Announcement
Collapse
No announcement yet.
God Ωf War
Collapse
X
-
ΙΗΝΕ παίζεις στο give me god of war??( aka as hardest) Χαρα στην υπομονη σου και στο κουράγιο σου. Αν στο Hard εχω θέματα αυτές τις πρωτες ωρες με την προκληση( αν και οντως ειναι manageable η κατάσταση)φανταζομαι πόσο δύσκολο θα ειναι το επόμενο επίπεδο.
-
Eίμαι κάποιες μάχες μετά το πρώτο boss fight( βασικά αρκετά πιο μακριά τώρα που το σκέφτομαι καθώς πρέπει να έπαξα σίγουρα ακόμη 90 λεπτά)
Το game τεχνικά στο απλό PS4 είναι πανέμοροφο, ξεπερνάει ίσως και το Horizon που ήδη είναι εκπληκτικό. Επίσης το sound design είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, τόσο στο sound system όσο και με το custom profile στο Gold Headset. Δοκίμασα και την ελληνική μεταγλώττιση και αν και είναι καλή( όπως και του Sly Cooper, το Ascension δεν το έχω)προτίμησα την original( τον Ατρέα στην ελληνική εκδοση δεν τον υποδυεται παιδί οπότε η φωνή του ακούγεται πολύ περίεργη) Menus, υπότιτλους κτλ τα έχω αφήσει ελληνικά...
Στα του gameplay τώρα. Kαμμία σχέση με τα προηγούμενη God of War. Ούτε gore μέχρι στιγμής, ούτε τόσο flashy moves, ούτε encounters με 10-15 εχθρούς και finishers που προκαλούν σοκ. Εδώ η μάχη είναι αρκετά πιο grounded, λιγότερο λεπτεπίπλεπτη( κοινώς street fight- βρωμόξυλο) Βασικά ο Kratos πλέον είναι αρκετά πιο βαρύς. Δεν συμφωνώ ιδιαίτερα με τις απόψεις που έχω διαβάσει σε fora/ reviews για κόπια του Dark Souls etc καθώς εδώ πέραν του control scheme( το default είναι attack με R1 και heavy attack με R2) δεν υπάρχει θέμα με διαχείριση stamina bar που ειναι και βασικό κομμάτι της μάχης των συγκεκριμένων τιτλων. Τέλος πάντων για μένα μέχρι στιγμής οι συγκρίσεις τελειώνουν κάπου εδώ.
Ο Κratos λοιπόν είναι πολύ πιο βαρύς ενώ και τα hits πλέον έχουν μεγαλύτερο impact imo. Το έχω ξεκινήσει στο Hard και έχω φάει πολύ ξύλο... Γενικά το game προσωπικά μιλώντας, με έχει φέρε στα όριά μου ακόμη κι αν είναι τόσο νωρίς. Έχω κάποιες ενστάσεις βέβαια, καθώς εκεί που σου εμφανίζεται ένας νέος ας πούμε heavy εχθρός, μέχρι να τον νικήσεις εμφανίζεται άλλος ένας και τελικά αλλοι δυο τρεις με κάποιους να πετάνε projectiles. Δεδομένου ότι η camera είναι fixed over the shoulder και πολύ κοντά στον Kratos αυτό θεωρητικά περιορίζει πολύ το οπτικό πεδίο ωστόσο έχουν δώσει μια λύση με βέλη που εμφανίζονται γύρω σου και σε προειδοποιούν σχετικά με την κατεύθυνση των εκάστοτε επιθέσεων( κάτι σαν spider sense) Γενικά χρησιμοποιώ πολύ evade, ελάχιστα την shield( κακώς μάλλον) και μερικές φορές το parry( το οποίο είναι όπως και στα προηγούμενα GoW πολύ εύκολο να το βγάλεις αλλά η counter attack δεν είναι τόσο δυνατή) Από την άλλη οι εχθροί στο Hard γενικά είναι κάπως "ντούκια" δεν χαρίζονται εύκολα και αντέχουν αρκετό dmg. Αυτές τις πρώτες ώρες δεν έχω δει κάποια εξέλιξη στις δυνατότητές μου πέραν από μια runic attack. Γενικά το game πλέον rpgοφέρνει καθώς υπάρχουν επίπεδο δίπλα στις life bars. Ωστόσο το βασικό challenge είναι η διαχείριση των εχθρών πχ σε μια μάχη είχα δύο heavy εχθρούς και έναν με projectile attacks( δεν θέλω και να κάνω spoil τώρα)που είναι δύσκολο να τον πετύχεις εκτός κι αν υπάρξουν κάποιες συνθήκες. Σε αυτή την περίπτωση πέταξα αυτόν κάτω από το περβάζι έχωντας ενεργοποιήσει το Spartan Rage και στη συνέχεια ασχολήθηκα με τους υπόλοιπους.( γενικά θα έλεγα πως μέχρι στιγμής το crowd control είναι πολύ βασικό στοιχείο όπως και των παλαιότερων τίτλων δλδ)
Γενικά υπάρχουν combos αλλά είναι αρκετά λιγότερο flashy, υπάρχει το launcher με το R2 ενώ στις πρώτες ώρες αυτά μοιράζονται μεταξύ axe και hand combat. Από εκεί και πέρα υπάρχει η δυναότητα να πετάξεις το axe και να το καλέσεις πίσω( χρησιμοποιώντας στο ενδιάμεσο τα χέρια σου) Πολύ στρατηγική και η χρήση του stun meter( μια μπάρα κάτω από την health των εχθρών) Ουσιαστικά με light atacks( και ιδιαίτερα τις bare hand)η μπάρα γεμίζει αρκετά εύκολοα, όπως και όταν εκτοξεύεις εναν εχθρό σε ένα τοίχο η πάνω σε άλλους εχθρους. Όταν γεμίσει τελείως τότε ο εχθρός είναι stunned και μπορείς να κάνεις finisher με το R3( σαν το Doom)
Από εκεί και πέρα το πρόσθετο στοιχείο είναι ο Ατρέας που με τα βέλη μπορεί να αυξήσει το stun meter η και να τους απασχολήσει μέχρι να αναδιοργανωθείς.( με το τετράγωνο του δίνεις εντολή να ρίχνει βέλη-στην παρουσα φάση μέχρι τρία μετά χρειάζεται recharge) Από την άλλη οι εχθροί μπορούν να τον αρπάξουν οπότε μπαίνει ένας άλλος παράγοντας ανησυχίας και σε μάχες με αρκετούς εχθρούς τα πράγματα μπορούν να γίνουν αρκετά αγχωτικά.
Τέλος να αναφέρω πως ο μηχανισμός με το axe throwing χρησιμοποιείεται σε γρίφους/puzzles τα οποία μέχρι στιγμής είναι αρκετά απλά.( πιθανολογώ πως αργότερα θα δυσκολεύουν ειδικά όταν αφορούν locked chests)
Προσωπικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος αν και το game είναι μέχρι στιγμής αρκετά challenging και έχω φάει πολύ ξύλο. Ωστόσο όταν καταφέρνω και περνάω ένα encounter αισθάνομαι πολύ badass... μέχρι το επόμενο.
Σεναριακά έχω διάφορες θεωρίες, λαμβάνοντας υπόψιν και όσα έχουν ειπωθεί σχετικά με τους απογόνους και τη μοίρα τους στα προηγούμενα God of War.( δες τι είπε και ο Φρόιντ
)
Μακάρι να έχω τον χρόνο και τις καθημερινές ώστε σε κανά μήνα να το τελειώσω. xDLast edited by Sinclair; 21-04-2018, 05:37 PM.
Leave a comment:
-
Το ξεκίνησα κι εγώ χτες και μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με όσα έχω δει. Ίσως ο κύριος λόγος που μου φαίνεται τόσο ωραίο (2 ώρες μέσα) είναι επειδή δεν είχα κυριολεκτικά κανένα expectation. Συγκεκριμένα, δεν είχα καν σκοπό να το παίξω. Ο μόνος λόγος που το ξεκίνησα ήταν επειδή μας το έδωσαν από τη δουλειά (όλα τα first και second parties τα παίρνουμε δωράκι) και είπα να το βάλω λόγω του hype... Περίμενα λοιπόν μία από τα ίδια, αλλά κάτι η εστίαση στο story telling, κάτι το ελαφρώς πιο τακτικό battle system, κάτι η εξερεύνηση, δεν ήθελε και πολύ: consider me hyped.
Στα του ΙΗΝΕ: δοκίμασε όπως και δήποτε το the witness. Είναι αρκετά love it or hate it η φάση του, αλλά μιας και είσαι στο mood για puzzle games πιστεύω ότι θα σε ικανοποιήσει. Το Talo's δεν το τερμάτισα πάντως, αν και πολύ θα ήθελα να το συνεχίσω. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον.
Leave a comment:
-
God Ωf War
Originally posted by nooto View Post
To παιχνιδι των παιχνιδιων, το παιχνιδι που θα αναγκασει τον Roronoa να παρει ps4, το παιχνιδι που θα κανει τον BB να παραδεχτει την ανωτεροτητα των κονσολων, το αριστουργημα της sony που εκανε τον ramp να ξεχασει τι σημαινει nintendo και να υποκλιθει στον Altair, το φαινομενο που εκανε τον ihne να παραμιλαει για τα γραφικα και το gameplay του. 95% απο 100 περιπου reviewers στο meacritic και ολο το GO επιτελους μαθαινει τι σημαινει gaming και πλεον δεν υποτιμα την δυναμη του playstation.
Jokes aside, μιας και υπαρχει κινηση και βλεπω να μιλατε στο ''τι παιζετε'' γραφετε εδω για να εχουμε καποιες αποψεις μαζεμενες. Ο mod αν δεν βαριεται
ας μεταφερει και τα posts εδω. Θα το πιασω και εγω συντομα.
Καλο ειναι αλλα προς το παρον (3-4 ωρες) δεν βλεπω το λογο για τα 10αρια, ναι ειναι υπερπαραγωγή αλλα εχει και αρκετα αρνητικά για εμενα, περισσότερα οταν προχωρήσω.Last edited by i Have no Equal; 22-04-2018, 09:28 PM.
Leave a comment: