Announcement

Collapse
No announcement yet.

Batman Arkham Asylum

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Εγω θα ηθελα μονο να κανω μια παρατηρηση: το γεγονος οτι ενα παιχνιδι εχει licenced και χρησιμοποιει την Unreal Engine (ή οποιαδηποτε αλλη engine) ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ οτι θα εχει τα ιδια γραφικα και τον ιδιο σχεδιασμο και αισθητικο τομεα με τον "κατεξοχην" τιτλο της μηχανης αυτης (ειτε λεγεται Unreal Tournament ειτε Gears of War).

Μια μηχανη γραφικων ειναι σαν μια κουζινα: εχει μεσα τα υλικα και τα εργαλεια, και ο καθε μαγειρας μπορει με αυτα να βγαλει ενα αποτελεσμα. Το αν θα ειναι ιδιο με του αλλου ή αν θα ειναι τελειως διαφορετικο εχει να κανει με την εκμεταλευση και τον σχεδιασμο, οχι με την μηχανη αυτη καθ'αυτη.

Οποτε ειναι λιγο ακυρο να λεμε οτι το Batman μοιαζει στο Gears ας πουμε λογω μηχανης. Μοιαζει γιατι πολυ απλα ετσι το σχεδιασαν. Εαν ηταν ετσι, το Team Fortress θα ηταν ιδιο με το HL2...

Κλεινει η παρενθεση, και οταν παιξω (λιαν λιαν ΛΙΑΝ συντομως το παιχνιδι αφου το εχω στην κατοχη μου πλεον) θα δωσω και τις δικες μου εντυπωσεις.
    :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

• Εγώ θα πω απλά οτι δε περίμενα να φάω τέτοια πόρωση και να περάσω τόσο καλά με παιχνίδι Batman. Πραγματικά περίμενα άλλη μια μάπα απο γνωστό franchise.
      Πολύ ευχάριστη έκπληξη ,λοιπόν, το οτι το διασκέδασα τόσο. Ωωωραίο gameplay, ωραίο story, αν και οχι και τίποτα περίπλοκο και ο Joker το κάτι άλλο.
      Σχεδόν δεν ήθελα να το τελειώσω για να μη σταματήσω να τον ακούω.. Γι'αυτό βέβαια περνούσα 3-4λεπτα ολόκληρα πάνω σε gargoyles απλά ακούγοντας.

Ωραίες και οι φάσεις με τον Crane, αλλά προς το τέλος, ήθελα να του χώσω το γάντι του εκεί που δε λάμπει ο προβολέας. Αμάν πια. Θα ήθελα να τον ξεφορτωθώ προσωπικά στο τέλος, επίσης.

Βλέπω έχετε ασχοληθεί με την engine κτλ εδώ, αλλά δε μπαίνω σε τέτοιες επίπονες συζητήσεις. Όπου και να βασίζεται, σε ότι και να μοιάζει, εγώ το διασκέδασα και αυτό με ενδιαφέρει.
      Αν και θα ήθελα και άλλους riddles, προσωπικά (μιας που πορώθηκα και τους έλυσα όλους) και ειδικά αυτούς που "φωτογραφίζεις" και θέλει και λίγη σκέψη για να λύσεις εκτος απο εξερεύνηση.

Επίσης, πρέπει να ξανασκεφτούν το enemy placement και το Detective Mode καθώς κάθε κότα σαν εμένα, βγάζει το παιχνίδι σε αυτό και δεν ευχαριστιέται τα περιβάλλοντα.
      Προσπάθησα να αντισταθώ, αλλά τι να κάνω που φοβόμουν; Και ήταν και σκούροι οι περισσότεροι και δεν έβλεπα Χριστό αν δεν είχα το D mode. Να μου πείς, δεν είναι όλοι σαν εμένα, απλά...

Σε γενικές γραμμές όμως, πολύ καλό παιχνίδι. Ευχαριστιέσαι stealth, ξύλο και εξερεύνηση βρε παιδί μου. Παίρνεις φόρα και πηδάς απο όπου βρίσκεις για να κάνεις glide και να χαρείς, ένα πράγμα.
      Είναι απο αυτά τα παιχνίδια που τα ευχαριστιέσαι λόγο gameplay και θες πραγματικά να δείς και να κάνεις τα πάντα γιατί κάθε τι έχει μια ανταμοιβή ή προκαλεί κάποια αντίδραση.

Άντε και εις ανώτερα με το 2ο.
      sigpic

Comment

• Προσπάθησα να αντισταθώ, αλλά τι να κάνω που φοβόμουν; Και ήταν και σκούροι οι περισσότεροι και δεν έβλεπα Χριστό αν δεν είχα το D mode. Να μου πείς, δεν είναι όλοι σαν εμένα, απλά...
        Ε καλά έτσι όπως ήταν δομημένο το παιχνίδι εννοείται ότι το detective mode θα το χρησιμοποιούσες πάρα πολύ. Κάτι οι γρίφοι, κάτι οι εχθροί, κάτι το ότι αν δεν ήξερες που ακριβώς είναι οι εχθροί (στα stealth σημεία) θα έχανες game over, δεν είχες και πολλές επιλογές. Ελπίζω κι εγώ στο 2 να το μετριάσουν λίγο (δεν ξέρω πώς ). Ελπίζω όχι βάζοντας μία cool down μπάρα :xp: .

Comment

• Εγώ για να το αποφύγω αυτό έκανα το εξής. Άνοιγα το D-mode, έβλεπα που είναι οι εχθροί, έλεγα "α ωραία εκεί είναι" και πήγαινα προς το "εκεί" με κανονική όραση.
          Originally posted by Raf
          Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

• Κι εγώ το ίδιο έκανα πλάκα πλάκα.
            Carpe diem

Comment

• To κατεβασα θα το δωσω πάω σέναν που έχει 360 να παίξουμε!

Comment

• Batman: Arkham Asylum Game of the Year Edition - XBOX 360

Ψηνομαι πολυ να το ξεστομισω, αλλα πιθανον να το απολαυσα λιγο περισσοτερο απο οτι το Uncharted 2... ή τουλαχιστον θα πω, για να ειμαι και απολυτα ειλικρινης, οτι απολαυσα με διαφορετικο τροπο αλλα εξισου τα δυο παιχνιδια, τα οποια φυσικα και επαιξα απανοτα (πρωτα το Uncharted 2 και μετα το Batman).

Θα μιλησω λιγο για αυτο που ολοι λενε, το γεγονος δηλαδη του οτι το B:AA ειναι ανετα το καλυτερο superhero game ever. Γιατι ομως;

Γιατι στον πυρηνα του κανει καλα τα απλα πραγματα.

Τι θελω να πω; Το παιχνιδι χωριζεται στα εξης μερη: combat - action game, adventure game και platform game. Ας τα παρουμε λιγο πιο αναλυτικα...

Α) Adventure Game:

Πολλοι, αναμεσα τους κι εγω, ειπαν πως το παιχνιδι δανειζεται (ή μαλλον εφαρμοζει) την λογικη του Metroid game, την μεταβαση απο ενα σημειο σε ενα αλλο εν μεσω ενος μεγαλου και ανοικτου σχετικα χαρτη. Με το περας των αποστολων ο παικτης λαμβανει νεα εργαλεια τα οποια ελευθερωνουν τα κρυφα σημεια ή τα μη προσβασιμα στο παρελθον σημεια του χαρτη. Στο τελος ο παικτης ειναι full στα οπλα και εργαλεια και μπορει να παει παντου.

H Rocksteady δειχνει πως εχει μελετησει διεξοδικα τετοιου ειδους παιχνιδια και πολυ απλα εφαρμοζει τις καλυτερες ιδεες – προεκτασεις του ειδους επανω στο παιχνιδι της. Πολύ καλη ροη, εξυπνες αλλα ομαλες μεταβασεις από encounter σε encounter, καλη χρηση των gadgets και γενικα ένα πληρες πακετο. Κανενα παραπονο εδώ, ακομα και οι κλισε λυσεις δεν πειραζουν καθολου, αντιθετως βρισκουν απολυτη λογικη μεσω της ιστοριας και του χαρακτηρα διοτι πολύ απλα δικαιολογουνται από το lore.

Τα riddles είναι εξυπνα, αλλα για να γεμισει το roster η Rocksteady αναγκαζεται να ιοθετησει την λυση του «βρες το ερωτηματικο» (κοινως δειξε μας ότι μπορεις να βρεις πραγματα μεσα στον χαρτη επειδη σε βαζουμε να τον ψαξεις). Αυτό θα μπορουσε να υλοποιηθει καλυτερα κατά την αποψη μου, εάν αυτά τα riddles ηταν κατι παραπανω για την ιστορια του παιχνιδιου και το σεναριο του και δεν υπηρχαν μονο και μονο σαν εξτρα. Ναι, υπαρχουν τα tapes και αλλα πραγματα που δινουν bonus πληροφοριες για τους εχθρους και το lore, αλλα επανω στο παιχνιδι δεν εχουν καμια επιδραση, κοινως ακομα και κανενα να μην βρει ο παικτης δε θα αλλαξει το σεναριο.

Β) Platform Game:

Εδώ τα πραγματα είναι επισης καλα, αλλα θεωρω ότι θα μπουρουσαν να είναι τελεια. Ο Batman εχει στην κατοχη του απιστευτα gadgets. Κι ενώ ο παικτης γνωριζει αυτό το πραγμα, καμια φορα κολλαει σε μερικα σημεια μονο και μονο επειδη δεν είναι και τοσο καθαρος ο δρομος που πρεπει να παρει. Σε αυτό φταιει το γεγονος ότι μερικα σημεια του χαρτη είναι ετσι σχεδιασμενα για να τεσταρουν λιγο το platforming game του παικτη, το οποιο λειτουργει πολύ καλα λογω καλου χειρισμου, αλλα θα μπορουσε να είναι καλυτερο με πιο αμεσο lock του grappling hook και με την δυνατοτητα μεγαλυτερης ελευθεριας και ευελιξιας (ο παικτης ας πουμε να μπορει να παει παντου χωρις να αναρωτιεται εάν εκει μπορει να πιασει το hook).

Κατά τα αλλα οι περιοχες είναι πολύ ενδιαφερουσες σχεδιαστικα, με το τοπιο να αλλαζει με το περας των αποστολων.

Γ) Combat System

Ή αλλιως η αποκαλυψη του τιτλου!

Εδώ η Rocksteady επιλεγει για μενα τον καλυτερο δυνατο δρομο: την ιοθετηση και τον σχεδιασμο ενός πολύ απλου, σχεδον απλοϊκου συστηματος μαχης, το οποιο όμως λειτουργει ιδανικα. Η Batman δεν εχει παλαβα combos μεσω απιστευτων συνδιασμων πληκτρων. Αντιθετα εκτελει ο ιδιος μονος του τις – απιστευτες σε επιπεδο animation, ανετα το καλυτερο που εχω δει ποτε σε παιχνιδι του ειδους – κινησεις, μεταβαινοντας ομαλοτατα από την μια μπουνια στην άλλη κλοτσια σε διαφορετικους αντιπαλους. Εδώ το κλειδι είναι το timing, το οποιο ο παικτης εχει σαν εργαλειο. Στην αρχη θα κανει button mashing, όμως όταν αρχισει να βλεπει το βαθος του συστηματος αναγκαζεται και εφαρμοζει, ακομα και ασυνειδητα (η μεγαλη επιτυχια του system), επιλογες όπως το timing του counter και η επιλογη του εχθρου που θελει να χτυπησει. Υπαρχουν και συνδιασμοι, οι οποιοι όμως είναι ένα throw και τιποτε άλλο, και υπαρχουν για να δωσουν λιγο ακομα βαθος στο ηδη εξαιρετικα σχεδιασμενο combat system.

Ειδικα σε καταστασεις οπου βρισκονται πανω από 20 εχθροι, το παιχνιδι δεν δειχνει να κωλωνει πουθενα και ο Batman δειχνει το τι μπορει να κανει ενας τετοιου ειδους χαρακτηρας σε game με την αναλογη εμπνευση και εκτελεση. Πραγματικα δεν εχω λογια να χαρακτηρισω το ποσο πολύ ευχαριστηθηκα αυτό το μερος του παιχνιδιου.

Ετσι λοιπον, συνδιαζοντας απλα πραγματα για το συγχρωνο gaming με μαεστρια, το Batman: Arkham Asylum είναι για μενα η εκπληξη ισως και της πενταετιας. Σοβαρα παραπονα δεν εχω, περαν από μερικες τελειως cheesy ατακες (ο burai θα μου την πει, αλλα ετσι μου φανηκε) και μερικα σπαστικα σχεδιαστικα σημεια, όχι τιποτε ιδιαιτερο δλδ.

Το παιχνιδι όμως κανει κατι πολύ πιο σημαντικο από το να δωσει ζωη στο superhero game genre. Βαζει δυναμικα την Rocksteady στον χαρτη της βιομηχανιας, και της δινει την ευχη και καταρα να αξιοποιησει την κληρονομια που η ιδια δημιουργει μεσω του παιχνιδιου στο sequel που μολις ανακοινωθηκε. Και ο κοσμος πλεον αναμενει πολλα για το δευτερο μερος, το οποιο είναι καταδικασμενο να πετυχει τον στοχο του.

Για μενα ποιος είναι αυτος; Ο εμπλουτισμος του lore (και η σημασια του βασικα μεσω του παιχνιδιου και των χαρακτηρων), το να μην πατησει στην φραση “the bigger, the better” αλλα να κρατησει τα καλα στοιχεια του παιχνιδιου και να χτισει επανω σε αυτά σχεδιαστικα ένα παιχνιδι το οποιο θα είναι σταθμος για οποιον το παιξει.

Βαθμος; Απολαυστικοτατον!!!!! Επενδυστε αφοβα…

Comment

• Eγώ τελείωσα Batman AA το οποίο οκ τα έσπασε.Χαλαρά το καλύτερο super-hero game που έχω παίξει.Το μόνον αρνητικό που βρήκα ήταν ότι περνούσες πολλές ώρες μόνον σε detective mode και ίσως κάποιες εντελώς χαζές στιγμές με scarecrow.Δηλαδή οκ πρώτη φορά λες γαμάτο,δεύτερη πάει και έρχεται αλλά την τρίτη είναι αγγαρία σκέτη.Τώρα κάτι άλλο να πω πάνω στο game δεν έχω.Όσοι ήταν να το παίξετε το κάνατε

Comment

• Συμφωνω για το detective mode, διαφωνω για το Scarecrow. Τα σημεια που επαιζες εναντιον του ηταν ενα πολυ καλο διάλειμμα απο το Arkham και οι μεταβασεις ηταν και πολυ ωραιες.

Παντως σιγουρα ειναι το καλυτερο Superhero game ολων των εποχων.

Comment

• Δηλαδή οκ πρώτη φορά λες γαμάτο,δεύτερη πάει και έρχεται αλλά την τρίτη είναι αγγαρία σκέτη.
                      Πολύ σωστή παρατήρηση, ούτε εμένα μου έμειναν οι άλλες, πέραν της πρώτης, μάχες με τον scarecrow. Άσε που σε όλες έκανες το ίδιο (χαζό) πράγμα. Γενικά τα boss fights τα βρήκα πολύ βαρετά και επαναμαλβανόμενα.

Comment

• Ναι όντως τα boss fights ήταν λιγάκι ρηχά,και το τελευταίο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.

DJ σου όντως είναι ωραία τα διαλλείματα μιας και πας σε έναν άλλο κόσμο αλλά νομίζω πως θα μπορούσαν να κάνουν κάτι πιο ευχάριστο από το "τρέξε να κρυφτείς" mode τις 2 άλλες φορές με τον Scarecrow.

Σήμερα το τελείωσα και 1000/1000 (ποζερία...).Ήταν λίγο πολλά τα riddles,θα μπορούσαν να λείπουν κάποια.Γενικά όμως δεν βαρέθηκα να τα ψάχνω.Όσο για τα challenges ok εγώ τα λάτρεψα,ιδιαίτερα το ξυλίκι mode.Τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα διότι σου έδειχνε πόσο πολυσδιάστατο είναι το σύστημα μάχης του.

Comment

• Originally posted by Evans View Post
                          Πολύ σωστή παρατήρηση, ούτε εμένα μου έμειναν οι άλλες, πέραν της πρώτης, μάχες με τον scarecrow.
                          Μ' αρεσε το πως εφτανες σε αυτες μεσα απο παραισθησεις...
                          Do a barrel roll!

Comment

• Τέλος το Arkham Aslylum GOTY στο 360. Το δεύτερο playthrough, αν και ήξερα τι να περιμένω, το διασκέδασα πολύ περισσότερο. Ίσως επειδή αυτή τη φορά το ξεκίνησα στο hard, ίσως επειδή έχει περάσει κοντά 1μισης χρόνος από όταν το είχα ολοκληρώσει στο ps3. Το battle system αν και απλό τελικά είναι πολύ καλή εναλλακτική αν και σε σημεία το freeflow τρώει λίγο τα μούτρα του αν πας για high combo count. Πάντως έκανα- υποψιασμένος γαρ αυτή τη φορά- και τα party pooper, 40x etc και γενικά το playthrough το απόλαυσα πάρα πολύ. Τα bosses εξακολουθούν να είναι το αγκάθι του τίτλου, αλλά στο όλο σύνολο δεν μπορώ να πω, πως με κούρασαν ιδιαίτερα- πέραν της λογικής " ένα boss με κάμποσους henchmen" Παιχνιδάρα, τέλος. Μακάρι το Arkham City να πάει ένα βήμα παραπέρα.

Το TriOviz 3D, δεν είναι καθόλου άσχημο, σε σημεία μάλιστα είναι πολύ πετυχημένο. Αλλά οκ πέραν των σεκάνς με τον Scarecrow και λίγο στην εισαγωγή, προτίμησα να το αφήσω στην άκρη. Μην περιμένετε τπτ σε επίπεδο κανονικού 3D TV ή έστω του 3DS. Απλά σαν εναλλακτική είναι καλή, φθηνή και προπάντων δε θυμίζει σε τπτ εκείνο το σαχλό red and green 3D. ( το είχε και στα περιοδικά με δώρο του δεινόσαυρους)
                            «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

• Tωρα που το θυμηθηκα τελειωσα κι εγω το Batman AA το περασμενο ΣΚ. Οκ τι να λεμε, αλλωστε το χουν τελειωσει ηδη ολοι και εχετε πει τα παντα.
                              Φοβερη ατμοσφαιρα και voice acting και εξισου καλο cast με πολυ ωραιο script. To gameplay ηταν αρκετα καλο αν και περιμενω περαιτερω βελτιωση στο επομενο.

Μονο ουσιαστικο παραπονο το οτι ηταν μικρο, τι να πω, need more .
                              Τελευταια σαν να εθιστηκα στα πιο cinematic action games του 10ωρου (και αν). Μετα απο αυτο και 2 Uncharted θελω κι αλλο, για ριχτε καμια ιδεα.

Comment

• Originally posted by Xeno View Post
                                Τελευταια σαν να εθιστηκα στα πιο cinematic action games του 10ωρου (και αν). Μετα απο αυτο και 2 Uncharted θελω κι αλλο, για ριχτε καμια ιδεα.
                                Θα πρότεινα τα εξης : Enslaved : Odyssey to the West , Bulletstorm , God of War 3

Comment

Working...
                                X