Announcement

Collapse
No announcement yet.

PlayStation 5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by nooto View Post
    Ε, ειναι γελοιο να εχω αγορασει το FFVII ή το Symphony of the Νight στο ps3 και να πρεπει να τα ξαναγορασω στο ps4 και μετα παλι στο ps5. Επιπλεον ξαναλεω, απο τη στιγμη που αυτα τα παιχνιδια κυκλοφορουν και ξανακυκλοφορουν, εμενα μου δειχνει οτι ο κοσμος ενδιαφερεται. Καποιος τα αγοραζει στην τελικη...

Μπορω να πω ενα σωρο λογους ακομα, Εγω αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως γινεται ο κοσμος να ΜΗΝ θεωρει οτι το BC ειναι μεγαλο θεμα. To οτι αγοραζεις ενα καινουγιο μηχανημα για να παιξεις καινουργια παιχνιδια ειναι δεδομενο, αυτο ομως γιατι να σημαινει οτι πρεπει να πεταξεις την βιβλιοθηκη που ηδη εχεις στα σκουπιδια? Γιατι να σημαινει οτι αν θες να παιξεις στο καινουργιο σου μηχανημα το Kingdom Hearts σε 4k θα πρεπει να το ξαναγορασεις για 4 φορα. Επισης γιατι να σημαινει οτι δεν θα επικεντρωθουν οι εταιρειες σε νεα ip. Φυσικα το τελευταιο ειναι και το πιο σημαντικο αλλα το μηχανημα που αγοραζεις εχει παραπανω αξια αν σου δινει προσβαση και σε ολα τα παιχνιδια που ηδη εχεις και μαλιστα σε αναβαθμισμενη μορφη.
    Φίλε nooto μαζί σου, εδώ μέσα έχουμε δώσει όλοι μας ουκ ολίγα λεφτά για games και πολλά τα προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού αλλά ξεχνάμε ένα σημαντικό παράγοντα: money makes the world go round. Τίποτα στη ζωή δεν κρατάει για πάντα, ειδικά όταν πρέπει να συντηρηθεί το συγκεκριμένο οικοσύστημα.

Παράδειγμα έχω το Shenmue στο Dreamcast, πώς θα το ξανα-παίξω; Θα κατεβάσω CRT με scart ή VGA adaptor αν η νέα οθόνη το υποστηρίζει ακόμα; Ο κόσμος προχωράει δίνοντας λεφτά, αυτός είναι ο κανόνας καλώς ή κακώς, οπότε Shenmue I&ΙΙ collection και καλή καρδιά.

Σε άλλο παράδειγμα η Sony έκανε τη μαγκιά και συμπεριέλαβε στο PS3 τσιπ του PS2 και μετά αυτό κόπηκε που σημαίνει ότι δεν την έπαιρνε (ή ήταν άπληστη αυτό δεν το ξέρουμε). Οι τεχνολογίες αλλάζουν γρήγορα, αυτός είναι κόσμος που ζούμε και μαντέψτε, είναι κάθε χρόνο νέο iPhone (ακραίο παράδειγμα δεν λέω ότι συμφωνώ).

Εν ολίγης καλό το BC και καλοδεχούμενο αλλά μη υλοποιήσιμο στο πέρασμα του χρόνου (δεν λέω ότι δεν υπάρχει και εκμετάλλευση με collections που σπάνε σε 2 και 3 μέρη κτλ).

Αντικρίζοντας κατάματα την πραγματικότητα δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την πρόσφατη "ωμή" τακτική του Xeno που βρήκε Xbox One σε προσφορά φόρτωσε game pass και το ξεζούμισε. Games που δεν απέκτησε ποτέ αλλά έζησε την εμπειρία και πάμε γι' άλλα, γιατί that's life.

Δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση αν δούμε σύντομα στις αγγελίες του GO πωλείται Xbox One. Το εκμεταλλεύτηκε και το πέταξε σα στημένη λεμονόκουπα 🤣
    The illusion of free will is an illusion.

Comment

Μπορεί κάποιος να φορμάρει σωστα τον τίτλο; δεν μπορώ να τα βλέπω όλα κεφαλαία

Comment

Ryu, εγω δεν ειπα ποτε το ps5 να ειναι backwards compatible με το dreamcast. Επισης δεν ειπα οτι ειμαι κατα των collections. Εχω πολλες φορες αναφερει οτι η Sega για παραδειγμα επρεπε να φερει ολους της τους τιτλους σε μοντερνα συστηματα γιατι σιγα σιγα φτανουμε στο σημειο που τα παιχνιδια της χρυσης της εποχης απο τα 32 bit και μετα δεν θα ειναι προσβασιμα. Σε αυτο που ειμαι κατα ειναι τωρα που βγηκε το shenmue collection στο ps4, αν θελω να το παιξω στο ps5 να πρεπει να το ξανα-αγορασω. Ενα αλλο παραδειγμα ειναι η συλογη με τα kingdom hearts (που επισης καλο εκανε και βγηκε γιατι ειναι παιχνιδια σκορπισμενα σε 100 συτηματα). Βγηκε στο ps3, την αγορασαμε, βγηκε στο ps4 (χωρις καποια προσθηκη, ουτε καν καποιο επιπλεον touch περα απο αναλυσεις) την ξαναγορασαμε για να τα εχουμε καπου ολα μαζεμενα. Ε οκ, δεν θα την ξαναγορασουμε και στο ps5, αυτο ειναι κοροιδια και κανει και το συστημα μη ελκιστικο.

Btw, οικοσυστημα αυτο σημαινει, να παιρνεις μια κονσολα και να εχεις προσβαση σε οτι υπαρχει και εχει τα licences η εταιρεια (αυτο περιλαμβανει τα παιχνιδια ολων των γενεών που εχουν κυκλοφορησει κατω απο το brand Playstation). Για να διατηρηθει ενα οικοσυστημα πρεπει να πρωτον να ειναι οικοσυστημα και δευτερον η εταιρεια να φροντιζει να το εμπλουτιζει συνεχεια τοσο αυτο οσο και τις λειτουργίες του. Προσωπικα θεωρω οτι δεν μπορουμε να μιλαμε για Playstation ecosystem τα χρονια του Ps4. To Playstation brand αυτη τη στιγμη ειναι fragmented σε 6 συστηματα. Σιγουρα δεν λεω οτι δεν εγιναν προσπαθειες να υπαρχει ενοποίηση, το ps2, ps3 (στο πρωτο iteration, σε ενα βαθμο και τα υπολοιπα μεσω psone classics), psp και κυριως psvita ηταν τετοια μηχανηματα, αλλα σιγουρα οχι το ps4. Ακομα και το cross buy που υπηρχε στην τριαδα ps3, psp, psvita για τιτλους του psone και οχι μονο (αγοραζες τον τιτλο μια φορα, μπορουσες να τον παιξεις σε ολα τα συστηματα), στο ps4 κοπηκε.

Για να καταληξω με το παραπανω, για να πουμε οτι το Playstation ειναι ecosystem, οταν βγαινει το GoW 2, ή το FFVIIR part2, εγω ως νεος παικτης που δεν εχω δει τα προηγουμενα παιχνιδια και εχω αγορασει το καινουργιο iteration του οικοσυστηματος, πρεπει να μπορω να τα δω χωρις να εξαρτιεμαι απο ps4. ps3, ps2 κοκ. Δεν μπορει να πρεπει να εχω hardware και εξοπλισμο 20ετιας για να καταλαβω τι γινεται σε ενα παιχνιδι. Αν ειναι να βγαινει το καινουργιο god of war ή η συνεχεια του Final Fantasy VII remake σε 5 χρονια απο τωρα και εγω να πρεπει να ψαχνομαι να βρω που εχω βαλει το ps4 ή να πρεπει να ξαναγορασω τα προηγουμενα παιχνιδια στο ps5 τοτε δεν μιλαμε για Playstation ecosystem. Αυτος ειναι και ο λογος που το switch πχ επισης δεν ειναι οικοσυστημα, ειναι απλα μια κονσολα που ως επι το πλειστων παρεχει προσβαση μονο στο δικο της software.

Επισης απ'οσο ξερω παιζεις πολυ σε pc, πως γινεται να λες οτι το bc δεν ειναι υλοποιησιμο στο περασμα του χρονου? Το steam εχει παιχνιδια απο τη 10ετια του 90 μεσα και αυτο που στις κονσολες λεγεται HD rerelease στο pc γινεται αυτοματα απο το hardware... Τοσο παραλογο ειναι να υπαρχει κατι τετοιο και στις κονσολες?

Επιπλεον σχετικα με το ps3 bc, αυτο εχει να κανει με την πολιτικη της sony και τα custom hardwares που δεν ειχαν forward thinking. Αυτος ειναι ο λογος που τα πρωτα ps3 ειχαν και το ps2 μεσα, το οποιο πρoφανως δεν ειναι feasible ουτε οικονομικα ουτε τεχνικα (τα πρωτα ps3 ειχαν πολυ μεγαλυτερο death rate). Αυτο δεν σημαινει οτι η συγκεκριμενη τεχνικη ειναι μονοδρομος, ουτε οταν φτιαχνεις ενα pc σημερα βαζεις μεσα τη voodoo 2 αν θες να παιξεις Quake. Οι κονσολες τωρινης γενιας εχουν τελειως διαφορετικη λογικη στο πως σχεδιαστηκαν οποτε δεν μπορουμε να ανατρεχουμε καθε φορα στο ps3 (στο οποιο ηταν δυσκολος ο προγραμματισμος ακομα και για τα δικα του παιχνιδια) και να λεμε οτι δεν γινεται να εχεις bc.

Τελος τα οσα λες για τον Xeno δεν βλεπω γιατι ειναι αντεπιχειρημα. Ο Xeno απλα δεν αγορασε παιχνιδια οκ. Αν το game pass του εδινε το Kotor ή το panzer dragοon orta δεν νομιζω να τον χαλαγε (εμενα που δεν τα εχω παιξει δεν θα με χαλαγε παντως). Προσωπικα μιλαω για το ποσο ευκολη ειναι η προσβαση σε τιτλους, οχι για το αν εισαι collector (αυτο ειναι διαφορετικο πραγμα).
        Last edited by nooto; 10-04-2020, 02:30 PM.

Comment

Ενα αλλο παραδειγμα ειναι η συλογη με τα kingdom hearts (που επισης καλο εκανε και βγηκε γιατι ειναι παιχνιδια σκορπισμενα σε 100 συτηματα). Βγηκε στο ps3, την αγορασαμε, βγηκε στο ps4 (χωρις καποια προσθηκη, ουτε καν καποιο επιπλεον touch περα απο αναλυσεις) [...]
          Συμφωνώ σε όλα, απλά για να είμαστε ακριβείς, τα Kingdom Hearts που βγήκαν σε συλλογή στο PS4, τρέχουν natively 4K @ 60fps. Όχι και καμία προσθήκη, αμ πώς! Το ίδιο ισχύει και για το ΧΒΟΧ. Σε όλα τα άλλα είμαι μαζί σου 100%.

PK World - Τα πάντα για Disney comics!

Comment

Για κατι ρεαλιστικο ελπιζω οι εταιρειες σε πρωτη φαση να δωσουν βαρος στο backwards compatibility των digital games ως μια λυση για να παιζει καποιος παιχνιδια απο προηγουμενες γενιες. Κατι τετοιο παλια ηταν ανεφικτο αλλα σιγα σιγα γινεται ολο και πιο ρεαλιστικο σεναριο, απλα ερχεται σε συγκρουση με το ποσο απληστη ειναι η καθε εταιρεια και ποσες φορες θα προσπαθησει να μας ξαναπουλησει το ιδιο προιον.

Η Microsoft νομιζω πως ειναι η μονη εταιρεια που κατεβαλε μια τιμια προσπαθεια για BC τα τελευταια χρονια και αυτο ελπιζω να δωσει κινητρο και στον ανταγωνισμο να κανει κατι αντιστοιχο.
            Κατι αυτο, κατι το μοντελο gamepass, πιστευω πως υπαρχει μεγαλο potential σε οποια εταιρεια το δει αυτο πρωτη σαν ευκαιρια, αντι να το δει σαν δυνητικα χαμενα λεφτα.
            Προσωπικα δεν ειμαι υπερ του να αγοραζω παιχνιδια 2η φορα και οσο να ναι το χω τηρησει αυτο σε αρκετα μεγαλο βαθμο, αλλα νιωθω πως ανηκω στη μειοψηφια.

Επισης συνηθως βλεπουμε προσπαθειες BC που αφορουν μονο την προηγουμενη κονσολα αλλα καποια στιγμη αν θελουμε να δουμε οικοσυστημα οπως λεει και ο Nooto (αλλα και ο entrepreneur στο fb ) καλο θα ειναι να δουμε τουλαχιστον ενα πληρες digital store με παλιες κονσολες. Δεν περιμενω το PS5 να παιζει δισκακια PS2, αλλα θα μπορουσε η Sony να κανει επιτελους διαθεσιμα PS2 games digitally τα οποια να ειναι forwards-compatible με PS6 κ.ο.κ.

Εναλλακτικα το μονο μοντελο που θα λειτουργουσε ειναι το μοντελο gamepass το οποιο ειναι η πιο λογικη επιλογη για εμενα μεταξυ ps now και switch vc.

Εν τω μεταξυ Νooto δεν ξερω αν ηταν τυχαια αναφορα στο Orta αλλα το επαιξα μεσω gamepass.
            Γενικα το xbox one s ηταν ενα ενδιαφερον πειραμα που εκανα προσωπικα ετσι για πλακα (100ε incl 3 months gamepass) και επιβεβαιωσα αυτο που πιστευα εξαρχης - πως η ms σε επιπεδο services ειναι κλασεις ανωτερη του ανταγωνισμου.

Ryu καλα τα λες, βλεπω το Xbox να κληρωνεται στον επομενο διαγωνισμο του G-O. Εκανα το κομματι μου, εληξε το 3μηνο και τωρα ξεσκονιζουμε το PS για να μην παραπονιεται και αυτο. Θα του δωσω μια ευκαρια ακομα οταν ανανεωθει λιγο το gamepass library. Τουλαχιστον το χειριστηριο θα λειτουργει και στο επομενο Xbox, ενδιαφερον και αυτο και αποτελει παλι κατι που δε θα εκανε με τιποτα ο ανταγωνισμος.

Comment

Ανακοινώθηκε επίσημα το νέο WRC 9 για PS5 . απο Σεπτέμβριο στα ράφια. Ετοιμάστε τις 4K τηλεοράσεις σας

Comment

Αν ειναι να βγαινει το καινουργιο god of war ή η συνεχεια του Final Fantasy VII remake σε 5 χρονια απο τωρα και εγω να πρεπει να ψαχνομαι να βρω που εχω βαλει το ps4 ή να πρεπει να ξαναγορασω τα προηγουμενα παιχνιδια στο ps5 τοτε δεν μιλαμε για Playstation ecosystem.
                Στο πέρασμα του χρόνου (5-10 χρόνια) αυτό θα κάνουμε λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας. Θα (ξανά)πάρουμε το GoW 8Κ Ray Tracing Edition. Και αυτό γιατί θα έχει γίνει mainstream το Ray Tracing και το 8K οπότε ότι έχουμε στο ράφι π.χ. από PS3 θα το ξαναπληρώσουμε για να το παίξουμε με τις νέες τεχνολογίες. Βέβαια εσύ μιλάς για χάσμα μιας γενιάς (PS4 > PS5) οπότε είναι λογικό να ζητάς BC και είναι πιο ρεαλιστικό σενάριο, αλλά games PS3 να παίζουν σε PS5 χωρίς να πρέπει να γίνει έξτρα δουλειά (άρα και να ξαναπληρώσουμε) το θεωρώ δύσκολο.

Μιας και ανέφερες το Quake ήδη γίνεται το II RTX remake από την Nvidia, οπότε η μεγάλη χάρτινη συσκευασία του παλιού δεν χρησιμεύει παρά μόνο για ομορφιά (και ίσως για συλλεκτική αξία). Και το PC που είπες δεν ξεφεύγει από τη δύνη του χρόνου και την εξέλιξη της τεχνολογίας. Κοίτα τί ωραία games πουλάει αυτός ο τύπος. Θα αγόραζα άνετα το SF για συναισθηματικούς λόγους αλλά δεν θα είχα καμμία ελπίδα ότι αυτό θα τρέξει. Απλά το PC είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για αυτό το σκοπό με ότι αυτό συνεπάγεται (πιθανό troubleshooting, σπάσιμο νεύρων κτλ).

Ξαναλέω αν μιλάμε για μια γενιά διαφορά θα συμφωνήσω μαζί σου για το BC, ίσα-ίσα είναι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το να ζητάμε όμως μόνιμο BC είναι σαν να λέμε κάτι του στυλ "αν αγοράσεις 32gb RAM δεν θα ξαναχρειαστεί να αγοράσεις ποτέ ξανά RAM" (και αυτή τη στιγμή ξέρουμε ότι 32 gb RAM είναι overkill).

Τον Xeno τον ανέφερα για να πω ότι στη μεγάλη εικόνα τις ίδιες εμπειρίες θα πάρουμε και ότι τίποτα εν τέλει δεν μας ανήκει για πάντα σε αυτό το οικοσύστημα. Όλα έρχονται και παρέρχονται (μιλάω για το πρακτικό κομμάτι του gaming, όχι τις συλλεκτικές και συναισθηματικές αξίες).
                The illusion of free will is an illusion.

Comment

Το The Last of Us 2 πάει για launch τίτλος του PS5.

Οργασμος...
                  Last edited by majorfox; 12-04-2020, 06:27 PM.

Comment

Διέρρευσε gameplay βίντεο του The Last Of Us 2 στο PS5 και φαίνεται εκπληκτικό Προσπάθησα να το ανεβάσω τώρα και κατέβηκε.

Comment

νέος PS5 launch τίτλος ! Ποιος θα το αγοράσει πακέτο ;

Comment

τα γραφικά της unreal engine 5 σε gameplay του PS5

Last edited by majorfox; 18-05-2020, 02:37 PM.

Comment

4 Ιουνίου η παρουσίαση του PS5

Comment

Deeeeee-wait for it
                            laaayyyyyeeeeeeddddddd!

DELAYED!

Do a barrel roll!

Comment

Originally posted by Ramparter View Post
                              Deeeeee-wait for it
                              laaayyyyyeeeeeeddddddd!

DELAYED!

Σε πονάει ;

Comment

Ναι καλέ, μου τα λεγε τις προάλλες στο τηλέφωνο. Φοβάται μήπως αυτή είναι επιτέλους η γενιά που θα αρχίσει η Sony να έχει gameplay στα παιχνίδια της.

Comment

Working...
                                X