Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τι σας απογοήτευσε από αυτή την γενιά;

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Τι σας απογοήτευσε από αυτή την γενιά;

    Καταρχάς να διευκρινήσω ότι δεν μιλάω για games, αλλά για το gaming γενικότερα. Μιας που φαντάζομαι θα έχουμε θέμα με τα καλύτερα της γενιάς ας ξεσπάσουμε εδώ για το τι μας χάλασε.

    Ξεκινάω:

    1.Autopilot Platforming
    Όπως έχω πει πολλές φορές είναι ΙΜΟ ότι πιο άχρηστο έφερε αυτή η γενιά. Εύχομαι να ξεκουμπιστεί μια για πάντα και να το βλέπουμε στο μέλλον και να γελάμε. Ας διατηρηθεί μόνο σε games με απειροελάχιστο platforming και ας εξαφανιστεί δια παντώς από όλα τα άλλα.

    2.Cinematic Experiences
    Όσο μαλάκας έμεινα με το Uncharted 2 άλλο τόσο αρχίζω και κουράζομαι με την ανάγκη των games να μοιάζουν όλο περισσότερο σε ταινίες. Ίσως γιατί αφαιρώντας το 'κινηματογραφικό κάλυμα' τις περισσότερες φορές μένεις με ένα καλό game και τίποτα παραπάνω. Κάποια το πάνε ακόμα παραπέρα (black borders wtf?)

    3.Forced Multiplayer
    Απ'τα βασικότερα μείον της γενιάς. Επειδή ξέρω ότι η υπάρχει η λογική του 'γιατί να μην υπάρχει αρκεί να μην χαλάει το sp' θα απαντήσω ότι έχουμε πλέον παραδείγματα παιχνιδών που παραδοσιακά αναγκάστηκαν να χαλάσουν για να έχουν multi (Resi,Dead Space). Ή games που το multi κατέληξε αχρείαστο πχ.
    Tomb Raider. Wat?

    4.B-Tier
    Εξαιρώντας τα φορητά για ευνόητους λόγους στις home consoles έχουμε ή ΑΑΑ παραγωγές ή indie games. Το ενδιάμεσο σχεδόν πέθανε (που λογικά θα ξανάρθει πάλι από τους indies). Το πρόβλημα είναι τα B-tier είναι τα μοναδικά που μπορούν να φέρουν κάτι το διαφορετικό μιας και το budget των AAA τα αναγκάζει σε πιο safe επιλογές.

    5.Κορεσμός από shooters
    Όσο και να αγαπώ τα 3rd και 1st person shooters μάλλον παραέγινε το κακό πάλι όσον αφορά τα ΑΑΑ. Σχεδόν τα 8 στα 10 ανήκουν σε αυτά τα 2 είδη, άντε και να βάλω τα sandbox.

  • #2
    Forced multiplayer: Δεν υπαρχει "forced multiplayer" κανεις δεν σε αναγκαζει να παιξεις, αν έχεις αποδείξεις οτι το multiplayer κατα καποιο τροπο εκανε gimp την single player εμπειρία τοτε εχει βαση αυτο που λες αλλιως οχι..

    Β-tier: To budget δεν εχει να κανει παντα με την ποιοτητα του τιτλου, υπαρχουν indies που για το ειδος τους ειναι καλυτερα απο ΑΑΑ παραγωγες, επισης επειδη ειναι indie δεν σημαινει και αυτοματα οτι ειναι καλο και ψαγμενο παιχνιδακι για λιγους. Υπαρχει μια τετοια αποψη η οποια δεν ειναι σωστη για αυτο το λεω. Οταν γινουν mid-tier οπως λες τοτε δεν θα ειναι πλεον indies(θα βρουν publisher οποτε θα χασουν την hipster indie λογικη τους και θα suckaroun ).

    Κορεσμός από shooters: Δεν νομιζω να ισχυει αυτο, και παλιοτερα τα ΑΑΑ games εκτος mario shooter ηταν στην πλειοψηφία. Πλεον εχουμε τοσες πολλες επιλογες για ολα τα γουστα με τοσα indies που κανεις δεν σε αναγκαζει και παλι να παιξεις shooters αν δεν σου αρεσει η βια.

    Αυτα που αναφερεις δεν ειναι αρνητικά για μενα, αρνητικο θα μπορουσε να ειναι τα patches/dlc/system updates/installs που περισσότερο σε pc λογικη ταιριάζουν παρα σε κονσόλες(παρόλα αυτα steam sucks..). Εκει ειναι τα οποια αρνητικά εχω εντοπίσει σε αυτη τη γενια και οχι στον τροπο που παίζουν τα παιχνίδια.

    Comment


    • #3
      Διάβασες τα σχόλια ή μόνο τους τίτλους;

      Comment


      • #4
        DLC

        Αρχισαμε απο ενα horse armor και συντομα οι εταιρειες βγαζαν παιχνιδια με on disc κλειδωμενο dlc, limited editions με day 1 dlc "δωρο" και ακομα και ημιτελη παιχνιδια που πρεπε να πληρωσεις για επιπλεον "απαραιτητο" υλικο. Δε με ενοχλει το dlc οταν προσφερει κατι με βοηθητικο ρολο αλλα πολλες φορες παραγινε το κακο και πλεον οι παλιες καλες μερες που ξεραμε εχουν περασει ανεπιστρεπτι.

        Limited Editions

        Επειδη τα κοστη αναπτυξης ανεβηκαν κατακορυφα και οι πωλησεις πολλων franchises πεσαν επισης κατακορυφα γιατι οτι δεν ηταν COD, GTA κτλ δεν πουλουσε αρκετα αρχισαν ολοι να βγαζουν limited editions, super duper ultimate editions και αλλα στα 80, 100, 150 ευρω κτλ κτλ μηπως ρεφαρουν απο τους λεφταδες day 1 purchasers. Οταν και η κουτση Pippa Funnell βγαινει σε limited edition κατι παει στραβα, παλια αυτα γινοντουσαν μια στις τοσες και ειχαν καποιο νοημα, τωρα παιρνεις ενα artbook, ενα ost με "selected" tracks και κανα figurine και πληρωνεις 2 παιχνιδια αντι ενος.

        Achievements/Trophies


        Οκ αυτο δεν ειναι μονο αρνητικο, σε καποιους τιτλους εχει νοημα κτλ κτλ αλλα προσωπικα οταν εβλεπα ατομα να παιζουν το Avatar: The Last Airbender για 1000g σε 6' ή παιρναν achievements στο Splosion Man επειδη ειδαν τα credits και καναν remap τα κουμπια ελεγα οκ ημαρτον, τι αλλο θα δουμε πια. Προσωπικα δε με επηρεασε η ολη φαση, ουτε θα διαφωνησω αν καποιος μου πει γουσταρω και το κανω, απλα αυτη η ψυχαναγκαστικη συμπεριφορα στην οποια σε ωθει το ολο συστημα μου φαινεται αστεια.

        Comment


        • #5
          Αν λες για το forced multiplayer δεν ειχα δει καλα τι λες αλλα δεν απανταω μονο σε εσενα τη γενικη μου αποψη λεω συμφωνα με τους τιτλους που εδωσες ως αρνητικα. Δηλαδη δεν ηθελα να σχολιασω τοσο την αποψη σου οσο να πω την δικια μου.. Δεν συμφωνω οτι χαλασε το RE λογο multiplayer, θα μπορούσε να ειχε γινει και πολυ καλύτερο αν το εκαναν σωστα.

          Για το αχρείαστο multi απαντησα, δεν σε αναγκαζει κανεις να το παιξεις αν υπαρχει..

          Για τα limited edition δεν το ειχα σκεφτει ποτε, παλια αγοραζα την μεταλλικη εκδοση με 10-15ε παραπανω γιατι μου αρεσε το κουτι, πλεον εχουμε ξεφυγει με limited editions σχεδον οσο η τιμη μιας κονσολας(titanfall 250e lol.. )

          Comment


          • #6
            Έτσι ρε ΙΗΝΕ,σωστά μιλάς,Steam sucks.
            Κάτι μου λέει ότι αυτή η ατάκα θα μείνει στην ιστορία του φόρουμ.Πάλι ιστορία έγραψα ο άτιμος.

            Χμμμ στο θέμα μας.

            Τι με ενόχλησε σε αυτή τη γενιά;

            1)Forced Multiplayer.
            Πως θα ήταν τα RE5+6 χωρίς αυτό;Με κάλυψε ο Enpsty.
            2)Online featuresatches,dlc,network pass,season pass κλπ.Δε λέω καλά τα patches και το επιπλέον περιεχόμενο,αλλά καλό είναι να γίνονται σωστά,με σωστή τιμολόγηση δηλαδή τα dlc και τα patches με μέτρο ώστε να μην παίρνει ο καταναλωτής ένα ατελές προϊόν.Skyrim στο ΠΣ3 κανείς;

            Aυτά για την ώρα.
            Carpe diem

            Comment


            • #7
              Ναι και τα online passes, τα ξεχασα κι αυτα. Το forced multiplayer ειναι πολυ σχετικο, οντως δεν ειναι forced κτλ αλλα οντως το re5 ειναι το καλυτερο παραδειγμα για failed υλοποιηση μιας ιδεας, ενα παιχνιδι που κατ εξοχην το παιζεις μονος το καναν ετσι ωστε η πληρης εμπειρια να ναι το 2πλο και το μονο να ναι να παιζεις εσυ με ενα AI για πεταμα.

              Ποτε θα πουμε ποιες εταιρειες και ποια παιχνιδια μας απογοητευσαν;
              Παω στην αποθηκη να βγαλω το φτυαρι, εκει εχω πολλα να πω.

              Comment


              • #8
                Αμέτρητα games με απογοητεύσαν, αλλά στα περισσότερα δεν είχα ιδιαίτερες προσδοκίες οπότε δεν πολυπιάνει. Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν μάλλον το LA Noire.
                Το αγόρασα day one και περίμενα ένα GTA meets Phoenic Wright και κατέληξα με μία πατάτα που ούτε καν κατάφερα να τερματίσω.

                Comment


                • #9
                  black borders wtf?
                  Τι εννοείς;
                  Originally posted by Squall Leonhart
                  I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                  Originally posted by 丹野
                  Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                  Originally posted by Ryu_gr
                  υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                  Comment


                  • #10
                    βλ Beyond two souls, 2:35:1 aspect ratio, cinematic experience κι ετσι.

                    Comment


                    • #11
                      Ναι αλλα αυτο ειναι interactive movie οχι παιχνιδι..

                      Comment


                      • #12
                        Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω παραδείγματα, με άλλα λιγότερο με άλλα περισσότερο... Αυτό που θέλω να συμπληρώσω επίσης είναι το κακό / hardwareβόρο pc porting... βλέπεις games με γραφικά 3ετίας να σου ζητούν μηχάνημα από το μέλλον... (όχι ότι δεν υπήρχε παλαιότερα αλλά τα τελευταία χρόνια παραέγινε)

                        νομίζω έχω ξανακλαψουρίσει για το παραπάνω, w/e
                        Originally posted by Raf
                        Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by i Have no Equal View Post
                          Ναι αλλα αυτο ειναι interactive movie οχι παιχνιδι..
                          Και το Order 1886 θα έχει και ποιος ξέρει ποιο άλλο.

                          Comment


                          • #14
                            multyplayer, wow,cod. katestrepsan ta single player games.episis thelo na miliso se afton pou egrapse to storyline tou resident evil 5-6 tin katara mou na exi ke tou efxome na kai stin kolasi

                            Comment


                            • #15
                              Τα season pass τι ακριβώς είναι; Τα βλέπω συνεχώς από εδώ κι από εκεί τώρα τελευταία.

                              PK World - Τα πάντα για Disney comics!

                              Comment

                              Working...
                              X