Announcement

Collapse
No announcement yet.

Last Of Us Leaks,Forced Politics in Gaming και μισθωμένες Ατζέντες...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    Λοιπόν θα απαντήσω στον επίτιμο SJW του forum, αφού πρώτα διευκρινίσω ότι το παρακάτω post αποσυνδέεται πλέον αρκετά απο το TLOS2 παρα μόνο αποσπασματικά. Να σημειώσω εν τάχει βέβαια, ότι βλέποντας το gameplay του τίτλου, μπορώ να πω πλέον ότι μου είναι και με την βούλα αδιάφορος. Προσωπικό γούστο.

    Λοιπόν άκου Straier, όπως εσύ αναφέρεσαι σε μένα ως ομοφοβικό, συμπέρασμα που όπως λες "βγαίνει απο τα γραφόμενα μου" έτσι και εγώ θα σου απευθύνομαι σε δεύτερο πληθυντικό θεωρώντας σε υπέρμαχο και μέλος ομάδας ενός στείρου και ανέξοδου ακτιβισμού που θα εξηγήσω την ανοησία της συλλογιστικής του παρακάτω. Για να μην πω παρατρεχάμενο συνιστώσας των ζαίων και παρεξηγηθείς...

    Εσύ πρτιμάς το military chic όταν κρίνεις τους άλλους υποθέτω;
    Εν προκειμένω δεν προτιμάω τίποτα. Εσύ πρώτος ανέλαβες να αποδώσεις ταμπέλες και χαρακτηρισμούς ως αυτόκλητος υπερασπιστής μιας μειονότητας που κατα την άποψη σου και ΜΟΝΟ , θεωρείς ότι στοχεύω με ρητορική μίσους και άλλα ωραία τσιτάτα που έχετε ως αυτοχρισμένοι ακτιβιστές-κοινωνικοί ρεφορμιστές. Οπότε δικαιωματικά κερδίζεις την δικαστική αμφίεση με το σπαθί σου.

    Και λέω κατα την άποψη σου και ΜΟΝΟ, διότι μόνον αυτή εκφράζεις, και όπως είδες υπάρχουν και παιδιά εδώ στο forum που δεν συμφωνούν με τους χαρακτηρισμούς σου εναντίον μου, και μάλιστα τους βάζεις και χέρι :

    Δε θεωρώ πως απέχουμε φοβερά στις απόψεις μας nooto και Deus αλλά θεωρώ πως είστε υπερβολικά επιεικείς με τον Snake.

    Το παραπάνω απόσπασμα, είναι ενδεικτικό της λογικής που σας διέπει ως σέκτα. Αφού πιστοποιήσετε την ιδιότητα σας με αυτόκλητο τρόπο ως υπέρμαχοι της εκάστοτε μειονότητας, αυτομάτως στην ταραμοσαλάτα που έχετε στο μυαλό σας και στην ανελέητη διαλεκτική ερημιά συμβαίνουν 2 πράγματα :

    1ον) Απαλλάσσετε εαυτούς απο τας αμαρτίας που διώκετε ως Ιεροεξεταστές

    και

    2ον) Νομίζετε ότι όλοι πρέπει να συμμφωνούν μαζί σας γιατί τα κοινωνικά trends - που πολλάκις εξυπηρετούν μονάχα την παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου (θα εξηγήσουμε μετά) - σας δίνουν την ψευδαίσθηση του δίκιου υπο την λογική του en populus, ξεχνώντας ότι για να είναι κάτι σωστό, πρέπει να αποδειχτεί και ως τέτοιο, και μέχρι στιγμής όπως βλέπουμε σε παγκόσμιο επίπεδο ο στείρος ακτιβισμός που προμοτάρετε όχι απλά δεν καρποφορεί κάνενα αποτέλεσμα, αλλά δεδομένα ενισχύει τις αντίρροπες δυνάμεις (είναι και κανόνας της φυσικής άλλωστε. Και ο Κομμουνισμός π.χ. είναι σαρξ εκ τη σαρκός του καπιταλισμού, δηλαδή έχει ανάγκη την ύπαρξη του για να γεννηθεί.). Γιατί?

    Είναι πολύ απλό και το είπες και μόνος σου εδώ :

    π.χ. στην Αμερική έχει να κάνει με την υποστήριξη του δικαιωματισμού χωρίς παράλληλη μέριμνα για τα προβλήματα της εργατικής τάξης από τους Δημοκρατικούς αλλά αυτό δεν κάνει το δικαιωματισμό από μόνο του κάτι κακό, το κακό είναι πως χρησιμοποιείται ως virtue signaling για να ξεχαστούν τα άλλα θέματα. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
    Όχι. Αυτή είναι Η συζήτηση, όχι μια άλλη, αλλά το ουσιαστικότερο πρόβλημα και ο λόγος που χαρακτηρίζω τον ακτιβισμό σας ως στείρο και παραπλανητικό. Γιατί δεν χτυπάει την αιτία (εν προκειμένω το πυρηνικό πρόβλημα των εργασιακών σχέσεων που παράγουν ανισότητα και διάκριση) αλλά τα φαινόμενα. Για να στο θέσω απλά, είναι σαν να έχεις π.χ αμυγαλίτιδα και να παίρνεις αντιπυρετικά. Όσο δεν χτυπάς το μικρόβιο που τα προκαλεί, τόσο διαωνίζεις το πρόβλημα. Έτσι λοιπόν σήμερα το κεντρικό σύνθημα στην Αμερική είναι το "Black Lives Matter" και έτσι υπάρχει μια εξέγερση αδικημένων που επειδή ακριβώς δεν προβάλει ένα συνολικό απελευθερωτικό πρόταγμα στην βάση της τάξης ανεξαρτήτως φυλής και χρώματος, εργαλειοποιείται και γίνεται έρμαιο πολιτικής σπέκουλας απο τους Δημοκρατικούς. Λες και με τον Ομπάμα οι μπάτσοι δεν σκοτώνανε μαύρους! Ή ο 50 cent θα τύγχανε ίδιας αντιμετώπισης με τον κάθε Floyd ας πούμε ε?

    Οπότε τον κατηγορείς επειδή αποφάσισε να μην ακολουθήσει την πεπατημένη και τον politically correct δρόμο του gaming που θέλει μπρατσαράδες άντρες και σέξι γυναίκες;
    Άσπρο-Μαύρο. Κλασσική μανιχαϊστική αντίληψη ακτιβιστο-ταλιμπάν. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο στον μηχανιστικό κόσμο τους, παρα μόνο άνθρωποι και ζόμπι.Όχι, και έχω γράψει εδώ και στο παρελθόν ότι μου προκαλεί την ίδια αποξένωση η macho γαμικουλιστική αισθητική τύπου Gears Of War, και ότι αισθάνομαι απείρως πιο κοντά σε φιγούρες όπως είναι π.χ. ο Harry Mason ακριβώς γιατί χαρακτηρίζονται συνολικά ως προσωπικότητες που είναι the average nexr door guy.

    Έχουμε έναν τύπο-playtester που ξεκίνησε να βρίζει επειδή ένας θηλυκός χαρακτήρας νίκησε τον Drake σε μια μάχη.
    Αυτή είναι η αφήγηση του Drucmann. Το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει την δύναμη να αποκρούσει τις κατηγορίες. Αλλά επειδή διέπεσαι απο ζηλωτική έπαρση δεν έχεις πρόβλημα ότι δεν υπάρχει αντίλογος εφόσον η αφήγηση εξυπηρετεί την ιδεοληψία σου.

    Ο ναζισμός ξεκίνησε επιβάλλοντας να είμαστε προσεκτικοί στο πως εκφραζόμαστε για περιθωριοποιημένες ομάδες;
    Δηλαδή, επέβαλε μια μορφή πολιτικά ορθού την οποία εγώ θεωρώ βασικό συστατικό του φασισμού,οποιασδήποτε δράσης ότι και αν πραγματεύεται. Μαρτυράς χωρίς ξύλο που λέμε.

    Δε ξέρω τι αλληγορικό βλέπεις στην Γκερνίκα (η Δρέσδη πού κολλάει, πέρα από το ότι βομβαρδίστηκε και εκείνη;), εγώ βλέπω κομματιασμένα πτώματα ζώων και ανθρώπων.
    Εσύ είπες ότι απεικονίζει τον βομβαρδισμό της πόλης απο τους Ναζί. Αυτό όμως προφανώς έρχεται ως μετέπειτα συμπληρωματική επεξήγηση, γιατί ένας πίνακας με κομματιασμένα πτώματα ζώων και ανθρώπων, δεν συνεπάγεται αυτομάτως πολεμικό βομβαρδισμό και απο τους Ναζί συγκεκριμένα. Κάποιος που δεν γνωρίζει την επεξήγηση του καλλιτέχνη, μπορεί να δώσει την οποιαδήποτε ερμηνεία θέλει εφόσον λείπουν βασικά στοιχεία που συγκεκριμενοποιούν τι απεικονίζεται. Άρα δεν είναι ολοκληρωτικώς δηλωτικά του περιεχομένου τους, και χαρακτηρίζονται απο μια αλληγορία. Ως εκ τούτου απουσίας της επεξήγησης, δεν μπορούν να θεωρηθούν στρατευμένη τέχνη.

    Γενικά ο οποιοσδήποτε -ισμός νοείται από την ομάδα που έχει την de facto εξουσία προς την αδύναμη ομάδα/μεινονότητα.
    Αααα μάλιστααα! Άρα δηλαδή, στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης όπου ο εθνικοσοσιαλ-ισμος ήτανε σε δοσμένο χρόνο μειονότητα και διωκότανε, καθαγιάζεται στον ίδιο χρόνο ως το ελάσσων αριθμητικά υποκείμενο και δαιμονοποιείται μόνο κατόπιν αναλήψεως της εξουσίας. Μάλιστα! Είστε πολύ μπροστά εσείς ρε παίδες. Πάντως αν πάρουν εξουσία άτομα σαν και σένα, εγώ θα πάρω το πρώτο αεροπλάνο ακόμα και αν αυτό με πάει στο τρίγωνο των Βερμούδων.

    Επίσης εφόσον είσαι κατά της πολιτικής ορθότητας μάλλον δε σε ενοχλεί αν κάποιος εκφράζει ρατσιστικές απόψεις γιατί το σημαντικό είναι η ελευθερία λόγου (που παρεμπιπτόντως δε διαφωνώ απαραίτητα).
    Φυσικά και με ενοχλεί. Απλώς δεν τον κυνηγάω με τσουγκράνες και δαυλούς και δεν ζητάω τον δημόσιο λιθοβολισμό του. Προτιμώ να καταλάβω το ΓΙΑΤΙ εκφράζει τέτοιες απόψεις και πως αυτές γεννιούνται εντός κοινωνικού συνόλου και να εστιάσω στην γεννεσιουργό πηγή. Προτιμώ να θίξω την ελλειπή παιδεία που παρέχει - ή δεν παρέχει εν προκειμένω - το σύστημα, παρά να κυνηγήσω τα φαινόμενα επειδή αυτό είναι ανέξοδο και ατέρμονο ως πρακτική. Δηλαδή με απλά λόγια δεν πιθηκίζω με αλλαλαγμούς καταδίκης, αλλά αναζητώ την αιτιότητα. Κατάλαβες την διαφορά μας?

    Comment


    • #77
      Δεν την έχω πετάξει στα σκουπίδια αλλά δεν είναι στην πρίζα και όντως δε βλέπω,
      Δεν μίλησα για τους τρανς αλλά για τους gay. Αλλά ευκαιρία να απαντήσω και στον κρατών τα εξαπτέρυγα της θρησκοληψίας σας (μην φοβάσαι εσύ, την θέση του μητροπολίτη δεν στην παίρνει κανείς) :

      Μάλλον εδώ εννοεί τους ομοφυλόφιλους, που παραδοσιακά έχουν στη showbiz έντονη παρουσία, λες κι αυτό σημαίνει πως εξαλείψαμε τον κοινωνικό ρατσισμο σε επιπεδο βάσης κοινωνιας
      Που είδες να κάνω τέτοια νύξη? Εσείς μιλήσατε ότι δεν τολμάνε να ξεμυτίσουν απο το καβούκι τους επειδή τους κυνηγάνε θεοί και δαίμονες, και σας έφερα ένα τρανό παράδειγμα που καταρρίπτει το αφήγημα σας. Στην ελεύθερη αγορά, στον καπιταλισμό δηλαδή, η διάκριση εμπεριέχεται de facto σε έχοντες και μη έχοντες και κατόπιν επεκτείνεται και στο κοινωνικό σύνολο με διάφορες μορφές που απορρεόυν της βασικής αιτίας. Με αυτό απαντάω και σε άλλες παραγράφους του straier που έχουν τον ίδιο παρονομαστή και την ίδια λανθασμένη συλλογιστική : Ότι το πρόβλημα απορρέει αναίτια, ενώ άρχεται ξεκάθαρα της ταξικής διαστρωμάτωσης. Έτσι, ο π.χ. Ψινάκης γίνεται δήμαρχος Μαραθώνα, ενώ ο Naked Snake υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα δουλεύει εκ περιτροπής και με μειωμένες αποδοχές. Άρα το σύστημα, πράγματι δεν παρέχει τις ίδιες ευκαιρίες, αλλά όχι με βάση τα κοινωνικά - μετα της αιτίας - κριτήρια που εσείς προβάλλετε, αλλά την δομική του φιλοσοφία. Μαρξισμό και οι δυο μαζί, ούτε μισή σελίδα.

      Και η ελεύθερη ρητορική μίσους γιγαντώνει πολύ αποτελεσματικότερα τα ακροδεξιά μορφώματα από την ποινικοποίηση της γιατί της δίνει βήμα να ακουστεί σε περισσότερο κόσμο και την απενοχοποιεί.
      Σε προηγούμενο post, σου έδειξα εν τάχει παραδείγματα απο την Ευρώπη όπου η ποινικοποίηση και δίωξη του ρατσισμού/ναζισμού κλπ. όχι μόνο δεν κατάφερε να τα περιορίσει ως φαινόμενα, αλλά οι θιασώτες αυτών ενίσχυσαν την παρουσία τους είτε θεσμικά είτε στους δρόμους. Το βήμα που τους δίνεις δεν τους απενοχοποιεί,τους ΕΚΘΕΤΕΙ. Αλλά αυτό προϋποθέτει να έχεις και έναν μορφωμένο λαό για να μην φάει την τυρόπιτα. Εσύ λες φιμώστε τους να ησυχάσουμε. Εμ έλα που αποδεδειγμένα ΔΕΝ δουλεύει έτσι και μέχρι να καταλάβεις ότι αντιμάχεσαι ένα φαινόμενο και όχι την αιτία θα τους τρως στην μάπα και θα τους θρέφεις και απο πάνω. Είστε μέρος του προβλήματος όπως σωστά είπε και ο nooto πρωτύτερα. Καταλάβετε το.

      Είναι η ανάδειξη LGBT ατόμων ως κανονικά άτομα έγκλημα ανάλογο με τις θηριωδίες των Ναζί;
      Πρόσεξε τι κάνεις εδώ τώρα. Παίρνεις ένα τετελεσμένο γεγονός, και το βάζεις δίπλα δίπλα σε μια εν δυνάμει κατάσταση. Ότι να ναι. Όχι, φυσικά δεν είναι το ίδιο. Αυτό όμως που είναι ακριβώς το ίδιο είναι τα προπαρασκευαστικά στοιχεία : Κοσμοαλήθεια, Πόλωση, Ρητορική μίσους (Γενικά η όλη διαμάχη σας είναι αντεκλήσεις μίσους εκατέρωθεν), Στρατευμένη φιλοσοφία στον σκοπό και απουσία ουσιαστικής στόχευσης της πραγματικής αιτίας των προβλημάτων. Δεν θα πάρετε τα όπλα, αλλά συνηγορείτε ψυχή τε και σώματι σε έναν υπο συντέλεση κόσμο που θέλει να αλλοιώσει κάθε μορφή διαφορετικότητας στο όνομα ενός τάχα μου δήθεν...σεβασμού στην διαφορετικότητα!Αυτό ταυτόχρονα εξυπηρετεί μονάχα τον διεθνισμό του Κεφαλαίου, ο οποίος πλέον δεν έχει ανάγκη τις ιδιοτελείς αναφορές και συγκροτήσεις π.χ. του έθνους, αλλά θέλει να κονιορτοποιήσει τα πάντα για να περισώσει τις σάρκες του και να μειώσει την αξία της εργασίας.Γι'αυτό και η έξαρση του μεταναστευτικού προβλήματος που έρχεται την καταλληλότερη στιγμή που η παγκόσμια οικονομία έχει φρακάρει. Παρουσιάζοντας όμως αποσπασματικές εικόνες και με μηχανοραφίες στα δελτία ειδήσεων, ο κάθε straier είναι απολύτως λογικό να βλέπει μόνο αυτό που θέλουν να του δείξουν. Εξεγείρεστε πάνω στα φαινόμενα, όχι στις αιτίες. Είμαστε όλοι ΊΣΟΙ ναι. Δεν είμαστε όλοι ΙΔΙΟΙ όμως. Τι να κάνουμε?

      Και για να σε προλάβω, δεν πιστεύω ότι στην περίπτωση που χτυπάγαμε και εκριζώναμε τον πρόβλημα εκ θεμελίων θα λυνόντουσαν όλα 'εν μία νυκτί' και ως δια μαγείας, αλλά δεδομένα δεν θα κυνηγούσαμε την ουρά μας όπως μας προτείνουν οι πολωμένοι μονοθεματικοί ακτιβιστές τύπου Druckmann και Sarkeesian. Δεν σφουγγαρίζεις όμως με την βρύση ανοιχτή. Αυτό είναι ανέξοδο και βλακώδες.

      Στο trailer του Witcher 3 δείχνει το Geralt να καβαλάει τη Yennefer
      Δεν γνώριζα την ύπαρξη του συγκεκριμένου trailer, και πράγματι υπάρχει η εν λόγω σκηνή, με την διαφορά ότι είναι ούτε 2 δευτερόλεπτα, και η σκηνή που αναφέρεις με την μπανιέρα είναι in-game, ανεξαρτήτως της εγγύτητας της στην αρχή του τίτλου. Όπως όμως έχουμε απο κοινού συμφωνήσει - στο μόνο που συμφωνώ μαζί σου για την ακρίβεια - είναι ότι οι παραγωγοί της ND έχουν αυτοσκοπό την προβολή της ατζέντας τους ως δηλωμένοι ακτιβιστές και αυτό φαίνεται στην ποσόστωση περιεχομένου που επαφύεται της κουλτούρας και πολιτικής δράσης τους στα trailers (παπάρια δράση αλλά λέμε τώρα) . Άρα έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι το ενδεχόμενο (δεν λέω βεβαιότητα παρότι έχουμε σαφή στοιχεία) αυτά να υπάρχουν και εντός του παιχνιδιού όχι μόνο σε επίπεδο cutscenes αλλά και σε έμμεσες αναφορές (π.χ. ένας διάλογος NPCs) . Άρα δεν υπάρχουν μόνο μέσα στο μυαλό μας, αλλά έχουμε σαφείς ενδείξεις τόσο απο τα trailers όσο και απο τους παραγωγούς ότι η πιθανότητα ο τίτλος να έχει ως έναν βαθμό έναν κεντρικό άξονα με ακτιβιστικά τσιτάτα είναι υπαρκτή. Να λόλα ένα μήλο.

      Αλλά φυσικά δε σκέφτηκες ποτέ την ελευθερία του άλλου που δε θέλει να γίνει παθητικός καπνιστής, ή να θέλει να πάει να πιει καφέ, ή να φάει ή να χορέψει και να πονάνε τα μάτια του από τον καπνό και να βρωμάνε τα ρούχα του μόλις πάει σπίτι. Τελικά αυτό που σε νοιάζει δεν είναι η ελευθερία, είναι η ασυδοσία του να κάνεις ό,τι θες εσύ ακόμα και αν ενοχλεί, προσβάλει, σκοτώνει τους άλλους αρκεί να μη βγεις εσύ από τη βολή σου ή να μη σου την πει κανείς και αποκτήσεις υποψίες πως δεν είσαι τόσο γαμάτος και καλός όσο νόμιζες.
      Έχεις δίκιο. Δηλώνω ένοχος. Έπρεπε να ρωτήσω την κυρία που ΔΕΝ είδα Μαλακία. Αυτό που γράφεις όμως χωρίς να έχεις ακούσει όλη την ιστορία (συναντήσαμε και παραπάνω αυτή την πρακτική με τον υπάλληλο της ND) μου θυμίζει ένα τσιτάτο που λέει : "Σκότωσε τον μπάτσο που έχεις στο κεφάλι σου". Σου ταιριάζει γάντι.

      Μπορείς να σκεφτείς πως υπάρχουν τόσες άλλες ωραίες λέξεις να χρησιμοποιήσεις που δεν έχουν τόσες αρνητικές συσχετίσεις
      Το λεξικόν της Ορθής Έκφρασης Κοινωνικά Ορθού Λόγου απο τον Straier. Λογικά θα το δίνουν ένθετο με κάνα περιοδικό μαζί με τίποτα παντόφλες θαλάσσης. Θα το αγοράσω και θα σε ενημερώνω για την πρόοδο μου.

      Δηλαδή θες να μας πεις πως για την άνοδο του ρατσισμού φταίει το αντιρατσιστικό κίνημα; ....
      Σε αυτήν την παράγραφο έχω απαντήσει εκτενώς νομίζω ήδη. Παρόλαυτα σου προσθέτω και μια φιλοσοφική παράμετρο. Αυτήν της ενότητας και της πάλης των αντιθέτων. Το σκοτάδι γεννάει το φως και το αντίστροφο. Κάθε έννοια που δημιουργείται, γεννάει αυτομάτως και το αντίθετο της. Είναι νόμος της ζωής και της Φύσης. Οριστική εξάλειψη έρχεται μόνο κατόπιν εξαφάνισης της αιτίας. Το αντιρατσιστικό κίνημα - όχι όλο φυσικά αλλά μεγάλο μέρος αυτού, ειδικά εν Ελλάδι - φταίει στον βαθμό που δεν αναγάγει το ζήτημα σε επίπεδο τάξης, αλλά το αντιμετωπίζει φαινομενικά ως κάτι που θα το εξαφανίσει με χουλιγκανιλίκια δρόμου,καρναβάλια με φτερά και ιεραποστολικό έργο σε συζητήσεις καφετέριας. Αυτό, είναι πολιτική ανορθογραφία και "επαναστατικός" κατσαπλιαδισμός.

      Είναι εντυπωσιακό πάντως πως ο μέσος ρατσιστής έχει 15 φίλους μαύρους/γκει/τρανς κλπ
      Λυπάμαι τους φίλους σου ειλικρινά. Δεν ξέρω πως λειτουργείς εσύ στην καθημερινότητα σου, αλλά εγώ δεν θα απέδιδα ποτέ αυτόν τον Ιερό όρο σε κάποιον που δεν αποδεχόμουν/ και με αποδεχόταν, πλήρως ανευ όρων και παραμέτρων και τον κοίταγα σποραδικά με μισό μάτι επειδή είναι π.χ. μαύρος. Αυτά μάλλον εσείς τα κάνετε και νομίζετε ότι όλος ο κόσμος σας μοιάζει.

      Ναι δε θέλουν να μπουν σε κουτάκια,
      Τα λες που τα λες, μήπως ν'αρχίσεις και να τα πιστεύεις κιόλας?
      Είναι φασιστάκια επειδή άλλαξαν το μέγεθος του στήθους σε σχέση με το μοντέλο; Ήθελαν ο χαρακτήρας τους να έχει συγκεκριμένο σωματότυπο, πού είναι το πρόβλημα; Ταιριάζει με το gameplay και την ιστορία τους.
      Πως ακριβώς ταιριάζει με το gameplay και την ιστορία τους η αλλοίωση των φυσικών χαρακτηριστικών μιας mo-capped πραγματικής κοπέλας (που προφανώς το δέχτηκε γιατί δεν θα ξανάκανε mo-cap ούτε για το telettubies reloaded) ? Μήπως ταιριάζει επειδή εξυπηρετεί την ιδεοληψία τους περισσότερο απο τον in-game σκοπό. Δηλαδή αν τα στήθη της ήτανε αυτούσια ως είναι, θα δυσκολευόμασταν στο shooting ή θα έπρεπε να σταματάμε να πάρουμε ανάσα απο το βυζο-bouncing. Χαχαχχαχα. Τι λέτε ρε άτομα πια....🤣🤣🤣
      Last edited by Naked Snake; 12-06-2020, 05:39 PM.

      Comment


      • #78
        Αναρωτιέμαι Και ανυπομονώ Να δω πως θα Τα αποδώσουν γιατί ανακοινώθηκε Και η σειρά The last of us . Λένε ότι η πρωταγωνίστρια στο ρόλο της Ellie θα είναι η Kaitlyne Devers

        https://m.imdb.com/name/nm3239803/me...er/rm716741889




        Έμαθα ότι η Kaitlyn είναι μεγάλη φαν του the last of us και γνωρίζει τον Druckmann ...

        Last edited by majorfox; 10-06-2020, 09:31 PM.

        Comment


        • #79
          Το θέμα είναι πόσοι χαρακτήρες υπάρχουν σε vg που μοιάζουν με την Μπατονέττα και πόσες με την Ellie που εδώ που τα λέμε, όσο και να μου αρέσει η Μπατονέττα, δεν ξέρω καμία που να μοιάζει με αυτήν στην πραγματική ζωή, οπότε φυσιολογική δεν τη λες.
          Την Bayonetta προσωπικα την εριξα πιο πολυ ως bait και ο λογος ειναι οτι ως χαρακτηρας, και οπως το βλεπω εγω τουλαχιστον, ειναι πολυ πιο κοντα στο φεμινισμο και στο να περασει μηνυματα για την ελευθερια του γυναικείου φυλου απ'οτι η Ellie και η καθε Ellie. Ειναι μια γυναικα η οποια στεκεται απεναντι στον κομφορμισμο, δεν ντρεπεται να εκφρασει την σεξουαλικοτητα της, ειναι δυναμικη, εχει παρουσια πιο ηχηρή απο οποιονδηποτε ανδρα του συμπαντος στο οποιο εντασσεται, ειναι δυνατη, εξυπνη, ανεξαρτητη και βρισκεται επισης απεναντι στα ''πρεπει'' των real life συντηρητικών κοινωνιων τοσο του χθες οσο και του σημερα. Ειναι ελευθερη και κοιταει απο ψηλα τον κοσμο μας, ειτε με τακουνια ειτε χωρις... Ο Kamiya οταν την σχεδιασε και δημιουργησε τον χαρακτηρα της ειπε οτι ετσι εχει στο μυαλο του την ιδανικη γυναικα, και ειπε γυναικα, οχι γκομενα. Αυτος ειναι ενας απο τους λογους που οταν ακουω οτι υπαρχει ρατσισμος ή σεξισμος στον χωρο και δικαιολογηση με επιχειρηματα τυπου

          Why are [...] female characters in combat roles wearing high-heels? With all the fighting, running and climbing these women have to do, dressing them in high-heels is clearly a decision rooted in sexualized aesthetic pleasure rather than believability

          Princess Peach is in many ways the quintessential stock-character version of the damsel in distress.
          λεω πως αλλος ενας παντελως ασχετος μιλησε. Και δεν εχει να κανει με το οτι ειναι παντελως ασχετος με τα video games, ειναι παντελως ασχετος με το αντικειμενο το οποιο νομιζει οτι ειναι και expert. Ειναι τελειως παιδικο και επιδερμικο να κρινεις κατι μονο απο το φαίνεσθαι και να μην πηγαινεις εστω και λιγο παρακατω ωστε να ακουσεις τι εχει να σου πει. Επισης ναι συμφωνω οτι ειναι καλο να υπαρχει και η Ellie και η Bayonetta, το αστειο ομως ειναι οτι εχοντας ασχοληθει και με τις 2 σειρες, η Bayonetta ειναι αυτη που κριτικαρει την κοινωνια μας και οχι η Ellie...

          Τελος να σχολιασω λιγο και το παρακατω

          Δηλαδή θες να μας πεις πως για την άνοδο του ρατσισμού φταίει το αντιρατσιστικό κίνημα;
          Εδω νομιζω οτι ο προβληματισμος που εκφράστηκε εχει να κανει περισσοτερο με τις πρακτικες του καθε κινηματος. Αυτο που αναφερεις παντως δυστυχως δεν ειναι αδυνατο να συμβει (μιλαω γενικα για το οποιο κινημα) και εξαρταται απο το πως παλευεις θα ελεγα γι αυτο που υποστηριζεις. Αν η πρακτικη σου ειναι να βγαλεις καποιους ανθρωπους απο το περιθωριο βαζοντας στο περιθωριο καποιους αλλους, τοτε ναι το κινημα σου μπορει να διατηρησει σταθερο το φαινομενο το οποιο υποτιθεται πολεμαει, κανοντας απλα μια ανακαταταξη στα προσωπα.


          δεν κοβουμε ποτε βυζ(γ)ια ! ή τα αφηνουμε οπως ειναι ή τα φουσκωνουμε αμα λαχει
          Ευτυχως εκει στην Naughty Dog δεν εχουν παιξει ακομα Xenoblade γιατι θα τραβουσαν τα βυ... εεε τα μαλλια τους

          Last edited by nooto; 11-06-2020, 03:23 PM.

          Comment


          • #80
            Με χαρά περίμενα τα reviews και δεν απογοητύτηκα.

            Comment


            • #81
              96 metacritic αν και αναμενόμενα το user score θα ειναι αρκετά χαμηλότερο χωρίς να εχουν παιξει καν το παιχνίδι μονο και μονο για τα leaks, σκέφτομαι να το τιμήσω πάντως αν και δεν ηταν στα άμεσα πλάνα. Μετα ισως επανέλθω στο topic να πω την άποψη μου για οσα αναφέρονται.

              Για τωρα θα αρκεστώ να πω οτι ενω πανω κατω συμφωνώ και με straier και nooto, deus ομως η φράση του πρώτου "είστε υπερβολικά επιεικείς με τον Snake" δεν μου άρεσε και τόσο.

              Comment


              • #82
                Tελικα τα φοβικα threads δεν τα γλυτωνεις πουθενα.

                Το παιχνιδι δεν εχει καμια ατζέντα. Oσοι το εχουν τελειωσει το γνωριζουν ήδη.

                Η μονη ατζεντα που εβγαλε στην επιφανεια το παιχνιδι ειναι αυτη που εχει ο ιδιος ο OP.




                Εdit. Και μολις διαβασα ολο το πρωτο ποστ.







                Εκτος απο το γεγονος οτι τα leaks που διαβασε ο φιλος ειναι κατα 50-70% ψεμματα(πανω σε αυτα εχτισε και το οποιο hate), το υπολοιπο κειμενο ειναι wtf.


                Last edited by hideo; 08-07-2020, 06:29 PM.

                Comment


                • #83
                  Μολις τελειωσα το παιχνιδι και μπηκα κι εγω επιτελους να δω τι ειχε γραφτει ακριβως εδω και προκαλεσε τοσο ντορο.
                  Για καλη μου τυχη με προλαβε ο hideo ο οποιος οσο να ναι συνοψιζει μια χαρα τις σκεψεις μου αυτη τη στιγμη (welcome back btw!).
                  Last edited by Xeno; 17-07-2020, 12:57 PM.

                  Comment


                  • #84
                    Έχει σεναριακή τρύπα το part 2 και το κοπρόσκυλο ο ντραγκμαν έβαλε ότι σιχαμερό μπορούσε να κάνει στο game για να το τελιωσει γρήγορα.
                    ειμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει και part 3 για το ps5 με πρωταγωνίστρια την αννίτα . Όλα να τα περιμένετε από αυτό το κωλοπαιδο...

                    Comment


                    • #85
                      Πέστα ρε Naked!! Βέβαια καλό είναι να αφήσεις τις ακτιβιστικές οργανώσεις εκτός.. Δν πρέπει να τσουβαλιάζουμε πράγματα.. Γ τα υπόλοιπα περί Lou είναι απορίας άξιο πώς αποφάσισαν να πάρουν μια τέτοια γραμμή.. Το story έπρεπε να'ναι από lgbtq στερεότυπα.. Δν χωράνε στα videogames αυτά.. Επίσης το ότι θέλανε να το κάνουν γ να εξεφτελισουν τους προηγούμενους χαρακτήρες κ να αναδείξουν έναν random χαρακτήρα σε πρωταγωνιστή επίσης δν μ κάθεται καλά.. Ας το κάναν αλλά ας δείχναν τα κίνητρά της κ ας ήταν πιο πειστικοί ότι πραγματικά είχε λόγο γ revenge.. Το ghost of tsusima παρόμοιο θέμα έχει αλλά απ'ότι διαβάζω αυτό το έκανε σωστά!! Πραγματικά μεγάλο foul από τν ND.
                      Καλά το ότι ένας Druckmann επηρεάστηκε από μια άσχετη με το χώρο πραγματικά τραγικό!!
                      Nintendo I.D.: paixtis
                      3ds friend code: 2664-2347-7128

                      Comment


                      • #86
                        παιξε το παιχνιδι.

                        Comment


                        • #87

                          The last of ass 2 :
                           
                          σκοτώνεις κόσμο Και στο τέλος αφήνεις ζωντανή την γυναίκα που σκότωσε τον πατέρα . Τέτοια ανωμαλία μόνο οι φεμινίστριες

                          δηλαδη να βλέπεις το taken με τον λιαμ Νίσον να κάνει κάποιος κακό στην κόρη Του να σακατεύει όποιον βρει μπροστά του και στο τέλος να βγαίνει και για καφέ με τον βιαστή και να λένε σαν να μην συμβαίνει τίποτα .


                          συνελθετε λίγο μην σας ρίξω καντήλια μέχρι το πρωί ....
                          Last edited by Ryu_gr_admin; 22-07-2020, 11:07 PM. Reason: Spoiler tags λόγω σχετικής αναφοράς

                          Comment


                          • #88
                            Δεν υπάρχει καμία απολύτως πολιτική/sjw ατζέντα στο παιχνίδι, οι Hideo, Ihne, Xeno τα είπαν μια χαρά. Όποιος έχει παίξει το παιχνίδι και δεν έχει δει άλλους να το παίζουν ή να συζητούν για αυτό καταλαβαίνει.

                            Solid Snake δεν ξέρω αν μπαίνεις εδώ και διαβάζεις, αλλά θα σου πω πως τα περισσότερα από τα leaks που έχεις παραθέσει δεν ισχύουν. Επιπλέον, δεν υπάρχει τίποτα forced, δεν υπάρχει καθόλου sjw ρητορική ούτε εκφράσεις μίσους προς straight καθώς και καμία αναφορά σε δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Κοινώς, δεν υπάρχει τίποτα από αυτά για το οποίο βγάζουν μένος αυτοί που εξανίστανται για το παιχνίδι. Σου τα λέει αυτά άτομο που το έχει τελειώσει το παιχνίδι.


                            Tidy!

                            Do not blame me.Blame yourself or God.
                            In Matsuno we trust.

                            Comment


                            • #89
                              Originally posted by hideo View Post
                              παιξε το παιχνιδι.
                              Όλα αυτά με κάνουν όχι να το παίξω ούτε να το δω δν θέλω!! Δλδ καταστράφηκε ότι έχτισε το 1..humiliation στους χαρακτήρες π αγαπήσαμε το πρώτο κ να αναδεικνύεται από το πουθενά μια random χαρακτήρας.. ΟΚ έστω ότι θα δεχτώ ότι δν περνάει τν ατζέντα (μέχρι να το παίξω λίγο κ να το δω) αλλά όλα αυτά δν νομίζω να είναι μπαρούφες.. Είδα ένα video review του τίτλου κ ήταν έτσι λίγο πολύ απ'όσα είδα κ σχολίαζαν
                              Nintendo I.D.: paixtis
                              3ds friend code: 2664-2347-7128

                              Comment


                              • #90
                                Originally posted by paixtis View Post
                                Όλα αυτά με κάνουν όχι να το παίξω ούτε να το δω δν θέλω!! Δλδ καταστράφηκε ότι έχτισε το 1..humiliation στους χαρακτήρες π αγαπήσαμε το πρώτο κ να αναδεικνύεται από το πουθενά μια random χαρακτήρας.. ΟΚ έστω ότι θα δεχτώ ότι δν περνάει τν ατζέντα (μέχρι να το παίξω λίγο κ να το δω) αλλά όλα αυτά δν νομίζω να είναι μπαρούφες.. Είδα ένα video review του τίτλου κ ήταν έτσι λίγο πολύ απ'όσα είδα κ σχολίαζαν
                                θα σου προτεινα να αφησεις τους YTbers και δες εδω.
                                https://www.metacritic.com/game/play...-of-us-part-ii
                                94%.

                                Aυτο θα κρατησουμε οταν περασουν τα χρονια, οχι τον καθε clickbait youtuber.

                                To PART1+DLC ηταν περισσοτερο inclusive(η υποτιθεμενη ατζεντα) απο το PART2, αναλογικα με των αριθμο των χαρακτηρων που αναπτυχθηκαν. Η ατζεντα ειναι παραμυθι.

                                Το PART2 στους περισσοτερους τομεις και συνολικα ειναι ανωτερο απο το PART1. Ισως μονο σε ενα πραγμα ειναι χειροτερο(για μενα) αλλα αυτο θα το γραψω καποια αλλη στιγμη αν δεν βαρεθω.



                                Last edited by hideo; 23-07-2020, 04:42 PM.

                                Comment

                                Working...
                                X