Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy XV

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• nooto
    replied
    Επιπρόσθετα σκέφτομαι σοβαρά να αλλάξω σε γιαπωνέζικα voice overs... Ο nooto το περιέγραψε πάρα πολύ καλά, το voice acting είναι επιπέδου πρωινή παιδική ζώνη. Δλδ γίνεται ό,τι γίνεται στην Insomnia και ο Νοctis έχει αυτή την αντίδραση??( έβαλα τα ιαπωνικά voice over και ήταν μέρα με τη νύχτα) Γενικά τι έχουν πάθει οι εταιρείες και δεν μπορούν να βάλουν ένα voice acting της προκοπής σε jrpgs? Το Dragon Quest VIII είχε υποδειγματικό, το FF XII το ίδιο, το Xenoblade Chronicles επίσης...( στο Χ στο Wii U το χάλασανε τελείως υπέφερα ορισμένες στιγμές) Η ναυαρχίδα της Square Enix είναι ας δίνανε χρήματα σε 5-6 ηθοποιούς της προκοπής να κάνουνε τις φωνές με σωστό direction...
    Εγω γι'αυτο το ειχα πει εξαρχης αυτο. Δεν ξερω αν εχει να κανει με την επιλογη των ηθοποιων οσο με το marketing στην καθε αγορα. Στην αμερικανικη εκδοση το παιχνιδι βγαζει οτι το team ειναι τα cool φιλαρακια που κανουν αστεια μεταξει τους ενω καθε χαρακτηρας εχει ενα voice over που προσπαθει εκβιαστικα να σου εκφρασει και ποιος ειναι ο χαρακτηρας του (κλασσικα παραδειγματα ο macho Gladio και ο εξυπνος Ignis). Στην Ιαπωνικη εκδοση ωστοσο, η φιλια και οι σχεσεις των χαρακτηρων ΔΕΝ ειναι ολοκλημενες, αναπτυσσονται καθως προχωραει το παιχνιδι. Για οσους δεν εβαλαν ποτε τα ιαπωνικα voice overs θα παραπεμψω απλα στο Brotherhood που εξελισσεται στο 8 κεφαλαιο του παιχνιδιου και ας μου πειτε αν το κλιμα μεταξει των χαρακτηρων ειναι αυτο που βγαινει απο τους αγγλικους διαλογους. Αλλα περαν ολων των αλλων αυτος ειναι ο λογος που μου αρεσε τοσο πολυ ο τερματισμος, γιατι ειναι μια κορυφωση στην εξελιξη αυτης της σχεσης. Δεν ξερω, πιστευω οτι ο τροπος που το αντιμετωπισαν ειναι η λογικη anime, πχ το naruto εχει απο τα αγαπημενα μου voice overs ever στα ιαπωνικα, πραγματικα εξαιρετικη ηθοποιια ενω την αγγλικη version δεν μπορω με τιποτα να την παρακολουθησω, μου φαινεται απαισια. Και εδω κατι τετοιο γινεται imo, οι μεν το αντιμετωπισαν σοβαρα ενω οι δε σαν παιδικο προγραμμα σκ. Για αυτο μιλαω περι αισθητικης (εκτος του οτι και το κειμενο πολλες φορες δεν ειναι το ιδιο), το πιο απλο παραδειγμα ειναι το γελιο που εχει ο Noctis οταν μπαινει σε danger state κατα τη διαρκεια της μαχης (στην ιαπωνικη εκδοση ειναι αυτο της ειρωνιας απεναντι σε μια δυσκολη κατασταση ενω στην αγγλικη ειναι λες και του αρεσει κιολας lol). Απο τα FF εγω συνεχιζω να λεω οτι μονο στο XII εγινε σοβαρη δουλεια, ισως και το σοβαρη να ειναι λιγο. Απλα εκει δεν τους επαιρνε να δωσουν κατι αλλο, μιλαμε για κοσμο του Matsuno αλλωστε.

To ιδανικό action σύστημα σε jrpgs το έχουν, imho, τα Souls series και όπως φαίνεται και το NiOh. Όταν θες να κάνεις πιρουέτες τύπου Advent Children etc imho πιστεύω πως πρέπει να κάνεις έκτπωση στο real time.( διαφορετικά πας σε λογικές DMC και Bayonetta το οποίο δεν είναι και το πιο εύκολο για παιχνίδια του είδους για διάφορους λόγους) Κι εδώ υπάρχουν στιγμές που τα πράγματα λειτουργούν και αισθάνεσαι ευχαρίστηση, όταν όμως αρχίζουν οι διάδρομοι, οι πολλοί εχθροί και η camera κάνει τα δικά της, εύχεσαι να υπήρχε το σύστημα των Dynasty Warriors και να τελειώνεις με αυτό μαρτύριο. Συμφωνώ και σε αυτό που είχε γράψει πολύ σωστά ο Evans πιο πίσω, πως ένας τίτλος όπως το Kingdom Hearts του 2002-3 είχε σωστή χρήση της camera και του lock on και εδώ φαίνεται πως ταλαιπωρήθηκαν πολύ να δώσουν κάτι ανάλογο.
    Σε οτι αφορα την καμερα τα προβληματα δεν θα διορθωθουν, το εχουν πει και τα αλλα παιδια αλλα το λεω ξανα και εγω εδω για να μην εχεις ελπιδες . Ωστοσο θα ελεγα να του δωσεις χρονο μεχρι να ανοιξει το πραγμα καπως μεσω των abilities κλπ. Τα Dark Souls και Bloodborne ναι εχουν ισως το καλυτερο action συστημα και ειναι σαφως πιο concrete στο οπτικο ερεθισμα απο τους εχθρους ενω τα παντα δουλευουν γιατι ειναι παιχνιδια που ουτε τοσο ανοιχτα ειναι ουτε τοσους εχθρους σου πετανε (πηγε να το κανει το DS2 και δεν εβγαζε νοημα), ουτε οι εχθροι εχουν τετοια ταχυτητα, ουτε τετοια ποικιλια (εδω εχεις 100 ειδη εχθρων με διαφορετικο moveset o καθενας). Ειναι πολυ φιλοδοξο δεδομενου οτι θελανε να δωσουν νοτα δυτικου rpg και ταυτοχρονα συστημα που να βασιζεται σε reflexives οπως καθαρα action τιτλοι. Παρολα αυτα (και παρολα τα προβληματα με την καμερα κλπ) εγω συνεχιζω να λεω οτι σαν συστημα ειναι πολυ κοντα σε αυτο που θελω και it makes much more sense απ'οτι αυτο του Inquisition για παραδειγμα που εχει εναν παρομοιο στοχο. Δεν ξερω αν ειμαι ο μονος που το βλεπει ετσι στον πλανητη :p αλλα θεωρω οτι αυτο που κανει ή μαλλον εχει σαν στοχο το XV προσπαθησαν να το κανουν πολλοι τιτλοι οπως Inquisition ή ακομα και τα Witcher αλλα αν τα εβλεπε κανεις απο την action πλευρα της ολης υλοποιησης το αποτελεσμα δεν ηταν καθολου καλο imo. Εδω ειναι η πρωτη φορα που εχουμε κατι που συνδιαζει rpg συστημα αλλα με καθαρα και πολλες φορες πολυ καλα υλοποιημενα action mechanics. To Kingdom Hearts ειναι ενα παραδειγμα αλλα εδω το πραγμα μου φαινεται τρομερα πιο πλουσιο... Για να μην παρεξηγηθω :p δεν λεω οτι το συστημα τα σπαει ως εχει, αλλα ειναι πολυ κοντα τουλαχιστον σε προσσεγγιση και οχι σε υλοποιηση με αυτο που θεωρω ultimate battle system με βαση το γουστο μου. Ενα παιχνιδι που μπορει να παει το πραγμα πιο περα ακομα το ανεφερε και ο Evans ειναι το καινουργιο Nier, με εμπλοκη της Platinum για το battle system και την S-E απο πισω, εγω αναμενω πολυ να δω τι θα βγει.

Οι υποαποστολες ετσι θα ειναι απλα θα αποτελουν ερεθισμα για exploration κατα βαση που ειναι και το δυνατο κομματι του παιχνιδιου λογω του level design που εχει ο ανοιχτος κοσμος. Btw μπορεις να κολυμπησεις αργοτερα που θα παρεις τα chocobo

Παντως καταλαβαινεις γιατι ειναι τοσο σημαντικά τα "blind strikes" με αυτη την καμερα, δεν τα ονόμασαν τυχαία ετσι..
    Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα κορυφαιος!
    Last edited by nooto; 08-01-2017, 03:58 PM.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Originally posted by Sinclair View Post
    It's official... η camera είναι ό,τι πιο frustrating. 19 level στο σημείο με τα chocobos που πας για το hunt του boss στο Duscae demo. Έπαιξα ένα hunt( recommended lvl 12 λέει ναι καλά ), ήμουν 18 level και λόγω της camera κόντεψα να χάσω τη μάχη. Ποια τακτική? Ποιo evade? Ποιο parry?
    Κανε περισσοτερο training, attack cancel+blind strike+combo+parry+evade+warp strike, μεχρι να το τελειωσεις θα το εχεις μαθει νερακι μην ανησυχεις.. Παντως καταλαβαινεις γιατι ειναι τοσο σημαντικά τα "blind strikes" με αυτη την καμερα, δεν τα ονόμασαν τυχαία ετσι..

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Επίσης δεν αντέχω θα το πω. Το Regalia είναι τελείως ασύμφορο, καίει βενζίνη σαν να μην υπάρχει αύριο αλλά από την άλλη ζούμε σε έναν κόσμο όπου το να γεμίσεις το ντεπόζιτο κοστίζει 10gil ενώ το να αγοράσεις ένα σκόρδο από τον μπακάλη κάνει 100gil( ζούμε μεγάλες στιγμές!!!)

Επίσης ναι, το ιαπωνικό voice over αξίζει φουλ για αυτό το παιχνίδι. Βάλτο και δεν θα το μετανιώσεις.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    It's official... η camera είναι ό,τι πιο frustrating. 19 level στο σημείο με τα chocobos που πας για το hunt του boss στο Duscae demo. Έπαιξα ένα hunt( recommended lvl 12 λέει ναι καλά ), ήμουν 18 level και λόγω της camera κόντεψα να χάσω τη μάχη. Ποια τακτική? Ποιo evade? Ποιο parry? Τη μισή διάρκεια της μάχης έβλεπα πάλι κλαδιά, θάμνους, γρασίδι και πατούσα random το τετράγωνο για attack, μέσα μέσα προσπαθούσα να πατάω L1 όποτε έβγαινε το prompt για defense και πάλι επικρατούσε ένα πανδαιμόνιο. Θα μπορούσαν να βάζουν λιγότερα enemy groups τα οποία θα κινούνται με μικρότερη ταχύτητα( wait mode, επιλογή target για warp attack o οποίος είναι σε σχετικά μακρινή απόσταση προκειμένου να αυξήσω και τη ζημιά και τελευταία στιγμή ο εχθρός πάει αλλού για αλλού και εγώ καταλήγω να χτυπάω στον γάμο του Καραγκιόζη)

Πάλι καλά που έχουν δανειστεί στοιχεία από το Xenoblade X στα bosses και σε ορισμένους εχθρούς με τα appendages και ευχαριστήθηκα μάχες.( γενικά ευτυχώς έχουν πάρει πολά καλά στοιχεία από τον συγκεκριμένο τίτλο, ευτυχώς αφήσαν τα ενοχλητικά εκτός)

Δεν ξέρω αν βελτιώνεται αργότερα σαν σύνολο αλλά στην παρούσα φάση βαριέμαι αφόρητα. Νέο parking, νέο εστιατόριο, νέοι markers, πήγαινε στην άλλη μεριά του χάρτη να πάρεις το χρώμα για την Cindy και φέρτο παλι πίσω κ.ο.κ.( λες και δεν υπάρχει ταχυδρομείο ή κάτι παρόμοιο, εδώ αγοράζεις τα potions και άλλα items μέσα από το Regalia, η λογική πάει περίπατο)

Επίσης η αποστολή με τους κόκκινους βατράχους ήταν ό,τι πιο ανούσιο έχω παίξει ποτέ( πραγματικά αυτές τις αποστολές του στιλ πήγαινε στο Β σημειο μάζεψε 5 βατράχια που πρέπει να ψάξεις και φέρτα πίσω δεν τις καταλαβαίνω πλέον και τις θεωρώ τελείως pointless) To χειρότερο ήταν πως μέσα μέσα έσπαγε και το pacing γιατί έπρεπε να περιμένω να περάσει η ώρα( surprise ανάλογα με την ώρα της ημέρας έχουν υψηλοτερη πιθανότητα να εμφανιστούν)ή σκάγανε μύτη τα κλασικά ships με τους robo στρατιώτες. Η μόνη ευχάριστη νότα ήταν το ψάρεμα το οποίο για κάποιο λόγο διασκεδάζω πάρα πολύ. Θα τους κόστιζε τόσο πολύ να πρέπει να εντοπίσεις την πηγή των ήχων των βατράχων προκειμένου να τους βρεις? Κάτι που να σε σπρώχνει να σκεφτείς να κάνεις κάτι διαφορετικό τέλος πάντων...

Επίσης δεν αντέχω θα το πω. Το Regalia είναι τελείως ασύμφορο, καίει βενζίνη σαν να μην υπάρχει αύριο αλλά από την άλλη ζούμε σε έναν κόσμο όπου το να γεμίσεις το ντεπόζιτο κοστίζει 10gil ενώ το να αγοράσεις ένα σκόρδο από τον μπακάλη κάνει 100gil( ζούμε μεγάλες στιγμές!!!)

EDIT:
    Επιπρόσθετα σκέφτομαι σοβαρά να αλλάξω σε γιαπωνέζικα voice overs... Ο nooto το περιέγραψε πάρα πολύ καλά, το voice acting είναι επιπέδου πρωινή παιδική ζώνη. Δλδ γίνεται ό,τι γίνεται στην Insomnia και ο Νοctis έχει αυτή την αντίδραση??( έβαλα τα ιαπωνικά voice over και ήταν μέρα με τη νύχτα) Γενικά τι έχουν πάθει οι εταιρείες και δεν μπορούν να βάλουν ένα voice acting της προκοπής σε jrpgs? Το Dragon Quest VIII είχε υποδειγματικό, το FF XII το ίδιο, το Xenoblade Chronicles επίσης...( στο Χ στο Wii U το χάλασανε τελείως υπέφερα ορισμένες στιγμές) Η ναυαρχίδα της Square Enix είναι ας δίνανε χρήματα σε 5-6 ηθοποιούς της προκοπής να κάνουνε τις φωνές με σωστό direction...

To ιδανικό action σύστημα σε jrpgs το έχουν, imho, τα Souls series και όπως φαίνεται και το NiOh. Όταν θες να κάνεις πιρουέτες τύπου Advent Children etc imho πιστεύω πως πρέπει να κάνεις έκτπωση στο real time.( διαφορετικά πας σε λογικές DMC και Bayonetta το οποίο δεν είναι και το πιο εύκολο για παιχνίδια του είδους για διάφορους λόγους) Κι εδώ υπάρχουν στιγμές που τα πράγματα λειτουργούν και αισθάνεσαι ευχαρίστηση, όταν όμως αρχίζουν οι διάδρομοι, οι πολλοί εχθροί και η camera κάνει τα δικά της, εύχεσαι να υπήρχε το σύστημα των Dynasty Warriors και να τελειώνεις με αυτό μαρτύριο. Συμφωνώ και σε αυτό που είχε γράψει πολύ σωστά ο Evans πιο πίσω, πως ένας τίτλος όπως το Kingdom Hearts του 2002-3 είχε σωστή χρήση της camera και του lock on και εδώ φαίνεται πως ταλαιπωρήθηκαν πολύ να δώσουν κάτι ανάλογο.

Το ζήτημα είναι πως πήρανε καλά στοιχεία από αρκετά games; Dragon's Dogma, Monster Hunter, Xeno series αλλά με αυτή την camera εκεί που διασκεδάζω και χαίρομαι, σπάζομαι απίστευτα. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να αισθάνεσαι πως σου παίρνουν τον έλεγχο από τα χέρια σου. Προσωπικά δεν θεωρώ λύση το να κάνω warp out, refill, warp attack rinse and repeat, μου φαντάζει πολύ βαρετό.

Τώρα με όλο αυτό το rant πώς στο διάολο αν με ρωτήσει κανείς θα του πω πως η πλάστιγγα γέρνει υπέρ των θετικών, δεν το ξέρω ( βασικά ξέρω αλλά δυσκολεύομαι να το παραδεχθώ)
    Last edited by Sinclair; 08-01-2017, 02:27 PM.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Λοιπον βαζω εδω και το δευτερο βιντεακι που εφτιαξα, εχει στο πρωτο μερος το imprevious που στην πραξη συμπληρωνει το blink και ενα ολοκληρωμενο battle για να δειτε γενικα το playstyle (εχει μεσα blinks, airsteps, finishers με i frames και attack cancel). Αυτο που ηθελαν να πω εδω και καιρο εκαι το παρατηρησα προς το τελος ειναι οτι τα blinks και καθε ειδους evade εχει ενα knock down effect στους μικροτερους εχθρους, στο βιντεο μπορει κανεις να το παρατηρησει, το εχω βαλει σε αργη κινηση.

Burai η καμερα δυστυχως ειναι προβλημα και δεν διορθωνεται στην πορεια. Το θεμα με αυτο το game ειναι οτι στην πραγματικοτητα εχει το battle system ετσι οπως το ονειρευομουν παντα, δηλαδη ενα action- turn based οχι ομως υβριδιο αλλα με τα full χαρατκηριστικα και των 2 οπτικων, ωστοσο δεν υλοποιειται παντα σωστα . Υποθετω οτι αυτο ηθελαν να πετυχουν αλλα αλλες φορες βγαινει αλλες οχι. Προσωπικα παντως ο λογος που μου αρεσει αυτος ο σχεδιασμος ειναι οτι συστηματα που πατανε σε reflexives σε κρατανε για explore ανεξαρτητα απο το αν εισαι op καθως παντα υπαρχει περιθωριο βελτιωσης. Anyway ξαναλεω οτι οπως και να εχει υπαρχουν θεματα εδω και εκει για να μην μου λετε οτι ειναι ανεφαρμοστα αυτα που λεω . Θα γραψω συντομα και τελικες εντυπωσεις αφου καθησει καπως το πραγμα.

Leave a comment:

• Grimmtak
    replied

Είχα δει σε βίντεο τον Titan να ρίχνει μπουκέτα στο Adamantoise. Δεν ξέρω γιατί το βρήκα τόσο αστείο, αλλά παίζει να γέλαγα κάνα τέταρτο...

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Εν τω μεταξύ υπάρχουν περισσότερο από 1 executions σε ορισμένα, αν όχι σε όλα. Για παράδειγμα ο Τιτάνας μπορείς είτε να έρθει και να χώσει μπουνιά στους εχθρούς, είτε να πετάξει μία πέτρα από πολύ μακριά. Είναι απερίγραπτα εντυπωσιακά τα astrals, FF XV at its finest moments πραγματικά .

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Α ρε νουμπά Φάντομ, εγώ νόμιζα πως μπορώ να τα κρατάω για αργότερα και δεν ήθελα να τα ξοδεύω. Τζάμπα δηλαδή δεν είδα τον Ramuh σε 2 μάχες. Τέσπα, δεν πειράζει, έχουμε ακόμα ψωμί μπροστά μας, πάμε για Altissia τώρα.

Leave a comment:

• Grimmtak
    replied
    Μα αυτό ακριβώς. Αν κάνεις summon είναι κάτι σαν last resort που θα λήξει τη μάχη άμεσα (τις περισσότερες φορές). Εγώ απλά σπάζομαι που δεν μπορείς να καλές όλα τα astrals... Εντωμεταξύ, έχω παίξει 110 ώρες περίπου και Titan δεν έχω δει...

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Τα summons έχουν 2 διαφορετικά dependencies για να ενεργοποιηθούν. Ουσιαστικά αναλόγως της κατάστασης του party και της περιοχής στην οποία βρίσκεσαι εμφανίζεται κάποιο διαφορετικό summon. Ο Τιτάνας για παράδειγμα εμφανίζεται στα σημεία που είναι άγονη η γη (κυρίως δηλαδή στην αρχική αρχική περιοχή και στα βουνά τέρμα αριστερά), ο Ramuch σχεδόν παντού και για τους άλλους δε θα πω γιατί μπορεί να θεωρηθεί spoiler . Υπάρχει ένας αναλυτικός χάρτης με όλες τις προϋποθέσεις στον επίσημο οδηγό, αν θέλεις βγάζω μία φωτογραφία και την ανεβάζω εδώ .

Εγώ πάντως τα είδα όλα σε διάφορες τυχαίες στιγμές και για μία ακόμα φορά θεωρώ ότι οι γκρινιάρηδες στο gaf υπερβάλλουν για το όλο σύστημα με τα summons. Είναι πολύ συμπληρωματικός μηχανισμός έτσι κι αλλιώς και προστέθηκε περισσότερο για να αποφεύγεται η βαρετή διαδικασία game over -> load (wait 1 minute).

edit: lol beaten XD

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Ωπ, δεν προσπάθησα να το κρατήσω, ωραίος, θα το τσεκάρω την επόμενη φορά που θα μου εμφανιστεί. Για τα cup noodles το βρήκα τελικά από τον οδηγό που ανέβασε ένας τύπος στο νετ

Εν ολίγοις επιλέγεις μόνο μία συνταγή ανά playthrough, όμως και πάλι δεν είναι ξεκάθαρο αν σου δίνει διαφορετική συνταγή ανάλογα με το quest. Όχι πως θα με απασχολήσει ααααν κάποτε το ξαναπαίξω, απλά κουβέντα να γίνεται

EDIT
    Nooto, τώρα σε είδα. Ωραία, μια χαρά. Κι εγώ αυτό λέω να κάνω, θα ασχοληθώ μόνο με 2-3 quests που τα θέλω, και μετά προχωράω στο σενάριο.

EDIT #2
    Ευχαριστώ και τον Evans για τον καταιγισμό πληροφοριών
    Last edited by Phantom Duck; 07-01-2017, 06:37 PM.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Υπαρχουν specific requirements για να καλεσεις το καθε summon οπως η κατασταση των συμμαχων ή η περιοχη που βρισκεσαι κλπ. Ειναι ωστοσο και καπως τυχαιο. Αν δωθει η δυνατοτητα απλα κρατας πατημενο το L2.

Γενικα δεν υπαρχει point of no return και στην altissia να πας μπορεις να επιστρψεις πισω. Μετα τη μεση του κεφαλαιου 9 γινεται για τα επομενα 2 κεφαλαια strip το ability αλλα στο τελευταιο κεφαλαιο επανερχεται. Απο κει και περα το θεμα ειναι οτι παροτι μπορεις να γυρισεις, το σεναριο παιρνει τα πανω του οποτε δεν εχει τοσο νοημα να σπας το pacing. Και εγω θα προτεινα αν θες να προσωρησεις να το κανεις και οτι μεινει το βλεπεις post game.

Οριστικο τελος απο μενα για την ωρα, μολις τελειωσα και το Pitioss. Imo παροτι μου ηρθε πολλες φορες να σπασω την οθονη ειναι απο τις πιο ωραιαες εμπειριες στο παιχνιδι. Προσωπικα μου αρεσε και ο χειρισμος και η σχεδιαστικη λογικη, ειχε δε στιγμες of brilliance μεσα (+ εχω χρονια να παιξω τοσο raw 3d platformer). Οι στιγμες που εκνευριστηκα ηταν περισσοτερο οταν δεν υπηρχαν τοσο κοντινα checkpoints. Με τα 6ωρα που γραφατε ειχα τρομοκρατηθει καπως αλλα εν τελει πρεπει να μου πηρε κανενα 3ωρο συνολο (προφανως σε καποιες φασεις ημουν πολυ τυχερος και ανοιγα το επομενο checkpoint οποτε δεν περναγα απειρες φορες απο το ιδιο απαλευτο σημειο). Πολυ πολυ ωραιο, μακαρι να ειχε και καποια story elements για να δουμε πως εντασσεται στον κοσμο, το περιβαλλον ηταν πολυ επιβλητικο και προσπαθουσα να παρω πληροφορια απο το level design και την αρχιτεκτονικη αλλα ενταξει ας ελπισουμε μαζι με ολα τα αλλα να βαλει η S-E και τιποτα σχετικα με αυτο το κομμματι. Το πιο ωραιο κλεισιμο και πλεον μπορω να αφησω το παιχνιδι μεχρι το νεο content

Leave a comment:

• Grimmtak
    replied
    Μόλις πάρεις το αυγό θα σε βάλει να κάνεις camp και να τα φτιάξεις. Μετά απλά τελειώνει.

Τα summons είναι κάπως περίεργα. Από όσο έχω καταλάβει μετράει πολύ rng, αλλά υπάρχουν και κάποιοι παράγοντες όπως να πέσει το life των bros ή του Noct. Επίσης, θέλει hold το κουμπί όχι απλό πάτημα.
    Last edited by Grimmtak; 07-01-2017, 06:15 PM.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Δύο ερωτήσεις στα γρήγορα. Η πρώτη σχετικά με το Cup Noodles Quest

Όταν σου μιλάει ο Gladio, σε ρωτάει τι θέλεις να έχει η ultimate συνταγή και έχεις 3 πιθανές επιλογές. Εγώ επέλεξα αυγά, και μου έδειξε ένα σημείο στον χάρτη που έχω πάει, που είχα βρει κάτι τεράστια αυγά σε μία άλλη φωλιά. Αργότερα θα μου βάλει να επιλέξω και τα άλλα δύο ή αυτό ήταν; Και η συνταγή αλλάζει ανάλογα με το τι απάντησα στον Gladio; Αν είναι μήπως κάνω τίποτα reload αν δεν αξίζει η συνταγή που πήρα

Και σχετικά με τα summons, και το πώς τα κάνεις... summon

Πήρα τον Ramuh, κομπλέ. Δεν έχω ιδέα όμως πώς γίνεται Summon. Δύο φορές μου έχει εμφανιστεί τυχαία η επιλογή να πατήσω L2 στην μάχη. Κάνω τίποτα άλλο, ή απλά προσεύχομαι για καλό rng; . Εν τω μεταξύ την πρώτη φορά, σπάμαρα κανένα λεπτό το κουμπί, αλλά τίποτα. Τελικά εμφανίστηκε αφότου πάτησα το κουμπί συνολικά καμιά 50αριά φορές. Γενικά πολύ glitch αυτό το παιχνίδι. Σε τέτοιο βαθμό που αρχίζω να πιστεύω πως δεν εμφανίζονται τόσα glitches σε άλλους και θέλει uninstall και φτου κι απ' την αρχή εγκατάσταση.

Τώρα είμαι στο 8ο chapter. Να προχωρήσω για Altissia, ή πάω στο point of no return; Θα ήθελα να κάτσω να λιώσω στα side-quests είναι η αλήθεια, αλλά είχα γίνει τόσο OP που είχε χάσει το νόημά του το main story και ξενέρωσα, επομένως θέλω συνεχίσω όπως είμαι τώρα, μπας και συναντήσω και κάνα challenge της προκοπής

Leave a comment:

• Grimmtak
    replied
    Μόλις έπαιξα λίγες μάχες και έκανα και κάποια hunts ενώ παράλληλα περιμένω το ferry. Level 8 και μόλις είχα και το encounter με το τεράστιο πουλί( προφανώς δεν το είχα στο level μου απλώς πέταξε κι εγώ έπεσα από το ύψωμα ) Ωραίο και το ψάρεμα, θυμίζει Zelda αν και ένα rare μου ξέφυγε γιατί έσπασε η πετονιά, μάλλον χρειαζόμουν καλύτερη.

Αρνητική εντύπωση εξακολουθεί να μου κάνει η camera και δεύτερον ψιλογοαπογοητεύτηκα από το ότι δεν μπορείς να κολυμπάς( έχει μια λογική βέβαια, θα χαλάσει το μαλλί ) Έπαιξα ένα hunt με κάποια όντα σαν ελάφια/ κρι κρι που πραγματικά δεν καταλάβαινα τι γινόταν λόγω της συμπεριφοράς της camera. Από ένα σημείο και μετά απλώς έκανα warp σε ένα σημείο μέχρι να αναπληρώσω την ενέργεια/ mps, warp strikes, κανά parry όποτε έπιανε και φτου και από την αρχή. Πέραν της γρήγορης κίνησης των εχθρών, αυτό το πράγμα με τα δέντρα/ θάμνους/ βράχους κτλ που εμποδίζουν το οπτικό μου πεδίο μου προκάλεσε πολλά νεύρα. Ορισμένες στιγμές σκέφτομαι αν θα ήμουν τόσο επιεικής αν το game δεν ήταν το νέο Final Fantasy. Βέβαια υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να μην έχω καταλάβει ακόμη το battle system xD
    Μια χαρά το έχεις καταλάβει. Για εμένα και πολλούς άλλους εδώ μέσα αποτελεί το μεγαλύτερο ψεγάδι του παιχνιδιού.

Leave a comment:

Working...
X