Ξεκίνησα farming για AP να φεύγει σιγά σιγά από την μέση. Τελείωσα τα βασικά dugneon εκτός του Pitios και τα chocobo races. Γύρισα πήρα τα Urlic's Kurkis και γενικά ψάχνομαι για ένα 100% complete inventory. Αυτό το πράγμα στα dungeons με goblins να με τρομοκρατούν πάντα... συν ότι στο castlemark έφαγα την απόλυτη φρίκη, επιλέγοντας τέσσερις φορές λάθος path..
Το έχω λατρέψει αυτό το game. Σκέφτομαι να πάρω και season pass full price.
edit: Τα καλύτερα roadtrip γίνονται με Movement in Green.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Final Fantasy XV
Collapse
X
-
Ωραία πράγματα
. Αύριο μεθαύριο θα αφιερώσω μία ωρίτσα για να δω πώς πάει η φάση και για να προετοιμαστώ για μερικά από τα σφραγισμένα μπουντρούμια (συγνώμη για την ελληνική ορολογία, γράφω με πληκτρολόγιο σε ipad και βαριέμαι τις εναλλαγές μεταξύ των γλωσσών :Ρ ). Βασικά πιστεύω ότι αν κάθε φορά που κάθομαι να παίξω, αφιερώνω μισή με μία ώρα, θα καταφέρω να μάθω όλες τις ικανότητες που θέλω χωρίς να προλάβω να βαρεθώ. Ως τώρα αυτό έκανα στο παιχνίδι και για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι επαναλαμβάνω βαρετές διαδικασίες. Για παράδειγμα, αν καθόλου κι έκανα όλες τις αποστολές ενός συγκεκριμένου χαρακτήρα με τη μία, τότε σίγουρα θα σιχαινόμουν το πήγαινε-έλα μεταξύ των περιοχών. Ευτυχώς όμως το παιχνίδι έχει τόση μεγάλη ποικιλία, που αν παίξεις λίγο έξυπνα περνάς μονίμως καλά.
Ένα ένα όμως στα της προόδου μου:
Pitioss: Εγώ πέρασα πάρα πολύ καλά σε γενικές γραμμές, αλλά υπήρχαν σημεία που ήταν πραγματικά για σκότωμα. Ειδικά εκεί με το άγαλμα... Παναγία και Χριστέ :Ρ . Ξεκίνησα να παίζω το πρωί, τύπου 10 η ώρα, και λέω στη γυναίκα ότι θα παίξω ένα διωράκι και μετά θα κάνουμε δουλειές (προετοιμασίες για Χριστούγεννα, μαγειρέματα κτλ - Θεέ μου μεγάλωσα :Ρ ). Τέλος πάντων, μπαίνω μέσα αφότου σκοτώνω τα Malboros που έβοσκαν κοντά στη θέση για κάμπινγκ και με το που βλέπω εγώ το μπουντρούμι γουστάρω. Το βλέπει και η Ιωάννα και λέει α αυτό φαίνεται επικό, κάτσε παίξε να το δούμε. Στη μία ώρα είχε φύγει γιατί ζαλίστηκε και συνέχισα μόνος μου... 2 ώρες... 3 ώρες... 4 ώρες (απορώ πώς δεν ήρθε παντόφλα)... 5 ώρες (κάπου εκέι άρχισε να παίζει κι αυτή age of mythology)... 6 ώρες και τέλος :Ρ . Από τις πιο έντονες εμπειρίες του παιχνιδιού, με πολλά καλά και πολλά κακά. Προσωπικά δε με ενόχλησε τόσο ο χειρισμός, αντιθέτως εξεπλάγην με το πόσο καλά δουλεύει, δεδομένου του ότι μιλάμε για ένα παιχνίδι ρόλων. Βέβαια από την άλλη κάποια σημεία του θα έπρεπε να είναι διαφορετικά. Το χειρότερο όλων βέβαια είναι δεν έχει καθόλου ιστορία, θα έπρεπε να βάλουν ένα δύο επεξηγήσεις του τι είναι αυτό το μέρος. Περιμένω και τις δικές σας εντυπώσεις.
Ψάρεμα: Είμαι στο επίπεδο 7 και μου μένει η τελευταία αποστολή για να ολοκληρώσω τον κύκλο αποστολών του Ναβίθ. Θα έλεγα ότι το έχω διασκεδάσει ως τώρα, δεν έχω παράπονο. Βέβαια διάβασα ότι το να πιάσεις το τελευταίο ψάρι είναι λίγο παλούκι, οπότε δεν ξέρω πόσα χειριστήρια θα φύγουν :Ρ .
Costlemark: Την επόμενη φορά που θα παίξω θα το περάσω ώστε να ξεκλειδώσω όλες τις κλειδωμένες πόρτες. Σε αυτό το σημείο σκέφτομαι να ασχοληθώ με την ολοκλήρωση του εξοπλισμού μου και με το levelling (έχω 500.000 πόντους διαθέσιμους αυτή τη στιγμή και είμαι επίπεδο 79). Όπως προείπα, με τίποτα δε θα προσπαθήσω για να αποκτήσω τον εξοπλισμό του ΙΗΝΕ (εδώ που τα λέμε δε βρίσκω και τεράστια διαφορά σε αυτά που σου προσφέρει και όλοι λένε ότι είναι περιττός κόπος ως προς την ολοκλήρωση των δυσκολότερων αποστολών).
Κάνοντάς όλα όσα ανέφερα και παίρνοντας φυσικά και την πλατίνα μάλλον θα δώσω τέλος στο παιχνίδι, μιας και θα έχω λόγο να το ξαναπαίξω με το νέο περιεχόμενο που θα έρχεται αραιά και που. Πάντως προτού το κλείσω μια και καλή, έχω σκοπό να καβαλήσω ένα chocobo και να κάνω μία τεράστια βόλτα σε όλον τον κόσμο του παιχνιδιού, να χαρώ απλώς το ταξίδι και να θαυμάσω μερικές από τις τοποθεσίες του. Βρίσκομαι στις 89 ώρες και δεν έχω βαρεθεί ούτε στιγμή, αυτό από μόνο του νομίζω ότι είναι μεγάλη επιτυχία για ένα τέτοιο παιχνίδι.
Επίσης, συμφωνώ με τον nooto όσον αφορά στο πόσο χρονοβόρο είναι το να αποκτήσεις τα πάντα συγκριτικά με άλλα παιχνίδια της σειράς. Το Χ αμφιβάλλω για το κατά πόσο θα το τερμάτισα με πλατίνα αν δεν το έπαιζα με την γυναίκα (κάναμε όλο το grinding μαζί). Από τις 131 ώρες που μας πήρε να πάρουμε την πλατίνα, οι 70 ήταν στην αρένα, σκοτώνονταν ξανά και ξανά τα ίδια τέρατα. Αυτός ο earth eater παίζει να μας απασχόλησε για κανά 20-30ωρο αποκλειστικά...
Leave a comment:
-
Πολυ ωραιος Grim
Λοιπον εγω ξεμπερδεψα με τα παντα και μενουν πλεον μονο τα 2 dungeons, adamantoise και pitioss. Ξεκινησα λιγο το AP farming, περιγραφικα να πω οτι θες την shield of just και η καταλληλη περιοχη ειναι το three valleys, o λογος που αυτα τα 2 ειναι απαραιτητα ειναι οτι το μεν οπλο εχει AOE και σκοτωνει τα packs των εχθρων με ενα warp, η δε περιοχη ειναι κλειστη σχετικα και οι εχθροι ειναι κοντα ο ενας στον αλλον οποτε αρκει ενα warp για να σκοτωσεις 2-4 αναλογα με το ποσους καλει η σφυριχτρα. Ο στοχος ειναι να πηγαινετε τοσο γρηγορα ωστε να μην προλαβαινει καν το battle theme να ξικινησει (και στη συνεχεια να σας φαει χρονο το end battle animation), αν απο την αλλη σας ξεφυγει καποιος εχθρος και το παιχνιδι μπει στο battle mode, να εχετε εξοπλισμενα τα holiday pack αντικειμενα που σας δινουν plus εως 3 AP μετα το τελος της μαχης για A+ στα time (με holiday pack plus) και offence + 1 ακομη απο το armiger που το ενεργοποειτε πριν το τελος της μαχης, ωστε να κερδιζετε απο εκει οτι χασατε. Επισης καλο αντικειμενο ειναι το Robe of the Lords απο το Steyliff dungeon γιατι κανει replenish τα mp που χανονται απο τα warps σχεδον αμεσως. Σε δοκιμη που εκανα, μια μερα παιχνιδιου (γιατι τη νυχτα πρεπει να πατε στο διπλανο camp μιας και σκανε οι deamons και η τακτικη δεν πιανει) αντιστοιχει σε 750 AP, σε πραγματικο χρονο 20-30 λεπτα, αρα σε μια ωρα εχετε 1200-2000 AP αναλογα με το ποσο καλοι εισαστε στο timing και τι αριθμος εχθρων ερχεται με καθε σφυριγμα. Τωρα για να πω την αληθεια δεν ξερω αν θα ανοιξω ολο το grid γιατι καποιες ικανοτητες μου ειναι ουτως ή αλλως αχρηστες, πχ gain exp απο το fishing ή απο το car, οκ ειμαι level 99... Σκοπος ειναι σιγουρα τα limit breaks σε technics και link strikes αλλα εχουν 999 AP ρε γαμωτο το καθενα. Ανοιξα και το impervious btw δεν το εχω δοκιμασει ακομα αλλα ακουγεται ενδιαφερον αν δεν πιασει το blink πχ (κανει cancel το damage αν πατησεις τετραγωνο μετα την επιθεση που σου κανουν αν και δεν ξερω ποσο μικρο ειναι το time window). Παραθετω το video απο κατω για να υπαρχει γενικα.
Edit: Γενικα γρηγορα παει, μου μενουν μονο τα 3 accesory slots+max health (1600+ AP) και τα limit breaks (3000 AP), σαν να λεμε δηλαδη κοντα στις 4 ωρες farming
. Παντως περα απο την πλακα σαν διαδικασια παροτι ειναι τραγικη δεν θα ελεγα οτι ειναι η χειροτερη σε FF ουτε η πιο brain dead-χρονοβορα κλπ. Το X πχ δεν το παλεψα να παω για 100% completion του grid, το ξεκινησα αλλα μου φανηκε πραγματικα απειρο και ultra καμμενη η διαδικασια-διαδικασιες για να πετυχεις το αντιστοιχο αποτελεσμα. Btw βαζω μουσικη απο το mp3 player που αγορασα απο το store του αυτοκινητου για να ρεει πιο ευχαριστα. Οπως ειπα δεν θα το ανοιξω ολοκληρο, πχ wait mode, exploration, armiger δεν θα πειραξω καθολου γιατι αυτα που μου μενουν περιεχουν abilities που δινουν xps που μου ειναι αχρηστα πλεον. Επιπλεον δεν θα ασχοληθω με final tier magic (πχ extra spells και + 100 potency).
Οτι μεινει για το τυπικο completion (αντικειμενα, αποστολες που δεν ξερω πως γινονται trigger οπως sylvester, ολικο completion του grid κλπ) θα τα αφησω για οταν θα ερθουν τα updates και τα dlcs και το guide απο το amazon. Θα ελεγε πολυ μαζι με τα νεα superbosses να βαλουν και αλλα πραγματα στο grid. Τελος κατι που λειπει απο το παιχνιδι και θα ηθελα να το δω καποια στιγμη στη σειρα ειναι τα accesories να επηρεαζουν την εμφανιση των χαρακτηρων, πιστευω θα ελεγε πολυ να ειχες τετοιο customization (στο XIII-3 παιζει να υπαρχει κατι αντιστοιχο αν και δεν το εχω παιξει οποτε παιζει να λεω και βλακειες).Last edited by nooto; 03-01-2017, 02:52 AM.
Leave a comment:
-
Το τελείωσα κι εγώ... τι να πω δεν έχω λόγια...
Πολύ bittersweet το ending και στην ουσία ο Ardyn κέρδισε. Ψάχνω παντού για παραθυράκια, που λένε ότι οι υπόλοιποι bros έζησαν.
Πραγματικά από το chapter 9 και μετά που ξεκινάει το linear part μου φάνηκε αρκετά rushed, όχι τόσο σε θέμα υλοποίησης, αλλά σε θέμα ροής. Το μόνο ουσιαστικά που κράτησε αρκετά ήταν το chapter 13, που στην τελική οκ και εμένα μου άρεσε.
Μου άρεσε όλο αυτό το κρυφτό και ειλικρινά μετά από αυτό που έπαθε ο Ignis, φοβόμουν για την πορεία των υπολοίπων. Όλο το ζουμί βρισκόταν μέσα στα διάφορα journals, όπου καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι όλο το empire έγινε daemons. Στην κατάληξη του Ravus είχα μόνο τις ενστάσεις μου, ειδικά μετά την εφημερίδα στο τραίνο που έλεγε για την τιμωρία του. Στην ουσία ήθελα να δω τι ακριβώς έγινε.
Bosses:
Όσο υπερπαραγωγή ήταν το Leviathan, τόσο χαζό ήταν το όλο fight. Το ίδιο και στον Ardyn, αλλά εδώ ήθελε ελάχιστη προσοχή. Μου άρεσε πολύ ο Ifrit φυσικά και η μάχη με την Aranea, που έπαιζαν σφαλιάρες στον αέρα άμα έκανες warp πάνω στο Jump της. Μιας και την ανέφερα, είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι ήταν το Behamut;
Τώρα γενικά ήρθε η ώρα να παίξω όλα τα side, αφού τα παράτησα σε μια στιγμή όλα και είπα να πέσω με τη μούρη στην ιστορία όταν έφτασα 50lvl. Για το combat θα μιλήσω άλλη φορά, καθώς θέλει πολύ ανάλυση. Αυτό που βοηθούσε για εμένα θα ήταν απλά ένα toggle στο lock on, αλλά βλέπουμε τώρα. Στο τοπ 3 για εμένα στα ff μαζί με 7 και 10 (πρώτη αγάπη και παντοτινή).
Leave a comment:
-
Phantom
Αυτος ειναι ο βασικος χαρτης, στην πραξη δεν μιλαμε για world-eos map αλλα για Lucis map. Απο κει και περα απο το κεφαλαιο 9 το παιχνιδι σε βγαζει εκτος map και θα επισκευτεις μια σειρα απο περιοχες εξω απο τον Lucis. 3 απο αυτες ειναι πολεις και στις 2 απο αυτες θα μπορεις να πηγαινοερχεσαι και post game. Αυτα δεν σου λεω κατι αλλο γιατι θα στο χαλασω.
Απο bugs εγω δεν εχω συναντησει κατι ιδιαιτερο περα απο αυτο που λες με τα inputs (α και σε ενα dungeon που κολησε η καμερα και το επαιζα σε resi 1 style
). Επισης σε μια περιοχη που τα παιδια λεγανε για frame drops εμενα το παιχνιδι ειχε ακριβως την ιδια εικονα, αλλα επαιξα post 1.3 patch.
Last edited by nooto; 02-01-2017, 02:53 AM.
Leave a comment:
-
Δεν ξέρω τι λέτε, εγώ είμαι στο 3ο Chapter και μου φαίνεται ατελείωτο
. Έχω πάρει παραμάζωμα όλον τον χάρτη και θέλω να ξεψαχνίσω τα πάντα πριν προχωρήσω στην ιστορία. Με αυτά και με εκείνα έχω φτάσει στις 25+ ώρες με 32 LV (χωρίς το παραμικρό φαρμ), και έχω ακόμη μπόλικα πραγματάκια να εξερευνήσω. Αυτό που μου αρέσει είναι που πηγαίνω σε ένα (φαινομενικά) αδιέξοδο απλά για να έχω καθαρό τον χάρτη, εκεί βρίσκω ένα κάποιο στοιχείο (έναν θησαυρό / quest / εχθρό / whatever), παραμέσα βρίσκω κάτι στενάκια, και τελικά καταλήγω σε κάποια νέα περιοχή ή ένα νέο dungeon. Πολύ καλή φάση, έχουν δομήσει όλα τα side quests ώστε να εξερευνάς όλον τον χάρτη.
Απ' ό,τι βλέπω από το skill tree και από τα σχόλιά σας, έχεις αρκετές επιλογές στρατηγικής να ακολουθήσεις. Αυτό που με έχει βοηθήσει εμένα, είναι που ανέβασα ΑΡ για ταξίδια με αμαξάρα και Chocobo. Από skillz ευτυχώς ανέβασα πολύ γρήγορα το absorb magic, κάνω craft γρήγορα και δυνατά spells και κοπανάω τους εχθρούς αβέρτα. Τα έχουν κάνει πολύ ΟΡ τα μαγικά, αρκεί να τα κάνεις όταν δεν είναι οι δικοί σου κοντά, για να μην τους πάρεις παραμάζωμα. Μόλις βρήκα το 4ο magic flask και είμαι άρχοντας, έχω να κάνω stock τα πάντα όλα. Πάντως το παιχνιδάκι είναι πολύ εθιστικό. Είναι στην νοοτροπία «Ακόμα ένα side quest και τέλος», «Να φάω και αυτόν τον εχθρό και το κλείνω» κλπ.
Στα αρνητικά, το παιχνίδι μου glitchάρει σε σχετικά μεγάλο βαθμό. Του στυλ να πατάω μία φορά Χ και να μαζεύει όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά, άλλες φορές να μην τα μαζεύει καθόλου, να με πετάει από την μάχη ενώ είμαι ξεκάθαρα μέσα στο πεδίο, να κολλάει όταν σου μιλάνε κάποιοι NPCs που δίνουν side quests, και τελικά να εμφανίζεται το quest στην λίστα χωρίς να ακούς την ιστορία τους, τα Chocobos που και πού εμφανίζουν bugs κλπ. Και φανταστείτε πως η Square - Enix βγάζει και πιο «σταθερά» παιχνίδια από άλλες εταιρίες που έχουν κάνει το «day one patch» ευαγγέλιο. Ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια και στο Kingdom Hearts 3.
Και μία ερώτηση, απαντάτε κατά προτίμηση σε spoiler. Ο χάρτης είναι αυτός που βλέπουμε στο chapter 3, ή στην συνέχεια εμφανίζεις και άλλα κομμάτια του (άρα πρέπει να εξερευνήσεις ακόμα περισσότερα σημεία;)Last edited by Phantom Duck; 01-01-2017, 10:44 PM.
Leave a comment:
-
Καλη χρονια σε ολους, πρωτο post σε αυτο το topic εννοειται
Wtf με το menace in steyliff
Μπηκα μεσα, επαιζα επαιζα επαιζα, 1 camp, 2 camp,..., 7 camp
σε καποια φαση νομιζα οτι ειχε bugαρει το παιχνιδι, μετα μπηκα στο net και ειδα οτι το dungeon εχει 100 οροφους
Η πλακα ειναι οτι εχει level 80κατι ενω το Crestholm που ειναι στο 90+ ειναι της πλακας... Eχασα ολα μου σχεδον τα items εννοειται γιατι περα απο ολα τα αλλα δεν ειχα παει με 99 level (εγινα βεβαια
). Τουλαχιστον αποζημειωνει καπως μιας και εχει μερικα απο τα καλυτερα αντικειμενα στο παιχνιδι μεσα.
Σχετικα με την προοδο μου, 120+ ωρες, level 99, ολα τα side quests (μαζι με τα fishing missions οπου εχω και τον καλυτερο εξοπλισμο απο την arena) εκτος απο αυτα που δεν εμφανιζονται με scripted τροπο (και δεν ξερω ποσα ειναι, πχ sylvester maps δεν ηξερα καν οτι υπαρχουν). Μενουν τα 2 τελευταια dungeons, το quest για τα legendary weapons με τα crossblades, 1 hunt, adamatnoise,level 10 για το ψαρεμα (ειμαι level 8 μεχρι στιγμης) + Pitioss. Το τελευταιο το βρηκα τυχαια λιγο μετα που το αναφερατε, μπορει να παω εκει τωρα. Μεχρι στιγμης δεν εχω κανει καθολου farming αλλα υποθετω οτι εφτασε η ωρα... Υπαρχει καποιος πολυ γρηγορος τροπος για AP? Φανταζομαι οτι το default ειναι σφυριχτρα-warp kill-repeat, αλλα θελω να πω επισπευδεται καπως ολο αυτο ή δεν?
Επισης δεν εχω παρει τα end game accesories που λεει ο ihne και γενικα δεν ξερω τι παιζει (για ποια αντικειμενα ψαχνω και ποια bosses τα ριχνουν). Τελος εχω δει στο youtube oτι υπαρχουν και super bosses που δεν εντασσονται σε καποιο quest και δεν ξερω πως γινονται trigger (dat game, ποσα πραγματα εχει μεσα
). Στοχος μου ειναι να τελειωσω με αυτα που εχω γραψει στην προηγουμενη παραγραφο και μετα βλεπουμε. Κριμα παντως που το trophy list ειναι τοσο φτωχο, θα ηθελα να υπαρχουν trophies για διαφορα πραγματα πχ pitioss, final fishing mission, steyliff...
Leave a comment:
-
Καλη ιδεα ωραιο dungeon αλλα δεν ηταν για αυτα τα controls..Originally posted by Evans View PostΡε παιδιά, για το Pitioss δε μιλήσαμε xD . Πώς σας φάνηκε; γράφω από το κινητό τώρα όποτε δε θα επεκταθώ παραπάνω, αλλά προσωπικά γούσταρα πολύ.
Εχει και back to the future reference btw
Στο τελος η σκηνή γυρω απο τη φωτια νομίζω δεν ειναι afterlife αλλα πριν πας insomnia που ξερουν οτι θα πεθάνουν, οι φιλοι σου ειναι dead και αυτοι αφου εμφανίζονται μαζι με Regis και Luna στη μαχη με ardyn.
Leave a comment:
-
Αναφέρεται σε καποιοpost game περιεχόμενο και σε μια προαιρετική αποστολή
. Biggs and wedge είναι πλέον κλασικοί χαρακτήρες στη σειρά - μια από τις βασικότερες επιρροές από Star Wars. Γενικά τα FF είναι έντονα επηρεασμένα από star wars, ειδικά σε θέμα σκηνοθεσίας.
Ρε παιδιά, για το Pitioss δε μιλήσαμε xD . Πώς σας φάνηκε; γράφω από το κινητό τώρα όποτε δε θα επεκταθώ παραπάνω, αλλά προσωπικά γούσταρα πολύ.
Leave a comment:
-
Originally posted by nooto View PostAltair
Aυτο ειναι φαση απο τον εναστρο μυθο με το ζευγαρι που δεν μπορεσε να ειναι μαζι εν ζωη αλλα μετα θανατον βρισκεται αγκαλια ως αστρα στον ουρανο (δεν θυμαμαι το ονομα του μυθου τωρα
). Γενικα ναι πεθαινουν ολοι, η Luna προφανως ειναι νεκρη, ο Bahamut αναφερει στον Noctis οτι το τιμημα των δυναμεων του ειναι ο θανατος μετα το τελος της μαχης με τον Ardyn και ''μαλλον'' και το team ειναι νεκρο (τυπου η σκηνη που μιλανε ολοι μαζι και ο Noctis τους λεει τα συναισθηματα του ειναι επειδη ποτε δεν το εκανε οσο ζουσε) γι'αυτο και οι καρεκλες ειναι αδειες με την ανατολη του ηλιου (αυτο δεν ειναι τελειως ξεκαθαρο με την εννοια οτι δεν αναφερετε καπου ρητα αλλα τα συμφαρζομενα αυτο δειχνουν, μπορει να πεθαναν προστατευοντας την εισοδο του καστρου). Εν ολιγοις οι σκηνες μετα το θανατο του Ardyn ειναι afterlife realm.
Btw ασχετο αλλα πανω σε αυτο που λεει ο evans για starwars, εχω δει 2 αναφορες μεχρι τωρα, η μια ειμαι ο tonberry και η αλλη ειναι η ''μαγισσα'' με τα potions στην απαγορευμενη περιοχη για τους hunters (την συναντας σε ενα side quest). Στην μεταγλωττιση δεν ξερω πως την εχουν αποδοσει αλλα στην ιαπωνικη εκδοση μιλαει σαν τον Yoda (και η μεταφραση επισης το αποδιδει), σε σεξπιρικη διαλεκτο με αλλα λογια
Θες να μου πεις περισσότερα για τον έναστρο μύθο;Που το διαβάζεις αυτό;Ότι έβλεπα από Cosmogony κλπ τα διάβαζα όλα.Και ραδιόφωνο άκουγα κι εφημερίδες διάβαζα.
Ναι,μου πέρασε από το μυαλό η ιδέα να είναι Afterlife realm αλλά με σκάλωσε το σκηνικό με το γάμο.Λέω,μήπως έχασα τίποτα;Μήπως κάτι δεν κατάλαβα;Οκ,thanks.
Star Wars;Πέρα από τους Biggs and Wedge δεν είδα κάτι άλλο.Άμα θες πες μία.
Leave a comment:
-
Altair
Aυτο ειναι φαση απο τον εναστρο μυθο με το ζευγαρι που δεν μπορεσε να ειναι μαζι εν ζωη αλλα μετα θανατον βρισκεται αγκαλια ως αστρα στον ουρανο (δεν θυμαμαι το ονομα του μυθου τωρα
). Γενικα ναι πεθαινουν ολοι, η Luna προφανως ειναι νεκρη, ο Bahamut αναφερει στον Noctis οτι το τιμημα των δυναμεων του ειναι ο θανατος μετα το τελος της μαχης με τον Ardyn και ''μαλλον'' και το team ειναι νεκρο (τυπου η σκηνη που μιλανε ολοι μαζι και ο Noctis τους λεει τα συναισθηματα του ειναι επειδη ποτε δεν το εκανε οσο ζουσε) γι'αυτο και οι καρεκλες ειναι αδειες με την ανατολη του ηλιου (αυτο δεν ειναι τελειως ξεκαθαρο με την εννοια οτι δεν αναφερετε καπου ρητα αλλα τα συμφαρζομενα αυτο δειχνουν, μπορει να πεθαναν προστατευοντας την εισοδο του καστρου). Εν ολιγοις οι σκηνες μετα το θανατο του Ardyn ειναι afterlife realm.
Btw ασχετο αλλα πανω σε αυτο που λεει ο evans για starwars, εχω δει 2 αναφορες μεχρι τωρα, η μια ειμαι ο tonberry και η αλλη ειναι η ''μαγισσα'' με τα potions στην απαγορευμενη περιοχη για τους hunters (την συναντας σε ενα side quest). Στην μεταγλωττιση δεν ξερω πως την εχουν αποδοσει αλλα στην ιαπωνικη εκδοση μιλαει σαν τον Yoda (και η μεταφραση επισης το αποδιδει), σε σεξπιρικη διαλεκτο με αλλα λογια
Leave a comment:
-
Το τελείωσα κι εγώ,μετά από 41 ώρες και lvl 50.Καλό level,δεν ζορίστηκα,αλλά δεν ήταν και walk in the park.Αυτό προς όσους δεν το έχουν τελειώσει και δεν θέλουν να γίνουν overpowered.
Το Chapter 13 μου φάνηκε πολύ καλό στην αρχή,εκνευριστικό στα σημεία με το τέρας,τέλειο στο φινάλε του λόγω της ιστορίας και των διαλόγων καθώς και της όλης κλιμάκωσης.
Το Chapter 14 πολύ μικρό και καλό θα ήταν να μας έδειχνε περισσότερα πράγματα.Οι 2 τελευταίες μάχες ήταν ωραίες αν και η φάση που θύμιζεενώ ήταν ωραία εκεί,στο φινάλε μου φάνηκε πρόχειρο και θα ήθελα κάτι παραπάνω.Leviathan,
Όσον αφορά τον τερματισμό,λύστε μου μια απορία.
Γιατί λέτε πως πέθαναν όλοι;Το σκηνικό με το γάμο τι ήταν;Τελικά ζήσανε ή πέθαναν;Με μπέρδεψε όλο αυτό.
All in all,μου άρεσε.Πολύ βάθος,πολλά πράγματα να κάνεις και γενικά αρκετά καλό.Σκέφτομαι να το πάω για platinum,αλλά αυτό θα γίνει σιγά σιγά.
Leave a comment:
-
Χαχαχα δεν ειπα οτι το εχω κανει master (βασικα advanced play και παρομοιους μηχανισμους ουτε στα DS και Bloodborne δεν εχω καταφερει να κανω master που εχω ασχοληθει πολυ περισσοτερο και που εκει ειναι σαφως πιο concrete, θα καταφερνα εδω?Στα περισσοτερα battles αυτα που λες δεν γινονται, attack cancel και επιστρεφεις με blink strike με τετοια camera και pacing, ειτε έκανες master το game ειτε απλα παίζουμε αλλο game..
) απλα προσπαθω οσο μπορω να κανω explore τους μηχανισμους του παιχνιδιου. Απο κει και περα συμφωνω οτι λογω καμερας αλλα και τεραστιας ποικιλιας εχθρων που δεν εχουν σαφως καθορισμενα attack patterns + την ταχυτητα τους + τον τεραστιο αριθμο τους ανα τις μαχες ε ειναι οντως δυσκολο να φτιαξεις ενα συστημα μαχης που να δουλευει παντου καλα και να βασιζεται στα reflexives. Αλλα, περα απο αυτα που ειναι θεματα που ειπαμε απο την αρχη δεν θεωρω οτι ορισμενα απο τα πιο advanced mechanics ειναι τελειως ανεφαρμοστα. Το attack cancel εκ των πραγματων δεν ειναι mechanic που το εχεις προχειρο, αλλα το blink και τα airsteps θεωρω οτι μπορεις να τα κανεις practice για να εχεις μαχες που το δικο σου pacing δεν σπαει (ξαναλεω οτι δεν τα εχω κανει master αλλα προσπαθω να τα εφαρμοζω ειτε επιτυχημενα ειτε αποτυχημενα). Επισης συφμωνω οτι το παιχνιδι κανει παρα πολυ κακη δουλεια στο learning του battle system, πχ το croud control ειναι πολυ βασικο οποτε το να ξεκινησεις με blink και finisher ενος greatsword ή με με holy evade ή με royal arms οπως το trident λογω του special warp ειναι essential αν θες να φερεις μια πολυπληθη μαχη στα μετρα σου. Αντιθετα για το μεγαλυτερο μερος του παιχνιδιου μαθαινεις να παιζεις με weaknesses. Εδω να πω οτι προσφατα και τυχαια εμαθα το armiger chain
(αναφερεται πουθενα σαν mechanic?? το ειχα δει στα abilities αλλα νομιζα οτι ειναι chain που κανω οταν καλω το armiger lol).
Για το απολυτα action που λες μμμμμ θα ελεγα οτι ειμαι περισσοτερο με το μερος του evans, ενω ενα mini gambit system για χρηση αντικειμενων ή για εντολες τυπου κρατησου σε αποσταση οταν κανω cast ή οταν το boss κανει τρελο aoe ειναι απαραιτητα γενικα. Για το turn based (αν και δεν εννοω στην κυριολεξια συστημα με turns αλλα το συστημα του 12 και των dragon age)) το λεω και εγω διοτι οπως και να το κανεις ε δεν ειναι και devil may cry, το wait mode πιστευω οτι ειναι χρησιμο εδω (ισως πιο χρησιμο ας πουμε απ'οτι ειναι στο mass effect 3) εκτος και αν μπορεις να αποφασιζεις για τη χρηση των items-tech skills-οπλων-repositioning on the fly.
Στα υπολοιπα, υποθετω οτι xp farming δεν χρειαζεται καθολου, ειμαι evel 82 και πιστευω οτι την επομενη φορα που θα παω altissia θα φτασω 99 (ή θα το σπασω σε 2 κομματια δεν ξερω). AP απο την αλλη θα ειναι πονος
αν και αποτι ειδα εχουν βαλει ενα αντικειμενο που παιρνεις παραπανω AP για A+ ranking στο offence, δεν ξερω αν επισπευδει τη διαδικασια. Συνεχιζω και εγω, μια ερωτηση που ηθελα να κανω ειναι αν τα optianal dungeons ειναι ολα σαν τα 2 πρωτα που ειδα, δηλαδη persona for fuck sake
(ενα δωματιο που επαναλαμβανεται συνεχεια). Αν ειναι ολα ετσι imo μεγαλη απογοητευση τι να πω, περιμενα κατι αντιστοιχο με τα κανονικα (που ειναι τελεια γενικα) στο πιο δυσκολο και πιο πολυπλοκο..
Leave a comment:
-
Ναι αλλα completion χωρις level 99, max AP, full high end accessories πως γίνεται??
Και το AP μην το υποτιμας θελει αρκετο farm για να ανοιξεις ολο το ascension. Εγω διαφωνώ για το συστημα μαχης, δεν εχει καμια σχεση με turn based επειδη εχει μερικα mechanics για να υπαρχουν, ουτε παιρνει ιδιαίτερη βελτιωση απο τη στιγμη που ειναι τοσο fast paced, αλλιως μιλαμε για εντελως αλλο συστημα μαχης. Βελτιωσεις μπορει να γινουν αλλα δεν νομιζω να αλλαξει κατι ριζικα.
Leave a comment:
-
Τι φάση ο yoga tonberry;
Τέλος πάντων, έχω αρχίσει κι εγώ να πειραματίζομαι λίγο με το σύστημα μάχης και με την αλλαγή μεταξύ των όπλων. Μπορείς να κάνεις πολύ ωραία πράγματα και το παιχνίδι - κλασικά πλέον - σου μαθαίνει να παίζεις λάθος. Σου μαθαίνει ουσιαστικά να χρησιμοποιείς όπλα βάσει της αδυναμίας του αντιπάλου, ενώ στην πραγματικότητα τα με το σωστό όπλο στη σωστή στιγμή μπορείς να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. ΠΧ μπορείς να κάνεις καλό crown control με ένα blink-> great sword finisher και μετά να εστιάσεις σε έναν εχθρό, να βαράς με daggers ώστε να πας πίσω του και μετά να γυρίσεις σε κάτι άλλο αποτελεσματικό για blind strike + link strike.
Γενικά θεωρώ ότι με πολύ re-balancing, βελτίωση της κάμερας και ξεκαθαρίζοντας λίγο τα hit patterns των εχθρών θα είχαμε ένα εξαιρετικό σύστημα μάχης. Επίσης πραγματικά πιστεύω ότι κάποια νέα skills για air recovery είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, καθώς και το να μπορείς να προγραμματίζεις το ΑΙ για το πότε θα χρησιμοποιεί αντικείμενα. Έτσι όπως είναι τώρα, η ροή της μάχης σπάει πολύ λόγω του τελευταίου. Κακώς το πλασάρισαν σαν ένα action oriented battle system, είναι κάτι ενδιάμεσο σε turn based με action χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να κάνει deliver σε κανέναν από τους δύο τομείς.
Εγώ έχω μπει για τα καλά σε ξεφτίλα completion mode on. Πολύ σύντομα θα έχω τελειώσει με όλα τα quest lines και θα ξεκινήσω το Costlemark. Ταυτόχρονα προσπαθώ να ολοκληρώσω κι όλα τα hunts. Έχω πάρει τον οδηγό παρά μάσχαλα και σκοπεύω να αποκτήσω σίγουρα 1 από κάθε αντικείμενο του παιχνιδιού και ίσως να καώ τόσο ώστε να ολοκληρώσω όλες τις αποστολές με τα χαλασμένα αμάξια, τους hunters που πρέπει να τους δώσεις potion και φυσικά τα mystery maps. Το ψάρεμα δε με ενοχλεί, αντιθέτως το βρίσκω χαριτωμένο και ίσως να κάτσω να πιάσω όλα τα ψάρια. Επίσης θέλω να μαζέψω όλες τις συνταγές. Τελείως χαζά όλα αυτά, το ξέρω, αλλά με έπιασε η γνωστή μανία ολοκλήρωσης οτιδήποτε υπάρχει. Θέλω απλά να ξέρω ότι τα έκανα όλα σε αυτό το παιχνίδι :Ρ .
Ως τώρα πάντως δεν έχω κάνει καθόλου farming και δε νομίζω ότι θα κάτσω να κάνω αυτό που έκανε ο ΙΗΝΕ για τα 3 magitek armour v2. Φαντάζομαι ότι το παιχνίδι βγαίνει σχετικά άνετα και χωρίς αυτά εξάλλου, οπότε αν βγάλουμε αυτό από την εξίσωση, δε νομίζω να θέλει ιδιαίτερα πολύ farming για την ολοκλήρωση των πάντων. Ίσως για το ΑΡ μόνο.
Leave a comment:
Leave a comment: