Announcement

Collapse
No announcement yet.

Metroidvanias!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Metroidvanias!

    Ανοίγω αυτό το θέμα για να συγκεντρώνονται ειδήσεις, νέα και σχολιασμοί για το ιδιαίτερο είδος των Metroidvanias. Κατ' αρχάς να συστήσω το πολύ ενημερωμένο Metroidvania Review, με νέο review κάθε Δευτέρα, αναλυτική αξιολόγηση των πτυχών του κάθε παιχνιδιού, παρότι λίγο γενναιόδωρο στις βαθμολογίες κάποιες φορές.

    Το 2020 κι έπειτα περιμένουμε αρκετά καλά metroidvanias. Ενδεικτικά αναφέρω τα:Βοηθήστε να εμπλουτίσουμε τη λίστα, προτείνετε αγαπημένα σας mv, σχολιάστε τα χαρακτηριστικά του είδους.

  • #2
    Εχω ασχοληθει ελαχιστα με το ειδος, ισως γιατι οταν το δοκιμασα για πρωτη φορα δεν ειχα φορητη κονσολα :p συνηθως προκειται για τιτλους pick and up play με πολλαπλες διαδρομες οι οποιες εχουν κοινο προορισμο, στοχεια rogue lite και ενιοτε τεχνητα εμποδια τα οποια ξεπερνας μονο αφου ξεκλειδωσεις το σχετικο ability.

    Ειχα παρει στο τελος του '14 το Abyss Odyssey για 7.5 ευρω και ετσι μου εφυγε η "παρθενια" ... προκειται για εναν αρκετα ιδιαιτερο τιτλο, οι δημιουργοι του (κατωγη απο Χιλη !!!) το μονο που ειχανε δειξει στο παρελθον ητανε τα Zeno Clash, first person brawler στην source engine με αρκετες δοσεις brutality/καφριλας, κατι σαν το Dark Messiah of Might and Magic στο πιο αναλαφρο ...

    Αυτη τη φορα ασχοληθηκαν με unreal engine 3 οπως και ενα σωρο αλλοι developer την ιδια περιοδο, υπαρχει αρκετη μαχη η οποια θυμιζει το ξυλο στο smash bros ! η ιστορια και ο κοσμος του παιχνιδιου εχουν κατι το γοητευτικο, μπορει ευκολα να σου αποσπασει το ενδιαφερον απο την πρωτη στιγμη και αυτος ειναι ο βασικος λογος που το πηγα μεχρι το τελος, εστω και μια φορα γιατι προφανως ο τιτλος ενδεικνυται για πολλαπλους τερματισμους ... περισσοτερα σε αυτο το review, παει πολυς καιρος αλλα το βρηκα αρκετα αναλυτικο



    PC + PS3 + PS4 + x360 προς το παρων, μια μεταφορα σε switch και vita (εφοσον εχουνε τους πορους) θα ητανε no-brainer IMHO
    Last edited by Cpl_Shephard; 04-05-2020, 11:41 AM.

    Comment


    • #3
      Αφήνω εδώ κάποια mv που βρίσκονται στο ραντάρ μου, αρκετά από αυτά όχι τόσο γνωστά, που σκαλίζουν διαφορετικά niche και ίσως ενδιαφέρουν κάποιον κόσμο. Αφήνω συνδέσμους για Steam και Switch, αλλά αρκετά από αυτά πρέπει να έχουν βγει και για τις άλλες κονσόλες.

      Gato Roboto Steam Switch

      Ασπρόμαυρο metroidvania μικρού μήκους από τη Devolver όπου ελέγχεις μια γάτα σε mech suit.

      NSwitchDS_GatoRoboto_01.jpg

      -

      A Robot Named Fight Steam Switch

      Roguevania στα χνάρια του Super Metroid, αλλά με έντονα στοιχεία ability gating.

      medium_unnamed__2_.jpg

      -

      Chasm Steam Switch

      Όμορφο πιξελάρτ, procgen χάρτης.

      chasm_2549043.jpg​​


      Environmental Station Alpha Steam

      Πρωτόγονα γραφικά αλλά, λένε, εξαιρετικό gameplay, άριστο difficulty curve, άπειρα μυστικά. Οι φαν των mv στο ίντερνετ λένε συνεχώς τα καλύτερα. Από τον δημιουργό του πρωτότυπου Baba is You. Ετοιμάζεται σίκουελ.

      aa7e866ceac1f5b35c31f11a5a30dcda.jpg

      -

      La-Mulana Steam Switch

      Από τα mv που φαίνεται πως θέλει κουράγιο να ξεκινήσεις. Ένας απέραντος χάρτης γεμάτος γρίφους. Όχι τόσο φιλικό στον χρήστη, ενθαρρύνεται η χρήση οδηγού.

      577881-La-Mulana-Nintendo-Switch.jpg

      -

      Rain World Steam Switch

      Περίεργο mv που βασίζεται στο skill και knowledge gating παρά στο ability. Ρίξτε του μια ματιά.

      RW_NEW.jpg
      Attached Files

      Comment


      • #4
        Xeodrifter

        Metroidvania-μικρογραφία, επιστημονικής φαντασίας. Διαδραματίζεται σε τέσσερις ασύνδετες πίστες-πλανήτες, στις οποίες όμως πηγαινοέρχεσαι με κλασική φόρμουλα mv. Έχει ορισμένα εκνευριστικά ελαττώματα, όπως αραιά checkpoint, πολύ backtracking παρά τη μικρή διάρκεια, και ένα επαναλαμβανόμενο boss fight με μόνη αλλαγή και μια αναβάθμιση κάθε φορά. Ενσωματώνει όμως κάποιες απροσδόκητα ωραίες ιδέες, όπως επιλογές παραμετροποίησης του όπλου αλλά και τουλάχιστον ένα πρωτότυπο ability. Τελικώς το Xeodrifter προσφέρει ωραία αίσθηση εξερεύνησης και καλά κρυμμένα μυστικά. Αισθητικά στέκεται χωρίς να ξεχωρίζει. Κάνει καλή χρήση του HD Rumble στο Switch.
        Σίγουρα δεν είναι must, αλλά όποιος αγαπάει τη Metroid πλευρά του είδους και διατίθεται να παραβλέψει κάποιες σχεδιαστικές δυστροπίες αξίζει να του ρίξει μια ματιά, καθώς βρίσκεται έως και 1€ στις εκπτώσεις. Εμένα μου άρεσε.

        xeodrifter-switch-1.jpgEXk8mY4UYAEODrR.jpeg

        ​​​​

        Comment


        • #5
          Εχω την αισθηση ​​​​πως με τις indie 2d παραγωγες υπαρχει πλεον πληθώρα ποιοτικών τίτλων. Σε σημειο μάλιστα να υπαρχουν περισσότερες επιλογές απο ποτε στο είδος. Ακομη και στα late 80s- 90s οι ποιοτικές επιλογές δεν ηταν τόσες όσες σημερα. Απο την αλλη στον ορίζοντα πιθανώς διαφαίνεται ενας κορεσμός...

          Γενικα καθότι φαν του είδους παρακολουθώ και προσπαθω να αγοράζω όσα με ενδιαφέρουν. Να αναφέρω το πολυ ποιοτικό Strider το οποιο ειναι μια μετεξέλιξη του Strider για το NES( μάλλον μετριο action adventure με καποιεσ καλές στιγμές άλλωστε ηταν ημιτελές) Ο νέος τιτλος ωστόσο ειναι πολυ καλος.

          Καποια ακομη που εχω αλλα δεν εχω προλάβει ακομη να ξεκινησω ειναι τα
          Timespinner, Iconoclasts, Momodora Reverie under the Moonlight, Death’s Gambit και φυσικα τα Soul and Sanctuary και Hollow Knight που ειναι στην κορυφή της λίστας.

          Στο είδος δεν μου άρεσε το Owlboy( μεγάλη απογοήτευση παρα το praise που έλαβε) ενω θεωρώ εξαιρετικό τίτλο το Minit.( ενα πολυ ενδιαφέρον twist στο Zelda gameplay με speedrun λογική)

          Raf καθώς το εχεις παρει πολυ ζεστά( και οι παρατηρήσεις σου ειναι όλοσωστές) θα σου πρότεινα απο retro τιτλους να δοκίμαζες το Faxanadu, Demon’s Crest( ειναι δύσκολο σε σημεια αλλα νομιζω με το save state των emus ειναι πολυ πιο προσβάσιμο) και το Monster World IV.

          Κάπου εδω να αναφέρω πως μου άρεσαν παρα πολυ το Cave Story+ στο switch καθώς και το Dragon’s Trap. To Bloodstained αν και μου άρεσε ειπα να περιμένω να ολοκληρωθεί 100% σαν τιτλος και μετα να ασχοληθω. ( igavania με ο,τι αυτο συνεπάγεται)
          Last edited by Sinclair; 09-05-2020, 08:08 PM.
          «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

          Comment


          • #6
            Πολύ ωραίο θέμα και posts!

            Τα metroidvanias αποτελούν αγαπημένο μου είδος. Έχω παίξει όλα τα igavanias με εξαίρεση το Bloodstained (αγαπημένο το Symphony of the Night φυσικά), όλα σχεδόν τα Metroid (μόνο το Metroid Other M και το remake του Metroid 2 δεν έχω τελείωσει) καθώς επίσης και το Hollow Knight. Επίσης έχω ασχοληθεί με Guacamelle, Salt and Santuary τα οποία όμως δεν με κράτησαν.

            Αγαπημένα όλων είναι τα Super Metroid, Metroid Prime, Castlevanıa Symphony of the Knight, Hollow Knight. Αν έπρεπε μα επιλέξω ένα μόνο μάλλον θα διάλεγα Metroid Prime 1 το οποίο θεωρώ πως είναι και ένα από τα 10 καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ. Αυτό το παιχνίδι θεωρώ πως είναι απλά ανεπανάληπτο, τόσο καλό level design και ατμόσφαιρα πολύ δύσκολα συναντώνται πλέον ακόμα και σήμερα, τόσα χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία.

            Έχω μια σχετικά αιρετική άποψη. Πιστεύω πως παρόλο που υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες games που ανήκουν στο είδος των metroidvanias λίγα από αυτά, για να μην πω κανένα, μπορούν να συγκριθούν σε ποιότητα με τα παιχνίδια που το ξεκίνησαν. Για εμένα μόνο το Hollow Knight μπορεί να συγκριθεί με αυτά.

            Επίσης θα ήθελα να δοκιμάσω το Axiom Verge. Έχω ακούσει να λένε πως είναι από τα πολύ καλά metroidvania, με πολύ καλούς μηχανισμούς, secrets και πως θυμίζει αρκετά Super Metroid όσον αφορά το gameplay του. Αν κάποιος το έχει παίξει θα με ενδιέφερε να ακούσω μια γνώμη.

            Τα La Mulana πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις και θα ήθελα να τα δοκιμάσω αλλά ακούω πως πρόκειται για πολύ hardcore παιχνίδια, από αυτά που θα κολλήσεις για καιρό σε κάποιο σημείο μέχρι να καταφέρεις να αποκρυπτογραφήσεις το hint που σου δίνεται και να περάσεις τον γρίφο. Λέγεται πως είναι πολύ δύσκολο να τα ολοκληρώσεις χωρίς χρήση οδηγού. Με εξιτάρει μπορώ να πω.

            Περιμένω πως και πως το Metroid Prime 4 που αναπτύσσεται για το Nintendo Switch καθώς επίσης και το Hollow Knight Silksong.

            Edit: Έχω αγοράσει και το Monster Boy για το Nintendo Switch το οποίω και σκοπεύω να παίξω.
            Last edited by Deus; 09-05-2020, 08:18 PM.


            Tidy!

            Do not blame me.Blame yourself or God.
            In Matsuno we trust.

            Comment


            • #7
              Originally posted by Sinclair
              Καποια ακομη που εχω αλλα δεν εχω προλάβει ακομη να ξεκινησω ειναι τα
              Timespinner, Iconoclasts, Momodora Reverie under the Moonlight, Death’s Gambit και φυσικα τα Soul and Sanctuary και Hollow Knight που ειναι στην κορυφή της λίστας.
              Με άλλα λόγια το επόμενο ποστ με τίτλους που είχα σκοπό να κάνω. Το S&S είναι από τα παιχνίδια που θέλω να δοκιμάσω αλλά δεν έχω πρόσβαση. Γνώμη μου να δώσεις προτεραιότητα στο Hollow Knight, κι όχι μόνο από τα mv αλλά από γενικώς τα πάντα. Οι περισσότεροι, κι εγώ μαζί, θεωρούμε πως είναι το καλύτερο mv που έχουμε παίξει κι έχει βγει τα τελευταία πολλά χρόνια. Κι έχω αποκτήσει πια και την ελάχιστη πληροφόρηση που μου προσφέρει την ασφάλεια πως, παρά το πλήθος καλών παιχνιδιών που δεν έχω δει ακόμα, δεν με περιμένει καμιά παρόμοια μεγαλειώδη εμπειρία σε κάποια γωνία. Αν από την άλλη, εύλογα, δε σου μιλήσει έτσι, επειδή είναι τίτλος με δυστροπίες, θα το καταλάβεις αρκετά νωρίς.

              Για το Owlboy δεν ξέρω, διαβάζω μονάχα χλιαρά σχόλια. Κανονικά θα πήγαινα με χίλια, γιατί είμαι λίγο whore για καλό πιξέλ κι έχει πολύ ωραία γραφικά, αλλά όλοι είναι σε φάση "meh".
              Το Demon's Crest είναι αρκετά ψηλά στα to-play. Το Dragon's Trap που ανέφερες το ξεκίνησα χθες. Είναι πολύ ενδιαφέρον, ως τίτλος του '89, πώς πάει σιγά σιγά να διαμορφωθεί το είδος.

              Originally posted by Deus
              Επίσης θα ήθελα να δοκιμάσω το Axiom Verge. Έχω ακούσει να λένε πως είναι από τα πολύ καλά metroidvania, με πολύ καλούς μηχανισμούς, secrets και πως θυμίζει αρκετά Super Metroid όσον αφορά το gameplay του. Αν κάποιος το έχει παίξει θα με ενδιέφερε να ακούσω μια γνώμη.
              Το είχες πει κι έχω στα υπόψη μου να δώσω γνώμη. Όπως είπα και στο άλλο θρεντ το έχω ξεκινήσει αλλά είμαι αρκετά νωρίς ακόμα για να βγάλω κάποιο συμπέρασμα - είναι και βραδυφλεγής τίτλος και δεν έχω αφιερώσει πολλές ώρες. Προς το παρόν φαίνεται μεν δεμενο παιχνίδι με συγκεκριμένες καταβολές και κατεύθυνση, αλλά ακόμα του λείπει αυτό το kick που θα με πιάσει απ' τα @@ και θα με κάνει να θέλω να το εξερευνήσω.

              Νομίζω πάντως ότι πολλοί διαπιστώνουν αυτό που είπες κι εσύ, δηλαδή πως οι founders του είδους SM και SotN είναι ψηλά σε έναν θρόνο από άποψη ποιότητας και μόνο το HK μπορεί να συγκριθεί με αυτούς. Απ' όσα έχω δει και μπορώ να πω δεν διαφωνώ.
              ​​​
              ​​Ειδικά όμως το είδος των mv είναι κατεξοχήν ετερόκλιτο, αποτελείται από διάφορα ετερογενή συστατικά θέλω να πω, τα όριά του είναι μερικές φορές δυσδιάκριτα, οπότε κοιτώντας το ίδιο πράγμα πολλοί έχουν διαφορετικές προτεραιότητες/γούστα.

              Comment


              • #8
                Τέλος και το Wonder Boy. Μιας και είναι κάποιου είδους protometroidvania γράφω εδώ γι' αυτό. Με μπέρδεψε πολύ ως εμπειρία. Από τη μια έχουμε έναν αισθητικό τομέα σύγχρονο και gameplay 30ετίας. Παίζοντάς το κατάλαβα πως τα γραφικά τελικά μπορούν να επηρεάσουν το gameplay, κάτι που δεν θεωρούσα πως ισχύει. Το ευχαριστήθηκα σίγουρα, αλλά με κούρασε, παρά τη μικρή του διάρκεια, με την κρυπτικότητά του. Δεν είχα χρόνο κι όρεξη να πάω με τα καπρίτσια του οπότε είδα, εκεί που χρειάστηκε, οδηγό. Αν κριθεί με σημερινά δεδομένα, ο κόσμος του είναι αλλόκοτα οργανωμένος, απαιτείται πολύ και κακό backtracking, και χρειαζόταν save points. Αλλά δεν μπορείς να το κρίνεις εύκολα έτσι γιατί είναι ένα εξαιρετικό passion project και επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα ως remake.
                ​Πάνω απ' όλα μου φάνηκε ενδιαφέρον το πώς είδα το είδος των mv in the making.

                Comment


                • #9
                  Ξανά λοιπόν συγκεντρώνω και γράφω δυο λόγια για λιγότερο γνωστά mv που όλο και κάποιον μπορεί να ενδιαφέρουν. Παραθέτω λινκς για PC και Switch, τα παιχνίδια μπορεί να έχουν κυκλοφορήσει και για άλλες πλατφόρμες.


                  Iconoclasts Steam Switch
                  Χρωματιστό πλατφόρμερ που αποσπά καλά λόγια, με έμφαση στους γρίφους και στην ιστορία και με οριακά χαρακτηριστικά mv
                  NSwitchDS_Iconoclasts_01.jpg


                  Momodora: Reverie under the moonlight Steam Switch
                  Metroidvania κλασικής φόρμουλας, με κάστρο για χάρτη, όχι μεγάλο σε διάρκεια, με απλούς μηχανισμούς μάχης, σκούρα ατμόσφαιρα
                  1C8C3AA1740A0FBA558B64A18AF5140C3E0D52FF.jpg


                  Dandara: Trials of Fear Edition Steam Switch
                  Πλατφόρμερ γρήγορης δράσης, όπου το κύριο χαρακτηριστικό είναι πως ο παίχτης κινείται, και περνάει τα εμπόδια, αναπηδώντας από τοίχο σε τοίχο
                  ss_35c15c55f9833619e6d8bc6e3fec99ad980aa662.1920x1080-1024x576.jpgimages?q=tbn%3AANd9GcSW561l_bGJ1vwCL7ERbnZCRgfZBNz4oUPjPOwBSwlQ1xJsgKkb&usqp=CAU.jpg


                  Sundered: Eldritch Edition Steam] Switch
                  Procgen roguelike στον πυρήνα του, αλλά με έντονα στοιχεία mv και ability gating, όμορφα χειροποίητα γραφικά και υποσχόμενο co-op
                  NSwitchDS_SunderedEldritchEdition_04.jpg

                  Kunai Steam Switch
                  Metroidvania με ενδιαφέροντα γραφικά και ιστορία, διασκεδαστική κίνηση -χρησιμοποιώντας δύο γάντζους- αλλά και ανάμεικτες κριτικές
                  kunai-switch-screenshot02.jpgkunai-trailer-mp4-1.jpg
                  Attached Files
                  Last edited by Raf; 20-05-2020, 11:39 AM.

                  Comment


                  • #10
                    Τα έχω παίξει όλα τα παραπάνω, μέτρια είναι στην καλύτερη, υπάρχει μεγάλος κορεσμός στο genre. Ο καθένας πλέον βγάζει ένα kickstarter με ένα συνήθως pixel-art παιχνίδι το βαφτίζει metroidvania και τέλος ez money. Επίσης το community το παίζουν elitists λες και παίζουν τα πιο deep games στον κόσμο αλλα η κουβέντα παντα περιστρεφεται γύρω από το holy grail HK, είναι ένα απλό αλλά πολύ fun genre όταν η συνταγή πετυχαίνει τίποτα παραπάνω. Θεωρώ πιο ενδιαφέρον πλέον ενα soulsvania η metroidsouls (w/e πειτε το όπως θελετε ) genre καθώς με εχει κουράσει απλά το non-linear exploration θέλω rpg και soulslike elements, το death's gambit ειναι underrated διαμαντάκι σε αυτον τον τομεα imo.

                    Τωρα τελευταία εχω ξεκινήσει αυτό

                    https://store.steampowered.com/app/1...der_Labyrinth/

                    Ειναι προφανείς οι επιρροές (η αντιγραφή όπως θέλετε πειτε το) απο το sotn αλλα βλέπω αρκετα καλα στοιχεία και το πιο σημαντικό για το genre εχει tight controls. Ειναι και σε sale αυτη τη στιγμή αλλα μιλαμε και για early access.

                    Επισης περιμενω αυτο:
                    https://store.steampowered.com/app/7...on_of_Crimson/

                    μου αρεσει αρκετα το art του και φαίνεται καλο γενικα.

                    Comment


                    • #11
                      Death's Gambit και Salt & Sanctuary τα έχω υπόψη, μαζί με το Blasphemous που μου άρεσε επίσης πολύ σαν ντέμο.
                      ​​​​​Τώρα τα υπόλοιπα παιχνίδια σίγουρα δεν είναι αριστουργήματα, γι' αυτό και αναφέρομαι κι επιγραμματικά, αλλά ανταποκρίνονται πιστεύω όλα τους σε κάποιο niche, ειδικά γι' αυτούς που αγαπούν ιδιαίτερα το genre, οπότε χρήσιμο είναι να πληροφορούμαστε γι' αυτά.

                      Comment


                      • #12
                        Τα 2 πρώτα είναι περισσότερο soulsvania πάρα mv καθώς και το Blasphemous το οποίο αν δεν κάνω λάθος το συζητούσαμε και με gz όταν το παίζαμε και μάλιστα στο είχα προτείνει στο sale του switch. Δεν είπα πουθενά ότι δεν είναι χρήσιμο απλά όσο και να αγαπάς το genre δεν γίνεται να μην υπάρξει κορεσμός και να μην πέσει το επίπεδο αναπόφευκτα.

                        Comment


                        • #13

                          Comment


                          • #14
                            Δείχνει πολύ καλό.

                            Επίσης το The Cork που δείχνει πως δεν πιάνει τον στόχο του (έκανα back)



                            και το Vernal Edge

                            Comment


                            • #15
                              Τέλειωσα το Axiom Verge. Xeno; Deus; είχατε ρωτήσει για τη γνώμη μου. Το παιχνίδι είναι homage στα παλιά Metroid, προσπαθεί να φτιάξει όμως και δική του φυσιογνωμία. Γενικώς δεν το απόλαυσα και η τελική ευθεία ήταν αγγαρεία για εμένα. Γι' αυτό αρχίζω από τα αρνητικά.

                              Δεν μου άρεσε η μάχη. Οι εχθροί κατά κανόνα δεν ακολουθούν κάποιο μοτίβο, πετιούνται αδέξια αριστερά δεξιά και περισσότερο χρειάζονται cheesing για να αντιμετωπιστούν παρά αντανακλαστικά ή κάποια τακτική. Τα boss fights είναι στην καλύτερη αδιάφορα. Σου δίνει πολλά όπλα αλλά τα περισσότερα είναι περιττά και προσωπικά δεν τα χρησιμοποίησα ποτέ. Η ιστορία για κάποιους μπορεί να έχει ένα ενδιαφέρον, αφήνει ανοιχτά ενδεχόμενα - εμένα προσωπικά με άφησε αδιάφορο και μέχρι το τέλος έφτασα να προσπερνάω τους διαλόγους. Δεν μου άρεσε το γεγονός πως τα περισσότερα story notes που βρήκα είναι γραμμένα σε κάποια εξωγήινη γλώσσα. Δείχνει πως η ιστορία παίρνει τον εαυτό της περισσότερο στα σοβαρά απ'όσο την αντιλαμβάνομαι εγώ ως βαθιά και καλή, ας πούμε. Δεν βρήκα λοιπόν ποτέ τρόπο να τα μεταφράσω και να πω την αλήθεια, δεν μ' ενδιέφερε κιόλας.

                              Τώρα τα καλά. Καλό level/map design που συνήθως μπορεί να υποδεικνύει τον δρόμο χωρίς markers. Πολλά μυστικά α λα Super Metroid. Πρωτότυπα upgrades και τρόποι κίνησης. Σημαντικά σημεία αυτά και λόγοι να παιχτεί. Επίσης ωραία ατμόσφαιρα και δυνατό sound design και ost. Πάντα έβρισκα τα save room ακριβώς όταν τα είχα ανάγκη.

                              Σαν κλασικό metroidvania έχει πολλά καλά. Από την αρχή με ξένισαν κάποια στοιχεία όπως η μάχη και γενικώς δεν αγωνιούσα να το συνεχίσω, γι' αυτό και μου πήρε τόσο χρόνο να το τερματίσω, πήρα όμως κάποια ευχαρίστηση μέσα από την πρόοδό μου. Μα προς το τέλος βιαζόμουν να το τελειώσω. Δεν θα γίνει από τα αγαπημένα μου mv και δύσκολα θα το ξανάπιανα, αλλά δεν μπορώ εύκολα να αποθαρρύνω κάποιον που αγαπάει το Super Metroid να μην του ρίξει μια ματιά, γιατί μάλλον θα βρει αρκετά πράγματα να του αρέσουν.

                              Comment

                              Working...
                              X