Announcement

Collapse
No announcement yet.

Το σήμερα και το αύριο των videogames

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Evans
    replied
    Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι η εξέλιξη του χώρου δε θα επέλθει μόνο μέσω νέων μηχανισμών και τρόπων χειρισμού, αλλά κυρίως μέσω νέων ιδεών και αισθητικών απόψεων που θα οδηγήσουν τα videogames στην ωρίμανση. Το Heavy Rain από ότι φαίνεται συντελεί σε αυτή την τάση με έναν αρκετά ικανοποιητικό τρόπο, προσφέροντας και νέα αισθητικά πρότυπα, αλλά και συνδυάζοντάς τα με ενδιαφέρον και διασκεδαστικό gameplay (τη βάση των videogames). Ένας νέος τρόπος χειρισμού από μόνος του δε θα φέρει την επανάσταση, θα προσφέρει κάτι που θα ξεχαστεί άμεσα, κάτι τολμηρό και καινοτόμο όμως θα μείνει, θα επηρεάσει και, εν τέλει, θα βοηθήσει το χώρο να εξελιχτεί.

Από εκεί και πέρα, συμφωνώ απόλυτα με "τη μύγα μέσα στο γάλα." Είχα εκφράσει παρόμοιες απόψεις παλιότερα.

Leave a comment:

• Naked Snake
    replied
    Originally posted by deus_d0pe View Post
    Mεγάλη αλήθεια λες εδώ. Είναι πάντα ευχάριστο να βλέπεις τέτοιους προβληματισμούς, να το πω πριν το ξεχάσω. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ξεχωρίζουμε το διαφορετικό σαν μύγα μέσα στο γάλα, αλλά εντάξει δεν είναι μόνο από τώρα, από αυτή τη γενιά, είναι απογοητευτικό πάντως κάθε φορά που το σκέφτομαι. Από τη μια κι εγώ θέλω να δω να εξερευνούνται νέοι τρόποι gameplay ακόμα και να δημιουργηθούν νέες τάσεις και, γιατί όχι, κατηγορίες. Από την άλλη , και τελικά αυτό πιστεύω είναι που με ξενίζει, είναι ότι δεν ψάχνουν αυτό το τρόπο μέσα από το χειριστήριο αλλά μέσα από διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης στο χειρισμό. Με λίγα λόγια, προσπαθούν να μας μεταλλάξουν σαν gamers...

Bέβαια, εδώ μπαίνει πολύ σωστά κάποιος τρίτος λέγοντας, μήπως σκεφτήκατε το ενδεχόμενο να έχει εξαντληθεί κάθε τρόπος εξέλλιξης του gameplay μέσω του gamepad; Τι κι αν όλη αυτή η τάση με το Wii είναι όντως ο μοναδικός δρόμος προς την εξέλλιξη; Και ίσως κάποιος πιο υποψιασμένος σου έλεγε, εδώ είναι τα πολλά λεφτά φίλε μου, χωθείτε να χεστούμε στο τάλιρο!

Θα δείξει όμως πως θα πάει η ιστορία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην επόμενη γενιά μας περιμένει σουρπράιζ όπως τότε που αφήσαμε τα Mega Drive και Snes και μπήκαν στο σαλόνι μας Saturn και Playstation. Θα έχει ενδιαφέρον:party:
    Γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο είχα αναφέρει σε προηγούμενο post μου ότι μέχρι στιγμής τα μοναδικά στοιχεία που δικαιολογούν τον "χωροχρόνο" που μας είχε παρουσιάσει η βιομηχανία γύρω απο την επερχόμενη - τότε - 7η γενιά, είναι το Wii κυρίως,η υποθετικά επιτυχημένη λειτουργία του Natal,και απο παιχνίδια το Heavy Rain.

Δεν ξέρω αν πρέπει να δώσουμε κάποια ελαφρυντικά στους developers μιας και αυτοί οι λίγοι που πραγματικά αξίζουν θα προσαρμοστούν μία ή άλλη με αυτό που τους παρέχεται και θα αποσπάσουν το μέγιστο δυνατό.Αλλά δυστηχώς μου φαίνεται ότι ολόκληρη η gaming βιομηχανία βασίζεται πλέον αποκλειστικά στο marketing και ως εκ τούτου στο hype.

Είμαστε λίγο off topic βέβαια,αλλά καλό θα είναι να συζητιούνται αυτά πόσο μάλιστα την στιγμή που μας έχουνε ρημάξει τις τσέπες προσφέρωντας μας το 1/3 απο αυτά που μας "προφήτευσανε".

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Originally posted by Naked Snake View Post
    Καλά,όχι πάντα,μιας και ώντας μέλος εκεί έχουνε δεί πολλά τα μάτια μου όσον αφορά τις βαθμολογίες.

Πάντως διαβάζοντας τα πρώτα reviews βλέπω ότι οι φιλοδοξίες μου επαληθεύονται σε μεγάλο βαθμό,μιας και αυτό που με απασχολούσε περισσότερο είναι το replay value που φαίνεται να εκτοξεύεται απο τα δεκάδες possible endings.Δεν αγοράζω σχεδόν ποτέ games στο ντεμπουτάρισμα μιας και η οικονομική μου κατάσταση είναι για γέλια,αλλά εδώ χαλάλι πραγματικά.Επιτέλους ένα παιχνίδι που προσφέρει κάτι διαφορετικό και επίκαιρο και ΟΧΙ ιδιαίτερο γιατί απο την στιγμή που το κοινό έχει πνιγεί σε κλώνους,fps και βλακώδης - προσωπική άποψη - space shooters είναι φυσιολογικό να φαντάζει ιδιαίτερο καθώς απο την 7η γενιά περιμέναμε καινοτομίες που υπο φυσιολογικές συνθήκες δεν θα καθιστούσαν το Heavy Rain σαν την 'μύγα μες το γάλα'.
    Mεγάλη αλήθεια λες εδώ. Είναι πάντα ευχάριστο να βλέπεις τέτοιους προβληματισμούς, να το πω πριν το ξεχάσω. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ξεχωρίζουμε το διαφορετικό σαν μύγα μέσα στο γάλα, αλλά εντάξει δεν είναι μόνο από τώρα, από αυτή τη γενιά, είναι απογοητευτικό πάντως κάθε φορά που το σκέφτομαι. Από τη μια κι εγώ θέλω να δω να εξερευνούνται νέοι τρόποι gameplay ακόμα και να δημιουργηθούν νέες τάσεις και, γιατί όχι, κατηγορίες. Από την άλλη , και τελικά αυτό πιστεύω είναι που με ξενίζει, είναι ότι δεν ψάχνουν αυτό το τρόπο μέσα από το χειριστήριο αλλά μέσα από διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης στο χειρισμό. Με λίγα λόγια, προσπαθούν να μας μεταλλάξουν σαν gamers...

Bέβαια, εδώ μπαίνει πολύ σωστά κάποιος τρίτος λέγοντας, μήπως σκεφτήκατε το ενδεχόμενο να έχει εξαντληθεί κάθε τρόπος εξέλλιξης του gameplay μέσω του gamepad; Τι κι αν όλη αυτή η τάση με το Wii είναι όντως ο μοναδικός δρόμος προς την εξέλλιξη; Και ίσως κάποιος πιο υποψιασμένος σου έλεγε, εδώ είναι τα πολλά λεφτά φίλε μου, χωθείτε να χεστούμε στο τάλιρο!

Θα δείξει όμως πως θα πάει η ιστορία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην επόμενη γενιά μας περιμένει σουρπράιζ όπως τότε που αφήσαμε τα Mega Drive και Snes και μπήκαν στο σαλόνι μας Saturn και Playstation. Θα έχει ενδιαφέρον:party:

Leave a comment:

• Το σήμερα και το αύριο των videogames

Originally posted by Ramparter View Post
    Πραγματικα το Game Over ειναι πιο αυστηρο.
    Καλά,όχι πάντα,μιας και ώντας μέλος εκεί έχουνε δεί πολλά τα μάτια μου όσον αφορά τις βαθμολογίες.

Πάντως διαβάζοντας τα πρώτα reviews βλέπω ότι οι φιλοδοξίες μου επαληθεύονται σε μεγάλο βαθμό,μιας και αυτό που με απασχολούσε περισσότερο είναι το replay value που φαίνεται να εκτοξεύεται απο τα δεκάδες possible endings.Δεν αγοράζω σχεδόν ποτέ games στο ντεμπουτάρισμα μιας και η οικονομική μου κατάσταση είναι για γέλια,αλλά εδώ χαλάλι πραγματικά.Επιτέλους ένα παιχνίδι που προσφέρει κάτι διαφορετικό και επίκαιρο και ΟΧΙ ιδιαίτερο γιατί απο την στιγμή που το κοινό έχει πνιγεί σε κλώνους,fps και βλακώδης - προσωπική άποψη - space shooters είναι φυσιολογικό να φαντάζει ιδιαίτερο καθώς απο την 7η γενιά περιμέναμε καινοτομίες που υπο φυσιολογικές συνθήκες δεν θα καθιστούσαν το Heavy Rain σαν την 'μύγα μες το γάλα'.

d_d edit: Mε αφορμή το Heavy Rain και επειδή πλατιάσαμε στο topic του, στο παρών μεταφέρθηκαν όλα τα αντίστοιχα posts που αφορούσαν την εξελλικτική πορεία του μέσου στο σήμερα και το μέλλον.

Επίσης, υπάρχει και το topic Videogames, κινηματογράφος, άλλες τέχνες, και πώς σχετίζονται για τυχόν αναφορές που θέλετε να κάνετε αποκλειστικά για το Heavy Rain και τη σχέση videogames-Κινηματογράφου.
Working...
X