Λοιπόν θα απαντήσω στον επίτιμο SJW του forum, αφού πρώτα διευκρινίσω ότι το παρακάτω post αποσυνδέεται πλέον αρκετά απο το TLOS2 παρα μόνο αποσπασματικά. Να σημειώσω εν τάχει βέβαια, ότι βλέποντας το gameplay του τίτλου, μπορώ να πω πλέον ότι μου είναι και με την βούλα αδιάφορος. Προσωπικό γούστο.
Λοιπόν άκου Straier, όπως εσύ αναφέρεσαι σε μένα ως ομοφοβικό, συμπέρασμα που όπως λες "βγαίνει απο τα γραφόμενα μου" έτσι και εγώ θα σου απευθύνομαι σε δεύτερο πληθυντικό θεωρώντας σε υπέρμαχο και μέλος ομάδας ενός στείρου και ανέξοδου ακτιβισμού που θα εξηγήσω την ανοησία της συλλογιστικής του παρακάτω. Για να μην πω παρατρεχάμενο συνιστώσας των ζαίων και παρεξηγηθείς...
Εν προκειμένω δεν προτιμάω τίποτα. Εσύ πρώτος ανέλαβες να αποδώσεις ταμπέλες και χαρακτηρισμούς ως αυτόκλητος υπερασπιστής μιας μειονότητας που κατα την άποψη σου και ΜΟΝΟ , θεωρείς ότι στοχεύω με ρητορική μίσους και άλλα ωραία τσιτάτα που έχετε ως αυτοχρισμένοι ακτιβιστές-κοινωνικοί ρεφορμιστές. Οπότε δικαιωματικά κερδίζεις την δικαστική αμφίεση με το σπαθί σου.
Και λέω κατα την άποψη σου και ΜΟΝΟ, διότι μόνον αυτή εκφράζεις, και όπως είδες υπάρχουν και παιδιά εδώ στο forum που δεν συμφωνούν με τους χαρακτηρισμούς σου εναντίον μου, και μάλιστα τους βάζεις και χέρι :
Δε θεωρώ πως απέχουμε φοβερά στις απόψεις μας nooto και Deus αλλά θεωρώ πως είστε υπερβολικά επιεικείς με τον Snake.
Το παραπάνω απόσπασμα, είναι ενδεικτικό της λογικής που σας διέπει ως σέκτα. Αφού πιστοποιήσετε την ιδιότητα σας με αυτόκλητο τρόπο ως υπέρμαχοι της εκάστοτε μειονότητας, αυτομάτως στην ταραμοσαλάτα που έχετε στο μυαλό σας και στην ανελέητη διαλεκτική ερημιά συμβαίνουν 2 πράγματα :
1ον) Απαλλάσσετε εαυτούς απο τας αμαρτίας που διώκετε ως Ιεροεξεταστές
και
2ον) Νομίζετε ότι όλοι πρέπει να συμμφωνούν μαζί σας γιατί τα κοινωνικά trends - που πολλάκις εξυπηρετούν μονάχα την παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου (θα εξηγήσουμε μετά) - σας δίνουν την ψευδαίσθηση του δίκιου υπο την λογική του en populus, ξεχνώντας ότι για να είναι κάτι σωστό, πρέπει να αποδειχτεί και ως τέτοιο, και μέχρι στιγμής όπως βλέπουμε σε παγκόσμιο επίπεδο ο στείρος ακτιβισμός που προμοτάρετε όχι απλά δεν καρποφορεί κάνενα αποτέλεσμα, αλλά δεδομένα ενισχύει τις αντίρροπες δυνάμεις (είναι και κανόνας της φυσικής άλλωστε. Και ο Κομμουνισμός π.χ. είναι σαρξ εκ τη σαρκός του καπιταλισμού, δηλαδή έχει ανάγκη την ύπαρξη του για να γεννηθεί.). Γιατί?
Είναι πολύ απλό και το είπες και μόνος σου εδώ :
Όχι. Αυτή είναι Η συζήτηση, όχι μια άλλη, αλλά το ουσιαστικότερο πρόβλημα και ο λόγος που χαρακτηρίζω τον ακτιβισμό σας ως στείρο και παραπλανητικό. Γιατί δεν χτυπάει την αιτία (εν προκειμένω το πυρηνικό πρόβλημα των εργασιακών σχέσεων που παράγουν ανισότητα και διάκριση) αλλά τα φαινόμενα. Για να στο θέσω απλά, είναι σαν να έχεις π.χ αμυγαλίτιδα και να παίρνεις αντιπυρετικά. Όσο δεν χτυπάς το μικρόβιο που τα προκαλεί, τόσο διαωνίζεις το πρόβλημα. Έτσι λοιπόν σήμερα το κεντρικό σύνθημα στην Αμερική είναι το "Black Lives Matter" και έτσι υπάρχει μια εξέγερση αδικημένων που επειδή ακριβώς δεν προβάλει ένα συνολικό απελευθερωτικό πρόταγμα στην βάση της τάξης ανεξαρτήτως φυλής και χρώματος, εργαλειοποιείται και γίνεται έρμαιο πολιτικής σπέκουλας απο τους Δημοκρατικούς. Λες και με τον Ομπάμα οι μπάτσοι δεν σκοτώνανε μαύρους! Ή ο 50 cent θα τύγχανε ίδιας αντιμετώπισης με τον κάθε Floyd ας πούμε ε?
Άσπρο-Μαύρο. Κλασσική μανιχαϊστική αντίληψη ακτιβιστο-ταλιμπάν. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο στον μηχανιστικό κόσμο τους, παρα μόνο άνθρωποι και ζόμπι.Όχι, και έχω γράψει εδώ και στο παρελθόν ότι μου προκαλεί την ίδια αποξένωση η macho γαμικουλιστική αισθητική τύπου Gears Of War, και ότι αισθάνομαι απείρως πιο κοντά σε φιγούρες όπως είναι π.χ. ο Harry Mason ακριβώς γιατί χαρακτηρίζονται συνολικά ως προσωπικότητες που είναι the average nexr door guy.
Αυτή είναι η αφήγηση του Drucmann. Το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει την δύναμη να αποκρούσει τις κατηγορίες. Αλλά επειδή διέπεσαι απο ζηλωτική έπαρση δεν έχεις πρόβλημα ότι δεν υπάρχει αντίλογος εφόσον η αφήγηση εξυπηρετεί την ιδεοληψία σου.
Δηλαδή, επέβαλε μια μορφή πολιτικά ορθού την οποία εγώ θεωρώ βασικό συστατικό του φασισμού,οποιασδήποτε δράσης ότι και αν πραγματεύεται. Μαρτυράς χωρίς ξύλο που λέμε.
Εσύ είπες ότι απεικονίζει τον βομβαρδισμό της πόλης απο τους Ναζί. Αυτό όμως προφανώς έρχεται ως μετέπειτα συμπληρωματική επεξήγηση, γιατί ένας πίνακας με κομματιασμένα πτώματα ζώων και ανθρώπων, δεν συνεπάγεται αυτομάτως πολεμικό βομβαρδισμό και απο τους Ναζί συγκεκριμένα. Κάποιος που δεν γνωρίζει την επεξήγηση του καλλιτέχνη, μπορεί να δώσει την οποιαδήποτε ερμηνεία θέλει εφόσον λείπουν βασικά στοιχεία που συγκεκριμενοποιούν τι απεικονίζεται. Άρα δεν είναι ολοκληρωτικώς δηλωτικά του περιεχομένου τους, και χαρακτηρίζονται απο μια αλληγορία. Ως εκ τούτου απουσίας της επεξήγησης, δεν μπορούν να θεωρηθούν στρατευμένη τέχνη.
Αααα μάλιστααα! Άρα δηλαδή, στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης όπου ο εθνικοσοσιαλ-ισμος ήτανε σε δοσμένο χρόνο μειονότητα και διωκότανε, καθαγιάζεται στον ίδιο χρόνο ως το ελάσσων αριθμητικά υποκείμενο και δαιμονοποιείται μόνο κατόπιν αναλήψεως της εξουσίας. Μάλιστα! Είστε πολύ μπροστά εσείς ρε παίδες. Πάντως αν πάρουν εξουσία άτομα σαν και σένα, εγώ θα πάρω το πρώτο αεροπλάνο ακόμα και αν αυτό με πάει στο τρίγωνο των Βερμούδων.
Φυσικά και με ενοχλεί. Απλώς δεν τον κυνηγάω με τσουγκράνες και δαυλούς και δεν ζητάω τον δημόσιο λιθοβολισμό του. Προτιμώ να καταλάβω το ΓΙΑΤΙ εκφράζει τέτοιες απόψεις και πως αυτές γεννιούνται εντός κοινωνικού συνόλου και να εστιάσω στην γεννεσιουργό πηγή. Προτιμώ να θίξω την ελλειπή παιδεία που παρέχει - ή δεν παρέχει εν προκειμένω - το σύστημα, παρά να κυνηγήσω τα φαινόμενα επειδή αυτό είναι ανέξοδο και ατέρμονο ως πρακτική. Δηλαδή με απλά λόγια δεν πιθηκίζω με αλλαλαγμούς καταδίκης, αλλά αναζητώ την αιτιότητα. Κατάλαβες την διαφορά μας?
Λοιπόν άκου Straier, όπως εσύ αναφέρεσαι σε μένα ως ομοφοβικό, συμπέρασμα που όπως λες "βγαίνει απο τα γραφόμενα μου" έτσι και εγώ θα σου απευθύνομαι σε δεύτερο πληθυντικό θεωρώντας σε υπέρμαχο και μέλος ομάδας ενός στείρου και ανέξοδου ακτιβισμού που θα εξηγήσω την ανοησία της συλλογιστικής του παρακάτω. Για να μην πω παρατρεχάμενο συνιστώσας των ζαίων και παρεξηγηθείς...
Εσύ πρτιμάς το military chic όταν κρίνεις τους άλλους υποθέτω;
Και λέω κατα την άποψη σου και ΜΟΝΟ, διότι μόνον αυτή εκφράζεις, και όπως είδες υπάρχουν και παιδιά εδώ στο forum που δεν συμφωνούν με τους χαρακτηρισμούς σου εναντίον μου, και μάλιστα τους βάζεις και χέρι :
Δε θεωρώ πως απέχουμε φοβερά στις απόψεις μας nooto και Deus αλλά θεωρώ πως είστε υπερβολικά επιεικείς με τον Snake.
Το παραπάνω απόσπασμα, είναι ενδεικτικό της λογικής που σας διέπει ως σέκτα. Αφού πιστοποιήσετε την ιδιότητα σας με αυτόκλητο τρόπο ως υπέρμαχοι της εκάστοτε μειονότητας, αυτομάτως στην ταραμοσαλάτα που έχετε στο μυαλό σας και στην ανελέητη διαλεκτική ερημιά συμβαίνουν 2 πράγματα :
1ον) Απαλλάσσετε εαυτούς απο τας αμαρτίας που διώκετε ως Ιεροεξεταστές
και
2ον) Νομίζετε ότι όλοι πρέπει να συμμφωνούν μαζί σας γιατί τα κοινωνικά trends - που πολλάκις εξυπηρετούν μονάχα την παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου (θα εξηγήσουμε μετά) - σας δίνουν την ψευδαίσθηση του δίκιου υπο την λογική του en populus, ξεχνώντας ότι για να είναι κάτι σωστό, πρέπει να αποδειχτεί και ως τέτοιο, και μέχρι στιγμής όπως βλέπουμε σε παγκόσμιο επίπεδο ο στείρος ακτιβισμός που προμοτάρετε όχι απλά δεν καρποφορεί κάνενα αποτέλεσμα, αλλά δεδομένα ενισχύει τις αντίρροπες δυνάμεις (είναι και κανόνας της φυσικής άλλωστε. Και ο Κομμουνισμός π.χ. είναι σαρξ εκ τη σαρκός του καπιταλισμού, δηλαδή έχει ανάγκη την ύπαρξη του για να γεννηθεί.). Γιατί?
Είναι πολύ απλό και το είπες και μόνος σου εδώ :
π.χ. στην Αμερική έχει να κάνει με την υποστήριξη του δικαιωματισμού χωρίς παράλληλη μέριμνα για τα προβλήματα της εργατικής τάξης από τους Δημοκρατικούς αλλά αυτό δεν κάνει το δικαιωματισμό από μόνο του κάτι κακό, το κακό είναι πως χρησιμοποιείται ως virtue signaling για να ξεχαστούν τα άλλα θέματα. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
Οπότε τον κατηγορείς επειδή αποφάσισε να μην ακολουθήσει την πεπατημένη και τον politically correct δρόμο του gaming που θέλει μπρατσαράδες άντρες και σέξι γυναίκες;
Έχουμε έναν τύπο-playtester που ξεκίνησε να βρίζει επειδή ένας θηλυκός χαρακτήρας νίκησε τον Drake σε μια μάχη.
Ο ναζισμός ξεκίνησε επιβάλλοντας να είμαστε προσεκτικοί στο πως εκφραζόμαστε για περιθωριοποιημένες ομάδες;
Δε ξέρω τι αλληγορικό βλέπεις στην Γκερνίκα (η Δρέσδη πού κολλάει, πέρα από το ότι βομβαρδίστηκε και εκείνη;), εγώ βλέπω κομματιασμένα πτώματα ζώων και ανθρώπων.
Γενικά ο οποιοσδήποτε -ισμός νοείται από την ομάδα που έχει την de facto εξουσία προς την αδύναμη ομάδα/μεινονότητα.
Επίσης εφόσον είσαι κατά της πολιτικής ορθότητας μάλλον δε σε ενοχλεί αν κάποιος εκφράζει ρατσιστικές απόψεις γιατί το σημαντικό είναι η ελευθερία λόγου (που παρεμπιπτόντως δε διαφωνώ απαραίτητα).
Comment