Announcement

Collapse
No announcement yet.

Fire Emblem: Path of Radiance

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Το Fire Emblem εμπορικη επιτυχια? Εχεις καποια στοιχεια γιαυτο? Μεχρι τωρα γνωριζα πως προκειται για μια underrated σειρα με πιστο cult Κοινο και κυκλοφορουσε για πολλα χρονια αποκλειστικα στην ιαπωνια.
    [/b]
    Δες εδώ και σύγκρινε.

Ειπες Νοεμβριο του '89 για το Fire Emblem. Η Wikipedia λεει αλλα.
    Επισης, το Vetus Senki κυκλοφορησε τον Οκτωμβρη του '89.

Fire Emblem Release Date : 1990-04-20
    Venus Senki Release Date : 14.10.1989
    [/b]

Είσαι σίγουρος δες εδώ,εδώ και εδώ

Το θέμα είναι πως μάλλον δεν θες να καταλάβεις τι λέω και εξήγησα τι είναι καινοτομία τότε με το Fire Emblem 1989 και το τι είναι καινοτομία τώρα(πχ bioryth,relationships-allies-bonus,triangle system,weapon resilience,lazuz system,save connectivity).

Μάλλον το Fire Emblem δεν το έχεις παίξει αρκετά διότι έχει και ομαδικά special attacks
    (Boyd.Rolf,Oscar) και (Ike,Mist) και τα υπόλοιπα ξεκλειδώνονται με τις σχέσεις που έχουν οι χαρακτήρες. Οι σχέσεις δεν χτίζονται εύκολα πρέπει με ρεαλιστικό κατά εμένα τρόπο να πολεμούν δίπλα ο ένας χαρακτήρας με τον άλλο έτσι με αυτό τον τρόπο επηρεάζει ανάλογα και το χτίσιμο του στρατού σου. Χαρακτήρες που όπως είπες είναι όλη χρήσιμοι και σωτήριοι σε ορισμένα chapters αφού επηρεάζουν και μελλοντικά recruits που σε βοηθούν να παίξεις στο συγκεκριμένο chapter καλύτερα και να μην τους έχεις σαν αντιπάλους ιξού και άμα πεθάνει κάποιος χαρακτήρας χάνεις σημαντικά μελλοντικά πράγματα(loss and reward system). Ειδικά στο Radiant Dawn που πρέπει να κρατάς ισορροπίες σε 2 στρατόπεδα φοβερά έξυπνους χάρτες που παίζουν σημασία τα units που πρέπει να κάνεις deploy. Είναι καθαρά παιχνίδι τακτικής με στοιχεία RPG. Ακόμα και οι σχέσεις των χαρακτήρων επηρεάζουν το τέλος τους κάτι που εσύ δεν το είδες στο Fire Emblem πάλι και υπάρχει από το 1989. Απλά το Fire Emblem είναι ολοκληρωμένη tactical εμπειρία με ελάχιστη διαφορά να έρχεται δεύτερο το Shining Force.

Από ότι κατάλαβα από αυτό που είπες:

Περα απο αυτα εχει κι ενα εντυπωσιακοτατο συστημα μαχης που επιτρεπει στους δαιμονικης φυσεως χαρακτηρες να απορροφησουν αντιπαλους για την εκμαθηση νεων skills που μπορει ο παικτης να κανει cust αναλογα με τις αναγκες του(κατι σαν job). Επισης, καποιες κινησεις εκτελουνται μονο απτην ομαδα! Συνεργαζονται ολοι οι παικτες για να επιτυχουν ενα δυνατο χτυπημα. Εννοειται πως διαθετει εκπληκτικα Super Moves κι εφε.[/b]
    Είδα κάποιο video στο youtube μου φάνηκε αρκετά ίδιο με το Disgaea και το Final Fantasy Tactics(τα οποία είναι ωραία αλλά δεν είναι TRPG παρά μόνο στα κουτάκια κίνησης) θα το παίξω και θα αναφέρω. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει σε ένα τέτοιο παιχνίδι το eye candy μιας και τα γραφικά του τίτλου ήταν με sprites και από ότι είδα όλο το βάρος είχε πέσει στα special attacks(δείγμα οπτικού εντυπωσιασμού στηριζόμενο στην αντίθεση που δημιουργεί). Από πλευράς τακτικής θα πρέπει να το παίξω για να κρίνω όπως και εσύ το Fire Emblem(περισσότερο από μία φορά).

Το νόημα σε αυτά τα παιχνίδια είναι η τακτική επαναλαμβάνω όπως στο σκάκι και στο Go. Η πολυπλοκότητα στο να κάνεις μια απλή κίνηση όπως είπα και πιο πάνω δεν κάνουν ένα TRPG καλύτερο. Πρέπει να έχει ένα κρίκο σύνδεσης με το gameplay κάτι δηλαδή που να σε βοηθήσει και θα σε κάνει ευέλικτο στο να επιτυχείς καλύτερα αποτελέσματα και όχι να σου βγαίνει η παναγία για να προσθέτει ώρες στο gameplay για να δεις ένα φοβερό special effect.

Πραγματικά αν θες να παίξεις ένα μοναδικό TRPG που δημιουργεί δικιά του σχολή παίξε το Dragon Force στο Saturn και θα καταλάβεις τι εννοώ. Που για μένα είναι από τα καλύτερα TRPG και έπρεπε να βγουν και άλλα σαν και αυτό.

Comment

Ρε Ακιρα, ειλικρινα ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ καθολου?
      Νομιζεις μιλας με κανα noob?

ΕΚΑΝΕΣ ΕΝΤΙΤ ΣΤΗΝ WIKIPEDIA , CONGRATS :

Απο κει και περα δεν εχουμε να πουμε τιποτα αλλο, μου αρκει αυτο.

Είδα κάποιο video στο youtube μου φάνηκε αρκετά ίδιο με το Disgaea[/b]
      Μηπως θες να του κανεις και review απτο youtube?

Και να στο πω πιο απλα, αμφιβαλω εαν εχεις παιξει αλλα Tactic RPGs περα απο αυτα που συνεχεια αναφερεις.

Μετα και το τελευταιο, δεν εχω να σου πω τιποτα αλλο.

ΕΝΤΙΤ : θα γινει αναφορα στον υπευθυνο του αρθρου. Ειναι ντροπη να πειραζουμε μια free encyclopedia για να αποδειξουμε κατι στον εγωισμο μας.
      " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

LoooooooooooooooooL ότι και να πω είναι λίγο

Comment

Όντως τι να πει κανείς . Και αναρωτιέμαι προς τι όλα αυτά.

Comment

Μπορείτε να μην είστε προπέτες μπείτε στο JPN Official site της Intelligence System και δείτε για ποίο λόγο έκανα την διορθώση και ενημέρωσα ακόμα και τον IGN editor που έχει γράψει και το άρθρο με τις ημερομηνίες να δούμε αν θα το διορθώσει σαν λάθος με την παρακάτω εξήγηση.

Επίσης το edit στην Wiki και να κάνεις και είναι αποδεδειγμένα λάθος διορθώνεται αμέσως.

Και λες ρε scat να έβαζα το όνομα μου εγώ σαν Noob για αποδείξω τον ισχυρισμό μου. Δεν έχω να κρύψω τίποτα εσύ σαν προπέτης βγήκες να με κατηγορήσεις.

Πάρε και το Official Site της IS να το δεις και ο ίδιος μιας και γνωρίζεις καλύτερα ιαπωνικά από μένα.

Το κακό είναι πως τα series ξαναέγιναν launche το 2003 και δεν βρίσκω ποίο παλιό site.

Αλλά δεν έκανες λάθος μίας να παραθέσεις τις 20/04/1990 σαν ημερομηνία μιας και τότε έγινε launche το παιχνίδι σαν Fire Emblem το 88 είχε κυκλοφορήσει το Famicom Wars και το Special Maps(Fire Emblem Map).

δες εδώ

Το κανονικό Fire Emblem έκανε ντεμπούτο σαν special mission σε ειδικούς χάρτες για το Famicom Wars σαν ειδικό σενάριο για να δουν αν θα έχει επιτυχία ώστε να εκδώσουν το Fire Emblem σαν ξεχωριστή σειρά.

Wiki που δεν έχει γίνει edit από μένα.

Famicom Wars (ファミコンウォーズ, Famikon Wōzu?) is a turn-based tactics military game. Developed by Intelligent Systems, it was released on August 12, 1988 for the Famicom in Japan. It is the first game in the Nintendo Wars series.

The game takes place over a series of 17 maps: 15 where the player can battle as either Red Star or Blue Moon, then 2 secret maps[u], each unlocked by beating all 15 maps as either country.

Όποιος το έχει στο GBA(σαν advance wars) ας το παίξει να ξεκλειδώσει μια mission Fire Emblem του πρώτου Fire Emblem που όλος τυχαίος λέγεται Fire Emblem map (εννοώ τον χάρτη όχι ότι παίζεις με τον Marth) και οι παίχτες αντί για πολυβόλα και tanks είχαν σπαθιά και άλογα και το δικαιολογούσαν σαν time travel(στο πρωτοτύπο του NES). Έξυπνο viral διαφημιστικό για τον επόμενο τίτλο τους.

Πρώτη παρουσίαση του Fire Emblem έγινε το 1989 20 Νοέμβριου. Κυκλοφόρησε σαν παιχνίδι cardridge στις 20/04/1990 μέρος από το παιχνίδι είχε κυκλοφορήσει στην αγορά μέσω του Famicom Wars και αφού έκανε εμπορική επιτυχία σαν Fire Emblem γιατί στην ουσία ήταν ίδια παιχνίδια με το Famicom Wars ακολούθησαν την συνταγή του Fire Emblem(μεσαίωνας-σπαθιά-RPG elements).

Η Intelligence Systems είχε επίσης ανακοινώσει το Fire Emblem 64 και το 64 Wars που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ και δεν τα είχε ακούσει ποτέ κανένας.

Πριν κράξεις άκουσε η ερεύνησε το καλύτερα μόνος σου.

Fire Emblem Release Date : 1990-04-20
            Venus Senki Release Date : 14.10.1989
            Famicom Wars Release date: 17.07.1988

όποτε να θυμίσω για τον λόγο της αντιπαράθεσης και για πιο TRPG έθεσε τα στερεότυπα για τα υπόλοιπά.

Μάλλον Scat λάθος εκτίμηση είχα τελικά ότι είσαι RPG Guru μάλλον τίνεις στα Sony only Consoles RPG guru.

Comment

υποκλινομαι στο μεγιστο RPGer Ακιρα, το λεει και η Wikipedia αλλωστε.

Αρκετα σχοληθηκα, εχασα πασα ιδεα. Κι αλλα παιδια ειχαν δηλωσει Fire Emblem fans (Gintama) αλλα σαυτο το σημειο δεν εφτασαν.

Μπροστα σου, ναι, ειμαι RPG guru.

Αρκετα ομως. Δεν εχω να πω κατι αλλο μαζι σου. Νομιζω σημερα τα ειδα ολα, αρκετα.

Comment

Χαίρομαι που σε βοήθησα. Πάντως το Wiki δεν έχει διορθώσει την προσθήκη μου.

Και ποίος είναι ο Gintama; Πάντως αν σε ενόχλησε τόσο το Wiki μπορείς κάλλιστα να παραθέσεις στοιχεία του παραπάνω ποστ μου ή να διορθώσεις το "λάθος" στην Wiki εσύ ο ίδιος σαν Guru.

Πάντως την επόμενη φορά θα καταθέτω και βιογραφικό με TRPG που έχω παίξει για να πιάνω συζητήσεις τέτοιου περιεχομένου.
                Για το Coup de gr?ce δες και αυτό.

The Fire Emblem series is well-known for its innovation and for being one of the first tactical role-playing games, with a strong emphasis on Western forms of medieval folklore. The series is also renowned for having deeply developed characters, as well as the fact that most units' death?or defeat in battle?is permanent in the game until the end of the playthrough.[2] The series currently spans ten games, and has been released on the Famicom, Super Famicom, Game Boy Advance, GameCube and Wii.[3] Nintendo announced a Fire Emblem game for the Nintendo DS in October 2007;[4] it is a remake of the first game, Fire Emblem: Ankoku Ryū to Hikari no Ken, and will be the first Fire Emblem game to have online features.[5]

Source Wiki και δεν έγινε ΕΔΙΤ από τον AkiraGr.

Και η ιστορία του Fire Emblem που ξεκινάει από το 1988 εδώ και ο λόγος της διόρθωσης στο Wiki.

Comment

Μην με αναγκαζεις να απαντω εκ νεου. Δε σε μισω κ δεν τρεφω κακα αισθηματα για εσενα εξαλου δε σε ξερω. Συζητηση περι Gaming και δει RPG δε θελω ομως να κανω μαζι σου.

Ο Gintama ηταν ενα πολυ καλο μελος που δε μπαινει πλεον αρκετα.

Αλλαξες την ημερομηνια ειναι γενονος.

Comment

Ο Gintama ήταν από τα καλύτερα παιδιά του πρωην gamesite.gr και μεγάλος φίλος των Metroid και Fire Emblem.Που να έχει χαθεί αυτή η ψυχή?

Comment

Αλλαξες την ημερομηνια ειναι γενονος.
                      [/b]
                      Το αρνήθηκα πουθενά κατέθεσα και στοιχεία γιατί το έκανα και μίλησα για το πότε εμφανίστηκε το Fire Emblem και το όχι πότε μπόρεσαν να το αγοράσουν οι πελάτες.

Αντιθέτως εσύ μόνο τις τσουγκράνες δεν πήρες να με λιντσάρεις. Τι να πω αν εσένα δεν σου αρέσει το Fire Emblem καλώς αλλά δεν μπορείς να αρνηθείς πως αντικειμενικά είναι το πρώτο TRPG και τα υπόλοιπα πάτησαν πάνω σε αυτό διότι ήταν το πρώτο κιόλας που έκανε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Επίσης υπάρχουν πολλά παραπάνω στοιχεία στο Super Smash Brothers Brawl και Melee για το FE.

Δεν θες να μιλάς για RPG για μένα καλώς δεν σου ξαναναφέρω τω λόγω για RPG παιχνίδια.

Comment

EΛΕΟΖ, δεν ειπα οτι δε μου αρεσουν. Αμαν πια. Τεσπα/

Comment

Ο Gintama ήταν από τα καλύτερα παιδιά του πρωην gamesite.gr και μεγάλος φίλος των Metroid και Fire Emblem.Που να έχει χαθεί αυτή η ψυχή?
                          [/b]
                          Ήταν και ωραίος gamer... Γούσταρα πολύ να διαβάζω post του και γενικά να μιλάω μαζί του - αν και αυτό ήταν ιδιαίτερο σπάνιο. Που να έχει χαθεί βρε ren, άνοιξε το χ-κουτί να τα πούμε .

Comment

Παντως Akira επρεπε να το πεις απο πριν οτι εκανες διορθωση στη wikipedia δηλαδη ενταξει κι εγω οταν ειδα την εικονα του scat εβαλα τα γελια. Anyway γινεται μια κουβεντα που αφορα παιχνιδια οποτε δεν υπαρχει λογος να αρπαζεστε, δεν εχετε να λυσετε τιποτα προσωπικα.
                            Do a barrel roll!

Comment

Με πρόλαβε ο Scat μιας και έψαχνα την ιστορική αναδρομή του Miller και μου έκανε εντύπωση όταν είδα στο Wiki την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Μέτα κοίταξα την ιστοσελίδα του fireemblemworld.jp και είδα πως είχε κυκλοφορήσει 20/04/1990 στο famicom σχεδόν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του SuperFamicom στην Ιαπωνία, αυτό ήρθε σε αντίθεση με το Famicom Wars και την παρουσίαση του τίτλου που είχε γίνει 7 μήνες πιο νωρίς.

Αλλά η ουσία δεν ήταν η ημερομηνία κυκλοφορίας του τίτλου αλλά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και καθιέρωσαν τα TRPG με την κυκλοφορία του Famicom Wars απλά το Fire Emblem ήταν παράγωγο και σχεδιαζόταν ταυτόχρονα με το Famicom Wars.

Απλά πιστεύω ο Scat πάνω στα νευρά του νόμιζε πως ήθελα να τον μειώσω ότι και καλά γνώριζα περισσότερα από τον ίδιο και εκεί άρχισε να χάνεται το νόημα της κουβέντας. Ενώ στην ουσία με βοήθησε να δω τα άρθρα της Wiki. Αλλά ο OverlordQ και ο Parrothead1983 είναι πιο φερέγγυα άτομα από τον AkiraGR που ασχολούμαι πολλά χρόνια με την ιστορία της σειράς.

Anyway άλλα ήταν τα επιχειρήματα και ο Scat κόλλησε στην ημερομηνία όλα καλά από εμένα δεν με νοιάζει να κερδίσω εντυπώσεις αλλά να μοιραστώ μερικά πράγματα που δεν ήταν στο ευρύ κοινό γνωστά για την σειρά και θα έβρισκαν ενδιαφέρον να τα μάθουν.

Ούτε είπα ότι "την" έχω μεγαλύτερη και σε όλα τα ποστ μιλάω με τεκμηριωμένα στοιχεία.

Comment

Ήταν και ωραίος gamer... Γούσταρα πολύ να διαβάζω post του και γενικά να μιλάω μαζί του - αν και αυτό ήταν ιδιαίτερο σπάνιο. Που να έχει χαθεί βρε ren, άνοιξε το χ-κουτί να τα πούμε .
                                [/b]
                                Δεν είμαι Πάτρα αγορίνα.Στο πατρικό μου είμαι και λόγω δουλειάς θα γυρίσω την τελευταία μέρα του Αυγούστου.Σε διαφορετική περίπτωση θα έπαιζα 360 όλη την ώρα...

Comment

Working...
                                X