Announcement

Collapse
No announcement yet.

125 χρόνια Nintendo, να τα χιλιάσει!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• straier
    replied
    Γιατί δε φοράει παντελόνι;
    Τα touch screens εμειναν κι εχουν δωσει ιδεες και στο moblie market. Επισης το Wii remote δεν εφερε μονο τη κινηση (που οντως σε μεγαλο βαθμο δεν αλλαξε κατι) αλλα και τα pointer controls στις κονσολες. Το επισημαινω γιατι οι περισσοτεροι (συμπεριλαμβανομενου κι εμενα) ακουμε Wii remote και το μυαλο μας παει αυτοματα στο waggling . Επισης δε θα υπηρχε το Kinect που μπορει να το κραζουν οι gamers ομως εχει βρει το δρομο του σε developers εφαρμογων κι ειναι αντικειμενικα ενα καλο και προσιτο εργαλειο για αναγνωριση κινησης.
    Τα touch screens προϋπήρχαν του DS και ήταν λογική εξέλιξη των κινητών. Η ουσία είναι αν προσφέρει καλύτερο χειρισμό ή παιχνίδια που δε θα γίνονταν χωρίς touch screen. Η απάντηση είναι νομίζω σε μεγάλο βαθμό όχι και αυτό το βλέπεις στα κινητά στα οποία η έλλειψη συμβατικού χειρισμού είναι παραπάνω από εμφανής. Καμία σχέση με τα χειριστήρια προηγούμενων κονσολών που ουσιαστικά εδραίωσαν τη σημερινή μορφή των χειριστηρίων βήμα βήμα.
    Τα pointer controls τι ακριβώς κάνουν και είναι τόσο σημαντικά; Το Kinect πιο πολύ μοιάζει με το EyeToy παρά με το Wiimote (αν και θα έλεγα πως και το Wiimote είναι επηρεασμένο σε μεγάλο βαθμό από το EyeToy). Και ναι είναι πολύ καλό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα σωρό εφαρμογές μια φθηνή τεχνολογία που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πολύ πιο ακριβή και δυσπρόσιτη αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν άλλαξε σημαντικά τον τρόπο που παίζουμε.

Leave a comment:

• kakashi_gr
    replied
    αυτο το thread (και γενικα η νοοτροπια των nintendo fanboys) μου θυμιζει μια ατακα του steve ντουζου απο μια σκηνη των "χουλιγκανς: κατω τα χερια απο τα νιατα"

"εγω και εσυ καποια μερα θα πεθανουμε. η ομαδα θα μεινει."

οπου ομαδα βαλτε nintendo

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Εμενα δεν με βολεψε καθολου το wiimote σε fps, μετα το mouse keybord θεωρω οτι του 360 ειναι καλυτερο pad.

Leave a comment:

• NickTG
    replied
    Αυτό δεν μπορώ να το πω μιας και τα γούστα διαφέρουν.
    Για εμένα όμως είναι καλύτερο.
    Αν είχα επιλογή θα το προτιμούσα. Βέβαια δεν με ενδιαφέρει κανένα multi σε FPS οπότε παίζει και αυτό το ρόλο του.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Ε δε νομιζω να ναι καλυτερο το remote απο mouse&keyboard.

Leave a comment:

• NickTG
    replied
    Originally posted by Ren_of_Heavens View Post
    Με το Wii ελάχιστα έχω ασχοληθεί αλλά όποιος έχει συνηθίσει με το nuchuck να παίζει adventures και FPS έχει πλεονέκτημα σε σχέση με τα συμβατικά χειριστήρια που γνωρίζουμε.

Το Wii mote είναι σαν να έχει φτιαχτεί για FPS.
    Κρίμα που το Hydra στo PC δεν έχει προωθηθεί όσο θα έπρεπε.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Emena h parea mou se konsoles htan Segakides perissotero.
    Entaksei Gameboy eixame oloi mas, alla otan htan thema konsola htan oloi Master System h Mega Drive.
    Egw distyxws pera apo to Gameboy den eixa allh dikh mou konsola mexri pou phra to PS2, alla eftyxws eixame polla konsoladika sthn polh mou opou kai phgaine olo to xarztiliki.
    Ekei asxolithika me oles tis konsoles, tote eixe shmasia na paizoume oxi to ti paizame kai pou paizame

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Originally posted by Enpsty View Post
    'Τα Nintendo είναι γιαπωνέζικα και τα Sega κινέζικα οπότε NES."
    Τωρα εξηγουνται πολλα πραγματα!

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Εγώ είχα πάει Μινιόν με τον πατέρα μου να πάρω την πρώτη μου κονσόλα (NES) κάπου στο 1989-90. Πάω στο Μινιόν στον τελευταίο όροφο, κλασικά να γίνεται κόλαση και βλέπω ένα cutscene από ένα Donald Duck παιχνίδι στο Master System. Μου έφυγε το καφάσι μιας και ήταν μάλλον το εισαγωγικό βιντεάκι και όχι in game και σκέφτομαι "ρε μπας και πάρω Master System;" Πάω στον χώρο της Nintendo και ρωτάω τον πωλητή:
    -Ποιο είναι καλύτερο το NES ή το MS; και μου λέει 'Τα Nintendo είναι γιαπωνέζικα και τα Sega κινέζικα οπότε NES." :xp:

Ακόμα τον ευχαριστώ που μου έδειξε το μονοπάτι της υπεροχής.

Leave a comment:

• Aion
    replied
    Λοιπόν ακούστε την δικη μου... Τώρα μαθαίνω ότι η κονσόλα με τα ξέρω και γω ποσα παιχνίδια στην μνήμη της δεν ήταν original NES. Μας γελάσανε!

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    ΟΚ θα πιαστω απο το τελευταιο για το πως απεκτησα το NES.
    Πριν απ'αυτο ειχαμε ενα Atari (απομιμηση) με παιχνιδια στη μνημη αλλα ειχε χαλασει και θυμαμαι για καιρο παιζαμε σε φιλους κιτρινοκασετα. Καποια στιγμη με απαιτηση κυριως του αδερφου μου πεισαμε τους γονεις μου να μας παρουν μια κονσολα πιο ακριβη (αν σκεφτεις οτι τα κιτρινοκασσετα εκαναν ουτε 10.000 αν θυμαμαι καλα) με τη προοπτικη οτι αυτη δε θα χαλαγε μετα απο μισο χρονο .

Τελικα παμε σε εναν τυπο στη Καλαματα που χε μια τεραστεια αποθηκη - πρεπει να κανε χονδρεμποριο αλλα πουλουσε κι ο ιδιος - με παιχνιδια σαν αυτα που πουλανε οι γυφτοι στα πανηγυρια .

Αν κι ειχε κυκλοφορησει και το SNES, Χριστουγεννα του 93 ηταν κατα 99%, πηραμε το NES γιατι ηταν αρκετα φθηνοτερο με το Super Mario Bros. Μ αρεσε δε μπορω να πω αλλα το μεγαλο κολλημα το παθα οταν επαιξα σε ενα φιλο το SMB3 και ειχα τρελαθει να βρω τη κασετα να την αγορασω. Τελικα τη βρηκα σχεδον 2 χρονια μετα απ'οταν αγορασα το NES και επετα απο 2 χρονια εκνα το αλμα στο απολυτο Ν64.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Kala symfwnw se afto, einai dynaton kapoios na to phre kai aplws na tou allakse ta fwta paizontas mono afto kai fysika einai dynaton kapoios expert me to GC controller na nikhse kapoion pou den einai expert me kapoio allo eidos xeiristhriou, alla afto den apodeiknyei to antitheto apo afto pou lew, yparxei kapoios logos pou kaneis den sympathei ta conventional pads gia FPS games as poume kai protimaei plhktrologio - pontiki, afto einai to pragma pou thigw sto GC pad.

Gia mena den htan to perfect xeiristhrio gia tous logous pou ekshgisa polles fores.
    Mporeite na pistepsete afta pou lew, mporeite kai oxi, alla egw proswpika paramenw sthn gnwmh oti to pad htan kako gia to genre twn fighting games.
    Den tha epektathw allo, to gamhsame (ante to gamhsa) to thema.

Peite thn istoria tou pws apokthsate thn prwth sas Nintendo konsola gia na allaksoume thema, varethika.

Leave a comment:

• Aion
    replied
    Μια χαρά ο μοχλός του GameCube, μια χαρά έπαιζα Resident Evil, μια χαρά βόλευε στο χέρι. Για κάποιον όμως fan των fighting games πράγματι ίσος να μην βόλευε, για να το λέει και ο Ground_Zero που όλο αυτά παίζει. Παρολαυτά δεν σημαίνει ότι κάποιος με κάποιο τρόπο δεν μπορεί να βολεύτηκε και να έγινε καλός έως ένα βαθμό ή ακόμα και πολύ καλός με το συγκεκριμένο controller, ασχέτως αν δεν είναι ο πιο κατάλληλα φτιαγμένος για τέτοιου είδους παιχνίδια.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ground ετσι οπως το πας θα χασεις οποιο δικιο ειχες στην αρχη, μια χαρα διαγωνια εβγαζε το pad του GC απλα ισως ηταν πιο δυσκολο λογω μεγεθους. Αλλα και παλι αυτοι που το παιζαν πολυ το χαν συνηθισει σε μεγαλο βαθμο γιατι στο SCII με κερδιζαν που εγω επαιζα με analogue παρ'οτι ημουν πιο παιχτουρα.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Originally posted by straier View Post
    Στο Wii ή στο DS η οθόνη αφής και το Wii remote αποδείχθηκαν τελικά όντως gimmickιές αφού δεν αξιοποιήθηκαν ουσιαστικά παρά από ελάχιστα παιχνίδια και ούτε επηρέασαν τη βιομηχανία με κάποιον ουσιώδη τρόπο...
    Τα touch screens εμειναν κι εχουν δωσει ιδεες και στο moblie market. Επισης το Wii remote δεν εφερε μονο τη κινηση (που οντως σε μεγαλο βαθμο δεν αλλαξε κατι) αλλα και τα pointer controls στις κονσολες. Το επισημαινω γιατι οι περισσοτεροι (συμπεριλαμβανομενου κι εμενα) ακουμε Wii remote και το μυαλο μας παει αυτοματα στο waggling . Επισης δε θα υπηρχε το Kinect που μπορει να το κραζουν οι gamers ομως εχει βρει το δρομο του σε developers εφαρμογων κι ειναι αντικειμενικα ενα καλο και προσιτο εργαλειο για αναγνωριση κινησης.

edit

Ground ετσι οπως το πας θα χασεις οποιο δικιο ειχες στην αρχη, μια χαρα διαγωνια εβγαζε το pad του GC απλα ισως ηταν πιο δυσκολο λογω μεγεθους. Αλλα και παλι αυτοι που το παιζαν πολυ το χαν συνηθισει σε μεγαλο βαθμο γιατι στο SCII με κερδιζαν που εγω επαιζα με analogue παρ'οτι ημουν πιο παιχτουρα.

Leave a comment:

Working...
X