Announcement

Collapse
No announcement yet.

Περί AH και pay to win

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Vaynard
    replied
    ωχ ανοιξατε ολοκληρη κουβεντα, δεν το κανω συχνα γιατι βαριεμαι να γραφω, αλλα θα απαντησω καπως σοβαρα....σεντονι incoming σας λυπαμαι

πρωτον ποτε δεν ανεφερα ως πλεονεκτημα του poe το οτι ειναι f2p (που ειναι πλεονεκτημα απλα για μενα δεν εχει σημασια)

τωρα απο εκει και περα...

προσωπικα πιστευω οτι αν η τσεπη σου μπορει σε κανει να γουσταρεις ακομα περισσοτερο σε ενα game (και εχεις την οικονομικη δυνατοτητα) εισαι ελευθερος να το κανεις μεγεια σου με χαρα σου , αν αυτος που το κανει δεν εχει ενδιασμους και δεν μετανιωσει, τοτε που ειναι το προβλημα?

Ground zero ειναι δικαιωμα σου να μην σου αρεσουν αυτες οι λογικες καποιων gamers, να λες την αποψη σου,να διαφωνεις με τα επιχειρηματικα μοντελα καποιων εταιριων και να δινεις ''συμβουλες'' για το τι πιστευεις οτι ειναι πεταμενα λεφτα και το το οχι, αλλα κακως στοχοποιεις τον κοσμο που θελει να πληρωσει για να αποκτησει το χ,ψ item η gold ενω προσπαθεις να τον μειωσεις με σχολια του τυπου ''εγω παιζω οχι η τσεπη μου''λες και αυτοι δεν παιζουνε καθολου και κατεβηκαν ουρανοκατεβατοι να πληρωσουν....(οκ μπορει να υπαρχουν μεμονομενα ατομα που μπορουν να χαραχτηριστουν ουρανοκατεβατοι, πολυ πολυ μικρο ποσοστο ομως και συνηθως αυτοι αγοραζουνε κλεμενα acounts απο το ebay)

επισης κακως μπαινεις σε μια λογικη συγκρισης, αν θες να μετρησεις skill μπορεις να το κανεις σε αλλα genres (πχ moba,fightings,fps,starcraft) σιγουρα οχι στα mmos και arpgs , εκτος και αν για σενα οι ''εργατοωρες'' στο farming ή το ποσο τυχερος σταθηκε καποιος στο RNG looting αποτελει μετρο συγκρισης σε skill...νομιζω πως δεν το πιστευεις αυτο ετσι?...

πιστευω οτι η ιδεα του να πληρωσεις για virtual items η gold η για οτιδηποτε αλλη ''ingame υπηρεσια'' σε ενα παιχνιδι που γουσταρεις και πιστευεις οτι το αξιζει πρεπει να απενοχοποιηθει στο μυαλο των απανταχου gamers που το θεωρουν ακομα ''taboo''αυτες οι συναλλαγες δεν εχουν καμια διαφορα απο ολες τις υπολοιπες αγορες που κανουμε για την προσωπικη μας διασκεδαση, απο το να δωσεις 10 ευρω για να δεις μια ταινια δυο ωρων μεχρι να αγορασεις την ταδε συλλεκτικη ενος game για 100 ευρω (την οποια την πηρες για να κανεις ποζερια ενω θα τρωει το ραφι για τους επομενους 6μηνες που θα βρεις χρονο να ανοιξεις και να παιξεις την παιχνιδαρα των ''10ωρων'')

...και για να αφησουμε στην ακρη τα ''f2p p2w που εκει τετοιες ιδεες υποστηριζονται απο την ιδια την εταιρεια παραγωγης τους , ολα τα mmo ακομα και τα συνδρομητικα και γενικα οσα games εχουν loot και παιζονται online εχοντας μια ''οικονομια'' μπορουν ''εν δυναμει'' να μετατραπουν σε pay to win με τον εναν η με τον αλλο τροπο, οπως ειπε και ο IHNE αν καποιος ειναι διατεθημενος να δωσει χρηματα θα την βρει την ακρη

αυτο με ενα απλο googlαρισμα το βλεπει ο οποιοσδηποτε (η στο ebay εκει μπορεις να αγορασεις acounts ολοκληρα) δεν χρειαζεται να εχει εμπειρια απο mmos για να το διαπιστωσει, προφανως και ειναι παρανομο στα συνδρομητικα....βεβαια το ιδιο παρανομη ειναι και η πειρατεια, ομως η αληθεια ειναι οτι δεν βλεπω γεματες τις φυλακες απο συναδερφους του jack sparrow....και για να μιλησουμε σοβαρα στην χειροτερη ο αγοραστης να φαει ban αν το συνδρομητικο εχει τοσο καλο detection και ειναι αποφασισμενο να κανει ξεκαθαρισμα,οσο για τους κινεζους με τα farmosites αν κατεφερουν να κλεισουν ενα πεταγονται αλλα δυο

και κατι τελευταιο δεν ξερω γιατι μετακινηθηκε το πρωτο μου post, αναμεσα σε σοβαρο και αστειο το ''διλλημα'' μου ηταν πολυ σχετικο με το θεμα που ανοιξε ο evans ασχετα με το εναυσμα που εδωσε για τα posts του IHNE και το GZ

επισης δινω ενα μικρο φαουλ στο post του xeno (τον οποιο τυγχανει να εκτιμω και παρα πολυ, γι αυτο και μου εκανε εντυπωση) την φραση ''οχι αλλο καρβουνο'' (και σε bold και ολας) δεν την βρηκα και πολυ κομψη,ο τροπος με τον οποιο ''αδιασε την κουβεντα'' και την πεταξε σε ενα αλλο thread με το ονομα ''περι AH και p2w'' ανηκει σε αυτο το πλαισιο που αναφερομουν προηγουμενος περι των''taboo'' και την αναγκαιοτητα της ''απενοχοποιησης'' του ζητηματος στο μυαλο καποιων

ποσο ''ωραια εικονα'' θα ηταν στο forum ολοι να αρχισουμε να σνομπαρουμε με παρομοια σχολια την ταδε διαφορετικη πτυχη του gaming επειδη δεν μας αφορα η δεν μας αρεσει η μας απωθει η δεν την γνωριζουμε καν?

αυτα τα ολιγα...οποιος το διαβασε ολο εναι ηρωας

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Δεν ειπα οτι το υποστηριζω ειπα οτι υπαρχει η δυνατοτητα, το αν ειναι παρανομο ειναι πολυ σχετικο, εχει φαει κανεις ban για 3rd party συναλλαγες ας πουμε?? Και σε τι ποσοστο τους κυνηγάνε αυτους?? Αν ενα παιχνιδι δινει παράπλευρα τη δυνατότητα κανοντας τα στραβα ματια δεν θα τα κανω και εγω πιστεύοντας οτι παιζω ενα δίκαιο game.. Το αν θα γινω το ιδιο με τους αλλους ειναι αλλο θεμα και διαφερει απο ατομο σε ατομο εγω μιλαω απλα για το τι γίνεται.
    Fysika kai exei faei ban gia paranomes 3d party synallages, afto sou lew, einai paranomo, afta einai dikaia paixnidia pou eksiswnoun tous paixtes, den tous xwrizoun analoga me thn tseph tous.
    Ekei metraei h ikanothta oxi to portofoli...

Και το ιδιο μπορω να πω και για τα fps, να ρωτα τον crpl με τις 500ε 240hz οθονες με τα 200ε ακουστικά για να ακους και την ανασα του αλλου, τα μηχανικα πληκτρολογια, τα απειρα settings/tweaks κτλπ.. Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι οι top παντα θα εχουν ενα unfair advantage πληρώνοντας το θέμα ειναι αν εσυ εχεις σκοπο να μπεις σε αυτο το τριπακι η να διασκεδασεις το game με τον τροπο σου, αν ειναι το δευτερο δεν σε εμποδιζει τιποτα στο diablo..
    Den einai to idio.
    Sthn telikh, sto ekshgisa apla poio prin, ean to portofoli sou einai to skill sou kanena provlhma, egw den se anagnwrizw re file.

Επισης παιζει ρολο και τι παιχνιδι παιζεις, για εμενα πχ το diablo δεν ειναι competitive, δεν με ενδιαφερει καθολου ο αλλος να εχει το διαστημικό gear, εγω τη δουλεια μου θελω να κανω και αν ο μονος τροπος ειναι να πληρωσω θα το κανω χωρις τυψεις εαν θελω να συνεχισω να παιζω.
    Nai tha to doume afto sto PVP...

Γενικα δεν θα αγορασω τιποτα για να εχω να το λεω παρα μονο για να ευχαριστηθω εγω το παιχνιδι και αυτο το βαζω μεσα στην τιμη του παιχνιδιου αναλογα με τις ωρες που θα παιξω(για να κανω αποσβεση..
    Kanena provlhma, apo thn allh omws yparxoun paixtes pou kanoun akrivws afto to pragma.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Δεν ειπα οτι το υποστηριζω ειπα οτι υπαρχει η δυνατοτητα, το αν ειναι παρανομο ειναι πολυ σχετικο, εχει φαει κανεις ban για 3rd party συναλλαγες ας πουμε?? Και σε τι ποσοστο τους κυνηγάνε αυτους?? Αν ενα παιχνιδι δινει παράπλευρα τη δυνατότητα κανοντας τα στραβα ματια δεν θα τα κανω και εγω πιστεύοντας οτι παιζω ενα δίκαιο game.. Το αν θα γινω το ιδιο με τους αλλους ειναι αλλο θεμα και διαφερει απο ατομο σε ατομο εγω μιλαω απλα για το τι γίνεται.

Και το ιδιο μπορω να πω και για τα fps, να ρωτα τον crpl με τις 500ε 240hz οθονες με τα 200ε ακουστικά για να ακους και την ανασα του αλλου, τα μηχανικα πληκτρολογια, τα απειρα settings/tweaks κτλπ.. Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι οι top παντα θα εχουν ενα unfair advantage πληρώνοντας το θέμα ειναι αν εσυ εχεις σκοπο να μπεις σε αυτο το τριπακι η να διασκεδασεις το game με τον τροπο σου, αν ειναι το δευτερο δεν σε εμποδιζει τιποτα στο diablo..

Επισης παιζει ρολο και τι παιχνιδι παιζεις, για εμενα πχ το diablo δεν ειναι competitive, δεν με ενδιαφερει καθολου ο αλλος να εχει το διαστημικό gear, εγω τη δουλεια μου θελω να κανω και αν ο μονος τροπος ειναι να πληρωσω θα το κανω χωρις τυψεις εαν θελω να συνεχισω να παιζω..

Γενικα δεν θα αγορασω τιποτα για να εχω να το λεω παρα μονο για να ευχαριστηθω εγω το παιχνιδι και αυτο το βαζω μεσα στην τιμη του παιχνιδιου αναλογα με τις ωρες που θα παιξω(για να κανω αποσβεση.. )

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Εσυ μπορει να μην αγοραζεις απο τη στιγμη ομως που το παιχνιδι εστω και παράπλευρα δινει τη δυνατότητα τοτε παντα θα υπάρχουν καποιοι που θα το κάνουν για να ειναι στους top. Απο κει και περα ειναι πως θες να παιξεις το παιχνιδι, και στο diablo δεν αγόρασες κατι και παλι μια χαρα gear ειχες και εκανες τη δουλειά σου, δεν εχασες κατι απο την εμπειρία, τωρα αν ηθελες να ησουν στους top θα επρεπε να αγορασεις αλλα θα ηταν για bragging rights και μονο..
    To paixnidi den sou dinei kamia dynatothta na agoraseis gold (gia ta syndromhtika MMOs milame) einai paranomo na agorazeis gold apo ekswterika sites.
    Afta ta paixnidia prospathoun na krathsoun to game dikaio gia olous, den mporei na to pisteveis afto pou les!
    Ean ontws pisteveis pws einai kalo na agorazeis apo real money traders otan afto einai paranomo tote pragmatika den exw na pw kati allo, aftoi einai pou xalane ta paixnidia kai den eprepe na ta agorazoun kan.
    Ean den to yposthrizeis eimaste ok kanena provlhma, aplws den exeis katalavei pws leitoyrgei to pragma.

BTW den yparxei bragging right gia kati pou ekane kapoios allos kai to agorases esy, egw an to evlepa tha to koroideva pantws.

Αρα συμφωνείς μαζι μου οτι κακως το κλεινουν το AH.?? Γιατι τωρα παλι θα μπορεις απλα θα πρεπει να καταφυγεις σε d2jsp μονο και κινεζους farmers..
    Kakws kleinoun to AH epeidh ekanan to kako kai to anoiksan apo mia arxh, to game tha htan poly poly kalytero omws ean DEN yphrxe AH apo thn arxh.
    Eimai kata tou na agorazeis gold ean einai paranomo, ean einai nomimo den exw kai toso provlhma an kai pali to thewrw lathos.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Εσυ μπορει να μην αγοραζεις απο τη στιγμη ομως που το παιχνιδι εστω και παράπλευρα δινει τη δυνατότητα τοτε παντα θα υπάρχουν καποιοι που θα το κάνουν για να ειναι στους top. Απο κει και περα ειναι πως θες να παιξεις το παιχνιδι, και στο diablo δεν αγόρασες κατι και παλι μια χαρα gear ειχες και εκανες τη δουλειά σου, δεν εχασες κατι απο την εμπειρία, τωρα αν ηθελες να ησουν στους top θα επρεπε να αγορασεις αλλα θα ηταν για bragging rights και μονο..

Sto Diablo to real money trading htan dikaio giati den htan paranomo
    Αρα συμφωνείς μαζι μου οτι κακως το κλεινουν το AH.?? Γιατι τωρα παλι θα μπορεις απλα θα πρεπει να καταφυγεις σε d2jsp μονο και κινεζους farmers..

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Oxi kaneis lathos den isxyei to idio gia ta syndromhtika MMOs, ektos kai an eisai apo aftous pou yposthrizoun real money trading kai xalas to paixnidi gia olous.

Sto Diablo to real money trading htan dikaio giati den htan paranomo, alla se ola ta ypoloipa einai apolytws paranomo ki xalaei to paixnidi.
    Den kryvomai pisw apo kanena daxtylo, pote den exw agorasei gold gia lefta kai oute tha to kanw, egw paizw to game, oxi h tseph mou.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Επειδη η blizzard στο εκανε πιο ευκολο και το ενθάρρυνε δεν σημαινει οτι οποιος ηθελε δεν εβρισκε τροπο να τα σκασει και να παρει καλυτερο gear, μην κρυβόμαστε πισω απο το δαχτυλο μας τωρα.. Tο ιδιο ισχυει και για το ff xiv, το wow, το diablo 2 και οποιο mmo εχει κάποιου είδους trading..

Τεσπα το θεμα τωρα δεν ειναι να παρεις καλυτερο gear μιας και με το loot 2.0 θα
    πεφτει(λογικα..) αλλα να εισαι ανετος και να μην χρειαστει να φαρμαρεις gold για κανενα λογο, εγω προσωπικα αυτο σκεφτομαι οτι αν ειναι να συνεχιζω να παιζω diablo πρεπει να αγορασω καποιο gold πριν κλεισει το AH..

Εγω για το d3 τα καλυτερα λογια εχω πει και απλα γελαω με κατι συγκρισεις τυπου torchlight(sinle player 15 ωρων) και τετοια, δεν ξερω αν λες για εμενα..

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Oxi den isxyei to idio se ola ta MMOs.
    Giafto kai eimai fysika yper oswn MMO einai syndromhtika, epeidh oloi ekei metraei o paixths, oxi h tseph tou.

To Diablo einai aisxro pay to win opws eipe kai o Subzero nai, einai kai enas logos pou symvoulepsa enantia sto na xalasete ta lefta sas, egw proswpika den tha eimoun perhfanos gia to gear mou pou apekthsa me afton ton tropo kai oso nanai to poso akougetai poly megalo gia na to dwseis se ena "dwrean" paixnidi.

Eixa mia fora enan filo pou xalouse 50 evrw ton mhna se ena pay to win MMO kai kserw pws twra to metaniwse gia pollous kai diaforous logous, aftos einai o allos logos ths symvoulhs mou, epeidh isws einai ligo kalytero na to skefteis prin ependyseis tosa se ena game pou exeis gemisei to thread tou me tosa arnhtika posts.

Egw proswpika tha synexisw na paizw, alla den prokeitai na dwsw lefta pantws, to game einai dwrean.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Μπορεις να παιξεις παντα casual με self found gear, στην τελικη ειναι πως αποφασιζει ο καθενας να παιξει και οχι pay to win τακτικες.. Το να κλεισει το ΑΗ ηταν κατι που ηθελε μια μεριδα παιχτων η οποια θεωρουσε οτι εδινε ενα advantage σε αλλους παιχτες, εντελως λανθασμενη κινηση imo γιατι απο εφοσον ειναι gear dependent game παντα θα βρισκεται καποιος τροπος αν πληρωσεις.

Και στα mmo τι ιδιο δεν ισχυει?? Τι να κανουμε arpg ειναι δεν ειναι CoD και BF..

Leave a comment:

• sub_zero
    replied
    Originally posted by i Have no Equal View Post
    Το ΑΗ στο οποιο μπορεις να αγορασεις gear και gold κανει shut down που σημαινει οτι ο μονος τροπος να βρεις gold ειναι να φαρμαρεις(εξαιρετικα χρονοβορο και inefficient) παρ'ολα αυτα ομως το gold χρειαζεται για in game trades/enchantments/crafting και τα σχετικα.

Αγοραζοντας αρκετα πριν κλεισει εκτος του οτι θα μπορεις να κανεις trades top items και μετέπειτα με αλλους παιχτες θα εισαι και ανετος σε item crafting η οτι αλλο προκυψει. Μπορει βεβαια η blizz να κανει κατι για αυτο και να χασεις κιολας τιποτα δεν ειναι σιγουρο, η λογικη λεει παντως οτι αυτη τη στιγμη ειναι μια καλη κινηση να εξασφαλίσεις οσο gold θεωρεις οτι θα σου χρειαστει. Ο Vaynard για παραδειγμα αν θελει να συνεχισει στο ιδιο επιπεδο καπου τοσο θα πρεπει να δωσει ισως και περισσοτερο για να ειναι ανετος, εγω θα δωσω κανενα 100-150αρι max περισσοτερο για να μη με απασχολησουν τα in game gold sinks ξανα..

Και δεν ισχυει μονο για αυτο το expansion αλλα και για το επομενο και για ολη τη ζωη του d3. Υπαρχουν βεβαια και οι κινεζοι farmers αλλα με τα bans δεν ξερεις σε τι τιμες θα παιζει το gold στο μελλον.
    Η αλήθεια είναι ότι ούτε καν μου πήγε το μυαλό ότι ΑΗ σημαίνει Action House και αυτό γιατί στο μυαλό μου το να κλείσει είναι κάτι θετικό (και ο λόγος που ασχολήθηκα με tl2 αντί για d3) και όχι αφορμή για να σκάσει κάποιος 400 ευρώ. Εντάξει προφανώς και δεν θα κάνω κουμάντο στην τσέπη κανενός αλλά μου φαίνεται κάτι παραπάνω από παράλογο να στηρίζονται από τους Gamers τόσο αισχρές pay to win λογικές.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Originally posted by sub_zero View Post
    ρίξε ρε συ και μια εξήγα για τους άσχετους με τον τίτλο γιατί καταλαβαίνοντας μόνο το ποσό με έπιασε η καρδιά μου
    Το ΑΗ στο οποιο μπορεις να αγορασεις gear και gold κανει shut down που σημαινει οτι ο μονος τροπος να βρεις gold ειναι να φαρμαρεις(εξαιρετικα χρονοβορο και inefficient) παρ'ολα αυτα ομως το gold χρειαζεται για in game trades/enchantments/crafting και τα σχετικα.

Αγοραζοντας αρκετα πριν κλεισει εκτος του οτι θα μπορεις να κανεις trades top items και μετέπειτα με αλλους παιχτες θα εισαι και ανετος σε item crafting η οτι αλλο προκυψει. Μπορει βεβαια η blizz να κανει κατι για αυτο και να χασεις κιολας τιποτα δεν ειναι σιγουρο, η λογικη λεει παντως οτι αυτη τη στιγμη ειναι μια καλη κινηση να εξασφαλίσεις οσο gold θεωρεις οτι θα σου χρειαστει. Ο Vaynard για παραδειγμα αν θελει να συνεχισει στο ιδιο επιπεδο καπου τοσο θα πρεπει να δωσει ισως και περισσοτερο για να ειναι ανετος, εγω θα δωσω κανενα 100-150αρι max περισσοτερο για να μη με απασχολησουν τα in game gold sinks ξανα..

Και δεν ισχυει μονο για αυτο το expansion αλλα και για το επομενο και για ολη τη ζωη του d3. Υπαρχουν βεβαια και οι κινεζοι farmers αλλα με τα bans δεν ξερεις σε τι τιμες θα παιζει το gold στο μελλον.

Leave a comment:

• sub_zero
    replied
    Originally posted by Vaynard View Post
    για να καλωσορησω την νεα γενια αντι για ps4/x1 λεω να αγορασω D3gold εν'οψη του ROS και πριν κλεισει το ΑΗ...με 400 ευρω παιρνεις 20 billions και κανεις παιχνιδι στο d2jsp μετα, τσαμπα!:jumpy:
    ρίξε ρε συ και μια εξήγα για τους άσχετους με τον τίτλο γιατί καταλαβαίνοντας μόνο το ποσό με έπιασε η καρδιά μου

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Το σκεπτικό σου Vaynard είναι σωστό,αλλά φιλική συμβουλή,μην το κάνεις.Θεωρώ πως με το που κλείσει το RMAH θα μπορείς να βρίσκεις ότι θες απλά παίζοντας.Μπορεί να κάνω και λάθος,δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί το όλο θέμα,απλά λέω τη γνώμη μου.Ότι νομίζεις. ;)

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Eipa "opws nomizeis" kai eipa thn gnwmh mou.
    Den se xarakthrhsa, dwse kai olh sou thn prika sthn Blizzard an to thewreis kalo, alla me tosa lefta pou dinete sto Diablo mhn diavazw meta posts gia kako paixnidi kai Path of Exile kserw gw.

Dika sou ta lefta ta ksodeveis opws theleis eksalou, aplws mia symvoulh edwsa.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    ολα αυτα ειναι καταναλωτικες προτιμησεις και τουτο το forum εχει πολλα παραδειγμα για διαφορες καταναλωτικες αδυναμιες των χρηστων του:troll:δεν θεωρω κομψο λοιπον να χαραχτηριζεις καποιον για το που αποφασιζει να ξοδεψει τα λεφτα του αν εχει τρελα με κατι μεγια του με χαρα του,ειναι ατοπο να του πεις οτι πεταει τα λεφτα του, και στην τελικη το ''x ποσο'' μπορει για καποιον να ειναι μεγαλο για καποιον αλλον οχι...

Leave a comment:

Working...
X