Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tα χειρότερα fightings που έχετε δει ή παίξει

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Εγώ ξέρω ότι τα πρώτα δύο (κι όχι τα πρώτα τρια) Mortal Kompat άξιζαν όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή τουλάχιστον ήταν άψογα πρσεγμένα, χωρίς ψευγάδια, με ωραία ατμόσφαιρα, ενδιαφέρον χαρακτήρες κι ιστορία και το gore αν και σε μεγάλο βαθμό δεν γινόταν ποτέ γελείο. Από το τρίτο και μετά η σειρά πήρε τον κατήφορο. Πέρα τ' ότι ο ανταγωνισμός στα fightings έγινε πολύ μεγαλύτερος και πιο απαιτητικός (ειδικά από την στιγμή που τα 3D fighings έκαναν το ντεπούτο τους και κέρδιζαν τις εντυπώσεις) κι η βία στα videogames έγινε πλέον συνηθές φαινόμενο (διότι κακά τα ψέματα, το MK για την βία πολυδιαφημίστηκε και πούλησε σαν τρελό) η σειρά χάλασε τελείως από το 3 και μετά με παράγοντες όπως παρέλαση από bugs (κυρίως στα fatalities), κωμικοτραγικά finishing moves, κινήσεις που αψηφούσαν τους νόμους της φυσικής, αδικαιολόγητη δυσκολία κ.α. Κι όλα αυτά δεν διορθώθηκαν ούτε στο MK3U ούτε στο MK Trilogy.

Kι όταν αποφάσισε να μεταπηδήσει στις τρεις διαστάσεις κι άρχισε τις διάφορες αλλάγες από το 4 και μετά ούτε και πάλι δεν ήταν αρκετό για να μας πείσει και μονάχα οι φανατικοί οπαδοί της σειράς (ή το αρχάριο κοινό που δεν ήξερε κανά άλλο fighting πέρα από Tekken) έδειχνε να είναι ικανοποιημένο. Αλλά από την στιγμή που υπήρχε πληθώρα εναλλακτικών και πιο ποιοτικών προτάσεων όπως Virtua Fighter, Tekken, Soul Blade και Street Fighter Alfa τότε το MK δεν είχε τίποτα ιδιαίτερο να προσφέρει πέρα από τα fatalities.

Tώρα με το 9 δείχνει να κάνει μια καλή επιστροφή στις ρίζες κι από το λίγο που δοκίμασα στο demo μπορεί να μην καταπορώθηκα αλλά τουλάχιστον ήταν διασκεδαστικό και καλοφτιαγμένο.

Κλείνοντας το κομμάτι αυτό για το MK έχω μια απορία: πως στον κόρακα αποφάσισαν κάποιοι να κάνουν εδώ στην Ελλάδα τουρνουά στο demo του MK9 με 4 μόνο χαρακτήρες; Σίγουρα θα είχε πιο πολύ διαφημιστικούς σκοπούς διότι δεν νοείται σοβαρό τουρνουά με...demo παιχνιδιού. Όχι ότι και τα τουρνουά γενικά τα λες serious business (εκτός κι όταν βλέπεις πραγματικούς επαγγελματίες κι όχι tourneyfags) αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Originally posted by Ground_zero View Post
    Rwtaw giati to Battle fantasia den fenetai asxhmo kai epeidh den to exw paiksei.
    Εσύ δεν ήσουν που πιο πριν έλεγε "μια χαρά το βρίσκω"; Όσο αφορά τ' ότι δεν σου φαίνεται άσχημο όπως προανέφερα κι εγώ από το trailer όταν το είδα μου φαινόταν φοβερό. Αλλά δυστυχώς αποτελεί από τις πάμπολλες περιπτώσεις παιχνιδιού που δείχνει φοβερό σε screenshots και trailers αλλά όταν κάτσεις να τα παίξεις είναι μια απογοήτευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Sonic the Hedgehog για PS3/Xbox360. Με το trailer όλοι είχαμε πορωθεί αλλά όταν κάτσαμε να το παίξομε ήταν η απόλυτη ντροπή. Από την άλλη, υπάρχουν κα παιχνίδια που στα trailers/screenshots δεν δείχνουν ιδιαίτερα εντυπωσιακά αλλά όταν κάτσεις να τα παίξεις προκύπτουν πολύ καλύτερα απ' ότι περίμενες. Όπως έγινε με μένα πρόσφτα με το Escatos για το Xbox360 που από το trailer έδειχνε απλά συμπαθητικό αλλά όταν το δοκίμασα δεν περίμενα να 'ταν τόσο εθιστικό.
    - Anime based on videogames list -

Comment

Καλά οκ, δεν είναι και τα χειρότερα εβερ, αλλά είναι σίγουρα από τα χειρότερα που έχω παίξει Όσα είχα προσπαθήσει να παίξω, τα παράταγα μετά από κάνα 20λεπτο με πολύ ζόρι. Πριν κάνα μήνα δοκίμασα το MK VS DC και πραγματικά απελπίστηκα. Δεν ξέρω πως να το εκφράσω, αλλά το έχω ξαναπεί κι άλλες φορές, οι χαρακτήρες κουνιούνται σαν μαριονέτες, δεν υπάρχει ομαλή κίνησή τους, και το χειρότερο είναι πως δεν γίνεται κάτι για αυτό. Σε σύγκριση με 3D παιχνίδια όπως το Tekken ή το Soul Calibur, οι διαφορές φαίνονται τεράστιες, και μιλάω μόνο για το κομμάτι του animation, ούτε καν του combat system που αποτελεί και το σημαντικότερο. Δεν υπάρχει ούτε καν ένα hit confirm σε τόσα παιχνίδια της σειράς βρε αδερφέ, δηλαδή πραγματικά ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;! Αργότερα, σε μετέπειτα MK άλλαξαν βασικές κινήσεις των χαρακτήρων, τεράστιο φάουλ. Είναι σαν να βγει το Street Fighter 5 και να αλλάξουν το command του Hadouken σε πίσω, μπρος, μπουνιά. Απλά δεν το κάνεις. Μπορώ να βρω πολλούς ακόμα λόγους, αλλά πιστεύω δεν έχει νόημα να συνεχίσω.

Όσο για τα παλιά, τα πρώτα δύο πλέον δεν μου κάνουν και τόση εντύπωση, αν και τα είχα λιώσει μικρός. Το 2 βέβαια το θεωρώ ακόμα και τώρα αρτιότατο τίτλο για την εποχή του, και δικαίως συναγωνιζόταν το Street Fighter 2. Το μόνο της σειράς που μου άρεσε τρελά ήταν το ΜΚ 3, το οποίο αν και είχε βάλει πάρα πολλά πράγματα μέσα, με σημαντικότερο τα ξεχωριστά combos στον κάθε χαρακτήρα, δυστυχώς έβγαλε πολλούς βασικούς χαρακτήρες. Στη συνέχεια ήρθε το Ultimate Mortal Kombat 3 με κάποιους επιπλέον χαρακτήρες, και το Trilogy που ουσιαστικά έβαλε όλους τους παίκτες από τα προηγούμενα της σειράς, έδωσε νέα combos σε όσους δεν υπήρχαν στο UMK3, κάποια νέα fatalities, animalities κλπ, είχε όλες τις πίστες από όλα τα προηγούμενα της σειράς, και φυσικά 32 bit treatment έναντι των 16 του Mega Drive.

Ακόμα και αυτό βέβαια είχε ελαττώματα που με εμπόδιζε να το απολαύσω πλήρως, με χαρακτηριστικότερη την ανύπαρκτη Artificial Intelligence που στην ουσία νίκαγε επειδή έκλεβε, και ο μόνος τρόπος να νικήσεις το CPU είναι να κάνεις συγκεκριμένες κινήσεις που χαλάνε όλη την ουσία του παιχνιδιού. Και το χειρότερο είναι πως δεν κάνουν τίποτα γι' αυτήν, ακόμα και σε πρόσφατες επανεκδόσεις του UMK3 όπως του DS ή του XBLA. Ο κύριος λόγος που μου άρεσε το 3 / UMK3 / Trilogy είναι επειδή τα έλιωνα με φίλους και δεν χρειαζόταν να μπλέκω με CPU και την εκνευριστική ΑΙ του.

Τέλος πάντων, το ΜΚ είναι αγαπημένη σειρά που όμως ούτε ένας τίτλος δεν με έχει ικανοποιήσει όπως θα ήθελα, και αντί για βελτίωση έβλεπα πτώση τόσα χρόνια. Το μόνο πράγμα που πραγματικά μου άρεσε από το 4 και μετά ήταν οι τεράστιες ποσότητες από extras, mini games κλπ, που μπορούσαν να σε κρατήσουν απασχολημένο με το παιχνίδι για πάρα πολύ καιρό, όμως αυτά δεν αρκούν για να φτιάξεις ένα καλό fighting game.

PK World - Τα πάντα για Disney comics!

Comment

Phantom Duck σε βρίσκω υπερβολικό.
        Όλοι οι λόγοι για τους οποίους αγάπησα τη σειρά παρέμειναν σε όλα τα επεισόδια,με εξαίρεση το DCU αλλά λόγω δικαιωμάτων δικαιολογούνται πες.
        Κατά τ'άλλα,βία-τσεκ,αίμα-τσεκ,καλτ χαρακτήρες-τσεκ,ατμόσφαιρα-τσεκ,συνέχιστη της σιτορίας-τσεκ.Απλά πράγματα.MORTAL KOMBAT RULES
        Carpe diem

Comment

Originally posted by Altair View Post
          Κατά τ'άλλα,βία-τσεκ,αίμα-τσεκ,καλτ χαρακτήρες-τσεκ,ατμόσφαιρα-τσεκ,συνέχιστη της σιτορίας-τσεκ.Απλά πράγματα.MORTAL KOMBAT RULES
          Ok, μέχρι να πιάσω στα χέρια μου το νέο, ας κλείσουμε με αυτό που συμφωνούμε

Comment

Παρεμπιπτόντως στα αξιοπρεπή fightings του Game Cube θα προσέθετα και το Bloody Roar που όμως ελέω χειριστηρίου δεν παιζόταν με την καμία. Το Tatsunoko VS Capcom επίσης το έχω δοκιμάσει, όμως αφ' ενός δεν μου κάνει και τόση εντύπωση ως fighting για δικούς μου λόγους, αφ' εταίρου το χειριστήριο του Wii είναι παντελώς άβολο για κάτι τέτοιο. Καλύτερο από του GameCube για fighting games, όμως και πάλι απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί βολικό.

Comment

Den gnwriza oti to Bloody Roar vghke gia cube, poio apola?
              Ekeino me ton Elefanta?
              "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
              But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
              Kindred, this blade and I.
              "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
              Greek Gaming Videos
              Greek Final Fantasy Forum

Comment

Ανάμεσα στο Bloody Roar 3 και το Bloody Roar 4 για PS2, βγήκε το λεγόμενο Bloody Roar 3,5 για GameCube και XBOX. Στο GC ονομαζόταν Bloody Roar: Primal Fury ενώ στο XBOX Bloody Roar: Extreme. Υπήρχαν μερικές ψιλοδιαφορές του στυλ ότι η έκδοση του ΧΒΟΧ είχε 3D animation για opening αντί για anime που χρησιμοποιούσε το GC, και κάνας δυο έξτρα χαρακτήρες, αλλά γενικά ήταν το ίδιο παιχνίδι. Και ναι, είναι αυτό με τον ελέφαντα.

Comment

A ok to hksera to game, exw kai thn anime eisagwgh malista, aplws den mou dwthike h efkairia na to paiksw.
                  Meta to 3 pantws eixa parathsei ta Bloody Roar, pistevw pws eginan xeirotera.
                  "

Greek Gaming Videos

Comment

Νομίζω στο 4 σταμάτησε η σειρά.
                    Carpe diem

Comment

Ναι, ύστερα από το 3, αυτά που βγήκαν ήταν αυτά τα δύο για GC / XBOX και το 4 για PS2. Είχε ανακοινωθεί και 5 αλλά έκλεισε η Hudson (&^%$$#@@! και το παράτησε εντελώς όπως ήταν αναμενόμενο. Το καλύτερο πιστεύω πως ήταν το 2ο για PS1, όμως και τα υπόλοιπα ήταν αξιοπρεπή παιχνίδια με πολύ χαβαλέ και ακόμα περισσότερη πόρωση.

Comment

Ontws to 2 kai to 3 htan koryfh.
                        To ena htan epishs kalo, to eliwna apo to demo akomh (mazi me to armored core) kai thymamai oti den mou arese pou eixan vgalei to rave mode apo to 2.
                        Otan argotera epanilthe eixame porwthei poly, sthn arxh epaiza Alice alla meta allaksa se Jenny the Babet!
                        "

Greek Gaming Videos

Comment

Εγώ χρησημοποιούσα πολύ συχνά Bakuryu The Mole.Δυστυχώς έχω ασχοληθεί μόνο με τα 2 πρώτα.Jenny rules <3!!!
                          Carpe diem

Comment

Bakuryu epaize o aderfos mou, poly ksylo milame!
                            Alla apo to 2 kai meta, sto prwto o Bakuryu htan tragikos
                            O main tou htan o Yugo o lykos.
                            Sto 4 epaiksa kai Yuriko thn Half beast, poly texnikos xarakthras den ta phgaina kala mazi ths alla mou aresan oi kinhseis ths.
                            "

Greek Gaming Videos

Comment

Originally posted by Ramparter View Post
                              Tekken 1, 2, 3

Στο Ν64 κυκλοφορουσαν επικα fightings και σε απιστευτη ποικιλια. Mace The Dark Age, Fighter's Destiny 1 & 2, MK 4, Killer Instict Gold, Bio Freaks κλπ ηταν μερικες απο τις δεκαδες επιλογες για οποιον εψαχνε κατι πιο κλασικο και ποιοτικο ενω και αυτοι που θελαν κατι πιο ποιοτικο και ιδιαιτερο, τιτλοι οπως Dual Heroes, Clayfighter, GASP, Rakuga Kids κα δε γινοταν να τους απογοητευσουν. Δυστυχως στο PSone τα Tekken παιζαν μπαλα μονα τους και οπως ειναι φυσικο, στους τυφλους ξεχωριζει ο μονοφθαλμος. Καθε ασχετος ειχε παρει Playstation επειδη ηταν cool και νομιζε οτι ειχε μαθει το Gaming με overrated trash (FFVII, Tomb Raider, Crash Bandicoot...). Μια τετοια περιπτωση ηταν και το Tekken. Ακομη και σημερα βλεπω ασχετους σχετικους να λενε ποσο γαμαγανε τα Tekken. Που πας ρε τσουτσεκι, εμεις εδω εχουμε λιωσει παντελονια...
                              Τεσπα δε θελω να προσβαλλω κανεναν στη τελικη απλα να προβληματισω λιγο τους παλιους και να διδαξω τους νεους.
                              Συμφωνώ αν και το Tekken δεν ήταν καθόλου άσχημο για την εποχή του. Το βρίσκω όμως εγκληματικό κάποιος που αρέσκεται στα fighting games και ψάχνει κάτι με βαθύ σύστημα μάχης να καταπιάνεται με Tekken και να παρατάει τη σειρά Virtua Fighter, το μοναδικό σοβαρό αντίπαλο του τίτλου της Namco στα 32μπιτα συστήματα. Αν τα καγκουρό, οι δεινόσαυροι και οι υπερβολικά αταίριαστες επιθέσεις των Devil, Jack που μόνο σε πολεμικές τέχνες δεν ταιριάζουν συμπεριλήφθηκαν για να πουλήσει το franchise τότε η Namco πέτυχε το στόχο της. True fighting game όμως δεν είναι και όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο πλανώνται οικτρά. Το Soul Blade ήταν περισσότερο πιστευτό.

Η Sega έβγαλε το Fighting Vipers, το μπαστάρδεψε με το Virtua Fighter και Sonic και έκανε ένα αχταρμά που είχε ανισορροπία στο gameplay.Εν ολίγοις οι κάτοχοι του Saturn παίξανε κάμποσο καιρό με αυτά και επιστρέψανε στo Virtua Fighter που συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Deus_Dope & και Vetus

Comment

Ότι και να λέτε το νέο Mortal Kombat ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!

Comment

Working...
                                X