Announcement

Collapse
No announcement yet.

PlayStation 5

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Βασικα αν ειναι legit τα νουμερα
    Τα νουμερα ειναι legit γιατι τα επαληθευσα στο statista οπως εγραψα. Απλα δεν βρηκα (οσο εψαξα) διαχωρισμο ανα συστηματα για να βαλω κατι πιο ακριβες (υπαρχει απλα θελει να κανεις λογαριασμο). Το συνολικο growth ειναι εκθετικο οπως εγραψα, το 2000 για παραδειγμα τα εσοδα ανεφερεται οτι ηταν $8b και αν πας πιο πισω μικραινει ακομα περισσοτερο.

    Το να συκρινεις με συνολικα νουμερα τις 2 περιοδους δεν οδηγει σε κανενα συμπερασμα.
    Το fragmentation που ανεφερεις (console-pc-mobile-online-handhelds-arcades-internet cafes κοκ) υπαρχει απο την αρχη της βιομηχανιας με τον εναν ή το αλλον τροπο. Ουτε το 09 υπηρχαν μονο οι κονσολες, ουτε το 99, ουτε το 89. Για το υποσυνολο των κονσολων το αρθρο αναφερει οτι το $19b που αναμενονται το 2020 ειναι η μεγαλυτερη χρονια ever για το console gaming. Αν βρω νουμερα συγκεκριμενα για consoles και pc θα επανελθω.

    Εδω(στις consoles) στηριζεται το ΑΑΑ gaming
    Κατ'αρχην το ΑΑΑ gaming στηριζεται και απο το PC, οχι μονο απο τις κονσολες και αθροιστικα το revenue αυτων των συστηματων ξεπερναει (πλεον) αυτο του κινηματογραφου. Και το αναφερω διοτι το κοστος μιας ΑΑΑ action movie ειναι ιδιο η μεγαλυτερο απο το κοστος ενος ΑΑΑ game ενω παραλληλα και τα 2 μεσα εχουν και μικροτερες παραγωγες καθως και ανεξαρτητες παραγωγες. Οποτε θεωρω λογικο το να συγκρινει κανεις τα εσοδα των μεν και των δε.

    Φυσικα τα συνολικα εσοδα του gaming εχουν αλλαξει, λογο mobile
    Αυτο που θα σου προκαλεσει μαλλον εκπληξη ειναι οτι το ΑΑΑ gaming στηριζεται και απο το mobile gaming. Να σου πω λοιπον οτι κομματι των $60+b του mobile gaming (και το οποιο δεν θες να προσμετρησεις στο growth) το παιρνουν και εταιρειες οπως η S-E, η Ubisoft, η Nintendo κοκ, που οντως εφτιαξαν κατι για κινητα, αλλα μπορουν να χρησιμοποιησουν αυτα τoυς τα εσοδα για να χρηματοδοτησουν τις ΑΑΑ παραγωγες τους για κονσολες. Τρελο ε? Καταλαβαινεις λοιπον γιατι λεμε εδω και τοσες σελιδες οτι δεν μπορεις να μετρησεις το σημερινο revenue απλα κοιτωντας το ποσο αυξηθηκε το user base του playstation ή του XBOX?

    Το GTA5? αληθεια τωρα?
    Το GTAV το αναφερω σαν παραδειγμα 1) γιατι για αυτο βρηκα νουμερα , 2) νομιζω ειναι τιμιο να συγκρινω ενα απο τα πιο πετυχημενα παιχνιδια στην ιστορια των video games με μια απο τις πιο επιτυχημενες ταινιες στην ιστορια του κινηματαγραφου τοσο σε επιπεδο κοστους οσο και σε επιπεδο εσοδων. Το αστειο που ειναι δεν καταλαβα?, 3) Πολλες φορες αναφερεις οτι το κοστος σημερα ειναι 10πλασιο απο τα παλια παιχνιδια ενω τιτλοι οπως το GoW και το TLoU ΙΙ απο εκτιμησεις (δεν εχω κατι επισημο να βαλω δυστυχως, αν βρω θα επανελθω) κοστιζουν 2 φορες λιγοτερο σχεδον απο ενα παιχνιδι που βγηκε 10 χρονια πριν (και αυτο χωρις να υπολογιζεται ο πληθωρισμος).

    Γραψε αν θες οτι το ΑΑΑ gaming ειναι πιο ευκολο απο ποτε(η το ιδιο ευκολο)
    Αυτο δεν το ειπε κανεις εδω μεσα.

    και σκεφτονται να αυξησουν τις τιμες στα γκειμς λογο απληστιας για να αυξησουν τα πλουτη τους.
    Οχι το κανουν επειδη πεινανε

    οπου θα σου απαντησουν απο devs
    Ειμαι σιγουρος οτι θα συγκινηθω απο το δραμα που περνανε οποτε λεω να το αφησω καλυτερα.
    Last edited by nooto; 15-11-2020, 02:09 PM.

    Comment


    • Επρεπε να εισαι discord, τα συζητησαμε


      Η MS επρεπε να τα δινει τσαμπα τοσα χρονια γιατι εχει λεφτα. Δεν εχει σημασια τι βγαζει το console department, εχει λεφτα απο τα win10. 😐
      Η sony απο τις τηλεορασεις.
      To console gaming ειναι αυτο που στηριζει το ΑΑΑ. Αν γινει και αυτο debatable...δεν περιγραφω αλλο
      Τα νουμερα λοιπον ειναι ξεκαθαρα. Το μεσο που στηριζει το ΑΑΑ εχει πεσει σε εσοδα και τα εξοδα των AAA παιχνιδιων εχουν αυξηθει. Για αυτο και οι αυξησεις τιμων.
      Με τις οποιες δεν σημαινει οτι συμφωνω(και σιγουρα οχι με τις αυξησεις που ειδαμε σε συγκεκριμενα γκειμς).


      Νομιζω οτι για καποιο λογο θελεις να ''νικησεις''(για αυτο και επαναφερεις το θεμα). Αλλα μπορω να σε καθησυχασω οτι ποτε δεν ''εχασες''. Συζητηση κανουμε.


      Last edited by hideo; 15-11-2020, 03:58 AM.

      Comment


      • Νομιζω οτι για καποιο λογο θελεις να ''νικησεις''(για αυτο και επαναφερεις το θεμα). Αλλα μπορω να σε καθησυχασω οτι ποτε δεν ''εχασες''. Συζητηση κανουμε.
        Προσπαθω να κανω flawless victory και fatality στο τελος αλλα δεν πιανει . Χαχα εννοειται συζητηση κανουμε , ενταξει απλα εχουμε διαφορετικη οπτικη πανω στο συγκεκριμενο. Παντως η παραθεση απο arguments νομιζω ειναι ικανοποιητικη και απο τις 2 πλευρες .

        Comment


        • 😁

          300?cb=20150720023357.png
          Attached Files
          Last edited by hideo; 15-11-2020, 04:34 AM.

          Comment


          • Και εγώ διαφωνώ με την τακτική της αύξησης τιμών. Το σκληρό πρόσωπο του καπιταλισμού ισχύει προς όλες τις κατευθύνσεις: Σαν καταναλωτές κοιτάζουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν καλύτερα games στην πιο συμφέρουσα τιμή. Δεν μας αφορά τί και πώς.

            Αν κάποια εταιρεία θέλει να ξεπεράσει τις προσδοκίες με ένα υψηλού budget game με σκοπό να εντυπωσιάσει και να το αγοράσει μεγάλη μερίδα κόσμου είναι ελεύθερη να πάρει το ρίσκο να επενδύσει. Πετυχημένα παραδείγματα είναι τα GTA V και Witcher 3, από τις πιο ακριβές παραγωγές και πωλούνται 15 ευρώ σε προσφορά, τα έχει αγοράσει ο μισός πλανήτης που λέει ο λόγος και δεν νομίζω να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα οι εταιρείες τους. Αποτυχημένο παράδειγμα δυστυχώς είναι το Shenmue, η ακριβότερη παραγωγή της εποχής του και δεν έβγαλε κέρδος.

            Υπάρχει και η αντίπερα όχθη που εταιρείες με low budget παραγωγές πωλούν ακριβά το game τους γιατί θεωρούν ότι είναι ξεχωριστό, π.χ. Shovel Knight στα 40 ευρώ κανονική τιμή με μικρά και σπάνια sales. Γιατί όχι, ελεύθερη αγορά έχουμε και ο κόσμος θα κρίνει.

            Οπότε αν και τη σέβομαι, διαφωνώ με την άποψη του φίλου hideo ότι το ΑΑΑ gaming χρειάζεται χρήμα περισσότερο από αυτό που μπορεί να προσφερθεί. Αυτό πιστεύω το φέρνει η εξέλιξη της τεχνολογίας όπως γίνεται π.χ. με τους υπολογιστές: ένας μονοπύρηνος επεξεργαστής το 90' κόστιζε το ίδιο με τον σημερινό οκταπύρηνο. Αυτή η οικονομική τακτική θα μου ταίριαζε περισσότερο σε tailor-made συμφωνία για συγκεκριμένο αγοραστή που έχει λόγο στο τελικό αποτέλεσμα, όπου οι εταιρείες χρεώνουν ανάλογα τον όγκο δουλειάς.
            The illusion of free will is an illusion.

            Comment


            • Shovel Knight στα 40 ευρώ κανονική τιμή με μικρά και σπάνια sales.
              Το Shovel Knight Treasure Trove που κοστίζει 40€ δεν συμπεριλαμβάνει πολλά παιχνίδια;

              Comment


              • Originally posted by Raf View Post

                Το Shovel Knight Treasure Trove που κοστίζει 40€ δεν συμπεριλαμβάνει πολλά παιχνίδια;
                Λογικά ναι, είχε κάνει κάποια στιγμή free update. Όπως και να 'χει το θεωρώ υπερτιμημένο.
                The illusion of free will is an illusion.

                Comment


                • Σχετικά με το Shovel Knight, όταν είχε κθκλοφορήσει το παιχνίδι κόστιζε 20 ευρώ αλλά περιείχε μόνο ένα campaign, αυτό που έπαιζες με τον ίδιο τον Shovel Knight.

                  Σε βάθος χρόνου κυκλοφόρησαν updates που πρόσθεσαν και άλλα campaigns στον τίτλο. Ουσιαστικά μπορούσες να παίξεις με άλλους χαρακτήρες οι οποίοι έχουν εντελώς διαφορετικό gameplay και πίστες. Προστέθηκαν τουλάχιστον 2 επιπλέον campaigns και ένα multiplayer mode. Aφού κυκλοφόρησε όλο το επιπλέον περιεχόμενο η εταιρεία ανάπτυξής του διέθεσε στην κυκλοφορία μια άλλη έκδοση του τίτλου η οποία λέγεται Shovel Knight Treasure Trove. Αυτή είναι η τελική έκδοση που περιέχει όλο το καινούριο υλικό και κοστίζει 40 ευρώ Με άλλα λόγια όποιος την αγοράσει δεν παίρνει απλά το αρχικό Shovel Knight, μιλάμε για παιχνίδι που έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια.
                  edit: Ξέχασα να αναφέρω πως το επιπλέον υλικό το έπαιρνε δωρεάν μέσω update όσοι είχαν αγοράσει την πρώτη έκδοση του τίτλου, κίνηση η οποία τους τιμά.

                  Τώρα σχετικά με το μεσανατολικό/κυπριακό που είναι σε εξέλιξη εδώ μέσα, έχω να ρωτήσω το εξής. Έχουμε μήπως στοιχεία/αναφορές σχετικά με την κερδοφορία των εταιρειών που αναπτύσσουν ΑΑΑ games; Αν το ποσοστό κέρδους έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια που υποτίθεται ότι το κόστος ανάπτυξης έχει ανέβει τότε ίσως να μπορούσε να δικαιολογηθεί η άνοδος των τιμών. Αλλά και πάλι υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει κάποιος για αυτό το θέμα. Για παράδειγμα, η CD Prosject αν κοστολογούσε 80 ευρώ το Cyberpunk θα μπορούσε κανείς να το καταλάβει και να το δικαιολογήσει όμως αν πράξει το ίδιο η ΕΑ επικαλούμενη τα τεράστια κόστη και χρεώσει 80 ευρώ το επόμενο FIFA ε τότε θα γίνουν ρεζίλι των σκυλιών και δικαιολογημένα.

                  (Επειδή έχω χάσει πολλά ποστ, συγνώμη προκαταβολικά αν αυτά που ρωτάω/επισημαίνω έχουν αναφερθεί πιο πριν)
                  Last edited by Deus; 16-11-2020, 12:49 AM.


                  Tidy!

                  Do not blame me.Blame yourself or God.
                  In Matsuno we trust.

                  Comment


                  • Dreams PS5
                    O πιο ταλαντουχος ισως δημιουργος στο οπτικο κομματι

                    https://twitter.com/BRobo82/status/1...966211/photo/1

                    Αν δεν ειναι bug το οτι δειχνει 0 κοστος η ιδια δημιουργια στο PS5, μιλαμε για wtf καταστασεις

                    Meanwhile εγω ακομα παλευω τα tutorials, Moυ εχει μεινει το face scalpting μονο.
                    Ξερω μονος μου μιλαω, κανεις δεν το εχει αγορασει

                    Comment


                    • Originally posted by Deus View Post
                      όμως αν πράξει το ίδιο η ΕΑ επικαλούμενη τα τεράστια κόστη και χρεώσει 80 ευρώ το επόμενο FIFA ε τότε θα γίνουν ρεζίλι των σκυλιών και δικαιολογημένα.
                      Συγχωρέστε με για το επαναλαμβανόμενο off-topic και την troll διάθεση αλλά:

                      fifa.jpg
                      The illusion of free will is an illusion.

                      Comment


                      • Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να βγει οικονομικά η EA.

                        Comment


                        • Επίσης ειναι ξεκάθαρο ότι μιλαμε για ΑΑΑ τίτλο.

                          Comment


                          • Αντι να κοροιδευετε, προτεινω να κανετε λογαριασμο στο resetera και να τα πειτε αυτα. Θα σας απαντησουν τα ιδια τα στελεχη της EA οτι η αυξηση αυτη εγινε επειδη η εταιρεια δεν βγαινει. Μπαινουν μεσα. Το FIFA κοστιζει καθε χρονο περισσοτερο (ειδικα τωρα που αλλαζουμε και γενια) ενω ο κοσμος που το παιρνει δεν αυξανεται. Ειναι απλα μαθηματικα.

                            Comment


                            • AAAA τουλαχιστον.

                              Ραφ μην ανησυχεις, εχουν surprise mechanices για added revenue.
                              Do a barrel roll!

                              Comment


                              • Originally posted by nooto View Post
                                Αντι να κοροιδευετε, προτεινω να κανετε λογαριασμο στο resetera και να τα πειτε αυτα. Θα σας απαντησουν τα ιδια τα στελεχη της EA οτι η αυξηση αυτη εγινε επειδη η εταιρεια δεν βγαινει. Μπαινουν μεσα. Το FIFA κοστιζει καθε χρονο περισσοτερο (ειδικα τωρα που αλλαζουμε και γενια) ενω ο κοσμος που το παιρνει δεν αυξανεται. Ειναι απλα μαθηματικα.
                                πω πω κομπεξ ρε συ. Δεν θα με ξεπερασεις ποτε

                                Ειχα γραψει.
                                Originally posted by hideo View Post
                                Κατανοωντας την αυξηση τους κοστους παραγωγης των παιχνιδιων, καταλαβαινω τις αυξησεις, δεν σημαινει οτι μου αρεσει. Και σιγουρα διαφωνω με τις cross gen αυξησεις(games Που δεν ειναι καθαρα νεας γενιας). Δεν βγαζουν νοημα.
                                Tωρα το ποσο ΑΑΑ, Next gen και κατα ποσο εχει νοημα η συγκεκριμενη αυξηση στο FIFA 21, αν θες θα σου πω την αποψη μου αν και οταν το παιξω. Για την ωρα εχουμε δει μονο 2 εικονες απο το Game, για το οποιο εσυ αντιθετα εβγαλες συμπερασμα για το κοστος του παιχνιδιου σε συγκριση με το last gen Fifa.
                                H EA ισχυριζεται οτι ειναι Next Gen, αν ειναι τοτε θα εχει μεγαλυτερο κοστος η δημιουργια του, αν δεν ειναι τοτε κρατας το bold. Ειναι απλο.
                                Last edited by hideo; 19-11-2020, 06:06 PM.

                                Comment

                                Working...
                                X