Εγώ ξέρω ότι τα πρώτα δύο (κι όχι τα πρώτα τρια) Mortal Kompat άξιζαν όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή τουλάχιστον ήταν άψογα πρσεγμένα, χωρίς ψευγάδια, με ωραία ατμόσφαιρα, ενδιαφέρον χαρακτήρες κι ιστορία και το gore αν και σε μεγάλο βαθμό δεν γινόταν ποτέ γελείο. Από το τρίτο και μετά η σειρά πήρε τον κατήφορο. Πέρα τ' ότι ο ανταγωνισμός στα fightings έγινε πολύ μεγαλύτερος και πιο απαιτητικός (ειδικά από την στιγμή που τα 3D fighings έκαναν το ντεπούτο τους και κέρδιζαν τις εντυπώσεις) κι η βία στα videogames έγινε πλέον συνηθές φαινόμενο (διότι κακά τα ψέματα, το MK για την βία πολυδιαφημίστηκε και πούλησε σαν τρελό) η σειρά χάλασε τελείως από το 3 και μετά με παράγοντες όπως παρέλαση από bugs (κυρίως στα fatalities), κωμικοτραγικά finishing moves, κινήσεις που αψηφούσαν τους νόμους της φυσικής, αδικαιολόγητη δυσκολία κ.α. Κι όλα αυτά δεν διορθώθηκαν ούτε στο MK3U ούτε στο MK Trilogy.
Kι όταν αποφάσισε να μεταπηδήσει στις τρεις διαστάσεις κι άρχισε τις διάφορες αλλάγες από το 4 και μετά ούτε και πάλι δεν ήταν αρκετό για να μας πείσει και μονάχα οι φανατικοί οπαδοί της σειράς (ή το αρχάριο κοινό που δεν ήξερε κανά άλλο fighting πέρα από Tekken) έδειχνε να είναι ικανοποιημένο. Αλλά από την στιγμή που υπήρχε πληθώρα εναλλακτικών και πιο ποιοτικών προτάσεων όπως Virtua Fighter, Tekken, Soul Blade και Street Fighter Alfa τότε το MK δεν είχε τίποτα ιδιαίτερο να προσφέρει πέρα από τα fatalities.
Tώρα με το 9 δείχνει να κάνει μια καλή επιστροφή στις ρίζες κι από το λίγο που δοκίμασα στο demo μπορεί να μην καταπορώθηκα αλλά τουλάχιστον ήταν διασκεδαστικό και καλοφτιαγμένο.
Κλείνοντας το κομμάτι αυτό για το MK έχω μια απορία: πως στον κόρακα αποφάσισαν κάποιοι να κάνουν εδώ στην Ελλάδα τουρνουά στο demo του MK9 με 4 μόνο χαρακτήρες; Σίγουρα θα είχε πιο πολύ διαφημιστικούς σκοπούς διότι δεν νοείται σοβαρό τουρνουά με...demo παιχνιδιού. Όχι ότι και τα τουρνουά γενικά τα λες serious business (εκτός κι όταν βλέπεις πραγματικούς επαγγελματίες κι όχι tourneyfags) αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Εσύ δεν ήσουν που πιο πριν έλεγε "μια χαρά το βρίσκω"; Όσο αφορά τ' ότι δεν σου φαίνεται άσχημο όπως προανέφερα κι εγώ από το trailer όταν το είδα μου φαινόταν φοβερό. Αλλά δυστυχώς αποτελεί από τις πάμπολλες περιπτώσεις παιχνιδιού που δείχνει φοβερό σε screenshots και trailers αλλά όταν κάτσεις να τα παίξεις είναι μια απογοήτευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Sonic the Hedgehog για PS3/Xbox360. Με το trailer όλοι είχαμε πορωθεί αλλά όταν κάτσαμε να το παίξομε ήταν η απόλυτη ντροπή. Από την άλλη, υπάρχουν κα παιχνίδια που στα trailers/screenshots δεν δείχνουν ιδιαίτερα εντυπωσιακά αλλά όταν κάτσεις να τα παίξεις προκύπτουν πολύ καλύτερα απ' ότι περίμενες. Όπως έγινε με μένα πρόσφτα με το Escatos για το Xbox360 που από το trailer έδειχνε απλά συμπαθητικό αλλά όταν το δοκίμασα δεν περίμενα να 'ταν τόσο εθιστικό.
Kι όταν αποφάσισε να μεταπηδήσει στις τρεις διαστάσεις κι άρχισε τις διάφορες αλλάγες από το 4 και μετά ούτε και πάλι δεν ήταν αρκετό για να μας πείσει και μονάχα οι φανατικοί οπαδοί της σειράς (ή το αρχάριο κοινό που δεν ήξερε κανά άλλο fighting πέρα από Tekken) έδειχνε να είναι ικανοποιημένο. Αλλά από την στιγμή που υπήρχε πληθώρα εναλλακτικών και πιο ποιοτικών προτάσεων όπως Virtua Fighter, Tekken, Soul Blade και Street Fighter Alfa τότε το MK δεν είχε τίποτα ιδιαίτερο να προσφέρει πέρα από τα fatalities.
Tώρα με το 9 δείχνει να κάνει μια καλή επιστροφή στις ρίζες κι από το λίγο που δοκίμασα στο demo μπορεί να μην καταπορώθηκα αλλά τουλάχιστον ήταν διασκεδαστικό και καλοφτιαγμένο.
Κλείνοντας το κομμάτι αυτό για το MK έχω μια απορία: πως στον κόρακα αποφάσισαν κάποιοι να κάνουν εδώ στην Ελλάδα τουρνουά στο demo του MK9 με 4 μόνο χαρακτήρες; Σίγουρα θα είχε πιο πολύ διαφημιστικούς σκοπούς διότι δεν νοείται σοβαρό τουρνουά με...demo παιχνιδιού. Όχι ότι και τα τουρνουά γενικά τα λες serious business (εκτός κι όταν βλέπεις πραγματικούς επαγγελματίες κι όχι tourneyfags) αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Originally posted by Ground_zero
View Post
Comment