Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mass Effect

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Neltharion
    replied
    Το τελείωσα προχθές το παιχνίδι και γενικά μου άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις. Με εντυπωσίασε γενικότερα η δουλειά που έχει γίνει στη δόμηση της ιστορίας του, στους διαφορετικούς πολιτισμούς που το απαρτίζουν και γενικότερα στο σεναριακό υπόβαθρο που το χαρακτηρίζει. Η πλοκή ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα με αρκετές ανατροπές και ωραίο φινάλε.

Επίσης μου άρεσαν οι διαφορετικές επιλογές που σου δίνονται στο παιχνίδι καθόλη τη διάρκειά του, οι οποίες όμως δεν αλλάζουν δραστικά την πλοκή του. Κάπου διάβασα ότι οι επιλογές που κάνεις στο παιχνίδι (-SPOILER- π.χ. το αν θα αποτελειώσεις ή όχι το είδος των Rachni ,αν θα σώσεις στο τέλος το Council και αρκετά άλλα) θα επηρεάσουν σεναριακά και το sequel όταν αυτό κυκλοφορήσει καθώς θα μεταφέρεις αυτούσιο το profile του χαρακτήρα σου. Αν ισχύει όντως αυτό, το βρίσκω πολύ θετικό.

Γενικά τα γραφικά ήταν πολύ καλά και οι χαρακτήρες ωραία σχεδιασμένοι (ευτυχώς το νέο μου PC το "σήκωνε" και με το παραπάνω). Σε συγκεκριμένους πλανήτες εντυπωσιάστηκα, μπορώ να πω. Ο ήχος και το soundtrack ήταν απόλυτα ταιριαστά. Το gameplay του αν και γενικά τα είχε τα προβληματάκια του, δεν χαλούσε την εμπειρία που σου προσέφερε το παιχνίδι. Δεν ξέρω πως ήταν στο X360, αλλά πιστεύω πως το squad χρειαζόταν κάποια βελτίωση στο AI. Δεν ήταν τραγικό,αλλά δεν το χαρακτηρίζεις και καλό.

Γενικά προς το τέλος οφείλω να πω πως κουράστηκα λίγο μιας και ολοκλήρωσα όλα τα secondary quests (και τις "συλλογές" πετρωμάτων, IDs κτλ, και αυτά μες στο Citadel, και στα υπόλοιπα πλανητικά συστήματα) τα οποία από ένα σημείο και έπειτα καταντάνε εξαιρετικά επαναλαμβανόμενα. Συνολικά για να ολοκληρώσω τον τίτλο στο 1ο μου Playthrough μου πήρε 29 ώρες. Κάποια στιγμή στο μέλλον σίγουρα θα ξαναπαίξω ως Biotic με ποιο Renegade κατευθύνσεις (ο τωρινός μου χαρακτήρας ήταν Soldier και Paragon). Πιστεύω ότι ένα 8/10 είναι αντιπροσωπευτική βαθμολογία για τον τίτλο, μιλώντας υποκειμενικά πάντα.

Αυτά τα ολίγα, επιτέλους θα βρω χρόνο να ασχοληθώ με το Witcher

Leave a comment:

• OneWingedAngel
    replied
    Mass Effect....Θα τολμήσω να πώ πως αρχικώς το φοβόμουν μιας και δεν έχω ασχοληθεί με WRPGs. Οι φόβοι όμως όχι απλά εξαφανίστηκαν...εξαυλώθηκαν μέσα στα πρώτα 5 λεπτά!! Απλά πανέμορφο!! Σενάριο που σε κράταγε, χαρακτήρες που ήθελες να γνωρίσεις καλύτερα, με background, και ηθικούς ενδιασμούς και αντιλήψεις. Η πληθώρα διαλόγων/επιλογών ήταν ουσιαστικά μια πρωτόγνωρη εμπειρία και μπορώ να πώ πως την απόλαυσα όσο δε πήγαινε. Έχοντας κάνει επιλογές με βάση τον χαρακτήρα μου σκοπεύω να ξαναπαίξω το παιχνίδι πηγαίνοντας ενάντια στα πιστεύω/αντιλήψεις μου. Το σύστημα μάχης είναι λειτουργικό και η δυνατότητα παραμετροποίησης των όπλων το έκανε ακόμα ποιο ενδιαφέρον! Κολλήματα για καλή μου τύχη δεν συνάντησα σχεδόν καθόλου και όσα υπήρχαν ήταν μόνο στο πλανήτη Noveria και μόνο σε 3 εξωτερικούς χώρους (και ποτέ μέσα σε μάχη!!! ). Δεν υπάρχει λόγος να αναλωθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς θεωρώ πως είναι από τα παιχνίδια που πρεπει να έχει παίξει κάποιος στη ζωή του. Μετανιώνω μόνο που δε το έπαιξα νωρίτερα...

Leave a comment:

• Neltharion
    replied
    Επιτέλους πήρα καινούριο PC μετά από τόσο καιρό και ήρθε η ώρα να ξαναχαρώ λίγο PC Gaming (μαζί με Wii Gaming και Ps3 Gaming προφανώς ).Πήρα και το Mass Effect.Θα το ξεκινήσω Πέμπτη που τελειώνει η εξεταστική μου και θα γράψω κάποια στιγμή τις εντυπώσεις μου.Ελπίζω να μην απαγοητευτώ.

Leave a comment:

• Alexandros
    replied
    Αlexandros το interface ειναι μεγαλη βελτιωση σε σχεση με το 360?Bugs και glitches παραμενουν ιδια?Παντως μου αρεσε στο 360 και μπορει να το τσιμπησω στο μελλον.
    [/b]
    Το interface έχει αλλάξει αρκετά σε σχέση με το 360. Για μένα είναι σημαντική η βελτίωση. Νομίζω πως μπορείς να το δεις στο IGN για να καταλάβεις κι ο ίδιος.

Leave a comment:

• _Lloyd
    replied
    Σίγουρα θα το παίξω, αν το επιτρέψει το PC μου. Δεν το νομίζω βέβαια. Άκαρδη ζωή.
    Επειδή τελευταία, δεν ενημερώνομαι και πολύ όσον αφορά στα games, άκουσα πρόσφατα για το παιχνίδι, είδα και το trailer, και πραγματικά, φαίνεται κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον. Κι επειδή τελευταία γουστάρω και sci-fi settings, θα είναι μέσα στα επόμενα παιχνίδα που θα παίξω.

Leave a comment:

• greengr
    replied
    Αlexandros το interface ειναι μεγαλη βελτιωση σε σχεση με το 360?Bugs και glitches παραμενουν ιδια?Παντως μου αρεσε στο 360 και μπορει να το τσιμπησω στο μελλον.

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Tι απαιτήσεις έχει;

Leave a comment:

• akisz001
    replied
    eurogamer review
    http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=143303
    8/10

gamelife.gr preview
    http://www.gamelife.gr/cPages/previews/486...F%ED%E1%E9;.htm

Leave a comment:

• Alexandros
    replied
    Μετά από μία ώρα παιχνιδιού δεν μπόρεσα να ανισταθώ στον πειρασμό και παρήγγειλλα το Mass Effect και για το PC. Σας παραθέτω μερικές screenshots για να δείτε κι εσείς το πως φαίνεται. Δυστυχώς το printscreen & paint που έκανα στις πρώτες 5-6 έριξε την ποιότητα πολύ. Μπορείτε να τις ξεχωρίσετε κοιτάζοντας πάνω δεξιά. Αν δεν έχει το κίτρινο νουμεράκι είναι με print-screen & paint. Οι υπόλοιπες έχουν βγει με το Fraps και είναι αρκετά καλές. Αν κάποιος ξέρει πως μπορώ να βγάλω πιο καθαρές screens ας στείλει ένα pm ή ας το γράψει εδώ. Το παιχνίδι παίζει σε 1680x1050 με όλες τις ρυθμίσεις στο ψηλότερο σκαλί.

Το framerate κυμαίνεται μεταξύ 55 και 60 σε κανονικές (ήρεμες) καταστάσεις και στα βίντεο. Μπορεί όμως να πέσει ως το 30 σε μάχες, κάτι που δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα γιατί τα 60 είναι πολλά και αν δεν πέσει κάτω από το 30 εγώ είμαι ευχαριστημένος. Το texture pop-in είναι ανύπαρκτο και δυστυχώς οι screenshots δεν είναι αρκετά καλές λόγω .jpg στο να δείξουν το πόσο όμορφο είναι το παιχνίδι. Μεταξύ PC και 360, PC wins any time. Το interface και ο νέος τρόπος ελέγχου της ομάδας είναι επίσης πολύ καλά στοιχεία.

<---with -spoilers

Leave a comment:

• Evans
    replied
    OK καλό αυτό. Αν ίσχυε πραγματικά θα ήταν κρίμα...

Άσχετα από όλα αυτά, η έκδοση του PC φαίνεται αρκετά πιο συγκροτημένη από αυτή του ΧΒΟΧ360. Πολύ καλό που θα μπορείς να ελέγχεις και τους άλλους, ήταν πραγματικά βλάκες.

Μπορεί να άργησε να κυκλοφορήσει στους υπολογιστές, αλλά έγινε σωστή δουλειά.

Leave a comment:

• Alexandros
    replied
    Έχω ακούσει, πάντως, ότι για να παίζεις το παιχνίδι θα πρέπει να το κάνεις κάθε δέκα μέρα validate μέσω του internet.
    [/b]
    Δεν πέρασε τελικά αύτο. Μόνο κατά την εγκατάσταση θέλει και μετά παίζει κανονικότατα και χωρίς δίσκο μέσα στο drive.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Έχω ακούσει, πάντως, ότι για να παίζεις το παιχνίδι θα πρέπει να το κάνεις κάθε δέκα μέρα validate μέσω του internet.

Leave a comment:

• Neltharion
    replied
    Θα το αγόραζα αν έπαιρνα σύντομα PC.Θέλω πολύ να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο παιχνίδι,να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα για την ποιότητα του μιας και δεν είμαι κάτοχος X360 και δε μου έχει δοθεί η ευκαιρία να το δω καθόλου.Επειδή μάλλον θα καθυστερήσω μερικούς μήνες ακόμα, σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να το ξεκινήσω σε κάποιο net cafe (χαλαρά, μην "αδειάσουν" και οι τσέπες μου) και αν προλάβω να το τερματίσω εκεί.Πάντως για συλλεκτικό θα το ήθελα,ίσως το πάρω κάποια στιγμή στο μέλλον από κανά Play.com.

Leave a comment:

• Alexandros
    replied
    Mass Effect

6/6/8 the number of the beast Έξι έκτου λοιπόν βγαίνει το Mass Effect στο PC και ήδη το πήρε το μάτι μου να κυκλοφορεί στα internets. Οι αλλαγές σε σχέση με την έκδοση του 360 περιλαμβάνουν τα εξής :
    1. Εξαλείφθηκε το texture pop-in.
    2. Καθαρότερα γραφικά λόγω μεγαλύτερης ανάλυσης.
    3. Ο παίχτης μπορεί να ελέγχει τα άλλα μέλη της ομάδας ξεχωριστά (όπως τα πρώτα video που έδειχναν για το 360).
    4. Το Bring down the sky θα κατεβάζεται δωρεάν με κάθε αγορά του πακέτου.
    5. Νέο σύστημα Inventory management.
    6. Προφανώς hot-keys για τα skills και πολύ καλύτερο aiming.

Το έχω ήδη στο 360 και σκέφτομαι να το ξανατσιμπήσω έτσι για την συλλογή. Εσείς θα το πάρετε;

Leave a comment:

• Alexandros
    replied
    Την Κυριακη που μας περασε τελειωσα το "Bring Down the Sky",το add-on του Mass Effect.Αν και μικρο σε διαρκεια περιεχει μια Χ ποσοτητα role playing αν και στο μεγαλυτερο μερος του το περιεχομενο αναλωνεται στο να βαζει τον χρηστη να καταστρεφει turrets (κατι που δε μου αρεσε και τοσο πολυ).Σε γενικες γραμμες διασκεδατικο,αλλα οχι κατι τρομερο.
    [/b]
    Σκέφτομαι κι εγώ να το κατεβάσω και αναρωτιόμουν αν επεκτείνει την ιστορία ή αν είναι άλλη μία αποστολή σε κάποιο από τα πολλά αστέρια του γαλαξία.

Leave a comment:

Working...
X