Announcement

Collapse
No announcement yet.

PlayStation 5

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Στο γκρουπ με παλιούς φίλους τώρα που 'χουμε μπει όλοι λίγο πολύ σε καραντίνα και ψάχνονται όλοι παραπάνω με το Gaming τους μπριζώνω με τις ανακοινώνεις MS και Sony. Εξ 'αρχής η φάση ήταν για PS4/PS5 και ενώ εξηγούσα τις διαφορές και το πόσο καλύτερα φιλοσοφημένο είναι το Series X έπεσε η ερώτηση "Άρα λες να πάρουμε XBOX?" στην οποία απάντησα οτί εγώ σίγουρα PS5 θα 'παιρνα. Και η αλήθεια είναι οτι λόγω exclusives η φάση είναι σίγουρα Sony, συν οτι η MS τα παιχνίδια της τα στέλνει πάντα και προς Windows μεριά, αλλά μετά έκατσα και έψαξα τί παίζει με exclusives γιατί και οι προηγούμενες κονσόλες ίδια αρχιτεκτονική με σκατά CPU είχαν.
    Ε απίστευτο οτι έχει κλείσει τελικά ηδη τόσο η ψαλίδα, δεν το είχα πάρει χαμπάρι. Ουσιαστικά παίρνεις κονσόλα πλέον για 10 διαφορετικά παιχνίδια. Και πάλι PS5 θα 'παιρνα γιατί και εγώ και ο softcorάς που θα αγοράσει 10 παιχνίδια σε όλη την ζωή της κονσόλας τα IPs της Sony και ένα Halo θέλουμε να παίξουμε, αλλά wtf, ας γίνουν όλοι pc/mobile developers από τώρα να μην τρώμε χρήμα τσάμπα και ας αγοράσει και η MS τη Νιντεντο που 'χει μακράν τα καλύτερα 1st party exclusives να δούμε άσπρη μέρα να 'ουμ.

    Comment


    • #32
      Επίσης, επίσημο update από τη Sony. Λογικά θα είναι όλα τα PS4 παιχνίδια διαθέσιμα, σε καλύτερο frame rate κλπ κλπ, πολύ καλά νέα. Προσεύχομαι να έχουν αφήσει τις ανακοινώσεις για υπόλοιπες κονσόλες αργότερα, για λόγους μάρκετινγκ.

      UPDATE: A quick update on backward compatibility – With all of the amazing games in PS4’s catalog, we’ve devoted significant efforts to enable our fans to play their favorites on PS5. We believe that the overwhelming majority of the 4,000+ PS4 titles will be playable on PS5.

      We’re expecting backward compatible titles will run at a boosted frequency on PS5 so that they can benefit from higher or more stable frame rates and potentially higher resolutions. We’re currently evaluating games on a title-by-title basis to spot any issues that need adjustment from the original software developers.

      In his presentation, Mark Cerny provided a snapshot into the Top 100 most-played PS4 titles, demonstrating how well our backward compatibility efforts are going. We have already tested hundreds of titles and are preparing to test thousands more as we move toward launch. We will provide updates on backward compatibility, along with much more PS5 news, in the months ahead. Stay tuned!
      https://blog.us.playstation.com/2020...chnical-specs/

      PK World - Τα πάντα για Disney comics!

      Comment


      • #33
        Apo ti meria tis MS to bc eixe noima. Den eixe toso dunato line up. Episis to bc software emulation pou 3ekinise apo to 360, einai polu pio eukolo. Ola ta xbox exoun polu ka8ari arxitektoniki. To OG x86. To 360 PowerPc k to One pali x86. Se adi8esi me ti Sony pou meta to PS1 ola talla einai dustropa, ektos fusika apto PS4 pou einai k auto x86. H Sony otan to palepse gia bc pige gia hardware emulation strimoxnodas ousiastika tin palia konsola mesa sti kainourgia. Giauto k sto PS4 stirixtike sta remaster, katebazodas k to teliko kostos paragogis.
        Last edited by thunderjohn; 21-03-2020, 07:40 PM.

        Comment


        • #34
          μην ανησυχείτε τα παιχνίδια του ps4 θα παίζουν στο ps5 είναι σίγουρο . Αλλά δεν εξαρτάται από αυτό η επιτυχία του. Εγώ προσωπικά προτιμώ το death stranding και μια έκδοση για το ps5 και τι γράφηκα θα σηκώνει παρά να βάλω το blu ray του ps4 μόνο για το γρήγορο φόρτωμα. Ελπίζω να έχει τουλάχιστον το the last of us 2 και για ps5 που είναι φέτος
          Last edited by majorfox; 23-03-2020, 10:21 AM.

          Comment


          • #35
            Apo ti meria tis MS to bc eixe noima. Den eixe toso dunato line up.
            Giauto k sto PS4 stirixtike sta remaster
            Αν απο τη μερια της sony δεν ειχε νοημα τοτε γιατι το ps4 στηριχθηκε στα remasters? Τελος παντων δεν πιστευω οτι καθομαστε και συζηταμε το αν χρειαζεται να υπαρχει BC. Επισης ποτε μου δεν καταλαβα επιχειρηματα τυπου ''το PS5 ειναι 10 terafops, τι θα παιζεις mincraft και packman?''. Δηλαδη να μην ξανακυκλοφορησει 2d ή indie παινχιδι επειδη οι καινουργιες κονσολες εχουν 10 TFLOPS. Anyway προσωπικα εξηγησα τους λογους που θελω bc στο προηγουμενο μου post. Απλα θελω να πω οτι ακομα και για τη sony ειναι σημαντικο το bc ακομα και αν σε αυτη τη γενια ελεγε αλλα (επειδη προφανως δεν μπορουσε να βρει efficient λυση). Remasters, ειδικο section στο ps store με ps2 classics (μερικα εκ των οποιων εχουν και trophy support) καθως και ps now προκειμενου να υπαρχει προσβαση σε ps3 content, ειναι μερικες απο τις κινησεις που εκανε προκειμενου να μην αποκοψει την τωρινη γενια απο τις προηγουμενες, και αυτα παραλληλα με το line up που εχτιζε για το ps4. Οπως και να εχει, για μενα το post του Phantom ειναι τα πρωτα θετικα νεα, ας δουμε τι αλλο εχουν να πουν.

            To 360 PowerPc k to One pali x86. Se adi8esi me ti Sony pou meta to PS1 ola talla einai dustropa,
            Δεν εκανα argue οτι ειναι ευκολο να το κανει. Το οτι ps2-ps3 εχουν custom αρχιτεκτονικες και λογω αυτου υπαρχουν δυσκολιες ειναι γνωστο. Ειπα οτι ειναι σημαντικο να το κανει και εξηγησα το γιατι.

            Ε απίστευτο οτι έχει κλείσει τελικά ηδη τόσο η ψαλίδα, δεν το είχα πάρει χαμπάρι.
            Δεν ειναι ακριβως ετσι... Ο λογος που σου φαινεται οτι εχει κλεισει η ψαλιδα ειναι επειδη τα τελευταια 10 χρονια δεν υπαρχουν 3rd party exclusives οπως υπηρχαν πριν. Τα first party ομως και οι in house παραγωγες της καθε εταιρειας (ακομα και της Microsoft ισως) εχουν αυξηθει. Ειδικα σε οτι αφορα την Sony, το line up των εσωτερικων τιτλων που υπαρχουν αυτη τη στιγμη το εχτισε με πολυ προσπαθεια και επενδυση την τελευταια 10ετια. Το ps4 ειναι απο τα πιο δυνατα μηχανηματα της σε επιπεδο in house αποκλειστικοτητων και fisrt party development παροτι το ps1 πχ εχει πολλαπλασιες αποκλειστικοτητες (πολυ απλα διοτι αυτο χτιζοταν κυριως μεσω των 3rd parties).

            Comment


            • #36
              Originally posted by nooto View Post
              Αν απο τη μερια της sony δεν ειχε νοημα τοτε γιατι το ps4 στηριχθηκε στα remasters? Τελος παντων δεν πιστευω οτι καθομαστε και συζηταμε το αν χρειαζεται να υπαρχει BC. Επισης ποτε μου δεν καταλαβα επιχειρηματα τυπου ''το PS5 ειναι 10 terafops, τι θα παιζεις mincraft και packman?''.
              Η γελοία λογική του peasant που την ειδε high end user και graphic whore. Φαινεται πως κάποιοι προτιμάνε να έχουν σπασμένη βιβλιοθήκη και να πλερώνουν στην sony ξανά τα ίδια παιχνίδια, τα remasters δηλαδη, παρά να έχουν ένα μηχάνημα που να μπορει να παιξει τα πάντα απο τις προηγούμενες playstation κονσολες ωσάν να έχουν παιξει τα πάντα apo ps4 ή ps3 ή δεν θα θελήσουν ποτέ να παιξουν ξανά ένα παλαιότερο παιχνίδι.

              Kαι γω 35 teraflop pc θα φτιάξω (αφου αρέσουν τοσο πολυ σε κάποιους τα teraflop που απο μονα τους δεν λένε και ολη την αληθεια) σε κανα χρονο και παραπάνω, το οποιο ομως θα παιζει απο pac man και το πρώτο Grand Theft Auto έως Star Citizen και οτι αλλο θα έχει βγει έως τότε. Τα θύματα ας πληρώνουν remasters.
              Last edited by BigBOSS; 24-03-2020, 07:47 AM.
              Star Citizen videos Star Citizen gallery

              Comment


              • #37
                Πες τα Nooto και BigBOSS να αγιάσει το στόμα σας. Μία με το BC που κάποιοι δεν νοιάζονται, την άλλη με τα demos που τα κάνουμε γαργάρα, στην αρχή με τα dlcs και το extra content που το ενσωματώνουν σε συλλεκτικές εκδόσεις, η αρχή της MS με την online συνδρομή που έγινε τάση στις κονσόλες, τα πλέον day one patch και updates σε οτιδήποτε κυκλοφορεί από ΑΑΑ μέχρι indies. Δεν ξέρω τι να πω, καταπίνουμε πολλά πράγματα ως καταναλωτές για να ασχολούμαστε με το άθλημα που σε λίγο θα φτάσουμε να έχουμε paywall στα επίπεδα δυσκολίας σε καθολικό βαθμό στα games.

                Δεν είναι πολύ καλύτερο για εμάς τους πελάτες να έχουμε π.χ. το The Last of Us: Part II που να παίζει στο PS 4, να τρώει update στο PS 5 και λογικά να έχουμε και free το multiplayer τμήμα του που θα βγει αργότερα από το να πληρώνουμε κάθε φορά την οποιαδήποτε βελτίωση του κάθε τίτλου; Νομίζω αυτό ξεπερνάει την όποια συμπάθεια μπορεί να έχει ο καθένας μας προς κάποια εταιρεία ή I.P. της. Νομίζω θυμάστε τι κράξιμο έπεσε με το Halo 5 με την έλλειψη split screen, τις χαζές δικαιολογίες της 343 Industries και πως ξαφνικά με το Infinite άρχισε να σοβαρεύει και όλα τα γνωστά modes θα είναι διαθέσιμα στον παίκτη.

                Comment


                • #38
                  Legacy preservation. Ειναι απλα πολυ σημαντικο σημερα να μπορω να δω παλιοτερα παιχνιδια και να εχω ευκολη προσβαση σε αυτα. Οταν ημασταν 10 χρονων μπορει να μην μας ενοιαζε γιατι θελαμε τα καινουργια παιχνιδια με τα 3d γραφικα και τις προηγουμενες γενιες τις ειχαμε ζησει και τις ειχαμε και πολυ προσφατες. Τωρα ομως εχουν περασει 20+ χρονια απο τοτε. Για καποιον που ειναι νεος στον χωρο ειναι σημαντικο να εχει προσβαση στην ιστορια του μεσου, για καποιον που ειναι παλιος στον χωρο ειναι σημαντικο να μπορει να ξαναπαιξει ενα παλιο παιχνιδι σε σημερινα setups. Υπαρχουν δε παιχνιδια που ειναι αποκλειστικα στις κονσολες τις sony και η μονη προσβαση σημερα ειναι μονο μεσω ps3 (που ειναι 1-1) αλλιως καταφευγεις σε emulator. Γιατι να μην μπορω να παιξω mgs1, Silent Hill, Vagrant Story κλπ σε 4k τηλεοραση χωρις να μου βγαινουν τα ματια? Γιατι να μην μπορει ενα νεο παιδι να παιξει FF Tactics ή Tactics Ogre και γενικοτερα να δει καποιους απο τους σημαντικοτερους τιτλους του ειδους.
                  Εδώ δεν έχω να προσθέσω κάτι. Και μάλιστα θα το πάω ένα βήμα παραπέρα... Δεν μπορεί να καλείσαι να αγοράζεις ξανά και ξανά τους ίδιους τίτλους ειδικά στο ίδιο ecosystem. Θα έπρεπε όλοι οι τίτλοι τουλάχιστον των PS4, PSP, PS1, PS2, Vita να είναι day one playable στο PS5. Και σταδιακά να προστίθεται compatibility για αυτούς του 3... Φαντάζομαι είναι πανεύκολο να τρέξουν σε emulation οι τίτλοι των PS1, PSP και PS2.( φυσικά να πωλούνται παράλληλα digital version όσων game εχουν τη δυνατότητα αλλά να παίζουν και τα original discs) Major selling point για πολύ κόσμο. Eπίσης είναι κρίμα να χάνονται αξιόλογες κυκλοφορίες όπως πχ η Gradius collection στο PSP, το Castlevania X chronicles επίσης στο PSP, το Castlevania/ Contra/ Gradius Rebirth στο Wiishop( καλά αυτά πάνε τα έφαγε η μαρμάγκα)

                  Επίσης δεν υπάρχουν games που είναι obsolete όσον αφορά τους ΑΑΑ/hidden gems τίτλους του medium ακόμη και από τις 8bit εποχές. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι μεσήλικας για να εκτιμήσει τη διαχρονικότητα ενός τίτλου όπως πχ το πρώτο Sonic, το Pacman, το Castlevania, DuckTales, Super Mario and so on. Με την ίδια λογική δεν ακούς ηχογραφήσεις των Beatles, ή των πρώτων blues καλλιτεχνών ή ταινιες του βωβού κινηματογράφου γιατί "δεν είναι relevant πλέον".

                  5) Mini Consoles και retro rereleases. Εμενα η επιτυχια των retro κονσολων μου δειχνει οτι υπαρχει πολυς κοσμος που θελει να παιξει και παλιους τιτλους. Απο τη στιγμη που υπαρχει τετοια αναγκη μετα παμε και σε θεμα κοστους. Ε, ειναι γελοιο να εχω αγορασει το FFVII ή το Symphony of the Νight στο ps3 και να πρεπει να τα ξαναγορασω στο ps4 και μετα παλι στο ps5. Επιπλεον ξαναλεω, απο τη στιγμη που αυτα τα παιχνιδια κυκλοφορουν και ξανακυκλοφορουν, εμενα μου δειχνει οτι ο κοσμος ενδιαφερεται. Καποιος τα αγοραζει στην τελικη...
                  Κι όχι μόνο των official mini consoles( από Neo Geo μέχρι Mega Drive) αλλά και των πιο high end FPGA based consoles της Αnalogue. Έχω πάρει το Super NT και παιδιά πραγματικά η αίσθηση είναι απίστευτη. Μιλάμε για ανανέωση επί της ουσίας όλου του snes/ sfc catalogue χωρίς ούτε μία διαφορά από το original hardware. Να μην μιλήσω για τις πάρα πολλές επιλογές όσον αφορά την απεικόνιση των τίτλων σε HD display.
                  Όταν υπάρχει κοινό που είναι πρόθυμο να δώσει 150-200€+ για τέτοιες λύσεις, σημαίνει πως το ΒC και το legacy των games παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και είναι ένα διόλου αμελητέο μέρος της αγοράς.
                  Επίσης πλέον δεν υπάρχει καμμία απολύτως δικαιολογία να ξαναγοράζεις UHD remaster, ειδικά με την στρατηγική της Microsoft και το λεγόμενο forward compaitbility

                  Οκ το μόνο που θα ξανααγόραζα είναι το Max Payne 3- απορώ γιατί δεν έχει ξανακυκλοφορήσει βασικά. xD

                  Επίσης όλη αυτή η κουβέντα με Τflops πολύ bit wars μου θυμίζει
                  Last edited by Sinclair; 27-03-2020, 08:38 PM.
                  «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                  Comment


                  • #39
                    Quantum Error : νέο horror παιχνίδι FPS που θα είναι στα ράφια μαζί με το ps5 .

                    για τις πρώτες φόλες που βγαίνουν στην αρχή φαίνεται πολύ καλό . Φανταστείτε τι έχει να γίνει στις Βαρβατές εταιρείες.



                    Last edited by majorfox; 29-03-2020, 08:18 AM.

                    Comment


                    • #40
                      Εσκασε μυτη και το controller



                      Παρακατω και καποιες επιπλεον πληροφοριες απο eurogamer
                      https://www.eurogamer.net/articles/2...ame-controller

                      Comment


                      • #41
                        Για να δούμε τι θα δούμε. Εδώ είναι και από την πηγή, από το playstation blog

                        PK World - Τα πάντα για Disney comics!

                        Comment


                        • #42
                          Μου αρέσουν πολύ τα όσα διαβάζω. Τελικά αυτό που λέγανε για ύπαρξη οθόνης δεν ίσχυαν. Επίσης καλοδεχούμενη η δυνατότητα ανοιχτής ακρόασης. Καλό το ότι επιστρέφει το κουμπακι share. Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι το χρώμα, αυτή η αντίθεση άσπρου μαύρου δεν μου κάθεται πολύ καλά στο μάτι. Αλλά εντάξει δεν πειράζει, θα βγουν ένα κάρο άλλα χρώματα.


                          Tidy!

                          Do not blame me.Blame yourself or God.
                          In Matsuno we trust.

                          Comment


                          • #43
                            Όμορφο, εργονομικό πιστεύω θα είναι, καλό battery life να έχει γιατί το πρώτο Dualshock 4 ήταν για τα πανηγύρια σε αυτό τον τομέα.( όπως και στην αντοχή των analogues) Τώρα από χρώματα θα τα βρούμε πιστεύω
                            «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                            Comment


                            • #44
                              Polu omorfo. De me xalaei i ais8itiki vanilia-sokolata.

                              Comment


                              • #45
                                Το βλήμα που επέλεξε αυτό το χρωμα θα το βρίζω μέχρι την επόμενη γενια

                                Comment

                                Working...
                                X