Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ελληνικό Xbox Live - Σχόλια και εντυπώσεις

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ελληνικό Xbox Live - Σχόλια και εντυπώσεις

    Ελληνικό Xbox Live λοιπόν. Δε θα κάνω εισαγωγές με συναισθηματικές εξάρσεις και φαμφαρολογίες, τα ξέρουμε όλοι . Θεώρησα ότι είναι καλό να υπάρχει ένα ξεκάθαρο topic για εντυπώσεις και σχόλια, ώστε ο καθένας να πει τα δικά του και να έχουμε ένα κοινό σημείο αναφοράς.

    Όπως ανέφερα και στο XBLA thread, το έβαλα χτες (1 παρά το βράδυ ) και πρόλαβα να κάνω μία σύντομη περιήγηση στο menu και στο market place, καθώς και να τεστάρω τα arcade games μου.

    Πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι η πλήρης ανυπαρξία των music και video marketplace. Ναι, δεν υπάρχουν καν . Επομένως οι επιλογές στο dashboard έχουν μειωθεί σε My Xbox, Spotlight, Friends, Games Marketplace. Προσωπικά δε με απασχολεί, ούτε καν τα άνοιγα τα άλλα και αν μπορούσα να τα απενεργοποιήσω (όπως το welcome), θα το έκανα. Σίγουρα όμως είναι ένα αρνητικό στοιχείο, δεδομένου ότι (πλέον) ο ανταγωνισμός προσφέρει αντίστοιχες υπηρεσίες (έστω και αν συγκριτικά με το ξένο XBL είναι χειρότερες).

    Προσπερνώντας αυτό, πάω στο games marketplace και ανοίγω με τη μία τα arcade. Συνολικά υπάρχουν 157 τίτλοι, μάλλον αρκετά λιγότεροι από ότι στο αγγλικό XBL που είχα. Για την ακρίβεια, πριν από 3 χρόνια που πήρα Xbox 360 θυμάμαι ότι υπήρχαν τόσοι τίτλοι στο marketplace. Αν έχει κάποιος την όρεξη ας μας πει αυτή τη στιγμή πόσα παιχνίδια υπάρχουν, απλά για να κάνουμε τη σύγκριση.

    Ψάχνοντας να δω περίπου τι παιχνίδια παίζουν, διαπίστωσα ότι κάποια σημαντικά, για μένα τουλάχιστον, ονόματα λείπουν. Ikaruga, Sonic 1 και 2, Monkey Island 2, Castlevania κτλ ΔΕΝ υπάρχουν, τώρα αν προστεθούν αργότερα δεν το γνωρίζω. Τα κοίταξα πολύ γρήγορα και δεν ήμουν όσο προσεκτικός θα ήθελα, οι ελλείψεις όμως, κατά τη γνώμη μου, είναι σημαντικές. Να πω εδώ ότι indie δεν υπάρχουν, όπως είναι ήδη γνωστό, ενώ τα games on demand είναι μόλις 8 (με το Halo Waypoint). Πάντως σύγχρονες κυκλοφορίες είναι μέσα (Super Meat Boy, Limbo, Lara Croft, Pac-Man) και οι τιμές των προσφορών ισχύουν κανονικά, κάτι πολύ θετικό πιστεύω.

    Όσα παιχνίδια δοκίμασα έπαιζαν κανονικά, εκτός του Braid όπου έφαγα μεγάλο ownage . Η αλήθεια είναι ότι όταν αγόρασα Xbox 360 S αντιμετώπιζα προβλήματα με τη μεταφορά του Braid, δεν ξέρω λοιπόν τι συνέβη. Στο marketplace μου λέει ότι το έχω αγορασμένο, αλλά όταν το τρέχω μου το δείχνει ως trial. Ikaruga και Monkey Island 2 παίζουν κανονικότατα, παρόλο που δεν υπάρχουν στο marketplace.

    Το μεγαλύτερο fail συνέβη λίγο πριν κλείσω το 360. Έχοντας ανοιχτό το Braid και προσπαθώντας να καταλάβω τι γίνεται και δε μου το αναγνωρίζει, μου έρχεται message από Xeno. Πάω να το ανοίξω και μου βγαίνει μήνυμα ότι το service είναι temporarily unavailable. Κοινώς, δεν μπορούσα να ανοίξω messages, parties και friends όσο ήμουν μέσα σε ένα παιχνίδι. Πάω dashboard και όλα δούλευαν κανονικά. Λογικά θα υπάρχουν προβλήματα ακόμα που θα διορθωθούν, παρα-είναι βασικό αυτό για να μείνει έτσι.

    MSP δε μου ήρθαν ακόμα, αν και είπαν ότι σου στέλνονται με email μέσα σε 30 μέρες. Όπως ανέφερα και αλλού, διάβασα ότι αν έχεις αγοράσει οτιδήποτε πριν το migration σου δίνονται 1600, αλλιώς 800.

    Verdict: Αυτή τη στιγμή, κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζει. Σοβαρές ελλείψεις και σου δίνεται η αίσθηση ότι είναι μία υπό ανάπτυξη υπηρεσία που περνάει από beta testing. Πιστεύω μάλιστα ότι έτσι όπως είναι τώρα δεν αξίζει καν να επενδύσεις σε gold, δεδομένου ότι στο όλο πακέτο έπαιρνες ένα κάρο υπηρεσίες και μπορούσες να πεις ότι "υποστηρίζεις" ένα πλούσιο περιεχόμενο. 1600 points είναι καλή περίπτωση, εκτιμώ όμως ότι 6 μήνες gold θα ήταν πιο ταιριαστή προσφορά-δέλεαρ για τη μετάβαση. Αν μη τι άλλο, θα δικαιολογούνταν το ελλιπές περιεχόμενο.

    Σε όσους αναρωτιούνται αν πρέπει να μεταβούν ή όχι, η άποψή μου είναι να μείνουν εκεί που είναι, τουλάχιστον μέχρι να φτιάξουν τα πράγματα. Το βασικότερο είναι να υπάρχει κάποια σταθερότητα στις υπηρεσίες και στις διάφορες λειτουργίες και όχι να μην μπορείς, πχ, να βλέπεις in-game τα μηνύματά σου (και να μην ανοίγεις parties). Δείτε λίστες με το υπάρχον περιεχόμενο, σκεφτείτε αν θέλετε τα points και προχωρήστε στη μετάβαση ανάλογα με τις ανάγκες σας. Να σημειωθεί εδώ ότι αν έχει κάποιος gold και μεταβεί στο ελληνικό, το subscription στρογγυλοποιείται προς τα πάνω (δηλαδή αν έχεις 12μηνη και σου μένουν 10 ή 9 μήνες ξέρω 'γω, θα γίνουν πάλι 12 - έτσι διάβασα στο myxbox.gr τουλάχιστον).

    Αυτά, θαρρώ δεν ξεχνάω κάτι. Όταν μου έρθουν οι πόντοι θα σας ενημερώσω, από εκεί και ύστερα ρωτήστε ό,τι θέλετε και όσοι έκαναν το migration ας πουν τη γνώμη τους, νομίζω όλους μας ενδιαφέρει.

  • #2
    και όχι να μην μπορείς, πχ, να βλέπεις in-game τα μηνύματά σου (και να μην ανοίγεις parties).
    Αυτό δεν ισχύει, εγώ μια χαρά τα βλέπω και τα μηνύματα και όλα οταν είμαι σε παιχνίδι. Μαλλόν το πρόβλημα το είχες λόγω braid.

    Back to work.
    I attack sharks
    when i smell them bleed
    I dont go swimming
    water just wants to be around me.

    Comment


    • #3
      Και να ίσχυε της στιγμής θα ήταν, απλά το ανέφερα επειδή μου συνέβη.

      Comment


      • #4
        Γιατι εκανες ολο το ποστ γκρι; Στο Ambience skinισα που φαινεται.
        Do a barrel roll!

        Comment


        • #5
          Ε; Δεν άλλαξα χρώμα. Περίεργο...

          Comment


          • #6
            w/e fixed
            Do a barrel roll!

            Comment


            • #7
              Συγνώμη αλλά επειδή x-box δεν είχα ποτέ δεν υπήρχε Ελληνικό store όπως έχουν τα PSN, WiiWare; Δηλαδή παιχνίδια πως αγοράζατε;
              https://www.emulator-zone.com
              I am an iteration closer to my desired solution!
              The World Ends With You

              I will wipe out the Belmonts from the face of earth!
              Castlevania Lords of Shadow

              I am Wowser, King of the Woopa Twoopa and ruler of the Shroom Kingdom
              Hyperdimension Neptunia

              Comment


              • #8
                Ωραιος Evans, επιτελους καποιος ανοιξε το topic!!!

                Η μονη απορια που εχω ειναι κατι που ρωτησε και ο DJ, δηλαδη αν προτεινεις να κανουμε back up των arcade games καλου κακου πριν την μεταφορα (αν και απ'οτι ειδα ολα λειτουργουν και μονο στο braid ειχες προβλημα).

                Εγω μαλλον θα περιμενω μεχρι να αναπτυχθει η υπηρεσια σε μεγελυτερο βαθμο (αν βλεπετε αλλαγες και εχετε ορεξη, οποιοδηποτε feedback ειναι καλοδεχουμενο).

                Belmont, οι αγορες γινονται μεσω του marketplace, υπηρεσια αντιστοιχη με αυτες που αναφερεις. Απο τη στιγμη που ειχαμε ξενους λογαριασμους οι αγορες γινονταν μεσω ξενων marketplaces...

                Comment


                • #9
                  Το θέμα του backup είναι παρανόηση, απλώς πρέπει να έχεις αποθηκευμένα τα δεδομένα σου κάπου, έστω και μέσα στο σκληρό δίσκο της κονσόλας σου. Απλώς αν έχεις κάτι αγορασμένο από το marketplace και δεν το έχεις αποθηκευμένο στο δίσκο σου, κατέβασέ το και είσαι μια χαρά.

                  Comment


                  • #10
                    Μισό, στο Marketplace στο έδειχνε αγορασμένο, ενώ στην κονσόλα trial.Δοκίμασες delete και re-download?
                    Originally posted by Raf
                    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                    Comment


                    • #11
                      Δοκίμασα re-download (πολλές φορές), αλλά όχι delete και re-download. Will do right now, thanks. Θα σας πω αν δούλεψε.

                      Comment


                      • #12
                        Παντως συμφωνω κι εγω με το αρχικο ποστ του θεματος. Δεν λεω οτι μετανιωσα που μπηκα ελληνικο live, γιατι ουτως ή αλλως χεστηκα και για τα βιντεο και για τις μουσικες. Λες και δεν εχουμε 1000 υπηρεσιες τετοιες στο ιντερνετ...

                        Αυτο που με πειραξε κι εμενα ειναι η απουσια του indie και η απουσια καλων arcade παιχνιδιων. Οκ, δεν αγορασα ποτε μου απο το live κατι, εβαλα και την 14μηνη gold με ελληνικη καρτα, αλλα οπως και να εχει εαν θελω ρε μαγκα να παιξω sonic τι γενετ'εδω; Εαν καυλωνω Monkey Island; Ηταν δηλαδη ΤΟΣΟ δυσκολο να μεταφερουν με την μια ολα αυτα τα παιχνιδια; Ή μηπως θελουμε ντε και καλα ελληνικα menu (sic) και επιλογες;

                        Live να παιξω ακομα δεν δοκιμασα, καποια στιγμη με τον αχρηστο τον Pilgrim θα πρεπει να νιωσουμε λιγο, ή ακομα να κανονισουμε ενα ομαδικο Reachαρισμα.

                        Επισης το νεο dashboard μου φαινεται μουφα τελειως, το παλιο υπο γωνια ηταν καλυτερο imo.

                        Καπου εδω εχω αρχισει να εκτιμαω το PSN... Μαλακια που δεν εχουν βαλει headset out of the box στο PS3, αφαιρει πολυ απο το online...
                        :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                        Comment


                        • #13
                          To Braid δε μου παίζει ό,τι και να κάνω. Θα πάρω τη MS κάποια στιγμή να μάθω τι μπορεί να γίνει.

                          Comment


                          • #14
                            πριν 4-5 μερες ερθει το live στην ελλαδα, με πολυ θρασος πηρα 12+2 live gold america απλα επειδη μπορω

                            κανα+ εχει ολη αυτη η ιστορια με το ελληνικο live? (λιγοτερο lag στα online games?) για πειτε και αλλες γνωμες οσοι βαλατε

                            Comment


                            • #15
                              Υπάρχει κι άλλο αρνητικό στο dashboard. Είναι τα άσπρα παράθυρα και είναι και φωτεινά, πράγμα που δεν μ' αρέσει. Θα προτιμούσα καλύτερα το προηγούμενο dashboard που τα είχε σκούρα γκρίζα και ήταν χαλαρά.

                              Επίσης όσο για το marketplace, θέλει χρόνος για να μεταφέρουν όλο το παιχνιδοσοί. Είπαν μέσα ότι είναι πάρα πολλά και χρειάζεται ανανέωση. Όσο για το περιεχόμενο που αγοράσαμε, θα στρωθεί σε λίγο καιρό.
                              sigpic

                              Comment

                              Working...
                              X