Announcement

Collapse
No announcement yet.

Κonami vs Capcom

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Κonami vs Capcom

    Οι περισσοτεροι εδω μεσα θα μεγαλωσαν με την κλασσικη κοντρα Nintendo vs Sega αλλα καιρος να καταφυγουμε σε κατι λιγοτερο συνηθισμενο.

    Αυτες οι 2 εταιρειες μονο μου ερχονται στο μυαλο σαν τα 2 αντιμαχομενα στρατοπεδα του χωρου.. 2 ανεξαρτητιοι παικτες οι οποιοι σημαδεψαν τα τελη τη gaming σκηνη απο τα μεσα/τελη του 80 μεχρι και σημερα...
    Πλεον πολλα εχουν αλλαξει καθως εχουν μπει και αλλα ονοματα στο προσκηνιο συν το οτι οι 2 εταρειες εχουν αλλαξει αρκετα προσανατολισμο..

    Ως ενα σημειο ειχαμε απ τη μερια της Konami τιτλους οπως Castlevania, Contra, Gradius, ISS, Metal Gear, Goemon κτλ..

    Η απαντηση της Capcom ηταν παιχνιδια οπως Mega Man (lots of them), Street Fighter (ουκ ολιγα κι απ αυτα), Βionic Commando, Ghouls n Ghosts, Gargoyle's Quest, Final Fight και αλλα...

    Στην πορεια η καθε εταιρεια εκανε τα ανοιγματα της..

    Η Konami δοκιμασε τιτλους οπως Suikoden, Vandal Hearts, Silent Hill, Castlevania 3d iterations (yuck) ενω γνωρισε την απολυτη εμπορικη επιτυχια με τα PES... Συνεχισε τα πειραματα της και με σειρες οπως το Contra αλλα το αποτελεσμα ηταν μαλλον χλιαρο.

    H Capcom εγινε γνωστη στη νεα φουρνια gamers κυριως με το Resident Evil. Συνεχισε βεβαια να βγαζει Mega Man με το τσουβαλι, δοκιμασε την τυχη της στα fighting games και με το παραπανω (SF 3, SF Alpha, SF EX, Darkstalkers, Jojo κτλ) και ειδαμε και αλλες νεες σειρες οπως Monster Hunter, Dino Crisis, Giga Wing, Devil May Cry, Onimusha κτλ..
    Τωρα θυμηθηκα και τα Breath of Fire που ειχαν ξεκινησει απ το SNES.

    Oπως και να χει οι 2 εταιρειες αποτελουν ολοκληρο κεφαλαιο στην ιστορια του gaming.

    Το μελλον προβλεπεται αβεβαιο, προσωπικα η Konami με εχει απογοητευσει τελειως και δεν εχω στο μυαλο κατι δικο της που αναμενω ενω η Capcom μπορει να βγαζει μετριοτητες τυπου Dead Planet, αλλα με διαφορους τιτλους πχ Phoenix Wright, SF4, Killer 7, Okami, Viewtiful Joe κτλ δειχνει πως εχει ορεξη για δουλεια.

    Για μενα η Capcom κερδιζει ολα τα σημεια, χωρις αυτο να σημαινει πως με χαλαει καπου η Κonami. τουλαχιστον στα πρωτα της βηματα.

    Παρεπιπτοντως ας σουταρει καποιος τον IGA, o τυπος καταστρεφει τα Castlevania πλεον.
    Α και να φερουν πισω την Kojima οσο ειναι καιρος..
    0
    Konami
    0%
    0
    Capcom
    0%
    0

  • #2
    Εαν κανεις το θεμα poll θα γουσταρουμε τρελα κολλητε μου... Θα επανελθω μολις γινει αυτο.
    :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

    Comment


    • #3
      Πηγα στη σχετικη ενοτητα αλλα δε μπορουσα να φτιαξω θεμα οποτε το κανα εδω και ειπα να το αφησω ετσι...

      Παντως εγω προσωπικα να πω πως δεν κοιταω τα polls, προτιμω να διαβαζω εμπεριστατωμενες αποψεις αλλα σιγουρα θα χει πλακα να δουμε τα αποτελεσματα μιας αρκετα αμφιρροπης αναμετρησης.

      Ας παιξει μπαλα καποιος mod με το θεμα και ας το πασαρει διπλα.

      Comment


      • #4
        επιλεγω Capcom γιατι παντoτε μου αρεσαν τα παιχνιδια της περισσοτερο, και με τη Konami εχω παιξει μονο τα Metal Gear Solid 2, Castlevania 64, μια εκδοση του Pro Evolution για Playstation και τα Silent Hill 2 και 3. δε νομιζω πως χωραει καν συγκριση, ισως αμα εβαζες και Namco καποιος να την επελεγε, αλλα και παλι τα παιχνιδια της Capcom ηταν, ειναι και θα ειναι μπροστα!

        Comment


        • #5
          Capcom δαγκωτό.Αν και μου τα χάλασε με την διάλυση της Clover μου έχει χαρίσει από τα καλύτερα games.Και μόνο που είχε βγάλει Street Fighter,Mega Man,Ghouls Gohsts,Gargoyle's Quest και άλλα platformers τα οποία ήταν πάντα καλά(ναι ακόμη και τα disney)αρκεί.Στα 32 και 128 είχε ουσιαστική παρουσία και υποστήριξε και το DC με πολύ καλούς τίτλους.Να μην αναφέρω και το υπέρτατο κατά πολλούς Street Fighter III.Kαι φυσικά τα Resident Evil με κορυφαία για μένα τα 2 και 4.Ελπίζω τα καλύτερα να έπονται.

          Την Κonami από την άλλη μόνο για τα TMNT επί 8 και 16bit() και φυσικά για MGS,Silent Hill και πάνω από όλα για Pro Evo,το οποίο πλέον έχω σταματήσει.Εννοείται τα Castlevania είναι από τα καλύτερα παιχνίδια και τις καλύτερες gaming αναμνήσεις,αλλά μετά το Dracula X chronicles έχασα κάθε ελπίδα για ένα solid οld style like game στη σειρά.Και ναι έχω σκυλοβαρεθεί και εγώ το νέο metroidvania αν και,ομολογουμένως,είναι εθιστικό το άτιμο...Μία στροφή προς τα πίσω ίσως είναι κάτι καλό.
          Από την άλλη είναι και το υπέροχο Contra(καλύτερο παιχνίδι της ιστορίας)αλλά μόνο και μόνο για βλακείες στο localization δεν τους χωνεύω.

          Capcom rocks your socks.
          «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

          Comment


          • #6
            Noobiki ερώτηση αλλά δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα περισσότερο απο έναν noob
            Για μένα πλέον είναι με χαρακτηριστική άνεση η capcom! Ειδικά όσον αφορά τα multi-plattform παιχνίδια έχει βάλει τα γυαλιά οχι μόνο στην κοναμι αλλά στις περισσότερες 3d-party εταιρίες (βλ. ΕΑ, ubi κλπ) ;)
            Τέσπα περαιτέρω ανάλυση αλλή φορά

            Edit: Δείτε και αυτό για να έχετε μια ποιο ολοκληρωμένη εικόνα
            Capcom vs Konami απο GT
            http://www.gametrailers.com/vs.php?ep=4&hd=0

            Y.Γ Ε ναί λοιπόν είμαι noob!!!
            I attack sharks
            when i smell them bleed
            I dont go swimming
            water just wants to be around me.

            Comment


            • #7
              Προσωπικά επιλέγω Capcom επειδή συγκριτικά έχει περισσότερες σειρές και τίτλους που με έχουν ψυχαγωγήσει ως gamer, χωρίς φυσικά να σημαινει ότι η Κοnami δεν έχει κάνει το ίδιο
              Aπλά η πλάστιγγα γέρνει προς Capcom.

              Επίσης, θεωρώ ότι η Capcom έχει ξεφύγει στις 2 τελευταίες γενιές.
              NDS themes

              Comment


              • #8
                Εγώ τα βλέπω λίγο διαφορετικά τα πράγματα.
                Αμφότεροι είναι εξαιρετικοί developers και έχουν δώσει μερικά από τα καλύτερα games όλων των εποχών, αν και συμφωνώ πως αυτή τη στιγμή η Capcom έχει ξεφύγει από την Konami, εντούτοις δεν ήταν πάντα έτσι.

                Στα 8 και 16 bit η κατάσταση ήταν πολύ ισορροπημένη κάτι που δε με αφήνει να διαλέξω εύκολα έναν από τους δυο.
                Από την μια είχαμε τα MegaMan, Ghosts ‘n Goblins, Street Fighter, Bionic Commando, 1940 series, Final Fight, Strider, Breath of Fire κ.α.

                Και από την άλλη τα Contra, Castlevania, Gradius, Metal Gear, Axelay, ISS, TMNT, Road Fighter, Mystical Ninja κ.α.

                Και στα 32bit κάπως έτσι συνεχίστηκε η κατάσταση, με συνέχειες των επιτυχημένων σειρών συν μερικούς νέους πολύ καλούς τίτλους κι από τους δυο, όπως Resident Evil, Dino Crisis από τους μεν και Silent Hill, Pro Evolution και Suikoden από τους δε (έβγαλε και τα Policenauts και Snatcher αλλά δε φρόντισε να τα παίξει ο κόσμος).

                Για μένα η ψαλίδα άρχισε να ανοίγει από την προηγούμενη γενιά και μετα, εκει ηταν που η Konami άρχισε να μένει πίσω και η Capcom να ανεβαίνει συνεχώς.

                Η Konami έμεινε στα Metal Gear Solid και Pro Evolution, χωρίς νέα franchises και νέες ιδέες και σε μερικά μέτρια arcade ports, σκότωσε τα Castlevania, Contra και Suidoden και είχε τις αναλαμπές τις με τα Shadow of Memories και εν μέρει και τα Zone of The Enders.

                Από την άλλη, η Capcom αν και έβγαλε κι αυτή τη σαβούρα της, ανέβηκε πάρα πολύ και αφού κατάλαβε πως αρκετοί τίτλοι και μηχανισμοί έχουν κορεστεί, φόρτσαρε με games όπως Resident Evil 4 μα κυρίως μέσω νέων δημιουργιών σα τα Devil May Cry, Onimusha, Okami, Powe Stone, Viewtiful Joe, Killer 7, No More Heroes, που μπορεί να μην όλα AAA τίτλοι, έχουν όμως ένα επίπεδο και κυρίως δείχνουν πως η εταιρία βρίσκεται σε καλή περίοδο.

                Για λίγο θα πω κι εγώ Capcom, κυρίως λόγο της σταθερότητας που έχει 20 χρόνια τώρα.
                There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                Comment


                • #9
                  No more Capcom, θα έλεγα εγώ.... B)
                  Nintendo must have created a virtual Eternal Darkness game that has engorged reality. The sanity meter right now is maxed out x 10000 so we're experiencing some weird stuff.

                  Let's just all say the magic words and go back to reality.

                  THIS CAN'T BE HAPPENING!!!!!

                  Comment


                  • #10
                    Tha dialeksw kai egw thn Capcom me thn seira mou kathara logw pleionothtas titlwn pou exw efxarisththei, xwris na shmainei vevaia afto pws kai h Konami den einai mesa stis agaphmenes mou etairies (an mporw na to thyesw etsi).
                    "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                    But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                    Kindred, this blade and I.
                    "

                    "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                    Greek Gaming Videos
                    Greek Final Fantasy Forum

                    Comment


                    • #11
                      Θα διαλέξω Κοναμι,όι για να σας την σπάσω,αλλά επειδή ΙΜΟ είναι η μόνη που κάνει σοβαρή δουλειά,μαζί με τον ΟCEAN και την Psygnosis.
                      Originally posted by Raf
                      Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                      Comment


                      • #12
                        Capcom λόγω ότι έχω αγαπήσει περισσότερο τα παιχνίδια και τις φοβερές σειρές (RE , phoenix wright κτλ..) της συγκεκριμένης εταιρίας κάτι το οποίο δεν έχει γίνει με την Konami και επίσης τα μελλοντικά της παιχνίδια με ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο από ότι της Konami...

                        Comment


                        • #13
                          Komani για Castlevania, Silent Hill, Metal Gear κά. Από Capcom τα μόνα πρόσφατα παιχνίδια που μου άρεσαν πολύ ήταν τα Phoenix Wright.
                          https://www.emulator-zone.com
                          I am an iteration closer to my desired solution!
                          The World Ends With You

                          I will wipe out the Belmonts from the face of earth!
                          Castlevania Lords of Shadow

                          I am Wowser, King of the Woopa Twoopa and ruler of the Shroom Kingdom
                          Hyperdimension Neptunia

                          Comment


                          • #14
                            .. Μαλλον το καταλαβες αλλα να πω πληροφοριακα και για τους υπολοιπους πως το θεμα δεν εχει να κανει με τις προσφατες δραστηριοτητες των 2 εταιρειων, αλλα με τη συνολικη τους προσφορα στο χωρο.

                            Comment


                            • #15
                              Προφανώς.
                              Απλώς και παλιότερα πέραν των Final Fight δεν έπαιζα ιδιαίτερα παιχνίδια της Capcom. Τα Resident Evil από κάποιο σημείο και μετά έπαψαν να μου αρέσουν σε αντίθεση πχ με το Silent Hill.
                              Έχοντας αγοράσει πρόσφατα τα Capcom Classics Collection, Capcom Classics Remixed, Ultimate Ghouls and Ghosts παρότι διασκέδασα δεν βρήκα κάτι που να την ανεβάζει στο επίπεδο της Κονάμι.
                              https://www.emulator-zone.com
                              I am an iteration closer to my desired solution!
                              The World Ends With You

                              I will wipe out the Belmonts from the face of earth!
                              Castlevania Lords of Shadow

                              I am Wowser, King of the Woopa Twoopa and ruler of the Shroom Kingdom
                              Hyperdimension Neptunia

                              Comment

                              Working...
                              X