Announcement

Collapse
No announcement yet.

Περί AH και pay to win

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Oxi kaneis lathos den isxyei to idio gia ta syndromhtika MMOs, ektos kai an eisai apo aftous pou yposthrizoun real money trading kai xalas to paixnidi gia olous.

Sto Diablo to real money trading htan dikaio giati den htan paranomo, alla se ola ta ypoloipa einai apolytws paranomo ki xalaei to paixnidi.
    Den kryvomai pisw apo kanena daxtylo, pote den exw agorasei gold gia lefta kai oute tha to kanw, egw paizw to game, oxi h tseph mou.
    "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
    But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
    Kindred, this blade and I.
    "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
    Greek Gaming Videos
    Greek Final Fantasy Forum

Comment

Εσυ μπορει να μην αγοραζεις απο τη στιγμη ομως που το παιχνιδι εστω και παράπλευρα δινει τη δυνατότητα τοτε παντα θα υπάρχουν καποιοι που θα το κάνουν για να ειναι στους top. Απο κει και περα ειναι πως θες να παιξεις το παιχνιδι, και στο diablo δεν αγόρασες κατι και παλι μια χαρα gear ειχες και εκανες τη δουλειά σου, δεν εχασες κατι απο την εμπειρία, τωρα αν ηθελες να ησουν στους top θα επρεπε να αγορασεις αλλα θα ηταν για bragging rights και μονο..

Sto Diablo to real money trading htan dikaio giati den htan paranomo
      Αρα συμφωνείς μαζι μου οτι κακως το κλεινουν το AH.?? Γιατι τωρα παλι θα μπορεις απλα θα πρεπει να καταφυγεις σε d2jsp μονο και κινεζους farmers..

Comment

Εσυ μπορει να μην αγοραζεις απο τη στιγμη ομως που το παιχνιδι εστω και παράπλευρα δινει τη δυνατότητα τοτε παντα θα υπάρχουν καποιοι που θα το κάνουν για να ειναι στους top. Απο κει και περα ειναι πως θες να παιξεις το παιχνιδι, και στο diablo δεν αγόρασες κατι και παλι μια χαρα gear ειχες και εκανες τη δουλειά σου, δεν εχασες κατι απο την εμπειρία, τωρα αν ηθελες να ησουν στους top θα επρεπε να αγορασεις αλλα θα ηταν για bragging rights και μονο..
        To paixnidi den sou dinei kamia dynatothta na agoraseis gold (gia ta syndromhtika MMOs milame) einai paranomo na agorazeis gold apo ekswterika sites.
        Afta ta paixnidia prospathoun na krathsoun to game dikaio gia olous, den mporei na to pisteveis afto pou les!
        Ean ontws pisteveis pws einai kalo na agorazeis apo real money traders otan afto einai paranomo tote pragmatika den exw na pw kati allo, aftoi einai pou xalane ta paixnidia kai den eprepe na ta agorazoun kan.
        Ean den to yposthrizeis eimaste ok kanena provlhma, aplws den exeis katalavei pws leitoyrgei to pragma.

BTW den yparxei bragging right gia kati pou ekane kapoios allos kai to agorases esy, egw an to evlepa tha to koroideva pantws.

Αρα συμφωνείς μαζι μου οτι κακως το κλεινουν το AH.?? Γιατι τωρα παλι θα μπορεις απλα θα πρεπει να καταφυγεις σε d2jsp μονο και κινεζους farmers..
        Kakws kleinoun to AH epeidh ekanan to kako kai to anoiksan apo mia arxh, to game tha htan poly poly kalytero omws ean DEN yphrxe AH apo thn arxh.
        Eimai kata tou na agorazeis gold ean einai paranomo, ean einai nomimo den exw kai toso provlhma an kai pali to thewrw lathos.
        "

Greek Gaming Videos

Comment

Δεν ειπα οτι το υποστηριζω ειπα οτι υπαρχει η δυνατοτητα, το αν ειναι παρανομο ειναι πολυ σχετικο, εχει φαει κανεις ban για 3rd party συναλλαγες ας πουμε?? Και σε τι ποσοστο τους κυνηγάνε αυτους?? Αν ενα παιχνιδι δινει παράπλευρα τη δυνατότητα κανοντας τα στραβα ματια δεν θα τα κανω και εγω πιστεύοντας οτι παιζω ενα δίκαιο game.. Το αν θα γινω το ιδιο με τους αλλους ειναι αλλο θεμα και διαφερει απο ατομο σε ατομο εγω μιλαω απλα για το τι γίνεται.

Και το ιδιο μπορω να πω και για τα fps, να ρωτα τον crpl με τις 500ε 240hz οθονες με τα 200ε ακουστικά για να ακους και την ανασα του αλλου, τα μηχανικα πληκτρολογια, τα απειρα settings/tweaks κτλπ.. Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι οι top παντα θα εχουν ενα unfair advantage πληρώνοντας το θέμα ειναι αν εσυ εχεις σκοπο να μπεις σε αυτο το τριπακι η να διασκεδασεις το game με τον τροπο σου, αν ειναι το δευτερο δεν σε εμποδιζει τιποτα στο diablo..

Επισης παιζει ρολο και τι παιχνιδι παιζεις, για εμενα πχ το diablo δεν ειναι competitive, δεν με ενδιαφερει καθολου ο αλλος να εχει το διαστημικό gear, εγω τη δουλεια μου θελω να κανω και αν ο μονος τροπος ειναι να πληρωσω θα το κανω χωρις τυψεις εαν θελω να συνεχισω να παιζω..

Γενικα δεν θα αγορασω τιποτα για να εχω να το λεω παρα μονο για να ευχαριστηθω εγω το παιχνιδι και αυτο το βαζω μεσα στην τιμη του παιχνιδιου αναλογα με τις ωρες που θα παιξω(για να κανω αποσβεση.. )

Comment

Δεν ειπα οτι το υποστηριζω ειπα οτι υπαρχει η δυνατοτητα, το αν ειναι παρανομο ειναι πολυ σχετικο, εχει φαει κανεις ban για 3rd party συναλλαγες ας πουμε?? Και σε τι ποσοστο τους κυνηγάνε αυτους?? Αν ενα παιχνιδι δινει παράπλευρα τη δυνατότητα κανοντας τα στραβα ματια δεν θα τα κανω και εγω πιστεύοντας οτι παιζω ενα δίκαιο game.. Το αν θα γινω το ιδιο με τους αλλους ειναι αλλο θεμα και διαφερει απο ατομο σε ατομο εγω μιλαω απλα για το τι γίνεται.
            Fysika kai exei faei ban gia paranomes 3d party synallages, afto sou lew, einai paranomo, afta einai dikaia paixnidia pou eksiswnoun tous paixtes, den tous xwrizoun analoga me thn tseph tous.
            Ekei metraei h ikanothta oxi to portofoli...

Και το ιδιο μπορω να πω και για τα fps, να ρωτα τον crpl με τις 500ε 240hz οθονες με τα 200ε ακουστικά για να ακους και την ανασα του αλλου, τα μηχανικα πληκτρολογια, τα απειρα settings/tweaks κτλπ.. Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι οι top παντα θα εχουν ενα unfair advantage πληρώνοντας το θέμα ειναι αν εσυ εχεις σκοπο να μπεις σε αυτο το τριπακι η να διασκεδασεις το game με τον τροπο σου, αν ειναι το δευτερο δεν σε εμποδιζει τιποτα στο diablo..
            Den einai to idio.
            Sthn telikh, sto ekshgisa apla poio prin, ean to portofoli sou einai to skill sou kanena provlhma, egw den se anagnwrizw re file.

Επισης παιζει ρολο και τι παιχνιδι παιζεις, για εμενα πχ το diablo δεν ειναι competitive, δεν με ενδιαφερει καθολου ο αλλος να εχει το διαστημικό gear, εγω τη δουλεια μου θελω να κανω και αν ο μονος τροπος ειναι να πληρωσω θα το κανω χωρις τυψεις εαν θελω να συνεχισω να παιζω.
            Nai tha to doume afto sto PVP...

Γενικα δεν θα αγορασω τιποτα για να εχω να το λεω παρα μονο για να ευχαριστηθω εγω το παιχνιδι και αυτο το βαζω μεσα στην τιμη του παιχνιδιου αναλογα με τις ωρες που θα παιξω(για να κανω αποσβεση..
            Kanena provlhma, apo thn allh omws yparxoun paixtes pou kanoun akrivws afto to pragma.
            "

Greek Gaming Videos

Comment

ωχ ανοιξατε ολοκληρη κουβεντα, δεν το κανω συχνα γιατι βαριεμαι να γραφω, αλλα θα απαντησω καπως σοβαρα....σεντονι incoming σας λυπαμαι

πρωτον ποτε δεν ανεφερα ως πλεονεκτημα του poe το οτι ειναι f2p (που ειναι πλεονεκτημα απλα για μενα δεν εχει σημασια)

τωρα απο εκει και περα...

προσωπικα πιστευω οτι αν η τσεπη σου μπορει σε κανει να γουσταρεις ακομα περισσοτερο σε ενα game (και εχεις την οικονομικη δυνατοτητα) εισαι ελευθερος να το κανεις μεγεια σου με χαρα σου , αν αυτος που το κανει δεν εχει ενδιασμους και δεν μετανιωσει, τοτε που ειναι το προβλημα?

Ground zero ειναι δικαιωμα σου να μην σου αρεσουν αυτες οι λογικες καποιων gamers, να λες την αποψη σου,να διαφωνεις με τα επιχειρηματικα μοντελα καποιων εταιριων και να δινεις ''συμβουλες'' για το τι πιστευεις οτι ειναι πεταμενα λεφτα και το το οχι, αλλα κακως στοχοποιεις τον κοσμο που θελει να πληρωσει για να αποκτησει το χ,ψ item η gold ενω προσπαθεις να τον μειωσεις με σχολια του τυπου ''εγω παιζω οχι η τσεπη μου''λες και αυτοι δεν παιζουνε καθολου και κατεβηκαν ουρανοκατεβατοι να πληρωσουν....(οκ μπορει να υπαρχουν μεμονομενα ατομα που μπορουν να χαραχτηριστουν ουρανοκατεβατοι, πολυ πολυ μικρο ποσοστο ομως και συνηθως αυτοι αγοραζουνε κλεμενα acounts απο το ebay)

επισης κακως μπαινεις σε μια λογικη συγκρισης, αν θες να μετρησεις skill μπορεις να το κανεις σε αλλα genres (πχ moba,fightings,fps,starcraft) σιγουρα οχι στα mmos και arpgs , εκτος και αν για σενα οι ''εργατοωρες'' στο farming ή το ποσο τυχερος σταθηκε καποιος στο RNG looting αποτελει μετρο συγκρισης σε skill...νομιζω πως δεν το πιστευεις αυτο ετσι?...

πιστευω οτι η ιδεα του να πληρωσεις για virtual items η gold η για οτιδηποτε αλλη ''ingame υπηρεσια'' σε ενα παιχνιδι που γουσταρεις και πιστευεις οτι το αξιζει πρεπει να απενοχοποιηθει στο μυαλο των απανταχου gamers που το θεωρουν ακομα ''taboo''αυτες οι συναλλαγες δεν εχουν καμια διαφορα απο ολες τις υπολοιπες αγορες που κανουμε για την προσωπικη μας διασκεδαση, απο το να δωσεις 10 ευρω για να δεις μια ταινια δυο ωρων μεχρι να αγορασεις την ταδε συλλεκτικη ενος game για 100 ευρω (την οποια την πηρες για να κανεις ποζερια ενω θα τρωει το ραφι για τους επομενους 6μηνες που θα βρεις χρονο να ανοιξεις και να παιξεις την παιχνιδαρα των ''10ωρων'')

...και για να αφησουμε στην ακρη τα ''f2p p2w που εκει τετοιες ιδεες υποστηριζονται απο την ιδια την εταιρεια παραγωγης τους , ολα τα mmo ακομα και τα συνδρομητικα και γενικα οσα games εχουν loot και παιζονται online εχοντας μια ''οικονομια'' μπορουν ''εν δυναμει'' να μετατραπουν σε pay to win με τον εναν η με τον αλλο τροπο, οπως ειπε και ο IHNE αν καποιος ειναι διατεθημενος να δωσει χρηματα θα την βρει την ακρη

αυτο με ενα απλο googlαρισμα το βλεπει ο οποιοσδηποτε (η στο ebay εκει μπορεις να αγορασεις acounts ολοκληρα) δεν χρειαζεται να εχει εμπειρια απο mmos για να το διαπιστωσει, προφανως και ειναι παρανομο στα συνδρομητικα....βεβαια το ιδιο παρανομη ειναι και η πειρατεια, ομως η αληθεια ειναι οτι δεν βλεπω γεματες τις φυλακες απο συναδερφους του jack sparrow....και για να μιλησουμε σοβαρα στην χειροτερη ο αγοραστης να φαει ban αν το συνδρομητικο εχει τοσο καλο detection και ειναι αποφασισμενο να κανει ξεκαθαρισμα,οσο για τους κινεζους με τα farmosites αν κατεφερουν να κλεισουν ενα πεταγονται αλλα δυο

και κατι τελευταιο δεν ξερω γιατι μετακινηθηκε το πρωτο μου post, αναμεσα σε σοβαρο και αστειο το ''διλλημα'' μου ηταν πολυ σχετικο με το θεμα που ανοιξε ο evans ασχετα με το εναυσμα που εδωσε για τα posts του IHNE και το GZ

επισης δινω ενα μικρο φαουλ στο post του xeno (τον οποιο τυγχανει να εκτιμω και παρα πολυ, γι αυτο και μου εκανε εντυπωση) την φραση ''οχι αλλο καρβουνο'' (και σε bold και ολας) δεν την βρηκα και πολυ κομψη,ο τροπος με τον οποιο ''αδιασε την κουβεντα'' και την πεταξε σε ενα αλλο thread με το ονομα ''περι AH και p2w'' ανηκει σε αυτο το πλαισιο που αναφερομουν προηγουμενος περι των''taboo'' και την αναγκαιοτητα της ''απενοχοποιησης'' του ζητηματος στο μυαλο καποιων

ποσο ''ωραια εικονα'' θα ηταν στο forum ολοι να αρχισουμε να σνομπαρουμε με παρομοια σχολια την ταδε διαφορετικη πτυχη του gaming επειδη δεν μας αφορα η δεν μας αρεσει η μας απωθει η δεν την γνωριζουμε καν?

αυτα τα ολιγα...οποιος το διαβασε ολο εναι ηρωας

Comment

πιστευω οτι η ιδεα του να πληρωσεις για virtual items η gold η για οτιδηποτε αλλη ''ingame υπηρεσια'' σε ενα παιχνιδι που γουσταρεις και πιστευεις οτι το αξιζει πρεπει να απενοχοποιηθει στο μυαλο των απανταχου gamers που το θεωρουν ακομα ''taboo''αυτες οι συναλλαγες δεν εχουν καμια διαφορα απο ολες τις υπολοιπες αγορες που κανουμε για την προσωπικη μας διασκεδαση, απο το να δωσεις 10 ευρω για να δεις μια ταινια δυο ωρων μεχρι να αγορασεις την ταδε συλλεκτικη ενος game για 100 ευρω (την οποια την πηρες για να κανεις ποζερια ενω θα τρωει το ραφι για τους επομενους 6μηνες που θα βρεις χρονο να ανοιξεις και να παιξεις την παιχνιδαρα των ''10ωρων'')
                μόνο που σε μια ταινία πληρώνεις με 10 ευρώ το "μέρος" σου από τα εκατομμύρια που έκανε για να υλοποιηθεί. Αντίστοιχα το να αγοράσεις μια συλλεκτική έκδοση, πληρώνεις τα αντικείμενα (υλικά, κατασκευή, κλπ) ή τις "εργατοώρες" του soundtrack κλπ...
                Το να σκάσεις ένα 30€ όμως για να έχεις ένα ραβδί που ο κατασκευαστής το έφτιαξε μέσα σε μια εργατοώρα (επί τον αριθμό όλων που θα το αγοράσουν) όταν είναι έτσι και αλλιώς "πληρωμένο" από σένα με άλλους τρόπους) το θεωρώ απλά κλεψιά... Ακόμα και στο WoW (και το κάθε wow) που αγοράζεις το game αλλά πρέπει να πληρώσεις τη συνδρομή, το κάνεις γιατί πληρώνεις τα έξοδα των εκατοντάδων servers που πατάς. Με λίγα λόγια δηλαδή, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, με την μία ή την άλλη, έχουν υπόσταση αυτά που αγοράζεις
                Originally posted by Raf
                Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

α ξεχασα και κατι τελευταιο σαφως και εχει δικαιο ο ground στο θεμα του: οταν δεν σου το επιτρεπει το game ειναι κατακριτεο να μπαινεις σε αυτην την λογικη , δηλαδη να αγοραζεις απο farmsites

@somari

κοιτα παλι σχετικο ειναι, γιατι αυτο που θεωρεις εσυ αερο κοπανιστο και ''πιξελακια'' για τον αλλον που ειναι τρελαμενος με το ταδε game μπορει να ειναι το αγιο δισκοποτηρο, αν ο developer ειναι τοσο μαγκας και μπορει να φτιαξει game που θα σε βαλει σε αυτο το τριπακι μπραβο του

Comment

σομαρι επισης μιλησες για υλικη υποσταση....για ποσες ''μη υλικες'' υπηρεσιες πληρωνουμε καθημερινα γυρω μας? δεν νομιζω οτι χρειαζεται να δωσω παραδειγμα, οσο για το ποσες εργατοωρες χρειαζεται για να δημιουργηθει ενα virtual item εξαρταται απο το game και δεν ειναι απλη υποθεση μιας εργατοωρας, ειδικα σε high production games οπως το wow και το d3

Comment

Καταρχήν το split το έκανα εγώ και όχι ο Xeno. Τον τίτλο άμα θες πες μου να τον αλλάξω αλλά βέβαια δεν γίνεται για κάτι άλλο η κουβέντα οπότε δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς σε πείραξε. Το αρχικό ποστ αν θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει και στο άλλο τοπικ απλά ξανά κάνε το κι εκεί.

ποσο ''ωραια εικονα'' θα ηταν στο forum ολοι να αρχισουμε να σνομπαρουμε με παρομοια σχολια την ταδε διαφορετικη πτυχη του gaming επειδη δεν μας αφορα η δεν μας αρεσει η μας απωθει η δεν την γνωριζουμε καν?
                      Κανείς δεν σνομπάρει κανέναν, κουβέντα γίνεται, μην βλέπεις φαντάσματα.
                      Στην ουσία τώρα αυτών που λες πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω πως είναι πτυχή του gaming το να πληρώνει κάποιος για να αγοράζει αέρα (γιατί περί αέρα πρόκειται ο εξοπλισμός ή το χρυσάφι in-game) ειδικά για ένα παιχνίδι που έχει ήδη πληρώσει.

Φτιάξαν το D3 που εσύ μπορείς να παίζεις 2000 ώρες; Μαγκιά τους.Θεωρούν ότι ένα παιχνίδι που μπορεί κάποιος να παίζει 2000 ώρες αξίζει πάνω από 60 ευρώ; Ας το πουλάνε 100; Ούτε 100 αρκούν; Ας το πουλάνε 200-300-όσα θέλουν. Αυτό που είναι αισχρό είναι να σου πουλάνε την ουσία του ίδιου του παιχνιδιού και να χρειάζεται να σκάσεις υπέρογκα ποσά για να μπορέσεις να το ευχαριστηθείς (δεν έχω παίξει D3 αλλά δεν νομίζω ότι τα λεφτά αυτά τα βάζεις για πλάκα).

Και ξαναλέω ότι κανείς δεν σου λέει τι να κάνεις με τα λεφτά σου. Το αν θα τα ξοδέψεις στο ΑΗ, αν θα τα βάλεις στην τράπεζα ή αν θα τα φας σε σουβλάκια είναι δική σου υπόθεση. Ακόμα και ο G_Z που γενικά στις αντιπαραθέσεις που έχει εδώ μέσα είναι σχεδόν πάντα απόλυτος, εδώ ξεκαθάρισε τη θέση του. Άλλο πράγμα κρίνουμε εμείς, όχι τι κάνεις το πορτοφόλι σου.

σομαρι επισης μιλησες για υλικη υποσταση....για ποσες ''μη υλικες'' υπηρεσιες πληρωνουμε καθημερινα γυρω μας? δεν νομιζω οτι χρειαζεται να δωσω παραδειγμα, οσο για το ποσες εργατοωρες χρειαζεται για να δημιουργηθει ενα virtual item εξαρταται απο το game και δεν ειναι απλη υποθεση μιας εργατοωρας, ειδικα σε high production games οπως το wow και το d3
                      άπειρες... το γιατί δεν συγκρίνονται γενικά οι υπηρεσίες με ένα εξοπλισμό στο D3 που ουσιαστικά μιλάμε για ένα μοντέλο και ένα συνδυασμό στατιστικών από μία έτοιμη φόρμα είναι λίγο πολύ αυτονόητο

Comment

Διαβάζοντας το topic θυμήθηκα πριν απο 1 βδομάδα όταν ένας απο το steam αγόρασε για περίπου 40.000 δολάρια ένα courier απο το DotA 2. Ή μόνη διαφορά σε σχέση με τα άλλα couriers είναι η εμφάνιση μιας και δεν έχει μεγαλύτερα stats, πιο δυνατό etc.

Δε μου αρέσει όταν πληρώνουν και αποκτάνε κατευθείαν πλεονήκτημα απο τους υπόλοιπους παίχτες αλλά αν και είναι πολλά τα λεφτά που θα δώσεις για "in-game" item/gold, λιώστω το παιχνίδι και μην το μετανιώσεις μετά.

Comment

Originally posted by sub_zero View Post
                          Καταρχήν το split το έκανα εγώ και όχι ο Xeno. Τον τίτλο άμα θες πες μου να τον αλλάξω αλλά βέβαια δεν γίνεται για κάτι άλλο η κουβέντα οπότε δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς σε πείραξε. Το αρχικό ποστ αν θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει και στο άλλο τοπικ απλά ξανά κάνε το κι εκεί.

Κανείς δεν σνομπάρει κανέναν, κουβέντα γίνεται, μην βλέπεις φαντάσματα.
                          Στην ουσία τώρα αυτών που λες πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω πως είναι πτυχή του gaming το να πληρώνει κάποιος για να αγοράζει αέρα (γιατί περί αέρα πρόκειται ο εξοπλισμός ή το χρυσάφι in-game) ειδικά για ένα παιχνίδι που έχει ήδη πληρώσει.

Φτιάξαν το D3 που εσύ μπορείς να παίζεις 2000 ώρες; Μαγκιά τους.Θεωρούν ότι ένα παιχνίδι που μπορεί κάποιος να παίζει 2000 ώρες αξίζει πάνω από 60 ευρώ; Ας το πουλάνε 100; Ούτε 100 αρκούν; Ας το πουλάνε 200-300-όσα θέλουν. Αυτό που είναι αισχρό είναι να σου πουλάνε την ουσία του ίδιου του παιχνιδιού και να χρειάζεται να σκάσεις υπέρογκα ποσά για να μπορέσεις να το ευχαριστηθείς (δεν έχω παίξει D3 αλλά δεν νομίζω ότι τα λεφτά αυτά τα βάζεις για πλάκα).

Και ξαναλέω ότι κανείς δεν σου λέει τι να κάνεις με τα λεφτά σου. Το αν θα τα ξοδέψεις στο ΑΗ, αν θα τα βάλεις στην τράπεζα ή αν θα τα φας σε σουβλάκια είναι δική σου υπόθεση. Ακόμα και ο G_Z που γενικά στις αντιπαραθέσεις που έχει εδώ μέσα είναι σχεδόν πάντα απόλυτος, εδώ ξεκαθάρισε τη θέση του. Άλλο πράγμα κρίνουμε εμείς, όχι τι κάνεις το πορτοφόλι σου.

άπειρες... το γιατί δεν συγκρίνονται γενικά οι υπηρεσίες με ένα εξοπλισμό στο D3 που ουσιαστικά μιλάμε για ένα μοντέλο και ένα συνδυασμό στατιστικών από μία έτοιμη φόρμα είναι λίγο πολύ αυτονόητο

δεν βλεπω καθολου φαντασματα αγαπητε.... εγραψα συγκεκριμενα για την φραση ''οχι αλλο καρβουνο'' που ειχε ακριβως αυτο το συστατικο μιας σνομπ προσεγγισης, ενδεχομενος να γραφτηκε για τα επομενα post που ακολουθησαν δεν το ξερω, το πρωτο μου post ξεκαθαρισα γιατι το εγραψα, τωρα αφου το πηρες απο εκει μαλλον θεωρησες οτι ηταν off topic δεν θα καθομαι να γραφω τα ιδια πραγματα σε 500 threads...

επισης διαφωνω στην ''αυτονοητη σου'' προσεγγιση που δεν ειναι καθολου αυτονοητη απλα ειναι δικη σου οπτικη γωνια να νομιζεις οτι δεν υπαρχει συγκριση , μαλιστα απορω πως θεωρεις οτι δεν ειναι συγκρισημα αφου και τα δυο εχουν τον ιδιο παρανομαστη...την ικανοποιηση την προσωπικης σου διασκεδασης

Comment

sorry για το double post...αλλα τωρα το ειδα,

πως ειναι πτυχη του gaming το να αγορασεις in game gold η items με λεφτα ρωτησες?

θα αστιευεσαι φανταζομαι, εδω και πολλα χρονια υπαρχουν pc games με επιχειρηματικα μοντελα που στηριζονται σε αυτη την λογικη και αυξανονται με γεωμετρικη προοδο...ενα sub genre εκ των οποιων παρατηρει ιδιαιτερη ανθιση τον τελευταιο χρονo τα online trading card games , περα απο τα γνωστα mmorpgs

ενταξει ανθρωποι ειμαστε αντιλαμβανομαι οτι δεν μπορεις να παρακολουθεις τασεις και εξελιξεις μεσα σε μια χαοτικη βιομηχανια που δεν σε αφορουν, αλλα μη φτασουμε και στο ακρο της αγνοιας....

Comment

To όχι άλλο κάρβουνο πολύ φυσιολογικά το είπε γιατί είχε γίνει ολόκληρη off-topic συζήτηση, δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει έστω υπόνοια σνομπισμού. Από εκεί και πέρα για το αρχικό ποστ από τη στιγμή που δεν σχετιζόταν άμεσα με το άλλο τόπικ το έβαλα εδώ χωρίς να κάτσω να το αναλύσω και ιδιαίτερα.

επισης διαφωνω στην ''αυτονοητη σου'' προσεγγιση που δεν ειναι καθολου αυτονοητη απλα ειναι δικη σου οπτικη γωνια να νομιζεις οτι δεν υπαρχει συγκριση , μαλιστα απορω πως θεωρεις οτι δεν ειναι συγκρισημα αφου και τα δυο εχουν τον ιδιο παρανομαστη...την ικανοποιηση την προσωπικης σου διασκεδασης
                              Έκανες λόγο για άυλες υπηρεσίες και εκεί είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει άμεση σύγκριση, σίγουρα όχι στο επίπεδο που θες να το θέσεις. Αλλού είναι το θέμα, όχι στο άυλο...

πως ειναι πτυχη του gaming το να αγορασεις in game gold η items με λεφτα ρωτησες?
                              Να ρωτήσω τι; Ότι αυτά που κανονικά τα κάνεις στο παιχνίδι να τα κάνω πληρώνοντας; Πολύ απλά αυτό δεν είναι gaming πτυχή. Βέβαια δεν είναι απαραίτητα κατακριτέο σε όλες τις περιπτώσεις και εξηγώ παρακάτω.

θα αστιευεσαι φανταζομαι, εδω και πολλα χρονια υπαρχουν pc games με επιχειρηματικα μοντελα που στηριζονται σε αυτη την λογικη και αυξανονται με γεωμετρικη προοδο...ενα sub genre εκ των οποιων παρατηρει ιδιαιτερη ανθιση τον τελευταιο χρονo τα online trading card games , περα απο τα γνωστα mmorpgs

ενταξει ανθρωποι ειμαστε αντιλαμβανομαι οτι δεν μπορεις να παρακολουθεις τασεις και εξελιξεις μεσα σε μια χαοτικη βιομηχανια που δεν σε αφορουν, αλλα μη φτασουμε και στο ακρο της αγνοιας....
                              Καταρχήν το ότι γίνεται συστηματικά κάτι δεν είναι για να μου το παρουσιάζεις σαν επιχείρημα. ΠΡοφανώς και ξέρω τι γίνεται και τόνισα και που ακριβώς διαφωνώ αλλά ας το πάρουμε πάλι από την αρχή.
                              Κάθε παιχνίδι-προϊόν αποσκοπεί με κάποιο τρόπο στο κέρδος. Το μοντέλο που λες είναι μια προσέγγιση ότι σου δίνω κάτι δωρεάν και για να έχεις κάποια πράγματα μετά θα πρέπει να πληρώσεις. Αυτό είναι δεκτό και ο καθένας κρίνει αν το ποσό που χρειάζεται να δαπανήσει είναι μέσα στα λογικά πλαίσια που ορίζει και η ποιότητα του τίτλου.
                              Όταν λοιπόν σε τίτλους σαν το D3 που τους πληρώνεις κανονικά ουσιαστικά χρειάζεται να χώσεις και άλλα λεφτά για να μπορείς να παίξεις στην ουσία πουλώντας σου ξανά την ουσία του παιχνιδιού, ε κάτι δεν πάει καλά. ΚΑι δεν μου λες και για μικροποσά κιόλας που να πεις οκ θα τα δώσεις μόνο και μόνο για την στήριξη, τα 400 ευρώ που λες είναι εξωπραγματικό ποσό (άσχετα αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα να το δώσεις) για οποιοδήποτε παιχνίδι και για οποιοδήποτε λόγο.

Comment

Αν έχεις τα φράγκα και θες να τα δώσεις, δώστα. Απλά σκέψου το καλά ώστε να μην το μετανιώσεις στη συνέχεια, επειδή και θα βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο, και θα τρως την καζούρα του στυλ "εμείς στα λέγαμε αλλά δεν μας άκουγες"

Αν γουστάρεις με γεια σου με χαρά σου. Προσωπικά καλώς ή κακώς έχω σαν αρχή να μην δίνω τόσα χρήματα για κάτι "άυλο", είτε αυτό είναι ψηφιακό παιχνίδι, είτε αντικείμενα μέσα στα παιχνίδια, κλπ. Ίσως πάω στο άλλο άκρο αλλά είναι ανάλογα τι θέλει ο καθένας και τι τον εξυπηρετεί.

PK World - Τα πάντα για Disney comics!

Comment

Working...
                                X