Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Αν και καθυστερημένα έφτασα στο 12ο κεφάλαιο (σε φίλο) και μπορώ να πω ότι έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση η εκφραστικότητα των χαρακτήρων μέσα από τα cutscenes που κινούνταν με τόσο φυσικό τρόπο λες και είχε προσλάβει η εταιρεία πραγματικούς ηθοποιούς σε παρόμοια ταινία.Οι ατάκες,οι γκριμάτσες,το χιούμορ είναι διάχυτα στο παιχνίδι ενώ και το ρευστό animation δένει πολύ σωστά με το gameplay.
Το ουσιαστικό μέρος του όλου τίτλου είναι η πραγματική αίσθηση της προόδου που κάνεις καθώς το trial and error σύστημα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα κάνοντας έτσι την όλη διάρκεια της περιπέτειας ιδιαίτερα χορταστική τλχ. μέχρι στιγμής.Στα συν του τίτλου είναι η ποικιλία των τοποθεσιών και η θετικά υλοποιημένη διάρκεια του κάθε κεφαλαίου με τα sequencies να μην κουράζουν με παρατεταμένη επιμήκυνση ή επιτηδευμένη επανάληψη.
Από άποψη γραφικών θεωρώ τον τίτλο κορυφαίο και δίνω συγχαρητήρια στην Naughty Dog για την εξαιρετική δουλειά που έκανε.Πρόκειται από τα λίγα sequels που έχουν τόσες πολλές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό τους σε όλο το σύνολο τους.Το A.I των εχθρών είναι λειτουργικό.Ούτε κάνει θαύματα ούτε μένει αμέτοχο αλλά παίζει πιστευτά το ρόλο του.Υπάρχουν κάποια λαθάκια όπως απότομη κάλυψη των εχθρών πίσω από τοίχους,κολώνες κτλ. και θα προτιμούσα οι λεπτομέρειες των χεριών των αντρικών χαρακτήρων να έκαναν αισθητή την παρουσία τους ώστε να μην είναι τόσο λείες αλλά πρόκειται για ψύλλου πήδημα καταστάσεις.
Κατά την ταπεινή μου άποψη ο τίτλος της Naughty Dog πρόκειται για το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα τους είδους μέχρι σήμερα τόσο από άποψη gameplay όσο και γραφικών και η εταιρεία δίνει μαθήματα μιας ισορροπημένης gameplay εμπειρίας στους ανταγωνιστές της αφήνοντας τους πίσω να την ακολουθούν.:resp:
Το ουσιαστικό μέρος του όλου τίτλου είναι η πραγματική αίσθηση της προόδου που κάνεις καθώς το trial and error σύστημα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα κάνοντας έτσι την όλη διάρκεια της περιπέτειας ιδιαίτερα χορταστική τλχ. μέχρι στιγμής
Υeap, αυτό είναι και το βασικό πλεονέκτημα συγκριτικά με το πρώτο Uncharted. Στο πρώτο το μόνο που έκανες ήταν να παίζεις ξανά και ξανά τα διάφορα sequences, μέχρι να βρεις με ποια σειρά πρέπει να σκοτώσεις τους εχθρούς - ειδικά σε hard και crushing. Εδώ υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και μία σχετική ανοχή σε λάθη. Στο ένα αν έβγαινες από την κρυψώνα σου τη λάθος στιγμή, έτρωγες ownage.
Σύντομα το ξεκινάω στο crushing, πάω για 100% trophies και για ξεκλείδωμα όλων των unlockables.
Platinum trophy λοιπόν και τέρμα το Uncharted 2. Το ρολόι στα statistics έδειξε 27 ώρες και 40 λεπτά, βάλε και τις - περίπου - 25 ώρες που έπαιξα την beta... Έλιωσα λίγο . Θα ασχοληθώ μαζί του όταν μαζευτεί λαός για multi, μέχρι τότε ας χαλαρώσω λίγο (ξεκινάει και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ^_^ ).
Συνολικά βρήκα 83 θησαυρούς μόνος μου, τους υπόλοιπους με οδηγό. Επίσης μάζεψα και όλα τα medals .
Πήρα το παιχνίδι και δεν έχω παίξει ούτε μία φορά multiplayer (OK έπαιξα 2 παιχνίδια για τα trophies ). Μετά τα τέλεια παιχνίδια με DJ και Azrael δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την ιδέα να παίζω με αγώστους. Ας κανονίσουμε τίποτα καμιά φορά .
Περιμενε σε ενα μηνα περιπου που θα εχω γυρισει πισω θα λιωσουμε.Μετα το single κανα 2ωρο τη μερα θα παιζω online.
Θα περιμενεις να παρω το platinum παντως ε :xp:
Ground_Zero:
Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).
Παιχνιδαρα,σημερα το μεσημερι το αρχισα και δεν εχω σταματησει ακομα.Το παιχνιδι προχωραει πολυ καλα μεχρι τωρα και απ'οτι ακουω απο παντου,θα συνεχισει ετσι.Ο Nathan δεν ειναι ιδιος αυτος ο τυπας;
Λοιπον, τελος και απο μενα μετα απο 30 περιπου ωρες, 2 playthrough (στο hard και στο crushing) και με platinum trophy earned . To παιχνιδι ειναι ενα μικρο διαμαντι εν ολιγοις, που συνδιαζει αψογα το platforming με το shooting παρεχοντας μια τελεια ισορροπια αναμεσα στα δυο ενω παραλληλα περιλαμβανει απιστευτα set pieces που σε κρατανε συνεχεια σε ενταση και συμβαλουν σε ενα συνολο που δινει ισως οτι πιο κοντινο σε αυτο που λεμε κιμηματογραφικο gameplay (σκηνικο στο τρενο ftw). Ο οπτικος τομεας ειναι απλα εντυπωσιακος και γενικοτερα το τεχνικο κομματι του τιτλου φαινεται παρα πολυ δουλεμενο και με ελαχιστα ψεγαδια. Οπως ειχα ξαναπει ολα τα μειονεκτηματα του προηγουμενου παιχνιδιου εχουν διορθωθει αφου η διαρκεια ειναι σε πολυ καλα επιπεδα, η προκληση εχει ανεβει σημαντικα ενω το gameplay ειναι πολυ καλα ισορροπημενο ετσι ωστε να υπαρχει σημαντικη ποικιλια (το stealth ας πουμε δινει επι της ουσιας, εναλλακτικες προσεγγισεις σε πολλα σημεια).
Το multi το βρηκα κατι αναμεσα σε gears of war (λογω κοινων δομων αναμεσα στα 2 παιχνιδια πχ συστημα καλυψης) και halo (που ουσιαστικα εχει τις περισσοτερες ομοιοτητες στον τροπο παιξιματος). Εχει πεσει πολυ δουλεια και το συνολο δινει μια πολυ ολοκληρωμενη προταση ωστοσο πιστευω πως ποιοτικα δεν φτανει κανεναν απο τους προηγουμενους 2 τιτλους. Προσωπικα δεν μου αρεσε η δομη των χαρτων γιατι ευνοουν καπως το αλαλουμ χωρις να δινουν πολλες φορες περιθωρια για τη στρατηγικη εκμεταλευση τους (σημειο που ειδικα στην περιπτωση του gears μιλαμε για masterpiece). Anyway κραταω επιφυλαξεις γιατι εχω ασχοληθει σχετικα λιγο (7-10 ωρες) ενω τα αλλα 2 τα εχω λιωσει και οι αποψεις μου αλλαζαν με τον καιρο (στο gears για παραδειγμα εκανα πολυ χρονο να μπω στη λογικη και να αποκτησω καποιο επιπεδο ωστε να καταλαβαινω τη δομη του παιχνιδιου). Σαν προσθηκη παντως για οποιον ασχοληθει υπαρχει πολυ υλικο και σαφως τεραστια επεκταση του χρονου ζωης του τιτλου οποτε σιγουρα ξεκινας με μια θετικη αρχικα οπτικη.
Στα αρνητικα τωρα (Jedahs happy time ) υπαρχουν ορισμενα bugs κατα καιρους οπου καποιοι εχθροι, τηλεμεταφερονται απο το ενα δωματιο-οροφο ενος κτιριου στο αλλο... επιπλεον μερικες φορες ο χειρισμος ειναι προβληματικος κυριως σε οτι αφορα το κουμπι ''Ο'', γιατι υπαρχουν δυο ενεργειες που πραγματοποιουνται (καλυψη και κρεμασμα) και οταν ας πουμε εισαι σε ενα σημειο καλυψης που βρισκεται κοντα σε γκρεμο, δεν ξερεις τι απο τα δυο θα κανει ο χαρακτηρας. Επισης τα loading times καθε φορα που ξεκινας το παιχνιδι ειναι αρκετα μεγαλα ωστοσο λογικα ειναι μια αποφαση που παρθηκε για την επιτευξη της μηδαμινης παρουσιας του in-game loading. Τελος (και οχι στα επι της ουσιας) ξενερωσα λιγο με την κατανομη των trophies, αφου μονο 2 αφορουν το multi και γινονται πανευκολα...βασικα μπορεις να πετυχεις 100% αλλα να μην εχεις κατακτησει σε skill το τιτλο (κατι που συνηθως γινεται μεσα απο το multiplayer).
Φυσικα η εκταση αυτων των προβληματων ειναι σχεδον ασημαντη και ειναι αδυνατον καποιος να σταθει εστω και λιγο εκει απο τη στιγμη που το συνολο βρισκεται κοντα στο απολυτο. Ξαναλεω, υπαρχει τοσο μεγαλη ενταση απο τον τροπο που δομουνται και αποδιδονται τα διαφορα events που ο τιτλος τραβαει σε μεσα του στα επιπεδα του πρωτογνωρου. Μετα το desparate times ξεκιναει η απογειωση.
Αυτα . Και παλι ενα μπραβο στη naughty dog που εδωσε ενα τοσο χορταστικο και σχεδον αψεγαδιαστο τιτλο.
From award-winning developer, Naughty Dog, welcome to the official site of the UNCHARTED series, a cinematic action-adventure experience uncovering historical mysteries while travelling through varied and stunningly rendered environments.
Το παιχνίδι από τεχνολογικής άποψης βρίσκεται στον Θεό.Μα να γκρεμίζονται κτήρια,ταυτόχρονα να υπάρχουν 3-4 εχθροί μέσα σε αυτά και εσύ και να σου εκτοξέυουν ρουκέτες το ελικόπτερο το δεν πέφτει ούτε ένα frame.Τα γραφικά του υπέροχα,πολύ μεγάλη λεπτομέρεια και όσο προχωράς γίνονται και καλύτερα.
Κατά τα άλλα το gameplay ακολουθεί ίδια δομή με του 1 απλά έχει λίγο καλύτερο battle system και κατ εμέ λίγο χειρότερο platform στοιχείο.Από διάρκεια σαφώς μεγαλύτερο,με καλύτερες και πιο πολλές τοποθεσίες.Στο action στοιχείο δεν σκοτώνεις απλά εχθρούς αλλά κάνεις επιδρομές στα τραίνα,καταστρέφεις ολόκληρα ελικόπτερα καθώς και τανκς.Η αδρεναλίνη στα ύψη κάθε στιγμή,μεταφέρεσε έτσι στην θέση του Drake,απλά δίχως τα γκομενάκια:xp:.Γενικότερα πολύ πιο γεμάτο(και γαμάτο) παιχνίδι από το 1.Είναι ο ορισμός του sequel...
Όταν το αγοράσω θα προσπαθήσω και στο crushing.
ΥΓ:Οι θησαυροί είναι a pain in the ass...Στο προηγούμενο μου έμειναν 7-8 να μαζέψω ενώ σε αυτό όσο και αν έψαχνα βρήκα μόλις 48-49 στους 100.
Για την ιστορία 65% trophies ακριβώς όσα μάζεψα και στο 1
Άντε καιρός να μου το επιστρέψεις τώρα και να το αγοράσεις (μαζί με το WipEout HD) για να παίζουμε κανά multi. Άσε που BigBoss και Songoku έχουν ήδη μπει στο παιχνίδι και εγώ δεν μπορώ να κάνω join επειδή μου το έχεις καπαρωμένο .
Καλά αυτό το παιχνίδι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! Παίζω 5.30 ώρες σερί και κοντεύω να χεστώ απ'τη χαρά μου, να ουρλιάξω θέλω :dwarf: Σωστές επιρροές, μου έδωσε αρχικά ένα Tomb Raider vibe και φάνηκε το Prince of Persia στα platform σημεία ΑΛΛΑ από τη στιγμή που άρχισε το Nepal επίπεδο ανέβασε το πήχυ των 3d action σε πρωτόγνωρα ύψη! Η σκηνοθεσία της δράσης και μόνο είναι εξαντλητικά εντυπωσιακή, το δε animation απίστευτο! Ο τρόπος που επικοινωνούν οι χαρακτήρες, που αλληλεπιδράνε..... δεν έχω ξαναπαίξει τέτοιο παιχνίδι!
Comment