Announcement

Collapse
No announcement yet.

Halo: Reach

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Το θέμα με τα Halo είναι το ίδιο ακριβώς και με τα MGS: Τελείωσαν. Από ένα σημείο και μετά μία σειρά ολοκληρώνει τον κύκλο της, λέει ότι έχει να πει και κάπως πρέπει να κλείσει. Gameplay wise μπορεί να παραμένουν φρέσκα όσο δεν πάει, δεν είναι όμως μόνο το gameplay που σε κρατούσε στα Halo, ήταν η όλη ιστορία του Masterchief και του πολέμου στον οποίο έπρεπε να βάλει τέλος. Το τέλος του 3 ήταν τέτοιο ώστε να μη σηκώνει τόσο δυνατές συνέχειες, όπως ακριβώς ήταν και το τέλος του 4ου MGS. Από αυτό το σημείο και μετά κανένας δεν μπορεί να περιμένει με τόσο αγωνία τη συνέχεια. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ.

Αν το πάμε στην περίπτωση του Halo ειδικά, δεν έχει καν ενδιαφέρον το σενάριο. Το όλο στήσιμο σε πώρωνε και για αυτό ήθελες να δεις τη συνέχεια. Το δε τέλος του 2 εκτόξευε το hype στο Θεό, οπότε με το 3 όλοι πάθαμε την πλάκα μας.

Comment

• Ωραια ολα αυτα αλλα ριξε μια ματια στο ODST που λεει και ο altair, ειδικα τα audio logs που βρισκεις στην πολη με εξεπληξαν ευχαριστα με το ποσο καλοδουλεμενα ειναι, btw ο ODST δεν ειναι τοσο πιο πολυ αδυναμος απτον μαστερτσιφτη οσο λενε ολοι, στο legendary που εχω παιξει και 3 και ODST ο shock trooper αντεχει περισοτερο ξυλο αρκει να ειναι "φρεσκος"

Το καταλαβαινω πως στην ουσια το σεναριο εχει τελειωσει στο halo3 αλλα το αρμεγμα με prequels ηταν και θα ειναι παντα καλοδεχουμενο

Και αυτο με το cod ισχυει χιλια τα εκατο, 7 παιχνιδια εχουν βγει και μονο το πρωτο αξιζει πραγματικα

Comment

• Με καλύψατε κύριε Δεκανέα.;)
        Carpe diem

Comment

• Τελικά αποφάσισα να το ξεκινήσω κι εγώ, κυρίως για να έχω μία ιδέα πριν ξεκινήσουμε να παίζουμε κανά ματσάκι (αν και το πιθανότερο είναι να παίζουμε στο 3 και όχι στο Reach). Δεν είμαι ειδικός στα Halo, αυτό που είδα όμως ως τώρα μου άρεσε, αν και δεν ξέρω πόσο μπορεί να σταθεί δίπλα στο 3.

Πάντως μου κάνει εντύπωση που από την κυκλοφορία του παιχνιδιού και μετά κανένας δε γράφει σε αυτό το thread. Πείτε τίποτα εσείς οι masters, σας άρεσε, δε σας άρεσε, το multi καλό, το campaign είναι καλύτερο ή χειρότερο του 3;

Comment

• Pilgrim για να σε προλαβω, μην πεταχτεις να απαντησεις, τους masters ρωτησε.

Και εγω λογικα μεσα στο σ/κ θα το ξεκινησω. Συνολικα εχω ανοιξει το 360 δυο φορες τις τελευταιες εβδομαδες και max εχω παιξει κανενα 20λεπτο, οποτε δεν εχω δει και πολλα. Αντιθετα αυτες τις 2 φορες εχω πετυχει στανταρ καμια 10ρια ατομα στην friend list να το λιωνει. Αντε να το ξεκινησουμε και εμεις σιγα σιγα και περιμενουμε ταυτοχρονα και σχολια απο τους masters ( εχμ). Γραφτε τιποτα ωρε!!

Ελπιζω να πεσει οργανωση για κανενα multi (μεχρι τοτε δεν βαζω gold, περιμενω ;)).

Comment

• 9ο κεφάλαιο μπήκα και η ανατροπή (Η ΠΟΙΑ; :xp στο 8ο με έπιασε απροετοίμαστο. Γενικά το παιχνίδι έχει φοβερή ατμόσφαιρα, θεωρώ καλύτερη από το 3, δυστυχώς όμως ακολουθεί αφηγηματικά τα πρότυπα του HALO 3 (δηλαδή το παιχνίδι είναι ΛΟΛ και η "ουσία" βρίσκεται στις νουβέλες για παιδιά). Πολύ κρίμα που αφησαν αυτόν τον κινηματογραφικό τρόπο προσέγγισης που είχε το 2 και που προσωπικά λάτρεψα. Το Reach στα μάτια μου θα ανέβαινε 10 σκαλιά αν είχε περισσότερα cut scenes, ή έστω μεγαλύτερα και πιο επεξηγηματικά.

Gameplay wise το βρίσκω χειρότερο του 3, όχι επειδή δεν έχει καλά set pieces και δύσκολες μάχες, αλλά γιατί δεν έχει τις τόσο έντονες σκηνές του. Εδώ να πω ότι μου φαίνεται και πιο εύκολο, χωρίς να ξέρω αν έχω δίκιο ή άδικο. Σίγουρα πάντως χάνω πολύ λιγότερες φορές από ότι στο 3.

Βάζω να παίξω λίγο ακόμα, σύντομα (σε 2-3 μέρες) θα έχετε και τις τελικές μου εντυπώσεις. Άμεσα λογικά (1-2 βδομάδες) θα βάλω και gold οπότε ας κανονίσουμε και κανένα match (ο noob με τους masters).

Comment

• Συνεχίζοντας το μονόλογο, πάει το Reach. Το τέλος ήταν το αναμενόμενο (ok το ξέρεις ήδη από την αρχή), αποδόθηκε όμως πολύ ωραία θα έλεγα. Η bungie σίγουρα ξέρει να δημιουργεί ατμόσφαιρα. Ειδικά η σκηνή που ανακαλύπτεις την

cortana

ήταν όλα τα λεφτά.

Οι elites κατά τη γνώμη μου ήταν πολύ πιο imba από ότι θα έπρεπε. Ώρες ώρες έφτανα στα όρια μου, ενώ κάποια σημεία απορώ πώς κατάφερα να τα περάσω. Επίσης, κάποια όπλα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα και η απουσία τους από συγκεκριμένες περιοχές έκαναν τις μάχες αδικαιολόγητα δύσκολες. Βέβαια αυτά μπορεί να είναι και τα λόγια ενός άσχετου και σε περισσότερο έμπειρα χέρια το παιχνίδι να αποκτά άλλο νόημα. Όπως και να έχει όμως, δομικά το βρήκα αρκετά κατώτερο του 3. Θα το χαρακτήριζα (μάλλον ανεπιτυχώς) υποσύνολό του.

Επιμένω πάντως, θα έπρεπε η αφήγηση να κινείται στα πρότυπα του 2, δηλαδή μεγάλα σχετικά cut scenes με πολλές πληροφορίες για το τι γίνεται. Εκεί τα HALO εκτοξεύτηκαν και αποκτούσαν μία αυτοτέλεια. Με το 3 και το Reach είναι σα να σου λένε οι δημιουργοί ότι οφείλεις να αγοράσεις τις νουβέλες αν θέλεις να μπεις λίγο στο νόημα, ή έστω να διαβάσεις περιεχόμενο εκτός παιχνιδιού (είτε αυτό είναι υλικό από συλλεκτικές εκδόσεις, είτε βιβλία, είτε wikis). Απαράδεκτο για ένα παιχνίδι.

Αυτά. Πολύ αστείο μου φαίνεται που ο μόνος που έγραψε εντυπώσεις για το παιχνίδι είναι ο μόνος που είχε απορρίψει το ενδεχόμενο να το παίξει τόσο άμεσα .

Comment

• Έχει δίκιο ο Εβανς υπάρχει αδικαιολόγητη απουσία ορισμένων από το συγκεκριμένο τοπικ. Εγώ αυτό που έχω να πω μετά από αρκετή ενασχόληση με τον τίτλο , ότι δεν με γέμισε η αφήγηση των γεγονότων και μου άφησε κενά κάτι το οποίο ελπίζω να εξαλειφθεί ως έναν βαθμό μέσω του ημερολογίου της Συλλεκτικής Έκδοσης. Η δυσκολία στο Heroic είναι ιδανική και βρίκα προβλήματα σε ελάχιστες περιπτώσεις , ενώ στο Legendary που το παίζω αυτή τη περίοδο υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφορά με αρκετά μεγαλύτερη δυσκολία από ότι στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.
                  Τι άλλο να πω ; To multiplayer τα σπάει απλά με όλα τα modes που αγαπήσαμε στο 3 + Arena.
                  Ε , ειναι Halo οπότε τι να γράψω ? ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

ΥΓ . Το OST για τα δεδομένα των προηγουμένων τίτλων ειναι απαράδεκτο.-

Comment

• Καλά δεν πιστεύω ότι θα μείνουμε και από απουσίες επειδή δεν λέμε αν γουστάρουμε Reach ή όχι. Κάποιοι παίκτες μπορεί κάλλιστα να μην θέλουν να εκφράσουν την άποψή τους σε forums διότι προτιμούν να το κάνουν με πρόσωπα που παίζουν ή συναντούν συχνά στο Xbox Live με party, chat κ.λ.π.
                    Για να μην πάρω όμως και τους άλλους στο λαιμό μου βάλτε τα όλα στο ενικό και είμαστε οκ.

Θα ξαναγράψω όταν σκυλοβαρεθώ πολύ..

Comment

• Καλά δεν είναι ότι καήκαμε και για την άποψή σου . Απλώς μου φάνηκε παράξενο, ούτε ειρωνευόμουν, ούτε απαιτούσα κάτι. Από ενδιαφέρον ήθελα να ακούσω γνώμες πιο ψαγμένων και έμπειρων παιχτών. Κάψου στο live.

Comment

• Μαρεσει ρε evans που εβγαλες πρωτα 9 chapter και ελεγες οτι το παιχνιδι ειναι πιο ευκολο απτο 3 ενω οταν το τερματισες εβγαλες τους elites imba και καποιες μαχες τραγικα δυσκολες, τελικα ειναι πιο ευκολο απτο 3 κατα την γνωμη σου ή οχι ?

Εγω αυτο το σκισιμο που εφαγα στην covenant του 3 δεν το εφαγα πουθενα στο reach,απτην αλλη υπηρχανε αποστολες στο 3 που τις εβγαλα κυριολεκτικα παρθενα οπως αυτη που πρωτοσυναντας τους flood και η αλλη που εισαι μεσα σε εκεινη την σπηλια και ψαχνεις για την κορτανα ( 6η και 8η νομιζω, η 7η ητανε σιγουρα η covenant ) , στο reach δεν υφισταται αυτο, σημειωση οτι παντα παιζω στο legendary, εχει μεινει βεβαια η αποστολη με το "πακετο" και η lone wolf αλλα δεν νομιζω να δω κατι το τραγικο, οι αποστολες με το sabre και το falcon τις βρηκα απολαυστικοτατες btw

Γενικα το παιχνιδι ταπωνει το 3 σε ολους τους τομεις ΕΚΤΟΣ δυστηχως απτο framerate οπου εκει πραγματικα μου σπασανε τα νευρα, υπηρχανε φασεις που ηθελα να σημαδεψω με την διοπτρα και κολλαγε ολο το παιχνιδι, νομιζω το γεγονος οτι χρησιμοποιουσα και συχνα night vision ( σκετο cheat ειναι, σαν το detective mode στο batman σχεδον ) επιβαρυνε ακομα πιο πολυ την κατασταση, αναβαθμιση στο 360 τωρα !!!

Σολα τα αλλα ειναι απλα καλυτερο, κλασης ανωτερα γραφικα, πολυ καλο balance στα οπλα / οχηματα με ευχαριστες νεες προσθηκες ενω η ενσωματωση των armor abilities τους βγηκε μια χαρα (να μπορουσα να χειριστω jet pack με το bumper jumper καλα θα ητανε κιολας )

Multiplayer ΔΕΝ το συζητω, πολυ καλυτερο netcode απτο 3, δεν εχω γκρινιαξει ουτε μια φορα για βολη που "χαθηκε" και δεν μετρησε ουτε για παικτες/οχηματα που πανε σπαστα ουτε τπτ, τις περισσοτερες φορες αν οχι ολες ειναι λες και παιζω local και αυτο ειναι μεγαλη κουβεντα, το matchmaking ταχυτατο ακομα και οταν βαζω prefer good connection, υπαρχει πολυ μεγαλυτερη ελευθερια στο τι διαλεγεις να παιξεις, καμια σχεση με την χαζομαρα το veto system.

Αν εξαιρεθουν καποια προβληματα με το framerate και την AI το παιχνιδι ειναι το καλυτερο halo αποσα εχουνε βγει ( δεν εχω παιξει το 2 αλλα δεν νομιζω να αλλαζει κατι ) και ισως το καλυτερο fps για κονσολα. ( raphael altair και λοιποι, οχι δεν εχω παρει ναρκωτικα, νηφαλιος ειμαι )

Comment

• Έλα ρε crpl πού είδες κολήματα στο framerate?Πλάκα μας κάνεις?Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν παρατήρησα.
                          Το έχω τελειώσει μαζί με ένα φίλο(πολύ imba) στο legendary μέσα σε δυο μέρες.Εγώ έπαιζα τις περισσότερες φορές το ρόλο του κομπάρσου.Αρκεί να αναφέρω ότι σε μια πίστα πέθανα 130+ φορές ενώ αυτός μόλις 8!!!Μιλάμε για πολύ παίχτη όμως!
                          Το game ήταν εξαιρετικό αλλά είναι μια από τα ίδια σε γενικές γραμμές αν και με γέμισε περισσότερο μπορώ να πω.Μοναδική εξαίρεση οι εναέριες μάχες.
                          Nintendo I.D.: paixtis
                          3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

• Δεν ξερω τι διαολο φταιει, κοιταγα στο neogaf, ενας ειχε 2 360 στο ενα ειχε framedrops στο αλλο οχι, εμενα η κατασταση ητανε κλαφτα χαραλαμπε αλλα ευτυχως δεν ητανε συχνο φαινομενο, χαρακτηριστικα θυμαμαι την πρωτη πιστα εκει που πας να μαζεψεις τους 3 marines ή οποτε σκαγανε fuel rod τριγυρω μου, α και αυτη που ξεκινας στο ποταμι ητανε 2-3 σημεια πραγματικα απαλευτη.

Σε coop οπως και να χει το θεμα με τα respawn βοηθαει πολυ, ειχα παιξει και εγω με εναν φιλο μου ο οποιος εκανε πιο πολυ τον κινουμενο στοχο παρα τον spartan αλλα φυγανε 2 αποστολες αερας. Ασχετο γιατι δεν βοηθαει το google, οι πιο μεγαλοι δισκοι για 360 εχουν και περισσοτερες στροφες / cache ? ή ειναι τοσο αργοι οσο ο 20ρης που εχω ?

edit : βαλε και οτι στο coop παρολο που παρατηρησα και εκει slowdown τα γραφικα εχουνε περικοπες για ευνοητους λογους, θα ορκιζομουνα πως η πρωτη πιστα σε splitscreen ΔΕΝ εχει βροχη.

Comment

• Sto eixa pei kai tote pou pires 360 kai epsaxnes gia skliro pws oi kainourioi einai pio grigoroi. Alla den me akouges
                              Ground_Zero:

Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

Comment

• Και σε μένα πάντως, που έχω το S, έχει frame drops .

Comment

Working...
                                X