Εγώ είμαι με τον Dyack σε αυτό το ζήτημα. Το NeoGAF έχει ξεφύγει εδώ και καιρό. Ζήτημα είναι να βρεις ένα κανονικό post μέσα σε 20 χλευαστικά σχόλια στα threads του.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Too Human
Collapse
X
-
Θα προσέθετα και έλλειψη εμπιστοσύνης στον τίτλο σου...Όταν βλέπεις άλλες εταιρείες να ακούνε τις παρατηρήσεις των παικτών-όπως τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν και μερικούς να σηκώνουν την μύτη μέχρι το ταβάνι δε θέλει και πολύ.
Στο NeoGAF διάβασα για Diablo clone με διάρκεια τις 10ώρες.Είμαστε σοβαροί?Δε συνεχίζω να παίζω το Diablo 2,καλύτερα-που αυτό που κάνει το κάνει αποτελεσματικά-από το να σκάσω 50-70? για κάτι παρόμοιο που διαρκεί λιγότερο...
Περίμενα ένα καλό solid game αλλά τέτοιες αντιδράσεις με προϊδεάζουν αρνητικά.Εφόσον το "whining" δεν αφορά μόνο τον δικό του τίτλου αλλά και πολλούς άλλους,περισσότερο αναμενόμενους πχ το Assassin's ή το Alone in the Dark ποιο είναι το πρόβλημα?Δεν είδα την Ubisoft να απειλεί και να ηθικολογεί γιατί το game της δεν πήρε δάφνες πρωτοτυπίας ή οτιδήποτε.
Αν θέλουν καλύτερες αντιδράσεις ας στρώσουν τον πωπουδάκο τους κάτω να διορθώσουν ή να βελτιώσουν το παιχνίδι.Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο και καλά κάνουν imo και υπάρχουν κοινότητες που δεν κοτσάρουν τα 9άρια και τα 10άρια ελαφρά τη καρδία.
Comment
-
Εγω παντως συμφωνω με το NeoGAF οσον αφορα τη λογικη που ακολουθουν πολλοι developers απεναντι στην κριτικη των τιτλων τους:Οι περισσοτεροι προβαλουν το προιον τους ξανα και ξανα κι οταν τρωει το bashing λενε πως δεν εχει τελειωσει και πως πρεπει να περιμενουμε να ολοκληρωθει.Αν ο οργανισμος σου δεν αντεχει την κριτικη μη δειχνεις τπτ.
Ειλικρινα,υπερεκτιμω την SK αλλα το παιχνιδι μου φαινεται πολυ broken...αν πριν απο τεσσερις μηνες εβγαινε καποιος και μου ελεγε πως αυτη η εταιρεια θα εβγαζε κατι τοσο ημιτελες θα ελεγα "no way!" ομως μου φαινεται πως ο χρονος περναει και τα περιθωρια ειναι πλεον πολυ στενα...
Ειδομεν...
Comment
-
Ακόμα και υπερβολικοί να είναι στο Neogaf, η ουσία παραμένει ότι το παιχνίδι δείχνει ημιτελές, αδούλευτο, ελλιπέστατο και εν τέλει προβληματικό, αν δε μπορεί να το δεχθεί αυτό ο Dyack έχει πρόβλημα. Στη τελική αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό το ?καθήκον? των communities, να αφήνουν δηλαδή feedback σε αυτό που βλέπουν ή παίζουν, να επισημαίνουν τα θετικά, τα αρνητικά ,τι τους αρέσει, τι όχι κλπ. Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα, αν δε το κάνουν οι ?αγνές? από συμφέροντα communities αυτό, ποιος θα το κάνει;
Ο developer; (lol)
Ο publisher; (lol x 2)
‘Η αποκλειστικά τα έμπειρα και ?αμόλυντα? ΜΜΕ;
Στη τελική, κρίνουν αυτό που οι ίδιοι τους έχουν δώσει το δικαίωμα να κρίνουν, δε κρίνουν ούτε κάτι που δεν έχουν δει, ούτε το ?ιδεατό? τελικό αποτέλεσμα. Επίσης δε χρειάζεται να παίξει κανείς τον τίτλο για να διαπιστώσει το κακό animation πχ. Ο καλύτερος τρόπος να αμυνθείς σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να δεχθείς το feedback και να διορθώσεις αυτά που σου επισημαίνουν τα communities, (aka και potential buyers) όχι να γίνεσαι γραφικός κράζοντας τους χιλιάδες ?anonymous? τύπους και τα nicknames τους.
There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.
Comment
-
Αν ηταν μαγκας ας το εκανε μαματο το παιχνιδι. Μ'αυτα που κανει απλως εκτιθεται. Το πολυ πολυ να καταφερει να κερδισει λιγη δημοσιοτητα.
Comment
-
Μην ξεχνάτε ότι κι ο Dyack gamer είναι. Δεν είναι παράλογο το να μπαίνει στα forums και να συζητάει, κι εμείς εδώ το ίδιο ακριβώς κάνουμε. Αν είχατε 1,000 παιδάκια να σας την λένε χωρίς να σας ξέρουν ή να έχουν δει το προϊόν σας (ότι και να ναι αυτό) δεν θα σας φαινόταν τόσο περίεργη η αντίδραση του. Ακούσε το τελευταίο 1up yours και ελάτε να το ξανασυζητήσουμε.
Όσο για την κριτική σου Loggo, δεν διαφωνώ καθόλου με το ότι έχουμε 'καθήκον' να σχολιάσουμε τα θετικά και τα αρνητικά του τίτλου (αν και στο NeoGAF κυρίως αρνητικά βλέπεις και πολλά πολλά gifs). Δεν μπορώ να καταλάβω όμως πως βγάζεις χαρακτηρισμούς για το παιχνίδι (ελλειπές, προβληματικό, ημιτελές) χωρίς να το έχεις δει καν σε μορφή demo.
Comment
-
Ετσι ειναι το neogaf, ετσι ειναι ο κοσμος, κρινει απ'αυτο που βλεπει και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κανει. Αλλιως δε θα πρεπε να λεμε ουτε θετικα, ουτε αρνητικα και να κανουμε συζητησες μονο για τιτλους που εχουν κυκλοφορησει κι εχουμε παιξει. Αυτο που πρεπει να καταλαβει ο (καθε) Dyack ειναι οτι για να υπαρχει αυτη η αντιμετωπιση κατι δε παει καλα. Δεν ειναι τοσο κομπλεξαρες στο neogaf αλλα παιχνιδια τα θαβουν κι αλλα τα εκθειαζουν. Απλα ειναι πολυ εκδηλωτικοι σε αυτο που κανουν.
Comment
-
Μάλλον δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω με το προηγούμενο post. Όπως είπα και πριν, φυσικά και είναι λογικό να ασκείται κριτική (θετική ή αρνητική) πάνω στον τίτλο. Το θέμα είναι ότι κανένας, μα κανένας από αυτούς που ασκούν την κριτική και έχουν ήδη αποφασίσει ότι το παιχνίδι είναι αποτυχία δεν το έχει παίξει. Αυτό εγώ το βρίσκω τελείως παράλογο.Ετσι ειναι το neogaf, ετσι ειναι ο κοσμος, κρινει απ'αυτο που βλεπει και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κανει. Αλλιως δε θα πρεπε να λεμε ουτε θετικα, ουτε αρνητικα και να κανουμε συζητησες μονο για τιτλους που εχουν κυκλοφορησει κι εχουμε παιξει. Αυτο που πρεπει να καταλαβει ο (καθε) Dyack ειναι οτι για να υπαρχει αυτη η αντιμετωπιση κατι δε παει καλα. Δεν ειναι τοσο κομπλεξαρες στο neogaf αλλα παιχνιδια τα θαβουν κι αλλα τα εκθειαζουν. Απλα ειναι πολυ εκδηλωτικοι σε αυτο που κανουν.
[/b]
Comment
-
Εγώ είδα πως έγινε ένα thread με πάνω από 20 σελίδες το οποίο ασκούσε κριτική σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, βασισμένο πάνω σε ένα forum post κάποιου τυχαίου χρήστη που υποστήριζε (χωρίς καμία απόδειξη μάλιστα) ότι έπαιξε το παιχνίδι και ήταν το χειρότερο των τελευταίων 5 ετών. Τα σχόλια σίγουρα δεν ήταν μόνο για τον τεχνικό τομέα και βασίζονταν σε κάτι το οποίο θα μπορούσε άνετα να είναι post από κάποιο anti-Silicon Knights fanboy χωρίς καμία βάση.
Comment
-
Αλέξανδρε βγάζω συμπεράσματα από αυτό που βλέπω, τα gameplay videos δείχνουν καθαρά πολλές αδυναμίες, (μιλάμε για αυτό που βλέπουμε τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο) από τις οποίες μπορούμε να βγάλουμε αρκετά συμπεράσματα, και αυτό που δείχνει ο τίτλος τώρα, είναι ότι πρόκειται για προβληματικό προϊών. Το animation, η A.I., το collision detection, είναι προβλήματα τα οποία επηρεάζουν άμεσα το gameplay και αυτή τη στιγμή είναι παραπάνω από υπαρκτά, φαίνονται με ένα απλό video και δεν αλλάζουν με demo ή χωρίς.Όσο για την κριτική σου Loggo, δεν διαφωνώ καθόλου με το ότι έχουμε 'καθήκον' να σχολιάσουμε τα θετικά και τα αρνητικά του τίτλου (αν και στο NeoGAF κυρίως αρνητικά βλέπεις και πολλά πολλά gifs). Δεν μπορώ να καταλάβω όμως πως βγάζεις χαρακτηρισμούς για το παιχνίδι (ελλειπές, προβληματικό, ημιτελές) χωρίς να το έχεις δει καν σε μορφή demo.
[/b]
Δε λέω ότι το παιχνίδι θα είναι flop, αυτό δε μπορώ να το ξέρω, το μόνο που γίνεται είναι μια επισήμανση των μέχρι στιγμής αδύνατων σημείων του τίτλου, τώρα αν το neogaf ξέφυγε (πότε δε ξεφεύγει δηλαδή;) είναι δικό του θέμα. Και στη τελική το neogaf ένα απλό forum με μεγάλη κίνηση είναι, δεν είναι ούτε εγχειρίδιο, ούτε αφορμή για δόγμα, κατά τη γνώμη μου μάλιστα πρόσκειται για forum χαμηλής ποιότητας, που τα καλά post τα βρίσκεις με το σταγονόμετρο στον ωκεανό του spam, του χαβαλέ και του καψίματος, το αν ξέφυγε το Neogaf λοιπόν (ή καλύτερα μέρος της κοινότητας του neogaf) είναι ένα θέμα, τα post που κάνουν κριτική όμως, ένα άλλο.There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.
Comment
-
Για μενα παντως η κοντρα Neogaf-Dyack ειναι γελοια,με την μεγαλυτερη ευθυνη να την εχει ο Dyack.Μετα το φιασκο της E3 2006(απορω πως αφησε η Microsoft την SK να το παρουσιασει...),το μονο που λεει σε interviews ειναι ποσο σπουδαιο θα ειναι το Too Human κτλ,με τα videos οπως ειπε ο Loggo να ειναι τουλαχιστον μετρια(το χειροτερο animation που εχω δει σε big budget next gen(current-gen πια
)τιτλο,generic art,κακη χρηση της UE3,collision detection,ενω το gameplay φαινεται καλο χωρις ομως κανα σπουδαιο innovation στο genre των action-rpg),με αποτελεσμα να δεχεται δικαιολογημενα bashing,ομως το διαρκες trolling στο Neogaf oδηγησε στην περαιτερω φαρσοκωμωδια...
Παντως το Τοο Ηuman ηταν καταδικασμενο απο την αρχη να floπαρει...
Comment

Comment