Announcement

Collapse
No announcement yet.

God of Gaiden May Cry

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Aion
    replied
    Ώστε εκτος από του Tekken και Iron Man, είσαι και DMC fanboy ε? Μονο έτσι εξηγούνται τα αστεία που λες. Funny-man.

Μονο που είπες αυτά για τον Kratos, και ΔΕΝ σε ενοχλεί η μαϊμού που μοιάζει στο μισό Anime και RPG kingdom (μα τι ξεχωριστός χαραχτήρας ρε παιδί μου!) και λέει όλο μαλακίες και χαζά "αστεία" που ενθουσιάζουν τα πιτσιρίκια, μου έκοψες την όρεξη να απαντήσω σε όλα τα αλλα. Δεν υπάρχει λόγος λέμε.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Μα μου απαντας (και στα 2 posts) διαφωνωντας σε πραγματα τα οποια δεν εχω πει .

Από την άλλη το GOW έχει μια ιστορία με αρχή μέση,τέλος, συνοχή και continuity.
    Δεν ειπα πουθενα το αντιθετο. Αυτο που ειπα ειναι οτι η ιστορια δεν εχει αναπτυξη και η πορεια της ειναι σχετικα ξεκαθαρη απο την αρχη.
    Δημιούργησαν ένα κονσεπτ (επιτομή του ιαπωνικού στερεότυπου περί τι είναι κουλ) με δαίμονες και ένα mythos γύρω από τον Sparda, και σε κάθε entry της σειράς μπέρδευαν όσο περισσότερο μπορούσαν την ιστορία
    Ουτε εδω διαφωνησα, το lore των dmc ειναι σαφως πιο μπερδεμενο και γιατι η ιστορια δεν εχει τελειωσει ακομη και επειδη το συμπαν δεν βασιζεται καπου συγκεκριμενα σε αντιθεση με αυτο του gow. Το καθε επεισοδιο ωστοσο εχει συγκεκριμενο story ανεξαρτητα απο το αν το lore ειναι μπερδεμενο. Η ιστορια του 3 οπως ειπα εχει αρκετο ενδιαφερον με ωραιο character development, μπορω να το αιτιολογησω αν θες, αν και ειναι αρκετα σαφες και ξεκαθαρο το γιατι.

Και όταν λέω ότι το DMC έχει καλύτερο κονσεπτ εννοώ ότι είναι πιο πιασάρικο γιατί βασίζεται στο awsomnes και coolness του πρωταγωνιστή
    Αυτο τι σχεση εχει με το πoιο concept ειναι καλυτερο? Στις θεσεις πιασαρικο και cool, εγω παραθετω το epic, gore και καλοστημενο. Αλλα και παλι δεν υπαρχει καποιο point... Δεν ειναι εκει το θεμα, αιτιολογησα πιστευω στο προηγουμενο post.

Και το GOW έχει πρωταγωνιστή κάποιων που δεν τον λες και συμπαθητικό χαρακτήρα και δημιουργήθηκε από τον Jaffe ως αντίθεση στο αρχέτυπο του καλού και αγαθού ήρωα-πρωταγωνιστή.
    Προφανως, η δικια μου ενσταση ειναι οτι ο χαρακτηρας εχει μηδενικο character development... δεν υποστηριξα κατι διαφορετικο.

Leave a comment:

• sOLiD SNAKE
    replied
    Μα πλάκα κάνουμε τώρα ; Στο DMC και τους δημιουργούς να ρωτήσεις δεν ξέρουν το σενάριο Δημιούργησαν ένα κονσεπτ (επιτομή του ιαπωνικού στερεότυπου περί τι είναι κουλ) με δαίμονες και ένα mythos γύρω από τον Sparda, και σε κάθε entry της σειράς μπέρδευαν όσο περισσότερο μπορούσαν την ιστορία :xp:

Από την άλλη το GOW έχει μια ιστορία με αρχή μέση,τέλος, συνοχή και continuity.

Και όταν λέω ότι το DMC έχει καλύτερο κονσεπτ εννοώ ότι είναι πιο πιασάρικο γιατί βασίζεται στο awsomnes και coolness του πρωταγωνιστή. Και το GOW έχει πρωταγωνιστή κάποιων που δεν τον λες και συμπαθητικό χαρακτήρα και δημιουργήθηκε από τον Jaffe ως αντίθεση στο αρχέτυπο του καλού και αγαθού ήρωα-πρωταγωνιστή.

Καλά ο Jaffe δυο πρωταγωνιστές έχει δημιουργήσει και είναι ενας και ένας. Από την μια ο Κράτος και από την άλλη ο Sweet Tooth :xp:

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Εγω το αντιθετο λεω, το concept του gow ειναι πολυ καλυτερο απο αυτο του dmc κυριως επειδη το δευτερο φερει πολλα στοιχεια της ιαπωνικης νορμας την οποια προσωπικα εχω φαει με το κουταλι.

Η ιστορια του GOW δεν παρουσιαζει καλυτερη αναπτυξη, βασικα δεν παρουσιαζει καθολου αναπτυξη. Ο στοχος ειναι συγκεκριμενος απο την αρχη και ηρωας δεν αλλαζει καθολου παρα τα οσα βιωνει, ειναι ενας ψυχοπαθης σφαγεας απο την αρχη μεχρι το τελος. Στο DMC 3 απο την αλλη το story εχει αρκετο ενδιαφερον αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι υπαρχει ωραιο character development κατα την διαρκεια του παιχνιδιου με τα βιωματα να διαμορφωνουν τον ηρωα και να δειχνουν γιατι ειναι ετσι το στησιμο του στα υπολοιπα παιχνιδια.

Τελος, δεν ειπα οτι το DMC 3 δεν εχει καλο presentation, ειπα οτι το GOW εχει over the top presentation και λογω αυτου αποκτα πλεονεκτημα οχι τοσο στο σεναριο οσο στην παρουσιαση της ιστοριας που θελει να πει. Ανεξαρτητα απο το αν η ιστορια ειναι καλη ή κακη την λεει με τον καλυτερο δυνατο τροπο εντασσοντας το epic feeling σε βαθμο που δεν συναντας συχνα σε παιχνιδια.

Leave a comment:

• sOLiD SNAKE
    replied
    Το DMC (ειδικά το 3) έχει και γαμώ τα presentation (best gun fu ever) . Απλά δεν ρίχνει μεγάλο βάρος στο σενάριο, και κάθεται πάνω στο awesome κονσεπτ με κουλ ατάκες και φοβερές χορογραφίες .

Όπως και να το κάνουμε, αρέσει δεν αρέσει η ιστορία του GOW, αναπτύσεται κάπως περισσότερο από τα υπόλοιπα του genre ;)

Το πιο γαμάτο κονσεπτ δεν είναι καλύτερο σενάριο

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Imo το God of War αυτο που εχει σε τρελο επιπεδο ειναι το presentation, τιποτα δεν μπορει οχι να το αγγιξει ουτε να το κοιταξει. Το DMC εχει καλυτερο σεναριο απλα παιζει ρολο και ο τροπος που λεγεται η ιστορια και το gow κερδισει πιστευω σε αυτον τον τομεα.

Μιας που εγινε η αναφορα στο dmc3 βαζω εδω και ενα απο τα καλυτερα trailer ολων των εποχων (btw το καλυτερο music theme που εχει δωσει η σειρα μακραν).

Leave a comment:

• sOLiD SNAKE
    replied
    Ναι ρε πάνω κάτω έτσι είναι

Το NG από την άλλη είναι ότι να ναι, δεν υπάρχει καν προσπάθεια σε αυτούς τομείς. Ξέρω ότι σε αυτό το είδος δεν είναι απαραίτητο το σενάριο, αλλά μου την σπάει που δεν έχει καμιά μα καμιά συνοχή και λογική. NG και Vanquish έχουν τα χειρότερα σενάρια ever (σε σημείο που να χαλάνε την εμπειρία) . Αν είναι έτσι προτιμώ τον παλιό καλό λακωνικό retro τρόπο με της δυο γραμμές ιστορίας πριν αρχίσει το gameplay .

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    O Kratos den einai "Gri" mavro einai, psyxasthenis leme, einai olofanero oti einai o kakos ths ypotheshs
    Kala entaksei enweitai me mia dosh humor ola ta parapanw, o Kratos mou fenetai kai poio endiaferon xarakthras apo ton Hayabusa, alla distyxws einai o monos xarakthras pou mporei na endiaferei kapoion sta paixnidia tou, oloi oi alloi einai eite gia na pethanoun eite gia na phdhxtoun kai afto emena den maresei genika.

Leave a comment:

• sOLiD SNAKE
    replied
    Καλά για το DMC 3 το ίδιο πιστεύω και εγώ.

Twra gia ton xarakthra tou Kratos entaksei, allo to na exeis "xarakthra" kai na eisai o Kakos opws o Freddy kai allo to na eisai ouga bouga kathysterimenos tou style: "ZEUUUUUUS!!!!" kai "Must kill everyone" etc etc.
    Μα ποιος σου είπε ότι o Kratos είναι ο καλός Για αυτό μου αρέσει το story του GOW, επειδή δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Δεν υπάρχει μαύρο και άσπρο, ειναι ολοι γκρι

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Emena perissotero mou thn edwse epeidh o Aion oxi mono thewrise adianohto to oti mporei kapoios na pistevei oti to DMC3 einai to kalytero (pou einai adianohto to oti den einai) alla thewrei kai fanboys osous to pistevoun xwris kan malista na poun thn gnwmh tous.
    E oxi loipon den eimai egw fanboy epeidh to DMC3 einai kalytero apo ta alla 2, alla o Aion pou pistevei oti den einai gia kapoion periergo logo

Twra gia ton xarakthra tou Kratos entaksei, allo to na exeis "xarakthra" kai na eisai o Kakos opws o Freddy kai allo to na eisai ouga bouga kathysterimenos tou style: "ZEUUUUUUS!!!!" kai "Must kill everyone" etc etc.
    To oti einai varvaros exei thn fash tou alla to oti einai me eidikes anages einai kai afto den maresei emena toulaxiston, tou rixnei tis metoxes ston pato

Leave a comment:

• sOLiD SNAKE
    replied
    Ground για gameplay που λες συμφωνώ αλλά :

To GoW siga tous xarakthres pou eixe, o prwtagwnisths einai aplws enas akomh dolofonos pou tou aksizei oti pathainei epeidh to mono pou yparxei sto myalo tou einai pws tha skotwsei ton epomeno xarakthra pou tha synantisei kai aploustata kaneis allos den yparxei.
    Το έχω ξαναπεί για τους λόγους που εσένα δεν σου αρέσει, για τους ίδιους λόγους αρέσει σε εμένα π.χ. Και ποιος είπε ότι ενας χαρακτήρας πρέπει να είναι καλοκάγαθος για να τον γουστάρουμε. Με την ίδια λογική χαρακτήρeς σαν τον Freddy Krueger είναι τελείως αποτυχημένοι

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι επειδή εσένα ή του Aion (και σε οποιωνδήποτε) αρέσουν συγκεκριμένα πράγματα όπως συγκεκριμένα στερεότυπα χαρακτήρων και μονό αυτά, δεν σημαίνει ότι αυτόματα είναι και καλύτερα το ίδιο ισχύει και για την γενικότερη αισθητική το artwork κτλ. Για αυτο υπάρχουν και πολλές επιλογές για διαφορετικά γούστα ;)

Γιατί πρέπει να τα κάνουμε όλα vs wars

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ela Aion parata ta eisai fanboy kai teleiws out se afta pou les.
    Einai adynaton na les to DMC3 katwtero se xarakthres apo ta alla 2 ektos an eisai tipote Ninja fanboy.

To GoW siga tous xarakthres pou eixe, o prwtagwnisths einai aplws enas akomh dolofonos pou tou aksizei oti pathainei epeidh to mono pou yparxei sto myalo tou einai pws tha skotwsei ton epomeno xarakthra pou tha synantisei kai aploustata kaneis allos den yparxei.

To NG kai afto den exei kai kanenan aksiologo xarakthra, oute kan aksios anaforas den yparxei, ade na aksizei kati o Hayabusa epeidh einai master.

To DMC3 exei ton apolyto xarakthra twn xarakthrwn, to Dante, to apolyto Rival, ton Vergil, enan sxetika prwtotypo kako kai akomh kai h Lady exei tis stigmes ths.

Twra senario ksanalew siga to senario to GoW kai tou NG, to idio aploika me tou DMC einai me thn diafora oti gia ton Dante niazesai na deis ti tha kanei parakatw enw gia tous allous 2 den dineis pragmatika dekara, skippareis mexri kai ta cutscenes...

Ποιος λέει ότι όσο πιο προσεγμένο είναι το battle system ότι τόσο καλύτερο είναι και ένα παιχνίδι πάντα?
    To battle system afora to gameplay kai nai oso kalytero einai to gameplay toso kalytero einai ena paixnidi panta.
    Alliws pas kai diavazeis kana vivlio, vlepeis kamia tainia kai eisai ok.

To DMC3 einai to anwtero paixnidi telos.

Leave a comment:

• sOLiD SNAKE
    replied
    Το DMC από άποψη χαραχτήρες, ατμόσφαιρα, γραφικά, και γενικά gameplay υστερεί σε σχέση με τα αλλα σε μεγάλο βαθμό, ακόμα και αν έχει πιο προσεγμένο battle system. Δεν είναι ότι είναι κακό, απλά δεν υπάρχει σύγκριση με τα αλλα δυο.

Περί gameplay δεν θα σχολιάσω αλλά από χαρακτήρες και ατμοσφαίρα αυτό που υστερεί σε μεγάλο βαθμό είναι το NG . Το GOW είναι ασυζητητί ανώτερο σε αυτους τους τομείς αλλά και το DMC έχει cool χαρακτήρες και μια χαρά lore, το NG από την άλλη είναι ότι να ναι :xp:

Απλα οταν αγορασα τη special ειχα να παιξω αλλα και δεν βρηκα χρονο και μετα ξεχαστηκε.. Ειχα την us version και θυμαμαι με ειχε δυσκολεψει παρα πολυ στην αρχη, μετα βεβαια το τελειωσα 2 φορες, ισως για αυτο δεν βρηκα κουραγιο για την special..
    Ρε αυτά τα games έχουν φτιαχτεί για να τα τερματίζεις απο 5 φορές και πάνω
    Ίσως με την φημολογούμενη HD Collection να σου δοθεί η ευκαιρία και η όρεξη ;)

Leave a comment:

• Aion
    replied
    Μα το σύνολο θα δούμε, όχι μονο ένα πράγμα, εκτος και αν αυτό το πράγμα, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το battle system, είναι με διαφορα κατώτερο η ανώτερο, που στην συγκεκριμένη περίπτωση τον τριών αυτόν παιχνιδιών δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Το DMC από άποψη χαραχτήρες, ατμόσφαιρα, γραφικά, και γενικά gameplay υστερεί σε σχέση με τα αλλα σε μεγάλο βαθμό, ακόμα και αν έχει πιο προσεγμένο battle system. Δεν είναι ότι είναι κακό, απλά δεν υπάρχει σύγκριση με τα αλλα δυο.

Το GOW έχει πολύ απλό battle system, όμως ΚΑΘΟΛΟΥ ενοχλητικό. Ποιος λέει ότι όσο πιο προσεγμένο είναι το battle system ότι τόσο καλύτερο είναι και ένα παιχνίδι πάντα?

Η αχρείαστη δυσκολία του DMC3 στο κανονικό mode εμενα με χάλασε και με κούρασε. Αντίθετος με το GOW στο God Mode, εκεί εγώ το επέλεξα, και είναι ίσος το δυσκολότερο παιχνίδι που έχω τελειώσει. Όσοι το τελειωσαν στο God Mode, καταλαβαίνουν πιστεύω.

Σαν γενικό σύνολο, θεωρώ πραγματικά αστείο να υπάρχει το DMC3 ανάμεσα στα αλλα δυο. Φανατισμός και σαχλαμάρες.

Ground_Zero τι σημασία έχει αν η περισσότεροι ισχυρίζονται ότι το DMC3 αξίζει την συγκεκριμένη θέση? Με αυτή την έννοια εγώ έχω το υπόλοιπο internet να σου λέει εσένα ότι λες μαλακίες, με reviews και βαθμολογίες. Στο Gamespot το DMC3 παίρνει με διαφορα χαμηλότερο βαθμό ενώ τα αλλα δυο είναι ΚΑΙ Editor's Choice, περνούν ΚΑΙ καλύτερο γενικό Critic Score από τα αλλα sites, περνούν ΚΑΙ καλύτερο User Score από τους users. Έτσι, ΕΣΕΝΑ όλος ο κόσμος σου λέει το αντίθετο αλλα εσύ... Το χαβά σου. ;)

Δεν υπάρχει σύγκριση λέμε. Ο τίτλος ενός καλού και αξιέπαινου sequel που όμως δεν ξεπέρασε το πρώτο, αντιστοιχεί στο DMC3, όμως μέχρι εκεί.

Leave a comment:

• sOLiD SNAKE
    replied
    Εχεις δικιο, my bad

Leave a comment:

Working...
X