Επιπρόσθετα σκέφτομαι σοβαρά να αλλάξω σε γιαπωνέζικα voice overs... Ο nooto το περιέγραψε πάρα πολύ καλά, το voice acting είναι επιπέδου πρωινή παιδική ζώνη. Δλδ γίνεται ό,τι γίνεται στην Insomnia και ο Νοctis έχει αυτή την αντίδραση??( έβαλα τα ιαπωνικά voice over και ήταν μέρα με τη νύχτα) Γενικά τι έχουν πάθει οι εταιρείες και δεν μπορούν να βάλουν ένα voice acting της προκοπής σε jrpgs? Το Dragon Quest VIII είχε υποδειγματικό, το FF XII το ίδιο, το Xenoblade Chronicles επίσης...( στο Χ στο Wii U το χάλασανε τελείως υπέφερα ορισμένες στιγμές) Η ναυαρχίδα της Square Enix είναι ας δίνανε χρήματα σε 5-6 ηθοποιούς της προκοπής να κάνουνε τις φωνές με σωστό direction...
To ιδανικό action σύστημα σε jrpgs το έχουν, imho, τα Souls series και όπως φαίνεται και το NiOh. Όταν θες να κάνεις πιρουέτες τύπου Advent Children etc imho πιστεύω πως πρέπει να κάνεις έκτπωση στο real time.( διαφορετικά πας σε λογικές DMC και Bayonetta το οποίο δεν είναι και το πιο εύκολο για παιχνίδια του είδους για διάφορους λόγους) Κι εδώ υπάρχουν στιγμές που τα πράγματα λειτουργούν και αισθάνεσαι ευχαρίστηση, όταν όμως αρχίζουν οι διάδρομοι, οι πολλοί εχθροί και η camera κάνει τα δικά της, εύχεσαι να υπήρχε το σύστημα των Dynasty Warriors και να τελειώνεις με αυτό μαρτύριο. Συμφωνώ και σε αυτό που είχε γράψει πολύ σωστά ο Evans πιο πίσω, πως ένας τίτλος όπως το Kingdom Hearts του 2002-3 είχε σωστή χρήση της camera και του lock on και εδώ φαίνεται πως ταλαιπωρήθηκαν πολύ να δώσουν κάτι ανάλογο.
. Ωστοσο θα ελεγα να του δωσεις χρονο μεχρι να ανοιξει το πραγμα καπως μεσω των abilities κλπ. Τα Dark Souls και Bloodborne ναι εχουν ισως το καλυτερο action συστημα και ειναι σαφως πιο concrete στο οπτικο ερεθισμα απο τους εχθρους ενω τα παντα δουλευουν γιατι ειναι παιχνιδια που ουτε τοσο ανοιχτα ειναι ουτε τοσους εχθρους σου πετανε (πηγε να το κανει το DS2 και δεν εβγαζε νοημα), ουτε οι εχθροι εχουν τετοια ταχυτητα, ουτε τετοια ποικιλια (εδω εχεις 100 ειδη εχθρων με διαφορετικο moveset o καθενας). Ειναι πολυ φιλοδοξο δεδομενου οτι θελανε να δωσουν νοτα δυτικου rpg και ταυτοχρονα συστημα που να βασιζεται σε reflexives οπως καθαρα action τιτλοι. Παρολα αυτα (και παρολα τα προβληματα με την καμερα κλπ) εγω συνεχιζω να λεω οτι σαν συστημα ειναι πολυ κοντα σε αυτο που θελω και it makes much more sense απ'οτι αυτο του Inquisition για παραδειγμα που εχει εναν παρομοιο στοχο. Δεν ξερω αν ειμαι ο μονος που το βλεπει ετσι στον πλανητη :p αλλα θεωρω οτι αυτο που κανει ή μαλλον εχει σαν στοχο το XV προσπαθησαν να το κανουν πολλοι τιτλοι οπως Inquisition ή ακομα και τα Witcher αλλα αν τα εβλεπε κανεις απο την action πλευρα της ολης υλοποιησης το αποτελεσμα δεν ηταν καθολου καλο imo. Εδω ειναι η πρωτη φορα που εχουμε κατι που συνδιαζει rpg συστημα αλλα με καθαρα και πολλες φορες πολυ καλα υλοποιημενα action mechanics. To Kingdom Hearts ειναι ενα παραδειγμα αλλα εδω το πραγμα μου φαινεται τρομερα πιο πλουσιο... Για να μην παρεξηγηθω :p δεν λεω οτι το συστημα τα σπαει ως εχει, αλλα ειναι πολυ κοντα τουλαχιστον σε προσσεγγιση και οχι σε υλοποιηση με αυτο που θεωρω ultimate battle system με βαση το γουστο μου. Ενα παιχνιδι που μπορει να παει το πραγμα πιο περα ακομα το ανεφερε και ο Evans ειναι το καινουργιο Nier, με εμπλοκη της Platinum για το battle system και την S-E απο πισω, εγω αναμενω πολυ να δω τι θα βγει.Οι υποαποστολες ετσι θα ειναι απλα θα αποτελουν ερεθισμα για exploration κατα βαση που ειναι και το δυνατο κομματι του παιχνιδιου λογω του level design που εχει ο ανοιχτος κοσμος. Btw μπορεις να κολυμπησεις αργοτερα που θα παρεις τα chocobo

Παντως καταλαβαινεις γιατι ειναι τοσο σημαντικά τα "blind strikes" με αυτη την καμερα, δεν τα ονόμασαν τυχαία ετσι..

( βασικά ξέρω αλλά δυσκολεύομαι να το παραδεχθώ)
Leave a comment: