Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy XV

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• i Have no Equal
    replied
    Αλλο παιχνίδι παιξαμε μαλλον η bias level over9000 στο GO.. Δεν ειναι δυνατόν ενα παιχνίδι με τοσα προβλήματα να το βγαζετε GOTY, top 5/3 κτλπ, ειχε ενα καλο ending και κάποιες καλές μάχες, o villain ηταν καλος επισης αλλα το core παιχνιδι ηταν full στα προβλήματα, σε καποια πραγματα δεν ηταν καν καλύτερο απο το xiii.. Οκ αν το βλεπεις μονο σενάριο και σου αρεσε δεκτον αλλα το παιχνιδι το κρινεις σαν παιχνιδι ολοκληρωμενο, η μηπως τα video games εγιναν τεχνη και το αφήνουμε το gameplay στην ακρη..

Μην παρεξηγηθώ μου αρεσε πολυ και θα παιξω και NG+ οταν βγαλουν τιποτα extra content, ο κοσμος του ειναι πανεμορφος και το σεναριο αν και δεν στο δινει πολυ καλα σαν storytelling ειναι καλο αλλα εχει αρκετα θεματα γενικα σαν τιτλος, δεν μπορω να πιστεψω πχ οτι το εφτιαχναν 10 χρονια και δεν βρεθηκε ενας tester να πει "ρε παιδια η καμερα ειναι χαλια" η "δεν μπορω να μαζεψω items απο κατω ευκολα γιατι κανει jump". Για να μην παω στη μαχη στο skill tree στα weapons στο magic στο no-armor κτλπ γιατι θα γράφω πόση ωρα..

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Η τελευταία σου παράγραφος τα είπε όλα. /thread

Να παίρνουν σειρά οι υπόλοιποι .

Τώρα πες, μπαίνει ή δεν μπαίνει στο ΤΟΡ 5 ή μέχρι και στο ΤΟΡ 3 των FFs;

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Για τον τερματισμό.

Στο τραίνο ένιωθα την ένταση στην ατμόσφαιρα. Όλα τους πήγαν κατά διαόλου, τα έχουν όλοι με όλους και δεν ξέρουν τι να κάνουν και τι να πουν. Πολύ ωραία σκηνικά. Μου θύμισαν καταστάσεις από το FF VI (αν κι εδώ δεν είχαμε ghost train να του σκας φάπες ) αλλά καταλαβαίνεις νομίζω. Η σκηνοθεσία ήταν πολύ καλή. Γενικά από το 9 και μετά το παιχνίδι μεταμορφώνεται.

Τα σκηνικά με τον Ardyn στο τραίνο ήταν κι αυτά πολύ έντονα. Είσαι στην φάση που δεν έχεις καταλάβει τι ακριβώς παίζεται, και ύστερα από λίγο αρχίζει να κλιμακώνεται η όλη φάση όταν βλέπεις την Shiva κλπ. Το μόνο μου παράπονο είναι σε κάποια σημεία στις μάχες, έπαθα και game over λόγω glitch που δεν μου εμφάνιζε warp points, αλλά δεν θέλω να τα θυμάμαι αυτά τώρα.

Εν τω μεταξύ με το που το τερμάτισα, πέρασα κάνα δίωρο χωνεύοντας το αποτέλεσμα / ψάχνοντας θεωρίες κλπ. Ύστερα από λίγο πήγα για ύπνο και άρχισα να βλέπω όνειρο, ήμουνα λέει με ένα σωρό bro που για τους χ/ψ λόγους έχουμε να τα πούμε κάτι αιώνες, από έξω η πόλη διαλυότανε, και εμείς καθόμασταν και τα λέγαμε χαρούμενοι σαν να μην είχε περάσει μία ημέρα. Damn you FF XV

Θα ήθελα πάντως κι εγώ περισσότερο gameplay στα τελευταία κομμάτια. Το chapter 14 έπρεπε να έχει λίιιγες ώρες (2-3 φτάνουν) ώστε να σου δείξει με την ησυχία σου τα πάντα. Το πώς ο κόσμος έπαψε να έχει φως και είναι μόνο σκοτάδια, να σου δείξει σκηνικά από το παρελθόν, να εξερευνάς το νησί που ξυπνάς, να συναντάς παλιούς γνωστούς κλπ, ώστε να κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο ο τερματισμός. Δεν ήταν άσχημο προς θεού, ίσα ίσα που ένιωθα πως βαστάω όλον τον κόσμο στις πλάτες μου, κάτι που έχω να νιώσω καιρό (με σοβαρό τρόπο, γιατί οκ, από σωτήρες κόσμου έχουμε δει άπειρους). Απλά με πολύ λίγη δουλειά, θα μπορούσε να βγει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Είναι παιχνίδια που τα τερματίζεις και λες «κάποια στιγμή θα το ξαναπαίξω». Και είναι παιχνίδια σαν κι αυτό που με το που το τερματίζεις, επιστρέφεις την επόμενη μέρα. Έχω πολύ πράμα να κάνω, θα πάει σιγά σιγά το πράμα, θα εξερευνήσω όλον τον υπόλοιπο κόσμο, θα κάνω κάποια hunts, θα μπω σε κάποια dungeons, θα βγάλω του κόσμου τις φωτογραφίες, και όταν τελειώσω τα πάντα, θα ξαναπαίξω τον τερματισμό για να δω πώς θα μου φανεί.

Πολύ γλυκόπικρη γεύση το τέλος πάντως. Ζόφος τελείως. Με έχει χτυπήσει κατακέφαλα. Οι bro ξεκίνησαν από υπηρέτες και κατέληξαν αδερφοί που αποφάσισαν να δώσουν την ζωή τους για το όραμα του φίλου τους, του βασιλιά. Ο Ravus είδε την μάνα του να πεθαίνει, έκανε ιερό πόλεμο στον Lucis, στις τελευταίες του στιγμές αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο και να δώσει το όπλο του Regis στον Noctis, απέτυχε πεθαίνοντας στην μέση, και στο τέλος έγινε και δαίμονας που παρακαλούσε για θάνατο. Η Lunafreya είχε την μοίρα του κόσμου όλου γι' αυτό και την σκότωσε το Ardyn. Ο οποίος Ardyn κατάφερε αυτό που ήθελε, να εξαλείψει την οικογένεια του Noctis από προσώπου γης, ακόμα και αν αυτό σήμαινε τον θάνατό του. Και το κατάφερε. Και βλέπεις τον Noctis, γόνο βασιλιά, να πέφτει στο παιχνίδι του, να θυσιάζεται για να επιστρέψει το φως (κυριολεκτικά) στο βασίλειό του, και η μόνη του ανταμοιβή να είναι αναμνήσεις μιας χαρούμενης ζωής στην μετά θάνατον ζωή.

Respect σε όποιον πήρε το βάρος της απόφασης να γυρίσει το σενάριο σε τόσο σκοτεινά μονοπάτια. Θα μου πάρει αρκετό καιρό να συνέλθω

Παιχνίδι του 2017 για εμένα μέχρι στιγμής
    Last edited by Phantom Duck; 13-01-2017, 02:06 PM.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Σοβαρό post. Όσοι δεν το έχετε τερματίσει, μείνετε μακριά .

Αυτά σκεφτόμουν κι εγώ phantom όταν το τερμάτισα. Το παιχνίδι έχει κάποιες σκηνές που ήθελα να τις δω εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια σε JRPG. Είπα κάποια πράγματα και στα προηγούμενα posts μου, αλλά το να δω ένα post apocalyptic σκηνικό με τους χαρακτήρες "γερασμένους" αποτελούσε όνειρο. Θεωρώ ότι δεν αποδόθηκε τέλεια, αλλά από το τίποτα... Βασικά το end game θέλει απεγνωσμένα 2-3 ώρες παραπάνω περιεχόμενο. Το θεωρώ σχεδόν εγκληματικό το ότι δεν αφιερώνεις λίγο χρόνο με Cid, Cindy και τους υπόλοιπους.

Η μάχη με τον Ifrit δεν ήταν εκπληκτική; Τα έδωσε όλα το παιχνίδι σε αυτό το boss battle, τι να πω.

Επίσης το "Off my throne jester. The King sits there." νομίζω θα γίνει ατάκα σταθμός στη σειρά .

Πώς σου φάνηκε το ταξίδι με το τραίνο;

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Super spoilers:

Έριξα το επίπεδο, θα απαντήσω αύριο σοβαρά :Ρ .

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Έπος. ΕΠΟΣ ΛΕΜΕ !!!

Τέλος κι από εμένα. Πωωωω, τι παιχνιδάρα έφτιαξαν πάλι εκεί πέρα πάλι οι μάστορες της Square-Enix; Έλεγα πως στο chapter 14 θα τα είχα δει όλα, όμως σου πετάνε απανωτές σφαλιάρες μέχρι και το τέλος τέλος. Εύγε, πάντα τέτοια. Τους συγχωρώ ό,τι αρνητικό έχω γράψει μέχρι στιγμής, 10/10, best FF ever κλπ, ξέρετε τώρα, μιλάει ο ενθουσιασμός

Ρεεεεε, τι ανατροπές ήταν αυτές; Από πού να πρωτοξεκινήσω και πού να τελειώσω. Το τελευταίο chapter ήταν από τα καλύτερα σκηνικά που έχω δει σε Final Fantasy πραγματικά, τι να λέμε τώρα. Πριν κάνα μισάωρο είδα τους τίτλους τέλους, και ακόμα και τώρα προσπαθώ να συνέλθω. Στήσανε το κλίμα τέλεια οι αλήτες. Σε κάθε σκηνικό με έπιανε ανατριχίλα πραγματικά. Από την φοβερή μάχη με τον Ifrit, VS Bahamut και Shiva, από το όλο σκηνικό με τον κρύσταλλο, το αποκορύφωμα με τον θρόνο και τα πνεύματα, τις μουσικάρες, έκαναν τα πάντα τέλεια. Δεν υπερβάλω, κάθε φορά που εμφανιζόταν σκηνικό ανατροπής, σηκωνόταν η τρίχα κάγκελο.

Εν τω μεταξύ πέρασε ένας μήνας ακριβώς από την ημέρα που το ξεκίνησα, 13 Δεκεμβρίου. Μέσα σε αυτόν τον έναν μήνα, με αυτά και με εκείνα, με τα side quests, τα hunts, τις αλληλεπηδράσεις των χαρακτήρων, περνώντας οι (real life) ημέρες, δένεσαι χωρίς να το καταλάβεις. Αυτό το πήρα χαμπάρι (όπως και οι υπόλοιποι πιστεύω) όταν πριν τον τελικό, κοιτάς τις φωτογραφίες που έχεις αποθηκεύσει και σε πιάνει ένα κενό αίσθημα και ένας κόμπος στο στομάχι. Παίζει να έκανα ένα 5λεπτο πραγματικά να επιλέξω ΜΙΑ μόνο φωτογραφία. Και κάθε φορά που την κοίταζα, θυμόμουν αντίστοιχα σκηνικά. Πολύ συγκινητικές στιγμές.

Και εκεί πέρα που λες ότι τα έχεις δει όλα, έχουν περάσει και τα δύο credits, τρως ακόμα τρεις απανωτές σφαλιάρες. Η μία με τον Noctis να κρατάει την μία φωτογραφία που επέλεξες, η άλλη ΑΜΕΣΩΣ μετά όταν βλέπεις την Lunafreya να κάνει blending με το σκίτσο του Yoshitaka Amano που έβλεπες κάθε φορά που έβαζες μπρος το παιχνίδι, και η άλλη ΑΜΕΣΩΣ πάλι όταν εμφανίζεται και ο Noctis στο λογότυπο. Μιλάμε φώναζα μόνος μέσα στο δωμάτιο με βουρκωμένα μάτια τι να λέμε τώρα. Από το FF IX έχω να νιώσω τέτοια συναισθήματα, αλλά ύστερα από τόσα χρόνια, Square Enix delivers ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ .

Αυτές οι γραμμές γράφονται όσο παίζει από πίσω ο τίτλος οθόνης με το νέο λογότυπο. Αποσυνδέθηκε το Dual Shock, η κονσόλα κοντεύει να μπει σε rest mode, αλλά δεν μου πάει καρδιά να το σβήσω. Με έχουν πάρει τα ζουμιά

Δεν μου πάει καρδιά να συνεχίσω σήμερα για post game κλπ. Η σημερινή ημέρα θα κλείσει με τον τερματισμό και τα τραγούδια τέλους. Αναλυτικότερα θα γράψω από αύριο-μεθαύριο όταν κατακαθίσει λίγο το πράγμα, τώρα θα αρκεστώ στο να διαβάσω τα spoilers σας. Απλά μία συμβουλή από μεριάς μου προς όσους παίζουν ακόμα. ΜΗΝ το τρέξετε το θέμα. Πηγαίνετέ το με την ησυχία σας. Κάντε τα quests σας, δείτε τον κόσμο, γνωρίστε τον μύθο, ψάξτε λίγο το όλο setting του κόσμου, και γενικά πηγαίνετε με τους ρυθμούς σας. Δεν σας βιάζει κανείς και θα το ευχαριστηθείτε περισσότερο
    Last edited by Phantom Duck; 13-01-2017, 02:19 AM.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Παιδιά πείτε τι πρέπει να κάνω για να πιάσω το τελευταίο ψάρι του mavyth γιατί είμαι 10 level και ψάχνω για το ψάρι πρωί βράδυ και δε βρίσκω τιποτα και τα έχω πάρει άπειρα :Ρ .

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Sinclair

Την εβαλα και εγω τη σκηνη στα αγγλικα, πω ρε συ καμια σχεση, να αυτο εννοω την ωρα που του λεει we are the shield of the king στο ιαπωνικο ε αρχισε να σχηματιζεται μεσα μου η αποψη αυτου που λεω, οτι υπαρχει αποσταση μεταξυ τους, εδω ας πουμε δεν ενιωσα τιποτα. Τεσπα μην το πολυζαλιζω και εγω και σε πρηζω το καταλαβαινω πως ειναι και λιγο δικο μου κολλημα
    Θελω πολυ να ακουσω εντυπωσεις οταν φτασεις κοντα στο chapter 14 που θα εχει φτασει στο πικ ολο αυτο που συζηταμε (σχεση μεταξυ των ηρωων) και σταματω για να μην στο χαλασω! Παντως η φωνη του Ardyn μου αρεσει γενικα, μου βγαζει λιγο Jeremy Irons που τη θεωρω και κορυφαια.
    Last edited by nooto; 12-01-2017, 10:55 PM.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Εννοείται δε διαφωνώ σε τπτ από ό,τι γράφεις. Κι εγώ το αγγλικό dub το θεωρώ αναγκαίο κακό αλλά πραγματικά όταν χάνω ατάκες κατά τη διάρκεια της μάχης ή της οδήγησης/ chocobo riding αισθάνομαι άσχημα. Ας πούμε η σκηνή στο 4ο κεφάλαιο( ε ξέρετε τι λέω) στο ιαπωνικό dub είναι φανταστική( ναι ο ψυχαναγκαστικός μέσα μου έπαιξα δύο φορές για να δει και το ιαπωνικό dub...)οπότε ο μόνος τρόπος να συμβιβαστώ ήταν να πω στον εαυτό μου ότι σε επόμενο playthrough θα το γυρίσω αποκλειστικά εκεί. Κι εγώ γενικά την πλειονότητα των games με ιαπωνικό dub τα προτιμώ εκεί, όπως και τις σειρές και ταινίες. ΝΑ προσθέσω πως έχω την αίσθηση αν κρίνω από τις διαφορές μεταξύ του γερμανικού και αγγλικού πως υπάρχουν κάποιες διαφορές που γίνανε για λόγους κουλτούρας/ απόδοσης πχ η σκηνή με τον Noctis και τον Prompto στο Motel( ναι το είδα και στις τρεις γλώσσες) αποδίδεται με τελείως διαφορετικό τρόπο στο κάθε dub( ok το νόημα είναι το ίδιο προφανώς) Αυτό που θέλω εν τέλει να πω, είναι πως πιθανώς και αρκετές από τις ατάκες έχουν υποστεί επεξεργασια και ελεύθερη απόδοση. πχ η ατάκα του Prompto που τραγουδάει το chocobo theme με στίχους i like to ride my chocobo all day, δεν υπάρχει καν με αυτό τον τρόπο στο ιαπωνικό dub, οπότε πιθανολογώ πως δε λέει καν το ίδιο πράγμα. Εν κατακλείδι θα μπορούσε το αγγλικό dub να είναι πολύ πιο προσεγμένο και να μην έχουν κάνει τέτοιους συμβιβασμούς σε ένα τόσο σημαντικό τίτλο με τέτοια production values.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Κοιτα σε σχεση με τη γλωσσα το μονο που θελω να πω ειναι το εξης: Στο ιαπωνικο κειμενο ειναι σαφες οτι η σχεση του team ειναι υπο διαμορφωση, υπαρχουν στιγμες που οι χαρακτηρες λυνονται αλλα γενικα δεν ειναι το cool παρεακι που κανει χαβαλε (δεν λεω οτι δεν εχει αστεια αλλα το θεμα ειναι το πως ο εκαστοτε χαρακτηρας τα λεει και εδω ειναι η διαφορα). Ο prompto επισης (και το λεω επειδη ειδα συνεντευξεις του αμερικανου ηθοποιου) δεν ειναι ο καραγκιοζης της παρεας ουτε το comic relief, ειναι ετσι επειδη απο τους 3 ειναι ο μονος που δεν εχει ιεραρχικους δεσμους με τον Noctis και ειναι πραγματικος φιλος του και ελευθερος απεναντι του. Ο gladio ειναι καπου στη μεση και αποτελει και κατα μια εννοια πατρικη φιγουρα (δεδομενου οτι τον ξερει απο παιδι) ενω ο Ignis βρισκεται στο αλλο ακρο και ειναι ο πιο τυπικος απο ολους (και λογω χαρακτηρα αλλα και λογω οτι ειναι αυτος με το μικροτερο δεσιμο και τη μεγαλυτερη αισθηση του οτι ο Noctis ειναι ο μελλοντικος βασιλιας του Lucis). Με αυτο ξεκιναμε σαν δεδομενο και αυτη η δομη θα δεις (και λογικα ο phantom τωρα που το προχωρησε το ειδε) οτι κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου, θα υπαρξουν στιγμες που θα σπασει και θα γινει πιο χαλαρη αλλα και στιγμες που θα ενταθει σε τεραστιο βαθμο, γενικα το σεναριο θα την τεσταρει... Το απογειο ολου αυτου ειναι μια σκηνη στον τερματισμο και ο λογος ειναι οτι το παιχνιδι παροτι δεν δινει σεναριο στα 8 πρωτα κεφαλαια, παιζει με τη σχεση των ηρωων μεσα στο gameplay context (οι συζητησεις στο αυτοκινητο, στις μαχες, στα random activities κλπ) και ειναι ισως το μονο κομματι που το δουλευει ολοκληρωμενα γιατι το κανει καθολη τη διαρκεια. Επειδη λοιπον θεωρω οτι αυτο ειναι τοσο σημαντικο κομματι και παραλληλα η σωστη αποδοση εχει να κανει κατα 90% με το ταλεντο των ηθοποιων, αυτος ειναι ο λογος που προτεινω τα Ιαπωνικα και πιστευω οτι οι Ιαπωνες εχουν κανει απιστευτη δουλεια σε αυτο (ειδικα το voice του Ignis, οι ανθρωποι εχουν ταλεντο στο να αποδιδουν τετοιους χαρακτηρες, βλεπε voice actor για τον Itachi πχ).

Απο κει και περα εγω το ειπα απο την αρχη οτι ειμαι niche τυπος και ειναι σαφως οτι δουλευει καλυτερα στον καθενα για να παρακολουθησει το σεναριο. Οπως και να εχει περιμενουμε τη συνεχεια (και αν το ξαναδεις στο extra υλικο περιμενω να μου πεις εντυπωσεις απο συγκρισεις κλπ).

Phantom οτι ειπε ο Evans μην ασχοληθεις εκει που εισαι με τιποτα, πηγαινε για το τελος και μπορεις να επιστρεψεις μετα οποτε θες. Λιγο εχει μεινει περιμενουμε τις τελικες εντυπωσεις σου
    Last edited by nooto; 12-01-2017, 10:08 PM.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Tέλος χθες το 4ο κεφάλαιο 37 level και 32 ώρες. Γενικά στην παρούσα φάση είμαι απόλυτα ενθουσιασμένος( αυτό θα πει πλήρης μεταστροφή) Το battle system με το combat ascension tree σχεδόν ολοκληρωμένο είναι πλέον απόλαυση( ήδη ήταν δηλαδή απλώς τώρα το διασκεδάζω ακόμη περισσότερο) Έκανα χθες λίγο ΑP farming στο γνωστό σημείο για 30 λεπτά περίπου αλλά στο σημείο που είμαι, χωρίς να υπάρχει κάποιος αλλος τρόπος αναπλήρωσης των MPs μετά από συνεχόμενα warp strikes, πρέπει μέσα μέσα να σταματάω τη διαδικασία για να κάνω warp και αναπληρωση των MPs( αν δεν το προλάβω πρέπει να περιμένω εκτός μάχης κάτι που θέλει σαφώς περισσότερο χρόνο) Τέλος πάντων με τούτα και με κείνα μάζεψα 600APs και στη συνέχεια άλλα 300 από την ενασχόληση με sidequests, chocobo trips, μάχες etc.

Μια υποσημείωση για την camera και το targeting system. Εδώ νομίζω μπορούν να γίνουν κάποιες βελτιώσεις που δεν θεωρώ πως θα είναι κάτι τελείως εκτός πραγματικότητας να διορθωθεί με μελλοντικά updates, βάσει και του feedback. Προσωπικά θα προτιμούσα έναν πλήρη χερισμό της camera στο wait mode( να μην σε κλειδώνει δλδ στους στόχους που είναι στο άμεσο οπτικό σου πεδίο) και κάποια αντικείμενα να εξαφανίζονται/ γίνονται διάφανα όταν η camera τοποθετείται πίσω από αυτά, προκειμένου να μπορείς να βλέπεις τι γίνεται και όχι να χαζεύεις όμορφες λάμψεις πίσω από τις πορτοκαλιές κτλ Για το lock on δεν έχω στην παρούσα φάση ιδιαίτερο παράπονο γιατί δεν το χρησιμοποιώ καθώς το auto targeting στις μάχες θυμίζει λίγο το flow στο Arkham Asylum( και ξερω πως θα με περάσετε για τρελό )
    Καλό θα ήταν να βελτιωνόταν λίγο και το item interaction με το X που χρησιμοποιείται και για άλμα με αποτέλεσμα πάρα πολλές φορές προσπαθώντας να αλληλεπιδράσω με το εκάστοτε αντικείμενο να χοροπηδάω σαν τον χαζό. Το μόνο bug που πέτυχα στις τόσες ώρες που παίζω αφορούσε το chocobo riding όταν κάλεσα τον Choco( ) και δεν εμφανιζόταν το Χ για να μπορέσω να ανέβω( κάτι που διορθωθηκε όταν απομακρύνθηκα και τον ξανακάλεσα)

Θα προσπαθήσω στο σημείο που έιμαι να ασχοληθώ λίγο ακόμη με sidequests και κάποια στιγμή πρέπει να το πάω σερί για το story, το οποίο στο 3ο και 4ο κεφάλαιο κόντεψα να ξεχάσω ότι υπάρχει, λόγω της διασκέδασης που είχα με το exploration. Επιπρόσθετα να αναφέρω ότι η σκηνή που εκτυλίσσεται στα πρώτα λεπτά του 5ου κεφαλαίου είναι το ίδιο καλή και μετα δύο dubs. Το ζήτημα τελικά είναι οι NPCs( πχ ο Dino στο αγγλικό dub έχει μια προφορά λες και είναι από το New Jersey αν δεν κάνω λάθος και φαίνεται αρκετά γελοίο, ή ο Vyv που στο ιαπωνικό dub είναι ξεκάθαρο τι προτιμήσεις έχει αχεμ σε σχέση με το αγγλικό που έιναι αρκετά generic)και το πόσο λίγο ασχολήθηκαν με το voice acting σε αυτόύς( μην θυμηθώ και τον τύπο που σε καλωσορίζει κάθε φορά στο Golden Quay με την εκνευριστική φωνή) Η main team δεν είναι και τόσο άσχημη τελικά στο english dub, αλλά το προβάδισμα σαν σύνολο( έκφραση συναισθημάτων, υποκριτική) το έχει το γιαπωνέζικο με χαρακτηρισττική άνεση. Υπερθεματίζω λίγο τώρα και διυλίζω τον κώνωπα, αλλά κάπου έπρεπε να τα πω. Πάντως σε επόμενα playthroughs που θα κάνω μόνο για το story και για να δω τις όποιες βελτιώσεις θα προστεθούν, όπως ανακοίνωσε και ο Tabata, θα παίζω με το γιαπωνέζικο.
    Last edited by Sinclair; 12-01-2017, 02:28 PM.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Αυτό το inconsistency στο χειρισμό είναι κάτι που σχολίασα κι εγώ παραπάνω και με ενόχλησε κι εμένα. Γενικά θεωρώ ότι από design (aka usability) μεριά το παιχνίδι είναι πολύ πίσω. Η Naughty Dog έχει Ελληνίδα user experience expert στην ομάδα της btw, έτσι για να τα λέμε κι αυτά . Στις 60 ώρες το συνηθίζεις, αλλά κι εγώ άνοιγα τα λάθος μενού όλη την ώρα.

Phantom τώρα...

Όχι πες, η σκηνή που περπατάς πάνω στη γέφυρα προς το δωμάτιο του κρυστάλου δεν είναι η ΕΠΙΤΟΜΗ της FF εμπειρίας; Αυτός που έφτιαξε το συγκεκριμένο set piece πρέπει να πάρει αύξηση και βασικά πρέπει να μας πουν ποιος είναι για να του κάνουμε άγαλμα.

Εγώ το κεφάλαιο 13 το χάρηκα, αλλά καταλαβαίνω γιατί κάποιος μπορεί να ξενέρωσε. Προσωπικά, όπως και ο nooto, δεν έπαιξα καθόλου με stealth, αντιθέτως τα είχα ξεσκίσει όλα με το void. Βασικά μου φάνηκε τόσο εντυπωσιακή κίνηση και τόσο ταιριαστή με το όλο setting που δε βαρέθηκα ούτε στιγμή να τη χρησιμοποιώ. Γενικά ήταν ένα κομμάτι του παιχνιδιού που εμένε με κέρδισε, αλλά οπως προείπα μάλλον είμαι από τους λίγους.

Εδώ να αναφέρω ότι έχουν ήδη πει ότι θα το σουλουπώσουν πολύ το κεφάλαιο 13 και πιθανότατα όλο το δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Εγώ επιμένω ότι το πρόβλημα, σεναριακά, βρίσκεται στο πρώτο κι όχι στο δεύτερο, αλλά ας δούμε τι έχουν στο μυαλό τους.

Για το τελικό dungeon μην ανησυχείς, μπορείς να επιστρέψεις όποτε θέλεις μέσω του Umbra. Ουσιαστικά όταν κοιμάσαι σε ένα μέρος μπορείς να ταξιδεύεις είτε Altissia, είτε Lucis, είτε στο παρόν - dark world. Go and finish the game dude XD .

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Ρε σεις, τι μακελειό παίχτηκε εδώ πέρα; Είμαι στο chapter 14.

Τι σκηνικά τρελά ήταν αυτά; Πολύ απότομη ροπή προς μία πολύ πιο σκοτεινή μεριά. Θα μου άρεσε κι εμένα αν τα μοίραζαν κάπως πιο ομοιόμορφα στα προηγούμενα chapters, αλλά και έτσι δεν με χαλάει. Το λέω κυρίως επειδή στο chapter 3 εξερεύνησα τον μισό κόσμο, έφαγα δεκάδες ώρες, ανέβηκα 40+ LV, και τώρα μέσα σε μερικές ώρες έχει σκοτεινιάσει το σύμπαν, έχουν σφαγιασθεί Summons, το πάρτυ έχει μείνει λειψό, έγινε time skip μίας δεκαετίας και τώρα ο χάρτης είναι γεμάτος με 70 LV τέρατα. Δηλαδή οκ, καμία σχέση με ό,τι περίμενα

Χάθηκα λίγο στο σενάριο, όμως τα βασικά τα έπιασα και μου αρέσει ΠΑΡΑ πολύ ό,τι βλέπω. Για το κεφάλαιο 13 που λέει ο κόσμος, εμένα μου άρεσε γενικά, είχε πολύ ζοφερή ατμόσφαιρα, ένιωθες τον τρόμο των χαρακτήρων και μάθαινες από τα γραπτά και για την ιστορία των δαιμόνων, κάτι που σε έβαζε στο κλίμα για να καταλάβεις πως κάτι δεν θα πάει καθόλου καλά στην συνέχεια. Με χάλασε μόνο ένα πράγμα. Για ποιον λόγο δεν έβαλαν να δουλεύει το τρέξιμο;;;;;;;; Ένα από τα μεγαλύτερα dungeons και αναγκάζεσαι να το βγάλεις με περπάτημα. Οκ, στα πρώτα λεπτά δούλεψε, σε έβαζε και στο κλίμα αφού είχες και καλά επιλογή για stealth, αλλά μετά έγινε αφόρητη αγγαρεία πραγματικά. Όσο γούσταρα από το σενάριο, άλλο τόσο ξενέρωνα που έπρεπε να πάω σημειωτόν μέχρι την άλλη μεριά του χάρτη. Με το που εμφανίζονταν εχθροί και μπορούσα να τρέχω, αισθανόμουν πως ανάσαινα, όμως ξενέρωνα άλλο τόσο όταν τελείωνε και μου έβαζε τις πατερίτσες. Για πρώτο playthrough βγήκε σχετικά άνετα μόνο και μόνο επειδή ήμουν προσηλωμένος στην υπόθεση, όμως αν κάποτε το ξαναπαίξω, το συγκεκριμένο σημείο πιθανόν να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα και δεν υπερβάλω.

Από εκεί και πέρα, δεν θέλω να αναφερθώ σε μεμονωμένα σκηνικά της ιστορίας που μου αρέσανε, κυρίως επειδή μου αρέσανε όλα Όοοσα έγιναν από την Altissia και ύστερα, είναι αξιομνημόνευτα και θα τα θυμάμαι για καιρό. Περισσότερα θα γράψω όταν το τελειώσω και μπει και το τελευταίο λιθαράκι στην θέση του. Απλά να γράψω τιμής ένεκεν πως η χρήση του κρυστάλλου μέχρι στιγμής με έχει ενθουσιάσει, και το σκηνικό με τον Noctis που τον απορροφάει ήταν πολύ όμορφο. Μέχρι τώρα ήμουν επιφυλακτικός και πίστευα πως ο κρύσταλλος θα χρησιμοποιηθεί απλά ως όνομα για να δικαιολογήσουν την και καλά «επιστροφή στις ρίζες», όμως τελικά παρουσιάζεται όπως ακριβώς ήθελα. Πολύ ωραίοι οι τύποι. Όποιος έγραψε αυτήν την σκηνή, ήξερε από Final Fantasy

Και μία ερώτηση που θα ήθελα μάθω, σχετικά με το dungeon της τελευταίας μάχης.

Είμαι στην φάση που βρίσκομαι στο post apocalyptic Hammerhead και φεύγω για την τελική μάχη στην Insomnia. Το θέμα είναι πως λίγο που έπαιξα, είδα τέρατα 60 και 70 LV, που με κοπανάνε για πλάκα. Εγώ είμαι 50-52 LV. Σε ένα τέρας, ύστερα από χίλια ζόρια, έριξα Leviathan και η ζωή του μετά βίας κατέβηκε κάτω από την μέση.

ΑΝ τα αποφύγω και πάω κατ' ευθείαν στον τελικό, θα μπορέσω να ξαναπάω σε αυτήν την περιοχή και να εξερευνήσω για αντικείμενα κλπ, ή τα αποχαιρετώ μια για πάντα; Επειδή έχω αυτό το φετίχ να εξερευνώ 100% το κάθε dungeon. Και επακόλουθο αυτού, αν πάω όπως είμαι στον τελικό, παίζει να με κοπανήσει ανελέητα ή πιστεύετε πως βγαίνει χωρίς leveling;
    Last edited by Phantom Duck; 12-01-2017, 04:02 AM.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Εντάξει δεν είναι και τόσο τραγικό, επί της ουσίας το Regalia και το Chocobo έχουν racing controls- και καλά κάνουν, το PS4 έχει αναλογικά triggers οπότε ακόμη και το Regalia ανταποκρίνεται( οκ στα μέτρα του εφικτού λόγω on rails) στο σταδιακό πάτημα του γκαζιού. Επίσης τρελαίνομαι, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, να κάνω το power drift με το chocobo, είναι πολύ διασκεδαστικό

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Πεζός sprint με L3/Ο και χάρτη με R3
    Αμάξι sprint με R2 και χάρτη με touch
    Chocobo sprint με R2 & ▢ και χάρτη με R3

Επειδή το να υπάρχει ενιαίος έλεγχος και στα 3, ήταν ακατόρθωτο

Leave a comment:

Working...
X