Announcement

Collapse
No announcement yet.

Last Of Us Leaks,Forced Politics in Gaming και μισθωμένες Ατζέντες...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Get off the red pill...

    Το πρόβλημα του παιχνιδιού είναι πως είσαι τρανσφοβικός και ομοφοβικός (φυσικά δεν είσαι μόνο εσύ, όλοι αυτοί που τους ενοχλεί είναι καθώς και συνήθως μισογύνηδες και ρατσιστές). Και δεν το λέω ως προσβολή, το λέω ως χαρακτηρισμό για τα γραφόμενά σου όπου βγαίνει αβίαστα αυτό το συμπέρασμα.

    Θα επανέλθω αργότερα με απάντηση στα μη-επιχειρήματά σου.
    Originally posted by Squall Leonhart
    I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
    Originally posted by 丹野
    Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
    Originally posted by Ryu_gr
    υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

    Comment


    • #17
      Λοιπον διαβασα λιγο παραπανω τα οσα εχει γραψει ο Snake και επισης προσπαθησα να δω λιγο τι εχει γινει με τα leaks του TLoU2.

      Οπως εγραψα ειμαι και εγω σχετικα αντιθετος με τους social justice warriors αλλα και με το political correctness, οχι επειδη το περιεχομενο των ιδεων ειναι λαθος, αλλα επειδη η προσέγγιση ας το πουμε ειναι πανομοιτυπη με αυτην που δημιουργει το προβλημα in the first place. Οσοι υποστηριζουν οτι οι γυναικες δεν πρεπει να ειναι σαν την Bayonetta η την Ada Wong διοτι βασιζονται σε πρότυπα μισογυνισμου αλλα πρεπει να ειναι σαν την Ellie διοτι αυτο ειναι το φυσιολογικο, προσεγγιζουν το θεμα με τον ιδιο λαθος τροπο για τον οποιο κατηγορουν την υπολοιπη κοινωνια. Βαζουν μεσα το ''πρεπει'' και το ''φυσιολογικο''. Θεωρουν επισης οτι η δικη τους σωστη οπτικη βρισκεται στο περιθωριο αλλα η λυση η οποια προτεινουν ειναι αυτη η οπτικη να γινει η νορμα και ολοι οι υπολοιποι να μπουν στο περιθωριο. Υπαρχει κατα συνεπεια μια αδιαλακτη ας του πουμε οπτικη της μορφης πεφωτισμενου ενω για μενα τουλαχιστον ολες αυτες οι αποψεις θα επρεπε να μπορουν να συνυπαρχουν και τιποτα να μην μπαινει στο περιθωριο ως μη σωστο ή μη φυσιολογικο, διαφορετικα θα υπαρχει ενας κυκλος που το σημερινο politically correct θα ειναι το μη politically correct του αυριο κοκ. Φυσικα το ιδανικο θα ηταν ως κοινωνια να μπορουμε να συγκλινουμε εκει μεσω παιδειας και οχι μεσω βιαιων (με την εννοια του forced) τακτικων.

      Ενα αλλο που θα ηθελα να σχολιασω ειναι το μονοπλευρο του πραγματος, επισης κλασσικο προβλημα ολων αυτων των ομαδων, παροτι μπορει να ακουσεις για sexualized female characters ως κατι αρνητικο, δεν νομιζω ποτε κανεις να ειπε τιποτα για χαρακτηρες οπως ο Geralt (που πχ στα vg ειναι sexualized και καμια σχεση με το πως ειναι στο βιβλιο) και o Dante, δεν νομιζω ποτε να σχολιασε κανεις τους χαρακτηρες τους Gears of War ως κατι αντιστοιχο, δεν θυμαμαι να ερωτηθηκε ποτε κανεις γιατι ο Ryu ή ο Ken απο το Sreet Fighter μοιαζουν με μοντελα και οχι με τον Tony Ferguson. Αυτο ειναι το αλλο που ανεφερα στο προηγουμενο μου post, οτι προσπαθεις να λυσεις τον σεξισμο αλλα με σεξιστικα κριτήρια μιας και στοχευεις τη δραση σου σε ενα μονο φυλο συγκεκριμενα, διαχωριζοντας στην πραξη και προσδιοριζοντας το εσυ ο ιδιος ως αδυναμο.

      Ok, παροτι τωρα οπως εγραψα ουτε και εγω συμφωνω με αυτες τις ομαδες, αυτο δεν σημαινει οτι αυτες οι αποψεις δεν πρεπει να ακουστουν. Το να πεις οτι το political correctness ειναι μια μορφη φασισμου και κατα συνεπεια πρεπει να μην υπαρχει δεν ειναι και αυτο μια αλλη μορφη φασισμου? Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ακομα και αν διαφωνεις με αυτο που προσπαθουν να κανουν-να εκφρασουν, αυτο δεν σημαινει οτι αυτοι οι ανθρωποι πρεπει να απαγορευται να εκφραστουν μεσω της τεχνης, ειδικα απο τη στιγμη που δεν προσβαλλουν κανεναν και απλα καταθετουν την δικη τους οπτικη. Επισης μιλαμε για games και ταινιες, παντα μπορεις να ψηφισεις με τα χρηματα σου οπως ειπαν τα παιδια, αν με κατι δεν συμφωνεις, μπορεις απλα να το παραβλεψεις και να προχωρησεις παρακατω. Υπο αυτη την εννοια δεν ειναι forced οπως αναφερεις, κανενας δεν σου επεβαλλε να κατσεις με το ζορι να παιξεις το παιχνιδι ή να δεις το τι εχει να πει το development team. Δηλαδη τι επρεπε να γινει, να απαγορεψουν το παιχνιδι? Διαφωνεις ιδεολογικα, πολιτικα, αισθητικα? Εχεις την δυνατοτητα να μην ασχοληθεις, αυτο απο μονο του αναιρει αυτο που λες για επιβολη με βιαιο τροπο.

      Τελος, αυτη η κουβεντα ξεκιναει νομιζω επειδη διαφωνεις με αυτο που παει να κανει η συγκεκριμενη ομαδα, οχι επειδη το παιχνιδι εχει απλα μια κοινωνικο-πολιτικη αντζεντα. Υπαρχουν ενα σωρο παιχνιδια που εχουν τετοιες αντζεντες και τα Metal Gear Solid για παραδειγμα (τα αναφερω γιατι ειναι απο τις αγαπημενες σου σειρες), ειναι μεσα σε αυτα. Το ιδιο δεν συμβαινει με το FFX και τη κριτικη που κανει απεναντι στη θρησκεια? Το Half Life 2? Τα Bioshock? Δεν λενε κατι πολιτικα και κοινωνικα πολυ στοχευμενο? Η μονη διαφορα ειναι οτι η πλειοψηφια της κοινωνιας θεωρει σωστο αυτο που λενε αυτα τα παιχνιδια. Οποτε θελω να σου πω οτι δεν μπορουμε να κρινουμε με 2 μετρα και 2 σταθμα αναλογα με τον αν συμφωνουμε-μας αρεσει ή οχι... Η τεχνη φερει τις ιδεες του δημιουργου και το κοινο εχει την ελευθερια να τις κρινει, αλιμονο αν αυτο δεν συνεβαινε.
      Last edited by nooto; 19-05-2020, 02:27 PM.

      Comment


      • #18
        Ενα αλλο που θα ηθελα να σχολιασω ειναι το μονοπλευρο του πραγματος, επισης κλασσικο προβλημα ολων αυτων των ομαδων, παροτι μπορει να ακουσεις για sexualized female characters ως κατι αρνητικο, δεν νομιζω ποτε κανεις να ειπε τιποτα για χαρακτηρες οπως ο Gerald και o Dante, δεν νομιζω ποτε να σχολιασε κανεις τους χαρακτηρες τους Gears of War ως κατι αντιστοιχο, δεν θυμαμαι να ερωτηθηκε ποτε κανεις γιατι ο Ryu ή ο Ken απο το Sreet Fighter μοιαζουν με μοντελα και οχι με τον Tony Ferguson.
        Έχεις δίκιο βέβαια στο να υπογραμμίζεις αυτή την ανισομέρεια στην κριτική που ασκείται τριγύρω. Απλώς να σημειώσω πως ο σοβαρός -και κυρίως ψύχραιμος- φεμινισμός, αυτός που δεν έχω υπόψη μου εγώ τουλάχιστον να ασχολείται τόσο με τα έμφυλα ζητήματα του gaming ή έστω όχι ακόμα, επισημαίνει επιμελώς την επιβολή προτύπων τόσο στη γυναίκα όσο και στον άντρα. Με άλλα λόγια, στον κάθε Geralt ή Marcus Fenix της ποπ κουλτούρας, αναδεικνύοντας πως ο άντρας βομβαρδίζεται και καταπιέζεται εξίσου από πρότυπα ανδρισμού.

        Η μονη διαφορα ειναι οτι η πλειοψηφια της κοινωνιας θεωρει σωστο αυτο που λενε αυτα τα παιχνιδια. Οποτε θελω να σου πω οτι δεν μπορουμε να κρινουμε με 2 μετρα και 2 σταθμα αναλογα με τον αν συμφωνουμε- μας αρεσει ή οχι...
        Συμφωνώ. Ο κόσμος, της ψυχαγωγίας ας πούμε, ήταν και είναι γεμάτος από ατζέντες, ιδεολογικές προτεραιότητες, επιβολές. Το θέμα είναι τι συνηθίσαμε, τι μας αρέσει, τι πάει κόντρα στις ιδέες μας ή στις ιδεοληψίες μας.

        Comment


        • #19
          Nooto, καταρχήν σ'ευχαριστώ που ΔΙΑΒΑΣΕΣ αυτά που γράφω.Ως εκ τούτου θα σου απαντήσω επιγραμματικά σε κάποια σημεία που αποκλίνουμε. Τώρα σε παραπάνω post που με χαρακτηρίζει με όλα τα πρώτα συνθετικά του -φοβικός και ετοιμάζεται να φορέσει τήβεννο δεν θα απαντήσω παρα θα περιμένω την ετυμηγορία του δικαστικού σώματος.

          Το να πεις οτι το political correctness ειναι μια μορφη φασισμου και κατα συνεπεια πρεπει να μην υπαρχει δεν ειναι και αυτο μια αλλη μορφη φασισμου?
          Σε πρώτη ανάγνωση αυτό που γράφεις είναι μια απολύτως λογική επαγωγή. Όμως το πρόβλημα με κάθε μορφή πολιτικής ορθότητας ξεκινάει όταν αυτή εκφράζει ιδέες και προσπαθεί να δημιουργήσει θέσφατα, ΠΑΡΑ και ΕΝΑΝΤΙΑ στην θέληση και τις απόψεις της πλειοψηφίας (EDIT : π.χ. η υιοθέτηση παιδιών απο ομόφυλα ζευγάρια) ακόμα και όταν αυτά μπορεί να είναι ή να φαντάζουν καλύτερα ως καλοπροαίρετα. Θέλω να πω ότι είμαι ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή κατηχισμού που κουνάει το δάχτυλο στην μούρη μας και δημιουργεί μορφές ιδεολογικής και εκφραστικής αστυνόμευσης. Οι κοινωνίες δεν μπορεί να βομβαρδίζονται απο διαδικασίες που ευαγγελίζονται την εξέλιξη μας ως είδος, επειδή έτσι συμφωνήσανε μια ομάδα μεταξύ τους, αλλά με φυσικό τρόπο και ομαλή ροή. Όταν δε αυτά ανάγονται σε μια μορφή κοσμοαλήθειας οι ατραποί που ανοίγονται είναι τουλάχιστον επικίνδυνοι. Για όποιον γνωρίζει απο νομικά, φτάνει ένα νομικό προηγούμενο για να δώσει αύριο στον χψζ υπέρμαχο αυτής της συνωμοταξίας το δικαίωμα στο να μετεξελίξει την δράση του απο ακτιβισμό σε κυνήγι μαγισσών. Έτσι, θα μπορώ εγώ την επόμενη μέρα να αναφέρω τον Naked Snake ως ομοφοβικό στις αρχές επειδή εν τη ρύμη του λόγου τον άκουσα να χρησιμοποιεί την λέξη "π...στης", άσχετα αν η χρήση της λέξης στην καθομιλουμένη έχει εντελώς διαφορετικό νόημα. Θα πρέπει δηλαδή να κυκλοφορώ με ένα λεξικό του ορθού λόγου, επειδή κινδυνεύω να χαρακτηριστώ και να σπιλωθώ ως φοβικός.

          Και φυσικά, αξίζει να ρίξετε μια ματιά τι συμβαίνει σε χώρες που έχουν στον ποινικό τους κώδικα τέτοιου είδους απαγορεύσεις και τι αντίκτυπο εχουν στην κοινωνία τους. Το αποτέλεσμα μάλλον θα σας σοκάρει, καθώς είναι αποδεδειγμένο ιστορικά, ότι αυτό το οποίο διώκεις ως επαίσχυντο μέσω νομοθετικού πλαισίου και όχι δια μέσω παιδείας, εν τέλει το ενισχύεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατακόρυφη άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, όπου σε πολλές χώρες μάλιστα είναι εκτός νόμου. Άρα το πρόβλημα ΔΕΝ λύνεται με brainwashing διαδικασίες και θεματικές υπερπροβολές αλλά μάλλον επιδεινώνεται.


          Επισης μιλαμε για games και ταινιες, παντα μπορεις να ψηφισεις με τα χρηματα σου οπως ειπαν τα παιδια, αν με κατι δεν συμφωνεις, μπορεις απλα να το παραβλεψεις και να προχωρησεις παρακατω. Υπο αυτη την εννοια δεν ειναι forced οπως αναφερεις, κανενας δεν σου επεβαλλε να κατσεις με το ζορι να παιξεις το παιχνιδι ή να δεις το τι εχει να πει το development team.
          Στην πρώτη πρόταση έχω απαντήσει ήδη. Εννοείται δεν πρόκειται να ανταμείψω ένα τέτοιο εγχείρημα. Το forced δεν αφορά όμως την μονάδα, το άτομο, ή αν θα παίξει κάποιος εν τέλει το παιχνίδι ή όχι, αλλά τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν να προωθήσουν το προϊόν τους. Και πιο συγκεκριμένα μιλάω για το υλικό αυτού που επιλέγουν να προβάλλουν. Και η εστίαση τους συνολικά, είτε μέσω trailer, είτε μέσω ομιλιών σε πάνελ, είτε μέσω social media, είτε μέσω επιθετικής πολιτικής σε αυτούς που διαφωνούν με την ιδεοληπτική ένδυση του, είναι στοχευμένη και στρατευμένη σε έναν οικουμενικό σκοπό που όπου σταθούν και όπου βρεθούν αναφέρουν. Έχουν καταλήξει με λίγα λόγια να μιλάνε περισσότερο γι'αυτό παρα για το game. Και άποψη μου είναι ότι αυτό ακριβώς θέλανε απο την αρχή. Χρησιμοποιούν ένα πετυχημένο game, για να προβάλλουν τις ιδεοληψίες τους. Και απ'οτι φαίνεται δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η ζημιά που έχουνε ήδη προκαλέσει τόσο στο game όσο και στους ίδιους τους τους εαυτούς με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την αντίθετη άποψη. Γι'αυτό και λέω ότι δεν είναι ούτε καν ακτιβιστές, αλλά Ζηλωτές, φονταμενταλιστές, ταλιμπάν,θρησκόληπτοι. Και με αυτούς, ότι μα ότι και αν πρεσβεύουν, ακόμα και αν αυτό είναι καλό θα έχω πάντα πρόβλημα γιατί όπως είπες και εσύ, δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το επιδεινώνουν.



          Τελος, αυτη η κουβεντα ξεκιναει νομιζω επειδη διαφωνεις με αυτο που παει να κανει η συγκεκριμενη ομαδα, οχι επειδη το παιχνιδι εχει απλα μια κοινωνικο-πολιτικη αντζεντα.

          Είναι μια κοινωνικο-πολιτική ατζέντα. Και αυτό περιγράφω παραπάνω παραθέτοντας τις ιδεολογικές αναφορές των ιθυνόντων του project. Θεωρείτε δηλαδή, ότι τυχαία έχουμε την εμπλοκή μιας τύπισσας που εντελώς άσχετη με τον χώρο ως ιδεολογική μητέρα των θεματικών που προβάλλει το παιχνίδι? Δεν σας προξενεί εντύπωση δηλαδή, ότι ολόκληρη η ND ως ένα σώμα έχει πολιτικοποιήσει την θέση της στην βάση της υπεράσπισης του leaked υλικού? Τόσες μέρες δεν έχουν αρθρώσει κουβέντα για τα IN GAME στοιχεία που θα μας κάνουν να θέλουμε να παίξουμε τον τίτλο παρα μόνο εξαπολύουν κυνηγητό ενάντια σε όποιον διαφωνεί με τον τρόπο που επιλέγουν να προβάλλουν τα χαρακτηριστικά των χαρακτήρων και των θεματικών που επιλέγουν ως κεντρικά στοιχεία της ιστορίας. Εδώ μιλάμε για ιδεολογικό πόλεμο πλέον, όχι για διαφωνία επι του περιεχομένου της gaming εμπειρίας. Και το χειρότερο είναι ότι σε αυτό τον σκοπό έχουν αποφασίσει να συνδράμουν με αποδεδειγμένους απατεώνες όπως η Sarkeesian που έχουν κατηγορηθεί για υπεξαιρέσεις χρημάτων που υποτίθεται ότι θα πηγαίναν...for the Cause.

          Υπαρχουν ενα σωρο παιχνιδια που εχουν τετοιες αντζεντες και τα Metal Gear Solid
          Πολύ σωστό και μου δωσες και μια γαμάτη πάσα να αναφέρω κάτι επι του θέματος.Η διαφορά είναι ότι δεν είχαμε ιδεολογικούς σερίφηδες να κυνηγάνε όσους έχουν αντίθετη άποψη. Γιατί? Γιατι το λές και μόνος σου και συμφωνώ : "Η μονη διαφορα ειναι οτι η πλειοψηφια της κοινωνιας θεωρει σωστο αυτο που λενε αυτα τα παιχνιδια." Και είναι εξόχως σημαντικό, ότι ακόμα και στις αντίθετες απόψεις, τα studio δεν ακολούθησαν επιθετική τακτική εναντίον τους. Δεν ήρθε δηλαδή η Koji Pro να πατάει flags σε videos που λένε ότι το π.χ. MGS4 είναι μια μαλακία και μισή επειδή λέει ότι θα μας κυνηγάνε τα drones και τα Gekko και δεν ξέρω γω τι άλλο.

          Αλλά μιας και το ανέφερα και επειδή μιλάς για το αγαπημένο μου franchise, για θυμίσου κάτι. Θα σου πω μερικά ονόματα : Volgin,Otacon, Vamp, Scott Dolph, Dr.Strangelove κ.α.. Θυμάσαι το backstory των συγκεκριμένων? Αν δεν θυμάσαι να σε βοηθήσω...

          Ο Scott Doplh, ήτανε bisexual και ο Vamp εραστής του. O Otacon, πηδούσε την μητριά του ενώ η αδερφούλα του κολυμπούσε στην πισίνα. Η Strangelove, μόνο στην χροιά της The Boss απο το Mammal Pod βάραγε squirting ολυμπιακών επιδόσεων. Στο PW, υπήρχε σκηνή που χωνώσουνε στο κουτί με τον Καζ και έκανες αγαπούλες ως Big Boss. Στο MGS2 ο Raiden προβάλλεται ως τόσο θηλυπρεπής που ο πρόεδρος των ΗΠΑ πάει να τον ματσακωνιάσει όταν τον πρωτοσυναντά.Για τον Volgin να πω κάτι? Όχι φαντάζομαι δεν χρειάζεται.

          Ενόχλησαν κανέναν αυτά? Με είδες - μιας και είμαι ομοφοβικός, δε ν το λες εσύ μην παρεξηγηθώ - για το με διαφορά ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ franchise να μποϊκοτάρω τα εν λόγω games? Όχι. Γιατί? Γιατί τα στοιχεία αυτά των χαρακτήρων, εμπεριέχονται στην εξιστόρηση του παιχνιδιού, και μάλιστα δίνουν αυτές τις έξτρα πινελιές στους χαρακτήρες που τους κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον, χωρίς να μας τα τρίβουν στην μούρη με trailers, logo με ουράνια τόξα, artworks και με επιθετική διάθεση σε όποιον δεν του αρέσουν. ΑΥΤΗ είναι η διαφορά. Ότι απο την μία έχουμε LBGT χαρακτήρες ως μέρος του όλου- άρα και ως κάτι απολύτως φυσιολογικό που δεν χρειάζεται κάποια υπερπροβολή γιατί πολύ απλά υπάρχει ως μέρος οποιασδήποτε κοινωνίας, και απο την άλλη ένα παιχνίδι που επικεντρώνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε αυτά τους τα χαρακτηριστικά. Game θα παίξω ή θα δω κάποιο vg μανιφέστο?

          Άρα φίλε Nooto, δεν κρίνω όπως είδες με 2 μέτρα και 2 σταθμά, γιατί δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Το μεν (ή τα) είναι game(s), που εμπεριέχουν χαρακτήρες που φέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά ως απλές επιπρόσθετες πληροφορίες (στην λογική του τι κάνεις στο κρεβάτι σου είναι δικό σου θέμα) οι οποίες είναι μάλιστα κουμπώνουν και πάρα πολύ καλά με το backstory τους, ενώ το δε είναι μια ιδεολογική υστερία.
          Last edited by Naked Snake; 19-05-2020, 05:05 PM.

          Comment


          • #20
            MGS2

            ο πρόεδρος χουφτώνει τον ραιντεν για να διαπίστωση αν είναι άνδρας η γυναίκα !

            Επικο χιούμορ Kojima

            Comment


            • #21
              Nooto, καταρχήν σ'ευχαριστώ που ΔΙΑΒΑΣΕΣ αυτά που γράφω.Ως εκ τούτου θα σου απαντήσω επιγραμματικά σε κάποια σημεία που αποκλίνουμε. Τώρα σε παραπάνω post που με χαρακτηρίζει με όλα τα πρώτα συνθετικά του -φοβικός και ετοιμάζεται να φορέσει τήβεννο δεν θα απαντήσω παρα θα περιμένω την ετυμηγορία του δικαστικού σώματος.
              Δε σε χαρακτηρίζω εγώ, Αυτά που γράφεις σε χαρακτηρίζουν τα οποία δυστυχώς τα ΔΙΑΒΑΣΑ πολύ προσεκτικά. Αλλά έτσι κάνουν όλες οι ξεχωριστές χιονιφάδες που "καταπιέζονται" από την πολιτική ορθότητα, θέλουν να ξεστομίζουν την κακία αλλά να είναι υπεράνω κριτικής. Δεν είμαι ρατσιστής, το πρόβλημα είναι πως αυτός είναι μαύρος...
              Τήβεννο δεν έχω, δε μπορώ να φανταστώ σε τι θα μου χρειαστεί.

              Τις εικόνες που έχεις παραθέσει δε μου τις ανοίγει.

              Αφορμή του topic (θα γίνει σε 2 parts λόγω περιορισμού χαρακτήρων), είναι κάποια leaks που γίνανε σχετικά με το Last Of Us 2. Έχει γίνει όπως θα χετε καταλάβει ένας πανικός σχετικά με την ποσότητα, αλλά κυρίως σε ότι αφορά το content των leaks, τα οποία μέσες άκρες δείχνουν μια αδιανόητη εξέλιξη που έχει φέρει όλους τους fans του παιχνιδιού στα κάγκελα. Το τι δείχνουν αυτά τα leaks μπορείτε πολύ εύκολα να τα βρείτε με μια απλή αναζήτηση και δεν θα τα παραθέσω εδώ, γιατί το θέμα μου δεν είναι η εξέλιξη της ιστορίας του LOS2(Την οποία θα χαρακτήριζα ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑ απο πλευράς ND) αλλά κάτι που κατ'εμε είναι πολύ σημαντικότερο και περνάει σε δεύτερο πλάνο ενώ πρόκειται για θέμα τεράστιας σημασίας. Και μιλάω για τους χαρακτήρες, οι οποίοι είναι παράγωγο ενός ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ εντός της Naughty Dog απο μια σέχτα ζηλωτών SJW (Social Justice Warriors) με αρχηγό τον Neil Druckmann και ιδεολογικό καθοδηγητή την Anita Sarkeesian (Φεμινίστρια/ακτιβίστρια που μάχεται υπερ της χρησιμοποίησης LBGT χαρακτήρων στο gaming) που δημιουργεί ξεκάθαρα και με την βούλα πλέον, το ζήτημα των Forced Politics και στον κόσμο του gaming. Κάτι το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό δειλά δειλά αλλά γνωρίζει εκτεταμένη άνθιση τα τελευταία χρόνια σε συνάρτηση πάντα με τις διεθνείς αντιλήψεις και κοινωνικές πολιτικές.
              Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι ακριβώς λες εδώ. Ο Neil Druckmann, ο συγγραφέας του πρώτου Last of Us είναι υπεύθυνος πραξικοπήματος για την κατεύθυνση που έχει πάρει το TLOS2. Πώς ακριβώς το κατάφερε; Έκανε πραξικόπημα στο μυαλό του ώστε να γεμίσει το δεύτερο παιχνίδι με LGBT χαρακτήρες ενώ δεν ήθελε; Εφόσον ο άνθρωπος ασχολείται με φεμινισμό και LGBT γενικότερα είναι απόλυτα λογικό αυτό να φαίνεται και στα δημιουργήματά του.

              Κάθε έννοια πολιτικής ορθότητας της έκφρασης του λόγου ή της τέχνης γενικότερα, είναι μια μορφή φασισμού. Η έννοια της πολιτικής ορθότητας εν γένει, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του φασισμού. Και ο φασισμός δεν είναι copyright συγκεκριμένων πολιτικών ιδεολογιών, αλλά θεμέλιο συστατικό κάθε ολοκληρωτικής κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται με στόχο να επανακαθορίσει τις αντιλήψεις του κόσμου επι συγκεκριμένων θεμάτων. Όταν δε αυτές οι πολιτικές βάζουν "πιπέρι" στο στόμα της ελεύθερης έκφρασης και διώκουν ακόμα και ποινικά την όποια αντίθετη άποψη, νομίζω δεν χρειάζεται καν να γίνεται λόγος ότι μιλάμε για τον ορισμό ενός μορφώματος φασίζουσας λογικής και πράκτικης.
              Αυτή η παράγραφος είναι εντελώς ανιστόρητη. Ο φασισμός έχει πολύ συγκεκριμένα ιδεοκοινωνικοπολιτικά στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με το LGBT κίνημα, για την ακρίβεια μάλλον έρχονται σε αντίθεση σε μεγάλο βαθμό. Και για απολύτως πρακτικούς λόγους βέβαια. Δε βγάζει νόημα ούτε από θέμα οικονομίας να χρησιμοποιήσεις μια περιθωριοποιημένη ομάδα για να επιβάλεις φασισμό. Και τι ακριβώς θα γίνει; Θα βγουν οι γκει και οι τρανς και θα κλείσουν τους straight σε στρατόπεδα συγκέντρωσης;
              Η πολιτική ορθότητα δεν έχει να κάνει καθόλου με αυτό, είναι μία προτροπή να σέβεσαι τους γύρω σου και να φιλτράρεις πως μιλάς και πως φέρεσαι όπως ίσως θα σου έλεγε και η γιαγιά σου. Και είναι κάτι που κάνουμε ούτως ή άλλως εφόσον θέλουμε να ζούμε σε μια κοινωνία με άλλους ανθρώπους.

              Επίσης, η Τέχνη, δεν μπορεί να είναι στρατευμένη. Δεν υπάρχει στρατευμένη τέχνη, είναι σχήμα παράδοξο, οξύμωρο και προπαγανδιστικής λογικής που επισυνάπτει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.
              Αυτό είναι απλά λάθος και εντελώς ανιστόρητο. Η τέχνη πάντα αντανακλούσε και παρήγαγε πολιτική, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο. Μερικά σκόρπια παραδείγματα Ο Μαγικός Αυλός του Μότσαρτ που πρόβαλε τα ιδεώδη της μασονίας ή η Γκερνίκα του Πικάσσο που είναι απεικόνιση του βομβαρδισμού της πόλης από τους Ναζί.

              Επιστρέφοντας στην Naughty Dog, και στην παραγωγική διαδικασία του LOS2, θα διαπιστώσουμε ότι το studio μεθοδευμένα και προσηλωμένα μετέτρεψε όχι μόνο το πολυαναμενόμενο πόνημα της σε ένα ψηφιακό Pride, αλλά και επάνδρωσε (non pun intended) το πλήρωμα της με ανθρώπους που ανήκουν στην LBGT κοινότητα. Και όπως θα δούμε στην συνέχεια, δεν πρόκειται περι διάφορων αθώων ακτιβιστών που μάχονται για τα δικαιώματα τους, αλλά μια σειρά απο άτομα που είναι οπορτουνιστές, κερδοσκόποι και φυσικά...ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ. Ναι, καλά διαβάσατε.
              So fucking what? Πραγματικά πόσες φορές σκέφτεσαι από ποιους αποτελείται η ομάδα ανάπτυξης; Προσωπικά δε με ενδιαφέρει κι ας αποτελείται από ροζ τρανς ομορφυλόφιλα κουνέλια αν μου αρέσει το παιχνίδι. Αν είναι ρατσιστές είναι όντως προβληματικό (καλό θα ήταν βέβαια να παραθέσεις και κάποιες πηγές για τον ισχυρισμό σου) αλλά προφανώς το πρόβλημά σου δεν είναι αυτό γιατί αλλιώς δε θα είχες δομήσει έτσι την πρόταση. Άλλωστε, δεδομένου ότι είσαι και τόσο φανατικός πολέμιος της πολιτικής ορθότητας προφανώς δε σε ενοχλεί αν έχουν ρατσιστικές απόψεις.

              Όλα φυσικά ξεκινούν με κάτι αθώο, και not a big deal at all, με το λεσβιακό φιλί της Ellie που είδαμε για πρώτη φορά στο trailer της E3. Πρόβλημα? Κανένα. Μέχρι φυσικά να δουν το φως της δημοσιότητας τα leaks που φήμη θέλει να τα έδωσε στην δημοσιότητα αηδιασμένος υπάλληλος του studio. Φυσικά τόσο η Sony όσο και η ND διέψευσαν την συγκεκριμένη φήμη λέγοντας ότι ήτανε αποτέλεσμα...επίθεσης χάκερ. Στα συγκεκριμένα leaks, βλέπουμε την εισαγωγή ενός νέου playable χαρακτήρα, της Abby η οποία θα απασχολεί και το δεύτερο μισό του παιχνιδιού ως κεντρικός χαρακτήρας. Ποια είναι η Abby? Η Abby, είναι κατα τα leaks η κόρη ενός απο τους χειρούργους (πιθανότατα του forcily killed πρώτου που συναντάς) που ετοιμάζονταν να χειρουργήσουν - θανατώσουν την Ellie στο τέλος του LOS στο άνδρο των Fireflies. Ναι, καλά ακούσατε. Το LOS2 θα έχει ως δεύτερο πρωταγωνιστή την κόρη ενός άγνωστου τύπου που είδαμε για 5 δεύτερα στο πρώτο παιχνίδι. Και η αποστολή της φυσικά είναι η εκδίκηση εναντίον του Joel και της Ellie τους οποίους και διώκει μέχρις εσχάτων. Μάλιστα, το παιχνίδι φέρεται να τελειώνει με την Abby να έχει φέρει εις πέρας την αποστολή της, σκοτώνοντας τόσο τον Joel όσο ΚΑΙ την Ellie! Ναι, ο Druckmann (???) επιλέγει (ένας θεός ξέρει αν είναι δικιά του επιλογή) να σκοτώσει δύο εξαιρετικά αγαπημένους χαρακτήρες, και μάλιστα δια χειρός παίκτη! Και όλα αυτά στον ρόλο της Abby, που ... φέρτε μου ένα σύννεφο να πέσω, δεν είναι ακριβώς Η Abby αλλά ένας τρανσέξουαλ χαρακτήρας! Αλίμονο!
              Απίστευτο! Η συνέχεια του παιχνιδιού θα έχει έναν νέο χαρακτήρα! Φέρτε τις γκιλοτίνες! Δεν θα το πιστέψετε, στο Chrono Cross, που είναι συνέχεια του Chrono Trigger, ο Crono και οι περισσότεροι πρωταγωνιστές είναι νεκροί και υπάρχουν ένας σωρός καινούργιοι χαρακτήρες! Στο Donkey Kong Country 2 αντικατέστησαν τον Donkey με την Dixie! Στο FF7 πεθαίνει η Aerith, στο FF5 o Galuf, στο FF6 μπορεί να πεθάνει ο Shadow και ο Cid, στο FFXV πεθαίνει ο .... και η ..., στο FFX πεθαίνει ο Tidus (ΟΚ αυτόν ίσως δεν τον έκλαψε πολύς κόσμος ).
              To γεγονός ότι είναι τρανς επίσης γιατί είναι προβληματικό; Που παρεμπιπτόντως μάλλον δεν ισχύει, είναι απλά μια μυώδης, άσχημη γυναίκα. Ή μήπως η ύπαρξη μιας μυώδους, άσχημης γυναίκας στο παιχνίδι την οποία μάλιστα θα πρέπει να χειριστείς είναι και αυτό πρόβλημα; Καταλαβαίνω πως μπορεί να μη σου αρέσει που πεθαίνουν οι πρωταγωνιστές του πρώτου παιχνιδιού (αν όντως τελικά πεθαίνουν) ή το ότι αλλάζεις χαρακτήρες στη μέση του παιχνιδιού αλλά δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο παιχνίδι που συμβαίνει. Υποθέτω πριν πας να δεις sequel ταινίας ή να αγοράσεις sequel βιβλίου διαβάζεις όλη την ιστορία σε περίληψη πρώτα για να σιγουρευτείς πως δε θα πεθάνει κανείς σημαντικός και δώσεις τσάμπα λεφτά.

              Τελειώσαμε λοιπόν με τους χαρακτήρες της κοινότητας στο παιχνίδι??? Αμ δε! Στην PGW του 17, βλέπουμε τον Lev, έναν αμερικανοασιάτη ανήλικο χαρακτήρα που είναι voiced και mo capped απο τον Ιαν Αλεξάντερ, έναν - σύννεφο παιδιά γρήγορα - Τρανς άνθρωπο που κατα το παρελθόν έχει επιδοθεί και σε ρατσιστικά tweets που θα παραθέσω σε λίγο. Και φυσικά, ο in game ρόλος τους είναι η εναντίωση τους σε μια χριστιανική - για μαντέψτε, για μαντέψτε - ομοφοβική σέχτα που τους καταδιώκει!
              Σε παρακαλώ παρέθεσε τα ρατσιστικά του σχόλια. Και πάλι το γεγονός ότι είναι τρανς ο voice actor τι σε κόφτει (γιατί ξεκάθαρα αυτό σε κόφτει και όχι ότι είναι ρατσιστής); Να σε ενημερώσω πάντως πως στα περισσότερο άνιμε τα περισσότερα αγόρια και νεαροί άνδρες (π.χ. Naruto) παίζονται από γυναίκες. Ξέρω, childhood ruined κλπ... Το γεγονός πως υπάρχει μια ομοφοβική χριστιανική σέχτα στο παιχνίδι γιατί είναι προβληματικό; Δεν είναι δα και τόσο σπάνιο να βρεις χριστιανό που είναι ομοφοβικός. Επίσης αν θεωρείς πως είναι "προβληματικό" να παρουσιάζονται χριστιανοί με αρνητικό τρόπο θα σου πρότεινα να μην παίξεις κανένα JRPG (που μπορεί να μην λέγονται χριστιανοί αλλά όλα τα σύμβολα είναι εκεί).

              Φυσικά, πρέπει να γίνει ειδική μνεία στην Anita Sarkeesian, την φιλενάδα του Druckmann και ιδεολογική καθοδηγήτρια για μεγάλο μέρος του project όπως έχει ομολογήσει πολλάκις ο σκηνοθέτης και δημιουργός του τίτλου. Μια Sarkeesian που αν ψάξουμε λίγο, το όνομα της συνδέεται με πληθώρα απο οικονομικές απάτες, μέσω διάφορων public funded projects που της έχουνε αποφέρει τεράστια χρηματικά ποσά στο όνομα της καταπολέμησης του σεξισμού και στην προώθηση γυναικείων χαρακτήρων στο gaming. Ένα παράδειγμα είναι το Kickstarter project με τίτλο Tropes vs Women, μια σειρά απο video στο youtube που η Sarkeesian ζήτησε μέσω crowdfunding να μαζευτούν 6,000$ για την παραγωγή τους. Η ανταπόκριση ήτανε μεγάλη, και εν τέλει το συνολικό ποσό που μαζεύτηκε άγγιξε τα 160,000$!!! Φυσικά, οι ομοιότητες με διάφορες ΜΚΟ που λυμαίνονται τον χώρο του "δικαιωματισμού" είναι εντελώς τυχαίες! Μην μου πείτε δηλαδή ότι είστε απο αυτούς τους κακοήθεις που πιστεύουν ότι οι διάφορες ΜΚΟ που δρούν και στην χώρα μας και έχουνε στήσει σταυροφορία με παγκάρια δεξιά και αριστερά υπερ κάθε πάσης φύσεως μειονότητα ή..."μειονότητα" έχουνε κάποιο οικονομικό όφελος και δεν το κάνουν στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης γιατί δεν θα σας ξαναμιλήσω ποτέ.
              Την είχα ξεχάσει τελείως την τύπισσα, γενικά τη θεωρώ βλαμμένη, κυρίως γιατί η έρευνα που έχει κάνει είναι πολύ τσαπατσούλικη με πολύ επιφανειακή μελέτη του μέσου των vg. Το αστείο της υπόθεσης βέβαια είναι πως ενώ δεν την είχα σε καθόλου υπόληψη τα quotes που παρέθεσες είναι ως επί το πλείστον αληθή (άσχετα αν δεν έφτασε σε αυτά με τον σωστό τρόπο).

              Why are [...] female characters in combat roles wearing high-heels? With all the fighting, running and climbing these women have to do, dressing them in high-heels is clearly a decision rooted in sexualized aesthetic pleasure rather than believability
              Η αλήθεια είναι πως όντως μπορώ να σκεφτώ αρκετούς θηλυκούς χαρακτήρες με τακούνια ενώ τα τακούνια δεν είναι το ιδανικό παπούτσι αν θες να σκαρφαλώσεις ή να πλακωθείς με κάποιον στο ξύλο.

              Princess Peach is in many ways the quintessential stock-character version of the damsel in distress.
              Βασικά είναι. Πραγματικά η Princess Peach, ειδικά στα πρώτα παιχνίδι δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα plot device.

              I sort of joke about how it was the most liberating thing that ever happened to me, and also the most frustrating for everyone around me. Cause, like, when you start learning about systems, everything is sexist, everything is racist, everything is homophobic, and you have to point it all out to everyone all the time.
              Και αυτό είναι αλήθεια σε πολύ μεγάλο βαθμό και δεν αφορά μόνο τα παιχνίδια. Έχει να κάνει με τον τρόπο που είναι οργανωμένη η κοινωνία, με τα πρότυπα ομορφιάς και με πολλά άλλα που απλά επειδή είναι η "κανονικότητα" δεν τα παρατηρούμε. Δεν πρόκειται να το αναλύσω παραπάνω, είναι ένα θέμα με τεράστιο εύρος που άλλοι πολύ καλύτεροι από εμένα η τη Sarkeesian έχουν αναλύσει.

              There's a toxicity within gaming culture, and also in tech culture, that drives this misogynist hatred, this reactionary backlash against women who have anything to say, especially those who have critiques or who are feminists.
              Συμβαίνει σε όλες τις βιομηχανίες που υπερτερεί σημαντικά το ένα φύλο σε σχέση με το άλλο. Κι αυτό έχει αναλυθεί μέχρι αηδίας, δεν θα το κάνω εδώ.

              GamerGate is really a sexist temper tantrum. That's kind of a silly, funny way of putting it, but it's kind of what it feels like, right? They're going after and targeting women who are trying to make changes in the industry. They're attacking anyone who supports women.
              ΟΚ, το Gamergate είναι λίγο πιο περίπλοκο από αυτό, είναι μια διαμάχη όπου το ένα marginalized group (nerds) επιτίθεται σε ένα άλλο (γυναίκες) και αντίστροφα. Βέβαια, το doxxing και τα death threats ήταν κυρίως προς τη μία κατεύθυνση...

              Οι ΜΚΟ δεν πιστεύω πως έχουν ιδιαίτερη σχέση με το θέμα, υπάρχουν λογιών λογιών ΜΚΟ, πάντως το να ασχολούνται με μειονότητες σίγουρα δεν είναι μεμπτό. Τώρα το να επικαλούνται κάποιοι τους αδύναμους για να τσεπώνουν λεφτά δεν είναι κάτι σπάνιο, *γκουχ γκουχ* εκκλησία.

              Πηγαίνοντας τώρα στην PSX του 17, στην συζήτηση γύρω απο το παιχνίδι επιλέχθηκε όλως τυχαίως ως host η Hannah Hart, η οποία με βάση όλα όσα έχουμε προαναφέρει είναι θεμέλιος λίθος, αναπόσπαστος παράγοντας, ζωτική αναπνοή για τον τίτλο καθώς έχει μια διαγαλαξιακής σημασίας ιδιαιτερότητα που θα έλεγε κανείς ότι είναι και αυτή σαρξ εκ της σαρκός του τίτλου : Είναι λεσβία. Και φυσικά δεν έχει καμία απολύτως σημασία ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με το gaming εν γένει, μιας και απ'ότι φαίνεται είναι προτιμότερο να στελεχώσεις όλη την pre-release διαδικασία με τους παραστάτες και τους σημαιοφόρους του Pride παρα με άτομα που έχουν κάποια σχέση έστω και επιδερμικά με τον χώρο. Ή κάνεις κάτι σωστά ή δεν το κάνεις ρε παιδί μου.
              Ποτέ στα χρονικά των vg δεν έχουν χρησιμοποιηθεί άτομα άσχετα με το χώρο αλλά δημοφιλή για να προωθήσουν παιχνίδια. Όλα αυτά τα NBA και FIFA games με αθλητές στο εξώφυλλό τους τα ονειρεύτηκα,


              1) Πρωταγωνιστές μια ομοφυλόφιλη και μια τρανς.
              Μια ομοφυλόφιλη και μια μυώδη γυναίκα θα πω πάλι μέχρι αποδείξεως του εναντίου, αλλά ότι και να ισχύει πού είναι το πρόβλημα; Η λεσβία αν δεν κάνω λάθος υπήρχε και στο πρώτο παιχνίδι.

              2) Συμπρωταγωνιστές τρανς
              Ποιοι είναι αυτοί; (και πάλι που είναι το πρόβλημα)

              3) Εχθρούς ομοφοβικούς χριστιανούς (γιατί όχι ομοφοβικούς μουσουλμάνους? Ή έστω ΚΑΙ μουσουλμάνους?)
              Τι εχθρούς θέλεις συγκεκριμένα; Αν είναι πριν βγαίνει κάθε παιχνίδι να στέλνουν ερωτηματολόγια στους επίδοξους αγοραστές του παιχνιδιού ώστε να μην προσβάλουν την ευαίσθητη ψυχοσύνθεσή τους. Το γιατί όχι κάτι άλλο είναι απίστευτα ηλίθια ερώτηση σε αυτό το context αλλά αφού χρειάζεται εξήγηση θα δώσω μία. Οι ομοφοβικοί μουσουλμάνοι εξολοθρεύτηκαν από τους ομοφοβικούς χριστιανούς αφού ήταν πολλοί λιγότεροι.

              4) Τους πρωταγωνιστές του πρώτου installment να φονεύονται απο την δεύτερη πρωταγωνίστρια του τίτλου
              Shit happens!

              5) Ιδεολογική καθοδηγήτρια μια απατεώνισσα άσχετη με το gaming κερδοσκόπο-ακτιβίστρια.
              Πάντα θα υπάρχει ο ένας φίλος μας που θα μας ντροπιάζει αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή.

              Και μια ολόκληρη παραγωγική διαδικασία ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με ξεκάθαρο κοινωνικοπολιτικό σκοπό και στόχο.
              Ο οποίος είναι ποιος;
              Επίσης, συνήθως όταν φτιάχνεις κάτι είναι πολύ λογικό να περιέχει στοιχεία που σχετίζονται με το χαρακτήρα σου και με τα θέματα με τα οποία ασχολείσαι στην καθημερινή σου ζωή.


              Πολύ εύκολα - ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ ΕΔΩ - όλα τα παραπάνω μπορούν να στοχοποιηθούν απο άτομα τα οποία ασπάζονται τις πρακτικές των προαναφερόμενων προσώπων και να χαρακτηριστούν ως ομοφοβικά και με τους γνωστούς ιεροεξεταστικούς αφορισμούς που διαθέτουν ως σέχτα. Μου θυμίζουν ειλικρινά τους πρωτοχριστιανούς οι οποίοι εξελίχθηκαν απο ένα προστατευόμενο είδος που διωκότανε σε ιεροεξεταστές,σταυροφόρους και καταστροφείς πολιτισμού. Για την ακρίβεια, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Και εδώ ακριβώς εντοπίζω και το πρόβλημα. Δεν έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα δικαιωματιστών που η ... έμφυλη (έλα θεε μου) κοινωνία τους πέταξε στο περιθώριο, αλλά με έναν ολοένα και πιο δυνατό ιδεολογικό στράτευμα με ταλιμπανιστική νοοτροπία. Όχι, δεν αποσκοπούνε στην επίτευξη κάποιας ισότιμης κοινωνίας που θα τους αναγνωρίζει τα ίδια δικαιώματα, αλλά μια ολοκληρωτική επαναδιαμόρφωση των themes σε κάθε μορφή τέχνης και έφρασης, απο τον λόγο μέχρι το street painting, απο τις τηλεοπτικές σειρές μέχρι τον ρουχισμό των παρουσιαστών, απο την εκρίζωση των παραδόσεων ηθών/εθίμων μέχρι την επιβολή συγκεκριμένων ανθρωπότυπων στην pop κουλτούρα.Και όλα αυτά φυσικά συνοδευόμενα με εισροές υπέρογκων ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανθρώπων όπως η Sarkeesian.
              Η σέχτα των LGBT χρησιμοποιεί ιεροεξεταστικούς (μισογύνηδες, ομοφοβικοί χριστιανοί) αφορισμούς; Μιλάμε για ακριβώς το ίδιο πράγμα. Φυσικά στο συλλογισμό σου αγνοείς πως οι χριστιανοί από μεινονότητα έγιναν πλειονότητα αλλά αυτό είναι σίγουρα ασήμαντη λεπτομέρεια. Είναι προφανώς πως τα επόμενα χρόνια το 90% του πληθυσμού θα μετατραπεί σε τρανς ομοφυλόφιλους και θα κυνηγάει τους cis straight που δε θέλουν να αλλαξοπιστήσουν. Επίσης τι ακριβώς εννοείς για το περιθώριο; Η κοινωνία αυτό ακριβώς αυτό έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει με τους τρανς και τους ομοφυλόφιλους. Και μόλις τολμούν να βγουν από το καβούκι τους και να εμφανιστούν στα mainstream media χαμός γιατί κάποιοι προσβάλονται απλά και μόνο επειδή υπάρχουν οι τρανς άνθρωποι και δε θέλουν ούτε να τους βλέπουν. Μην ξεχάσουμε κιόλας πως οι πλουσιότεροι άνθρωποι αυτή τη στιγμή στον κόσμο είναι μαύρες λεσβίες τρανς γυναίκες...

              Δεν μιλάμε δηλαδή για έναν αγνού τύπου ακτιβισμό, αλλά για μια πολιτική ιδεολογία η οποία προσπαθεί να υποσκάψει και εν τέλει να επιβάλλει τις βλέψεις της για την κοινωνία και τον κόσμο προάγοντας τες ως κανονικότητα που ο άνθρωπος και ειδικά αυτό το μίασμα που λέγεται λευκός,straight άνδρας θα πρέπει να τις αποδεχτεί ή να καεί στο πυρ το εξώτερον. Μιλάμε δηλαδή, για ένα μόρφωμα, που έχει ξεκάθαρα ολοκληρωτικά/ρατσιστικά και Ναι, να το πούμε επιτέλους φασιστικά χαρακτηριστικά.
              Από τη μία έχεις μια ομάδα που επιζητά ισότιμη (και αφού είναι ισότιμη είναι και ορατή) θέση στην κοινωνία και διαμαρτύρεται που δεν την έχει και από την άλλη έχεις μια ομάδα που θεωρεί πως η πρώτη ομάδα θα πρέπει να μείνει κλεισμένη στο υπόγειό της γιατί της χαλάει την αισθητική (όταν δε δρα ενεργά για να την κλειδώσει στο υπόγειο). Μια από τις δύο ομάδες έχει πολύ ξεκάθαρα ολοκληρωτικά/ρατσιστικά και, ας το πούμε επιτέλους, φασιστικά χαρακτηριστικά. Ποια από τις δύο άραγε;

              Το πρόβλημα λοιπόν, - εξηγώ περαιτέρω - δεν είναι η σεξουαλική προτίμηση των χαρακτήρων, αλλά η δια της βίας εισαγωγής τους στο μέσο. Κάτι λέω δια της βίας, διότι γίνεται με τρόπο που είναι ξεκάθαρη επιβολή, γιατί κάτι που θα μπορούσε να ήτανε implied και δευτερευούσης σημασίας - ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ - γίνεται με τρόπο δεικτικό και IN YOUR FACE επειδή ακριβώς σε αυτό αποσκοπεί ως παράγωγο ολοκληρωτικής φύσεως νοημάτων και εισηγήσεων. Γιατί να ΠΡΕΠΕΙ να μου δείξεις δηλαδή την σεξουαλική προτίμηση του χψζ χαρακτήρα? Υπάρχει κάποιος λόγος? Βοηθάει με κάποιον τρόπο στα in game elements? Γιατί δεν με αφήνεις απλά να το συμπεράνω, να πω ΟΚ και πάμε παρακάτω? Γιατί είναι τόσο βαρύνουσας σημασίας κάτι που δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΕΠΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΑΣΗ παίκτη και τίτλου? Ή μήπως έχει? Ή μήπως έχει όταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΣΚΟΠΟΣ είναι η προβολή αυτού του ζητήματος παρά το τι συμβαίνει στον κόσμο και στους ήρωες του παιχνιδιού?
              Το θα πει δια βίας; Ο συγγραφέας γουστάρει LGBT άτομα, το παιχνίδι έχει LGBT άτομα. Τι δεν καταλαβαίνεις; Πώς είναι επιβολή; Τον δέρνει η Sarkeesian; Επίσης η αλήθεια είναι πως σε πάρα πολλά παιχνίδια βλέπεις τη σεξουαλική προτίμηση του χαρακτήρα, μπορώ να σου δώσω άπειρα παραδείγματα, με πιο απλό το Μάριο (για να μην πάω σε τίποτα Witcher). Και φυσικά υπάρχει λόγος. Όταν φτιάχνεις ένα χαρακτήρα, η σεξουαλική του προτίμηση είναι μέρος του, κάποιες φορές περισσότερο, κάποιες λιγότερο σημαντικό για την ιστορία του τίτλου. Η σεξουαλικότητα της Samus δεν είναι σημαντική, η σεξουαλικότητα του Geralt ή του Squall είναι όμως. Και στην περίπτωση του TLOS2 δεν ξέρω καν αν η σεξουαλικότητα των χαρακτήρων είναι σημαντικό στοιχείο ή απλά υπάρχει και το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν είναι το default που έχεις συνηθίσει.

              Originally posted by Squall Leonhart
              I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
              Originally posted by 丹野
              Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
              Originally posted by Ryu_gr
              υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

              Comment


              • #22
                Φυσικά δεν είμαι τόσο ανόητος να πιστεύω ότι υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Και η η φράξια των LBGT πατάει πάνω σε υπαρκτά προβλήματα για να προωθήσει την ατζέντα της. Ο εχθρός του εχθρού μου όμως δεν είναι πάντα φίλος μου. Και μπορεί να είναι πράγματι ιδιαιτέρως προσβλητικό και χυδαίο η Καρνασιανοποίηση της γυναίκας και η αντικειμενοποίηση της απο τις πλαστικές ξεκωλιάρες της showbiz, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η λύση είναι στην άλλη άκρη της κρεμάλας. Είναι ο κόσμος του άσπρου/μαύρου, ο κόσμος του αριβίστα/στριας που λέει "ζήσε και άσε τους άλλους να πεθαίνουν" που ταϊζει διαχρονικά το στόμα του λύκου. Είναι η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός του ανώνυμου πολίτη μπροστά στον εκμαυλισμό και στην καταστροφή της κοινωνικής συνοχής που αφήνει κενό που το καλύπτει το ίδιο πρόσωπο, αλλάζοντας απλά την μάσκα του κατα το δοκούν : Ο φασισμός.
                Δεν υπάρχει καμία λόγική συνέχεια στα συμπεράσματα που βγάζεις. Και φυσικά δε λέω πως δεν υπάρχουν θέματα από την πλευρά των "SJW", όπως θα έλεγες, όπως το wokeness και το cancelling (και πάρα πολλοί άνθρωποι αυτής της "κοινότητας" που απλά δεν είναι και πολύ καλοί άνθρωποι) αλλά αφενός δεν είναι τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που φοβάσαι πως είναι έτοιμα να καταστρέψουν τη δομή της κοινωνίας μας, αφετέρου είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν έχουν επηρεάσει τη ζωή σου με οποιονδήποτε τρόπο, ειδικά μάλιστα αν μένεις Ελλάδα.

                Σε πρώτη ανάγνωση αυτό που γράφεις είναι μια απολύτως λογική επαγωγή. Όμως το πρόβλημα με κάθε μορφή πολιτικής ορθότητας ξεκινάει όταν αυτή εκφράζει ιδέες και προσπαθεί να δημιουργήσει θέσφατα, ΠΑΡΑ και ΕΝΑΝΤΙΑ στην θέληση και τις απόψεις της πλειοψηφίας (EDIT : π.χ. η υιοθέτηση παιδιών απο ομόφυλα ζευγάρια) ακόμα και όταν αυτά μπορεί να είναι ή να φαντάζουν καλύτερα ως καλοπροαίρετα. Θέλω να πω ότι είμαι ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή κατηχισμού που κουνάει το δάχτυλο στην μούρη μας και δημιουργεί μορφές ιδεολογικής και εκφραστικής αστυνόμευσης. Οι κοινωνίες δεν μπορεί να βομβαρδίζονται απο διαδικασίες που ευαγγελίζονται την εξέλιξη μας ως είδος, επειδή έτσι συμφωνήσανε μια ομάδα μεταξύ τους, αλλά με φυσικό τρόπο και ομαλή ροή. Όταν δε αυτά ανάγονται σε μια μορφή κοσμοαλήθειας οι ατραποί που ανοίγονται είναι τουλάχιστον επικίνδυνοι. Για όποιον γνωρίζει απο νομικά, φτάνει ένα νομικό προηγούμενο για να δώσει αύριο στον χψζ υπέρμαχο αυτής της συνωμοταξίας το δικαίωμα στο να μετεξελίξει την δράση του απο ακτιβισμό σε κυνήγι μαγισσών. Έτσι, θα μπορώ εγώ την επόμενη μέρα να αναφέρω τον Naked Snake ως ομοφοβικό στις αρχές επειδή εν τη ρύμη του λόγου τον άκουσα να χρησιμοποιεί την λέξη "π...στης", άσχετα αν η χρήση της λέξης στην καθομιλουμένη έχει εντελώς διαφορετικό νόημα. Θα πρέπει δηλαδή να κυκλοφορώ με ένα λεξικό του ορθού λόγου, επειδή κινδυνεύω να χαρακτηριστώ και να σπιλωθώ ως φοβικός.
                Αυτό που δεν καταλαβαίνεις, ή δε θέλεις να καταλάβεις, είναι πως η γλώσσα μπορεί να έχει πολύ μεγάλη δύναμη. Η λέξη "πούστης" που λες πως χρησιμοποιείς εν τη ρύμη του λόγου μπορεί να μην έχει για σένα κάποια ιδιαίτερη σημασία αλλά μπορεί για κάποιον που την ακούει σε όλη του τη ζωή με άλλη έννοια να κάνει trigger πολύ άσχημα πράγματα, Από προσβολή εώς τρόμο. Οπότε μπορείς να είσαι καλός άνθρωπος και να σκεφτείς πως ο συνομιλητής σου, ο οποίος βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με εσένα στην κοινωνία, ίσως να έχει πρόβλημα με αυτή τη λέξη και θα προσπαθήσεις να μην τη χρησιμοποιήσεις ώστε να μην τον κάνεις να αισθανθεί άσχημα (ή κίνδυνο), ή μπορείς να είσαι μαλάκας και να το θεωρήσεις τεράστια προσβολή και υποχώρηση, καταπάτηση της ελευθερίας σου κλπ. Αντίστοιχα στις Η.Π.Α. να λες όλους τους μαύρους n****ers. Ούτως ή άλλως η κοινωνική συμβίωση απαιτεί συνεχώς να φιλατράρουμε τη γλώσσα μας ανάλογα με την παρέα και το μέρος άρα δεν είναι πως δεν το κάνουμε ασυναίσθητα.

                Και φυσικά, αξίζει να ρίξετε μια ματιά τι συμβαίνει σε χώρες που έχουν στον ποινικό τους κώδικα τέτοιου είδους απαγορεύσεις και τι αντίκτυπο εχουν στην κοινωνία τους. Το αποτέλεσμα μάλλον θα σας σοκάρει, καθώς είναι αποδεδειγμένο ιστορικά, ότι αυτό το οποίο διώκεις ως επαίσχυντο μέσω νομοθετικού πλαισίου και όχι δια μέσω παιδείας, εν τέλει το ενισχύεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατακόρυφη άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, όπου σε πολλές χώρες μάλιστα είναι εκτός νόμου. Άρα το πρόβλημα ΔΕΝ λύνεται με brainwashing διαδικασίες και θεματικές υπερπροβολές αλλά μάλλον επιδεινώνεται.
                Πες μας, τι τρομακτικό συμβαίνει σε αυτές τις κοινωνίες;
                Τώρα ότι θα συνέδεες την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων με το δικαιωματισμό δεν το περίμενα. Και οι κύριοι υπαίτιοι για την άνοδο του ναζισμού ήταν μάλλον οι Εβραίοι.


                Ο Scott Doplh, ήτανε bisexual και ο Vamp εραστής του. O Otacon, πηδούσε την μητριά του ενώ η αδερφούλα του κολυμπούσε στην πισίνα. Η Strangelove, μόνο στην χροιά της The Boss απο το Mammal Pod βάραγε squirting ολυμπιακών επιδόσεων. Στο PW, υπήρχε σκηνή που χωνώσουνε στο κουτί με τον Καζ και έκανες αγαπούλες ως Big Boss. Στο MGS2 ο Raiden προβάλλεται ως τόσο θηλυπρεπής που ο πρόεδρος των ΗΠΑ πάει να τον ματσακωνιάσει όταν τον πρωτοσυναντά.Για τον Volgin να πω κάτι? Όχι φαντάζομαι δεν χρειάζεται.
                Δε μου λέει τίποτα όλο αυτό. Δεν είσαι ο πρώτος ομοφοβικός που λέει "δεν είμαι ομοφοβικός, αφού έχω φίλο γκέι", ή "δεν είμαι ρατσιστής, αφού έχω φίλο μαύρο" αφού έχουν πει κάτι ξεκάθαρα ομοφοβικό και ρατσιστικό αντίστοιχα. Μπορείς κάλλιστα να είσαι ομοφοβικός ή τρανσφοβικός και να είσαι γκέι ή γυναίκα και να είσαι σεξίστρια.


                Υ.Γ. Θέλω να δηλώσω απερίφραστα, ότι σκοπός μου είναι να ανοίξουμε την θεματική αυτή γύρω απο το gaming και την επιρροή των κοινωνικών trends επάνω του, και όχι να κηρύξω πόλεμο ενάντια στον οποιονδήποτε.
                Οτιδήποτε άλλο έχεις γράψει δηλώνει το ακριβώς αντίθετο.


                Προσωπικά δεν έχω παίξει ούτε το πρώτο παιχνίδι και δε σκοπεύω να το παίξω γιατί δε με τραβάει όπως δε με τραβάει και το Uncharted. Αλλά πραγματικά ελπίζω να μην υποκύψουν στην πίεση που δέχονται από τα crybabies και να βγάλουν το παιχνίδι όπως το οραματίστηκαν. Μπορεί να είναι καλό, μπορεί όχι, σίγουρα όμως αυτό δε θα έχει σχέση με την "κριτική" τους.

                Το πιο τραγικό για μένα είναι πως ενώ στην αρχή είχε βγει η φήμη πως το leak έγινε ως αντίποινα των εργασιακών πρακτικών της ND (για της οποίες έχει μιλήσει πολλές φορές η Hennig παρόλο που σε κάποιο βαθμό είναι συνυπεύθυνη), στη gaming κοινότητα δεν κουνήθηκε φύλλο με εξαίρεση κάποια sites. Με το που βγήκε η φήμη πως έγινε επειδή δεν συμφωνούσαν με την "SJW" (OMG!!! γεμίσανε το παιχνίδι μου με γυναίκες, μαύρους, γκει και τρανς, δεχόμαστε επίθεση σας λέω!!!111) τροπή της ιστορίας του παιχνιδιού πήρε φωτιά το internet και δίνουν και δίκιο στον υποτιθέμενο leaker. Δηλαδή, είναι πολύ λογικό να έχεις προσλάβει έναν καμεραμάν για την ταινία σου και να επιμένει πως το casting πρέπει να γίνει όπως το θέλει εκείνος! Πραγματικά, ποιος θέλει στη δουλειά του έναν τέτοιο άνθρωπο (αυτή η εκδοχή δε μου φαίνεται πολύ πιθανή πάντως); Οι αγνοί gamers δε δίνουν δεκάρα για το αν η ND έχει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και φέρεται στους υπαλλήλους της σα να είναι σκλάβοι (πράγμα που έχει επιπτώσεις και στην σωματική και στην ψυχική τους υγεία) αλλά εξανίσταται επειδή υπάρχουν trans χαρακτήρες (που μάλλον δεν είναι τρανς) και τρανς συντελεστές. Προτεραιότητες...
                Το χειρότερο στην προκειμένη περίπτωση είναι πως η ND χρησιμοποιεί τα woke LGBT θέματα ως whitewashing και virtue signaling ως αντιπερισπασμό για τις εργασιακές της πρακτικές. Αυτό είναι όντως ένα θέμα...
                Originally posted by Squall Leonhart
                I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                Originally posted by 丹野
                Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                Originally posted by Ryu_gr
                υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                Comment


                • #23
                  Η άποψη του straier, που εκφράστηκε πολύ ωραία και ξεκαρδιστικά (και πολύ πιο εύγλωττα απ όσο μπορώ εγω να το κάνω), είναι σχεδόν αυτούσια με τη δική μου που καλώς ή κακώς δεν μπήκα στον κόπο να παραθέσω αναλυτικά. Με επίκεντρο και με ουσία αυτό

                  Από τη μία έχεις μια ομάδα που επιζητά ισότιμη (και αφού είναι ισότιμη είναι και ορατή) θέση στην κοινωνία και διαμαρτύρεται που δεν την έχει και από την άλλη έχεις μια ομάδα που θεωρεί πως η πρώτη ομάδα θα πρέπει να μείνει κλεισμένη στο υπόγειό της γιατί της χαλάει την αισθητική (όταν δε δρα ενεργά για να την κλειδώσει στο υπόγειο). Μια από τις δύο ομάδες έχει πολύ ξεκάθαρα ολοκληρωτικά/ρατσιστικά και, ας το πούμε επιτέλους, φασιστικά χαρακτηριστικά. Ποια από τις δύο άραγε;
                  Last edited by Raf; 20-05-2020, 02:55 AM.

                  Comment


                  • #24
                    Αγόρι μου, εσένα περίμενα! Πρώτα πάνε γρήγορα και ψώνισε όχι μία αλλά πολλές τηβέννους. Σου χρειάζονται.

                    Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι ακριβώς λες εδώ. Ο Neil Druckmann, ο συγγραφέας του πρώτου Last of Us είναι υπεύθυνος πραξικοπήματος για την κατεύθυνση που έχει πάρει το TLOS2. Πώς ακριβώς το κατάφερε; Έκανε πραξικόπημα στο μυαλό του ώστε να γεμίσει το δεύτερο παιχνίδι με LGBT χαρακτήρες ενώ δεν ήθελε; Εφόσον ο άνθρωπος ασχολείται με φεμινισμό και LGBT γενικότερα είναι απόλυτα λογικό αυτό να φαίνεται και στα δημιουργήματά του.
                    Το πρόβλημα μου δεν είναι ότι ασχολείται με LBGT και φεμινισμό, αλλά αυτό θα το χες καταλάβει αν όντως είχες ΔΙΑΒΑΣΕΙ αυτά που γράφω. Το πρόβλημα μου είναι ότι είναι ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ με αυτά σε σημείο που οι ιδεολογίες (μάλλον ιδεοληψίες) του να τον κάνουν να μην επιδέχεται την αντίθετη άποψη, και να ανάγονται (όπως είδαμε και απο την υπερπροβολή και υπερχρησιμοποίηση τους στα trailer και φυσικά και στο περιεχόμενο) ως σημαντικότερες στιγμές. Και το λέω αυτό διότι είμαι σίγουρος ότι είχε πλήρη επίγνωση ότι το feedback θα είναι ως επι το πλείστον αρνητικό (όπως και έγινε) και παρόλαυτα το έκανε με τον κίνδυνο της ζημιάς σε επίπεδο πωλήσεων να είναι πιο ορατή απο ποτέ. Τι υποδηλώνει αυτό? Υποδηλώνει έναν άνθρωπο φανατικά ταγμένο σε έναν σκοπό. Είναι τόσο δε ταλιμπανάκος, που απέλυσε εργαζόμενο που απλά είχε ένσταση για μια σκηνή του Uncharted 4 όπου η Nadine δέρνει τον Drake, χαρακτηρίζοντας τον ως σεξιστή. Ω θεέ μου, έχει αντίθετη άποψη! Κινδυνεύουμε απο τους ομοφοβικούς σεξιστές!! 111



                    Αυτή η παράγραφος είναι εντελώς ανιστόρητη. Ο φασισμός έχει πολύ συγκεκριμένα ιδεοκοινωνικοπολιτικά στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με το LGBT κίνημα, για την ακρίβεια μάλλον έρχονται σε αντίθεση σε μεγάλο βαθμό. Και για απολύτως πρακτικούς λόγους βέβαια. Δε βγάζει νόημα ούτε από θέμα οικονομίας να χρησιμοποιήσεις μια περιθωριοποιημένη ομάδα για να επιβάλεις φασισμό. Και τι ακριβώς θα γίνει; Θα βγουν οι γκει και οι τρανς και θα κλείσουν τους straight σε στρατόπεδα συγκέντρωσης;
                    Η πολιτική ορθότητα δεν έχει να κάνει καθόλου με αυτό, είναι μία προτροπή να σέβεσαι τους γύρω σου και να φιλτράρεις πως μιλάς και πως φέρεσαι όπως ίσως θα σου έλεγε και η γιαγιά σου. Και είναι κάτι που κάνουμε ούτως ή άλλως εφόσον θέλουμε να ζούμε σε μια κοινωνία με άλλους ανθρώπους.

                    Είσαι άσχετος. Ο φασισμός ως ολοκληρωτικό καθεστώς, βασίζεται,αναπνέει, τροφοδοτείται απο την έννοια της πολιτικής ορθότητας και του ορθού λόγου εν γένει. Και μια περιθωριοποιημένη ομάδα σε μια μπυραρία του Μονάχου κάποτε μετεξελίχθηκε στο Γ Ραιχ. Και τον κόσμο τον κυβερνάνε 5 τραπεζίτες.Όχι δεν θα βγουν οι LBGT να μας κλείσουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά πιθανότατα - η φονταμενταλιστική τους φράξια, όχι συλλήβδην - θα μας στείλουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου (βάλε τήβεννο) για να μας δικάσουν για ρητορική μίσους επειδή μπορεί να μας ξεφύγει μια λέξη που δεν ανήκει στο λεξιλόγιο ορθού λόγου, ακόμα και αν αυτή/αυτές χρησιμοποιούνται εδώ και ΑΙΩΝΕΣ στην καθομιλουμένη όλων των λαών του κόσμου. Ελπίζω τουλάχιστον να μας διευκολύνουν και να μοιράσουν δωρεάν μπροσούρες έκφρασης και συμπεριφοράς. Θα διαβάζουμε τον Ριζοσπάστη κάτω απ΄τα ΝΕΑ πάλι, το βλέπω εγώ.

                    Αυτό είναι απλά λάθος και εντελώς ανιστόρητο. Η τέχνη πάντα αντανακλούσε και παρήγαγε πολιτική, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο. Μερικά σκόρπια παραδείγματα Ο Μαγικός Αυλός του Μότσαρτ που πρόβαλε τα ιδεώδη της μασονίας ή η Γκερνίκα του Πικάσσο που είναι απεικόνιση του βομβαρδισμού της πόλης από τους Ναζί.
                    Δεν καταλαβαίνεις ή μάλλον ακούς για πρώτη φορά στην ζωή σου την έννοια "στρατευμένη τέχνη". Αυτά που λές δεν είναι παραδείγματα στρατευμένης τέχνης, γιατί δεν είναι πρόδηλα, αλλά αλληγορικά. Δηλαδή εσύ βλέπεις την Γκουέρνικα και λες "Ωχ! Πως την κατάντησαν έτσι την Δρέσδη χρεστούλη μου!". Στρατευμένη τέχνη είναι η Λένι Ρίφενσταλ, η οποία χρησιμοποίησε τις κινηματογραφικές της ικανότητες για την προβολή των παρελάσεων/ομιλιών,συγκεντρώσεων των Ναζί, και παρουσίαζε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ως ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη. Στρατευμένη τέχνη, είναι μια μπάντα όπως π.χ. οι Υπεραστικοί (που είναι και φίλοι btw) που τραγουδούν με αμιγώς πολιτικοποιημένο στίχο απο επιλογή γιατί θέλουν να προβάλλουν μέσω της μουσικής κάτι άλλο (το πολιτικό ιδεώδες). Αυτό όμως επέρχεται με κάποιο δημιουργικό κόστος, γιατί μπαίνουν εξ'ορισμού στεγανά στην έκφραση που πρέπει να εξυπηρετεί τον σκοπό. Γι'αυτό και λέω ότι αυτού του είδους η "τέχνη" δεν είναι ΤΕΧΝΗ.

                    So fucking what? Πραγματικά πόσες φορές σκέφτεσαι από ποιους αποτελείται η ομάδα ανάπτυξης; Προσωπικά δε με ενδιαφέρει κι ας αποτελείται από ροζ τρανς ομορφυλόφιλα κουνέλια αν μου αρέσει το παιχνίδι. Αν είναι ρατσιστές είναι όντως προβληματικό (καλό θα ήταν βέβαια να παραθέσεις και κάποιες πηγές για τον ισχυρισμό σου) αλλά προφανώς το πρόβλημά σου δεν είναι αυτό γιατί αλλιώς δε θα είχες δομήσει έτσι την πρόταση
                    Για τον Ιαν Αλεξάντερ έχω παραθέσει ήδη tweet που αναφέρεται υποτιμητικά στους λευκούς ως "white boys with no talent", (δεν ήξερες ότι μπορεί να υπάρχει και ρατσισμός ενάντια σε λευκούς? Αφου έχεις μαστερ στην ρατσιστολογία.)

                    Άλλωστε, δεδομένου ότι είσαι και τόσο φανατικός πολέμιος της πολιτικής ορθότητας προφανώς δε σε ενοχλεί αν έχουν ρατσιστικές απόψεις.
                    Άρα έχουμε τον εξής τύπο : Πολέμιος της πολεμικής ορθότητας = Ρατσιστής. Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει.

                    Απίστευτο! Η συνέχεια του παιχνιδιού θα έχει έναν νέο χαρακτήρα! Φέρτε τις γκιλοτίνες!
                    Εδώ μάλλον έχεις αρχίσει να παθαίνεις παράνοια και κάπου είδες ότι έχω πρόβλημα με ένα sequel να έχει άλλον πρωταγωνιστή.

                    To γεγονός ότι είναι τρανς επίσης γιατί είναι προβληματικό; Που παρεμπιπτόντως μάλλον δεν ισχύει, είναι απλά μια μυώδης, άσχημη γυναίκα
                    Στην δίνω την επιφύλαξη.

                    Υποθέτω πριν πας να δεις sequel ταινίας ή να αγοράσεις sequel βιβλίου διαβάζεις όλη την ιστορία σε περίληψη πρώτα για να σιγουρευτείς πως δε θα πεθάνει κανείς σημαντικός και δώσεις τσάμπα λεφτά.
                    Αυτό το συμπέρασμα είναι μάλλον και αυτό απόρροια της παράνοιας. Παρόλαυτα μιας και δεν έχεις παίξει το πρώτο installment προφανώς σου είναι δύσκολο να καταλάβεις πόσο δυσκολοχώνευτο είναι αυτό για το κοινό. Και μάντεψε. Δεν είναι δυσκολοχώνευτο επειδή συμβαίνει, αλλά ο τρόπος που συμβαίνει και κυρίως απο ΠΟΙΟΝ/ΠΟΙΑ. Δεν εξανίσταται το 90% των gamers επειδή "κλαψ, σκοτώσανε τους πρωταγωνιστές του πρώτου" αλλά επειδή αυτό γίνεται δια χειρός μιας περσόνας που έχει μισηθεί ήδη απο την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Δηλαδή απο τους ρατσιστές,ομοτρανςτζεισοναντιγονικοφοβικους που αποτελουν στην συγκεκριμένη περίπτωση το συντριπτικό ποσοστό των gamers.

                    ; Να σε ενημερώσω πάντως πως στα περισσότερο άνιμε τα περισσότερα αγόρια και νεαροί άνδρες (π.χ. Naruto) παίζονται από γυναίκες. Ξέρω, childhood ruined κλπ...
                    Το Naruto δεν το παρακολουθούσα ποτέ. Το Dragonball το γνωρίζω και οι φωνές γαμάνε. Και η παιδική μου ηλικία επίσης.

                    Το γεγονός πως υπάρχει μια ομοφοβική χριστιανική σέχτα στο παιχνίδι γιατί είναι προβληματικό; Δεν είναι δα και τόσο σπάνιο να βρεις χριστιανό που είναι ομοφοβικός
                    Λοιπόν αυτό θα το κολλήσω με αυτό...

                    Το γιατί όχι κάτι άλλο είναι απίστευτα ηλίθια ερώτηση σε αυτό το context αλλά αφού χρειάζεται εξήγηση θα δώσω μία. Οι ομοφοβικοί μουσουλμάνοι εξολοθρεύτηκαν από τους ομοφοβικούς χριστιανούς αφού ήταν πολλοί λιγότεροι.
                    Είναι πολύ δελεαστικό εδώ να απαντήσω απλώς : ΧΑΧΑΧΑΧΑ, αλλά κομμάτια να γίνει. Δεν είναι δα και τόσο σπάνιο να βρεις χριστιανούς ομοφοβικούς και οι μουσουλμάνοι ομοφοβικοί εξολοθρεύτηκαν επειδή ήτανε πολλοί λιγότεροι.....Οι μουσουλμάνοι ομοφοβικοί εξολοθρεύτηκαν! Μια θρησκεία ΩΔΗ στην ομοφοβία εξολοθρεύτηκε! Εκτός αν εννοείς στον φανταστικό κόσμο του TLOS και δεν κατάλαβα καλά. Γιατί οτιδήποτε άλλο είναι για ατάκα σεφερλή στο δελφινάριο στην καλύτερη.

                    Φυσικά στο συλλογισμό σου αγνοείς πως οι χριστιανοί από μεινονότητα έγιναν πλειονότητα αλλά αυτό είναι σίγουρα ασήμαντη λεπτομέρεια. Είναι προφανώς πως τα επόμενα χρόνια το 90% του πληθυσμού θα μετατραπεί σε τρανς ομοφυλόφιλους και θα κυνηγάει τους cis straight που δε θέλουν να αλλαξοπιστήσουν.
                    Τα παμε παραπάνω αυτά. Οι αριθμοί δεν είναι πανάκεια. Σε κυβερνάει ο Κούλης τώρα χωρίς απλή αναλογική. Τι δεν καταλαβαίνεις? Που ζεις? Στο νεφέλωμα του Μαγγελάνου?

                    Και μόλις τολμούν να βγουν από το καβούκι τους και να εμφανιστούν στα mainstream media χαμός γιατί κάποιοι προσβάλονται απλά και μόνο επειδή υπάρχουν οι τρανς άνθρωποι και δε θέλουν ούτε να τους βλέπουν.
                    Προφανώς έχεις πετάξει την τηλεόραση σου στα σκουπίδια. Όχι ότι έχεις άδικο αν το κανες. Στα mainstream media όχι απλά εμφανίζονται αλλά είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ. Για να μην μιλήσουμε για τον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου που γνωρίζω απο ίδιες μαρτυρίες φίλων ηθοποιών ότι αν δεν περάσεις απο την καλίμπρα δεν απαγγέλεις ούτε Κατμαν.

                    Από τη μία έχεις μια ομάδα που επιζητά ισότιμη (και αφού είναι ισότιμη είναι και ορατή) θέση στην κοινωνία και διαμαρτύρεται που δεν την έχει και από την άλλη έχεις μια ομάδα που θεωρεί πως η πρώτη ομάδα θα πρέπει να μείνει κλεισμένη στο υπόγειό της γιατί της χαλάει την αισθητική
                    Δικιά σου ερμηνεία. Και αυτή η ομάδα που λες, δεν υπάρχει. Η ομάδα που περιγράφεις εσύ ως πρώτη δεν είναι ομάδα, γιατί δεν συμμετέχει σε τέτοια καραγκιοζιλίκια τύπου Pride και έχω μιλήσει με πάρα πολλούς απο αυτούς που τα θεωρούν προσβλητικά για τους ίδιους. Αυτοί, επιζητούν το ίδιο που επιζητούσε και Μοργκαν Φρίμαν σε μια εξαιρετική τοποθέτηση του για το πως θα πολεμήσουμε τον ρατσισμό όπου λέει : "Stop talking about it.Stop calling me black man and I'll stop calling you a white man. Just call me by my name." Δηλαδή επιζητούν την αποδοχή όχι μέσω υστερικών κραυγών, αλλά μέσω της παύσης της προβολής του ζητήματος και την αποδοχή του απλά ως φυσιολογικού μέρους της κοινωνίας. Δεν σου λένε κάνε τα στραβά μάτια, σου λένε απλά αποδέξου του και φύγε απο αυτό γιατί είμαι πολλά περισσότερα απο την σεξουαλική μου προτίμηση. Η σέχτα των ζηλωτών όμως αρνείται να σταματήσει τον πόλεμο κατα πάντων που έχει στήσει, και προτιμά να κυνηγά ακόμα και φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν. Οπως καλή ώρα εδώ.

                    Comment


                    • #25
                      Το θα πει δια βίας; Ο συγγραφέας γουστάρει LGBT άτομα, το παιχνίδι έχει LGBT άτομα. Τι δεν καταλαβαίνεις; Πώς είναι επιβολή; Τον δέρνει η Sarkeesian; Επίσης η αλήθεια είναι πως σε πάρα πολλά παιχνίδια βλέπεις τη σεξουαλική προτίμηση του χαρακτήρα, μπορώ να σου δώσω άπειρα παραδείγματα, με πιο απλό το Μάριο (για να μην πάω σε τίποτα Witcher). Και φυσικά υπάρχει λόγος. Όταν φτιάχνεις ένα χαρακτήρα, η σεξουαλική του προτίμηση είναι μέρος του, κάποιες φορές περισσότερο, κάποιες λιγότερο σημαντικό για την ιστορία του τίτλου. Η σεξουαλικότητα της Samus δεν είναι σημαντική, η σεξουαλικότητα του Geralt ή του Squall είναι όμως. Και στην περίπτωση του TLOS2 δεν ξέρω καν αν η σεξουαλικότητα των χαρακτήρων είναι σημαντικό στοιχείο ή απλά υπάρχει και το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν είναι το default που έχεις συνηθίσει.
                      Εδώ πλέον καταλαβαίνω ότι δεν έχεις κανέναν δόλο.Δεν είναι ότι δεν θες να καταλάβεις αυτό που έχω εξηγήσει 100 φορές παραπάνω, αλλά ότι μάλλον δεν μπορείς. Είδες ρε φίλε κάνα trailer με τον Γκέραλντ (το παράδειγμα του Μάριο το θεωρώ αστείο) να πηδιέται με όλο το χαρέμι του στο Witcher πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού? Έτσι έγινε promote το Witcher? Ή προμοταρίστηκε στην βάση του gameplay και της ιστορίας? Έπρεπε να ΠΑΙΞΕΙΣ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ GAME ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ. Αν σου δείχνανε δλδ συνεχώς σε κάθε trailer την σεξουαλική προτίμηση του Geralt τι θα έλεγες τότε? Θα σε ενδιέφερε? Όχι. Ή μάλλον θα βγαζες άναρθρες κραυγές περι "σεξισμού...και ωχ Μπαναγίτσα μου τι θα γίνει με την ματσίλα που μας προβάλλουν!111" αλλά τώρα που έχουμε δει εκτενής αναφορές στις σεξουαλικές προτιμήσεις των χαρακτήρων του TLOS λες και είναι το ΜΕΓΑ ζητούμενο που πρέπει να υπερπροβληθεί μην τυχόν και δεν το καταλάβατε δεν σε ενοχλεί, γιατί είναι το default που έχεις συνηθίσει(?)

                      Δεν υπάρχει καμία λόγική συνέχεια στα συμπεράσματα που βγάζεις.
                      Υπάρχει ρε φίλε. Γιατί κυκλοφορεί πολύ ΜΑΛΑΚΙΑ σε αυτόν τον κοσμάκη, και ο περισσότερος κόσμος δεν συμμετέχει ενεργά σε διαδικασίες ζύμωσης απο τα κάτω που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κοινωνική ενότητα και να λύσουν και όλα αυτά τα προβλήματα χωρίς να χρειάζεται να σχηματίζονται ακραίες φράξιες που τελικά καθοδηγούνται απο ιθύνοντες νους τύπου Sarkeesian που τα κονομάνε στην υγειά των κορόϊδων στο τέλος της μέρας. Ο απομονωτισμός και η εγωκεντρικότητα της νοοτροπίας του συστήματος της ελεύθερης αγοράς έχει οδηγήσει στην πόλωση που βλέπεις.

                      Η λέξη "πούστης" που λες πως χρησιμοποιείς εν τη ρύμη του λόγου μπορεί να μην έχει για σένα κάποια ιδιαίτερη σημασία αλλά μπορεί για κάποιον που την ακούει σε όλη του τη ζωή με άλλη έννοια να κάνει trigger πολύ άσχημα πράγματα, Από προσβολή εώς τρόμο
                      Αυτό μου θυμίζει τον αντικαπνιστικό νόμο της Αυστραλίας, όπου μπορείς να φας πρόστιμο αν καπνίσει δίπλα ή κοντά σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. Και αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και αν ΔΕΝ γνώριζες ότι πάσχουν απο κάποιο πρόβλημα. Μιλάω απο ίδια εμπειρία. Δεν ξαναπάω Αυστραλία, ελπίζω όμως να μην έρθει αυτή εδώ. Εγώ πάντως με αυτό που γράφεις τρόμαξα μια φορά.

                      Οπότε μπορείς να είσαι καλός άνθρωπος και να σκεφτείς πως ο συνομιλητής σου, ο οποίος βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με εσένα στην κοινωνία, ίσως να έχει πρόβλημα με αυτή τη λέξη και θα προσπαθήσεις να μην τη χρησιμοποιήσεις ώστε να μην τον κάνεις να αισθανθεί άσχημα (ή κίνδυνο), ή μπορείς να είσαι μαλάκας και να το θεωρήσεις τεράστια προσβολή και υποχώρηση, καταπάτηση της ελευθερίας σου κλπ.
                      Α οκ αν εννοούσες σε απευθείας συνομιλία ανακαλώ το προηγούμενο. Δεν το συζητάμε καν αυτό. Αν το ακούσει όμως περνόντας απο δίπλα και εγώ δεν τον ξέρω? Τι γίνεται?

                      Πες μας, τι τρομακτικό συμβαίνει σε αυτές τις κοινωνίες;
                      Τώρα ότι θα συνέδεες την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων με το δικαιωματισμό δεν το περίμενα. Και οι κύριοι υπαίτιοι για την άνοδο του ναζισμού ήταν μάλλον οι Εβραίοι.
                      Καλά λέω ότι δεν διάβασες τίποτα. Που βλέπεις να συνδέω την άνοδο των ακροδεξιών με τον δικαιωματισμό? Δεν την συνδέω με αυτόν, την συνδέω με το νομοθετικό πλαίσιο που τους απαγορεύει την σύσταση ως νομικό πρόσωπο/ομάδα/κόμμα κλπ. Και τα αποτελέσματα σε αυτές τις χώρες είναι ακριβώς τα αντίθετα με τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας να αυξάνονται Στην Ουγγαρία υπάρχει νόμος ενάντια στην άρνηση του Ολοκαυτώματος, όμως έχουνε πρωθυπουργό Όρμπαν. Στην Γαλλία, υπάρχει νόμος κατα της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων. Η Λε Πεν όμως έιναι καβάλα στο άλογο.Στην Γερμανία που διώκεται βάσει Συντάγματος ο Ναζισμός, τα νεοναζιστικά εγκλήματα αποτελούν μια σταθερά αυξανόμενη τάση. Με την ίδια λογική λοιπόν λέω : Αν φιμώσεις κάποιον, δυναμώνεις την φωνή του. Και το γεγονός ότι σήμερα ο Druckmann και το συνάφι του αφαιρούν σχόλια,κριτικές και αντίθετες απόψεις που τις χαρακτηρίζουν συλλήβδην ως ομοφοβικές, μάντεψε τι αντίκτυπο θα έχει. Θα ενισχύσει το hate προς το game, και κατ΄επεκταση και στο κοινωνικοπολιτικο του μήνυμα. Όπως δηλαδή ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Και αυτό γιατί επέλεξε να διαμορφώσει το game στην βάση της ιδεοληψίας και όχι στην βάση της δημιουργικότητας του καλλιτέχνη (μη χέσω).

                      Δε μου λέει τίποτα όλο αυτό. Δεν είσαι ο πρώτος ομοφοβικός που λέει "δεν είμαι ομοφοβικός, αφού έχω φίλο γκέι", ή "δεν είμαι ρατσιστής, αφού έχω φίλο μαύρο" αφού έχουν πει κάτι ξεκάθαρα ομοφοβικό και ρατσιστικό αντίστοιχα
                      Πωτς γκένεν αυτό? Είμαι ομοφοβικός και έχω φίλο γκέυ? Είμαι ρατσιστής αλλά έχω φίλο μαύρο? Δηλαδή θες να μου πεις οτι παίζει να δω τον Μιχαλολιάκο να κάνει παρέα με τον Τζέισον Αντιγόνη και τον Ολισαντέμπε? Όσο ζεις μαθαίνεις....Αλλά οκ, ας πούμε ότι μπορεί και να γίνει. Εγώ που είσαι τόσο σίγουρος και μου χεις προσάψει ήδη ταμπέλα ως SJW που είσαι, πως ΑΝΕΧΟΜΑΙ να έχω ως αγαπημένο franchise ένα που ΒΡΙΘΕΙ τέτοιων χαρακτήρων και αναφορών? Αφού είπαμε, βλέπω LBGT και βγάζω φλύκταινες. Γιατί είμαι οπαδός μιας τέτοιας σειράς που προβάλλει τέτοιους χαρακτήρες? Αλλά απ'ότι καταλαβαίνω απο τα συμφραζόμενα, φτάνει να πεις κάτι που δεν εμπίπτει στους κανόνες ορθής συμπεριφοράς που υπάρχουν στο....κεφάλι σου, για να σπιλωθείς ως ομοφοβικός και ρατσιστής ακόμα και αν στην πράξη και δη στην ιερότερη αυτή της φιλίας δεν είσαι! ΟΥΑΟΥ!!! Μαζί με την τήβεννο, βάλε και ένα πηλίκιο με το Tottenkopf.


                      Υ.Γ. Συμφωνώ για τις αναφορές του εργασιακού Μεσαίωνα στην ND. Και δεν αφορά μόνον αυτή αλλά πολλά studio.​

                      Comment


                      • #26
                        Διαβαζοντας το post του Straier, θελω να πω οτι ισως εχουν παρεξηγηθει λιγο αυτα που λεει ο Snake. Θα σχολιασω μερικα σημεια και ισως επανελθω αυριο, επισης αν κανω καπου λαθος και δεν το ερμηνευω σωστα τοτε ας με διορθωσει.

                        Από τη μία έχεις μια ομάδα που επιζητά ισότιμη (και αφού είναι ισότιμη είναι και ορατή) θέση στην κοινωνία και διαμαρτύρεται που δεν την έχει και από την άλλη έχεις μια ομάδα που θεωρεί πως η πρώτη ομάδα θα πρέπει να μείνει κλεισμένη στο υπόγειό της γιατί της χαλάει την αισθητική (όταν δε δρα ενεργά για να την κλειδώσει στο υπόγειο). Μια από τις δύο ομάδες έχει πολύ ξεκάθαρα ολοκληρωτικά/ρατσιστικά και, ας το πούμε επιτέλους, φασιστικά χαρακτηριστικά. Ποια από τις δύο άραγε;
                        Δεν νομιζω οτι διαφωνει κανεις με αυτο, ομως δεν θεωρω οτι ο Snake μιλησε για τις συγκεκριμενες ομαδες αυτες καθαυτες, με τι οποιες αν καταλαβαινω καλα δεν εχει κανενα προβλημα και κατα συνεπεια κακως χαρακτηριζεται ως ομοφοβικος (θα εξηγησω τι εννοω), μιλησε για τις οργανωσεις που εχουν αυτοανακυρηχθει ως εκφραστες αυτων των ομαδων και προασπιστες των δικαιωματων τους. Ειναι κατα των συγκεκριμενων οργανωσεων-συγκεκριμενων ατομων στην προκειμενη περιπτωση, σε αυτους αναφερθηκε ως σεχτες, και εναντιωθηκε απλα στις πρακτικες που ακολουθουν. Υπο αυτη την εννοια, και για να επιστρεψω, θεωρω αστοχο να τον χαρακτηρισει καποιος ομοφοβικο για τον ιδιο λογο που μπορει να πω εγω κατι εναντια στον Συριζα ή στο ΚΚΕ και να με χαρακτηρισει καποιος δεξιο. Για παραδειγμα το οτι δεν συμφωνω με μια συγκεκριμενη παραταξη ας το πουμε δεν με καθιστα αυτοματα αντιθετο με την ιδεολογια που υποτιθεται οτι πρεσβεύει. Μπορει να συμφωνω με την ιδεολογια και να μην συμφωνω με την παραταξη (για διαφορους λογους), ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.

                        Edit: Μερικα ακομα παραδειγματα για να ειμαστε σιγουροι οτι καταλαβαινουμε τι λεμε, μπορει να ειμαι εργαζομενος μιας εταιρειας και να νοιαζομαι για το μελλον μου και το μελλον των συναδελφων μου αλλα παρολα αυτα να μην συμφωνω με τους συνδικαλιστες της εταιρειας. Μπορει να ειμαι γυναικα ομοφιλοφυλος και να μου αρεσει η Bayonetta σαν χαρακτηρας παροτι φοραει τακουνια. Μπορει να ειμαι ομοφιλοφυλος και να μην μου αρεσει που οι δημιουργοι του TLoU σβηνουν posts που κριτικάρουν το παιχνιδι για την θεματικη του γιατι θεωρω οτι καθε ανθρωπος εχει δικαιωμα στο να πει ελευθερα την αποψη του. Με αλλα λογια, το οτι εχω κοινη σεξουαλικοτητα ή χρωμα ή γλωσσα ή δεν ξερω γω τι με καποιον αλλο ανθρωπο (ο οποιος στην προκειμενη περιπτωση εχει περισσοτερη φωνη απο μενα) δεν συνεπαγεται αυτοματα οτι συμφωνω μαζι του.

                        Η σέχτα των LGBT χρησιμοποιεί ιεροεξεταστικούς (μισογύνηδες, ομοφοβικοί χριστιανοί) αφορισμούς; Μιλάμε για ακριβώς το ίδιο πράγμα. Φυσικά στο συλλογισμό σου αγνοείς πως οι χριστιανοί από μεινονότητα έγιναν πλειονότητα αλλά αυτό είναι σίγουρα ασήμαντη λεπτομέρεια. Είναι προφανώς πως τα επόμενα χρόνια το 90% του πληθυσμού θα μετατραπεί σε τρανς ομοφυλόφιλους και θα κυνηγάει τους cis straight που δε θέλουν να αλλαξοπιστήσουν. Επίσης τι ακριβώς εννοείς για το περιθώριο; Η κοινωνία αυτό ακριβώς αυτό έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει με τους τρανς και τους ομοφυλόφιλους.
                        Ξανα, ως σεχτα δεν αναφερθηκαν οι LGBT, αλλα διαφορες οργανωσεις που θεωρουν τον εαυτο τους εκφραστη τους και κερδιζουν εδαφος σε διαφορους τομεις τα τελευταια χρονια, ειδικα σε μεγαλες παραγωγες του κινηματογραφου και οπως φαινεται και στα video games (και αλλου φυσικα). Προσωπικα αυτο καταλαβα. Αυτοι οι ανθρωποι, σε αντιθεση με τους LGBT, δεν ειναι στο περιθωριο. To αν τωρα αυτο ειναι θετικο ή αρνητικο μπορει ο καθενας να το κρινει, και θα το δουμε φυσικα και στο μελλον, απλα ξαναλεω οτι θεωρω πως ο Snake αλλο πραγμα προσπαθει να πει.

                        Η πολιτική ορθότητα δεν έχει να κάνει καθόλου με αυτό, είναι μία προτροπή να σέβεσαι τους γύρω σου και να φιλτράρεις πως μιλάς και πως φέρεσαι όπως ίσως θα σου έλεγε και η γιαγιά σου. Και είναι κάτι που κάνουμε ούτως ή άλλως εφόσον θέλουμε να ζούμε σε μια κοινωνία με άλλους ανθρώπους.
                        Εχεις δικιο, η πολιτικη ορθοτητα οντως ετσι οριζεται, ομως και παλι νομιζω οτι η συζητηση αφορα μια πιο ακραια εκδοχη της, που πχ ειναι αυτη τη στιγμη mainstream σε μερος του Hollywood, το οτι πρεπει να σεβεσαι και να συμπεριφερεσαι σωστα λιγο περισσοτερο σε καποιες συγκεκριμενες κοινωνικές ομαδες. Για να εξηγησω, θα δωσω ενα προσωπικο παραδειγμα, οταν ημουν νεοτερος επιανα τον εαυτο μου αν πχ συναντουσα καποιον εγχρωμο ανθρωπο ή καποιον ομοφυλόφιλο να προσπαθει να ειναι λιγο παραπανω ευγενικος-καλος απο το κανονικο, ακριβως επειδη τους αναγνωριζα ως κατι διαφορετικο (και αδυναμο λογω του πως ειναι δομημενη η κοινωνια μας) και προσπαθουσα να φιλτραρω οπως αναφερεις λιγο παραπανω τον εαυτο μου. Στην πορεια ωστοσο καταλαβα οτι αυτο ειναι μια ''θετικη'' εκδοχη ρατσισμου, ειχα διαφορετικη συμπεριφορα διοτι τους διαχωριζα ως κατι διαφορετικο στο οποιο επρεπε να συμπεριφερομαι και διαφορετικα. Στην παρουσα φαση θεωρω οτι αυτο δεν ειναι η λυση και το θεωρω λαθος προσεγγιση. Πρεπει η οπτικη που εχεις απεναντι σε καποιον να μην επηρεαζεται καθολου απο τετοιους παραγοντες και το ιδιο ισχυει και με τη συμπεριφορα σου. Αν αντιμετωπιζεις τετοιες ομαδες ως κατι που χρειαζεται ειδικη μεταχειριση τοτε εισαι μερος τους προβληματος. Μπορεις να μου πεις οτι ναι αλλα τουλαχιστον τους διαχωριζω με θετικο τροπο, ομως συνεχιζεις να τους διαχωριζεις και κατα συνεπεια οσο ακολουθεις τετοιες τακτικες αυτα τα ατομα ποτε δεν θα ειναι ισοτιμα μελη μιας κοινωνιας. Κατα συνεπεια φυσικα και δεν ειμαι εναντια στην πολιτικη ορθοτητα οπως την αναφερεις, ισα ισα που αυτος ειναι και ο τροπος με τον οποιο διαλεγω να ζω σημερα, απλα πιστευω οτι αυτο πρεπει να ειναι ενιαίο, προς ολους τους ανθρωπους, να μην χαρακτηριζεται απο το χρωμα τους ή τη σεξουαλικοτητα τους και σιγουρα να μην ειναι στοχευμενο μονο καπου συγκεκριμενα.

                        Δε βγάζει νόημα ούτε από θέμα οικονομίας να χρησιμοποιήσεις μια περιθωριοποιημένη ομάδα για να επιβάλεις φασισμό.
                        Εδω δεν ξερω ακριβως τι εννοεις αλλα ο φασιμος μια χαρα μπορει να ειναι κομματι αποψης ατομων που χρησιμοποιουν περιθωριοποιημενες ομαδες προκειμενου να τον προωθησουν. Το λεω γενικα τωρα αυτο και οχι συκεκριμενα για αυτο που συζηταμε.


                        Anyway, να πω παντως οτι συμφωνω και εγω με πολλα απο αυτα που λες Straier, δεν ειμαι καπου αντιθετος. Απλα θελω να ξανατονισω οτι προσωπικα για μενα, η οποιαδηποτε κοινοτητα ας πουμε ειναι πραγμα διαφορετικο απο αυτον που βγαινει και αυτοπροσδιοριζεται ως εκφραστης της. και πιο πολυ αυτο ηθελα να σχολιασω.

                        Last edited by nooto; 20-05-2020, 02:24 PM.

                        Comment


                        • #27
                          ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ Η ΑΝΝΙΤΑ?!?!??!

                          Comment


                          • #28
                            Καλά ο straier δεν έχει παίξει τα παιχνίδια ούτε ενδιαφέρεται και έχει και άποψη . Δηλαδή σαν να μου λέτε τώρα ότι η λίστα πατέρα έχει άποψη για το διάστημα η και το μέλλον του ανθρώπου στο σύμπαν περισσότερο από τον ίδιο τον Ίλον Μασκ

                            Comment


                            • #29


                              μια spoiler free εκδοση ισως να την διαβαζα :p

                              Comment


                              • #30
                                Κι εγώ μπήκα απλώς για να γράψω πως όσο υπάρχουν spoilers δεν έχω διαβάσει τίποτα, αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι και θα επανέλθω (πιθανώς) αφότου τερματίσω το παιχνίδι .

                                PK World - Τα πάντα για Disney comics!

                                Comment

                                Working...
                                X