σεμινάριο.Φοβερά γραφικά,με πολύ όμορφα τοπία και καλοσχεδιασμένα,γεμάτα λεπτομέρειες.Έχει δοθεί τόση προσοχή στο σχεδιασμό τους που πραγματικά σε κάθε νέα περιοχή που φτάνεις νιώθεις ότι έχει και μια ιστορία να σου πει.
                  Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εξωπραγματική.Θυμάμαι ήμουν στο University.Ήμουν κάμποση ώρα σε ένα δωμάτιο και ξαφνικά βλέπω κάτω στο νερό να καθρεφτίζεται η αντανάκλαση από ένα δεντρό που κουνήθηκε με το φύσημα του ανέμου.Μια μικρή και ανούσια λεπτομέρεια που πιθανόν να μην την έβλεπα αν δεν εξερευνούσα.Τη βάλανε απλά και μόνο επειδή είχαν απίστευτο μεράκι.
                  Η μουσική αν και τις περισσότερες φορές ανύπαρκτη,όποτε υπάρχει,συνοδεύει τα γεγονότα με τον καλύτερο τρόπο,ενώ και τα ηχητικά εφέ και οι περιβαλλοντικοί ήχοι είναι σε κορυφαία επίπεδα.Γενικά ο τεχνικός τομέας του τίτλου κρίνεται αψεγάδιαστος και δημιούργει μια επιβλητική και καθηλωτική ατμόσφαιρα.Αγωνία και τρόμος συνυπάρχουν σε αρκετά σημεία μέχρις ότου περαστούν κι εκεί έρχεται το συναίσθημα της ανακούφισης.

Όσον αφορά το gameplay τα είπατε όλα.Αργοί ρυθμοί και μπόλικο stealth.Τα σημεία που έπρεπε να χρησιμοποιήσω πυροβόλα όπλα ήταν τα χειρότερά μου,τουλάχιστον μέχρι το τελευταίο κεφάλαιο που πήρα το πολυβόλο.Τo weapon sway θεωρώ πως είναι από τις πρώτες ικανότητες που χρήζει αναβάθμισης,έστω μια φορά,αλλιώς το headshot είναι σχεδόν αδύνατο.Οι γρίφοι και τα σημεία που έπρεπε να βοηθήσω την Ellie δε με ενόχλησαν,δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο αλλά βοηθούσαν στο δέσιμο των χαρακτήρων.Η Α.Ι. σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη,αλλά και πάλι είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής,ενώ το listening mode ευτυχώς που υπήρχε.Στην αρχή δεν το χρησιμοποιούσα καθόλου,αλλά όσο ζόριζε το πράγμα έπιανα τον εαυτό μου να το χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο.Κυρίως για να δω πόσοι εχθροί υπάρχουν και όχι τόσο για να βλέπω τις κινήσεις τους.

Η ιστορία αρκετά καλή,πολύ ωραία αφήγηση και οι χαρακτήρες ήταν καλοδουλεμένοι,τόσο ο χαρακτήρας τους όσο και το παρελθόν τους.Για το φινάλε,μάλλον θα γράψω πρισσότερα στο θέμα του Evans.Γιατί ενώ,μετά που το τερμάτισα συμφωνούσα σε αρκετά,όσο το σκέφτομαι,πιστεύω ότι τα πράγματα μπορεί να είναι κάπως διαφορετικά.

Γενικά πρόκειται μάλλον για το καλύτερο παιχνίδι που έπαιξα σε αυτή τη γενιά.11/10 instant classic,all time classic,όποιος δεν έχει ΠΣ3 να βρει για να το παίξει,αυτά.

Υ.Γ. Κάποια στιγμή θέλω να ρίξω replay στο Survivor.
                  Carpe diem

Comment

• Παίζει να πέσει στα χέρια μου το παιχνίδι, όμως αμερικάνικο. Ξέρει κανείς αν μπορούν κάπως (με κάνα patch ξέρω 'γω) να μπουν οι ελληνικοί υπότιτλοι; Χλωμό αλλά λέμε τώρα. Επίσης θέλω πολύ να το παίξω στα ελληνικά όμως δεν ξέρω αν αξίζει η τελική δουλειά. Τους είδε κανείς; Απόψεις; Αξίζουν ή πάμε παραδοσιακά στα αγγλικά;

PK World - Τα πάντα για Disney comics!

Comment

• Αγγλικα παντα, τους εβαλα εγω και το μετανιωσα, η Ellie να με λεει "Φιλε" συνεχεια και κατι τετοια που γελουσα ενω επρεπε να ειμαι μεσα στην ατμοσφαιρα..

Comment

• Το φίλε τι μετέφραζε;
                        Originally posted by Squall Leonhart
                        I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                        Originally posted by 丹野
                        Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                        Originally posted by Ryu_gr
                        υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• Εχοντας πλεον αρκετες ωρες παιχνιδιου θα ηθελα σε πρωτη φαση να σταθω στην ικανοτητα της ND να προσφερει τοσο διαφορετικες εμπειριες, απο το ποπ κορν-χολυγουντιανο αισθητικα και αναλαφρο μηχανικα Uncharted, στο βαρυ αφηγηματικα-θεματικα και καινοτομο σε επιπεδο υλοποιησεων The Last of Us. Αυτο πιστευω ειναι που μενει και σε καποιον με μια πρωτη αναγνωση, δεδομενης της σχετικα κοντινης αποστασης των κυκλοφοριων των τιτλων της εταιριας.

Απο κει και περα προσωπικα επαθα πλακα με τη δουλεια που εχει πεσει στον χειρισμο και με το ολοφρεσκο των setpieces που αυτος προσφερει. Ειναι απιστευτο το ποσο ρεαλιστικες φαινονται οι αναμετρησεις και το ποσο μεσα στον κοσμο μπορει να αισθανθει καποιος με το immersion να αγγιζει ταβανι.

Κατα τα αλλα θα περιμενω να τελειωσω για να γραψω αναλυτικα, απλα να πω οτι τεχνικα το παιχνιδι βρισκεται στα γνωστα πολυ ψηλα επιπεδα που μας εχει συνηθισει η ND, η αφηγηση ειναι τελεια και δινεται με ενα συνδιασμο Half Life και Uncharted (η περιηγηση δεν εχει το επιπεδο της πληροφοριας του Bioshock Infinite αλλα δεν χρειαζεται κιολας μιας και μιλαμε για κατι πολυ πιο προσγειωμενο και διαφορετικο) που δομει κατι ξεχωριστο και τελος το επιπεδο των διαλογων και το character-relation development ειναι εξαιρετικο. Γενικα θα ελεγα οτι το παιχνιδι ξερει πολυ καλα τι θελει να κανει και παταει πολυ καλα στα ποδια του... Αποφευγει τις φαμφαρες και χρησιμοποιει το setting πολυ συγκεκριμενα και ως μεσο για να αναπτυξει το κυριο focus του σεναριου που ειναι οι ανθρωπινες σχεσεις. Παραλληλα η δομες των μηχανισμων ειναι κοφτες και συγκροτημενες ενω ταυτοχρονα μπορουν να χαρακτηριστουν καινοτομες και ισως και επαναστατικες (θεωρω οτι ο τιτλος θα αφησει το στιγμα του μηχανικα στα παιχνιδια του ειδους που θα ακολουθησουν καθως ξεμπλοκαρει τον τροπο που χρησιμοποιειται μεχρι σημερα το μοντερνο 3rd person shooting scheme).

Η μονη παραφωνια για μενα, δεδομενου του ρεαλιστικου της ολης εμπειριας, ειναι καποιες σχεδιαστικες επιλογες του τυπου: οι εχθροι δεν δινουν σημασια στο friendly AI ακομα και οταν αυτο ειναι διπλα τους. Η λογικη ειναι να μην δημιουργειται προβλημα στον παικτη οταν αυτος δεν φταει και σαν κινηση ειναι σωστη, ωστοσο στο ματι τρωει αρκετα απο τον ρεαλισμο.

Αυτα προς το παρον, θα ακολουθησει αναλυτικο post μολις το ολοκληρωσω.

Comment

• Χθες το έβαλα και μου κόλλησε στο αρχικό loading. Έχω ακούσει ότι παίρνει πολύ ώρα, αλλά το άφησα μισή ώρα και ήταν ακόμα στο loading screen. Μετά του έκανα το update και μου κόλλησε το ps3. Πρέπει να κάνω κάτι;

Comment

• Δεν ξέρω τι παίζει,εγώ πάντως δεν το άφησα να κάνει κανένα update ποτέ γιατί είχα διαβάσει ότι δημιουργεί προβλήματα.
                              Carpe diem

Comment

• Δυστυχώς δεν παίζει. Μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερα να ξαναμπώ στην loading screen αυτή την φορά με το ποσοστό να φαίνεται και έκανε 35-40 λεπτά να ξεκινήσει. Έπαιξα λίγο, βγήκα και μόλις το ξανάβαλα πάλι το ίδιο.

Comment

Working...
                                X