Announcement

Collapse
No announcement yet.

Monkey Island(s)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Τερμάτισα το Le Chuck's Revenge, είχα τερματίσει το 3 και το 4 τα παλιά χρονια, αγαπημένο το 3. Ωραίο ήταν το 2, αλλά δεν ξέρω αν φταίει που έχω σκουριάσει ή όχι, περίπου το 40% των γρίφων ήταν αλλού γι'αλλού και αποκλείεται να έβγαζα το παιχνίδι χωρίς τα tips. Στα συν η ατμόσφαιρα και η μουσική όπως πάντα, ειδικά η μουσική ίσως να ήταν και πιο ενδιαφέρουσα στην original έκδοση, στην οποία γυρνούσα αρκετά λόγω εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος. Το χιούμορ καλούλι, το σενάριο πήρε περίεργη τροπή στο τέλος, αλλά intriguing. Ίσως παίξω και το 1 κάποια στιγμή ως φόρο τιμής.

    Comment


    • #47
      Τελείωσα το 1. Όπως και με τους άλλους εδώ μέσα το 3 παραμένει στην κορυφή (όπως και τα γραφικά του). Στο τέλος χρησιμοποίησα και κάποια Hints ιδίως για το πού να πάω γιατί ώρες ώρες γινόταν κάπως εκνευριστικό. Δε με ξετρέλανε, χειρότερο από τα 3,4 σίγουρα. Θα έλεγα πως μου θύμισε κάπως το Maniac Mansion. Η ιστορία και το χιούμορ στα επόμενα παιχνίδια είναι σίγουρα πολύ μπροστά αν και μου άρεσε που είδα τους χαρακτήρες στην πρώτη τους εμφάνιση. Τώρα μένουν τα 2 και 5. Το 2 θα το δοκιμάσω σε PC (στο ένα το netbook μου είχε κάποια προβληματάκια frame rate σε οθόνες με νερό) το 5 σκέφτομαι να το πάρω στο PS3.
      Originally posted by Squall Leonhart
      I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
      Originally posted by 丹野
      Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
      Originally posted by Ryu_gr
      υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

      Comment


      • #48
        Τερμάτισα και το 2 και μάλλον έμεινα αρκετά απογοητευμένος. Το 1 μου άρεσε πάρα πολύ και το 2 ξεκινούσε πολύ καλύτερα. Η μουσική άπειρα ανανεωμένη, χαιρόμουν το κάθε σημείο, τα γραφικά πολύ πιο όμορφα και γενικά η εξέλιξη του σεναρίου πολύ ευχάριστη. Κάποιοι γρίφοι (σίγουρα το 50%) μου φάνηκαν άκυροι από την άποψη ότι η λογική τους ήταν περίεργη (άλογη βασικά :xp: ) και έτσι τα hints είχαν ιδιαίτερες τιμές. Η ανατροπή του σεναρίου στο τέλος δε μου άρεσε καθόλου και εκεί ήταν που ξενέρωσα τελείως . Τελικές εντυπώσεις μάλλον αρνητικές και σίγουρα δε θα το πρότεινα σε κανέναν. Το 1 από την άλλη μου άρεσε, συνολικά, πολύ περισσότερο, δεδομένου ότι οι γρίφοι δεν ήταν τόσο άκυροι και το σενάριο, παρόλη την ακυρότητά του, είχε κάποια ροή. Κάποια στιγμή θα παίξω και το 3 και λογικά θα κάνω και από ένα replay τα 1 και 2 για τα achievements που μου έμειναν. Γενικά πάντως ήταν μία ωραία εμπειρία για μένα, δεδομένου ότι έχω ελάχιστη επαφή με adventures και πάντα ήθελα να παίξω τα ΜΙ.

        Comment


        • #49
          Βλασφημείς τέκνο μου, είναι και άγιες ημέρες και έχεις αμαρτία...

          Μάλλον κάπου έχασες τη λογική του παιχνιδιού, που στο μέσο του γίνεται πολύ περίπλοκο. Αυτό που θυμάμαι προσωπικά είναι η απίστευτη ποικιλία στους γρίφους και τα σκηνικά που συναντούσες, κάτι που έριχνε σε δεύτερη μοίρα κάποιους περίεργους γρίφους. Η αλήθεια είναι πως έμενες σπάνια χωρίς hints αλλά ήταν πιο κρυμμένα στο παιχνίδι από μεταγενέστερους τίτλους. Τα Monkey Island είναι πραγματικά old school, και όποιος έχασε τη νοοτροπία εκείνης της εποχή στα adventures αμφιβάλλω πως θα τα τερμάτιζε χωρίς βοήθεια. Πιστεύω πως το αδικείς κατάφωρα το παιχνίδι, ενώ για το φινάλε του έχουν γραφτεί διάφορες εικασίες. Η δημοφιλέστερη είναι πως και το πρώτο και - κυρίως - το δεύτερο παιχνίδι είναι ουσιαστικά η περιπέτεια ενός μικρού παιδιού σε ένα πειρατικό θεματικό πάρκο, μια Ντίσνεϋλαντ της Καραϊβικής. μπορείς να βρεις εξαιρετικά σχετικά κείμενα με λίγο ψάξιμο.
          Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

          Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

          Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

          Comment


          • #50
            Τιτους σίγουρα το αδικώ, δεν έχω επαφή με adventures και αυτά τα δύο είναι τελείως old school, όπως πολύ σωστά είπες, οπότε είναι επόμενο να μην μπορώ να τα κρίνω αντικειμενικά. Για τους γρίφους δε θα γκρινιάξω φυσικά, παίζοντας τα στην τωρινή εποχή και χωρίς να έχω εμπειρία στο είδος, ήταν προφανές να μην μπορέσω να ανταπεξέλθω στο επίπεδο της δυσκολίας τους. Αυτό σε συνδυασμό με έλλειψη υπομονής με οδήγησαν στη χρήση τόσων hints. Έπαιζα κυρίως για το σενάριο και την αισθητική, προσπαθώντας ταυτόχρονα να λύσω όσους περισσότερους γρίφους μπορούσα, κάπου όμως το έχασα στο τέλος του 2 και εκεί ήταν που ξενέρωσα. Βέβαια, η θεωρία που ανέφερες αλλάζει αρκετά πράγματα, οπότε ένα replay και των δύο σίγουρα θα με βοηθήσει στο να τα κρίνω καλύτερα . Thanks for the info.

            Comment


            • #51
              Δεν αξίζει τον κόπο να τα κάνεις replay και μην περιμένεις να βρεις κρυμμένα hints ή κάτι παρόμοιο. Για τη θεωρία ρίξε μια ματιά εδώ.



              Αξίζει να σημειωθεί πως το epilogue του 2 δε λαμβάνεται καθόλου υπόψιν από το 3 - απλά νικάς το LeChuck και εμφανίζεσαι έξω από το Monkey Island.

              Ξεκίνα τώρα να παίζεις το 3, θα λιώσεις.
              Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

              Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

              Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

              Comment


              • #52
                Πωπω, respect! Διάβαζα ένα κομμάτι του και έπαθα πλάκα, πόσο λάθος μπορείς να κρίνεις κάτι όταν μείνεις στην πρώτη εντύπωση! thanks θα το διαβάσω αναλυτικά άμεσα .

                Comment


                • #53
                  Bump γιατι μπορω!

                  Monkey Island 1 special edition PS3

                  Ο,τι και να λεμε ειναι απολυτως λιγο, ελαχιστο, μπανανοφλουδα μπροστα στο μεγαλειο του πρωτου MI. Δεν ξερεις τι παει να πει adventure αν δεν εχεις παιξει ενα απο τα τρια πρωτα MI.

                  Αυτο ομως ηταν γνωστο. Τελειωσα ενα παιχνιδι που επαιξα στο netbook μου (rip) στον στρατο επειδη ηθελα να το δω σαν remake και ΚΥΡΙΩΣ να ακουσω τα voice overs και την μουσικη του. Και δεν απογοητευτικα στο ελαχιστο, αντιθετα το καταδιασκεδασα και με το παραπανω. Φυσικα δεν καθησα να ψαξω απο μονος μου την λυση, αντιθετα ομως ακουσα τα παντα απο διαλογους και οκ, τι να πει κανεις...

                  Highlight ολου του παιχνιδιου: τα τρια πτωματα μπροστα απο το Monkey Head: Shish KeBob, Shish KeJoe, Shish KeLarry!!!!! επος...

                  Παω για το δευτερο...
                  :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                  Comment

                  Working...
                  X