Announcement

Collapse
No announcement yet.

Xbox One

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Πέρα από τη πλάκα, ό,τι παιχνιδάρες και να βγάλει το xbone (lolwut), δεν συμφέρει κανέναν μας αν πετύχει ένα τέτοιο μοντέλο. Ό,τι exclusive uber AAA games και να βγούνε, δεν έχει καμία σημασία αν ακολουθούν ένα τέτοιο τρομακτικό μοντέλο. Τα DLC που κράζω, θα μου φαίνονται ψεγάδια σε μία τέτοια κονσόλα. Επομένως μαύρο από εμένα ό,τι παιχνίδια και να ανακοινώσουν. Παίζει να είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που θα κάνω δυσφήμηση κονσόλας. Τουλάχιστον έχουμε την υποστήριξη των indie devs.

Devs express disappointment with Xbox One over Twitter

Brian Provinciano, creator of Retro City Rampage:
    "No self-publishing" doesn't just hinder developers. A lot of publishers must go to BIGGER publishers to be able to publish on Xbox.
    Mike Bithell, creator of Thomas Was Alone:
    not that I'll ever sell well enough to make a blip on MS's radar, but somewhere, the next Minecraft is being made, for another platform.
    George Broussard, co-creator of Duke Nukem:
    Microsoft you *must* prioritize a low friction indie self publishing path. Otherwise you hand Sony games, devs and $.
    Robert Boyd, co-creator of Breath of Death VII, Cthulhu Saves the World, and Penny Arcade's On the Rain-Slick Precipice of Darkness 3:
    Microsoft just handed the indie dev community to Sony, Nintendo, and Steam on a silver platter.
    David Frampton, creator of The Blockheads:
    There doesn't appear to be anything actually new here regarding Microsoft's attitude towards indies. The news is that nothing has changed.
    David Frampton again:
    But the fact that Microsoft's attitude towards indies hasn't changed is definitely affecting this indie's attitude towards Microsoft.
    Phil Fish, co-creator of FEZ:
    microsoft doesn't care about indie developer.
    Markus Persson, creator of Minecraft:
    Also, I tried to get excited about the xbox one, but failed.
    Tommy Refenes, co-creator of Super Meat Boy:
    So as someone who doesn't play Forza or any EA Sports game and already has a computer hooked to my TV, what does Xbox One offer me?
    Zach Gage, creator of SpellTower and co-creator of Ridiculous Fishing:
    @BenKuchera that was the only thing i was hoping for things are not looking great for the XO
    Tim Schafer, founder of Double Fine Productions:
    "@Polygon: Indie developers cannot self-publish on Xbox One http://sbn.to/YZERGv" Booo! BOOOOOOOOOOOOOOOO! BoooOOOoooOooooo! Boo!
    Terry Cavanagh, creator of VVVVVV and Super Hexagon:
    But honestly, after their reveal yesterday, does anyone really WANT to make games for it?
    And to top it off, here is Dan Adelman, head of business development at Nintendo and manager of the eShop:
    One might think I'd be glad Xbox won't allow indies to self-publish. It's actually a big negative, as indies need more exposure. #growthepie

PK World - Τα πάντα για Disney comics!

Comment

• Αν εχει καλα games ολοι θα τα προσπερασουν αυτα ευκολα.. Μας συμφερει δεν μας συμφερει ειναι υποκειμενικο γιατι απο τη στιγμη που εχες επιλογες πρατεις και αναλογως.

Comment

• Το μοντέλο της Microsoft προβλέπω να περνάει και σε λίγα χρόνια να θεωρείται στάνταρ. Οι core gamers του NeoGAF και οι twitters μπορεί να έχουν ξεσαλώσει αλλά κουμάντο κάνει η πιτσιρικαρία. Ένα μεγάλο brandname όπως το Xbox μπορεί άνετα να επηρεάσει την αγορά και η τεχνολογία να επηρεάσει τη νοοτροπία του κόσμου. Όπως είπες, αν έχει καλά games, τα τώρα απαράδεκτα θα γίνουν σιγά-σιγά αποδεκτά. Κατα τη γνώμη μου δεν υπάρχει επιλογή.

Comment

• Συμφωνώ πάντως με τον phantom και είναι μία καλή ευκαιρία να δείξουμε πόσο συνειδητοί καταναλωτές όντως είμαστε. Εγώ δε θα το υποστηρίξω στα σίγουρα (το είχα πει εξ αρχής), μια που ούτε μου χρειάζονται τόσες κονσόλες πλέον, ούτε θεωρώ ότι η γενιά που τώρα έρχεται θα χαρακτηρίζεται από τις αποκλειστικότητες των κονσολών.

edit: Τι λέτε ρε παιδιά, πάντα υπάρχει επιλογή, όσο κλισέ και αν ακούγεται. Σε μία εποχή όπου εμφανίζονται άπειρες προτάσεις λειτουργικών συστημάτων, που είναι πολύ αξιόπιστα και φτηνότερα από τα Windows, η MS αποφασίζει να πετάξει στον γκρεμό όλα τα χαρτιά που της έδιναν πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Κάθε άλλο παρά σίγουρο είναι ότι θα περάσει αυτό που θέλει να εφαρμόσει στο gaming, πόσο μάλιστα όταν υπάρχουν εταιρείες όπως η SONY που υποστηρίζουν ένα αρκετά πιο "φιλελεύθερο" σύστημα.

Επίσης δείτε λίγο και τι θέλει να πετύχει ο GabeN με τη μετάβαση σε linux, με το standardisation σε PC gaming, με την ενδυνάμωση του "παρεμπορίου" της Steam, με την ενίσχυση του user-generated content και με την 100% ελεύθερη διανομή παιχνιδιών από τον οποιοδήποτε publisher/developer χωρίς ΚΑΝΕΝΑ απολύτως εμπόδιο από την Valve. Μελλοντικά όλα αυτά τα σχέδια, αλλά αν καταφέρει η Valve να πετύχει τα μισά από όσα λέει, προφανώς και ΟΛΟΙ θα προτιμήσουν το πλήρως ελευθεριακό και λειτουργικό μοντέλο της, έναντι του δυσκίνητου και γραφειοκρατικού συστήματος της MS.

Για μένα η MS θα χάσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς αν δεν αλλάξει την πολιτική της, το θεωρώ τελείως παράλογο να επικρατήσει κάτι τέτοιο.

Comment

• Deal with it..

Comment

• edit: Τι λέτε ρε παιδιά, πάντα υπάρχει επιλογή, όσο κλισέ και αν ακούγεται. Σε μία εποχή όπου εμφανίζονται άπειρες προτάσεις λειτουργικών συστημάτων, που είναι πολύ αξιόπιστα και φτηνότερα από τα Windows, η MS αποφασίζει να πετάξει στον γκρεμό όλα τα χαρτιά που της έδιναν πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Κάθε άλλο παρά σίγουρο είναι ότι θα περάσει αυτό που θέλει να εφαρμόσει στο gaming, πόσο μάλιστα όταν υπάρχουν εταιρείες όπως η SONY που υποστηρίζουν ένα αρκετά πιο "φιλελεύθερο" σύστημα.

Επίσης δείτε λίγο και τι θέλει να πετύχει ο GabeN με τη μετάβαση σε Steam, με το standardisation σε PC gaming, με την ενδυνάμωση του "παρεμπορίου" της Steam, με την ενίσχυση του user-generated content και με την 100% ελεύθερη διανομή παιχνιδιών από τον οποιοδήποτε publisher/developer χωρίς ΚΑΝΕΝΑ απολύτως εμπόδιο από την Valve. Μελλοντικά όλα αυτά τα σχέδια, αλλά αν καταφέρει η Valve να πετύχει τα μισά από όσα λέει, προφανώς και ΟΛΟΙ θα προτιμήσουν το πλήρως ελεύθερο και λειτουργικό μοντέλο της, έναντι του συστήματος της MS.

Για μένα η MS θα χάσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς αν δεν αλλάξει την πολιτική της, το θεωρώ τελείως παράλογο να επικρατήσει κάτι τέτοιο.

Η δικιά μου οπτική. Θα χαρώ να κάνω λάθος, εδώ είσαι και εδώ είμαι άλλωστε όταν με το καλό κυκλοφορήσει το σύστημα και αφού ακόμα περάσει ένας χρόνος. Η γνώμη μου βασίζεται στο οτι αυτό το μοντέλο εξυπηρετεί τις εταιρίες και οι εταιρίες έχουν αποδείξει πολλάκις πως καταφέρνουν αυτά που θέλουν. Πιθανώς και να κάνω λάθος, ο χρόνος θα δείξει.

(αν ζούσαμε σε έναν ιδεώδη κόσμο θα υπήρχε η επιλογή καθώς ο καταναλωτής θα είχε μια συνετή, μακροπρόθεσμη σκέψη.. αλλά ξέρουμε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο)

Comment

• Μπορεί να μη βλέπω κάτι ξεκάθαρα, αλλά η βιομηχανία δεν αποτελείται μόνο από μεγάλες εταιρείες, όπως η ΕΑ και η Activision, αλλά και από μικρότερες εταιρείες και από ανεξάρτητους δημιουργούς. Οι πρώτες μπορεί να μην ενδιαφέρονται για ένα τέτοιο καθεστώς, οι τελευταίες όμως σίγουρα ενδιαφέρονται, πόσο μάλιστα οι indies.

Στα δικά μου μάτια, το κόστος για να εξασφαλίσει μία κονσόλα μία αποκλειστικότητα είναι γιγάντιο και κανένας developer δε θα δεχόταν κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι τα κέρδη ενός παιχνιδιού που κυκλοφορεί σε 3-4 πλατφόρμες θα είναι πάντα μεγαλύτερα από αυτά που θα επέφερε η κυκλοφορία σε 1 κονσόλα + το χρήμα που θα έσταζε αυτή η κονσόλα για την αποκλειστικότητα. Οπότε, εκ των πραγμάτων, θεωρώ ότι οι αποκλειστικότητες από 3rd parties θα εκλείψουν, ειδικά τώρα που PS4/ XBOX ONE έχουν το ίδιο hardware και την ίδια αρχιτεκτονική με τους υπολογιστές.

Για μένα το μεγάλο παιχνίδι θα κριθεί από τους ίδιους τους αγοραστές. Τα βλέπαμε και στην κόντρα PS360, που τα πρώτα χρόνια το 360 είχε και τις αποκλειστικότητες και τα καλά multi platform, ενώ το τελευταίο δεν είχε σχεδόν τίποτα. Αυτή τη στιγμή όμως το PS3 και το 360 βρίσκονται στις ίδιες πωλήσεις, με το πρώτο να έχει ακόμα 1-2 χρόνια ζωής στα σίγουρα, ενώ το τελευταίο φυτοζωεί εδώ και 2 χρόνια (από την άποψη ότι δεν υπάρχει τόση ποικιλία).

Όντως εδώ θα είμαστε, αλλά σε μία τόσο δυναμικά μεταβαλλόμενη γενιά κονσολών/ τεχνολογίας γενικότερα, τα γρήγορα συμπεράσματα είναι σχεδόν αβάσιμα (δεν το λέω μόνο για σένα, αλλά για αυτά που λέμε όλοι μας, μην το παίρνεις προσωπικά). Εγώ πραγματικά απορώ πώς θα μπορούσε το πρότυπο των Windows 8/ Xbox One να κυριαρχήσει, δεδομένου ότι πάνε αντίθετα σε λογικές που η ίδια η εταιρεία είχε θεσπίσει χρόνια πριν και χάρις αυτών κατάφερε να φτάσει εκεί που είναι τώρα.

edit:

(αν ζούσαμε σε έναν ιδεώδη κόσμο θα υπήρχε η επιλογή καθώς ο καταναλωτής θα είχε μια συνετή, μακροπρόθεσμη σκέψη.. αλλά ξέρουμε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο)
                Ναι βρε συ, αλλά με αυτό που λες αυτοαναιρείσαι, γιατί τοποθετείσαι βάσει της a priori αντίληψης ότι ο καταναλωτής δεν έχει συνείδηση, ή τουλάχιστον δεν έχει την ικανότητα να κρίνει μακροπρόθεσμα. Με αυτή τη λογική λοιπόν, η ίδια η άποψη που εκφράζεις τώρα είναι από μόνη της μεροληπτική. Ξεφεύγω μάλλον απλά εγώ έχω περισσότερη πίστη στη δύναμη του καταναλωτή, γιατί θέλω να κρίνω με βάση το προσωπικό παράδειγμα και όχι την - ας πούμε - ευρέως αποδεκτή εικόνα του καταναλωτή ως "αμερικανάκι."

Comment

• Το κακο με την microsoft ειναι οτι σαν τεραστια εταιρεια που ειναι βλεπει ως ανταγωνιστες της την apple, google στο θεμα entertainment και υποτιμαει αρκετα την Sony/N και μπορει να της γυρισει boomerang αυτο.. Τουλαχιστον αυτη την εντυπωση μου βγαζει εμενα.

Ο καιρος θα δειξει, ειπαμε επικροτουμε η αποδοκιμαζουμε οχι στα φορουμ αλλα με το πορτοφολι μας, αν περασει ενα τετοιο συστημα θα φταινει οι gamers και κανενας αλλος.. Μετα θα λεμε για χαζοαμερικανακια και τετοια αλλα λιγο νοημα θα εχει το κραξιμο αν εχει περασει το μοντελο..

Comment

• Ο καιρος θα δειξει, ειπαμε επικροτουμε η αποδοκιμαζουμε οχι στα φορουμ αλλα με το πορτοφολι μας, αν περασει ενα τετοιο συστημα θα φταινει οι gamers και κανενας αλλος.. Μετα θα λεμε για χαζοαμερικανακια και τετοια αλλα λιγο νοημα θα εχει το κραξιμο αν εχει περασει το μοντελο..

Θα προτιμήσω και να κρίνω με το πορτοφόλι μου και να δημοσιεύω την άποψή μου όπου μπορώ.

Όντως εδώ θα είμαστε, αλλά σε μία τόσο δυναμικά μεταβαλλόμενη γενιά κονσολών/ τεχνολογίας γενικότερα, τα συμπεράσματα είναι σχεδόν αβάσιμα (δεν το λέω μόνο για σένα, αλλά για αυτά που λέμε όλοι μας, μην το παίρνεις προσωπικά). Εγώ πραγματικά απορώ πώς θα μπορούσε το πρότυπο των Windows 8/ Xbox One να κυριαρχήσει, δεδομένου ότι πάνε αντίθετα σε λογική που η ίδια η εταιρεία είχε θεσπίσει χρόνια πριν και χάρις αυτών κατάφερε να φτάσει εκεί που είναι τώρα.

Έχεις πολύ δίκιο και μπορεί να φοβάμαι περισσότερο απ' όσο πρέπει για το μέλλον του gaming. Άλλωστε εάν το gaming κοινό φερθεί έξυπνα μπροστά στη μεγαλύτερη παραβίαση των ελευθεριών του, θα πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Το πρόβλημα είναι πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν διαθέτει καλό ιστορικό.

Comment

• Δεν σου ειπα να μην την δημοσιευσεις αλλα αν μεθαυριο βγει το one με το goty halo 5 και το παρεις να τη βρασω την αποψη σου και τα gifakia που εβαλες για να κραξεις(λεμε τωρα.. )...

Comment

• Αν μεθαύριο βγει το one με το goty Halo 5 και το πάρω, θα στο πω για να με βρίσεις. Μέχρι τότε έχεις δει πουθενά καμιά κόπια του Halo 4 γιατί το'χω γράψει στ'@@ μου και δεν το έχω παίξει ακόμα;

Ναι βρε συ, αλλά με αυτό που λες αυτοαναιρείσαι, γιατί τοποθετείσαι βάσει της a priori αντίληψης ότι ο καταναλωτής δεν έχει συνείδηση, ή τουλάχιστον δεν έχει την ικανότητα να κρίνει μακροπρόθεσμα.

Δε θα το ονόμαζα τόσο "a priori" όσο "εμπειρικό" συμπέρασμα, αν θές να μιλήσουμε φιλοσοφικά. Γι' αυτό και το περιθώριο λάθους που άφησα στον εαυτό μου, στο ίδιο post.

Comment

• 15 λιρες τζαμπα πραμα, και απο 9 λιρες αν θες used.. ;)

Comment

• Comment

• Ασχετο αλλα αναρωτιομουν γιατι το quote tag στο ποστ του raf δε δουλευε και ειπα να κανω edit, αφηστε καλυτερα τι ειδα, πως τα κανετε αυτα ρεεεεε
                              Do a barrel roll!

Comment

• Comment

Working...
                                X