Announcement

Collapse
No announcement yet.

VG Ντοκυμανταίρ, άρθρα, και πάσης φύσεως εγκυκλοπα

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Loggo
    replied
    The Making of PlayStation - EDGE

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Πολύ ενδιαφέρον άρθρο.
    Έχοντας λιώσει τον προκάτοχο του Dark Souls,το Demon's Souls,καταλαβαίνω τι εννοεί.Από την μικρή εμπειρία που έχω με Morrowind,Oblivion & Bioware rpgs σου λέω ότι δεν έχει καμία σχέση το Demon's Souls.Οι npc's στους τίτλους της From Software δεν είναι εκεί απλά για να σου δώσουν ένα quest ή να πουν μια παπάρα και να κάνουν τον κόσμο να φαίνεται πιο γεμάτος.Όλοι έχουν λόγο ύπαρξης.Πρέπει να το παίξεις για να καταλάβεις.

υ.γ.Μιλάω για το Demon's γιατί με αυτό έχω ασχοληθεί,αλλά από όσα διάβασα δεν βλέπω τρελές διαφορές.Βέβαια δεν ξέρω τι παίζει με τις Covenants,τεσπά.Καλύτερα να σου πει κάποιος που έχει ασχοληθεί περισσότερο.

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Ένα άρθρο που μου άρεσε αρκετά από το Eurogamer. Αφορά την αφήγηση στο Skyrim και στο Dark Souls και δεν εξετάζει το αν το lore του Skyrim πχ είναι "βαθύ" ή "πλούσιο" αλλά τον τρόπο με τον οποίο ο παίκτης έρχεται σε επαφή μαζί του.

Skyrim offers plenty of welcome cosmetic improvements over its predecessors but everything's built on the same old shonky foundations. Its focus on freedom come

Με πολλά πράγματα συμφωνώ, με άλλα διαφωνώ κυρίως στον τρόπο που μπαίνουν. Αυτό που κάνει το Dark Souls το έκαναν και τα DnD RPG της Bioware οπότε δεν το λες ακριβώς νεωτερισμό (με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν το έχω παίξει, με βάση ό,τι διάβασα). Τα βιβλία του Skyrim είναι άλλη ιστορία. Η εμπειρία μου είναι πως, πέρα από το αν είναι προσεγμένο κλπ, είναι πανεύκολο να ξεπεράσεις πολύ μεγάλα κομμάτια του lore και να μην πάρεις πρέφα τι γίνεται. Ο λόγος είναι πως το 80% βρίσκεται στα βιβλία, που ανακαλύπτονται λίγο πολύ τυχαία, εντελώς αποσπασματικά και θέλουν υπομονή. Το τα διαβάσει κάποιος όλα και κυρίως να τα συγκρατήσει είναι πάρα πολύ δύσκολο. Το υπόλοιπο 20% βρίσκεται σε διαλόγους και scripted events. Το ζήτημα είναι όμως πως οι διάλογοι είναι πάμφτωχοι σε πληροφορίες. Ενδεικτικά αναφέρω το quest line της Potema, της Wolf Queen, μιας τιτάνιας και σατανικής φιγούρας στην ιστορία του Skyrim με lore που φτάνει τα 8 βιβλία. Κάποια στιγμή παίρνεις δύο απανωτά quests σχετικά με αυτή, αλλά το μόνο που μαθαίνεις μέσα από τους διαλόγους είναι πως σχεδόν έγινε αυτοκράτειρα και ήταν τρομερή νεκρομάντισσα. ΑΥΤΟ. ΤΕΛΟΣ. Από οκτώ βιβλία με πληροφορίες, προδοσίες, συνομωσίες, χαρακτήρες κλπ αυτό είναι το μόνο που μαθαίνει ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος παίκτης που θέλει να ξεσκονίσει τα πάντα, και είναι πολύ πιθανό να έχει διαβάσει ελάχιστα τη στιγμή που θα πάρει το quest. Αυτό που λέει για τους χώρους κλπ δε με πείραξε, είναι λογικό να υπάρχει κάποιος βαθμός επανάληψης.

Η μπάλα σε σας!

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Originally posted by Tanno
    Η ιατρική σου γνώση είναι πολύ πίσω ή είναι ιδέα μου...

Ρε Τάννο,100 φορές (μας την) έχεις πει για κάτι χωρίς να το ψάξεις πρώτα, και 100 φορές έχεις φάει το pwnage. Πάμε άλλη μία

Aλλά ακόμα και συγκεκριμένα για το γλαύκωμα:

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Originally posted by Somari View Post
    oxi
    Η ιατρική σου γνώση είναι πολύ πίσω ή είναι ιδέα μου...

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Originally posted by Tanno View Post
    κάτι που απαγορεύτηκε και αντικαταστάθηκε με ακτίνες laser.
    oxi

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Originally posted by straier View Post
    Μεταμοσχεύσεις στα μάτια ήδη γίνονται...
    Για δώσε περισσότερες πληροφορίες, γιατί εγώ άλλα ακούω. Εγώ βλέπω με το δεξί μάτι. Το άλλο το έχασα από υψηλή πίεση όταν ήμουν 13 χρονών. Όσον αφορά τον οφθαλμιατρικό τομέα, οτιδήποτε μ' ενδιαφέρει.

Δεν έχουν γίνει ποτέ μεταμοσχεύσεις σ' ανθρωπινό μάτι, γιατί θεωρείται το πιο δύσκολο απ' όλους τους οργανισμούς εγκεφαλικά λόγω των πολλών νευρών γύρω από το μάτι.

Και για την περίπτωση μου που είμαι γλαυκωματικός, δεν υπάρχει αντίδοτο, ούτε θεραπεία για να σταματήσει το γλαύκωμα. Η μόνη θεραπεία που υπάρχει γι' αυτό είναι οι σταγόνες σε καθημερινή βάση για σταθεροποίηση της πίεσης προκειμένου να μην τυφλωθώ. Ο Terry προφανώς είχε τα ίδια προβλήματα με μένα πριν τυφλωθεί και προφανώς στην περίπτωση του, τον εγχείρησαν με νυστέρι, κάτι που απαγορεύτηκε και αντικαταστάθηκε με ακτίνες laser.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Μεταμοσχεύσεις στα μάτια ήδη γίνονται...
    Τι γερουσία είναι αυτοί στο βίντεο του Ζήρο;

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Εννοείται ότι έκατσα να τα ξανακούσω όλα για πολλοστή φορά...

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Outakes apo Defiance kai ta logia einai perita.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Μα πως είναι δυνατόν να παίζεις 3D, open world, μη γραμμικό game χωρϊς να βλέπεις;
    Ο τύπος είναι ΘΕΟΣ!

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Μιλώντας για τον Terry, ορίστε άλλο ένα βίντεο μ' αυτόν να παίζει το θρυλικό και αξιαγάπητο σ' όλους μας LoZ: OoT!

Μακάρι αυτός ο θεός να ήξερε ότι οι Ιάπωνες βρήκαν τρόπο να μεταμοσχεύσουν τα μάτια, αλλά είναι στο πειραματικό στάδιο. Αυτή η ιατρική είδηση με χαροποίησε πολύ και του αξίζει του Terry για να χειρουργηθεί και να γίνει καλά και να ξαναδεί πάλι το φως του ήλιου.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Old αλλά αξίζει να μπει.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Περίεργα glitches και glitches κατά "παραγγελία"

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Το χω κάνει και εγώ, στο ΜΚ4