Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nintendo Switch - Η νέα κονσόλα της Nintendo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Sinclair
    replied
    Η Shin'en είναι αρκετά ταλαντούχα σαν εταιρεία( βασικά το είχα στο radar καιρό το FRN αλλά δεν το αποφάσισα ποτέ να το αγοράσω). Το Fast Racing Neo στο Wii U( 1080p60) ήταν επίσης 590ΜΒ. Υπάρχει και ένα αρθρο από το Digital Foundry που αναλύουν το πόσο έξυπνα κατάφεραν να κρατήσουν τα 60fps στο Wii U( προφανώς υπάρχουν αρκετά μειονεκτήματα τα οποία κρύβουν αρκετά έξυπνα)

Αν δεν κάνω λάθος το Fast RMX θα είναι 1080p60 και 720p60 σε docked και portable modes, ενώ έχουν γίνει και tweaks στο θέμα της δυσκολίας και του enemy AI.( μακάρι γιατί το Neo από vids που έχω δει ήταν αρκετά challenging, με αρκετά αλάνθαστη ΑΙ καθώς και rubberbanding)

Digital Foundry presents its complete technical breakdown of the new console

Έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και τα hardware reviews και είναι αρκετά mixed. Imo του Digital Foundry είναι το πιο πλήρες και καταλήγουν όλα στο να πλέκουν το εγκώμιο της Ν για την τολμηρότητα της κίνησης και το hardware, αλλά παράλληλα αναφέρουν τις ελλείψεις( no web browser really?, φτηνό kickstand, left joycon desyncing, hidden costs- SD card, power bank, ανάγκη αγοράς pro pad για καλό d-pad)
    Προσωπικά μιλώντας θα το αγοράσω γιατί αποφάσισα πως θέλω να παίξω το BotW στην καλύτερη δυνατή έκδοση και δη portable( ως γνωστόν είμαι τεράστιος Zelda fan), ενώ με ιντριγκάρει και η απόκτηση του νέου hardware day one μετά από καιρό( έχω να αγοράσω day one κονσόλα από το Vita) Ωστόσο, όσοι δεν το αγοράσoυν νομίζω έχουν πάρει την σοφή απόφαση. Σε βάθος χρόνου θα υπάρξει σίγουρα facelift( πιθανώς με καλύτερα specs), ενώ πρέπει να θεωρείται βέβαιη η κυκλοφορία joy con με d-pad. Παράλληλα θα κυκλοφορήσουν και 3rd party accessories από καλές εταιρείες όπως η ΗΟRI με πιο ανταγωνιστική τιμολόγηση και θα έχει ξεκαθαρίσει και το τοπίο με την Virtual Console, νέους τίτλους, αποκλειστικότητες and so on. Ειδικά αν κάποιος έχει Wii U, imo στην παρούσα φάση δεν έχει λόγο να αγοράσει το Switch, εκτός κι αν καίγεται για νέο hardware και premium portable N gaming( BotW, MK8 dx, Fast RMX and so on)

Αν κανείς δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με την κονσόλα, τώρα είναι ο καλύτερος χρόνος να την βρει σε καλή τιμή ή να ασχοληθεί με τους τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει( οκ θα ανεχθεί το κακό port του Breath of the Wild αλλά πιστεύω θα βγει patch που θα διορθώνει πράγματα για την Ν μιλάμε); Mario Kart 8, Splatoon, Super Mario 3D World, W101, Bayonetta 1+2, FE Tokyo Mirage, Xeno X Chronicles, Zeldas( WW+ TP), Hyrule Warriors, Captain Toad, Donkey Kong Tropical Freeze, New Super Mario Bros( για μένα ο καλύτερος τίτλος της σειράς) και βάλτε μέσα και τους τίτλους που είναι θέμα γούστου( Paper Mario, Starfox, Project zero, Fast Racing Neo κτλ)

Συμφωνώ επίσης με τον Evans, πως η κονσόλα σαν μετεξέλιξη του Vita, έχει να αντιμετωπίσει το γίγαντα του mobile gaming και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει την ανταπόκριση των DS/ Wii, αλλά πιστεύω πως θα κινηθεί στη σφαίρα των πωλήσεων του 3DS( αξιοπρεπώς δηλαδή με κάποια ώθηση μετά την κυκλοφορία του Mario Odyssey) Βέβαια δεν είμαι και οικονομικός αναλυτής, αυτή απλώς είναι η άποψή μου. Ωστόσο ειδικά τα mainline Pokemon, ανασταίνουν σαν brand ακόμη και το Νeo Geo X

Πιστεύω πως κάτι τέτοιο, το έχει αποδεχθεί και η ίδια η Ν άλλωστε, με κυκλοφορίες σε iOS και Android.
    Last edited by Sinclair; 01-03-2017, 07:32 PM.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Originally posted by Sinclair View Post
    Επιπρόσθετα νομίζω, πως μάλλον θα υποκύψω και θα αγοράσω και το Fast RMX στο launch( ελπίζω να αρκεί η εσωτερικη μνήμη, αν και σε βάθος χρόνου θα αγοράσω μια 64άρα κάρτα για αρχή)
    #FastRmx filesize is only around 900Megabyte.

Ειναι μαγοι οι τυποι.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Originally posted by Ramparter View Post
    Εγω βλεπω παντως ποσοι ενδιαφερονται και σκοπευουν να το παρουν day one σε σχεση με το Wii U που νομιζω μονο κατι καμενοι που συχναζαν σε nintendo.gr / ninty.gr πηγαν και το πηραν. Επισης σκεφτομαι ποσο βολικο ειναι για τους γονεις που με αυτον ξεμπερδευουν και δε χρειαζεται να παρουν και αλλο φορητο στα παιδια τους
    Αυτά όντως ισχύουν, αλλά on the long run νομίζω ότι η Ν θα ζοριστεί πολύ να δώσει χαρακτήρα σε αυτήν την κονσόλα. Το concept είναι beyond god-like, αλλά θέλω να βεβαιωθώ πρώτα για το feasibility του εγχειρήματος. Τα κουμπιά των joy-cons πχ είναι ασύμετρα τοποθετημένα, δεν είμαι σίγουρος για το αν θα είναι βολικό να παίζεις με ένα τόσο μικρό χειριστήριο (το οποίο μάλιστα έχει κι 2 πλαϊνά κουμπιά τα οποία δεν κάνουν τίποτα), η έλλειψη ουσιαστικού d-pad με προβληματίζει και - ξαναλέω - φοβάμαι ότι θα υπάρχουν ορισμένα πρακτικά προβλήματα (de-sync, iffy bluetooth connection, η μπαταρία του ενός θα τελειώνει γρηγορότερα από την μπαταρία του άλλου, κτλ). Επίσης μην ξεχνάς ότι πολλοί δεν αγόρασαν Wii U γιατί είχαν ήδη Wii. Ο μέσος καταναλωτής δε νομίζω ότι θα μπορούσε να ξεχωρίσει τη διαφορά μεταξύ των δύο.

Τα παιδιά πλέον παίζουν στα iPads των γονιών, άσε που οδηγούμαστε (αν δεν είμαστε ήδη εκεί) στην εποχή που το κάθε πιτσιρίκι έχει από ένα budget android. Δεν ξέρω ποια είναι τα main demographics για τις κονσόλες πλέον, αλλά φαντάζομαι ότι δεν είναι τα πιτσιρίκια. Ολα θα εξαρτηθούν από τα Pokemon games.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Κι εγώ μάλλον δε θα το πάρω ακόμα,δεν υπάρχει λόγος.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Originally posted by Evans View Post
    Πιστεύω ότι σε 6 μήνες από τώρα θα αποτελεί μία κονσόλα reference (όπως και το Vita ) κι ελπίζω να πάει καλά σε πωλήσεις, αν και δεν το νομίζω.

Θα περιμένω τις εντυπώσεις σας .
    Εγω βλεπω παντως ποσοι ενδιαφερονται και σκοπευουν να το παρουν day one σε σχεση με το Wii U που νομιζω μονο κατι καμενοι που συχναζαν σε nintendo.gr / ninty.gr πηγαν και το πηραν. Επισης σκεφτομαι ποσο βολικο ειναι για τους γονεις που με αυτον ξεμπερδευουν και δε χρειαζεται να παρουν και αλλο φορητο στα παιδια τους

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Μην ξεχνάτε ότι βασίζεται σε πλατφόρμα που παίζει στην αγορά εδώ και 3-4 χρόνια (nvidia shield), η οποία μάλιστα αποτελεί reference στους media consumption/ σινεφίλ κύκλους. Αυτό είναι κατά την άποψή μου και το μεγαλύτερο ατού της κονσόλας, μιας και υπάρχει ήδη έτοιμη τεχνογνωσία.

Εγώ αποφάσισα ότι δεν αξίζει να επενδύσω αυτή τη στιγμή, μιας και περισσότερο για beta version μου κάνει παρά για ολοκληρωμένη κονσόλα. Δε με έχει πείσει η αξιοπιστία των joy-cons (τόσο λόγω του παραπάνω βίντεο, όσο κι επειδή η ιδέα δύο ανεξάρτητων χειριστηρίων που "συνεργάζονται" μεταξύ τους μου φαίνεται λίγο iffy), ούτε η πληρότητα του πακέτου. Οι μισές υπηρεσίες δεν είναι built-in στο σύστημα, η launch βιβλιοθήκη είναι μικρή (κακά τα ψέματα, όλα αυτά τα indies μπορώ να τα παίζω ήδη σε πολλές άλλες πλατφόρμες) και δεν είναι τόσο μεγάλο generational leap από το Wii U ώστε να είναι απαραίτητη η αγορά του.

Πιστεύω ότι σε 6 μήνες από τώρα θα αποτελεί μία κονσόλα reference (όπως και το Vita ) κι ελπίζω να πάει καλά σε πωλήσεις, αν και δεν το νομίζω.

Θα περιμένω τις εντυπώσεις σας .

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Κι εγω το σκεφτομαι το Fast αν τελικα δε κρατηθω και αγορασω τη κονσολα, κι εεισης ψηνω το World of Goo αν δε κοστιζει πολυ - το χα παιξει μονο στο PC πριν 10 χρονια.

Με τοσα indies η κονσολα βλεπω να ναι καταρχην αξιος αντικαταστατης του Vita

Leave a comment:

• Cpl_Shephard
    replied
    κι εγω day1 το βλεπω το fast rmx, για zelda θα παω ή απογευμα παρασκευης ή το σαββατο.

θελω να εχω κατι να παιζω αφου περασω τα μεσανυχτα public συνταγματος και πριν ερθει το zelda στο ζωγραφου :p

Leave a comment:

• Sinclair
    replied

Nέο Blaster Master./ faints

Επιπρόσθετα νομίζω, πως μάλλον θα υποκύψω και θα αγοράσω και το Fast RMX στο launch( ελπίζω να αρκεί η εσωτερικη μνήμη, αν και σε βάθος χρόνου θα αγοράσω μια 64άρα κάρτα για αρχή)

Rogue Trooper Redux
    The Fall Part 2: Unbound
    Treasurenauts
    sU and the Quest for meaning
    RIME
    Zombie Vikings
    Mr. Shifty
    TowerFall Ascension
    Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas
    Thumper
    Splasher
    RIVE
    Enter the Gungeon
    Cave Story
    NBA Playgrounds
    1001 Spikes
    Redout
    Unbox: Newbie's Adventure
    Graceful Explosion Machine
    Pocket Rumble
    SteamWorld Dig 2
    Little Inferno
    Ultimate Chicken Horse
    Runner 3
    Neuro Voider
    Kingdom Two Crowns
    Pankapu
    Shovel Knight: Treasure Trove
    The Binding of Issac Afterbirth +
    Duck Game
    World of Goo
    Yooka-Laylee
    The Escapists 2
    Shovel Knight: Specter of Torment
    Blaster Master Zero
    Toe Jam & Earl: Back in the Groove
    Space Dave!
    Tumbleseed: A Rolly Roguelike
    Terraria
    Wargroove
    Fast RMX
    Has Been Heroes
    Human Resource Machine
    Gonner
    Dandara
    Flipping Death
    Snake Pass
    Stardew Valley
    Celeste
    Perception
    Hollow Knight
    Monster Boy and the Cursed Kingdom
    WonderBoy and the Dragon's Trap
    Shakedown Hawaii
    Overcooked!
    The Jack Box Party Pack 3
    Hover: Revolt of Gamers
    Away: Journey of the Unexpected
    Portal Knights
    State of Mind
    The Next Penelope
    Mutant Mudds
    Battle Chef Brigade
    Ittle Dew 2
    Last edited by Sinclair; 28-02-2017, 10:02 PM.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Ναι αλλα πιο πανω ειπαμε οτι δεν ακολουθησε το παραδειγμα της sony, παρακολουθεις τη συζητηση ή σπαμαρεις;

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Εγώ πάντως θυμάμαι πως ούτε η Νιντέντο είχε θέμα με Wavebird, Wiimotes, WiiU controller etc

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Ακριβως, η Sony δεν ειχε ποτε θεμα και γι αυτο δεν ειχε θεμα.

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Originally posted by Somari View Post
    Εγώ δε κατάλαβα ποιο ήταν το παράδειγμα της Σόνυ... αφαίρεσε τον ηλεκτρισμό από τους ανθρώπους;
    Στα χειριστήρια της δεν υπήρχε καν τέτοιο θέμα. Η Sony είναι πολύ καλή σε τέτοια πράγματα.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Εγώ δε κατάλαβα ποιο ήταν το παράδειγμα της Σόνυ... αφαίρεσε τον ηλεκτρισμό από τους ανθρώπους;

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Originally posted by Ramparter View Post
    Σωστο αυτο που λες, κι ισως σχετιζεται και με το dna γιατι δε συμβαινει σε ολους. Μπορει να επηρεαζει μονο τους εβραιους κι εμεις να μην εχουμε θεμα.
    Άσε τα αστεία. Αυτό το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, οπότε επηρεάζονται όλοι.

Leave a comment:

Working...
X