Επίσης μου άρεσαν οι διαφορετικές επιλογές που σου δίνονται στο παιχνίδι καθόλη τη διάρκειά του, οι οποίες όμως δεν αλλάζουν δραστικά την πλοκή του. Κάπου διάβασα ότι οι επιλογές που κάνεις στο παιχνίδι (-SPOILER- π.χ. το αν θα αποτελειώσεις ή όχι το είδος των Rachni ,αν θα σώσεις στο τέλος το Council και αρκετά άλλα) θα επηρεάσουν σεναριακά και το sequel όταν αυτό κυκλοφορήσει καθώς θα μεταφέρεις αυτούσιο το profile του χαρακτήρα σου. Αν ισχύει όντως αυτό, το βρίσκω πολύ θετικό.
Γενικά τα γραφικά ήταν πολύ καλά και οι χαρακτήρες ωραία σχεδιασμένοι (ευτυχώς το νέο μου PC το "σήκωνε" και με το παραπάνω). Σε συγκεκριμένους πλανήτες εντυπωσιάστηκα, μπορώ να πω. Ο ήχος και το soundtrack ήταν απόλυτα ταιριαστά. Το gameplay του αν και γενικά τα είχε τα προβληματάκια του, δεν χαλούσε την εμπειρία που σου προσέφερε το παιχνίδι. Δεν ξέρω πως ήταν στο X360, αλλά πιστεύω πως το squad χρειαζόταν κάποια βελτίωση στο AI. Δεν ήταν τραγικό,αλλά δεν το χαρακτηρίζεις και καλό.
Γενικά προς το τέλος οφείλω να πω πως κουράστηκα λίγο μιας και ολοκλήρωσα όλα τα secondary quests (και τις "συλλογές" πετρωμάτων, IDs κτλ, και αυτά μες στο Citadel, και στα υπόλοιπα πλανητικά συστήματα) τα οποία από ένα σημείο και έπειτα καταντάνε εξαιρετικά επαναλαμβανόμενα. Συνολικά για να ολοκληρώσω τον τίτλο στο 1ο μου Playthrough μου πήρε 29 ώρες. Κάποια στιγμή στο μέλλον σίγουρα θα ξαναπαίξω ως Biotic με ποιο Renegade κατευθύνσεις (ο τωρινός μου χαρακτήρας ήταν Soldier και Paragon). Πιστεύω ότι ένα 8/10 είναι αντιπροσωπευτική βαθμολογία για τον τίτλο, μιλώντας υποκειμενικά πάντα.
Αυτά τα ολίγα, επιτέλους θα βρω χρόνο να ασχοληθώ με το Witcher
). Δεν υπάρχει λόγος να αναλωθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς θεωρώ πως είναι από τα παιχνίδια που πρεπει να έχει παίξει κάποιος στη ζωή του. Μετανιώνω μόνο που δε το έπαιξα νωρίτερα...

Έξι έκτου λοιπόν βγαίνει το Mass Effect στο PC και ήδη το πήρε το μάτι μου να κυκλοφορεί στα internets. Οι αλλαγές σε σχέση με την έκδοση του 360 περιλαμβάνουν τα εξής :
Leave a comment: