Announcement

Collapse
No announcement yet.

Κonami vs Capcom

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Κάποιος θα με πει μίζερο για τις επιλογές μου, αλλά θω πω και εγώ Konami, κυρίως λόγω του αριθμού των παιχνιδιών που μου έχει δώσει και έχω απολαύσει. Γεγονός είναι ότι ποτέ δεν υπήρξα μεγάλος "fan" των παιχνιδιών της Capcom, αφού ποτέ δεν έπαιζα Resident Evil (έτυχε να παίξω κάποια από τα παλιά, αλλά δεν τα χάρηκα ιδιαίτερα), ενώ ασχολήθηκα ελάχιστα με τα 2D fighting games της. Βέβαια πρέπει να ομολογήσω ότι τον τελευταίο καιρό γοητεύτικα από την Clover και τη δουλειά που έκανε, ενώ το Okami είναι by far το αγαπημένο μου PS2 παιχνίδι, αλλά σειρές όπως Metal Gear Solid, Suikoden (τα οποία τώρα γνώρισα και δεν ακολουθούν πτωτική πορεία ), Silent Hill, 2D Castlevania μπαίνουν εύκολα μέσα στις "αγάπες" μου.

    Ξέχασα να αναφέρω και τα BoF, που αποτελούν μία από τις αγαπημένες μου σειρές, αλλά πλέον δε βλέπω μία κίνηση, ενώ τα μισά και παιχνίδια τα θεωρώ τουλάχιστον unplayable (μιλάω προσωπικά πάντα). Δε θα ψηφίσω κάποια από τις δύο, γιατί θέλω να ρίξω μία ματιά στα παιχνίδια που και οι δύο ετοιμάζουν. Αν και μου αρέσουν τα Silent Hill, με έχουν κουράσει πολύ περισσότερο από ότι τα RE (των οποίων η προσέγγιση με πωρώνει). Από την άλλη, η Capcom σίγουρα πειραματίζεται και φτιάχνει κάτι καινούριο, ενώ διακρίνω μία στασιμότητα από την Konami. Περιμένω, λοιπόν, τα καινούρια τους παιχνίδια για να αποφασίσω .

    Comment


    • #17
      Δύσκολη ερώτηση αλλά η Capcom έχει παιχνίδια που δεν γερνάνε, αντίθετα με της Konami που "γερνάνε" όταν βγαίνει το sequel. Το μόνο παιχνίδι που άντεξε ως τώρα είναι το Symphony of The Night. Επίσης θα έλεγα ότι η Capcom έχει κάτι για όλους, ενώ η Konami στοχεύει σε πιο ιδιαίτερα γούστα.
      Insert Coin

      Comment


      • #18
        Κonami/
        " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

        Authenticity sir, authenticity. "

        Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



        Comment


        • #19
          Ψηφίζω Capcom για τους λόγους που ανέλυσε ο Link στο post #8.
          "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

          Comment


          • #20
            Άνετα Capcom. Απ' την Konami μόνο τα Silent Hill μου αρέσουν. Τα Metal Gear Solid, Pro Evolution Soccer, Suikoden, Castlevania κλπ με αφήνουν αδιάφορο.

            Comment


            • #21
              Κοnami.

              Comment


              • #22
                Αν δεν ψήφιζε και ο hideo Konami...Θα σε απέλυαν (joking πάντα ;))
                «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                Comment


                • #23
                  <div class='quotetop'>(Burai_Fighter &#064; Feb 1 2008, 09&#58;20 PM) [snapback]8076[/snapback]</div>
                  Αν δεν ψήφιζε και ο hideo Konami...Θα σε απέλυαν (joking πάντα ;))
                  [/b]
                  Δεν ειδες και το χαμογελο?Με χαρα ψηφισα την μαμα Konami

                  Comment


                  • #24
                    Capcom.
                    Κάποια απο τα παιχνίδια της συγκαταλέγονται στα πιο αγαπημένα μου. Resident Evil 4, Phoenix Wright, Okami, Minish Cap.

                    Comment


                    • #25
                      Πακέτο ερώτηση... Ισοπαλία για μένα.
                      sigpic

                      Comment


                      • #26
                        Capcom χαλαρα. Street Fighter και Final Fight επι εποχες SNES. Και τωρα φαινεται να κραταει ενα επιπεδο. Γουσταρω τρελα τα Phoenix Wright κι ανυπομονω να πιασω στα χερια μου τα Zack & Wiki και Apollo Justice. Επισης μου εχουν τραβηξει το ενδιαφερον τιτλοι οπως SF4, SF2 HD αλλα και το Wii Love Golf (καθ&#39;οτι το Golf ειναι το αγαπημενο μου game στo Wii Sports).
                        Do a barrel roll!

                        Comment


                        • #27
                          Πολύ ενδιαφέρον θέμα προς ανάλυση μίας και οι δύο εταιρίες πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν ποιοτικά παιχνίδια.

                          Η προσωπική μου επιλογή είναι η capcom όχι μόνο για την ποικιλία στα genres που διαθέτει αλλά και λόγω εργασίας που καταναλώνει ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι "άψογο" με ελάχιστες εξαιρέσεις βεβαία.

                          Ο καιρός που πέρασε βέβαια άλλαξε και την νοοτροπία της κάθε εταιρίας άλλα αναφέρομαι στην προηγούμενη και τωρινή γενιά των παιχνιδομηχανών.

                          Παιχνίδια όπως το "Biohazard 4"(Biohazard>Resident Evil) για μένα έκαναν τεράστιο άλμα και εκμεταλλεύτηκαν πλήρως της προδιαγραφές τόσο της τεχνολογίας όσο και των μηχανισμών του gameplay. Okami απλά ακολούθησε το παράδειγμα της nintendo με το Wind Waker και τελικά δεν της βγήκε σε καλό από την άποψη εμπορικής επιτυχίας και μιλάμε για τίτλο διαμάντι, ευτύχως το παιχνίδι θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στο Wii από την system at dawn μιας και η capcom διέλυσε την clover. Viewtiful Joe νέο franchise-old school gameplay σε ένα πάντρεμα απίστευτου στυλ και ποιότητας που χτύπησαν ταβάνι στο gamecube μιας και η καθαρή του έκδοση ήταν εκεί. Φοβερά cel-shading γραφικά side-scroller beat&#39;em up με φοβερό cheesy B movie humor έκανε φοβερή αίσθηση,δοκιμάστε και την έκδοση του DS Double Trouble είναι εξίσου καλή. DMC ή αλλιώς Devil may Cry εδώ κάπως τα πράγματα είναι μπερδεμένα ξεκίνησε με ένα καταπληκτικό action τίτλο me στοιχεία adventuring στην πρώτη κυκλοφορία του,απλά το είχα λιώσει σε ότι δυσκολία είχε και με μεγάλη ευχαρίστηση.
                          Η συνέχεια του απλά απαίσια με άθλιο targeting system που σου έκρυβε τους εχθρούς, γραφικά χειρότερα από τον προκάτοχο του και η δυσκολία του ήταν για τα μπάζα μιας και το παιχνίδι μπορούσες να το τελειώσεις μόνο χρησιμοποιώντας τα ebony και ivory του Dante.
                          To τρίτο μέρος ευτυχώς επανήλθε στην παλιά συνταγή χρησιμοποιώντας τα καλά στοιχεία του δύο πού ήταν ελάχιστα δεν χρειάστηκε να τα αναφέρω πριν διότι δεν πρόσφεραν τίποτα στον τίτλο. Prequel στο σενάριο και αναφορά στον δίδυμο αδερφό του Dante,Nelo Angelo,και την διαμάχη εναντίων της διπλής φύσης του ήρωα/αντιήρωα.Ανάλογο Mode για τον τρόπο που ήθελες να παίξεις το παιχνίδι trickster,swordmaster αναλόγως με τα όπλα που χρησιμοποιούσες.
                          Τώρα αναμένουμε το 4 να δούμε αν θα υπάρξουν εξελίξεις για το franchise.
                          Killer7 απλά weird και όσο έπρεπε να είναι για να αναδειχθεί cult παιχνίδι όπως και τα περισσότερα παιχνίδια του Suda.
                          Zack and Wiki, Biohazard UC, Dead Rising, Lost Planet όλα συγκαταλέγονται στην προσπάθεια της Capcom να κρατήσει τον core gamer ζωντανό.

                          Από την άλλη πλευρά η konami με έχει απογοητεύσει διότι δίνει σημασία πια στην σειρά του Kojima και money pit cash burner Metal Gear Solid. Τα τελευταία PES ήταν απαράδεκτα όχι μόνο τεχνικά αλλά και στο τομέα του Gameplay όσο και να φωνάζουν μερικοί παραμένουν ακίνητα και άρχισαν να σαπίζουν και έχουμε να κάνουμε με άλλη μια σειρά FIFA. Σοβαρό Castlevania παιχνίδι πέρα από το Dawn of Sorrow στο DS δεν έχω δει όσο για τα τόσα άλλα franchise ούτε λόγος σαν τον Αλβανό της Βροχοπούλου εξαφανισμένα στην λήθη του χρόνου,τα παιχνίδια όχι ο Fran.

                          Τέλος το No More Heroes δεν ανήκει στην Capcom δεν το φτιάχνει studio της Capcom ούτε το κάνει publish η Capcom, ο τίτλος ανήκει στην Grasshoppers και το εκδίδει η marvelous interactive Ιαπωνία, Ubisoft Αμερική, rising star Ευρώπη.

                          Comment


                          • #28
                            Capcom χαλαρά αλλά θα αναλύσω άλλη ώρα γιατί τώρα δουλεύω.και οι 2 βέβαια ανήκουν στις αγαπημένες μου εταιρίες.αν και τον περασμένο χρόνο αν εξαιρέσουμε ico & shadow of the colossus όλη τη χρονιά έπαιζα capcom games.Xenovagrant το Dead Space δεν είναι της capcom αλλά της ea.Tο Dead Rising από την άλλη...
                            Carpe diem

                            Comment


                            • #29
                              Capcom φυσικα...

                              Αυτη η εταιρια βγαζει παιχνιδαρες συνεχεια σε αντιθεση με την Konami που εχει αρχισει να "κουραζει" πολυ, ελπιζω να ρεφαρει με Silent Hill V και MGS IV

                              Comment


                              • #30
                                Konami με δυσκολία μιας και απλά έχω αφιερώσει περισσότερο χρόνο στα παιχνίδια της. SH + Pro βασικά.
                                "...You can have all the faith you want in spirits, and the afterlife, and heaven and hell, but when it comes to this world, don't be an idiot. Cause you can tell me you put your faith in God to put you through the day, but when it comes time to cross the road, i know you look both ways..."

                                Comment

                                Working...
                                X