Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ηλεκτρονικός ειδικός τύπος

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ηλεκτρονικός ειδικός τύπος

Τώρα που, δυστυχώς, τα περιοδικά του ειδικού τύπου αρχίζουν να αργοπεθαίνουν και όλο και λιγοστεύουν, το ίντερνετ καταλαμβάνει πολύ μεγαλύτερο μερίδιο του χώρου.
    Σε ποια sites μπαίνετε για να ενημερώνεστε, ποια προτιμάτε και ποια είναι η άποψή σας σχετικά;
    Μπαίνετε σε ελληνικά sites; Ποια σελίδα θεωρείτε καλύτερη;

δεν μας είπες για τα δικά σου.

ελληνικά sites δε μπαίνω διότι είναι πιο αργά σε ρυθμό ανανεώσεων απ'τα αντίστοιχα του εξωτερικού. Για να δημοσιεύσουν μία είδηση περιμένουν πρώτα τους γνωστούς-άγνωστους.

πάντως, για να μην είμαι απόλυτος έχουν γίνει κάποιες πολύ αξιόλογες προσπάθειες. Ξεχωρίζω αυτή του http://game20.gr/ , απ'το οποίο ενημερώνομαι κάποιες φορές για γενικές κυκλοφορίες. Μου δίνουν την αίσθηση πως είναι άτομα με πολύ όρεξη και οργάνωση.

Επειδή διατηρώ το jrpgnews (rpgs) κι επειδή με ενδιαφέρει και το Ιαπωνικό gaming γενικότερα, επισκέπτομαι τακτικά τα :

Famitsu, Dengeki, Watch-Impress , RPGFan , RPG Gamer .

Famitsu & Dengeki είναι κλασσικές αξίες και παρόμοια sites. Έχουν ειδήσεις για όλα τα συστήματα, καλή οργάνωση θεμάτων, πολλές λεπτομέρειες. Το αρνητικό είναι ότι ασχολούνται αποκλειστικά με την Ιαπωνική αγορά οπότε ένας δυτικός gamer πιθανά να χαθεί εκεί .

To Watch Impress μαρέσει περισσότερο αλλά τα 2 παραπάνω συνήθως δημοσιεύουν πρώτα κάποιες ειδήσεις.

Το RPG Fan το επισκέπτομαι περισσότερο από συνήθεια αφού έχει "πέσει" αρκετά τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς. Πιο πολύ μπαίνω για να δω τα reviews. Όσον αφορά το RPG Gamer, συνεχίζει να είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο αγγλόφωνο RPG site με ύλη που καλύπτει τα πάντα.

Συνοπτικά,

για νέες αγγλόφωνες κυκλοφορίες : game20, rpgamer
    Για νέες Ιαπωνικές κυκλοφορίες : famitsu, dengeki, watch-impress
    " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

Μπαινω ενιοτε σε goninteno και joystiq αλλα πλεον και αυτα αχρηστα ειναι. Απο τη στιγμη που υπαρχει το gaf μπορει να αναπαυθει και ο ηλεκτρονικος ειδικος τυπος.
      Do a barrel roll!

Comment

δεν μας είπες για τα δικά σου.

Ήθελα να κάνω ένα εκτενές post και δεν είχα χρόνο, αλλά τώρα θα αναφερθώ.

Όσον αφορά τα νέα, καθώς δεν έχω ιδιαίτερη επιθυμία να τα μαθαίνω πρώτα-πρώτα, είτε ενημερώνομαι από το forum εδώ είτε από το Authority. Δεν έχω ψαχτεί και θα ήθελα κάποιος να μου προτείνω κάποιο καλό ξένο site για νέα.

Όσον αφορά τα reviews, συνήθως μπαίνω gamerankings για να τσεκάρω βαθμολογίες και κείμενα, απ' όπου διαβάζω reviews κυρίως από IGN και GameSpot, ενώ συνηθίζω να παρατηρώ τα χαρακτηριστικά σύμβολα που αναρτά το GS σε κάθε παιχνίδι ώστε να έχω μία άποψη σχετικά με τα αρνητικά και τα θετικά του.
        Σπάνια διαβάζω ολόκληρα reviews (μόνο σε παιχνίδια τα οποία με ενδιαφέρουν ή όποτε επίκειται διάλογος/διαφωνία).

Από ελληνικά sites, ξέρω το Authority και το GameOver.

Το Authority έχει σχετικά ικανοποιητική αρθρογραφία (αν εξαιρέσεις ορισμένες αδιάφορες προς εμένα στήλες) αλλά πάσχει από πολλά προβλήματα, όπως μεροληψία, βερμπαλισμός και δηθενισμός κ.α. Επίσης δεν έχει καθόλου κόσμου. Το forum είναι προ πολλού νεκρό και τα σχόλια στο site ελάχιστα.

Από την άλλη το GameOver
        ενώ έχει πολύ κίνηση και πληθώρα σχολίων, παρατηρώ πως τα περισσότερα απ' αυτά είναι τουλάχιστον ηλίθια, σε σημείο που μερικές φορές μου έρχεται γέλιο! Δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη της αρθρογραφίας του, οσονούπω θα έχω, όμως βλέπω πως έχει vidcast και γενικά οργανώνεται σαν κοινότητα.

Comment

Scatman πολυ καλο το game20 δε το ξερα. Απο το λιγο που κοιταξα, κανουν καλη δουλεια.

Απο ελληνικα μπαινω στο gameover.gr κυριως γιατι εχουν πολυ καλα κειμενα στα reviews.Πολυ καλυτερα απο πολλα ξενα μεγαλα sites, αναλυοντας πολυ καλα το καθε game.

Απο την αλλη ναι, εφοσον υπαρχει neogaf, κλαιν. Αυτο και το n4g.
          Ground_Zero:

Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

Comment

Oι gaming σελίδες που συνήθως ανοίγω είναι το mmorpg.com για να μαθαίνω νέα και να διαβάζω απόψεις σχετικά με τη mmo σκηνή, το the-magicbox.com για γρήγορη ενημέρωση νέων, screenshots και trailers και το gametrailers.com για trailers.

Για γενικότερη ενημέρωση, με εξαίρεση το escapistmagazine.com, μένουμε Ελλάδα, στο forum μας, το gameover, το authority και το pcmaster. Μου αρέσει επίσης πολύ και το στυλ της αρθρογραφίας του byteme.gr
            sigpic

Comment

Σε οτι αφορα τα κειμενα στο συνολο τους (νεα, αρθρα, reviews κλπ) διαβαζω μονο απο eurogamer, gameover, authority. Για ενημερωση γενικοτερα κοιταω που και που το gaf ενω μπαινω και gametraillers κυριως για video reviews.

Ουσιαστικα δεν διαβαζω πολλες κριτικες και συνηθως μπαινω στο gamerankings για να δω τι παιζει απο αποψη βαθμολογιων...αν κατι με ενδιαφερει πολυ, ισως ανοιξω τα ign και gamespot.

Για τα ελληνικα sites πανω κατω συμφωνω με οσα ειπε ο raphael. Προσωπικα προτιμω το gameover γιατι γινεται τεραστια προσπαθεια απο τα παιδια και το site στεγαζει ολοενα και περισσοτερες ιδεες. Παρ'οτι πολλες φορες διαφωνω με κειμενα που εχουν δημοσιευτει και η κοινοτητα (λογω μεγεθους) εχει το προβλημα που αναφερει ο rapha, ριχνω respect στη συνεχη αναπτυξη (vidcast, ραδιοφωνικες εκπομπες, αποστολες στο εξωτερικο, καλυψη εκθεσεων-σημαντικων γεγονοτων) ειδικα αν αναλογιστει κανεις οτι γινεται σε μια πραγματικοτητα που δεν το ''επιτρεπει''.

Tο authority παρουσιαζει κατι διαφορετικο, εχει πολυ ωραια αρθρα και παντα θα κοιταξω τις αποψεις των συντακτων πανω σε παιχνιδια που με ενδιαφερουν. Ωστοσο ο βερμπαλισμος και η καπως ''εσωτερικη'' διαλεκτος που επικρατει (inner jokes αναμεσα σε οσους αρθρογραφουν κλπ) παρ'οτι καποτε με γοητευαν πλεον με κουραζουν...

Comment

Εγώ μόνο Eurogamer διαβάζω.
                Έχω βρεί το site μου! Το χιούμορ, η γλώσσα που χρησιμοποιείται στα άρθρα, οι απόψεις τους με βρίσκουν 9/10 σύμφωνο. Συν οτι έχει τα πιο ενδιαφέροντα interviews (imo πάντα) και το Digital Foundry που για όσους αρέσει να σκαλίζουν τις λεπτομέρειες είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να βρείς στο Ίντερνετ.

Αραιά και που μπαίνω και authority, IGN, byteme.

Comment

Eurogamer για τους λόγους που ανέφερε και ο ChrisTop. Authority μια δυο φορές την εβδομάδα, gameover.gr το έχω σταματήσει πλέον, θα έλεγα πως τείνει να γίνει το GAMES του ελληνικού διαδικτύου. Επίσης rpgfan, rpgamer, ενω τον τελευταίο καιρό επισκέφτομαι πολύ συχνά το insomnia.ac που έχει πάρα μα πάρα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα.
                  «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Δεν ξέρω για το Insomnia...Οι τύποι σίγουρα ξέρουν και σίγουρα δεν το παίζουν αντικειμενικοί, αλλά βγάζουν έναν ελιτισμό και έναν ξερολισμό που με εκνευρίζει. Έχουν δίκιο σε πολλά από αυτά που λένε, αλλά επίσης σε πολλά η εμπειρία μου διαφέρει αισθητά και αναρωτιέμαι αν είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζω. Έχουν επίσης ένα απίστευτα εριστικό στυλ και δε μπαίνουν καν στον κόπο να θεωρήσουν ως υπαρκτά επιχειρήματα που βασίζονται σε διαφορετική λογική από τη δική τους. Μου φαίνεται ότι από κάποιο σημείο και μετά ο Jedah διάβασε υπερβολικά πολλά άρθρα τους.
                    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

σταμάτησα να διαβάζω Insomnia όταν ανακάλυψα το forum του. Ισχύουν αυτά που είπε ο Titus σε υπερθετικό βαθμό.

Και τα πρόσφατα κείμενα του δεν προσφέρουν κάτι, ξερολίζουν και κάνει επίθεσεις άνεϋ λόγου
                      " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

Από ελληνικά δεν διαβάζω σχεδόν κανένα μόνο Authority καμιά φορά , από ξένα eurogamer , 1up, kotaku , gonintendo , joystiq , gaf και gametrailers.
                        Άσχετο αλλά τι σημαίνει βερμπαλισμός ;

Comment

Enwoun oti xrhsimopoioun dyskoles lekseis gia na perigrapsoun kati pou tha mporouse na eipwthei me poio apla logia wste to review na fenetai poio gamato

Anyway egw nea diavazw eite apo to VGchartz, eite apo ta messageboard tou Gamefaqs.
                          Epeidh outws h allws psaxnw na vrw nea mono apo sygekrimena games, vriskw pws eidika ta messageboards tou Gamefaqs einai poly mprosta se afton ton tomea.
                          Den yparxei tipote kalytero apo to na vriskoun alloi nea gia to game pou se endiaferei kai na sta dinoun etoima

Twra gia to gameover.gr, ti na pw, mpravo sto oti prospathoun na epektathoun, alla genikotera oti arthro exw diavasei apo games pou me endieferan einai toulaxiston asteio.
                          Eidika otan sthn prospatheia tous na to paiksoun gnwstes tou antikeimenou, enw einai olofanero pws den einai.
                          "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                          But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                          Kindred, this blade and I.
                          "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                          Greek Gaming Videos
                          Greek Final Fantasy Forum

Comment

Η πομπώδης χρήση της γλώσσας για ρηχό εντυπωσιασμό του αναγνώστη.

Comment

Παλιά έμπαινα στο Gamerevolution, ένα από τα παλαιότερα sites για video games, μου αρέσει το χιούμορ τους, ακόμα και παιχνίδια που έπαιρναν καλή βαθμολογία δεν τη γλύτωναν τη σάτιρα. Επίσης πολύ καλό δείχνει να είναι το Giantbomb.
                              Για τα νέα μπαίνω στο in.gr
                              The illusion of free will is an illusion.

Comment

Working...
                              X